Page 1

C 100 M 60 Y0 K 20

15

Verschijnt huis-aan-huis in Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, Breedenbroek, IJzerlo, Suderwick (D), Voorst en Sinderen

RondomDinxperlo 3

Kook Service

Getuigen gezocht!

5

Omroep geopend

7

10

Meike Got Talent

Dinxperlo in beeld

Presentatie van lesbrief Joden in Dinxperlo

DINXPERLO - Op vrijdagavond 4 april 2014 is rond 20.55 uur een geparkeerde auto, een blauwe Renault Twingo, op de Heelweg aangereden door een grote (melk)tankwagen. De auto stond geparkeerd onder de Vredesbrug van het Bultenhaus, in een parkeerhaven aan de Duitse zijde. De vrachtauto heeft bij het indraaien van de Allee de auto geraakt en hierbij grote schade veroorzaakt. De eigenaar van de auto is op zoek naar getuigen. ‘Wie heeft dit ongeval zien gebeuren en kan mij informatie verstrekken, zodat de schadeveroorzaker kan worden achterhaald?’ Graag reacties op telefoonnummer 06-12032771.

Varkensstal DINXPERLO - De Stichting Leefbaar Buitengebied Gelderland en de Stichting Natuur en Milieu Aalten hebben met succes bezwaar gemaakt tegen de Natuurbeschermingswetvergunning die aan varkenshouder E. Smits is verleend. De Raad van State heeft het bezwaar van genoemde stichtingen deels gegrond verklaard. Volgens voorzitter Ries Kock van LBG betekent dit: ‘dat de heer Smits geen vergunning heeft om het varkensbedrijf uit te breiden en dat ook niet binnen afzienbare tijd zal krijgen.’ Meer info in de volgende editie.

Foto: Frank Vinkenvleugel DINXPERLO - Leden van de werkgroep Joodse begraafplaats, onderdeel van Dinxpers Belang, hebben nieuwe twee lesbrieven samengesteld. ‘Joden in Dinxperlo’ en ‘De Joodse diaspora’ zijn maandag gepresenteerd bij Schaersvoorde Dinxperlo. Inge Vrieze-Klein Lebbink, plaatsvervangend locatiedirecteur van Schaersvoorde Dinxperlo, nam de lesbrieven in ontvangst van George Donkersloot.

gemeentelijke erfgoedprijs en kreeg daarmee tegelijk de opdracht om een lesbrief samen te stellen. ‘Wij vinden het belangrijk dat de Joodse begraafplaats wordt onderhouden en behouden blijft’, sprak Donkersloot. ‘Er zijn bijna geen nabestaanden meer om dat te doen.’ Hij hoopt dat de lesbrief dat wat in het verleden met de Joden gebeurde, in herinnering houdt. Met datzelfde doel zijn er ook rondleidingen langs Joodse plekken in Dinxperlo.

De werkgroep won vorig jaar de

In deze tijd, waarin opnieuw

Jaargang 4 9 april 2014

bepaalde bevolkingsgroepen niet welkom zijn, kunnen we wat van de geschiedenis leren, denkt Donkersloot. De lesbrief maakt onderdeel uit van het project ‘Erfgoedroutes gemeente Aalten’. Dat project bestaat uit twee boekjes met fietsroutes. Onderweg wordt de fietser geïnformeerd door middel van informatiepanelen en QR-codes, die gekoppeld zijn aan de website www.erfgoedaalten.nl. Op de site staan filmpjes over het erfgoed in de gemeente en over Joden in Dinxperlo.

Advies: coalitie van CDA, CU en GB AALTEN - Informateur Ted Kok heeft de partijen CDA, ChristenUnie en GemeenteBelangen in gemeente Aalten geadviseerd om samen een coalitie te vormen. Volgens Ted Kok vonden alle gesprekken plaats in een vertrouwelijke, open en constructieve sfeer. Achtereenvolgend is gevraagd naar de belangrijkste speerpunten, collegeverantwoordelijkheid, de collegesamenstelling en de coalitievoorkeur. Met uitzondering van de PvdA gaven alle fracties aan dat ze collegeverantwoordelijkheid willen nemen. Meerdere fracties steunen een uitbreiding van het College van B&W naar maximaal 3,5 FTE. De twee grootste partijen, CDA en GemeenteBelangen, willen de basis vormen voor een coalitie aangevuld met 1 of meerdere partijen. De keuze voor ChristenUnie is kansrijk. Ted Kok schrijft: ‘De ChristenUnie heeft zich verdubbeld ten opzichte van het huidige aantal zetels en wordt door een ieder gezien als een evenwichtige en betrouwbare partij.’ Erik Luiten, lijsttrekker van de grootste partij CDA, is meteen als formateur aan de slag gegaan.

Paaseitjes tellen Voor 1 lezer die goed kan tellen ligt een enorme chocolade paashaas klaar op de redactie. Tel alle eitjes in deze krant en mail het totaal met naam, leeftijd en contactgegevens uiterlijk 12 april 2014 naar paaseitjes@rondomdinxperlo.nl.

Op z’n negentigste gaat opa Kuiper op safari… BREEDENBROEK - Opa Nico Kuiper, 90 jaar, wilde graag een keer de ‘Big 5’ spotten in ZuidAfrika. Voor het eerst in zijn leven maakte hij zo’n verre reis. Tijdens deze reis heeft hij een hoop indrukken opgedaan van het land. Alles wat hij zag, was bijzonder. Hij bezocht een township in Johannesburg, heeft tussen de cheeta’s gestaan en ze zelfs geaaid. Tijdens een safari had hij 3 dagen de tijd om alle bekende Afrikaanse dieren te spotten. Zelfs bij de douane in Zuid-Afrika vroegen ze of het jaartal 1924 van deze meneer wel juist Foto: PR was, want dat jaartal kenden ze niet van toeristen. Voor alle kinderen en kleinkinde- mee in de vorm van een dier uit de ren bracht hij een mooi souvenir ‘Big 5‘. En natuurlijk kwam hij terug

Half-om-half gehakt 100g

Pepsi Cola, 7-up

per 1,5l, excl. statiegeld met een hoop mooie foto’s en sterke verhalen.

Perziken

halve vrucht of gesneden, 850 ml blik

Warsteiner Pils

20 x 0,5l of 24 x 0,33l, excl. statiegeld

Geldig van 07.04. t/m 12.04.2014


2

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Rondom Dinxperlo

VVNF NIEUWS Op zaterdag 12 april heeft VVNF Dinxperlo

Echte limousine voor lokale acteurs in VVN-film

toneeluitvoering

een bij zaal Koenders in Breedenbroek.

Dit is anders dan hetgeen in Oranjekrant is beschreven. De Oranjekrant geeft aan: 11 april, cabaretgroep Hoezo in Ons Huis.

Dit is geworden: 12 april toneeluitvoering Toneelclub OCH uit Holten. Foto: Frank Vinkenvleugel DINXPERLO / AALTEN - Als je een filmster bent, word je opgehaald in een limousine. En bij de première rollen ze de rode loper voor je uit. Zo hoort dat! En dus maakten de jonge acteurs in de nieuwe voorlichtingsfilm van Veilig Ver-

“Wie ’t hef, die heft”

keer Nederland, afdeling Aalten / Dinxperlo het allemaal mee. Afgelopen donderdag was de eerste vertoning in de raadszaal van het gemeentehuis. Spannend! Thijs Vriesen, Sanne te Grotenhuis, Thijmen Veldhuis, Amber Knipscheer en Britt Klein Lebbink zijn tevreden over het resultaat.

Leerlingen maken levende grafiek op het schoolplein

Het stuk heet: Zie ook hun site www.toneelcluboch.nl

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Toegang: leden gratis op vertoon ledenkaart, niet-leden € 5,-

Inschrijfformulier Lawaaioptocht

#

Op 26 april organiseren wij een

lawaai/versierde fietsen optocht voor kinderen t/m 12 jaar, met prijzen voor de origineelste fietsen. De start is om 9.00 uur bij het WSD gebouw. Aanwezig 8.15 uur .

Geef je op!!!!!! NAAM

..............................................................................................................................................................

Adres

..............................................................................................................................................................

Inleveren t/m 19 april bij: A. Bruntink, Het Grotenhuis 39 D. Ditters, Gielinklaan 17 Heb je nog vragen bel dan even met D. Ditters 652903. Deelnemerkaartje wordt thuisbezorgd.

Foto: Harrie Ligtvoet DE HEURNE - Op woensdag 2 april 2014 deed basisschool De Höve mee met de Nationale Rekendag.

er nog veel meer op het programma. Van soep koken tot voeten opmeten en hartslag meten.

Tijdens een gezamenlijke start op het schoolplein, maakten kinderen en ouders een levende grafiek. Fotograaf Harrie Ligtvoet nam een trapje mee om dat van bovenaf te kunnen fotograferen… Daarna stond

Open Dag homeopathiepraktijk DINXPERLO - Op zaterdag 12 april 2014 opent klassiek homeopaat Milja van Laak van 10.00 tot 15.00 uur haar praktijkdeuren in het kader van de Week van de Homeopathie. Vanaf maart is ze meeverhuisd naar de Bernard IJzerdraatstraat 1, in gebouw De Punt. ‘Een klassieke homeopathische behandeling kan in veel gevallen iets voor u en uw kinderen betekenen. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen over de behandelmogelijkheden’, aldus Milja van Laak. Gedurende de Week van de Homeopathie wordt wereld-

wijd aandacht besteed aan de grote rol die homeopathie kan spelen. De Week van de Homeopathie wordt in Nederland georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie Nederland, de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP), de Vakgroep Homeopathisch Artsen Nederland (onderdeel van AVIG), de Stichting Hahnemann Homeopathie (SHH) en de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). Een overzicht van de activiteiten staat op www.vereniginghomeopathie.nl.


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Met @Home Kook Service verzorgt Benno Vrieze een uitje in eigen huis

Foto: Frank Vinkenvleugel Door Juul Seesing DINXPERLO - Je huis zit vol met bezoek, maar telkens moet je als gastheer of gastvrouw naar de keuken toe om te kijken of het vlees al gaar is. Telkens moet je weer drinken halen voor de gasten, waardoor je wellicht interessante gespreksstof mist. Dit is allemaal verleden tijd met de komst van @Home Kook Service. Benno Vrieze gaat met zijn nieuwe bedrijf koken voor en bij mensen en verzorgt de complete avond. ‘Ik wil ze een onvergetelijke avond bezorgen.’ Met @Home Kook Service wil Benno bereiken dat mensen ‘uit in hun eigen huis’ zijn. ‘Het gaat mij erom dat de mensen thuis een schitterende en perfecte avond hebben’, legt hij uit. ‘Ik vervul een ondersteunende rol op de achtergrond. Ik kook, schenk een wijntje in. De gastvrouw en gastheermoeten een feestje maken met hun gasten. Ik probeer ervoor te zorgen dat ze ook echt met hun gasten bezig kunnen zijn.’ De voorbereiding van zo’n avond begint met het samenstellen van een menu. ‘Ik kan alles koken’, zegt Benno. ‘Van een stamppot tot een zevengangendiner. Ook houd ik met elk dieet rekening. Mensen doen zelf hun boodschappen, waarna ik op de dag van het feest kom koken. Op welke dag dit feest is, maakt me niets uit. Het aantal personen waarvoor ik kook, kan maximaal vijftien zijn. Anders moet ik iemand meenemen. Geen extra kok, maar iemand puur ter ondersteuning.’ Pannenkoeken Naast het koken bij de mensen thuis, kan

Benno hier ook workshops geven. ‘Dan gaan we met een groepje bij elkaar een avondje koken’, licht hij toe. ‘We maken een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en eten dit hierna op met bijpassende drankjes. Het idee is dan om iemand wat te leren. In feite kunnen ze na de workshop het gerecht namaken.’ Maar bij de workshops is gezelligheid eveneens het belangrijkste volgens Benno. ‘Voor mijn part gaat de workshop over pannenkoeken bakken, dat boeit me niet. Als het maar gezellig is en als de mensen maar een leuke avond hebben, dan ben ik al blij.’ Passie Benno wilde na zijn afscheid als uitbater van ’t Sportcafé op 1 januari 2013 onmiddellijk beginnen als freelance kok. Gezondheidsproblemen stonden dit eerst in de weg, maar ruim een jaar later begint de Dinxperloër alsnog. Het koken blijft hem aantrekken. ‘Ik kook al vanaf mijn zestiende’, aldus de nu 58-jarige Benno. ‘Het is altijd mijn hobby en passie geweest. Als ik opnieuw zou mogen beginnen, zou ik het weer op deze manier doen. Het zit er gewoon in, het is prachtig om te doen.’ Wat het koken zo mooi maakt, is volgens Benno Vrieze het plezier dat je andere personen ermee doet. ‘Mensen genieten wanneer je kookt voor hen. Ik doe het vooral hiervoor. Ik wil de mensen een compleet verzorgde, onvergetelijke avond bezorgen. Uit in je eigen huis, dat is de kern. Ik maak er echt een feestje van.’ Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar bennovrieze@hetnet.nl of bellen naar 06-13101201.

Neij in Dinxper @Home Kook Service Iets te vieren met Uw Familie of Vrienden, dan kan ik Uw Chef-Kok zijn Als U dat Wilt, kom ik bij U koken. U kiest de gerechten uit en Ik kook ze bij U thuis Voor meer info mail naar bennovrieze@hetnet.nl En U ontvangt de folder met verdere info, Of een telefoontje naar Benno Vrieze 06-13101201

Strippenkaartactie bij Uw Slager! Smaakvolle tip Sleetje Sateetje

Deze week in de aanbieding (woensdag t/m dinsdag)

Pitloze witte druiven

0.99

Witlof

0.59

per bakje

500 gram

Voorgekookte rode bieten 0.99 500 gram

Heurnse salade 250 gram

Graag tot ziens!

