Page 1

16-04-2019 Amsterdam Facebookberichten van Ron Kreike. Goeiedag, berichten die ik op m’n Facebook plaatste, zette ik ook op papier en zodoende ben ik bezig met een manuscript voor een Facebookboekje. Heeft u evt belangstelling om meer te doen met dit manuscript? Met vriendelijke groet, Ron Kreike. ronkreike@yahoo.com

NOS 15 april om 12:44 ¡ Artikel 13, dat nu overigens artikel 17 heet, is definitief goedgekeurd. Nederland was tegen, maar een meerderheid van EU-lidstaten wil dat de wet er komt.

nos.nl Laatste Europese hobbel is genomen: copyrightrichtlijn komt er definitief

Pauw 15 april om 15:58 ¡ Pauw live bijwonen? đ&#x;ŽĽ ⚥ Nog maar enkele kaarten beschikbaar. Reserveer hier snel je plek en maak het live mee ⚥

BNNVARA.NL Kom gratis naar Pauw! Westergasterrein Amsterdam

Ron Kreike V: Kan het een goed idee zijn om een knopje toe te voegen aan Facebook, zodat je je berichten handig kunt printen en zo een soort boekje kunt maken?

De Groene Amsterdammer 14 april om 20:19 ¡ De klimaatzaak tegen Shell past in een bredere trend: in tal van landen worden fossiele bedrijven voor de rechter gedaagd, omdat ze willens en wetens vasthouden aan een verdienmodel dat financiÍle schade en humanitaire ellende veroorzaakt.

Ron Kreike V: Kan het een goed idee zijn om een knopje toe te voegen aan Facebook, zodat je je berichten handig kunt printen en zo een soort boekje kunt maken?

groene.nl Fossiele bedrijven staan wereldwijd voor de rechter omdat ze de aarde beschadigen

Ron Kreike 16 april om 03:21 ¡ Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken en al doende maakte ik volgende collage:

Ron Kreike Bij CO2-heffing kan dat geld worden gebruikt om uitlaten van auto’s en schoorstenen van bedrijven te filteren zodat er minder CO2 in de atmosfeer komt?


Ron Kreike 14 april om 04:36 ·

Ron Kreike Er bestaan verschillende soorten zwarte gaten, of niet? Er bestaan ook planeten en sterren die roteren rond een gemeenschappelijk centrum terwijl zich daar geen massa bevindt?

Ron Kreike 12 april om 02:00 · consumentenbond.nl Makkelijker kiezen met logo Consumentenbond Hoeveel suiker, zout en vet zit er in wat je koopt? Moeilijke woorden in te kleine letters op de verpakking maken het je lastig. Hoog tijd voor een helder logo op de voorkant!

Ron Kreike Eet gerust voedselbewust!

New Scientist 13 april om 23:14 · We've seen the first image of a black hole, but many questions remain

Agendaladder bijeenkomsten KNAW: april 2019 Discussiebijeenkomsten, symposia en lezingen over actuele…

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgende video?

Wat vinden jullie evt van m’n digitale encyclopedie? newscientist.com First black hole picture: The big mysteries we still need to solve

Ron Kreike 11 april om 14:51 ·

Ron Kreike There exist several kinds of black holes, or not? There are also stars that rotate around a common centre while there is no mass? duurzaamnieuws.nl Wordt BP de nieuwe vieze man van de energiewereld? BP adviseert zijn aandeelhouders om tegen de klimaatresolutie van Follow…

Ron Kreike 14 april om 01:33 ·

vrt.be Zwarte gat op de eerste foto krijgt poëtische, Hawaïaanse naam: Powehi

Ron Kreike Via internet zijn er af en toe berichten over techniek om CO2 uit de lucht te halen, maar waarom wordt de CO2 niet uit de rook verwijderd voordat het in de lucht komt?

Duurzaamnieuws.nl 10 april om 10:00 · We kunnen de borst nat maken (al is dat wel een beetje vreemde uitdrukking hier)...


Hoe droog wordt de zomer van 2019? Het nieuwe droogteseizoen staat weer voor de deur. Hoeveel regen…

newscientist.com Why the big bang was not the beginning

Ron Kreike Hoe doen ze dat in zuidelijker landen zoals Frankrijk en Spanje? Daar hebben ze toch ook te maken met hittegolven en periodes met droogte?

Ron Kreike If there would be a redshift because of the distance, and galaxies that move away seem to move away with increasing velocity, then the bigbang-theory is probably wrong?

Duurzaamnieuws.nl En daar hebben ze ook toenemend problemen. Wat Nederland anders maakt is de vaak drassige bodem die inklinkt en verzakt. Verder is onze vegetatie gewend aan een hoge waterstand en dus kwetsbaar als het grondwaterpeil zakt.

Ron Kreike Intussen bestaan er zonnepanelen die water uit de lucht kunnen halen? Kan het een goed idee zijn om daarmee wateroppervlaktes af te schermen en bij te vullen, om voortijdige verdroging tegen te gaan?

Ron Kreike 5 april om 09:23 · Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken:

·

de Volkskrant 7 april om 06:00 · Er is overvloedig wetenschappelijk bewijs voor de menselijke oorzaak van klimaatopwarming. Wie in dat licht vasthoudt aan het opportunisme van ‘na mij de zondvl...

