Page 1

ROSANNE, 2014 JAARGANG 31

Back home

De muts moet weer op


VEGETARISCHE VREUGDE

favo

14-01-2014 Vandaag weer mijn top 3 producten van de Vegetarische Slager ingekocht bij de biologische winkel; kroketten, kip en tonijn. Waarom zou je deze vegetarische kroket eten als hij precies hetzelfde smaakt als een vleeskroket? Een kroketje op zijn tijd vind ik heerlijk. En deze kroket smaakt inderdaad exact gelijk aan een vleeskroket (in tegenstelling tot de groentekroket die noch naar vlees noch naar groente smaakt). En dat zonder dierenleed. Waarom zou je dan nog een vleeskroket eten?

rites


editorial ROSANNE

Slecht weer is mooi weer voor het maken van een fotoalbum

Ik ben weer terug in Nederland. Ik ben blij met de bruine boterhammen. Fijn dat de kaas ook weer naar kaas smaakt en niet naar karton. Ik ben blij met de kroketten van de vegetarische slager. Wat ik wel een beetje mis aan Florida is het mooie weer. Dus dan de muts maar weer op. Hup over de ogen en treuren maar. Of is het slechte weer ook nog ergens goed voor? Het koude weer blijkt ideaal om binnen aan een foto album te werken van onze reis. En trouwens, vandaag bleek het ook helemaal niet zo slecht weer. Oordeel zelf over de foto op de volgende twee pagina’s. De eerste From Home Holidays foto van 2014 is weer gemaakt.


Shower with a view


Zelfs een douche kan uitzicht hebben. Foto genomen op zondag 5 januari 2014 om 14.36 uur.


Goodbye baard


Morgen begint het weer. Het werkende leven. En bij het werkende leven hoort een glad gezicht. Dus geen baard. Goodbye baard, tot de volgende vakantie! (05-01-2014)


Net als in een sprookje.

Verdwalen is onmogelijk.

Alleen in de schaduw nog zichtbaar.

Nog even sparen voor een elfstedentocht.

Wandelroute Bornia was op zondag 12 januari 2014 zeer de moeite waard. De nevel maakte de zonnestralen zichtbaar. De vrieskou maakte de adem zichtbaar. De zon maakte de vrieskou draaglijk. Het eerste stuk liepen we door het bos. Halverwege de route werden we beloond met een prachtig ven in het heuvelachtige heidelandschap. Twee boogschutters waren er op een heuvel pijlen aan het afschieten. De schapen waren vast glühwein aan het drinken in hun schaapskooi op Heidestein, wij hebben ze in ieder geval niet gezien. Ook de zandhagedis zat lekker thuis aan de warme chocomelk want ook deze is door ons niet gespot. Ben benieuwd of de dieren er in de lente wel zijn, de wandeling is er namelijk zeker één om nog eens te lopen. www.utrechtslandschap.nl


VROLIJKE NOOT 07-01-2014 Vandaag dan eindelijk het Kerstpakket in ontvangst genomen. Hier worden we blij van. Deze notenmelange is immers gezond (‘Eet meer noten’ kopt een artikel van het Medisch Contact van 28 november 2013), biologisch en bovenal gewoon erg lekker!

rites


favo

BROCOLLI PERFECTIE 14-01-2014 Hij is mooi, dacht ik toen ik hem gisteren in de supermarkt zag liggen. Perfect bleek hij, toen ik hem op de weegschaal legde. 500 gram precies is deze brocolli en hij kostte daarmee precies 1,00 euro. Hij smaakte vandaag trouwens ook heerlijk! (1,00 euro bij de supermarkt).

ROSANNE 2014