2.29

Lage Heurnseweg 35 • 7095 AL De Heurne Tel: 0315-654412 info@groentekwekerij-smits.nl www.groentekwekerij-smits.nl

Strippenkaartactie 4 BBQworstjes + Hamburgers Strippenkaartactie4 Gebr. bij Uw Slager! Smaakvolle tip Strippenkaartactie WijSamen hebben voor U gekookt per stuk voor Sleetje Sateetje 4 BBQworstjes + Witlofschotel met 4,95 5,95 4 Gebr. Hamburgers Beenham Lekker gemakkelijk Nieuw ! per stuk Samen voor 95 500 gram 5 4,95 5,95 Boeren smul- Nieuw ! Griekse Uitkoolsalade, Lekker gemakkelijk eigen keuken Quiche Gemengde rauwkost, Boeren smulGriekse koolsalade, Magere Quiche Gemengde rauwkost, Rundervinken Tropisch fruit 98 Tropisch fruit 98 25 per stuk per stuk 6 100 gram 1 Aardappelsalat Aardappelsalat Aanbiedingen geldig van 10 apr t/m 16 april

6

Aanbiedingen geldig van 10 apr t/m 16 april

Wij hebben voor U gekookt RondomDinxperlo Witlofschotel met Beenham

Smaakt 95 500 gram deze Uit eigen keukenkrant Magere naar meer?

5

Rundervinken

25 100 gram 1 adverteer!

Uw Slager Eric van Schie

Uw Slager Eric van Schie

Heelweg 37, Dinxperlo, Tel. 0315-651289 info@ericvanschie.uw-slager.nl

Heelweg 37, Dinxperlo, Tel. 0315-651289 info@ericvanschie.uw-slager.nl

Mail André Veldhuis andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

3


4

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Familieberichten geboren Trots, blij en gelukkig zijn wij met de geboorte van onze zoon

Bram

Bernardus Albertus 31 maart 2014 * 3530 gram * 52 cm

Familiebericht opgeven? Kosten: 35 euro (tot 60 mm), 65 euro (tot 120 mm) • Mail tekst + uw factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl. • Geen e-mail? Bezoek de VVV aan de Raadhuisstraat voor meer info.

De bloemen uitgebloeid De foto’s mooi De herinnering prachtig Bedankt allemaal voor de fijne en hartelijke reacties Bij onze afscheid receptie als beheerders echtpaar van `t Buurtschapshuis Sinderen

Wim en Jo Bulsink

Broertje van Daan Ruben en Ellen Sueters-de Zwart Allee 42 - 7091 AM Dinxperlo

Iedereen bedankt voor de vele lieve kaarten, cadeaus en de hartverwarmende afscheidsreceptie. De familie Klomps wil ik uitdrukkelijk bedanken voor alles. Ik ga nu genieten van mijn pensioen. Wellicht tot ziens!

Herman en fam. Kemink

Tot ons verdriet is plotseling van ons heengegaan onze pa, opa en broer.

Bennie Vinkenvleugel *19-07-1935

(van de Boate)

+01-04-2014

Namens de kinderen broers en zussen De crematie heeft in besloten kring plaats gevonden. Correspondentieadres; J.Vinkenvleugel De Tol 9 7091 ZM Dinxperlo

Claudio Wij zijn weer IJssalon Da Claudio Suderwick Alle dagen geopend van 13 tot 22 uur

Durf jij het beste uit jezelf te halen?

Lezing over offshoreindustrie bij de PCOB

Al meer dan 25 jaar een vertrouwd adres voor Dinxperlo en omstreken Derksen Uitvaartzorg Beggelderdijk 37 7091 HE Dinxperlo Telefoon (0315) 652664 www.derksenuitvaart.nl info@derksenuitvaart.nl

Gemeenteloketten DINXPERLO - Op Goede Vrijdag 18 april 2014 en Tweede Paasdag 21 april 2014 zijn alle loketten van de gemeente Aalten gesloten, zowel in Aalten als in Dinxperlo.

DINXPERLO - De PCOB houdt weer een bijeenkomst op 15 april 2014 om 14.30 uur in het Kerkelijk Centrum te Dinxperlo. Het onderwerp is ‘Onbekend / Ongekend‘. Ben Godtschalk uit Vorden geeft deze middag een lezing over de offshore-industrie. De offshore-industrie is voor velen wellicht een vrij onbekend onderwerp. Denk aan het REM-eiland, de Brent Spar, de berging van de Koersk, de Russische nucleaire onderzeeёr, de Erasmusbrug in Rotterdam, de reparatie van het Marsplatform na Hurricane Katrina in de Golf van Mexico en het recente diepwaterdrama rond BP in de Golf van Mexico. Daar zal het tijdens deze lezing zoal over gaan. Ben Godtschalk is ruim 25 jaar gezagvoerder geweest op constructieschepen in de Offshore-industrie, van klein, met een hefvermogen van 650 ton, tot immens groot met een hefvermogen van 14.000 ton. Hij heeft de ontwikkeling naar en de bouw van de grote semi-submersible kraanschepen zoals Balder, Hermod en Thialf van zeer dichtbij meegemaakt en was hierbij ook steeds de eerste gezagvoerder op deze schepen. De uitvinder van de Philishave, prof. ir. Alexandre Horowitz (19041982) heeft aan de ontwikkeling van deze half-afzinkbare kraanschepen een zeer subtantiële bijdrage geleverd, waarbij zijn zwembad in Nuenen een prominente rol als testbassin vervulde. Godtschalk is zeer nauw betrokken geweest bij het bouwen, installeren en slopen van zowel hele kleine als hele grote olie- en gasplatforms over de hele wereld, plus wat er allemaal omheen hangt en er zoal bij komt kijken. Hij vertelt over het installeren en slopen van kleine en grote platforms, in ondiep en in heel erg

diep water, het leggen van pijpleidingen op zee plus over het leven en werken op zo’n groot schip met vaak wel 750 man aan boord van diverse nationaliteiten, de sociale aspecten, de huishouding, de keuken en ook stormt het zo af en toe. In de voordracht zal vooral de vaak nietige mens naar voren komen in een wel erg technische wereld. De vaak bijzondere rol van een kapitein als hulpofficier van justitie, notaris, ambtenaar van de burgelijke stand en sociaal werker zullen ook uitgebreid toegelicht worden. Na deze voordracht zult u begrijpen wat er zoal voor nodig is voordat het gas bij u uit het kraantje komt en voordat u kunt tanken bij de benzinepomp. Immers, een groot deel van het gas en de olie komt onder de zeebodem vandaan. Een vooral onbekende en ongekende van een oer-Hollandse aannemerij op zee. Ben Godtschalk zal alle aspecten van de Offshore-industrie aan de hand van fraaie en vaak unieke beelden en filmpjes laten zien en uitleggen en mochten er aan het einde nog vragen zijn dan zal hij die graag beantwoorden. In verband met de vrij recente actualiteit omtrent het BP-lek in de Golf van Mexico zal hij ook speciaal ingaan op het werken in grote waterdieptes en wat daar zoal tegengekomen en gevonden werd. Tevens wordt het allernieuwste schip van Heerema, de Aegir, boordevol met grens verleggende Nederlandse techniek, getoond. Een alleskunner die tot op een waterdiepte van 3.500 meter installaties kan doen en pijpen kan leggen. Ook voor dames is deze lezing boeiend van begin tot eind.

Jij bent verpleegkundige en je hebt een afgeronde MBO-opleiding. Dan is Sensire op zoek naar jou!

Sensire wijkzorg De wijkteams in Dinxperlo zijn op zoek naar een verpleegkundige 20-28 uur. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Erna Uenk: 06 – 109 672 99. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijsensire.nl Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Restaurant De Sander “Net even anders” Kom en proef de sfeer in ons vernieuwde restaurant Onze keuken is doorlopend geopend van woensdag tm vrijdag vanaf 12.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur Met Pasen serveren wij een heerlijk drie gangen Diner voor € 21.50 p.p. Op zaterdag 26 april een koninklijk ontbijt aanvang 10.00 uur voor € 8.50 p.p. Reserveren gewenst Tel:0315654008 of mail@desander.info Ps woensdag 23 donderdag 24 en vrijdag 25 april zijn wij gesloten


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Theo Rijks opent lokale omroep met aangrijpend gedicht DINXPERLO - Met een vrije inloop, een gezellige uitzending en een drankje ging lokale omroep Dinxper FM op 1 april 2014 van start. Theo Rijks, oud-bewoner van het Rijkshuis, was uitgenodigd om aan de Markt in Dinxperlo de opening te verrichten. Aanvankelijk wilde hij de trap niet op, maar hij bedacht zich. Voor de microfoon haalde Rijks herinneringen op aan zijn jeugd… Maar liefst vijf vellen papier had ’mister Dinxperlo’ nodig om zijn herinneringen neer te pennen. Aandachtig luisterden de aanwezigen naar de pakkende woorden. Het gedicht wordt ingelijst, waarna het een permanente plek krijgt in de studio van Dinxper FM. Boven het Grenslandmuseum is hard gewerkt aan een professionele studio, waar vanaf nu een lokaal geluid voor Dinxperlo klinkt. Een deel van de programmering loopt parallel met Aladna FM. Maar gedurende een flink aantal uren per week worden programma’s exclusief voor Dinxperlo gemaakt. Sport, muziek, nieuws; alles komt voorbij op de lokale radiozender, die te ontvangen in op FM 105.9 Mhz. Deze krant werkt bijvoorbeeld mee aan het radioprogramma Rondom Dinxperlo, dat elke

Foto: Frank Vinkenvleugel woensdag van 19.00 tot 21.00 uur wordt uitgezonden. Vaste presentatoren zijn Henk Jan Freriks en Harry Deckert. Om en om schuiven fotograaf Frank Vinkenvleugel of uitgever Maarten Boland aan om het nieuws uit de krant aan te vullen en verder te bespreken. Immers, achter elk ver-

haal schuilt een ander verhaal. Om de kosten te dekken werft Dinxper FM donateurs, die meteen maar als ‘vriend’ worden bestempeld. Hun slogan is: ‘voor een tientje, ben je een vriendje’. Daarnaast biedt de omroep lokaal talent een kans om mee te werken aan een

radioprogramma. In de week van de opening maakte Dinxper FM ook maar meteen de eerste uitzending ’op locatie’. Vanuit het Kulturhus werden vrijdag fragmenten van Rondom Dinxper Got Talent uitgezonden. Meer info op www.dinxperfm.nl.

‘Ons publiek moet met een fijn gevoel naar huis gaan’ Tekst: Karin Stronks DINXPERLO Op zaterdag 12 april 2014 komt de formatie Rock4 naar Klein Theater Dinxperlo voor een concert. Drie mannen uit Maastricht en één Duitser brengen de show ‘Voices’ op de planken. Zij maken bij de performance gebruik van een lichtshow, video en louter hun stemmen. Luc Devens, leadzanger van Rock4, glimlacht: ‘Mensen hebben vaak een vooroordeel over a capella, zingen zonder begeleiding van muziekinstrumenten. Het wordt vaak als braafjes betiteld… Bezoekers van onze concerten denken daar heel anders over!’ Rock4 neemt het Dinxperlose publiek in de show ‘Voices’ mee in een reis door de tijd. Songs van de jaren ’70 tot heden passeren de revue. Devens legt uit: ’Wij geven aan bekende nummers een eigen tintje. Imiteren doen we niet, we zingen op onze eigen manier bestaande songs. Alle stemmingen komen langs, we zijn serieus en losjes, we nemen onszelf regelmatig op de korrel, we gaan voor interactie met de zaal en er gebeurt van alles op het podium. Ons publiek moet met een fijn gevoel naar huis gaan!’ Het brengen van nummers zonder muziekinstrumenten begon als hobby, op verjaardagsfeestjes zong Luc Devens samen met vrienden regelmatig a capella. Spannend Wat als grap begon werd uitge-

bouwd, vier mannen probeerden steeds nieuwe dingen uit en zij besloten om het theater in te gaan. Devens vertelt tegen RondomDinxperlo: ’Een echte hype zijn we nooit geweest, we hebben ons gestaag ontwikkeld en in het begin aan diverse festivals meegedaan. Met het jaar ging het beter en werd ons repertoire groter. De ontwikkeling gaat nog steeds gewoon door. We proberen telkens te vernieuwen en onze shows steeds spannender te maken. Met muziek ben je eigenlijk nooit klaar. We blijven zoeken naar nieuwe dingen, elke show die we geven is anders en dat geeft zo veel energie!’ Rock4 bestaat na enkele personeelswisselingen sinds twee jaar uit de huidige bezetting. Lucas Blommers en Luc Devens zij de twee tenoren, Björn Sterzenbach bas, en Luc Nelissen de bariton. Met deze vier stemmen worden alle nummers uitgevoerd. ‘Het is echt een uitdaging om op deze manier muziek te maken. Je kunt niet smokkelen, je moet constant geconcentreerd zijn en een moment van rust is er niet bij. Tussen de nummers door ver-

Mooie opbrengst collecte ZOA DINXPERLO - De huis-aanhuiscollecte van ZOA in Dinxperlo heeft tot nu toe een bedrag van ruim 806¬ euro opgebracht. Daarmee zijn de collectanten er weer in geslaagd de collecte tot een succes te maken. ZOA wil de collectanten hartelijk bedanken voor hun inzet. Ewout Suithoff: ‘De collectanten hebben met hun inzet echt verschil gemaakt in gezinnen, voor vaders en moeders die nu de kans krijgen om hun kinderen te eten te geven en naar school te sturen. Dat is niet abstract, dat is prachtig en concreet! Namens deze vluchtelinggezinnen: bedankt!’ ZOA biedt hulp aan slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten in Afrika, Azië en het Midden Oosten. De hulpverleners werken dus niet in de gemakkelijkste gebieden. In Afghanistan en in het oosten van Congo ondersteunt ZOA bijvoorbeeld terugkerende vluchtelingen, die door de oorlog alles kwijt zijn geraakt. In Jordanië krijgen Syrische vluchtelingen materiële en psychosociale ondersteuning. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. ZOA is een christelijke hulpverleningsorganisatie. Ze geeft hoop door een nieuw toekomstperspectief te bieden en herstel door samen met de mensen te werken tot zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Wie de collectant heeft gemist, kan alsnog geld overmaken via www.zoa.nl/ doneer of sms ‘ZOA’ naar 4333 (2 euro per bericht). Voor meer informatie, zie www.zoa.nl.