Ron Kreike 5 april om 08:03 · Het grootste dilemma van het klimaatbeleid blijft onopgelost

Ron Kreike Via internet zijn er af en toe berichten over techniek om CO2 uit de lucht te halen, maar waarom wordt de CO2 niet uit de rook verwijderd voordat het in de lucht komt?

rtlnieuws.nl 'Kabinet legt waterbassins aan tegen extreme droogte' Het kabinet trekt miljoenen uit om grotere waterbassins aan te leggen,…

Ron Kreike 6 april om 08:37 · Ron Kreike Dat is een goed idee want er worden voor komende zomers meer hittegolven en periodes met droogte voorspeld?


NRC 4 april om 07:00 · In plaats van een algemene CO2-heffing overweegt minister Wiebes alleen de ‘overtollige’ uitstoot te belasten, blijkt uit een conceptvoorstel. Dat stuit op veel kritiek vanuit zowel de industrie als de milieulobby.

muziek, rijmpjes, tekeningen en ook wetenschappen. Via deze www kon ik linkjes plaatsen naar zulke video’s:

ronkr.goedbegin.nl Voor betere communicatie

Veel kritiek op voorstel Wiebes voor CO2-heffing Klimaatakkoord: In plaats van een algemene CO2heffing overweegt…

Ron Kreike Kan het een goed idee zijn om slimme meters te plaatsen bij industriële schoorstenen om emissies te controleren, ter inspiratie om CO2emissies te verminderen? Met misschien een beloningssysteem om bedrijven met de beste schoorstenen te waarderen?

New Scientist 3 april om 19:39 · It wasn’t big, it didn’t bang and there was probably more than one. What else have we got wrong about the beginning of the universe?

Why the big bang was not the beginning

Ron Kreike The universe is infinite emptiness with objects in it that all rotate?

Ron Kreike 3 april om 20:30 ·

EenVandaag 3 april om 12:07 · Wat nu rampzalig lijkt, hoeft dat in de toekomst niet te zijn. Dat zegt filosoof Bas Haring.

Open Podium OBA Moeders en Vrouwen, Vaders en Mannen, en Iedereen Die Ertussen Zit, Erboven Uitsteekt of Eronder Langsvalt, welkom zaterdag 6 april 14.00 uur bij het Open Podium in de OBA Diemen, Wilhelminaplatsoen 126.

Ron Kreike Kan ik hier vragen of jullie evt wat vinden van een website waar ik mee bezig ben? In loop der tijd maakte ik allerlei video’s ivm zang,

Allemaal een gasmasker over 80 jaar: 'Dat hoeft geen doemscenario te zijn'

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgende video?


Stofstorm onderweg van Sahara naar noordelijk Europa? 1808

Ron Kreike 1 april om 01:55 ¡

XS4ALL 31 maart om 10:00 ¡ World Backup Day. Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt van je belangrijkste documenten en waardevolle herinneringen?

Ron Kreike Ik ben bezig met een digitale encyclopedie (past makkelijk op een USB-stickje) en verzamelde reeds meer dan 40.000 linkjes naar interessante video’s. Behalve op een USB-stickje maak ik regelmatig een backup naar een externe harde schijf. Ik vertrouw de externe harde schijf meer dan het interne geheugen van de computer‌

Over zwaartekracht en Galileo; een samenvatting 1705

Elsevier Weekblad 30 maart om 22:01 ¡ De chemische industrie is voor velen de favoriete kop van Jut. Maar Shell is geen smet, het is een een sieraad, betoogt Simon van Rozendaal. Iets om als Nederlander trots op te zijn. Categorie Johan Cruijff, Plakkaat van Verlatinghe, Deltawerken.

Het is oliedom om Shell kapot te willen maken - Elsevier Weekblad

Ron Kreike V: Kan het een goed idee zijn om slimme meters te plaatsen bij industriĂŤle schoorstenen om emissies te controleren, ter inspiratie om CO2emissies te verminderen? Met misschien een beloningssysteem om bedrijven met de beste schoorstenen te waarderen?

RTL Nieuws 30 maart om 10:55 ¡ Verstandig of onzin? (via RTL Boulevard) Ron Kreike 31 maart om 07:45 ¡

NPO 2 Vandaag in 1727 overleed de bedenker van de gravitatiewet, oftewel: de zwaartekracht! Welke wetten van Newton ken jij nog meer? đ&#x;?Ž Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgende video, waarin een uitleg wordt gegeven van Newton’s eerste wet? (Een object beweegt in een rechte lijn en met constante snelheid, tenzij er een kracht op wordt uitgeoefend.)

Simon verwijdert social media van telefoon Simon Keizer heeft Facebook en Instagram verwijderd van zijn telefoon.‌

Ron Kreike Als ik in de stad ben en gebruik kan maken van gratis wifi, dan is het vooral Facebook en youtube waarvoor ik belangstelling heb. Dan kan ik berichten handig opslaan om later (weer thuis in m'n woning) zulke berichten nog eens te bekijken, om er evt op te reageren. Het voordeel van Facebook is dat het kan zonder geluid, zodat omstanders (qua geluid) er geen last van hoeven te hebben.


De Groene Amsterdammer 30 maart om 19:58 · De rente van de Europese Centrale Bank staat al zeven jaar extreem laag. En dat is geen goed nieuws.

VRT NWS Paus Franciscus is geen fan van gelovigen die zijn hand of ring willen kussen. Dat blijkt duidelijk uit deze beelden.

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van de paus in volgende video?

Hoe de lage rente ons in de schulden stort De rente van de Europese Centrale Bank staat al zeven jaar extreem…

Ron Kreike Als inkomens van (ondemocratische) directeuren en commissarissen lager zouden zijn, dan zou die lage rente hoger kunnen zijn?

