Page 1

Vaskemaskiner og tørretumblere 2008

Fremtiden ytter ind.


2


Velkommen til en verden af moderne hvidevarer. Det er nu mere end 150 år siden, Werner von Siemens formulerede sin vision ”Fremskridt i menneskets tjeneste”. For Siemens hvidevarer betyder denne vision, at produkterne til stadighed forbedres for at leve op til de høje og mangfoldige krav, som en moderne livsstil stiller. Vi tilbyder banebrydende og innovative tekniske løsninger – som er tilpasset til at opfylde en række individuelle behov – kombineret med et moderne og tidløst design. På de følgende sider kan du læse mere om Siemens vaskemaskiner og tørretumblere. Om vaskemaskiner, som ved, hvordan man fjerner pletter. Om vaskemaskiner, der passer perfekt i bryggerset eller køkkenet, og om tørretumblere, som til og med kan tørre sarte uldtrøjer. Vi tør godt love, at vi har det, du søger, uanset hvor specielle eller omfattende ønsker du måtte have. Vi håber naturligvis, at Siemens inden længe også bliver en del af dit hjem.

Siemens. Fremtiden flytter ind.

3


Indholdsfortegnelse. Vaskemaskiner og tørretumblere fra Siemens. Fremtiden ytter ind.

Materiale og design | Side 6 til 7

Frontbetjente vaskemaskiner | Side 8 til 19

Topbetjente vaskemaskiner | Side 20 til 23

Tørretumblere | Side 24 til 29

Teknikleksikon | Side 30 til 31

Teknisk info | Side 32 til 37

Kataloger og service | Side 38 til 39

4


5


Vi bruger ikke mange ord om designet på vores apparater. Det gør så mange andre for os. Siemens design. Fremtiden flytter ind.

6


Exceptionelt design Hvor køkkenet tidligere bare var en arbejdsplads, bliver det i dag en stadig vigtigere del af hjemmet. Og der, hvor man lever, slapper af og har det sjovt, stiller man særlige krav til indretningen. Man får langvarig glæde af det tidløse design af Siemens hvidevarer: Af det klare formsprog, af de førsteklasses materialer, af den præcise forarbejdning. Og det er sjovt at betjene apparaterne gennem deres gennemarbejdede ergonomi. Det mener i øvrigt også adskillige designjuryer.

7


8


Siemens har inddelt sit sortiment af vaskemaskiner og tørretumblere i 4 forskellige segmenter.

PREMIUM Premiummaskinerne er udviklet til dig, som vil have det bedste. De er de mest avancerede på markedet, når vi taler om kvalitet, funktion, teknik og design. Maskinerne er blandt andet udstyret med varioSoft-tromlen, som rummer 8 kg, 14 pletfjerningsprogrammer og rekordhurtige programmer, bl.a. powerVask 60’, som vasker 5 kg på den halve tid med et resultat i klasse A og superLyn 15’, der vasker 2 kg på 15 min. Tørretumbleren rummer også hele 8 kg, har uld-/ skokurv og er en af de hurtigste samt mest støjsvage tørretumblere på markedet. Og selvfølgelig er den energivenlig med energiklasse B.

COMFORT Comfort er til dig, som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, og som vasker meget. Maskinerne er noget mere enkle end Exclusive, men tilbyder alligevel høj ydelse. Maskinerne centrifugerer med op til 1600 omdr./minut og rummer op til 7 kg vasketøj. Visse modeller har endvidere superLyn 15’, Outdoor og flere andre specialprogrammer. Tørretumbleren rummer 7 kg og har sensorstyring for skånsom og bekvem tørring.

EXCLUSIVE Exclusive passer til dig, som ved, hvad du vil have, og som ikke vil nøjes med mindre. 8 kg varioSoft-tromle, tydlige displays som viser resttid, døråbning på 32 cm og powerSkyl som giver 3 ekstra skylninger, hvilket er godt for allergikere og småbørn. Visse modeller har endvidere powerVask 60’ og superLyn 15’ til rekordhurtig vask. Tørretumblerne rummer op til 8 kg, har superLyn 40’ og er klassificeret i energiklasse B. Perfekte familiemaskiner.

CLASSIC Classic er enkle basismaskiner uden så mange ekstrafunktioner. De har også en noget lavere kapacitet på 5 kg. Maskinerne er velegnede i en lejlighed eller for dig, som ikke vasker hver dag. De er udstyret med de mest almindelige programmer og derimellem Mix, hvor der kan blandes farver og tekstiler. Så er klatvasken hurtigt af vejen. De tilbyder dog en ydelse i deres klasse med op til 1400 omdr./minut og selvfølgelig med det bedste vaskeresultat.

9


Pletfjerningssystemet behandler hver enkelt plet individuelt.

Pletter er forskellige – Siemens specialbehandler de 14 oftest forekomne. De nye vaskemaskiner fra Siemens fjerner græs, vin og tolv andre pletter på en helt ny måde. Pletterne behandles individuelt og fjernes ved, at vasketiden, vandmængden, tromlens rotationer og vandtemperaturen tilpasses til pletten. Kemiske pletfjerningsmidler er altså ikke længere nødvendige! Til processen bidrager også varioSofttromlens nye, unikke struktur. Til snavs, som ikke passer til nogen af de 14 specielle pletprogrammer, kan vaskeintensiteten og programmets længde ændres manuelt. Du kan selv vælge mellem let, normalt eller meget snavset vasketøj, dette ændre også den tid, det tager at vaske. Du kan dermed selv tilpasse vasketiden. (Kun serien S761.) VERDENSNYHED!

Mange programmer – flere muligheder.

Bedre overblik med Klartekstdisplay og indbygget vægt samt doseringsanvisning. Displayet giver dig god oversigt. Det er ekstra stort og meget let at aflæse. Det viser i tekst dine tilvalg, resterende tid samt forskudt start. Displayet viser ved hjælp af sin indbyggede vægt, hvor meget vasketøj du har lagt ind i maskinen og anbefaler også vaskemiddeldosering. Endvidere får du, alt afhængig af program, forslag til optimal temperatur og centrifugeringshastighed. Disse kan naturligvis også indstilles hver for sig.

Med de mange forskellige programmer og tilvalgsmuligheder kan det være en fordel med en god hukommelse. Med Memory 1 og Memory 2 er det muligt at gemme sine helt egne og mest brugte vaskeprogrammer og tilvalgsfunktioner.

Plettyper.

10

Rødvin

Kaffe

The

Kosmetik

Æg

Chokolade

Tomat

Smør/madolie

Babymad

Blod

Snavsede strømper

Sved

Jord og sand

Græs


Med varioSoft vasker du mere pr. vask – hurtigere, effektivere, mere skånsomt og bekvemt.

Ekstra meget plads til vasketøjet med varioSofttromlen. Med den ekstra store varioSoft-tromle kan du vaske op til 8 kg tøj på en gang. varioSoft-tromlen rummer ikke kun store mængder vasketøj, men også store enkeltstykker. Vasketøjet kan brede sig ud i den rummelige tromle, hvilket reducerer behovet for efterfølgende strygning.

Dråbeformet struktur – en innovation fra Siemens. varioSoft-tromlen er en ny unik innovation fra Siemens. Tromlen gør det muligt at vaske effektivt og skånsomt på samme tid. Tromlens indervæg har et dråbeformet mønster og ligesom maskinens medbringere, er den udformet asymmetrisk. Den bløde og lange side af dråben og medbringeren giver en skånsom behandling af vasketøjet, når tromlen kører den ene vej, og den meget rette og korte side giver en mere kraftfuld og effektiv behandling, når tromlen kører den anden vej. varioSoft – to tromler i én.

Aldrig mere rengøring af sæbeskuffen takket være jetSpray. Sæbeskuffen spules automatisk ekstra kraftfuldt og effektivt så alt vaskepulver spules ind i maskinen og udnyttes fuldt ud. Desuden behøver du ikke gøre sæbeskuffen ren lige så ofte, som du plejer. Sæbeskuffen er udviklet, så den passer til alle de moderne vaskemidler, uanset om det er i pulver, kompakt eller flydende form.

Endnu hurtigere vask gennem bedre fordeling af vasketøjet – den dynamiske vaskestyring. Den nye luge har en speciel glasform, som gør, at tøjet altid føres ind i tromlens midte – altså netop der, hvor rengøringsprocessen sker. Vasken fordeles mærkbart bedre i tromlen, og vasketiden reduceres.

11


Smart teknik lader dig vaske mere, hurtigere.

powerDrive driver værket.

Det hurtigste vaskeprogram til den daglige vask: powerVask 60‘.

Der skal kræfter til at drive en tromle med 8 kilo tøj og 1600 omdrejninger i minuttet. Det kræver en helt speciel motor og opbygning, men med den nye powerDrive motor er det nu muligt. Det er nemlig markedets stærkeste motor – ekstrem slidstærk og med en enestående effekt både under vask og centrifugering.