Gratis proefles yoga Bij Figulus Welzijn

Foto: PR tellen we wel iets over de componisten en bijzonderheden van een song. Dan kunnen we even ontspannen en met het publiek communiceren’, aldus Luc Devens. Mind De zangers van Rock4 hebben in hun loopbaan al diverse nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. Ze hebben van een bijzondere hobby hun beroep

Kaarten winnen voor Rock4 Lezers van RondomDinxperlo maken kans op gratis kaarten voor het concert van Rock4 in Klein Theater Dinxperlo. Stuur voor donderdag 10 april om 16.00 uur een mail naar kleintheater@rondomdinxperlo. nl met het antwoord op de vraag: Hoe lang bestaat Rock4 in de huidige bezetting? Vermeld naam, leeftijd en contactgegevens. De winnaar krijgt bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

gemaakt en treden zowel in Nederland als ook in het buitenland op. Devens: ’We zijn nog nooit in Dinxperlo geweest. We gaan met een open mind het podium op en laten het allemaal op ons af komen. Wat ons heel vaak opvalt is dat bezoekers bij het eerste nummer nog verbaasd zijn over ons geluid en letten op het feit dat we alleen onze stemmen gebruiken. Daarna luisteren ze alleen nog maar naar de muziek. En dat is precies de bedoeling!’ In het nieuwsprogramma ‘Rondom Dinxperlo’ op Dinxper FM (105.9 Mhz) wordt woensdag 9 april ook aandacht besteed aan Rock4. Het concert van Rock4 begint op 12 april 2014 om 20.30 uur, een kaartje kost 17,50 euro en is te verkrijgen bij VVV Dinxperlo of via de website van Klein Theater Dinxperlo.

DINXPERLO - ‘Yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken’. Doeltreffender had de schrijver dit meer dan 2000 jaar geleden niet kunnen verwoorden. Het doel van yoga is naar binnen te keren en daardoor de drukte van de alledag voor even helemaal los te laten. Dit naar binnen keren kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door fysieke oefeningen. Een yogales is niet alleen ontspanning, maar ook bij bundeling van de aandacht en stilte. Figulus Welzijn biedt op donderdag 10 april van 19.00 tot 20.15 en op vrijdag 11 april van 10.00 tot 11.15 een gratis proefles aan met als docent Eva Ploum. Haar manier van yoga kenmerkt zich door sfeer van rust, warmte en nuchterheid, en dat vindt men ook terug in haar motto ‘Yoga voor iedereen’! Wie interesse heeft om deze gratis proeflessen op de bovenstaande data te volgen, kan dit doorgeven aan Figulus Welzijn via info@figulus-welzijn.nl of (0543) 473993.

5


6

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Vindertjes VRAAG & AANBOD

Schoolkinderen maken omgeving Natuurlijk Schoon

RondomDinxperlo

Huis-aan-huiskrant voor Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, IJzerlo, Breedenbroek, Voorst, Sinderen en Suderwick (D). Oplage: 6.200 stuks Uitgever Uitgeverij Achterhoek Bladmanager Maarten Boland Verkoop André Veldhuis

andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Redactie Maarten Boland

maartenboland@rondomdinxperlo.nl

Vormgeving Gerard te Hennepe Fotografie Frank Vinkenvleugel Harrie Ligtvoet Fotografie

Dinxpertje plaatsen? Mail tekst en factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl, o.v.v. Dinxpertje. Kosten € 25 of € 40, afhankelijk van het formaat. Alleen voor verenigingen en stichtingen.

Uitnodiging

“Wat zegt de Bijbel over de toekomst” Over dit onderwerp uit de Bijbel hoopt voorganger D. Steenhuis uit Nijverdal te spreken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie. Waar? Gebouw Kerkhofplein 7 te Dinxperlo.

Wanneer? Donderdagavond 10 april om 20.00 uur.

Foto: Harrie Ligtvoet DE HEURNE - Op vrijdag 4 april gingen leerlingen van basisschool De Höve de straat op met grijpers en zakken om zwerfafval op te ruimen. Ook enkele ouders en een leerkracht werkten mee. In totaal werden 15 zakken met afval gevuld. De opruimac-

tie Natuurlijk Schoon was een initiatief van ROVA en ook de Wildbeheereenheid Aalten werkte mee. Na afloop kregen de vlijtige scholieren een patatje, een snack en wat te drinken bij cafetaria Bruggink, gesponsord door lokale ondernemers.

Kinderhulp-collecte: Samen maken we geluk mogelijk DINXPERLO - Van 13 tot 19 april 2014 is de collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp. Elk jaar gaan er ruim 20.000 collectanten op pad. Gevers steunen niet alleen Kinderhulp, maar ze dragen ook bij aan een mooiere samenleving waarin iedereen meetelt en kan meedoen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al meer dan 50 jaar kinderen met minder kansen. Kinderen die vaak door geldgebrek buitenspel staan. Wanneer je opgroeit in een jeugdzorginstelling of een gezin met financiële problemen, is een onbezorgde jeugd alles behalve vanzelfsprekend. Net als de leuke dingen die kleur geven aan een kinderleven. Terwijl je als kind niets liever wil dan er gewoon bijhoren en meedoen met je vrienden en klasgenoten. Om dit mogelijk te kunnen maken, doet Kinderhulp van 13 tot en met 19 april een beroep op uw vrijgevigheid. Laat alle kinderen meedoen en geef aan de collectant!

C 100 M 60 Y0 K 20

C 100 M 60 Y0 K 20

Welkom

Heeft u overtollige huisraad? Zoekt u hulp in de huishouding of een klusser? Plaats dan een Vindertje in RondomDinxperlo. Opgeven kan tot en met vrijdag, uitsluitend via www.rondomdinxperlo.nl. Klik op de oranje banner en vul de advertentietekst van maximaal 5 regels in. Particulieren betalen 10 euro voor twee keer plaatsen (of één keer). Bedrijven betalen 20 euro voor twee plaatsingen van hun zakelijke Vindertje. Voor uw belastingaangifte gaat u naar G. Schoppers. Tel.0315-653252 bgg 0612336201 TIP: de Laatste jaren geen aangifte gedaan. Controle door mij kan u zomaar DUIZEND euro opleveren *** Rowi-Reparatie reparatie witgoed ( ook inbouw) TV-satelliet-computer-thuisnetwerk tel: 0315-654290 of 06-45792125 of kijk op WWW.ROWI-REPARATIE.NL *** Snel beter fotograferen? Schrijf je in voor een van de fotoworkshops Harrie Ligtvoet fotografie. Kijk op www.foto.je Ook voor de nieuwe cursusagenda. *** Beauty salon Lonneke Geeft in de maand april 10% korting Op div. behandelingen en producten Voor een afspraak belt u naar 0315- 652422 *** Te koop dagelijks verse eieren . Gratis af te halen, 2 pers. slaapbank oranje, klinkers en betontegels. Den Dam 25 Breedenbroek 0315-652030 / 0630520715 *** Evelien, ik heb jouw glazen muiltje gevonden! Op 19 april kom ik om klokslag 12.00 uur bij je langs. Liefs, jouw Prins

Dinxpertjes

Bijna 400.000 kinderen in ons land groeien op in armoede. Voor hen zijn ‘vanzelfsprekende dingen’, zoals vakantie, sporten of Pakjesavond vaak niet weggelegd. Nog los van de problemen waar ze thuis mee te maken krijgen, voelen ze zich ook op school vaak buitengesloten. Als klasgenoten vertellen over hun verjaardagcadeaus of een dagje uit, kunnen zij niet meepraten. Ze durven soms niet eens meer te dromen van een leuke opleiding of een mooie carrière. Kinderhulp vindt dat elk kind een beetje gewoon geluk verdient en zich moet kunnen ontwikkelen. Ook als je opgroeit in een tehuis of financieel beperkt (pleeg)gezin. Armoede mag geen spelbreker zijn! Daarom ondersteunt Kinderhulp kinderen met minder kansen met hele praktische zaken, zoals een computer om huiswerk te maken, een weekje kamperen in de zomer of een fiets om naar school te gaan. Om al deze kinderen te kunnen helpen, is veel geld nodig. Kinderhulp hoopt daarom op uw gift tijdens de collecteweek van 13 tot en met 19 april. Samen maken we geluk mogelijk!

Tips? redactie@rondomdinxperlo.nl Adverteren? adverteren@rondomdinxperlo.nl Wilt u een foto bijbestellen? De kosten zijn €7,50 per foto-afdruk voor eigen gebruik. Mail daarvoor direct naar onze fotograaf: foto@rondomdinxperlo.nl. Disclaimer RondomDinxperlo is een uitgave van Uitgeverij Achterhoek. De uitgever is niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit het verschijnen en het niet verschijnen van deze krant. Voor onze advertenties gelden de Algemene Advertentievoorwaarden.

Krentenbollenactie vrijdag 11 en zaterdag 12 april Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april a.s. houdt Fanfare ‘Psalm 150’ haar jaarlijkse krentenbollenactie. Vrijdagmiddag én zaterdag overdag gaan de leden rond in Dinxperlo en omgeving. Door voor €2,50 een zakje krentenbollen of een plaatcake te kopen steunt u onze fanfare!

Fanfare ‘Psalm 150’

ONTSPANNINGS MIDDAG RODE KRUIS en VVNF. Het Rode Kruis organiseert in samenwerking met het VVNF op zaterdag 19 april a.s., een

Ontspanningsmiddag

Druk Janssen Rotatiedruk, Gennep Krant niet ontvangen? Voer het adres met postcode in op www.rondomdinxperlo.nl. Heeft u geen internet? Bel AVO Verspreiding: 0314 - 394613.

Voor inlichtingen: Geert en Anneke Rutgers an.rutgers@hotmail.com

Testify zingt over Belevenis REGIO - Christelijk Koor Testify geeft op zaterdag 12 april om 20.00 uur een concert rond het lijden en sterven van Jezus Christus, in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Berkenhovestraat 9 te Aalten. Het thema van het concert is ‘belevenis’. Jolanda Assink draagt het Paasverhaal voor. Entreeprijs vanaf 16 jaar is 5 euro, kinderen gratis. Donateurs gratis met donateurskaart. Napraten kan onder genot van een kop koffie. Tevens is er een verkooptafel aanwezig; de opbrengst gaat naar de organisatie Home Sweet Home in Uganda.

in zaal Koenders te Breedenbroek. Voor u treden op

” De Bouwmeisters” uit Halle-Heide. Aanvang 2 uur. Wilt u zich z.s.m. opgeven bij. Th. Schuurman, De Meibrink 30 tel. 655235 Wilt u bij opgave vermelden of u opgehaald moet worden.


7

Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Meike Ubbink wint talentenjacht Rondom Dinxper Got Talent 2014

S A A P VOORDEEL Suikerbrood 700 g

1.89 Breekbrioche 500 g

volgens de Con

Vers geperste sappen 0.5 l

*

sumentenbond

1.

39

Roomboterstol 1 kg

* Bron Consumentenbond april 2014.

Vanaf woensdag 09-04-2014

- automatische inschakeling bij schemering - libelle, kolibrie of vlinder - incl. accu

Diverse all over prints. Maten: S t/m XL.

In de grote zaal van Ons Huis, binnenkort

het Kulturhus, beklommen talenten uit de hele regio het podium. Uiteraard was de zangschool van Sandra Vanreys weer goed vertegenwoordigd. Een paar jaar geleden won haar pupil Laura van Kaam de Dinxperlose talentenjacht en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Deze keer mochten Dylan Wassink, Meike Ubbink en Jennifer Mateman de eer van Dinxperlo-Noord verdedigen. Ook Mitch Lodewick gaf een fraaie show ten beste met een aangename volwassen stem, die nog veel groeipotentie biedt.

2.79

Solar tuinlichtstaaf

Dameslegging

DINXPERLO - Twee fraaie uitvoeringen van Anouk-nummers brachten Meike Ubbink (14) afgelopen vrijdag de overwinning bij Rondom Dinxper Got Talent 2014. Met The Dark en Woman toonde de Bredevoortse zangeres dat ze niet alleen zuiver zingt; haar stem heeft ook een aantrekkelijk rauw randje. Niet alleen de jury waardeerde dat; ze kreeg ook de meeste stemmen van het publiek.

2.79

4.99

24 violen of perkplantjes Per tray.