Over zwaartekracht en Galileo; een samenvatting 1705

Ron Kreike 26 maart om 18:40 ·

National Geographic 29 maart om 11:47 · De dinosauriërs zouden nog weleens veel groter kunnen zijn geweest dan tot nu toe werd gedacht. Do, 28 mrt. Jij & Sociale druk - Hoe blijf je trouw aan jezelf?

Grootste T. rex ter wereld ontdekt Met een gewicht van bijna tien ton was het dier veel zwaarder dan een…

Ron Kreike Lang geleden waren er dieren met een missing link in hun DNA, waardoor ze bleven groeien? Later werd dat linkje een onderdeel van hun DNA, waardoor ze niet meer zo groot groeiden?

Ron Kreike Jaren geleden kwam ik nog wel bij CREA om een lekker drankje te drinken, vooral op terugweg van de schrijfclub, om dan de papieren in m’n tas te bezien. Later kwam ik op het idee om videootjes te maken met zulke teksten. Zulke video’s kon ik op internet zetten met een handig linkje via een website waar ik mee bezig ben. Wat vinden jullie evt van deze website?

ronkr.goedbegin.nl Voor betere communicatie

RTL Nieuws 26 maart om 17:06 · Hoera! De overheid houdt 11 miljard euro over. Maar jij ziet daar niets van terug. (Via RTL Z)

Ron Kreike 28 maart om 17:51 ·

Hoekstra: overschot van 11 miljard niet direct terug naar burger


Ron Kreike V: Kan het een goed idee zijn om slimme meters te plaatsen bij industriĂŤle schoorstenen om emissies te controleren, ter inspiratie om CO2emissies te verminderen? Met misschien een beloningssysteem om bedrijven met de beste schoorstenen te waarderen?

Uit welke delen van Nederland komen de meer dan 300 inzendingen voor de KNAW Onderwijsprijs? Bekijk deze animatie: Lees meer over de KNAW Onderwijsprijs: www.knawonderwijsprijs.nl

Ron Kreike Kan ik hier vragen of jullie evt wat vinden van een website waar ik mee bezig ben? In loop der tijd maakte ik allerlei video’s ivm zang, muziek, rijmpjes, tekeningen en ook wetenschappen. Via deze www kon ik linkjes plaatsen naar zulke video’s:

Ron Kreike 26 maart om 05:31 ¡

ronkr.goedbegin.nl Voor betere communicatie

Wetenschap in Beeld 24 maart om 17:00 ¡ đ&#x;’Ľ Spiraalarmen en zwaartekrachtgolven liggen in de clinch aan de nachtelijke hemel đ&#x;’Ľ KNAW - Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen Ben je student arbeids- & organisatiepsychologie, HRM-studies, bedrijfskunde, cultuur of organisatie & management en op zoek naar een stage op het gebied van talentontwikkeling? Bekijk dan onze website voor meer informatie. Reageren voor 28/2

Ron Kreike

KIJK OMHOOG: Sterrenstelsels voeren een galactisch gevecht

Ron Kreike V: Jaren geleden was er de ontdekking dat de meeste sterrenstelsels het resultaat zijn van galactische botsingen, en dat veel sterrenstelsels bezig zijn met zo’n botsing. Dat zou betekenen dat het heelal mogelijk veel ouder is dan volgens de bigbang-theorie? Of niet?

Ron Kreike 26 maart om 05:30 RTL Nieuws 21 maart om 00:34 ¡ Het was een bijzondere overwinningstoespraak van de leider van Forum voor Democratie. KNAW - Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen


Baudet: 'Stupiditeit onbenul Rutte afgestraft, ons land heeft ons nodig'

Ron Kreike V: Kan het misschien een goed idee zijn om meer aandacht te besteden aan klimatologie binnen het onderwijs?

hpdetijd.nl Wie had de beste oneliners in het slotdebat? Het slotdebat barstte van de oneliners, maar wie sprong er boven de…

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van Lang leve het klimaat?

Lang leve het klimaat (Liedje 1902) Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 20 maart om 18:02 · Ron Kreike heeft een nieuwe foto toegevoegd. 19 maart om 04:31 · Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken:

World Science Festival Albert Einstein published pieces of his revolutionary theory in 1915, but it was his March 1916 paper in the journal Annalen der Physik that laid out the definitive version.

DESIGN INSIDER 19 maart om 02:45 · "Jurassic World: Fallen Kingdom" is full of incorrect dino-depictions.

Ron Kreike Einstein was a greater genius than people know him for, because the bigbang-theory is wrong?

businessinsider.com 5 science facts that 'Jurassic World: Fallen Kingdom' totally ignored

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 20 maart om 17:41 ·

Ron Kreike Q: Long ago some animals had a missing link in their DNA and they kept on growing? Later that link became part of the DNA, and they stopped growing as large as they did before?


Come along on an epic interstellar journey, billions of years long, through the life and death of a planetary system:

Ron Kreike Q: Because of colliding galaxies there are also double- and triplestars? NOS 17 maart om 10:15 · 'Goeiemoggel', 'Foutje, bedankt' en 'Even Apeldoorn bellen': sommige reclames leveren nieuwe uitdrukking op. Dit is het verhaal achter die reclames 👇🏽

De beste reclames? 'Als iets lekker is moet je nooit zeggen dat het lekker is'

Ron Kreike V: Reclames met geluid zijn irritanter dan reclames zonder geluid, of niet?

