Page 1

Stockholm 18 mars 2013

En nyskapande hotellupplevelse i första klass när Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg slår upp sina dörrar Från hotellets takterrass får man en magisk utsikt över Göteborgs hamn och stad och på restaurangen ”The Cuckoo’s Nest” kliver man rakt in i ett mysigt och hemtrevligt vardagsrum. Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg erbjuder gästerna en skön vistelse i moderna och lyxiga rum och sviter och spännande mat- och dryckesupplevelser.

Radisson Blu Riverside Hotel, det nya 4-stjärniga hotellet med 265 hotellrum och sviter är beläget i det pulserande nya området vid Lindholmspiren. Närheten till vattnet skapar en kreativ och annorlunda miljö att vistas i. Det är ett idealiskt val för både affärsresenärer och turister, med närhet till bland annat ett av Sveriges snabbast växande affärsdistrikt, Lindholmen Science Park, Göteborgs Centralstation, shopping och de populära stadsdelarna Haga och Linné.

Ett rum i business class på Radisson Riverside i Göteborg med vacker utsikt.


Stora hotellrum och fantastiska sviter med vacker utsikt över Göteborg och vattnet Radisson Blu Riverside Hotel har 265 moderna och rökfria hotellrum och sviter. Alla hotellets rum och sviter har unikt framtagna tapeter i 20 olika mönster och färger. Hotellets tio sviter är belägna på elfte våningen och i spetsen av hotellet som hänger ut över vattnet. Sviterna består av ett sovrum med en king size säng, badrum med badkar, vardagsrum med soffgrupp, TV och Nespresso kaffemaskin. Hotellets samtliga rum och sviter har gratis trådlöst höghastighets internet som är standard för Radisson Blus samtliga hotell samt fri tillgång till Body Lab Wellness and Fitness beläget högst upp i hotellet.

The Cuckoo’s Nest - spännande rätter och drycker i en mysig atmosfär Radisson Blu Riverside Hotel har en egen konceptrestaurang, The Cuckoo’s Nest, som erbjuder en avslappnad atmosfär och utsikt över vattnet och hamnen. Vid Lindholmen Science Park, har Radisson Blu skapat en restaurang, bar och mötesplats för visionärer och drömmare, kreatörer och tvärtomtänkare, innovatörer och möjlighetsmänniskor. Restaurangen kan ta emot upp till 160 gäster och ytterligare 60 på uteserveringen. Restaurangkonceptet bygger på att visa det sanna Göteborg och passar alla smaker och tidpunkter. Med en mix av internationella rätter, men också med mer traditionell hotellmat är menyn inbjudande och spännande med ett urval rätter som kan tilltala alla. The Cuckoo’s Nest ligger tre steg från kajkanten i nya Radisson Blu Riverside Hotel. Här möts Göteborg och världen över goda plockmenyer i olika storlekar, fisk och skaldjur eller godbitar från grillen. På helger kommer det serveras en vacker brunch.

Hotellbaren på Radisson Blu Riverside – som att kliva in i någons vardagsrum.

Hotellet har även en bar i anslutning till lobbyn med bekväma sittgrupper och en terrass som öppnar dörrarna under årets varmare månader. Här serveras öl, vin, drinkar samt enklare rätter. Vill man hellre äta något på hotellrummet erbjuder hotellet 24-timmars rumservice.