Plantenmanden

2.79

Keuze uit diverse modellen.

2.99 Vers & voordelig!

7.99 Vanaf woensdag 09-04-2014

*

4%er 5 goedkop

Bleekselderij Per stuk

van 0.85

0.39

50%er goedkop

Kiwi’s 500 g

vvan 1.19

0.59

Foto’s: Frank Vinkenvleugel Hiphop Dinxperlo moest het zonder leidster Janice Deckert stellen, maar wist toch alle ogen op de strakke dansbewegingen gericht. Het kersverse duo Grenzbuben, bestaande uit DJ Theo ter Horst en Karl Rossi, mocht vijf nummers zingen. Hier en daar viel er nog wel wat te verbeteren, maar de stemming zat er wel meteen in. Een vakkundige jury bestaande uit Remi, Marcel en Melanie beoordeelde de optredens recht-

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 09-04-2014 t/m dinsdag 15-04-2014

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

vaardig. De organisatie van Rondom Dinxper Got Talent 2014 was in handen van Kyra, Karin, Catelijne, Diede, Yannieck, Mike, Jochem, David, Niels, Jennifer en Steffan. Complimenten!

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


8

C 100 M 60 Y0 K 20

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Serviceberichten Medisch en zorg Huisartsenpraktijken • R F W Schuurman en D Teunissen, Nieuwstraat 2/A, Dinxperlo, Tel: 0315651041 • Valk vd en Boer De Huisartsenpraktijk, Burg Haverkampstraat 7, Dinxperlo, Tel: 0315-652203 Huisartsenpost Doetinchem • Telefoon (0314) 32 98 88 • Bereikbaar: alleen op afspraak, weekend, avond en nacht. Bel tijdens kantooruren uw eigen huisarts. BENU Apotheek Dinxperlo • Telefoon (0315) 65 24 25, bereikbaar: ma t/m vr van 8-18 uur, zaterdag en zondag gesloten. Careaz Dr. Jenny • Veensgracht 1, 7091 BR Dinxperlo. Tel. 0315-657500, info@careazdrjenny.nl. Voor vragen over wonen, maaltijden, dagverzorging, thuiszorg en vrijwilligerswerk. Careaz Thuiszorg • Voor al uw vragen m.b.t. thuiszorg en huishoudelijke verzorging. Careaz Thuiszorg, tel 0544 - 397010. Website www.careaz.nl Buurtzorg • Buurtzorg de beste zorg : Buurtzorg is persoonlijk en professioneel voor verpleging en verzorging aan huis, We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06-20611818.

Voor vragen kunt u bij ons terecht op afspraak op kantoor of bij u thuis. Info: www.buurtzorgnederland.com Sensire Dinxperlo • Sensire thuishulp, wijkzorg, nachtzorg, verpleging en verzorging. Tel. 0900-88 56 (10 ct/min, 24 uur per dag) Info: www.sensire.nl Sensire Maatschappelijk Werk • Tel. 0900-6228 724 (10ct/min) Voor spreekuurtijden kijk op www. sensire.nl. E-mail: info@sensire.nl Verloskundigen • Verloskundigen Praktijk Ulft Telefoon (0315) 64 19 05, Spoedlijn (06) 51 61 52 02. Telefonisch spreekuur: ma 13.30-14.30 uur, diwo-do: 13.00-17.00 uur

Figulus Welzijn - Locatie Dinxperlo: Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-655282 e-mail: a.visser@figulus-welzijn.nl. website: www.figuluswelzijn.nl Wetswinkel - Eénmaal per twee weken (even weken) op dinsdag van 18.30-20.00 uur, locatie: Figulus Welzijn. Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-65 52 82 Huiswerkbegeleiding - Huiswerkbegeleiding nodig? Meer informatie bij Dini Veerbeek. www. huiswerk-dinxperlo.nl

Diergeneeskundig Centrum De Slinge Telefoon (0543) 47 33 40 Yunio Jeugdzorg • Kraamzorg en jeugdgezondheidszorg, tel. (0900) 9864, 24 uur per dag Terminale zorg • Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Zuid-West Achterhoek ondersteunen mensen in laatste levensfase. Tel. 0315-338111, coördinator Janette Alink.

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Uitvaartverzorger: R. Derksen, Beggelderdijk 37, tel. 0315-652664 Politiebureau Dinxperlo - De politie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Raadhuisstraat 4, Dinxperlo. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Telefoon (0315) 61 70 20, b.g.g. (0900) 88 44. Polizei Suderwick - Politie Suderwick bereikbaar via tel.nr. 02874-98 94 80. Bibliotheek Dinxperlo - Nieuwstraat 47, Dinxperlo, 0315-653100. Open: Ma: 14.00 uur - 17.00 uur, di 14.00 uur - 20.00 uur, wo 14.00 - 17.00 uur, do 10.00 uur - 12.00 uur, vr 14.00 uur - 20.00 uur. Speel-o-theek Dinxperlo - openingstijden: woensdag 9.30 - 11.00 uur en 14.00 - 16.00 uur, vrijdag 18.30 - 20.00 uur

Kerkdiensten RK-kerk De Goede Herder Dinxperlo Zaterdag 12 april, vooravond Palmpasen 19.00 uur Eucharistieviering; celebrant pastor Smits; m.m.v. koor Vision. Protestantse Gemeente Dinxperlo Zondag 13 april 2014, Palmzondag 9.30 uur Heurnse kerk, ds. M.J.Kooistra, familiedienst, oppasdienst, kindernevendienst Evangelisch Ref. Kirche Suderwick 13. April 2014 10.00 Uhr Palmsonntag-Konfirmationsgottesdienst mit Pfr. B. Lehmann Gemeinde St.-Michael, Suderwick Donnerstag, 10.04.2014 18.40 Uhr Rosenkranzandacht 19.00 Uhr Bußandacht Sonntag, 13. April 2014 09.30 Uhr Familienmesse mit Palmweihe in der Kirche. Messgedenken für Klemens u. Aleida Klaaßen Gründonnerstag, 17. April 2014 20.00 Uhr Abendmahlfeier mitgestaltet vom Kirchenchor St. Michael Karfreitag, 18. April 2014 15.00 Uhr Liturgie vom Leiden und Sterben Jesu

Middagmagazine Nederpop Op de koffie met Paul Spotify top 30 Rondom Dinxperlo 90´s Revolution Weekend Fun De ochtendshow Dinxper FM Sportief Dinxper Kidz De Meisters

ma t/m vr zaterdag zaterdag zaterdag woensdag woensdag vrijdag maandag maandag zondag zondag

16:00 - 18:00 13.00 - 15.00 10.00 - 12.00 19.00 - 21.00 19:00 - 21:00 21.00 - 23.00 21.00 - 23.00 10:00 - 13:00 18:00 - 19:00 17.00 - 18.00 08.00 - 12.00

Stem af op frequentie FM 105.9 Mhz voor Dinxper FM

Alarm politie, brandweer en ambulance: 112

Overige service VVV DInxperlo - Raadhuisstraat 8, 7091 AE Dinxperlo. Open: ma-vr van 10.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur. Op zaterdag alleen van 10-12 uur. Bioscoopbonnen en VVV-cheques buiten de openingstijden via Boland Schoenmode.

Een lokaal geluid voor Dinxperlo!

H.H. Petrus en Paulus Breedenbroek Niet ontvangen Vrije Baptistengemeente Dinxperlo De Vrije Baptistengemeente houdt iedere zondag 10.00 uur een dienst in gebouw De Bron, Ottenshof 9 Dinxperlo. Er is zondagsschool en crèche. Voor inlichtingen: (0315) 651320 of (0315) 654871 of www.baptistendinxperlo.nl Christengemeente Dinxperlo Elke zondag dienst om 9.30 uur met avondmaalsviering; aansluitend toespraak uit de bijbel. Er is zondagsschool en crèche. Woensdag 19.30 uur gebedsdienst aan Kerkhofplein 7. Informatie: (0315) 652336 of www. christengemeentedinxperlo.nl. De Christelijke Gereformeerde Kerk Berkenhovestraat 9, 7122 ZX Aalten. Iedere zondag zijn de diensten om 9.30 uur en 15.00 uur o.l.v. predikant ds. R.Bikker. Er is oppasdienst voor de kinderen.

Adverteren in deze krant? adverteren@rondomdinxperlo.nl

Het aantal Babor beauty fluids is 312. Mevr. Anneke Visser is de blije winnaar van de beauty tas. Dr. v.d. Meerstraat 6b, 7091 CS Dinxperlo. Tel: 0315-652086 www.vangesselbeauty.nl


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

9

Kunst en cultuur

Veelzijdige expositie in Galerie 21 van de familie Stoltenborg BREEDENBROEK - Van 19 april tot en met 11 mei 2014 exposeert de familie Stoltenborg met schilderijen, foto’s, beelden, gedichten, houten schalen en nog veel meer in Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek. Het thema van de expositie is ‘van de familie moet je het hebben‘. ‘Hoe vaak hebben we het al gezegd. Wanneer houden we een expositie van het werk van mijn broers, zusters, zwagers, schoonzussen, neven, nichten en de rest van de familie in Nederland en de hele wereld. Het bleef altijd bij woorden, maar daar gaat nu verandering in komen.’ De familie Stoltenborg gaat dus exposeren. Vanuit Canada zijn olieschilderijen ingevlogen en vanuit Brazilië foto’s en mandala’s. De Duitse tak laat ook van zich horen en wij Nederlanders blijven natuurlijk niet achter. Galerie 21 neemt deel aan de open atelierroute van de Oude IJsselstreek: 19 en 20 april van 11.00 uur tot 17.00 uur; 26 en 27 april van 11.00 uur tot 17.00 uur. De overige openingstijden zijn vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.30 uur. Ook Tweede Paasdag open van 13.30 uur tot 17.30 uur aan de Terborgseweg 21 (hoek Den Dam) in Breedenbroek. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Foto: PR

Dit jaar viert Toneelclub Lintelo haar 50-jarig jubileum

Foto: PR LINTELO - Ter gelegenheid van dit jubileum voert Toneelclub Lintelo op vrijdagavond 9 mei 2014

een speciaal stuk op: ‘De Tibetaanse dokter’. Deze voorstelling vindt plaats in Kulturhus Lintelo en

begint om 19.45 uur. Kaarten á 7,50 euro (3,50 euro voor basisschooljeugd) zijn alvast te reserveren via

e-mail: leoniefukkink@hotmail. com of per telefoon: Jan en Gerda Kremer (0543) 461262.

Koningspaar opent ICER op DRU Park REGIO - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op dinsdag 6 mei 2014 een streekbezoek aan de Achterhoek. Tijdens dit streekbezoek verricht het Koninklijk paar de officiële openingshandeling van het innovatiecentrum ICER (Industrie, Cultuur, Educatie en Recreatie) op het DRU Industriepark in Ulft en het toeristische project Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland. ICER wordt gevestigd in een van de 7 oude fabrieksgebouwen van de voormalige DRU ijzergieterij op het DRU-Industriepark: toonbeeld van herbestemd industrieel erfgoed. ICER wordt een publieksattractie, vooral bedoeld om jongeren te interesseren voor techniek en innovatie, en is verweven met de kennis van 250 jaar ijzerhistorie. Jongeren, ondernemers, studenten, technici, uitvinders en kunstenaars gaan hier het experiment aan én maken het publiek hiervan deelgenoot in eigentijdse interactieve presentaties. Hoogtepunt wordt een eigentijds multi-mediaspektakel, dat publiek bewust maakt van de geschiedenis van Gelderland en de Achterhoekse maakindustrie. De opening van ICER is tevens de officiële start van het toeristische project ‘Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland’. Dit project is een initiatief van de Gelderse Bureaus voor Toerisme en Gelders Erfgoed. Met innovatieve technieken – onder andere via smartphone, websites en arrangementen – brengt ‘Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland’ de geschiedenis van 200 cultuurhistorische plekken in Gelderland dichterbij het publiek. Binnen het project zijn verschillende startpunten. Eén van die startpunten bevindt zich in innovatiecentrum ICER. Met het programma geeft de provincie een impuls aan de Gelderse economie. Voor meer informatie: www. spannendegeschiedenis.nl Op 6 mei wordt ICER officieel in gebruik genomen. Met het bezoek van de Koning en Koningin krijgt de opening van ICER een extra feestelijk tintje. René van Gils voorzitter van de Stichting ICER - en burgemeester Hans Alberse van Oude IJsselstreek verwelkomen het Koninklijk paar op het DRU Industriepark waar zij de officiële openingshandeling zullen verrichten. Bovendien krijgen de Koning en Koningin tijdens een rondleiding uitleg over de mogelijkheden die ICER biedt op het gebied van onderwijs, ondernemerschap en beeldende kunst. Burgemeester Hans Alberse is trots: ‘Ik kijk er enorm naar uit om het Koninklijk paar op deze bijzondere plek in onze gemeente te ontvangen. Begin jaren 60 bezocht Prinses Beatrix de toenmalige DRU Fabrieken. Nu, ruim 50 jaar later, mogen we op diezelfde plek wederom koninklijk bezoek ontvangen. Een hoogtepunt voor onze gemeente en ook voor onze inwoners.’ De zeven Rijksmonumenten op het DRU Industriepark zijn de afgelopen jaren gerestaureerd.


10

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Rondom Dinxperlo

Dinxperlo en De Heurne in beeld

De tweeling met moeder W. Boland. De familie Boland had een winkel in koloniale waren aan de Heelweg. Later Klomps, Heto en De Boer.