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 17 maart om 17:22 ·

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 15 maart om 17:31 ·

B heeft een link gedeeld. 13 maart om 05:37 We have such a limited understanding of the universe.... So when you have a discussion about "how could something come from nothing before the big bang" ....your answer should be "it's much more complicated than that"

. theangryufologist.us Why The Universe Does Not Need To Have A Beginning Or End Ron Kreike ...and the bigbang-theory was a mistake as once was the geometric model?

jobs.snappet.org Tijdelijke (bij)baan voor studenten: digitaal onderwijsmateriaal aanpassen - Snappet

Nieuwsblad.be 12 maart om 15:55 · Maar werken ze allemaal even goed? En hoe vlot gaat het leren dan? 🏽 Wij zochten het voor je uit.

Ron Kreike V: Schrijven voor papieren publicatie werd ouderwets en filmpjes maken om op internet te zetten heeft de toekomst, of niet?

Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 17 maart om 06:47 ·

Een nieuwe taal leren maar geen tijd voor een cursus? Doe het op je eigen tempo met deze apps (of Netflix)

Ron Kreike Je kunt ook anderstalige facebookberichten volgen, en dan de vertaler gebruiken die boven het bericht verschijnt? NASA - National Aeronautics and Space Administration How are stars and planets born? What happens to its planets when a star dies?


C heeft een link gedeeld. Gespreksstarter · 12 maart om 22:45 Echt? Of komen ze met een flutminitaksje? Coalitie neigt toch naar CO2-belasting voor bedrijven -

nos.nl Coalitie neigt toch naar CO2-belasting voor bedrijven Een stap in die richting wordt morgen waarschijnlijk al gezet, als reactie…

Ron Kreike V: Is er controle op hoeveelheid CO2emissies bij de schoorstenen van centrales en fabrieken, en bij de uitlaten van auto’s? Ik lees er weinig over, vandaar deze vraag…

De Groene Amsterdammer 10 maart om 11:28 · Over de hele wereld komen jongeren in actie voor het klimaat, uit frustratie over het getreuzel van volwassenen. ‘De oude generatie heeft een lening genomen op de toekomst en wij moeten die afbetalen. Dat heeft iets onrechtvaardigs.’

Jongeren klagen volwassenen aan die de aarde plunderen Over de hele wereld komen jongeren in actie voor het klimaat, uit…

Ron Kreike V: Bestaan er overzichtjes met hoeveel staatsschuld kinderen gemiddeld worden geboren in verschillende landen?

VRT NWS 5 maart om 16:37 · Jullie liggen steeds meer wakker van het klimaat. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.

Otto Barten Dat hoeft niet, je kunt op basis van de hoeveelheid brandstofverbruik precies uitrekenen wat de emissie is.

National Geographic 11 maart om 19:03 · De herbruikbare waterfles is de beste vriend van de reiziger. Maar waar vind je het drinkbare water om hem mee te vullen?

6x plasticvrije manieren om te reizen met veilig drinkwater Deze tips zullen je tijdens je avonturen helpen om genoeg vocht binnen…

Ron Kreike V: Kan het een goed idee zijn om bij watertransport vooraf zuurstof uit het water te halen en bij aankomst zuurstof weer toe te voegen, of is dat niet praktisch? Dat zou volume besparen, of niet?

Lig jij wakker van het klimaat?

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend muziekje?

Lang leve het klimaat (Liedje 1902)

Ron Kreike heeft een evenement gedeeld. 3 maart om 13:41 ·


Zo, 10 mrt. Klimaatmars, zondag 10 maart Dam · Amsterdam

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend muziekje?

Lang leve het klimaat (Liedje 1902)

Mondharmonica met collage 1812

Gemeente Amsterdam 27 februari om 14:31 Meld je aan voor de laatste workshops in de Week van de VvE! Of kom naar de informatiemarkt met je vraag over erfpacht, zonnepanelen, verhuur in de VvE of andere belangrijke VvE-zaken.

Quest Braintainment 28 februari om 15:00 · Op welke brandende vraag wil jij het antwoord weten?

Stuur je vraag in! Wie weet lees je het antwoord deze zomer in de nieuwe V&A-special.

amsterdam.nl Ontdek de laatste workshops tijdens de Week van de VvE Doe mee in de week van de VvE van 25 februari t/m 1 maart en schrijf…

Ron Kreike Als klimaatopwarming en hittegolven toenemen, moeten er dan kerncentrales buiten werking worden gesteld omdat dan ’t koelwater te warm wordt?

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van datzelfde straatje in volgende video?

Ron Kreike Is de bigbang-theorie ongeveer zo’n vergissing zoals ooit het geocentrische model? Galerie-muziekjes 3 Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 28 februari om 16:19 ·

Open Podium OBAAanstaande zaterdag 2 maart om 14.00 uur is er weer Zaterdicht in OBA Diemen. Thema: muziek. Welkom!

Het Parool 27 februari om 15:32 · Op de plek waar nu de Heineken Hoek staat op het Leidseplein, mag een hotel worden geopend. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.

Raad van State: Heineken Hoek mag hotel worden Op de plek waar nu de Heineken Hoek staat op het Leidseplein, mag…

Ron Kreike 'n Opvallend bericht... Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend muziekje?


Ron Kreike heeft een evenement gedeeld. 27 februari om 13:12 ·

de Volkskrant 26 februari om 20:30 · Een wetenschappelijke droom komt uit: het blijkt mogelijk om CO₂ uit de lucht te halen en op te slaan als kolen in vaste vorm. ‘Je kunt de klok misschien niet letterlijk terugdraaien, maar dit komt wel in de buurt.’

Boekpresentatie Het Trillende Universum Boekhandel Over het water · Amsterdam Je vindt New Scientist NL leuk

Nieuwe techniek verandert CO₂ in kolen

Ron Kreike V: Is de bigbang-theorie ongeveer zo’n vergissing zoals ooit het geocentrische model? Of niet?