Kom til bunds i vasketøjet med powerVask 60’. Så kan du vaske hele 5 kilo tøj på op til 60ºC, men på bare 60 min. – med vaskeresultat A. Det er mindre end den halve tid sammenlignet med de fleste maskiner på markedet.

Rekord hurtig vask på 15 minutter.

powerSkyl. En ordentlig skylle.

Med superLyn 15’ kan tøjet hurtigt blive frisket op. Programmet vasker, skyller og centrifugerer op til 2 kilo tøj på bare 15 minutter! Det gør det nemt, at komme til bunds i vasketøjskurven eller opfriske sportstøjet efter en god løbetur, så det er klar til næste dag.

powerSkyl giver mulighed for at tilføje 3 ekstra skyl, så al sæben skylles grundigt ud af tøjet og man dermed minimerer risikoen for irritation og udslæt. Et godt valg, hvis man har sæbeallergi eller små børn.

Med outdoor og imprægnering kan du ånde lettet op. Vask dit udendørstøj eller børnenes flyverdragter og afslut med en imprægnering. Outdoor/imprægneringsprogrammet vasker udendørstøjet ekstra skånsomt og imprægnerer det efterfølgende med den valgte imprægneringsvæske, så den vandafvisende effekt bevares. Resultatet er lige så godt som hos et professionelt renseri – men endnu billigere.

Læs mere i leksikonet s. 30-31. Outdoor/ Imprægnering

Altid klar til jobbet med Skjorte/Business programmet. Skjorteprogrammet er perfekt til dem, som skifter tøj ofte, uden at det er specielt snavset. Programmet har forkortet vasketid, og centrifugeringshastigheden er reduceret til kun 400 omdr./min. Når det våde tøj hænges til tørre, glatter det sig selv ud ved hjælp af sin egen vægt, og derfor er der mindre behov for at stryge det.

12


Premium

Frontbetjente vaskemaskiner

WM 16S761DN Vaskemaskine Premium

Energieffektivitet

A

plus

WM 14S761SN Vaskemaskine Premium

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

A

Energieffektivitet

A

plus

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Kapacitet: 8 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1600 omdr./min. varioSoft-tromlesystem Stort display som viser programforløb, betjeningsvejledning og tilvalg i tekst

Alle programmer er tidsforkortede Børnesikring Pletfjerningsautomatik – 14 individuelle pletprogrammer Sensorautomatik, som indikerer vægt og anbefaler doseringsmængde

En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion Specialprogrammer: Memory 1+2, outdoor/ imprægnering, powerVask 60’, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask

touchControl-taster: temperatur, centrifugeringsomdr., tilvalg, ændring af programmer powerSkyl – fra 1 til 3 ekstra skyl 32 cm stor luge med 165° åbningsvinkel Selvrensende sæbeskuffe Akustisk signal, justerbar

Låsemekanisme i metal Ekstra lydisolering Indsats til flydende vaskemiddel Skumkontrol Ubalancekontrol aquaSensor for optimalt vaskeresultat

Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag

Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag

Flerfoldig vandbeskyttelse

Flerfoldig vandbeskyttelse

■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■ ■

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

■ ■ ■

■ ■ ■

■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■

Kapacitet: 8 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1400 omdr./min. varioSoft-tromlesystem Stort display som viser programforløb, betjeningsvejledning og tilvalg i tekst Alle programmer er tidsforkortede Børnesikring Pletfjerningsautomatik – 14 individuelle pletprogrammer Sensorautomatik, som indikerer vægt og anbefaler doseringsmængde En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion Specialprogrammer: Memory 1+2, outdoor/ imprægnering, powerVask 60’, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask touchControl-taster: temperatur, centrifugeringsomdr., tilvalg, ændring af programmer powerSkyl – fra 1 til 3 ekstra skyl 32 cm stor luge med 165° åbningsvinkel Selvrensende sæbeskuffe Akustisk signal, justerbar Låsemekanisme i metal Ekstra lydisolering Indsats til flydende vaskemiddel Skumkontrol Ubalancekontrol aquaSensor for optimalt vaskeresultat

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag 13


Exclusive

Frontbetjente vaskemaskiner

WM 16S460DN Vaskemaskine Exclusive

Energieffektivitet

A

plus

WM 14S460DN Vaskemaskine Exclusive

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

A

Energieffektivitet

A

plus

WM 16S360NN / WM 14S360DN* Vaskemaskine Exclusive

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Energieffektivitet

A

plus

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

A

* Centrfugeringsevne B

■ ■ ■

Kapacitet: 8 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1600 omdr./min. varioSoft-tromlesystem

■ ■ ■

Kapacitet: 8 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1400 omdr./min. varioSoft-tromlesystem

■ ■

■ ■ ■ ■

Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering Alle programmer er tidsforkortede

En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion Special programmer: Mørk vask/jeans, skjorter/business, outdoor, powerVask 60’, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask

touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og powerSkyl powerSkyl – 3 ekstra skyl 32 cm stor luge med 165° åbningsvinkel Selvrensende sæbeskuffe

■ ■ ■

Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering Alle programmer er tidsforkortede

En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion Special programmer: Mørk vask/jeans, skjorter/business, outdoor, powerVask 60’, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask

touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og powerSkyl powerSkyl – 3 ekstra skyl 32 cm stor luge med 165° åbningsvinkel Selvrensende sæbeskuffe

■ ■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■ ■

■ ■

Akustisk signal, justerbar Låsemekanisme i metal Ekstra lydisolering Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik

Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

14

■ ■ ■ ■

Akustisk signal, justerbar Låsemekanisme i metal Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik

■ ■ ■ ■ ■ ■

Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

■ ■

Kapacitet: 8 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1600 omdr./min. (*400 – 1400 omdr./min.) varioSoft-tromlesystem

Lille display med visning af forskudt starttid og resttidsindikering Alle programmer er tidsforkortede

En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion Special programmer: Mix, finvask/silke og uld-/håndvask

touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og powerSkyl powerSkyl –3 ekstra skyl 32 cm stor luge med 165° åbningsvinkel Selvrensende sæbeskuffe Programforløbet vises via lysdioder Akustisk signal, justerbar Låsemekanisme i metal Ekstra lydisolering (WM 16S360NN) Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag


Comfort

Frontbetjente vaskemaskiner

WM 16E460DN Vaskemaskine Comfort

Energieffektivitet

■ ■ ■

■ ■

■ ■

A

plus

WM 14E461DN Vaskemaskine Comfort

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogram: Skjorter/business, outdoor, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl 30 cm stor luge med 180° åbningsvinkel

Flerfoldig vandbeskyttelse

■ ■ ■ ■

Energieffektivitet

Kapacitet: 6 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1600 omdr./min. Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering

Ekstra lydisolering Akustisk signal, justerbar Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic – optimalt vandindtag

A

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 550/590 mm med håndtag

■ ■

■ ■

■ ■ ■ ■ ■

A

plus

WM 12E461SN Vaskemaskine Comfort

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Energieffektivitet

Kapacitet: 7 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1400 omdr./min. Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering

Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogram: Skjorter/business, outdoor, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl 30 cm stor luge og 180° åbningsvinkel

Akustisk signal, justerbar Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic - optimalt vandindtag

Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 550/590 mm med håndtag

■ ■

■ ■

■ ■ ■ ■

A

plus

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Kapacitet: 7 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1200 omdr./min. Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogram: Skjorter/business, outdoor, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl 30 cm stor luge og 180° åbningsvinkel Akustisk signal, justerbar Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 550/590 mm med håndtag

15


Comfort

Frontbetjente vaskemaskiner

WM 16E160NN Vaskemaskine Comfort

Energieffektivitet

A

plus

WM 14E161DN Vaskemaskine Comfort

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

A

Energieffektivitet

Kapacitet: 6 kg Centrifugeringsomdrejninger: 600 – 1600 omdr./min. Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogrammer: Intensiv, mix/lyn, uld-/håndvask og finvask/silke touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl 30 cm stor luge med 180° åbningsvinkel Programforløbet vises via lysdioder

Akustisk signal, justerbar Ekstra lydisolering Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic - optimalt vandindtag

Flerfoldig vandbeskyttelse

■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 550/590 mm med håndtag

16

■ ■ ■

■ ■ ■

■ ■ ■ ■

A

plus

WM 12E161SN Vaskemaskine Comfort

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Energieffektivitet

Kapacitet: 7 kg Centrifugeringsomdrejninger: 600 – 1400 omdr./min. Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogrammer: Intensiv, mix/lyn, uld-/håndvask og finvask/silke touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl 30 cm stor luge med 180° åbningsvinkel Programforløbet vises via lysdioder

Akustisk signal, justerbar Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag

Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 550/590 mm med håndtag

■ ■ ■

■ ■ ■

■ ■ ■ ■

A

plus

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Kapacitet: 7 kg Centrifugeringsomdrejninger: 600 – 1200 omdr./min. Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion Specialprogrammer: Intensiv, mix/lyn, uld-/håndvask og finvask/silke touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl 30 cm luge med 180° åbningsvinkel Programforløbet vises via lysdioder Akustisk signal, justerbar Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 550/590 mm med håndtag


Classic

Frontbetjente vaskemaskiner

WM 14A161SN Vaskemaskine Classic

Energieffektivitet

■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■

A

Vaskeevne

WM 12A161SN Vaskemaskine Classic

A

Centrifugeringsevne

B

Energieffektivitet

Kapacitet: 5 kg Centrifugeringsomdrejninger: 1400 omdr./min. En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogrammer: Intensiv/pletter, forvask, uld-/håndvask og finvask Taster: Lynvask, Skyllestop, Start 30 cm stor luge med 140° åbningsvinkel Programforløbet vises via lysdioder Skumkontrol

Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 850 x 600 x 590 mm

■ ■

■ ■ ■ ■

■ ■ ■

A

Vaskeevne

WM 10A161SN Vaskemaskine Classic

A

Centrifugeringsevne

B

Energieffektivitet

Kapacitet: 5 kg Centrifugeringsomdrejninger: 1200 omdr./min. En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogrammer: Intensiv/pletter, forvask, uld-/håndvask og finvask Taster: Lynvask, Skyllestop, Start 30 cm stor luge med 140° åbningsvinkel Programforløbet vises via lysdioder Skumkontrol

Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 850 x 600 x 590 mm

■ ■

■ ■ ■ ■

■ ■ ■

A

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

B

Kapacitet: 5 kg Centrifugeringsomdrejninger: 1000 omdr./min. En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogrammer: Intensiv/pletter, forvask, uld-/håndvask og finvask Taster: Lynvask, Skyllestop, Start 30 cm stor luge med 140° åbningsvinkel Programforløbet vises via lysdioder Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

Mål (H x B x D): 850 x 600 x 590 mm

17


Fuldintegreret vaskemaskine – passer perfekt i køkkenet eller badeværelset.

Den usynlige vaskemaskine. Siemens kan tilbyde en fuldtintegreret vaskemaskine, som skjules helt bag en front. Perfekt til dig som ikke vil gå på kompromis med designet i hjemmet. Vaskemaskinen kan placeres i det flot designede badeværelse eller køkken, uden at den kan ses. Vaskemaskinen er endvidere udstyret med aquaStop, som er en øget beskyttelse mod vandlækage, så man trygt kan placere maskinen uden for et vådrum. Installationen er enkel og nem. Det ser smukt ud og en effektiv maskine står skjult bag lågen.

Fuld af ny teknik og enestående programmer. Vaskemaskinen er fyldt med ny teknik og funktionelle programmer. Den rummer helt op til 7 kg vasketøj og har Siemens innovative varioSoft-tromle samt hurtige programmer som superLyn 15’ og powerVask 60’. Denne fuldintegrerede vaskemaskine ligger ikke kun i front designmæssigt, men også teknisk – det er ganske enkelt en maskine uden kompromisser!

Exclusive

WI 14S440EU, vaskemaskine

Energieffektivitet

Vaskeevne Centrifugeringsevne

A A B

plus

Mål (H x B x D): 818 x 598 x 574 mm

■ ■ ■

■ ■

Til installation og fuldintegrering under en bordplade med en højde på 90 cm (ca. 87 cm under bordpladen), har man brug for det ekstra tilbehør justerbare fødder WZ 20440. Se også side 37. 18

7 kg kapacitet Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1400 omdr./min. varioSoft-tromlesystem Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering Alle programmer er tidsforkortede Special programmer: Mørk vask/ jeans, skjorter/business, Outdoor, powerVask 60’, superLyn 15’, mix, finvask/silke og uld-/håndvask, uld-/ håndvask En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogram-

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

mer og til/fra funktion Taster: Start, Pletter, Forvask, antiKrøl, Ekstra skyl, Centrifugeringshastighed og Forskudt starttid 32 cm stor luge med 130° åbningsvinkel Selvrensende sæbeskuffe Akustisk signal, justerbar Låsemekanisme i metal Indsats til flydende vaskemiddel Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag aquaStop Skabslågen kan monteres i højre eller venstre side


Slimline. Fylder mindre men er lige så effektiv.

Kun 44 cm dyb. Bedste teknik på lidt plads. Et normalt badeværelse er i gennemsnit 7,7 m2. Så er der ikke megen plads til en vaskemaskine. Normalt. Med ”Slimline” klarer du det nemt. Maskinen har en total dybde på kun 44 cm, inkl. dør. Den har samme teknik, programmer og display som en stor maskine og passer uden problemer ind i ethvert lille rum køkken som bad.

Comfort

WS 12X460BY, vaskemaskine

Energieffektivitet

Vaskeevne Centrifugeringsevne

A A B

Mål (H x B x D): 847 x 600 x 440 mm

■ ■ ■

■ ■

Kapacitet: 4.5 kg Centrifugeringsomdrejninger: 400 – 1200 omdr./min. Stort display med visning af programforløb, temperatur, omdrejningstal, forskudt start og resttidsindikering Alle programmer er tidsforkortede En programvælger til betjening af vaskeprogrammer, specialprogrammer og til/fra funktion Specialprogram: Skjorter/business, Outdoor, superLyn 15’, mix, finvask/ silke og uld-/håndvask touchControl-taster: Pletter, Forvask, antiKrøl og Ekstra skyl

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

30 cm luge med metallook ramme og 180° åbningsvinkel Akustisk signal, justerbar Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik Advanced 3D-aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse

19


Stor fleksibilitet på begrænset plads Mobilitet også til hjemmet. Med de udklappelige hjul kan den topbetjente vaskemaskine let rulles væk, når den ikke bruges. Den er kun 40 cm bred og rummer 5 kg vasketøj. Perfekt til det lille badeværelse.

20


Sparer plads, tid og knæbøjninger.

Bred kompetence i et smalt design: Den topbetjente vaskemaskine. Med en topbetjent vaskemaskine fra Siemens behøver du ikke give afkald på hverken funktion, programmer eller tilvalg. Hele Siemens kompetence finder du selv i det smalle design. På det overskuelige panel indstiller du let samtlige programmer og vasketemperaturer ved hjælp af programvælgeren. Tilvalg gøres let og enkelt med knapper og på det let forståelige display vises resterende vasketid, forskudt start og programforløb. Tilvalgene inkluderer ”Intensiv” for meget snavset vasketøj. Hvis vasketøjet derimod er normalt snavset, sparer man meget tid på de fleste programmer. Ekstra skyl, forvask og antiKrøl er andre mulige tilvalg.

Et enkelt tryk med fingeren og tromlen åbnes. Vaskemaskinen har top-parkering, hvilket vil sige, at tromlen altid stopper med tromleåbningen opad. Og med den innovative easyOpen-funktion går tømningen som en leg; et tryk med fingeren og tromlen er åben.

21


Optimale funktioner og indbygget hittegodskontor.

Bedste udstyr med en 40 cm bredde. Vi går ikke på kompromis med funktionerne. De 40 cm bredde topbetjente vaskemaskiner har alle Siemens fordele: • Tromle med automatisk top-parkering. Fordel: Bedre skyllet vask kan bekvemt og sikkert tages ud af maskinen, uden at tromlen skal drejes. • Ekstra skyl-knap for ekstra gennemskylning. Fordel: renere vask uden vaskemiddelrester. Ekstra godt for alle med sart hud. • Programmer som fin-, silke- eller uld-/håndvask. Fordel: Skånsom vask til ekstra sart tøj. • Intensiv vask-knappen. Fordel: Fjerner svære pletter med en forlænget vaskeproces.

Løse genstande er nemme at spore igen. En velkendt situation: Man fylder vaskemaskinen og glemmer at tømme lommerne for mønter eller andre løse genstande. Så er det godt at vide, at man nemt finder tingene igen, når maskinen er færdig – det klarer de nye aftagelige medbringere. Man skal bare fjerne medbringerne, så ligger tingene ofte nede i bunden af tromlen.