Eindelijk, ongeveer 40 jaar na uitgave van het boek Dinxperlo en zijn Bewoners, verschijnen weer twee boeken over Dinxperlo en De Heurne, met een uitstapje naar Suderwick en Breedenbroek. De samensteller van deze boeken is verzamelaar Ben Maandag. ‘Een boek op A4-formaat ook in kleur, gebonden, op mooi papier gedrukt en met een hard kaft en 500 pagina’s dik’, zo beschrijft Ben Maandag het eerste deel dat in de herfst van 2014 verschijnt. Een tweede deel met dezelfde omvang volgt in de loop van 2015. ‘In deze twee boeken staan hoofdzakelijk prachtige foto’s, ook van particulieren, en prentbriefkaarten uit eigen verzameling vanaf ongeveer 1900. De afbeeldingen wordt afgewisseld met teksten en artikelen, onder meer uit de Dinxperloosche Courant. Een auto met een zeppelin als reclame voor garage Boland aan de Aaltenscheweg. Het was één van de eerste auto’s in Dinxperlo.

Veel onderwerpen komen in deze boeken aan de orde: het gemeentehuis met de burgemeester, kerken, straten, bedrijven, winkels, verenigingen, de grens met prikkeldraad in 1914-1918 en 1939-1945, de Tweede Wereldoorlog, smokkelen, annexatie en over de jongens die naar Nederlands-Indië zijn geweest. Maar daarmee is de opsomming nog lang niet compleet. Maandag zegt: ’Dit is mijn levenswerk!’ Lezers van RondomDinxperlo krijgen 10 procent korting als ze voor 30 mei 2014 het eerste deel (of beide delen) bestellen.

Smederij Raterink rond het jaar 1915. Tweede van links Bernard Raterink en vierde van links opa Manis Raterink.

Een litho-prentbriefkaart nr. 2126 in steendruk van voor 1900

Oproep Heeft u nog foto’s, prentbriefkaarten, oude nota’s of andere leuke dingen, die ik kan gebruiken voor de 2 boeken, dan houd ik me van harte aanbevolen. Ben Maandag Burg. Schepersstraat 1 7091 AZ Dinxperlo Tel. 0315 - 653449 E-mail: benaliemaandag@kpnmail.nl


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Louise Beernink-Kopatz op melkcursus bij Caspers in De Heurne, jaren twintig.

De Veldstraat, nu Wilhelminastraat. Links Benninkshuis, Westerveldshuis en blauwverver Heesen, later groentehandel Hengeveld. Rechts Van der Heijde. De achterzijde werd beschreven op 10 juli 1916 door Bertien. Haar broer Gerhard Westerveld staat op de foto. Uitgave J.H. Slöetjes,

Prachtig landschap in Breedenbroek. Deze prentbriefkaart is op 14 april 1905 afgestempeld.

Prentbriefkaart van Suderwick uit de jaren twintig met een prachtige oude auto.

Kortingsbon Tegen inlevering van deze bon ontvangt u 10 procent korting op het boek ‘Dinxperlo en De Heurne in beeld’. ( ) Deel 1 ( ) Deel 1 en 2

€ 30,- 10 procent korting € 60,- 10 procent korting

Kruis aan wat van toepassing is. Betaling bij ontvangst van de boeken. Deel 1 verschijnt in de herfst van 2014. Deel 2 in 2015. Deze kortingsbon kan men opsturen of inleveren bij: Ben Maandag Burg. Schepersstraat 1 7091 AZ Dinxperlo Tel. 0315 - 653449 Naam:

................................................................................................

Adres:

................................................................................................

Postcode:

................................................................................................

Telefoon nr:

................................................................................................

Handtekening: ................................................................................................

11


12

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Sport in en rondom Dinxperlo

WTC Dinxperlo houdt op 13 april weer de Romeinentocht DINXPERLO - Fietsliefhebbers kunnen op 13 april 2014 hun hart ophalen. De Wieler Tour Club Dinxperlo (WTC) zet die dag fraaie fietsroutes uit met uiteenlopende afstanden en verschillende disciplines en niveaus. De jaarlijkse fietsdag van WTC staat bekend als de Romeinentocht. De gezinsfietstocht van 32 en 50 kilometer gaat dit jaar via Duits grondgebied langs Aa-Strang en Oude IJssel door Isselburg en Anholt naar de stuwwal Engbergen voor de pauze. Van daaruit gaat de route langs de Oude IJssel naar Ulft. Daar splitsen de routes. De lange route gaat verder langs de Oude IJssel naar Silvolde en de stuwwal bij Terborg. Vervolgens naar Gaanderen om via Westendorp terug te gaan naar de Idinkbossen. Van daaruit naar buurtschap de Kroezenhoek waar de korte route ook weer aansluit. Het laatste deel van de route gaat over diverse kerkenpaden door het buitengebied van Breedenbroek en De Heurne om via het Welinkbos weer in Dinxperlo terug te keren. De korte route is ongeveer 32 kilometer en de lange route ongeveer 50.

Race De Romeinentocht is een sportieve uitdaging voor de wielerliefhebber met afstanden van 90, 110 en 130 kilometer met de nodige hoogtemeters. De route van 130 kilometer route voert de deelnemers via een aantal beklimmingen rondom Dingden en via de bossen rondom Diersfordt naar de pont bij Bislich. De 90 en 110 km gaan rechtstreeks van Dinxperlo naar Bislich, waarbij de laatste 5 kilometer voor de pont over de dijk langs de Rijn gaan. Nadat de deelnemers per pont de Rijn zijn overgestoken volgt de beklimming bij Xanten waarbij men o.a. langs het oude Romeinse amfitheater komt. Voor de 90 kilometer wacht voor de pauze in Sonsbeck nog 1 pittige klim terwijl de 110 en 130-rijders nog extra klimwerk wacht voor zij de koffiepauze in Sonsbeck aandoen. Na de pauze rijdt de 90 kilometer via een lange klim naar Uedemerbruch en via Appeldorn naar Rees over de Rijnbrug naar Millingen en terug naar Dinxperlo, terwijl de 110 en 130 nog extra klimwerk wacht rondom Labbeck en Uedem om vervolgens ook via Appeldorn en Rees terug te rijden naar Dinxperlo.

tocht van 38 en 55 kilometer gehouden. Men komt op plaatsen die soms niet vrij toegankelijk zijn en in deze willen we dan ook al die landeigenaren bedanken voor het toegankelijk maken van die toch wel heel speciale plekjes.

ATB-tocht Dit jaar wordt ook weer een ATB-

De 38 km route loopt via Süderwick en de Regniet langs Anholt

Foto: PR en door het bosgebied tussen Anholt en Gendringen. Weer in Nederland voert de route langs de Issel en door het bos bij Engbergen waar ook de pauzeplaats is. De 55 gaat hierna via Bontebrug en Silvolde naar het Idinkbos om daarna weer op de 38-kilometerroute te komen in het Breedenbroekse bos.

Via diverse bospaadjes bij de Heurne en bij Dinxperlo komen de deelnemers weer bij de kantine van sv Dinxperlo. Starttijden: 130 en 110 kilometer: 8 tot 9 uur; 90 kilometer: 8 tot 10 uur; ATB 38 en 55 kilometer: 8.30 tot 9.30 uur en de gezinsfietstocht van 32 en 54 kilometer: 9.30 tot 11 uur. Zie ook www.wtc-dinxperlo.nl.

Paul Hoftijzer zoekt traditionele Achterhoekse recepten voor zijn website ‘Het kenmerkende van een streek moet je in stand houden’ Door Juul Seesing DINXPERLO – ‘Het eten is een essentieel onderdeel van de cultuur en de mensheid. We leven nu in een tijd waarin traditionele gerechten verdwijnen. De traditie van Achterhoekse gerechten mag niet verloren gaan.’ Dat zegt Paul Hoftijzer (64), die vastbesloten is om dit laatste te voorkomen. Hij begon mede daarom drie weken geleden met www.nederlands-dis.nl een website waarop hij recepten van traditionele Nederlandse(streek)gerechten plaatst. Hij is echter van mening dat er te weinig typische Achterhoekse recepten op zijn website staan en roept de Achterhoekers op om traditionele bereidingsvoorschriften naar hem toe te sturen. Doordat Hoftijzer, die zich normaal met het maken van kunst bezighoudt, vanwege gezondheidsproblemen gedwongen is om meer thuis te blijven, besloot hij om een website te beginnen waarop hij zijn verzamelde Nederlandse recepten plaatst. Binnenkort zijn er 280 recepten te vinden. ‘Ik heb veel omzwervingen door Nederland gehad en heb ook nog vijftien jaar in het buitenland gewoond’, aldus de in het Limburgse plaatsje Stein geboren Hoftijzer. ‘Ik verzamel nu ongeveer dertig jaar recepten. Ik vind eten namelijk erg belangrijk. Ik denk dat je bent wat je eet. Mensen die fastfood op de bank eten, zijn bijvoorbeeld anders dan mensen die keurig hun tafel dekken voor een diner.’ Hoftijzer besloot om een selectie van zijn verzameling bereidingsvoorschriften

te maken voor zijn webstek. ‘Ik heb ervoor gekozen om een website met traditionele Nederlandse recepten te maken. Je hebt wel sites waarvan een deel van de recepten dit is, maar een website waarop alle recepten traditioneel Nederlands zijn, bestaat niet.’ Dialectnamen Wat Hoftijzer, die inmiddels in Dinxperlo woont, op zijn website mist, is een grote verzameling aan Achterhoekse recepten. ‘Ik vind dat je het kenmerkende van een streek in stand moet houden door kunst en cultuur. En ik denk dat eten een onderdeel is van cultuur. Ik zeg niet dat je elke dag een Achterhoeks gerecht moet eten, maar ik denk wel dat je je er bewuster van moet zijn welke tradities er zijn.’ Hoftijzer heeft nu ‘een stuk of tien’ Achterhoekse gerechten op zijn website staan, waaronder de poddik met kaneelsaus (zie foto). Hij benadrukt dat het moeilijk is om Achterhoekse recepten te vinden. ‘Men schreef de recepten nooit op: ze werden overgedragen. In de huidige tijd verdwijnen de familiebanden, waardoor de recepten ook steeds meer verdwijnen. Hiernaast heb je de dialectnamen: een gerecht kan 100 meter verderop anders heten. Dat maakt het best moeilijk.’ Verhaaltje Met zijn site wil Hoftijzer duidelijkheid en betrouwbaarheid bieden. ‘Ik zet de Nederlandse en, mocht ik ze tegenkomen, dialectische namen bij de gerechten. En ik zet alleen gerechten op de website die ik heb gekookt. Ik zie vaak op andere websites en in boeken dat het recept niet klopt. Dat irriteert me hoog-

Foto: Frank Vinkenvleugel Paul Hoftijzer met het traditionele Achterhoekse en zelfgemaakte gerecht poddik met kaneelsaus. ‘Ik denk dat je je er bewuster van moet zijn welke tradities er zijn in de Achterhoek.’ lijk. Als mensen me een recept sturen, controleer ik het door te koken voordat ik het met een leuk ver-

haaltje op de site zet. Dit laatste doe ik eventueel met naamsvermelding.’ Mensen die een

Achterhoeks recept weten, kunnen een mailtje sturen naar het e-mailadres info@nederlands-dis.nl.

Boekenmarkt van stichting Vrienden Dr. Jenny DINXPERLO - Op zaterdag 12 april is er weer de jaarlijkse voorjaarsboekenmarkt In het woonzorgcentrum aan de Veensgracht. In de afgelopen periode zijn weer veel boeken aangeboden, waarmee het assortiment flink is uitgebreid. ‘Wij hopen dat er veel bezoe-

kers komen aan wippen om even rond te snuffelen of er nog iets van hun gading bij is‘, laten de vrienden weten. De stichting Vrienden van het Dr. Jenny heeft in het afgelopen jaar 2013 diverse activiteiten georganiseerd om de kas te spekken. Op die manier konden veel wensen van de bewoners vervuld wor-

den. Ook in dit nieuwe jaar 2014 zullen de ‘Vrienden’ weer van zich laten horen en diverse activiteiten ontwikkelen ten bate van de bewoners van het Dr. Jenny. ‘We hopen dat iedereen weer meehelpt om 2014 een succes te laten worden.’ De boekenmarkt op 12 april 2014 duurt van 10.00 tot 14.00 uur.


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

13

Sport in en rondom Dinxperlo

Represta in de prijzen bij springwedstrijden

Foto: PR DINXPERLO - Twee teams van Represta wisten zich te plaatsen voor de District Springwedstrijden afgelopen zaterdag, 5 april 2014, in Haaksbergen. De dames hebben zich van hun bes-

te kant laten zien en wisten ook op deze dag een prijs binnen te slepen. Ilse, Leanne, Joanne, Cecyl, Lana en Emma behaalden de derde plaats op de airbaan. Trainer Hans Neerhof is trots op deze prestatie.