Ron Kreike V: Is het niet logischer om CO2 te filteren aan de bron zoals bij uitlaten en schoorstenen? Daar is de concentratie CO2 toch veel hoger dan in de lucht?

Ron Kreike 27 februari om 02:47 · Zojuist op internet gezet:

Einstein verbeterde de koelkast 1902

NOS 26 februari om 19:58 · Een extra rem, veiligheidsgordels en minder zitplaatsen. En dan mag de Stint weer de weg op, vindt het kabinet. ↓

Extra rem en gordels verplicht voor nieuwe Stint Minister Van Nieuwenhuizen gaat strengere eisen stellen aan…

VRT NWS 26 februari om 19:40 · Hoe reageren de Vlaamse politieke partijen op het nieuws rond waterstofgas en zal dit invloed hebben op beleidskeuzes?

Politici enthousiast over doorbraak die waterstof betaalbaar maakt

Ron Kreike V: Als klimaatopwarming en hittegolven toenemen, moeten er dan kerncentrales buiten werking worden gesteld omdat dan ’t koelwater te warm wordt? Of niet?

Ron Kreike De Groene Amsterdammer 26 februari om 18:55 · We decimeren het dierenrijk, vernietigen de insectenwereld, kappen de longen van de aarde en pleuren onbekommerd onze rotzooi in de zeeën. Column door Ewald Engelen: ‘Het is om van te ontploffen’


desinformatiecampagne. Hun tactieken zijn bekend, maar daarom niet minder hinderlijk.

Ziedaar, de corrupte kortzichtigheid van de bewindslieden van Rutte III

Ron Kreike …en dat terwijl toenemende overbevolking als oorzaak weinig wordt genoemd? Klimaatontkenners zijn geen onverschrokken vrijdenkers, maar verwarde kwakzalvers Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 26 februari om 15:29 ·

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend muziekje?

Lang leve het klimaat (Liedje 1902) Propria Cures Zin uw glazuur te verpesten aan een van deze boeken? Zet uw tanden in een stuk voor de recensieprijsvraag!

Ron Kreike V: Het is terecht dat er in babyvoeding ook vlees zit, want vlees is gezond voor de ontwikkeling van spieren en hersenen… Of niet?

Ron Kreike Is ’t evt ook toegestaan om een boekje te recenseren dat nog niet in de winkel ligt? EET GERUST VOEDSELBEWUST houdt een pleidooi voor een verstandige voedselkeuze gebaseerd op logische kennis, en dat is in de moderne tijd steeds beter mogelijk. Het is met gedetailleerde illustraties en bij juist gebruik wordt daardoor het risico minder op vroegtijdige ouderdomskwalen en overlijdens aan tumorgezwellen. Met toegankelijke taal voor alle leeftijden is het een must voor bijna elk huishouden om EET GERUST VOEDSELBEWUST regelmatig in te zien en toe te passen. Een aanwinst voor elke boekenkast… Of niet?

De Groene Amsterdammer 26 februari om 13:45 · Nu de verduurzaming van Nederland vorm moet krijgen, proberen pseudosceptici het klimaatdebat te verstoren met een

NOS 25 februari om 13:30 · Een afgewezen student heeft duizenden dreigementen naar de universiteit in Wageningen gestuurd. In de berichten wordt flink gescholden, vaak op rijm. De universiteit stapt naar de rechter.

Afgewezen student stuurt universiteit duizenden dreigrijmen De dader zou duizenden dreigementen op rijm hebben verstuurd. Nu…

Ron Kreike Rijmpje? Ik ben geen achterlijke clubtut met een valse tuttensmoel als ik een praatje hou nou, dan is ’t goed bedoeld. Of niet?


VRT NWS 23 februari om 15:10 · Het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg en een delegatie van Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever, zijn gisteren na hun deelname aan de klimaatbetoging in Parijs ontvangen in het Elysée.

Anuna De Wever en Greta Thunberg ontvangen door Franse president Macron: "Het was een leuk gesprek" Ron Kreike Rijmpje? Maak je niet te ziek met paniek om ’t klimaat en vertrouw op politiek met goede raad en daad? Of niet?

NRC 22 februari om 12:59 · Bijna 40.000 ‘sjoemeldiesels’ rijden, bijna vier jaar na het uitbreken van het dieselschandaal, nog steeds door Nederland. Er gebeurt bijna niks. Weifelend kijken de beslissers naar de vieze vloot en naar elkaar.

De sjoemeldiesel rijdt voort. En iedereen kijkt naar elkaar Schoner dieselen

Ron Kreike Hoe gaat het intussen met het filteren van allerlei gassen aan de bron, zoals in dit geval de uitlaten van auto’s? Bestaat er een maximum aan gassen die gefilterd kunnen worden, of wordt dat filteren steeds beter?

NRC 23 februari om 14:00 · De Amerikaanse historica Anne Applebaum is gespecialiseerd in desinformatie en de bestrijding daarvan. "We moeten kijken naar het elimineren van anonimiteit op internet."

‘Mensen hebben de online revolutie onderschat’ Anne Applebaum: De Amerikaanse historica en Washington…

Ron Kreike …en ’t is tamelijk treurig gesteld met computer-onderwijs, of niet?

ESA - European Space Agency, Fans Group. 22 februari om 23:30 Hubble Peers into the Vast Distance

Hubble Peers into the Vast Distance NASA - Hubble Space Telescope patch. Feb. 22, 2019 This picture…

Ron Kreike Q: If there is a redshift because of distance, then ga-laxies that are moving away seem to move away with increasing velocity? Or not?

