Page 1

Florida SECUNDÀRIA CIÈNCIES SOCIALS 4T ESO Departament de Socials 1r Trimestre. Curs 2010-2011

Qüestionari sobre EL MUVIM

1


L’AVENTURA DEL PENSAMENT Florida CES VISITA EL MUVIM Novembre 2010

Contesta les preguntes amb la informació proporcionat alguns dels espais visitats:

que

t‟han

1r.- PRESENTACIÓ. MUVIM significa:….. La paraula MUVIM vol dir: Museu Valencià de la Il·lustració i Modernitat.

2n.- ESPAI: “Els Monestirs Medievals” a) Quina importància tenien els monjos copistes en la cultura de l‟època medieval?

Tenien molta importància per que el que feien era copiar els llibres mes importants de la època per a que tota la gent que arriba després pugen llegir-los.

b) Estava permès als monjos dubtar de les veritats que copiaven? Per què és important aquesta nova actitud a les acaballes de l‟època medieval? No estaven permets a dubtar de les afirmacions que copiaven per que l‟ inquisició els podia matar. Sols podien copiar i no podien opinar.

2


3r.- ESPAI: “La impremta” Quina importància va tindre la impremta en la història de la Humanitat? Gràcies a la impremta varen poder copiar mes ràpid els llibres i al ser mes ràpids els llibres eren mes barats i mes gent que ja no eren sols nobles, podien comprar-los. 4t.- ESPAI: “La revolució cosmològica” a) Per què el model teocèntric cristià xocava amb els descobriments sobre

astronomia? Perquè ara amb els descobriments en l‟astronomia podien afirmar les teories que abans aplicaven a Déu. Totes les persones pensaven que tot girava al voltant de la terra, i amb els descobriments en l‟astronomia descobriren que la terra girava al voltant del sol.

b) Van tenir alguna classe de problemes els científics i filòsofs per defensar les

seues idees? Descriu quins i amb qui. Feu especial menció a Galileo Galilei. Varen condemnar a tots els científics i filòsofs per defensar les seues idees perquè anava en contra de la església. Si per defensar que la terra se desplaçava. Galileo Galilei va estar apunt de morir per la inquisició si no modificava el seu pensament.

5é.- ESPAI: “L’home màquina” a) Al segle XVII es desenvolupa una Nova Ciència de la

mà de Descartes. La seua afirmació, “Pense aleshores sóc” és considera tota una revolució, per què? Perquè eixa frase va fer que la gent començarà a pensar el que volien i no deixaven fer el que li deien.

b) Què representa la plataforma mòbil? A qui fa

referència aquesta màquina perfecta? Representa que el món gira.

3


c) Quina implicació va tenir Newton i els seus descobriments en el pensament de

l‟epoca? Molts perquè va fer una sèrie de esdeveniments innovadors que revolucionaren el món.

6é.- ESPAI: “L’enciclopèdia” Què pretenen Diderot i d‟Alembert confeccionant l‟Enciclopèdia? Recopilar totes les idees de l‟historia dels il·lustrats en un llibre „‟la enciclopedia‟‟.

7é.- ESPAI: “La Il·lustració espanyola i valenciana” a) Hi havia il·lustrats espanyols i fins i tot valencians? Posa 3 exemples. Joaquín Lorenzo, Juan Andrés, Nicolás Antonio.

b) Anomena alguns científics del segle XVIII i XIX que apareixen en l‟escena del balcó. Quina va ser la seua rellevància? Newton per els seus descobriments. Charles darwin per la seua teoria evolucionista. Einstein per la seua teoria de la relativitat.

c) Descriu el saló burges. El saló burges es una habitació molt elegant perquè tenien unes taules i cadires molt clàssiques, també tenien molts cuadrets decorant totes les parets, i això es així perquè en la realitat en aquella època aquets salons eren molt elegants perquè la seua única utilitat era presumir, era com dir jo estic a la altura amb aquestes habitacions tan grans i sols tenien com utilitat tomar el te i uns bombons com a regal a la gent que era invitada.

4


8é.- ESPAI: “Les millors i les pitjors creacions de la Humanitat” - Explica alguns aspectes positius de la ciència al llarg del s. XIX i s.XX Gracies als avanços científics es van crear moltes vacunes contra malalties que abans eren mortals i ara et podien curar. La creació de la maquina de vapor. L‟astronomia que va donar sentit a aquelles coses que no se podien explicar.

- Ara comenta alguns aspectes negatius de la utilització de la ciència al s. XX Les bombes atomiques. Com a conseqüència del abans de la tecnologia es podien produir noves armes per a la guerra. Los tipos de armes per la utilització en la guerra.

5

Questionari movim  
Questionari movim  

preguntas de el mobim

Advertisement