Nederlaag van SV Dinxperlo tegen Rekken DINXPERLO - Door een nederlaag tegen Rekken en de overige ongunstige uitslagen staat SV Dinxperlo 1 op een plek waar je aan het einde van het seizoen niet wilt staan. Het oude euvel brak de ploeg op; teveel kansen werden onbenut gelaten. Er breekt een spannende slotfase aan waarbij nog twee keer tegen rechtstreekse concurrenten gespeeld moet worden en tegen een degradant. Komende zondag moet er gewonnen worden van SVBV om deze ploeg te passeren op de ranglijst. Directe degradatie van het eerste elftal is inmiddels wel afgewend. Het tweede elftal verloor van Ruurlo 2. Door de 2-0 is Ruurlo koploper. Dinxperlo heeft nog een zege

nodig om zich definitief veilig te spelen. Het derde elftal won met gemak van Varsseveld 5. Er werd ruim revanche genomen voor de nederlaag in de uitwedstrijd. De teller stopte bij 7-1. Het vierde verloor met 3-0 van Vosseveld, het vijfde met 0-2 van FC Winterswijk. Volgende week wordt er een erewedstrijd gespeeld voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste tegen SVBV. Om half twee spelen de F2 en de F3 tegen elkaar. Een eerbetoon aan Tinus Bakker, die vanwege lichamelijke ongemakken noodgedwongen moet stoppen als trainer van de mini F. Via deze wedstrijd wil SVD hem bedanken voor zijn tomeloze inzet als onder meer trainer.

Sportprogramma’s FCD / ‘t Sportcafé Vrijdag 11 april 19.30 JU Wehl 2 19.30 De Pluum 2 20.30 De Pluum 1

- FCD 2 - FCD 3 - FCD 1

SV Dinxperlo Dinsdag 8 april 19:30 VIOS B. MB1 - Dinxperlo MB1 Donderdag 10 april 19:00 SVGG C1GD - Dinxperlo C2D Zaterdag 12 april 14:30 Dinxperlo B1D - Westendorp B1D 14:30 Silvolde C1 - Dinxperlo C1D 13:00 Dinxperlo C2D - Vosseveld C1D 11:30 Dinxperlo D1 - DVC ‘26 D3 9:30 Meddo SC D1 - Dinxperlo D2 10:30 Dinxperlo E1 - Terborg E1 10:00 Terborg E2 - Dinxperlo E2 10:15 Longa ‘30 E5 - Dinxperlo E3 9:30 Dinxperlo F1 - Bredevoort F1G 9:30 Dinxperlo F2 - VVG’25 F4G 8:30 FC Winterswijk F9 - Dinxperlo F3 14:30 Gendringen MB1D - Dinxperlo MB1 13:00 Dinxperlo MC1D - AZSV MC2D 10:00 Dinxperlo MD1D - FC Winterswijk MD1 8:30 FC Trias ME1 - Dinxperlo ME1 Zondag 13 april 14:30 Dinxperlo 1 - SVBV 1 11:00 Dinxperlo 2 - FC Eibergen 2 9:30 FC Winterswijk 6 - Dinxperlo 3 11:00 Dinxperlo 4 - Den Dam 2 9:30 AD ‘69 6 - Dinxperlo 5 Ajax B Woensdag 9 april 18.30 Ajax-B E2 - VIOD E8 Donderdag 10 april 20.00 Ulftse Boys 2 - Ajax-B 2 Zaterdag 12 april 11.30 Zelos B1 - Ajax-B B1 12.30 Varsseveld C1 - Ajax-B C1 11.15 Ajax-B D1 - Gendringen D1 09.30 Ajax-B D2 - Gendringen D3 10.30 FC Winterswijk E6 - Ajax-B E1 11.15 Ajax-B E2 - Ulftse Boys E2 09.30 Ajax-B F1 - ERIX F1 12.15 SDOUC F3 - Ajax-B F2 10.15 DZSV MP1 - Ajax-B MP1 Zondag 13 april 14.00 Ajax-B 1 - Marienveld 1 10.00 Ajax-B 3 - Vosseveld 4 10.00 Ajax-B 4 - FC Winterswijk 14 Maandag 14 april 18.30 Ajax-B E1 - Varsseveld E2

DZSV Woensdag 9 april 18:30 Bredevoort E2 Zaterdag 12 april 14:30 SDC ‘12 1 12:00 DZSV 2 14:30 v.v. Dieren 3 14:30 DZSV 4 12:00 DZC ‘68 13 14:30 DZSV 6 12:45 AZSV A2 10:15 DZSV B1 9:45 Zelos C1G 10:00 DZC ‘68 C5 9:30 Zeddam D1 8:30 Longa ‘30 D5 10:15 DZSV D3 10:15 Longa ‘30 E3 9:45 Bredevoort E1 11:15 Varsseveld E4 9:00 DZSV E4 8:45 Grol E11 10:15 DZSV F1G 9:00 DZSV F2G 8:30 VIOD F7 10:15 DZSV MP 15:00 ST DZSV/ Dinxperlo VR1 13:00 ST DZSV/ Dinxperlo VR2

- DZSV E4 - DZSV 1 - AZSV 3 - DZSV 3 - v.v. Dieren 6 - DZSV 5 - FC Zutphen 7 - DZSV A1 - Achilles ‘12 B1 - DZSV C1 - DZSV C2D - DZSV D1 - DZSV D2 - Pax D3G - DZSV E1 - DZSV E2 - DZSV E3G - Neede E5 - DZSV E5G - AZSV F2 - AZSV F5 - DZSV F3G - Ajax B MP1 - Zelos VR1 - Voorwaarts V. VR1

Favorita Zaterdag 12 april 11.30 Favorita MC 1 - Vollverijs Terborg MC 1 11.30 Favorita MB 1 - VVH Harderwijk MB 1 13.00 Favorita dames 2 - Tornax Ruurlo dames 2 13.30 Favorita JC 1 - Vrivo Vriezenveen JC 1 13.30 Favorita MC 2 - WSV Warnsveld MC 3 15.15 Favorita dames 1 - WSV Warnsveld dames 1 15.30 Favorita heren 2 - WSV Warnsveld heren 2 15.30 Favorita MA 1 - WSV Warnsveld MA 2 17.30 Favorita heren 1 - Pegasus Nijmegen heren 1 17.30 Favorita dames 3 - Focus Hoog Keppel dames 4 17.30 Favorita dames 4 - BVC Barchem dames 2 Limit Stars Zaterdag 12 april 2014 17.15 Limit Stars D1 - BeCeGe D1 Eurohal 19.00 Limit Stars H1 - BeCeGe H1 Eurohal 15.00 Wild Cats HO1 - Limit Stars HO1 De Horstacker Represta Zondag 13 april 9.30 tot 13.30 uur competitie dynamic tennis in de Eurohal. Deelnemende verenigingen: DTA, DTVW, Litac, Represta, Ruurlo, SSS Irene, Vragender en Yapton.

Lekker vies worden op de Vennebulten…

Favorita Dames 1 stelt promotie-degradatieplek veilig DINXPERLO - De dames van Favorita hebben zaterdag hun P/Dpositie veilig gesteld door met 4-0 bij Vocasa 2 in Nijmegen te winnen. De druk was vorige week nog wel opgevoerd, doordat concurrentOrmi een onverwachte 4-0 zege boekte op Devolco, waardoor zij ook nog steeds in de race waren voor deze positie. Favorita ging echter van eigen kracht uit en wist de goede resultaten van de afgelopen maanden ook in Nijmegen voort te zetten. Vanaf de eerste set nam Favorita het initiatief en dat werd in de gehele wedstrijd niet meer afgestaan. Dat Vocasa in de ranglijst niet meer achterhaald kon worden en dus al veilig was, speelde waarschijnlijk mee.

De Nijmeegsen wilden er wel een leuke wedstrijd van maken, maar lieten niet de benodigde agressie en vechtlust zien. Een gedegen winst van 21-25, 22-25, 18-25 en 18-25 was dan ook het resultaat. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen WSV uit Warnsveld, dat in Dinxperlo kampioen hoopt te worden. Dat belooft een leuke wedstrijd te worden, omdat de dames in hun eerste wedstrijd maar nipt met vier keer 25-22 onderuit gingen. Favorita wil dus graag nog wat rechtzetten. Natuurlijk zal dit duel al in het teken staan van de p/d-wedstrijden, die voor Favorita waarschijnlijk gespeeld gaan worden op 7 en 10 mei.

Foto: Frank Vinkenvleugel HEELWEG - Afzien tot je er bij neervalt in een bak water of poel met modder. Maar wel met een lach op je gezicht… Dat is DirtKings.

Afgelopen zondag vond in Heelweg de tweede Achterhoekse editie plaats. Ook vanuit het gebied ‘rondom Dinxperlo’ was er volop deelname aan de mudrace / obstacle run.

Fotograaf Frank Vinkenvleugel had de ambitie om zelf mee te doen, maar bij nader inzien koos hij voor een rol achter de camera. Kijk voor meer info op www.dirtkings.nl.


14

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

n e j t , t Snuu

van de wee k

Iedere wedstrijd van de Graafschap live! Voor frequenties kijk op www.optimaalfm.nl

Foto: Frank V

inkenvleugel

Het snuutjen van deze week is Stella. Ze krijgt een broertje, over tweeënhalve maand. Papa en mama hebben alvast een matras gekocht voor de kinderkamer…

Autorijschool Marcellino Hallo jongens en meisjes wij hebben onze bevoegdheid weer met 5 jaar verlengd en jullie kunnen nog steeds profiteren van onze unieke les prijs van 35 euro per 60 minuten. We zijn geslaagd; van de 102 punten die men kon halen behaalden we 90, dat is een unieke score

Alle praktijklessen nu voor 35 euro per 60 minuten. www.autorijschoolmarcellino.nl Aanmelden of inlichtingen:

Autorijschool Marcelino Ds. van Dijkstraat 5 in Dinxperlo Tel.: 0315 - 651890


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

15

Rondom Dinxperlo

Aart en Anna uit Sinderen doen mee aan TV-programma Bed & Breakfast SINDEREN - Logeren in een Bed & Breakfast is populair en het aantal is groeiende. Maar als iedereen in zijn eigen huis betalende gasten mag ontvangen, hoe weet je dan bij welke Bed & Breakfast je waar voor je geld krijgt? Iedere week testen drie Bed & Breakfast-eigenaren elkaars ondernemingen. Ook Anna Kemp en Aart Stans uit Sinderen deden mee. In de laatste aflevering van dit seizoen logeren de gasten in de Gelderse Achterhoek, in het ZuidLimburgse Margraten en in de gemeente Peel en Maas in NoordLimburg. De logeerpartij in de Achterhoek is in de Bed & Breakfast van Aart en Anna op Sinderen. De afgelopen jaren hebben de twee biologen de omliggende weilanden omgetoverd tot een natuurtuin. In deze tuin krijgen de gasten een rondleiding èn een zoekopdracht. Hoe meer vruchten er worden verzameld en bij het juiste naamkaartje gelegd des te rijker is de ‘High Tea’ daarna in de theeschenkerij. Maar hebben de gasten de volgende ochtend wel een beetje zin in een vroege ochtendwandeling? Vervolgens gaat het gezelschap naar Zuid-Limburg waar Natascha in een traditionele vakwerkboerderij haar Bed & Breakfast runt vol kunst. De creatieve Natascha is keramiste en heeft een atelier en een galerie waar ze naast haar eigen werk ook het werk van andere kunstenaars exposeert. De gasten gaan flink aan de slag en maken hun eigen keramieken bekers. De laat-

BREEDENBROEK - Op woensdag 7 en donderdag 8 mei 2014 houdt schietvereniging St.-Hubertus het stratenschiettoernooi. Aan dit toernooi mogen alle inwoners van de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek deelnemen.

Foto: Omroep MAX ste logeerpartij is op de boerderij van Annie en Wiel, die op de grens van Midden- en Noord-Limburg ligt. Terwijl Wiel de tuin onderhoudt en de dieren verzorgt, runt Annie de Bed & Breakfast. Annie is een vrouw met vele hobby’s en interesses, maar voor poppen heeft ze de grootste passie. Haar verzameldrift is zelfs zo uit de hand gelopen

dat ze een heus poppenmuseum is begonnen op het erf! Aart en Anna: ‘voor de opnamen moesten we 6 dagen achter elkaar beschikbaar zijn en er daarna, 6 maanden lang, niets over vertellen. Dat viel niet altijd mee. Zelf hebben we nog geen beelden van de uitzending gezien, dat wordt wel

erg spannend. Het mee doen was in ieder geval heel erg leuk, een geweldige belevenis. En, we hebben ook nog eens bruikbare tips gekregen!’ De uitzending van het televisieprogramma Bed & Breakfast met Aart en Anna is op vrijdag 11 april 2014 om 21.25 uur, Omroep MAX Nederland 1.

Freek de Jonge speelt Zondermeer in Dinxperlo DINXPERLO - Een extra voorstelling in Klein Theater Dinxperlo vindt plaats op zaterdag 19 april 2014. Vanaf 20.30 uur vermaakt Freek de Jonge het Dinxperlose publiek met Zondermeer. De toegangsprijs voor deze muziektheatervoorstelling bedraagt 17,50 euro. ‘Zondermeer’ is een samenvoeging van ‘zonde’ en ‘ondermeer’ en de titel van een speciaal programma dat Freek de Jonge op 19 april 2014 in Klein Theater Dinxperlo gaat brengen. Het zal zijn eerste muziektheaterprogramma worden in het kleine theater en Freek wordt bijgestaan door een 4mansband onder leiding van Reyer Zwart. De basis vormen de songs van zijn laatste lovend ontvangen cd Zonde. Verder staan op het programma enkele actuele conferences waarbij de vraag ‘Hoe voelt onze nieuwe koning zich?’ aan de orde komt. De Volkskrant schreef toen de voorstelling nog in de kinderschoenen stond: ‘Zijn verbale aanlopen naar de liedjes maken de avond al tot een feestje. Mormel zonder vorm, over de moord op een jong meisje (‘Hij heeft haar machteloos verblind door woede doodgeslagen, en met haar pop begraven

Stratenschiettoernooi 2014 bij Sint Hubertus Breedenbroek

Er kan worden geschoten in teamverband en in een persoonlijke klasse. De teamsamenstelling kan bestaan uit straten, bedrijven, buurten, familieteams enzovoort. Jeugdteams (14 t/m 17 jaar ) mogen gratis deelnemen. Naast het schieten van de wedstrijdkaarten zijn er ook nog diverse attractiebanen, en een verloting maakt alles compleet. De locatie is café-restaurant Koenders aan de Terborgseweg 61 in Breedenbroek. Meer informatie, inschrijfformulier en reglementen staan op de website www.sinthubertusbreedenbroek. nl of mail naar info@sinthubertusbreedenbroek.nl. Contact opnemen met F. Baten, Den Dam 33 Breedenbroek, kan ook. Telefoon (0315) 651862.