22


Topbetjente vaskemaskiner

WP 13T550SN Topbetjent vaskemaskine

Energieffektivitet

■ ■ ■ ■

■ ■ ■

■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■ ■

A

Vaskeevne

A

WP 11T350SN Topbetjent vaskemaskine

Centrifugeringsevne

B

Energieffektivitet

Kapacitet: 5 kg Centrifugeringsomdrejninger: 100 – 1300 omdr./min. Display med visning af programforløb, børnesikring, tidsforskudt start 1-24 og resttid Alle programmer er tidsforkortede

Top-parkeringsposition af åbning til tromle easyOpen – Enkel åbning af tromle En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Specialprogrammer: Mix, uld-/håndvask, finvask og silke Taster: Forvask, Menu, Intensiv vask, Ekstra skyl, antiKrøl og Start Taster for valg af centrifugering

Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse Let at flytte

Mål (H x B x D): 900 x 400 x 620 mm

■ ■ ■

■ ■

■ ■

■ ■ ■ ■ ■

A

Vaskeevne

A

Centrifugeringsevne

C

Kapacitet: 5 kg Centrifugeringsomdrejninger: 100 – 1100 omdr./min. Display med visning af resttid Alle programmer er tidsforkortede

Top-parkeringsposition af åbning til tromle easyOpen – Enkel åbning af tromle En programvælger til betjening af temperatur, specialprogrammer og til/fra funktion

Drejeknap for centrifugeringsomdr. og skyllestop Specialprogrammer: Mix, uld-/håndvask, finvask og silke Taster: Intensiv vask, Ekstra skyl, Forvask og Start Skumkontrol Ubalancekontrol Mængdeautomatik aquaTronic – optimalt vandindtag Flerfoldig vandbeskyttelse Let at flytte

Mål (H x B x D): 900 x 400 x 620 mm

23


Større og hurtigere, men samtidig energibesparende – Tørretumblere fra Siemens Siemens tørretumblere er nogle af markedets største – de rummer helt op til 8 kg vasketøj – samtidig med at de er meget hurtige. Med det nye hurtige program superLyn 40’ kan man tørre helt op til 2 kg. vask på kun 40 minutter. Har man endvidere en Siemens vaskemaskine med er vasken klar på under 1 time. De fleste af vores tørretumblere er desuden klassificeret i energiklasse B. Design og innovation er som altid i fokus, når det drejer sig om Siemens produkter. Siemens softDry-system med unik elipsestruktur, softDesign-medbringere og special pal tørrer din vask ekstra skånsomt og hurtigt. Som et yderligere bevis på tørretumblerens forsigtige håndtering af dine sarte stykker tøj har Siemens en specialkurv til uldtøj og sportssko, og det er den første tørretumbler som nogensinde har fået Woolmark-mærket. 1-8 kg

24


25


Tidligere fandtes der tørresnore. Hvad brugte man dem til?

26

Nyt softDry-system tørrer vasketøjet mere skånsomt.

Stilhed. Tumbling.

De innovative løsninger i Siemens nye softDry-system giver en helt ny måde at tørre vasketøjet på. I softDry-systemet indgår en meget glat glaslåge, en specielt konstrueret tromle, en skånsom og effektiv tromlestruktur og et softdesign på medbringerne inde i tromlen. Læg dertil en optimeret lufttilførsel med en mere jævn temperatur. Som en del af systemet indgår desuden en innovativ spacial pal, der stikker ud i tromlen for at forhindre sammenfiltringen af tekstilerne under tørretumblingen. Alle disse innovationer betyder, at vasketøjet tørres mere jævnt og skånsomt end nogensinde før – og er mere glat, når det tages ud.

Et lavt lydniveau er en af prioriteringerne for vores ingeniører, når de udvikler nye tørretumblere. Derfor har alle vores tørretumblere et meget lavt og behageligt lydniveau. Vores topmodeller er desuden ekstra lydisolerede, for at få den mest lydsvage tørretumbling.


Specialkurv til uld og sportssko. I kurven tørrer du f.eks. trøjer i uld eller kashmir, sportssko i syntetisk materiale, bukser eller kjoler i sarte materialer m.m. En skånsom måde at tørre på uden risiko for krympning eller sammenfiltret tøj. Tørretid: 1–2 timer. Siemens tørretumbler med uld-/skokurv er desuden den eneste tørretumbler på markedet, som har fået Woolmark-mærket.

Let betjening og op til 15 forskellige programmer. touchControl-knapper. En let berøring med fingeren er nok til at vælge funktion. Bekvemt, ergonomiskt og stilfuldt. Der kan vælges op til ialt 15 forskellige programmer alt afhængig af, hvilken model der passer til ens behov.

Vil du tørre hurtigt eller skånsomt? – Du behøver ikke vælge. Det er en generel misforståelse, at tørretumbleren slider hårdt på tøjet. Det passer slet ikke. Tøjet slides absolut mest, når man har det på. Tørretumbleren ”blæser ” tøjet fri for løse fibrer, støv og hår, som sidder i tøjet og samler dem derefter i filtret. Det er derfor let at tro, at det er tørretumbleren, som er årsagen til alt fnug og derved får tørretumbleren også skylden for slidtagen. Den totale slidtage fordeles på tøjet i henhold til nedenstående1): 70 % når man anvender tøjet, 20 – 25 % i vaskemaskinen og 5 – 10 % i tørretumbleren.

alt krympning de to til tre første gange sammenlignet med hængetørring, hvor tøjet krymper over længere tid. Men tøjet krymper præcis lige så meget som ved hængetørring. Der findes andre fordele ved tørretumbling. Tøjet bliver ikke bare renere, men det bliver også blødere og skønnere at have på. Specielt frottéhåndklæder bliver dejligt bløde. 1) I henhold til Energimyndigheten / Konsumentverket i Sverige

En anden generel misforståelse er, at tøjet krymper mere i tørretumbleren. Det er også forkert. I en tørretumbler sker

27


Premium og Exclusive

Tørretumblere

WT 46S512DN Kondenstørretumbler Premium

Energieffektivitet

■ ■

■ ■ ■

■ ■

B

WT 46E302DN Kondenstørretumbler Exclusive

Energieffektivitet

8 kg kapacitet Forbrug: 8 kg bomuld skabstørt: 1400 o/min – 3.74 kWh – 131 minut 1000 o/min – 4.49 kWh – 148 minut duoTronic, elektronisk fugtkontrol

softDry-system: Stor unik tromle i rustfrit stål, medbringere i soft-design Display for visning af resttid, tidsforvalg, programforløb og tillægsfunktioner Lys i tromlen

En programvælger til betjening af alle programmer Specialprogrammer: Uld finish, mix, Outdoor, tørring i kurv og superLyn 40

■ ■

■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■

■ ■ ■

touchControl-taster: Start/Stop, Skåne/Super Skåne, ændre, optioner, ændre Akustisk signal, justerbar antiKrøl, op til 120 minutter ved programslut easyClean kondensator kassette Glaslåge, højrehængt

■ ■ ■

Energieffektivitet

8 kg kapacitet Forbrug: 8 kg bomuld skabstørt: 1400 o/min – 3.74 kWh – 131 minut 1000 o/min – 4.49 kWh – 148 minut duoTronic, elektronisk fugtkontrol

softDry-system: Stor unik tromle i rustfrit stål, medbringere i soft-design Display med resttidsindikering og forskudt starttid Lys i tromlen

En programvælger til betjening af alle programmer Specialprogrammer: Uld finish, Skånetørring, superLyn 40 Indikering for tørringsforløb, rensning af filter og tømning af kondensvand-beholder

touchControl-taster: Start/Stop, skåne, signal, forskudt start og ændre Akustisk signal, justerbar antiKrøl, op til 120 minutter ved programslut Glaslåge, højrehængt

■ ■

■ ■

■ ■ ■

B

7 kg kapacitet Forbrug: 7 kg bomuld skabstørt: 1400 o/min – 3.36 kWh – 112 minut 1000 o/min – 3.92 kWh – 131 minut duoTronic, elektronisk fugtkontrol

softDry-system: Stor unik tromle i rustfrit stål, medbringere i soft-design Display med resttidsindikering Lys i tromlen

En programvælger til betjening af alle programmer Specialprogrammer: Uld finish, Skånetørring, superLyn 40 Indikering for tørringsforløb, rensning af filter og tømning af kondensvand-beholder touchControl-taster: Start/Stop, skåne, signal og ændre Akustisk signal, justerbar antiKrøl, op til 120 minutter ved programslut Glaslåge, højrehængt

Tørring af uld og sportssko i kurv Ekstra lydisolering Dørlås

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

28

B

WT 46E361SN Kondenstørretumbler Exclusive

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag


Comfort og Exclusive

Tørretumblere

WT 44E101SN Kondenstørretumbler Comfort

Energieffektivitet

■ ■

C

WT 36V300DN Aftrækstørretumbler Exclusive

Energieffektivitet

7 kg kapacitet Forbrug: 7 kg bomuld skabstørt: 1400 o/min – 3.6 kWh – 112 minut 1000 o/min – 4.2 kWh – 131 minut duoTronic, elektronisk fugtkontrol

softDry-system: Stor unik tromle i rustfrit stål, medbringere i soft-design

■ ■

■ ■

■ ■ ■

En programvælger til betjening af alle programmer Indikering for tørringsforløb, rensning af filter og tømning af kondensvand-beholder

touchControl-taster: Start/Stop og skåne antiKrøl, op til 60 minutter ved programslut Låge i kunststof, højrehængt