Ron Kreike heeft een evenement gedeeld. 21 februari om 18:08 ·

1508e OpenBAC OPEN B.A.C · Amsterdam

Ron Kreike

Wat is het weer mooi weer vandaag (Liedje, 1901)

Het Parool 21 februari om 13:59 · KLM is over vier jaar groter en sterker dan nu, belooft de gisteren herbenoemde topman Pieter Elbers. 'We moeten de blik nu weer op de toekomst van KLM richten.'


KLM-topman Elbers: 'Het bedrijf moet robuuster worden' KLM is over vier jaar groter, sterker en robuuster dan nu, belooft de‌

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 20 februari om 13:27 ¡

Ron Kreike V: Kan het in de toekomst misschien normaal worden om ook de salarissen van zulke mensen te vermelden?

metronieuws.nl Ballonnen oplaten wordt verboden in Den Haag Ballonnen oplaten bij je trouwerij is er niet meer bij in Den Haag. Daar komt‌

Nieuwsblad.be 20 februari om 16:40 ¡ Wat een topidee! đ&#x;’Ą

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van de ballonnetjes in volgend liedje?

Alfabetliedje 1901 Nieuw in Gent: fietslicht uit de automaat Gent is weer een beetje meer fietsstad. In de stalling aan de‌

Ron Kreike V: Is een automaat met digitaal betalen nou echt handiger dan een automaat die werkt op munten?

Radar 18 februari om 17:19 ¡ De klacht die Radar en foodwatch Nederland hebben ingediend is terecht! Wat vind jij, mag er 'vanille' op een verpakking staan als er geen vanille in de vla zi...

Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 20 februari om 16:46 ¡ Klacht van Radar en foodwatch over vanillevla zonder vanille terecht

AndrĂŠ Kuipers Wist je dat... de atmosfeer van de aarde tot ver voorbij de maan reikt? Het buitenste deel van de gaslaag die om onze planeet hangt, strekt zich uit over een af...

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend muziekje?

Planetenliedje 1901

Ron Kreike Eet gerust voedselbewust.

Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 14 februari om 17:22 ¡

NPO 1 Nederlandse kinderen worden steeds slechter in rekenen. Deskundigen vinden dat we weer terug


moeten naar de ouderwetse rekenmethodes. Lees meer:

12 februari om 00:08 ·

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend liedje?

Alfabetliedje 1901

RTL Nieuws 12 februari om 15:01 · "Ik ben ervan overtuigd dat we voor onze klanten hiermee het leven leuker, makkelijker en beter maken."

Brian Greene Hi Everyone in the Orange County area, I'm giving a talk at Soka University on this Wednesday, February 13 at 7PM, exploring new insights into space, time and r...

Ron Kreike Q: If there would be a redshift because of the distance, then galaxies that are moving away seem to move away with increasing velocity? Hema en Albert Heijn openen samen pilotwinkels Hema en Albert Heijn gaan samenwerken en openen dit jaar nog twee…

Ron Kreike V: Kan het een goed idee zijn om websites te verplichten om er een betrouwbare klantenservice op na te houden, om allerlei ongemakken te voorkomen?

de Volkskrant 12 februari om 13:30 · De rijkste 26 miljardairs hebben evenveel vermogen als de armste helft van de wereldbevolking: 3,8 miljard mensen. Het miljardairschap mag dan status hebben, schrijft Peter de Waard, in materiële zin is het volkomen zinloos.

Quest Braintainment 11 februari om 07:50 Is er een vraag waar jij al een tijdje je hoofd over breekt zonder eruit te komen? Stel hem nu!

Stuur je vraag in! Wie weet beantwoorden wij jouw vraag. Moeten alle miljardairs worden geëlimineerd?

Ron Kreike Sommige mensen kunnen zichzelf rijk rekenen met een bovengemiddeld inkomen, terwijl het zgn goed gaat met de economie en de staatsschuld niet minder wordt? En ook hebben ze bovengemiddelde ecologische voetafdrukken?

Ron Kreike heeft een foto gedeeld.

Ron Kreike V: Kan het evt handig zijn om je hondje op een lopend bandje te zetten zodat die je telefoon kan opladen? Er zijn honden die uren achter elkaar kunnen rennen en dat zelfs ook leuk vinden, of niet?


Wetenschap in Beeld 10 februari om 06:01 ¡ De zwaartekracht trekt overal aan, maar het is onderzoekers nog niet duidelijk hoe de kracht wordt overgebracht.

Zwaartekracht stelt natuurkundigen voor raadsels Een parachutist komt altijd weer beneden en een smartphone knalt op‌

Ron Kreike Alle objecten met massa bevatten zwaartekracht en des te groter de massa des te sterker de zwaartekracht?

vroegevogels.bnnvara.nl Blonde buizerd jaagt op wormen De buizerd rent, loopt of schrijdt achter die wormen aan! Het zijn er zoveel‌

Ron Kreike 'n Opvallende foto..

Ron Kreike 8 februari om 16:01 ¡ Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken:

Isaac Newton and Atheism

VRT NWS 10 februari om 07:14 ¡ Afgelopen zomer was extreem droog. ☀ď¸? Herinner je het nog? Maar intussen hebben we al regelmatig malse regen gekregen. đ&#x;?˝ Is dat nu voldoende geweest om ons grondwater aan te vullen?

vrt.be Grondwater op vele plekken gestegen, maar nog steeds niet genoeg

Ron Kreike Kan het een goed idee zijn om regenwater doelgerichter op te vangen, zodat er reserves zijn ttv droogtes voor irrigatie- en drinkwater? In W-Europa en ook in BelgiÍ zijn er steeds vaker hittegolven en periodes met droogte, vandaar deze vraag‌

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 8 februari om 17:13 ¡

Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 7 februari om 21:18 ¡

EenVandaag Vind je 'klimaatspijbelen' kindermishandeling of steun je de actie van de jongeren op het Malieveld voor een beter klimaat? Ron Kreike Rijmpje? De Aarde wordt steeds warmer en dat is een RAMP


met steeds meer hittegolven, onweer en dampen in de atmosfeer… Of niet?