St. Michaelskirche Suderwick wird wieder geöffnet SUDERWICK - Womit keiner so schnell gerechnet hat: St. Michael ist ab Palmsonntag wieder geöffnet. Mit großer Freude haben alle diese Nachricht entgegen-genommen. Ab dem 13. April finden alle Gottesdienste wieder in der Kirche statt. Die im Osterpfarrbrief veröffentlichte Regelung ist somit hinfällig.

Uitslag PP-verloting ‘koop lokaal’ DINXPERLO – Tijdens de verkiezingscampagne heeft de Progressieve Partij een verloting georganiseerd onder de titel ‘Doe groen en sociaal: koop lokaal‘. De prijzen bestaan uit een aantal regionale levensmiddelenpakketten van boerderij Op de Brusse uit De Heurne. PR-foto: Claudia Otten midden in de nacht’), is angstaanjagend mooi. Ook de eenzame wolven die een aantal Oranjefeestjes hebben verstoord, worden prachtig geschetst in De orde van de dag.’ Verder adviseerde de recensent Freek het bespelen van instrumenten tot een minimum te beperken.

Echter, autoharp en mondharmonica ontkomen niet aan zijn goedbedoelde behoefte om met de grote jongens mee te spelen. Een toeschouwer uit Eindhoven die de voorstelling in Den Bosch bezocht zei: ‘Dit mag je als liefheb-

ber van Freek niet missen!’ Klein Theater Dinxperlo huist in Kulturhus Dinxperlo aan de Maurits Prinsstraat 5 in Dinxperlo. Kaartverkoop bij VVV Dinxperlo of via internetsite www.kleintheaterdinxperlo.nl.

Niet alle prijzen zijn nog afgehaald. Ze zijn gevallen op de lotnummers: 66 , 147, 4 en 403. Prijzen kunnen afgehaald worden door een e-mail met lotnummer, naam en adres te sturen naar: fractie@progressieve-partij.nl.


16

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Gezocht, meisje vanaf 16 jaar

LOON- SLOOP EN GRONDVERZETBEDRIJF

WISSINK

voor bediening en service voor aantal uren per week, Nederlandstalig en beetje Duits sprekend

Tel: 0049 170 7773871,

herr Christian van Eiskafe Claudio Suderwick

Ook voor al uw tuin en straatwerk! Kom n demons aar de tratieda gen!

Dinxperlo, donderdag 10 april Varsseveld, donderdag 17 april 10.00 - 17.00 uur Spoorstraat 22-A, Varsseveld Hogestraat 26-28, Dinxperlo www.bolandschoenmode.nl

• Stobbenfrees aan mobiele kraan, ook voor de moeilijk bereikbare plekken. • Frezen, kilveren en zaaien met minitractor. • Houtversnipperaar voor takken tot 30cm doorsnee. • Hoogwerker tot 16 meter. • Rioleringswerkzaamheden. Wij zijn • Beton zagen en boren. gespecialiseerd • Containerbakken. in het persen en • Machinaal straten. wikkelen van ronde en vierkante • Sierstraatwerk.

balen!

Voor informatie over al onze mogelijkheden: 06-53795045 of 0315-617583

Opfrisbeurt kantoor Aalten OWM Achterhoek is een verzekeraar met een lange historie. Een vereniging met leden en waarbij de Algemene Ledenvergadering nog altijd het hoogste orgaan binnen de Onderlinge is. OWM Achterhoek zit inmiddels dertig jaar aan de Driessenshof in Aalten. “In 1999 hebben we een verbouwing

Reinie Keijzer, mede directielid:

gehad. Het was de hoogste tijd om

“Een opknapbeurt van het kantoor

weer eens wat aan ons kantoor te

was wel nodig. Kleinschaligheid

doen. Eigenlijk was OWM Achterhoek

en toegankelijkheid hebben OWM

uit het Aaltense kantoor gegroeid. We

Achterhoek sterk gemaakt. Dat willen

hebben goed nagedacht over wat

we zo houden. Daar ligt onze kracht.

we zouden doen: nieuw bouwen of

Het aanbod via internet is enorm en

verhuizen naar een bestaand pand?

uiteraard gaan mensen rondkijken,

Het zijn geen tijden om een nieuw pand

maar voor het maken van de juiste

te laten bouwen, daarmee zouden we

keuze komen veel klanten bij ons

hebben een kleurtje gekregen,

Bent u in de buurt? Dan bent u van

een verkeerd signaal afgeven”, aldus

binnenlopen. Dat heeft te maken

andere wanden alleen een kleurige

harte welkom om een kijkje te komen

Bob Doornweerd, algemeen directeur.

met een stuk vertrouwen. Wij nemen

belijning. De entree en de receptie zijn

nemen. In april ligt er een leuke attentie

onzekerheid weg.”

vernieuwd, met andere vloerbedekking

voor u klaar.

“Omdat we aarzelden over een

en een aangepast plafond.”

eventuele verhuizing, hebben we even

“Voor de opfrisbeurt van het kantoor

gewacht. Toen deed een uitstekende

hebben we ons laten inspireren door

oplossing zich voor. We konden meer

de gekleurde blokjes in de huisstijl van

ruimte krijgen op onze vertrouwde plek.

ons ledenmagazine ONS. Deze kleuren

Een goede aanleiding om het kantoor

komen op verschillende plaatsen terug

een opfrisbeurt te geven.”

in ons interieur. Sommige muren

OWM Achterhoek Verzekeringen Aalten Driessenshof 119 7121 XZ Aalten tel. 0543 - 47 27 88 fax. 0543 - 47 50 25

Eibergen JW Hagemanstraat 56 7151 AH Eibergen tel. 0545 - 29 24 57

info@owmachterhoek.nl www.owmachterhoek.nl


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

17

Rondom Dinxperlo

Programma van de Nationale Sportweek in gemeente Aalten AALTEN - De Nationale Sportweek vindt plaats van 19 tot en met 26 april 2014. Ook in de gemeente Aalten zijn er tal van activiteiten. De Sportraad heeft contact gezocht met de Gelderse Sport Federatie (GSF) en gevonden. Hieronder een overzicht van de sportieve activiteiten tijdens de Sportweek. Kijk ook eens op www. sportraad-gemeente-aalten.nl. Stilzitten is geen optie voor Aaltense senioren tijdens de Nationale Sportweek. Bij de beweegtuin van Beth San, aan de Ludgerstraat, vinden op dinsdag 22 april van 10.00 tot 14.30 uur diverse beweegactiviteiten plaats. Sportraad Aalten zorgt samen met Gelderse Sport Federatie (GSF), Kruiswerk Achterhoek en Meer Bewegen voor Ouderen van Figulus Welzijn voor een gevarieerd programma. Alles concentreert zich rond beweegtuin van Beth San. Het programma duurt van 10.00 uur tot 14.30 uur.

‘Kom in beweging’ De gehele dag kan iedereen gebruik maken van de toestellen. Daarnaast verzorgt bewegingsconsulent van de GSF, Esther Koolmees, verschillende beweegactiviteiten op en rond de toestellen. Zij doet dit van 10.30 tot 11.15 uur en van 13.30 tot 14.15 uur. Naast beweegactiviteiten krijgt iedereen vanaf 65 jaar die dat wil een gratis gezondheid-check ter waarde van 19,50 euro. Aan alle activiteiten kan gratis worden deelgenomen. Opgeven is niet nodig. ‘Ik neem je mee’ Dit jaar verbindt NOC*NSF vanuit ‘vriendschap’ een thema aan de Nationale Sportweek: ‘Ik neem je mee!’ Enthousiaste sporters nemen een sportmaatje mee naar hun sport, daar komt het op neer. Want samen sporten is leuk! De volgende verenigingen en instanties hebben bij de Sportraad aangegeven dat er een ‘sportmaatje’ mag worden meegenomen: voetbalvereni-

ging AZSV Aalten, sportcentrum Ponsen Dinxperlo, gymnastiekvereniging Represta Dinxperlo en basketbalvereniging Give & Go Aalten. Zij doen dus mee aan ‘Ik neem je mee!’. In de sportweek organiseert de Sportraad Gemeente Aalten samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op donderdag 24 april een avond voor jeugdtrainers, -coaches en –begeleiders. Vaak komt er meer kijken bij het trainen, coachen en begeleiden van jeugd dan men in eerste instantie verwacht. Deze avond willen we een aantal concrete tips geven en handreikingen doen. Aanvang: 19.30 uur Locatie: Christelijke College Schaersvoorde te Dinxperlo. Een uitnodiging met overige informatie is inmiddels verzonden. ‘Verzilver je club’ Op 22 april is er ’s avonds een informatiebijeenkomst ‘Verzilver je club’

Progressieve Partij wil een wethouderstoets AALTEN - De fractie van de Progressieve Partij Aalten - Dinxperlo heeft een brief geschreven aan de fracties die aan het onderhandelen zijn over een nieuwe coalitie en een nieuw college. In die brief vraagt de fractie aan CDA, GemeenteBelangen en ChristenUnie aandacht voor drie punten. Ten eerste doen de progressieven de suggestie om ook speerpunten van andere fracties mee

te nemen in een coalitieakkoord. ‘Onze fractie zou dat in elk geval beschouwen als een teken van samenwerkingsbereidheid en goede wil.’ Ten tweede gaat de partij niet akkoord met de uitbreiding van het aantal wethouders. ‘Wij moeten in de maatschappij allemaal meer doen met minder geld, dan past het niet de gemeentelijke begroting zwaarder te belasten

door meer geld uit te geven aan wethouderssalarissen en bijkomende kosten‘, aldus de brief. En als derde stelt de Progressieve Partij voor om nieuwe en bestaande wethouders te onderwerpen aan een zgn. integriteittoets. Deze is opgesteld door de provincie Brabant en wordt ondersteund en gepropageerd door de Commissaris der Koning van de Provincie Gelderland, de heer Clemens Cornielje.

advertorial

Femke opent nieuwe hondentrimsalon “POINTY” Zaterdag 12 april open ik mijn nieuwe trimsalon aan de Spoorstraat 36 in Dinxperlo. Hondentrimsalon “Pointy” bestaat nu ruim 8 jaar. Ik ben gestart vanuit mijn ouderlijk huis en na 3 jaar hebben we de garage tot trimsalon verbouwd bij ons huis. In de nieuwe trimsalon aan de Spoorstraat 36 is een mooie ruime wachtruimte voor de honden. Het bad is elektrisch in hoogte verstelbaar met een gemakkelijke lage instap voor grote honden. Ook is mijn trimsalon is in deze nieuwe ruimte uitgebreid met een winkel. Hierin verkoop ik o.a. luxe en leuke hondenkleding, hondenmanden, hondentuigjes, hondensnacks, vachtverzorgingsproducten en bestrijdingsmiddelen. Het trimmen van honden moet je bijhouden qua technieken en je moet op de hoogte blijven van nieuwe materialen. Daarom ga ik regelmatig naar vakbeurzen en volg ik workshops. Zo houdt ik mijzelf scherp maar dit is ook belangrijk om mijn stagiaires goed op te kunnen leiden. Ik probeer met de trends mee te gaan zoals feathers (veertjes) in het haar aanbrengen. De Achterhoekers zijn hierin nogal nuchter in maar toch zie ik veranderingen.

van de Gelderse Sport Federatie van 19.30 uur tot 21.00 uur in het clubgebouw van AVA ’70, Bredevoortsestraatweg 110a te Aalten. ‘Verzilver je club’ helpt sportverenigingen om in te zetten op de doel-

groep senioren en de vereniging seniorvriendelijk te maken. Voor meer informatie over ‘Verzilver je club’ of over andere projecten van de GSF kijkt u op www.geldersesportfederatie.nl.

Nederlands kampioene Floor geeft workshop LINTELO - Floor van de Put, de Nederlands kampioene cup cakes bakken, geeft een workshop cup cakes versieren. Kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn welkom op vrijdag 18 april 2014 om 14.00 uur in Kulturhus Lintelo. Floor leert de deelnemers hoe cup cakes leuk versierd kunnen

worden. De versiering kan in het teken staan van Pasen, maar er zijn natuurlijk ook tal van andere creaties denkbaar. Na afloop mogen de versierde cakejes mee naar huis. Kosten 10 euro inclusief drinken. Opgeven voor 15 april via info@ kulturhuslintelo.nl. Zie ook www.kulturhuslintelo.nl.

advertorial

Alles in één hand! Wie een woning heeft krijgt regelmatig te maken met noodzakelijke klussen, zoals afbladderende verf, verstopte afvoeren of slecht sluitende deuren. Een beetje handige doe-het-zelver doet dit soort klussen zelf. Maar een keuken of badkamer renoveren, een serre of een dakkapel plaatsen of zelfs een compleet nieuwe woning bouwen, vraagt om vakmanschap. Er gelden veel voorschriften en regels in de bouw waaraan voldaan moet worden. En natuurlijk wilt u de zekerheid dat u na in gebruikneming een beroep kunt doen op garantie en service. Het loont dan de moeite om een bedrijf te kiezen dat alles van begin tot eind voor u kan regelen en uitvoeren. Van overleg met de architect over een eerste schets tot en met plaatsing van de keuken of de douchecabine en het verlenen van service in de jaren daarna.