■ ■

■ ■ ■ ■

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

C

WT 34V100DN Aftrækstørretumbler Comfort

Energieffektivitet

C

7 kg kapacitet Forbrug: 7 kg bomuld skabstørt: 1400 o/min – 3.24 kWh – 106 minut 1000 o/min – 3.92 kWh – 123 minut duoTronic, elektronisk fugtkontrol

softDry-system: Stor unik tromle i rustfrit stål, medbringere i soft-design Display med resttidsindikering og forskudt starttid Lys i tromlen

softDry-system: Stor unik tromle i rustfrit stål, medbringere i soft-design

En programvælger til betjening af alle programmer Specialprogrammer: Lyn, uld finish og skåne Indikering for tørringsforløb, rensning af filter

En programvælger til betjening af alle programmer Indikering for tørringsforløb, rensning af filter

touchControl-taster: Start/Stop, skåne, forskudt starttid og ændre antiKrøl, op til 120 minutter ved programslut Aftræksslange 2 m medfølger Aftrækstilslutning venstre og bagtil Glaslåge, højrehængt

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

■ ■ ■ ■

Kapacitet: 7 kg Forbrug: 7 kg bomuld skabstørt: 1400 o/min – 3.24 kWh – 106 minut 1000 o/min – 3.92 kWh – 123 minut duoTronic, elektronisk fugtkontrol

touchControl-taster: Start/Stop og skåne antiKrøl, op til 60 minutter ved programslut Aftræksslange 2 m medfølger Aftrækstilslutning venstre og bagtil Låge i kunststof, højrehængt

Mål (H x B x D): 842 x 598 x 580/625 mm med håndtag

29


aquaSensor, aqua... hvad for noget? Siemens – Teknikleksikon

A

D

Aftrækstumblere

duoTronic

Den fugtige varme luft, som opstår ved tørringen skal ved brug af en aftræks-tumbler ledes ud i det fri – enten via en fleksibel aftræksslange, som hænger ud af vinduet eller en murgennemføring.

Fugtsensor, som registrerer tøjets fugtighedsgrad og afslutter programmet, når den ønskede tørringsgrad er opnået.

For at optimere imprægneringen er det godt, hvis du afslutter behandlingen med at tørretumble eller stryge tøjet. Varmen aktiverer imprægneringen og forbedrer stoffets afvisningsevne over for fugt. * Kan købes i fx butikker, som sælger rigtig imprægneret udendørstøj.

E Akustisk signal ved programslut Når programmet er slut, lyder et signal. Lydstyrken indstiller man selv.

Ekstra skyl Funktionen til alt det, der skal skylles særligt grundigt med et ekstra skyl. Specielt god til alle med allergier eller følsom hud.

antiKrøl-funktion, vaskemaskiner Tryk på en knap, og vasketøjet bliver mindre krøllet. Det gør arbejdet ved strygning meget lettere.

J

F

jetSpray – Rengjort sæbeskuffe Sæbeskuffen skylles altid helt rent takket være flere dyser og et højere vandtryk. Ingen vaskemiddelrester sidder tilbage, faget behøver ikke at blive rengjort lige så ofte, og der opstår sjældent lugt.

Finvask/silke Finvask/silke er særligt skånsomt mod sart undertøj af silke, satin og viskose.

K Kondenstumblere

antiKrøl-funktion, tørretumblere antiKrøl-effekten bevares ved at programmet forlænges med op til 60 min / op til 120 min.

aquaSensor Skyllevandet gennemlyses med lysstråler, som måler, hvor snavset vandet er, og derefter bestemmer, om der skal ekstra skylninger til, for at få et optimalt skylleresultat.

Flerfoldig vandbeskyttelse Gennem en tilførselsslange med 7 gange tryksikkerhed, en ekstra overløbssikring, en absolut sikker vandtilførsel i maskinen og en udløbsbeskyttelse er alle Siemens vaskemaskiner sikret fuldstændigt mod vandskader.

M Fnugfilter

Mængdeautomatik

Bortfiltrerer støv og fnug. Skal tømmes efter hver tørring.

Vand- og elforbruget tilpasses automatisk til mængden af tøj, som vaskes. Mængdeautomatik giver altid det lavest mulige forbrug.

aquaTronic og Advanced 3D aquaTronic Et system som sikrer en hurtigere og effektivere gennemvædning af vasketøjet. Vaskeprocessen starter hurtigere og vaskeprogrammerne forkortes, hvilket sparer tid. Advanced 3D aquaTronic tager vand ind fra flere steder i tromlen end aquaTronic, hvilket giver en endnu hurtigere udblødning af tøjet.

Forskudt starttid Starter maskinen op til 24 timer efter indstillingen – særligt praktisk for folk med en travl hverdag.

Memory-knapper For at man ikke hele tiden skal indstille sine ønskeprogrammer manuelt, kan de gemmes ved hjælp af memory-funktionen.

Fuldelektronisk styring Fungerer nemmere, uden slid og mere alsidigt end elektromekaniske styringer.

Mixprogram, tørretumbler Til små vasketøjsmængder. Bomuld og syntetiske stoffer kan tørres i samme maskine.

B Børnesikring

I

Efter aktivering låses programindstillingen, så denne ikke kan ændres af nysgerrige pilfingre.

C Centrifugeringsomdrejninger De enkelte programmer er tildelt passende omdrejningstal på centrifugeringen.

30

Kan stå i næsten alle rum. Et lukket luftkredsløb i maskinen køler den varme luft ned og lader fugtigheden kondensere. Kondensen opsamles i en beholder, der skal tømmes, eller kan ledes direkte ned i afløbet, med et ekstra tilbehør som købes separat.

Imprægnering

Mixprogram, vaskemaskine

Vælg det specielle imprægneringsprogram. Fyld som sædvanligt vaskemiddel i beholderen, men i stedet for skyllemiddel fylder du rummet til skyllemiddel med imprægneringsvæske*. Vaskeprogrammet vasker først tøjet rent for at forberede det til imprægnering. Efter vaskeprogrammet starter imprægneringsprogrammet med en specielt udviklet opvarmning og centrifugering. Efter programmet bør du skylle vaskemaskinen igennem med et skylleprogram for at være helt sikker på, at overskydende imprægneringsvæske er skyllet væk, inden du vasker igen.

Vaskeprogram hvor man kan vaske små mængder og blande fine stoffer af viskose eller syntetiske fibre med stoffer af mindre fine fibre som fx bomuld.

O Overdosering På nogle modeller lyser et symbol ved overdosering af vaskemiddel.


P Pletfjerningssystem Siemens automatiske pletfjerningssystem fjerner 14 af de mest almindelige og vanskeligste pletter betydeligt bedre end en almindelig maskine, uden at det er nødvendigt at anvende specielle pletfjerningsmidler.

Specialprogrammer

Uld- / Håndvask

Siemens har et stort antal specialprogrammer til alle mulige slags vasketøj og forskellige grader af snavsethed. Fx superLyn 15’, powerVask 60’, Outdoor, Mix og Skjorter/ business.

Fine uldtrøjer vaskes mere skånsomt end i hånden, skylles mere grundigt og centrifugeres til sidst meget blidt.

V Vaskemiddeldosering

superLyn 15’ Program der vasker, skyller og centrifugerer helt op til 2 kg. vasketøj på 15 min.

Pletter Meget snavset vasketøj eller en fuld vaskemaskine bliver ved brug af tilvalget Pletter med garanti også helt rent. Tilvalgsknappen forlænger vaskeprocessen.

Maskinen fortæller automatisk, når den er blevet fyldt, hvor meget vaskemiddel der skal benyttes.

superLyn 40’ Program der tørrer helt op til 2 kg. vasketøj på kun 40 min.

powerVask 60’ Programmet kan vaske hele 5 kg tøj på op til 60º på en time med klasse A i Vaskeevne.

Programforløb Programforløbet vises med symboler for de enkelte programmer, giver hurtigt overblik over, hvor langt maskinen er kommet i programforløbet. Vises på forskellige måder afhængigt af model.

T Tekstdisplay Viser maskinens anbefalinger ved valgt program. Viser ændringer af temperatur, centrifugeringshastighed og mange andre valg ved tekst på flere sprog, deriblandt dansk.

U Ubalancekontrol

R Resttidsindikering Viser tydeligt, hvornår vaske- eller tørretiden er slut.

Vaskemaskinen tjekker kontinuerligt, om der er en ubalance og træffer modforanstaltninger, så maskinen altid står stille på underlaget. Skulle maskinen ikke finde balance, stopper den efter flere forsøg og tøjet kan virke vådt. når man tager det ud af maskinen.

S Sammenbygningsbeslag Siemens frontbetjente vaskemaskiner og tørretumblere kan sættes oven på hinanden – sikkert og fast ved hjælp af et specielt beslag med eller uden udtræksplade (ekstra tilbehør).