Förstklassiga konferensmöjligheter för alla typer av evenemang Radisson Blu Riverside Hotel erbjuder fem mötesrum varav tre av dessa går att göra till ett stort. Sammanlagt har hotellet plats för 70 mötesgäster i en modern miljö med de bästa tekniska lösningarna. Granne med hotellet ligger Lindholmen Conference Centre, en förstklassig mötesplats i högteknologisk miljö med plats för drygt 1000 personer. Den största konferenshallen har en kapacitet på 600 personer. Utöver det finns ett antal salar och mötesrum i olika storlekar. Exklusiv arkitektur och interiör Radisson Blu Riverside Hotel har ritats av Reflex Arkitekter, ett av Sveriges ledande arkitektkontor. Hotellets rum, korridorer, konferensavdelning samt wellness centre är ritat av boutique designbyrån DOOS Architects. Restaurang bar och lobby samt uteserveringen vid vattnet är framtaget och ritat av prisbelönade Stylt Trampoli i Göteborg, kända för att skapa restauranger och hotell via storytelling. Göteborgs bästa läge Radisson Blu Riverside Hotel är beläget i kreativa och vattennära Lindholmen i Göteborg. Hotellet ligger mitt i ett intressant affärsområde och med gott om restauranger, shopping och kultur på bara några minuters avstånd. Göteborgs Centralstation finns bara 5 minuter bort med buss eller taxi. Träning och avkoppling Längst upp i Radisson Blu Riverside Hotel ligger The Body Lab Wellness and Fitness. Hotellets gäster har fri tillgång till ett fullt utrustat gym med moderna träningsmaskiner, spa-pools och bastu i en avslappnad och trivsam miljö. Här finns också möjlighet att boka massage och andra behandlingar samt en stor takterrass med magnifik utsikt över stad och hamn, för både avkoppling och mingelfester för upp till 100 personer. Andra Radisson Blu-hotell i Sverige Radisson Blus fantastiska flaggskeppsbyggnader hittas på förstklassiga lägen i större svenska städer så som Malmö, Stockholm och Göteborg. Radisson Blu Hotels & Resorts har över 230 hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Åk söderut, till sydliga Skåne, och du kan bo på ett elegant Malmö-hotell, Radisson Blu Hotel, Malmö. Du bor centralt och nära de flesta sevärdheterna. I Stockholm kan du bland annat bo centralt på Radisson Blu Royal Viking Hotell, Stockholm, precis bredvid Centralstationen och Cityterminalen. Du kan också boka boende på Arlanda, på Radisson Blu SkyCity Hotell, Arlanda Airport. I Uppsala ligger förstklassiga Radisson Blu Hotell, Uppsala, när du är på besök i studentstaden.


För mer information, vänligen kontakta: Angelica Montez de Oca, Manager PR & Communication +47 9488 1861, angelica.montez@carlsonrezidor.com

Om Radisson Blu Radisson Blu, det mest exklusiva varumärket i Carlson Rezidor Hotel Groups hotellportfölj, erbjuder sina gäster förstklassig service och en modern och exklusiv hotellupplevelse. Radisson Blu har mottagit flera utmärkelser som bästa hotellkedja och har uppmärksammats för sin serviceanda ”Yes I Can”, samt sin ”100 % Guest Satisfaction Guarantee”. Radisson Blu erbjuder kostnadsfritt bredband på samtliga hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). De flesta av Radisson Blus fastigheter i EMEA drivs av Rezidor Hotel Group. Bolagets nuvarande portfölj innehåller mer än 260 hotell i drift eller under utveckling.

För mer information, besök www.radissonblu.se Om Carlson Rezidor Hotel Group Carlson Rezidor Hotel Group – etablerad i början på 2012 – är en av världens största och mest dynamiska hotellkoncerner. Carlson Rezidor Hotel Groups portfölj innehåller mer än 1 300 hotell. Koncernen har en global närvaro i 80 länder och en stark uppsättning globala varumärken (Radisson Blu, Radisson®, Country Inns & SM Suites By Carlson , Park Inn by Radisson, Hotel Missoni och Park Plaza®). På de flesta av koncernens hotell kan gäster använda lojalitetsprogrammet Club Carlson, ett av världens mest givande förmånsprogram för återkommande gäster. Carlson Rezidor Hotel Group och koncernens varumärken har mer än 80 000 anställda. Carlson Rezidor Hotel Group har sitt huvudkontor i Minneapolis, USA, och i Bryssel, Belgien. http://www.carlson.com; http://www.rezidor.com

Radisson Blu Riverside Hotel Gothenburg öppnar upp sina dörrar  

Radisson Blu Riverside Hotel, det nya 4-stjärniga hotellet med 265 hotellrum och sviter är beläget i det pulserande nya området vid Lindholm...

Advertisement