Veel bedrijven beweren dit allemaal te kunnen. Bruggink doet dit als één van de weinigen in de regio al meer dan 30 jaar tot volle tevredenheid van duizenden klanten. De voordelen zijn duidelijk: U heeft maar met één bedrijf te doen en de hele planning wordt voor u geregeld. En bent u een handige klusser? Dan kunt u de onderdelen die u zelf kunt, ook zelf doen, in samenwerking met de vakmensen van Bruggink. Vraag eens naar de mogelijkheden in onze showroom. Wilt u deze nuttige tips via email ontvangen en bovendien elke maand nog kans maken op een cadeaubon van € 50,--? Abonneer u dan gratis op onze nieuwsbrief op www.bruggink.bv.nl.

Foto: PR U bent van harte welkom op zaterdag 12 april van 10:00 t/m 16:00 uur.

Tijdens de openingsdag is er de gelegenheid om uw hond professioneel te laten fotograferen door Marga Schmitz (www.zeezl.nl). Neem daarom gezellig uw hond mee. Uw kind mag er natuurlijk ook bij op de foto van uw trouwe viervoeter!

Femke Siebelink

Voor meer informatie over hondentrimalon “Pointy” ga naar de website. www.hondentrimsalonpointy.nl Zaterdag 12 april staat de koffie/ thee voor u klaar! Hopelijk tot dan!! Femke Siebelink

Spoorstraat 36 7091 ZV Dinxperlo

hondentrimsalon

0031 - 615288381

www.hondentrimsalonpointy.nl


18

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

** Dagelijks à la carte in ons restaurant ** 21 april

Oranjeontvangst door de burgemeester

Paasbrunch

** diverse huisgemaakte salades en puddingen voor de paasdagen ** 26 april Koningsdag

AALTEN - Burgemeester Bert Berghoef ontvangt op 24 april 2014 de inwoners van de gemeente Aalten die ooit een lintje hebben gekregen. Het officiële programma start om 16.15 uur en duurt tot 18.00 uur. De zaal is open vanaf 15.30 uur bij restaurant ’t Schepersveld, Loohuisweg 5 in Aalten.

Spareribs à la carte Graag vooraf reserveren!!!

Uw adres voor: • • • •

Ervaar het verschil

Lekker uit eten tegen een eerlijke prijs Bruiloften en partijen Verjaardagspartijen Bedrijfspersoneelsfeesten

• • • •

Van de inwoners die een ‘gewone’ Koninklijke Onderscheiding hebben, zijn bij de gemeente de adressen bekend. Zij hebben inmiddels persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

Koude en warme buffetten Brunches Koffietafels Catering en Party-Service

Terborgseweg 61 - 7084 AB BREEDENBROEK Telefoon: 0315-651 304 www.koenders-zalencentrum.nl - info@koenders-zalencentrum.nl

Tuinvogels:

Witte Kwikstaart is een van de opgewekste vogels van ons land. In zomerkleed zijn rug en vleugels fraai lichtgrijs. Kop met scherpgepunte snavel heeft een zwarte keel en een wit gezicht met zwarte kruin. Zijn lange zwart-witte staart wipt voortdurend op en neer. Vliegt op het gazon steeds dansend voor je uit. Ze zijn vaak in de nabijheid van mensen te vinden in tuinen, stadsparken maar ook op landwegen, zandpaden en open terreinen als akkers en weilanden. Hij wordt ook wel ‘ploegdrievertje’ genoemd omdat hij altijd in de buurt van de tractor of ploeg mee rent op zoek naar een lekker hapje. Is er geen trekker in de buurt dan loopt hij

tussen de poten van koeien, paarden en schapen door in de hoop dat deze een overheerlijk insect of larve opjaagt. Mooi om te zien als hij met rukkende kopbewegingen achter een prooi aan rent, plotseling stopt en dan opgewonden met de staart wipt als hij een insect of kevertje te pakken heeft. Broeden doen ze in schuren, nissen, onder dakpannen, maar bijna altijd in de menselijke omgeving. Ik zie hem dagelijks op de nok van de boerderij waar vanaf hij een makkelijk herkenbaar tsli-WITT roept. Gisteren al druk in de weer met het verzamelen van droge grasjes en plantenresten voor een nest onder de dakpannen. Er komt weer een drukke periode aan: zorgen voor nageslacht. Anna Kemp / NatuurlijkBUITEN, Sinderen

Daarnaast zijn er ook inwoners van de gemeente Aalten die een andere (militaire) Koninklijke Onderscheiding hebben. Ook deze gedecoreerden zijn van harte welkom. Aanmelden voor deze middag kan via communicatie@aalten.nl. Graag ook aangeven welke Koninklijke Onderscheiding men heeft.

DSV 2 ook kampioen in de tweede klasse oost SINDEREN - Na het kampioenschap van DSV1 was er nog een team dat kans maakte op de kampioenstitel bij het dammen: DSV2. Ze maakten de verwachtingen waar. Het kampioensteam bestaat uit Jos Rave, Joop Huls, Han Bruggink en Johan Lammers. Jos Rave (12-19) en Johan Lammers (11-17)

staan zelfs in de top 5 van de algehele topscorers van de klasse. Na het afvallen van DSV 3, dat uiteindelijk op een verdiende vierde plaats eindigde, had DSV 2 de beste kaarten om kampioen te worden. De concurrentie liet daarbij ook nog steken vallen. DSV2

moest nog dammen tegen de concurrent Zutphen-Warnsveld 2; 1 bordpuntje was genoeg. Toen Joop Huls remise in de zak had, kwamen de felicitaties al binnen. DSV2 won zelfs nog deze wedstrijd met 5-3, dus een kampioen waardig. Johan Lammers, dit seizoen zeer goed op dreef, won als enige zijn partij.

    

Op zoek naar

sierbestrating Kom vrijblijvend kijken in onze showtuin! Hier kunt u geheel op uw gemak en vrijblijvend, diverse producten van ons komen bekijken. Deze showtuin is vrij toegankelijk, zodat u op elk tijdstip kunt komen kijken. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken met ons, zodat u er zeker van bent dat er iemand aanwezig zal zijn om u, vrijblijvend, persoonlijk te adviseren.

U kunt bij ons terecht voor o.a. • Betonbestrating • Natuursteen • Gebakken materiaal • Marlux tegels • In-lite verlichting • Speciale aanbiedingen • En nog veel meer...

              

 *(Sier)bestratingen *Tuindecoratie *Natuursteensplitten Terborgseweg 12 7084 AN Breedenbroek Tel. 0315-617388 Fax 0315 617150

   


Woensdag 9 april 2014 • RondomDinxperlo

19

C 100 M 60 Y0 K 20

Win een diner voor 2 bij

Beeldpuzzel van Huub

Op 1 april houden mensen in Nederland en daarbuiten elkaar met een grap voor de gek. Het is een oud plaagspel met de regel dat plager en geplaagde er beide om moeten kunnen lachen. Belgen noemen het ‘verzendekesdag’, Engelsen April Fool’s Day en Russen ‘dommerikendag’. Een plaaggeest die niet genoeg heeft aan één dag kan met handige handen in april elf keer plagen. Wie aan elf keer plagen niet genoeg heeft kan googelen naar ‘1 aprilgrap’ en lacht de hele maand.

Puzzel In de tekeningen hiernaast van Huub Coenen zitten weer tien verschillen. Kruis / streep ze aan in één van de plaatjes en lever de puzzel uiterlijk zaterdag om 12.00 uur in bij VVV Dinxperlo of boekhandel Heezen. Een e-mail met een afbeelding van de puzzel sturen naar e-mailadres puzzel@rondomdinxperlo.nl mag ook. Uit de juiste inzendingen trekken we een winnaar. De prijs is een etentje voor twee personen bij restaurant Engbergen. Maximaal 1 inzending per lezer. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars krijgen automatisch bericht.

Oplossing puzzel week 14

Winnaar vorige week: Lisanne te Kaat, de Ruiterij 37, 7091 WV Dinxperlo

Rondum Dinxpers Huuksken

De Hogestraat rond 1920. Ook in De Heurne V.l.n.r. de dubbele woning beginnen met een waar links we de familie Sikking fantasiekaart in Rondum woonde en rechts de familie Dinxpers Knulst. In Huuksken, het grote huis daaraan vast verstuurd opwoonde 1 augustus J.A. Heesen. 1912 aan mejuffrouw Rechts het Wapen van Seesink op hotel ’t Loor in Voorst Oldenburg, Boland. (Gendringen).

Ben.

Ben

In de rubriek Rondum Dinxpers Huuksken verschijnt elke veertien dagen een foto of prentbriefkaart. De kaarten komen uit de collectie van verzamelaar Ben Maandag, Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo. Wie meer weet over onderstaande kaart, kan bij hem terecht, ook voor het beschikbaar stellen van archiefmateriaal. Telefoon (0315) 65 34 49.

Agenda voor RondomDinxperlo Wekelijks • Weekmarkt op vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur • Rommelmarkt Beatrixhal op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur • Iedere dinsdag bingo bij zaal Old Dutch. Aanvang 20.00 uur, zaal open 18.45 uur. • Dorpswandeling met gids op ma, di, woe, do, vrij en zat. Zie www.vvvdinxperlo.nl. Woensdag 9 april KINDERMIDDAG - Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar, van 13.30 tot 15.00 uur bij Figulus Welzijn rondom het thema Pasen. Kosten 1 euro. Meer info via tel. (0315) 655282 of e-mail s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl. Zaterdag 12 april MUZIEK - Rock4 (a capella zang) treedt op in Klein Theater Dinxperlo, kaarten te koop bij VVV Dinxperlo en via www.kleintheaterdinxperlo.nl.

Zaterdag 19 april THEATER - Muziektheatervoorstelling ‘Zondermeer’ door Freek de Jonge in Klein Theater Dinxperlo. Aanvang van deze extra voorstelling is 20.30 uur. Entreeprijs 17,50 euro exclusief consumptie. Meer info op www.kleintheaterdinxperlo.nl Zondag 20 april PAASVUUR - Groot paasvuur in IJzerlo met cultureel programma voor elke leeftijd vanaf 18.00 uur. Locatie: Dinxperlosestraatweg, tussen Dinxperlo en IJzerlo. Kosten: 7,50 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Meer info via tel: (0543) 466294, info@countryfair.nl, www.paasvuurijzerlo.nl.

Maandag 21 april TUIN - Open tuin op maandag 21 april vanaf 12.00 uur. Organisatie: Landschapstuin ‘t Meihuus. Locatie: Terborgseweg 19, Breedenbroek, Breedenbroek. Kosten: 3,00. Meer info via teleMARKT - Boekenmarkt stichting Vrienden van foonnummer: (0315) 653173, e-mailadres: het Dr. Jenny van 10.00 tot 14.00 uur bij het wim.duitshof@planet.nl, www.meihuus.nl. woonzorgcentrum aan de Veensgracht. Donderdag 24 april TONEEL - VVNF-toneeluitvoering ‘Wie ’t hef, LEZING - Vrouwen van Nu, Dinxperlo, afdedit heft’ door Toneelclub OCH. Aanvang 20.00 lingsavond met mw.mr. J.W.M. (Ans) Post, notauur, zaal open 19.30 uur bij Koenders in Bree- ris in Winterswijk. De presentatie is aangepast denbroek. Toegang: leden gratis op vertoon aan het maatschappelijk welzijn, schenking, levenstestament vanaf 20.00 uur. Organisatie: ledenkaart, niet-leden 5 euro. Vrouwen van Nu . Locatie: Ontmoetingscentrum Ons Huis, Maurits Prinsstraat 6, DinxperZondag 13 april FIETSTOCHT - Romeinentocht van 35 en 50 lo. Inloop vanaf 19.30 uur. km; start 9.30 tot 11 uur bij de kantine van SVD (Europastraat). Ook ATB 38 en 55 km start 8.30 tot 9.30 uur en race 90 km 8.00 tot 10.00 uur en 110 en 130 km 8.00 tot 9.00 uur. Organisatie WTC Dinxperlo. Dinsdag 15 april LEZING - Dhr. B.Godtschalk uit Vorden vertelt bij PCOB afdeling Dinxperlo over de Off-shore industrie. Locatie: Kerkelijk Centrum.


20

RondomDinxperlo • Woensdag 9 april 2014

Bovenop onze laagsteprijsgarantie Lipton Ice Tea Alle soorten 2 verpakkingen 0,90 - 13,10

0,45 - 6,55

Malse biefstuk Topkwaliteit uit Ierland Per 500 gram 9,95

5

98 Kilo 11,96

wo 9 apr t/m di 15 apr 2014

Voor meer aanbiedingen ga naar: www.jumbosupermarkten.nl/acties

P

Gratis parkeren! facebook.com/jumbosupermarkten

dc8dd203-757e-4c0e-ac9f-c82bb3d51424.indd 1

Dinxperlo: Heelweg 73

7-4-2014 11:03:57

Week15-RondomDinxperlo-9april2014  

Online editie van huis-aan-huiskrant RondomDinxperlo week 15 (9 april 2014)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you