Ron Kreike heeft een evenement gedeeld. 7 februari om 18:27 ·

Ron Kreike Als er een roodverschuiving zou bestaan vanwege de afstand, dan lijkt het alsof sterrenstelsels die zich van ons afbewegen steeds sneller van ons afbewegen? Dat betekent dus dat de Bigbang-theorie mogelijk onuist is en dat het heelal veel ouder is dan 13,8miljard jaar. Daardoor wordt het alsnog interessant om de vraag te stellen wat Einstein bedoelde met statisch heelal?

1506e OpenBAC OPEN B.A.C · Amsterdam

Ron Kreike Wat vinden jullie evt van volgend liedje? RTL Nieuws 6 februari om 12:44 · Niet echt weer om buiten te zijn, behalve als je 'houdt van lekker uitwaaien en gegeseld worden door de wind'. Planetenliedje 1901

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 7 februari om 16:54 ·

nrc.nl Twitter verliest weer maandelijkse actieve gebruikers Wel heeft het bedrijf afgelopen kwartaal meer winst gemaakt dan werd…

Ron Kreike Facebook is beter dan Twitter want het heeft betere interactieve mogelijkheden, of niet?

Quest Braintainment 7 februari om 08:31 · Is er een vraag waar jij al een tijdje je hoofd over breekt zonder eruit te komen? Stel hem nu!

Stuur je vraag in! Wie weet lees je het antwoord deze zomer in de nieuwe V&A-special.

Regen, regen en nog eens regen: 'Er komt een flinke bak met water aan'

Ron Kreike Kan het een goed idee zijn om regenwater doelgericht op te vangen, zodat er reserves zijn ttv droogtes voor irrigatie- en drinkwater? In W-Europa en ook in Nederland zijn er steeds vaker hittegolven en periodes met droogte, vandaar deze vraag…

Ron Kreike 4 februari om 23:52 · Nog een schilderijtje:


Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 4 februari om 00:38 ·

National Geographic Laatste kans! Weet jij alles over het begin van het internet? Doe mee met de www.winactie:

Radar 2 februari om 21:07 · Kijk hier hoe jouw bank scoort op de bankwijzer ↓

Meer Nederlanders zijn gewisseld van bank Meer Nederlanders zijn vorig jaar overgestapt van bank, meldt BNR…

Ron Kreike Wat is handiger: Een muis of een touchscreen?

Ron Kreike Zijn er ook overzichtjes van banken waarin wordt vermeldt hoeveel (de) directeuren een hoger salaris hebben dan ’t gemiddelde?

Ron Kreike 3 februari om 01:41 · Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken:

NOS 2 februari om 09:51 · In museum Boerhaave in Leiden zijn drie onbekende brieven van Albert Einstein opgedoken. Hij schreef ze aan een Russische collega die in Leiden woonde. Na haar dood ging haar archief naar Boerhaave.

Ron Kreike 3 februari om 00:23 · Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken en via internet zoek ik af en toe een niet te moeilijk voorbeeld om na te schilderen. Zoals bij deze:

'Onbekende brieven Einstein opgedoken in Leiden' Het gaat om drie brieven. Eentje is getypt, de andere brieven zijn met…

Ron Kreike V: Klopt het dat Boerhaave ooit een pleidooi heeft gehouden om de jaartelling opnieuw te laten beginnen met de geboorte van Newton, of niet?

De Telegraaf 2 februari om 22:14 · Wie naar een gebruikte auto speurt via verkoopsites zoals Autoscout24, moet voortaan extra op z’n tellen passen.

De Kennis van Nu 31 januari om 19:00 · Muziek heeft enorm veel invloed op onze emoties en op hoe we ons gedragen. Welke muziek geeft jou kracht?

Oplichters actief op autowebsites Wie naar een gebruikte auto speurt via verkoopsites zoals…

npostart.nl De kracht van muziek gemist? Start met kijken op NPO Start Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken.

Ron Kreike Kan het een goed idee zijn om websites te verplichten om er een betrouwbare klantenservice op na te houden, zodat oplichters minder kans krijgen?

Ron Kreike Ik vind ’t interessant om af en toe een liedje te zingen en mbv karaoke hoeft dat niet moeilijk te zijn.


Al doende bedacht ik ook volgend liedje. Leuk toch, of niet?

nos.nl De magnetische noordpool verschuift sneller dan ooit gemeten, hoe zit dat? Planetenliedje 1901

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 31 januari om 20:02 ·

nu.nl Minister Slob tegen 'klimaatspijbelaars': 'Leerplicht gaat vóór actievoeren' Ron Kreike De Aarde wordt steeds warmer en dat is een RAMP! Zolang er geen rem wordt gezet op toenemende overbevolking wordt die RAMP in de toekomst alleen maar groter. Of niet?