Skumsensor Ved overdosering af vaskemiddel tilføjer vaskemaskinen automatisk en ekstra skylning for at forhindre for meget skum. Maskinen tilpasser sig også på andre måder for at reducere skumdannelsen.

softDry-system

Udgifter til strøm ved tørring Jo mere grundigt vasketøjet er centrifugeret, desto mindre er restfugtigheden i stoffet. Det medfører kortere tørretid og dermed mindre strømforbrug.

Uld finish Uldstoffer pustes igennem ved reduceret temperatur i 3 minutter.

Uld- og skokurv I specialkurven kan man tørre uldtøj og sportssko af syntetisk materiale meget mere skånsomt end via almindelig tørretumbling.

Unikt system til mere skånsom og jævn tørring. Tromlens elipsestruktur, softDesignmedbringerne, dørens glatte inderside samt den nye specielle pal giver en jævn, hurtig og skånsom tørring.

31


Vaskemaskiner og tørretumblere Frontbetjent vaskemaskine

Frontbetjent vaskemaskine **

WM1.A

Mål i mm

WM1.E

* eksklusiv stilleben **inkl. vægafstand

Mål i mm

Topbetjent vaskemaskine

Frontbetjent vaskemaskine

*

WM1.S

* eksklusiv stilleben

Mål i mm

Frontbetjent vaskemaskine 44 cm

WP....

Mål i mm

Tørretumblere **

WS....

* eksklusiv stilleben **inkl. vægafstand

Mål i mm

WT4....

Mål i mm

Tørretumblere

WT3.... 32

Mål i mm å


Fuldintegreret vaskemaskine

WI...

Mål i mm

Læs om, hvad der er sandt og forkert om myter fra vaskekælderen ”Uldtøj bliver filtret, hvis det vaskes i vaskemaskinen”!

”Tøjet bleges mere, når det vaskes i maskine”!

Uldfibrene indeholder lanolin. Hvis uld vaskes med et almindeligt vaskemiddel, som effektivt løsner fedt, forsvinder lanolinet, hvorved uldens gode egenskaber går tabt. Beklædningsgenstanden bliver grov og glansløs.

Sortér altid vasketøjet inden vask – efter farve og anbefalet vasketemperatur, men også efter materiale. Undgå f.eks. at vaske frotté og strømper sammen med vævede materialer.

Råd: Anvend f.eks. et biologisk vaskemiddel eller et specielt vaskemiddel som kun er sammensat til behandling af uld. Vask på Siemens skånsomme uld-/håndvaskeprogram og tør det tørt i Siemens tumbler med uld-/skokurv, så har tøjet det bedst og holder i længden. ”Uld behøver man ikke at vaske, det er tilstrækkeligt at lufte tøjet”! Uld er smudsafvisende i sig selv og har en fantastisk evne til at genvinde sin friskhed ved hjælp af luftens ilt. Derfor kan man have et stykke uldtøj på i betydeligt længere tid end beklædningsgenstande af bomuldsstof eller syntetiske fibre, som kræver regelmæssig vask. Men uld skal også vaskes ind imellem! Råd: Når det er tid til at vaske, anvendes Siemens skånsomme program til uld, og det tumbles tørt ved hjælp af uld-/skokurv, så opnår man det bedste resultat. Brug uldvaskemiddel! Tips: Uldtøj har godt af en uldkur nu og da – lanolinbehandling – som man nemt kan gøre selv. Så bevarer ulden sine oprindelige egenskaber og blødhed bedre. Midlet kan købes i velassorterede dagligvarebutikker.

Råd: Overdosér ikke vaske- eller skyllemiddel. Det giver ikke et bedre resultat, men kan i stedet forårsage hudirritation. Anvend ikke vaskemiddel med blegemiddel til kulørte stoffer. Vil man være på den sikre side, kan man vende vrangen ud på tøjet, specielt for jeans’ vedkommende. Knap knapperne og luk lynlåsene, så holder de længere. ”Det bliver ikke rent, hvid vask bliver grålig efter et stykke tid”! Alt lyst tøj skal vaskes separat. Brug vaskemiddel med blegemiddel, dvs. vaskemiddel til hvid vask, så bevares tøjet rigtig hvidt. Råd: For at få en frisk og kridhvid glans på f.eks. lagner kan man nu og da tilsætte lidt blegesalt. Findes blandt de øvrige vaskemidler i velassorterede dagligvarebutikker. ”Tøjet slides mest i tørretumbleren – det ser man på alle fnug, som samles i filtret.”

Tænk f.eks. på hvordan bunden i en garderobe kan se ud – her samles ind imellem nullermænd uden garderoben får skylden for slidtagen på tøjet... Det er løse fibre fra tøjet, som gradvist falder ned. ”For tiden er alt tøj mærket med ’Må ikke tumbles’”. Svar: Meget tøj mærkes af forsigtighedsgrunde med ”Må ikke tumbles”, på trods af, at det sagtens kan holde til det. Ved at lade tørretumblingen ske på egen risiko garderer tøjfabrikanterne sig imod reklamationer. Råd: Vælg Siemens skånsomme tørreprogram og lad tøjet tumble ved lav temperatur i et kortere stykke tid, så sker tørreprocessen hurtigere. Vore tørretumblere er sensorstyrede, hvilket betyder, at de detekterer/måler vaskens tørhedsgrad og automatisk slukker, når det ønskede resultat er opnået. ”Hvordan undgår man dårlig lugt fra vaskemaskinen?”. Svar: Hav altid lugen åben når maskinen ikke er i brug. Vi anbefaler at man ind imellem vasker en koge-/kulørtvask ved høje temperaturer 70 – 90 °C, for at forebygge dårlig lugt i maskinen og for at rengøre den. Man kan også køre en tom vask – uden vasketøj eller vaskemiddel – på 90 °C.

Svar: Nej. Tøjet slides absolut mest, når man har det på. Tørretumbleren ”blæser ” tøjet fri for løse fibrer, støv og hår, som sidder i tøjet og samler dem derefter i filtret. Det er derfor let at tro, at det er tørretumbleren, som er årsagen til alle fnug, og derved får tørretumbleren skylden for slidtagen.

33


Tekniske data vaskemaskiner Modelnavn

WM 16S761DN

WM 14S761SN

WM 16S460DN

WM14S460DN

WM 16S360NN

WM 14S360DN

WM 16E460DN

WM 14E461DN

Side

13

13

14

14

14

14

15

15

Relativt energiforbrug 1) – A (lavt forbrug) … G (højt forbrug)

A+

A+

A+

A+

A+

A+

A+

A+

1.36

1.36

1.36

1.36

1.36

1.36

1.02

1.19

Vaskeevne – A (bedre) … G (dårligere)

A

A

A

A

A

A

A

A

Centrifugeringsevne 1) 2) – A (bedre) … G (dårligere)

A

B

A

B

B

A

A

B

44

50

44

50

44

50

44

50

1600

1400

1600

1400

1600

1400

1600

1400

8

8

8

8

8

8

6

7 49

Energiforbrug pr. vask 1)

ved restfugtighed ved centrifugeringsomdrejningstal Kapacitet

kWh

% maks. omdr. / min. maks. kg

Vandforbrug

56

56

56

56

56

56

45

Varighed 3)

min.