Ron Kreike 30 januari om 15:33 · Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken en nou heb ik er een aantal die niet af zijn. Zoals deze:

Ron Kreike Kunnen jullie volgend liedje evt waarderen? Toen ik dat jaren geleden maakte dacht ik nog dat de zanggroep het aardig zou vinden maar daar doen ze niet zo aan veranderingen van de (magnetische) noordpool…

Mien waar is de Noordpool gebleven, liedje 1706

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 30 januari om 14:04 ·

at5.nl Stadsdeel Centrum wil geen digitale reclamezuilen en trekt vergunning alsnog in

Ron Kreike Eet gerust voedselbewust.

Ron Kreike heeft een foto gedeeld. 30 januari om 14:01 ·

Frans van Muijen heeft een link gedeeld met de groep Astroforum. 30 januari om 09:24 Even iets dichter bij.. De magnetische noordpool verschuift sneller dan ooit gemeten, hoe zit dat?

ESA - European Space Agency Paxi says, "It's the last few days to submit your artwork with a Focus On... Me!" It's now easier than ever to submit with our handy online form. Of course, you can always mail in your work too! See Competition_Paxi


Ron Kreike Recently I made a planetsong (in Dutch language:)

28 januari om 13:00 · Sinds een tijdje probeer ik schilderijtjes te maken, en ik maakte er een paar terwijl ik nog geen olijfgroen in huis had. Zoals deze:

Planetenliedje 1901

VRT NWS 30 januari om 12:10 · Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. "Ik heb geen smartphone, maar dat had u misschien al geraden. Ik ga door het leven met een ouderwetse Nokia van 49 euro."

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 28 januari om 11:56 ·

vrt.be "Onvergeeflijk om niks te doen met dit signaal" 70.000 mensen die betogen voor meer actie voor het klimaat, daar kan je… De man die geen smartphone bezat 1 opmerking

Ron Kreike Ik maak weinig gebruik van smartphone want ik vind het een naar en duur ding. Ik ben vaak thuis en dan kan ik gewoon een computer gebruiken. Waarom kan er niet gewoon getelefoneerd worden via computer, dat zou toch reuze handig zijn?

Ron Kreike Er zou globaal een consensus moeten zijn dat steeds meer mensen oorzaak is van CO2-emissies en klimaatveranderingen, en dat er wat moet veranderen om toenemende overbevolking tegen te gaan. Opwarming van het klimaat is steeds meer een RAMP aan het worden, of niet soms?

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 29 januari om 17:25 ·

sci-techuniverse.com Brace Yourself! Polar Vortex is Coming The most severe outbreak of frigid arctic air in years is set to surge over…

Ron Kreike Q: Because Earth is getting warmer a larger area of Northpole is melting than ever before, and that causes cold weather in the northern hemisphere?

Ron Kreike

Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 27 januari om 03:38 ·

Scientific Life Polykarp Kusch was born in Germany on this day 1911. The family emigrated to the United States in 1912.


He was a pioneer in molecular beam magnetic resonance ex... Ron Kreike Q: Did he confirm e=mc2?

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 26 januari om 16:30 ·

nieuwsblad.be “Ik wil dat jullie panikeren”: Greta Thunberg (16) schudt wereldleiders wakker in Davos

Ron Kreike Als er vanaf morgen geen (schadelijke) CO2-emissies meer zouden zijn, hoe lang duurt het dan voordat de polen weer gaan aanvriezen? nu.nl Petitie voor Loeki de Leeuw slaat aan, STER denkt na over terugkeer

Ron Kreike Hoe anders is reclame via televisie dan via internet?

Ron Kreike heeft een livevideo gedeeld. 26 januari om 00:49 ·

Professor Brian Cox was live. I’m live. Ask me anything about physics, the universe or my upcoming “UNIVERSAL” World Tour. Leave your questions in the comments.

Ron Kreike Q: If there would be a redshift because of the distance, then galaxies that are moving away seem to move away with increasing speed? Or not?

Ron Kreike heeft een bericht gedeeld. 25 januari om 10:12 ·

Climate Reality Extreme weather just got even more extreme. (via World Economic Forum)

Ron Kreike Q: While there isn’t much talking about increasing over-population as cause for CO2emissions and climate-changes, some climatechanges should be called a disaster?

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 24 januari om 14:55 ·

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 26 januari om 00:30 ·

nos.nl Snikheet in Australië: temperatuur loopt op tot 49,5 graden In Adelaide werd het 46,6 graden. Nog nooit is zo'n hoge temperatuur in…


Ron Kreike V: Terwijl er weinig wordt gesproken over toenemende overbevolking als oorzaak van CO2-emissies, zijn er steeds meer klimaatveranderingen waarbij het woord RAMP niet onterecht is?

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 23 januari om 14:40 ¡

elsevierweekblad.nl 'Leg de Urgenda-uitspraak naast je neer en verzin Klimaatplan B' - Elsevierweekblad.nl

Ron Kreike V: Zolang er niet gesproken wordt over toenemende overbevolking als oorzaak van CO2emissies en klimaatveranderingen, is er een beleid nodig waardoor klimaatveranderingen niet te extreem worden?

Ron Kreike heeft een link gedeeld. 23 januari om 12:42 ¡

kassa.bnnvara.nl Consumentenbond: Laat apps niet meewegen voor keuze televisie

Ron Kreike V: Waarom kunnen televisie en computer niet via hetzelfde beeldscherm?

Profile for ronkreike

Facebookboekje April 2019  

Berichten die ik op Facebook plaatste, zette ik ook op papier en zodoende ben ik bezig met een manuscript voor een Facebookboekje...

Facebookboekje April 2019  

Berichten die ik op Facebook plaatste, zette ik ook op papier en zodoende ben ik bezig met een manuscript voor een Facebookboekje...

Profile for ronkreike
Advertisement