l

135

135

134

134

134

134

135

156

Akk. årsforbrug 3) – Energiforbrug

kWh

272

272

272

272

272

272

204

238

11200

11200

11200

11200

11200

11200

9000

9800 2.00 / 75

4 personer husstand – Vandforbrug

l

Energi-/vandforbrug Kogevask 90° – Energi- / vandforbrug

kWh / l

2.42 / 81

2.42 / 81

2.42 / 94

2.42 / 94

2.42 / 94

2.42 / 94

1.93 / 60

Kulørtvask 40° – Energi- / vandforbrug

kWh / l

0.83 / 67

0.83 / 67

0.83 / 80

0.83 / 80

0.83 / 80

0.83 / 80

0.60 / 53

0.63 / 60

Syntetisk 40° – Energi- / vandforbrug

kWh / l

0.54 / 43

0.54 / 43

0.54 / 53

0.54 / 53

0.54 / 53

0.54 / 53

0.54 / 41

0.55 / 50

Finvask 30° – Energi- / vandforbrug

kWh / l

0.20 / 30

0.20 / 30

0.20 / 39

0.20 / 39

0.20 / 39

0.20 / 39

0.23 / 34

0.24 / 38

Uldvask 30° – Energi- / vandforbrug

kWh / l

0.17 / 47

0.17 / 47

0.17 / 47

0.17 / 47

0.17 / 47

0.17 / 47

0.14 / 31

0.15 / 34

Frontbetjent vaskemaskine – kan indbygges

Topbetjent vaskemaskine med hjul

h/v

–/v

– /v

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

Højde

cm

84.2

84.2

84.2

84.2

84.2

84.2

84.7

84.7

Bredde

cm

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

Dybde, inkl. afstand til væggen

cm

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

Højdeindstillelig +/-

cm

+1.2

+1.2

+1.2

+1.2

+1.2

+1.2

+1.5

+1.5

cm

99.0

99.0

99.0

99.0

99.0

99.0

99.0

99.0

81

81

81

81

80

80

75

75

Design

Dørhængsling højre / venstre Mål

Frontbetjent: dybde med åben dør / Topbetjent: højde med lågen åben Egenvægt

kg

Udstyr varioSoft-tromle

Koge- / kulørtvask

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

Koge- / kulørtvask ECO

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

Koge- / kulørtvask Intensiv

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

●/●

●/●

Koge- / kulørtvask med forvask

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

Syntetisk

Uld- / håndvask

Finvask / Silke

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

Pletfjerningsautomatik til 14 forskellige pletter

powerVask 60 min

superLyn 15 min

Outdoor / imprægnering

●/●

●/●

●/–

●/–

–/–

–/–

●/–

●/–

Skjorter / Business

Mix

Memory 1+2

400 – 1600

400 – 1400

400 – 1600

400 – 1400

400 – 1600

400 – 1400

400 – 1600

400 – 1400 –

Indstilleligt omdrejningstal på centrifugering – fra … til

omdr./min.

Tilvalgsfunktioner powerSkyl – 3 ekstra skyl

Ekstra skyl

Intensiv, valgbart i 3 niveauer / Intensiv, valgbart i 1 niveau

●/–

●/–

–/●

–/●

–/●

–/●

–/●

–/●

vandPlus

antiKrøl

Forvask

Lyn

Skyllestop

Signal ved programslut, justerbar

Display med resttidsvisning

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

Børnesikring

Programforløbsdisplay, driftstilstand

aquaSensor

Skumkontrol

Tidsforskudt start – fra … til

tim.

Ubalancekontrol

Mængdeautomatik

Forbrugstilpasning til vasketøjsmængde

Flerfoldig vandbeskyttelse / aquaStop

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

220 – 240 / 50

Strøm- og vandforsyning Elektrisk tilslutning – Spænding / frekvens

V / Hz

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

Tilslutningsværdi / Sikring

kW / A

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

cm

175

175

175

175

175

175

160

160

Slange tilløb / afløb

cm

150 / 150

150 / 150

150 / 150

150 / 150

150 / 150

150 / 150

150 / 150

150 / 150

Tryk på tilløbsslange maks. / min.

bar

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

Maksimal højde for tilslutning til afløb

cm

100

100

100

100

100

100

100

100

Ledningslængde Vandtilslutning – Trykslange med gevind G¾”

● = ja, findes

– = nej, findes ikke

1) EU-norm EN 60456 og EN 60456/A11. På grundlag af standardtest på 60°C – normalprogrammet for bomuld. Det faktiske forbrug afhænger af, hvorledes apparatet benyttes. På skala fra A till G, A = lavt forbrug og G = højt forbrug. 2) Restvandindhold 100% indebærer 1 kg tøj (tør vægt) der efter centrifugering indeholder 1 kg vand. Jo mindre denne %-værdi er, desto mindre vådt er tøjet. Det er vigtigt for energiforbruget, hvis vasken skal tørres i tørretumbler. 3) Beregnet ved 200 gange vask på 60º normalprogram for bomuld.

34


WM 12E461SN

WM 16E160NN

WM 14E161DN

WM 12E161SN

WM 14A161SN

WM 12A161SN

WM 10A161SN

WI 14S440EU

WS 12X460BY

WP 13T550SN

WP 11T350SN

15

16

16

16

17

17

17

18

19

23

23

A+

A+

A+

A+

A

A

A

A+

A+

A+

A

1.19

1.02

1.19

1.19

0.95

0.95

0.95

1.19

0.76

0.85

0.95

A

A

A

A

A

A

A

A

A

A

A

B

A

B

B

B

B

C

B

B

B

C

53

44

50

53

50

53

59

50

53

52

57

1200

1600

1400

1200

1400

1200

1000

1400

1200

1300

1100

7

6

7

7

5

5

5

7

4,5

5

5

49

45

49

49

49

49

49

49

40

42

48

156

135

135

135

140

140

140

145

135

118

130

238

204

204

204

190

190

190

238

152

190

190

9800

9800

9800

9800

9800

9800

9800

9800

8000

8400

9600

2.00 / 75

1.93 / 60

1.93 / 60

1.93 / 60

1.9 / 61

1.9 / 61

1.9 / 61

2,20 / 87

1,40 / 59

1.75 / 50

1.75 / 50

0.63 / 60

0.63 / 54

0.63 / 54

0.63 / 54

0.55 / 54

0.55 / 54

0.55 / 54

0,75 / 75

0,50 / 50

0.53 / 50

0.6 / 47

0.55 / 50

0.54 / 41

0.54 / 41

0.54 / 41

0.45 / 50

0.45 / 50

0.45 / 50

0,54 / 55

0,45 / 40

0.44 / 45

0.42 / 44

0.24 / 38

0.23 / 34

0.23 / 34

0.23 / 34

0.3 / 42

0.3 / 42

0.3 / 42

0,20 / 39

0,20 / 36

0.18 / 29

0.18 / 29

0.15 / 34

0.14 / 31

0.14 / 31

0.14 / 31

0.2 / 35

0.2 / 35

0.2 / 35

0,2 / 47

0,13 / 30

0.17 / 41

0.17 / 41

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

–/v

84.7

84.7

84.7

84.7

85.0

85.0

85.0

81,8

84.7

90.0

90.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60.0

60,0

60.0

40.0

40.0

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

59.0

55,5

44,0

62.0

62.0

+1.5

+1.5

+1.5

+1.5

+1.5

+1.5

+1.5

+1.2

+1.5

99.0

99.0

99.0

99.0

96.0

96.0

96.0

95,6

83,0

127

127

75

75

75

75

62

62

62

85

66

57

57

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

●/●

●/●

–/–

–/–

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

●/●

–/–

●/●

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

●/●

●/●

●/●

–/–

–/–

–/–

–/–

● (silke)

●/●

●/●

●/●

●/●

●/–

●/–

●/–

●/●

●/●

●/●

●/–

●/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

–/–

●/–

●/–

–/–

–/–

400 – 1200

600 – 1600

600 – 1400

600 – 1200

1400 fast

1200 fast

1000 fast

400 – 1400

400 – 1200

100 – 1300

100 – 1100

–/●

–/●

–/●

–/●

–/–

–/–

–/–

–/●

–/●

–/●

–/●

40°C (program)

40°C (program)

1 – 24 t

1 – 24 t

1 – 24 t

– ●

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

●/–

–/●

●/–

●/–

●/–

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

220 – 240 / 50

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.30 / 10

2.2 / 10

2.2 / 10

160

160

160

160

140

140

140

225

200

220

220

150 / 150

150 / 150

150 / 150

150 / 150

120 / 125

120 / 125

120 / 125

220 / 220

150 / 150

130 / 140

130 / 140

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

10 / 0.3

100

100

100

100

100

100

100

100

100

90

90

35


Tekniske data tørretumblere Modelnavn

WT 46S512DN

WT 46E302DN

WT 46E361SN

WT 44E101SN

Katalogside

28

28

28

29

B

B

B

C

4.49

4.49

3.92

4.20

Relativt energiforbrug1)

A (lavt forbrug) … G (højt forbrug)

Energiforbrug Program ”Bomuld helt tørt”

ca. 1000 omdrejninger (60% restfugtighed)

kWh

Kapacitet Bomuld skabstørt

maks. kg

8

8

7

7

Bomuld strygetørt

maks. kg

8

8

7

7

Syntetisk skabstørt

maks. kg

3.5

3.5

3.5

3,5

Energiforbrug Vasketøj centrifugeret før tørring med Program ”Bomuld skabstørt”

1400 omdr. / min.

kWh

3.74

3.74

3.36

3.60

Program ”Bomuld strygetørt”

1000 omdr. / min.

kWh

4.49

4.49

3.92

4.20

Program ”Bomuld strygetørt”

1400 omdr. / min.

kWh

2.24

2.24

2.42

2.80

Program ”Syntetisk skabstørt”

800 omdr. / min.

kWh

3.44

3.44

3.06

3.30

1.35

1.35

1.35

1.40 112

Tørretid 1) 2)

Vasketøj centrifugeret før tørring med

Program ”Bomuld skabstørt”

1400 omdr. / min.

min.

131

131

112

Program ”Bomuld skabstørt”

1000 omdr. / min.

min.

148

148

131

131

Program ”Bomuld strygetørt”

1400 omdr. / min.

min.

109

109

93

93

Program ”Bomuld skabstørt”

1000 omdr. / min.

min.

126

126

111

111

Program ”Syntetisk skabstørt”

800 omdr. / min.

min.

48

48

48

48

kWh

262

262

264

282

Aftrækstørretumbler

Kondenstørretumbler

Fritstående apparat med arbejdsplade

Fritstående apparat til vaske-/tørre-søjle

h/v

h/–

h/–

h/–

h/–

Højde

cm

84.2

84.2

84.2

84.2

Bredde

cm

59.8

59.8

59.8

59.8

Dybde inkl. afstand til væggen 4)

cm

62.5

62.5

62.5

62.5

Højde til indbygning

cm

81.9

81.9

81.9

81.9

Dybde med åben dør 4)

cm

104

104

104

104

+/- cm

+1.5

+1.5

+1.5

+1.5

45

45

45

45

DuoTronic sensorstyring

softDry-tromle

Akk. årsforbrug ved 4 personer i husstanden 3) Apparattype Design

Dørhængsling højre/venstre Mål

Højdeindstillelig Egenvægt

kg

Brugsegenskaber

Programmer ekstra tørt

skabstørt +

skabstørt

strygetørt

meget tørt

skabstørt

strygetørt

superLyn 40

lyn

Uld finish

Skjorter 15

Outdoor

Uld-/skokurv

Mix

Tidsstyret tørreprogram varmt

10–180 min

20 min, 40 min

20 min, 40 min

20 min, 40 min

Akustisk signal ved programslut

Skånetørring 2 niveauer / 1 niveau

●/–

–/●

–/●

–/●

antiKrøl 60 min / 120 min

●/●

●/●

●/●

●/–

1 – 24 t

1 – 24 t

Meny

Ændre

Lys i tromlen

Børnesikring

Programforløbsindikator

Resttidsindikering

Tilslutningsmulighed direkte til afløb

easyClean kondensatorkassette

Bomuld

Syntetisk

Specialprogram

Tilvalgsknapper / Tilvalgsfunktioner

Forskudt starttid

timer

Øvrige egenskaber

Strømforsyning Elektrisk tilslutning

Spænding / frekvens Tilslutningsværdi

V / Hz kW

220 – 240/50

220 – 240/50

220 – 240/50

2.8

2.8

2.1

10 / 16 valgbart

10 / 16 valgbart

10 / 16 valgbart

10 / 16 valgbart

145

145

145

145

Maks. højde for tilslutning til afløb

100

100

100

100

Afløbsslange 2 meter medfølger

Aftræk bagud/venstre side

Sikring 5) Ledningslængde

● = ja, findes

36

– = nej, findes ikke

A

220 – 240/50 2.8

cm


WT 36V300DN

WT 34V100DN

29

29

C

C

3.92

3.92

7

7

7

7

3.5

3.5

3.24

3.24

3.92

3.92

2.03

2.03

2.86

2.86

1.18

1.18

106

106

123

123

75

75

92

92

44

44

249

249

h/–

h/–

84.2

84.2

59.8

59.8

62.5

62.5

81.9

81.9

104

104

+1.5

+1.5

37

37

20 min, 40 min

20 min, 40 min

–/●

–/●

●/●

●/–

1 – 24 t

220 – 240/50

220 – 240/50

2.8

2.8

10 / 16 valgbart

10 / 16 valgbart

145

145

●/●

●/●

TILBEHØR WTZ 11300 Sammenbygningsbeslag med udtræksplade til vaskemaskine og tørretumbler. Til samtlige vaskemaskiner undtagen slimline og topbetjente. WTZ 11310 Sammenbygningsbeslag uden udtræksplade til vaskemaskine og tørretumbler. Til samtlige vaskemaskiner undtagen slimline og topbetjente. WZ 20440 Justerbare fødder til integreret vask WM14S440EU for tilpasning til en bordhøjde på 90 cm. 5 cm høje. WZ 20450 Sokkel med udtrækkelig skuffe til vaskemiddel inkl. sammenfoldelig vaskekurv. Passer til vaskemaskinerne WM..E... og WM..A...

WZ 20460 Sokkel med udtrækkelig skuffe til vaskemiddel inkl. sammenfoldelig vaskekurv. Passer til vaskemaskinerne WM..S... og tørretumblerne WT..S..., WT..E... og WT..V...

Tilbehør bestilles separat.

1400 o/min. eller 1000 o/min. Hvilken forskel gør omdrejningstallet egentligt? Med et højere omdrejningstal på centrifugeringen forkortes tørretiden i tørretumbleren med op til 30%, og samtidig reduceres energiforbruget tilsvarende. Det er godt for både elregningen og for miljøet. Og vasketøjet bliver desuden hurtigere tørt. Så her kan du spare både tid og penge!

Fodnoter til tørretumblere 1) EU-norm EN 61121, på skala fra A til G, hvor A = lavt forbrug og G = højt forbrug. Energiforbrug pr. portion på grundlag af standardtest. Det faktiske forbrug afhænger af, hvorledes apparatet benyttes. 2) Energiforbrug pr. tørring ved programmet ”Bomuld, skabstørt”. Centrifugeret med 1000 o/m (restfugtighed ca. 60%). 3) Gennemsnitlig årlig energiforbrug ved 150 kg vask i programmet ”Bomuld skabstørt”, 280 kg i programmet ”Bomuld strygetørt” og 150 kg i programmet ”Strygefrit skabstørt”. 4) Ved udluftning bagtil kræves der en større vægafstand. 5) Sikringen er afgørende for tilslutningsalternativet. Tørretider er angivet for tilslutning med 10A.

37


Kvalitetsservice for kvalitetsprodukter.

Køl og frys

Indbygningsprogram

2007Indbygningsprogram

,Ă?MFTLBCFPHGSZTFSF 

Fremtiden flytter ind.

4JFNFOT'SFNUJEFOGMZUUFSJOE

Vaskemaskiner og tørretumblere

Stregtegninger og indbygningstips

2007

Stregtegninger og indbygningstips

7BTLFNBTLJOFSPHUĂ?SSFUVNCMFSF  

Fremtiden flytter ind.

'SFNUJEFOĂš ZUUFSJOE

s

Støvsugere

Komfurer og emhĂŚtter

Komfurer og emhĂŚtter 2006/2007

Støvsugere 2007/2008

Fremtiden flytter ind.

Siemens. Fremtiden flytter ind.

21

Opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner 2007/2008

Fremtiden flytter ind. 41

38


Internet. Du kan besøge Siemens på vores hjemmeside www.siemens-hvidevarer.com. Her kan du læse om det sidste nye fra Siemens. Der kan downloades aktuelle kataloger, prislister og brugsanvisninger. Der findes også information om meget mere end vores produkter.

Siemens lever længere.

Siemens service er altid i nærheden. Vi har opbygget et tæt net af vores egne veluddannede serviceteknikere i hele Danmark. Den centrale service og reservedels-afdeling er: Siemens Hvidevareservice Telegrafvej 4 2750 Ballerup Tlf. service: 44 89 88 10 Tlf. reservedele: 44 89 88 20

Alle reservedele, der er vigtige for apparaternes funktion, vil kunne fås i mindst 10 år. Derfor kan ældre apparater også repareres uden problemer.

Miljøvenlig service. Alle Siemens køle-/fryseskabe er freonfrie. Når vores serviceteknikere reparerer et ældre køleskab, sørger de for en miljøvenlig bortskaffelse af freon.

Serviceteknikeren rykker ud. Hvis din vaskemaskine, opvaskemaskine eller et andet af Siemens store apparater skulle have behov for service, ringer du blot til vores serviceafdeling – se telefonnr. her på siden. Herefter kommer en servicetekniker og reparerer apparatet på stedet.

Hurtig og økonomisk service. Siemens teknikken er yderst servicevenlig. Og alle de dele, der er væsentlige for driften er let tilgængelige. Derfor er vores service hurtig og økonomisk.

Vi sørger for, at dit Siemens produkt altid er på toppen. Siemens er kendt for at sætte nye standarder inden for kvalitet og lang levetid. Totalt udelukke fejl kan vi dog ikke. Derfor har vores kundeservice samme høje kvalitet, som vores produkter.

39


Forhandler

Ret til Ìndringer forbeholdes. Forbehold for trykfejl. Art. Nr. R16902853. 11/2007. Š 2007 Siemens Hvidevarer, BSH Hvidevarer A/S.

www.siemens-hvidevarer.com

Siemens Hvidevarer Telegrafvej 4 DK-2750 Ballerup Telefon 44 89 85 25 www.siemens-hvidevarer.com

Køb støvsuger århus hvidevarer - alt i hvidevarer online  
Køb støvsuger århus hvidevarer - alt i hvidevarer online  

Her kan du købe støvsuger århus online til de laveste priser på nettet - hvidevarer.me samler udvalget og giver dig støvsuger århus billigt...

Advertisement