Page 1

C 100 M 60 Y0 K 20

3

Verschijnt huis-aan-huis in Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, Breedenbroek, IJzerlo, Suderwick (D), Voorst en Sinderen

RondomDinxperlo 3

Nieuwe service

Bijeenkomst DinxperFM

5

Relatietherapie

7

Vrouwen van Nu

9

VOVO op de planken

Tentoonstelling van p.v. De Grensbode

Op basis van de huidige verordening kunnen in Aalten jaarlijks maximaal 12 zondagen aangewezen worden waarop de winkels geopend mogen zijn, de zogenaamde koopzondagenregeling. Op grond van de nieuwe Winkeltijdenwet mag de gemeente nu binnen de door de wet gestelde tijdengeheel zelf bepalen of de winkels op zondag open of gesloten blijven. Het college ziet op basis van gesprekken met betrokkenen geen aanleiding om een voorstel tot uitbreiding van de winkeltijden te doen. De gemeenteraad kan daar uiteraard anders over denken.

Playbackshow SVD DINXPERLO - Op vrijdag 24 januari vindt vanaf 19.00 uur de jaarlijkse playbackshow plaats van SV Dinxperlo. Organisator Marcel Freriks heeft 15 inzendingen binnen; er kan nog meer bij. Aanmelden kan tot en met vrijdag 17 januari.

DINXPERLO - Door de lay-out van het programmaboekje van het RondomDinxperlo Futsaltoernooi is onduidelijkheid ontstaan over de sponsoring. Dat toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door de bouwbedrijven Klomps en Reusen en door deze krant.

Raadsvergadering

DINXPERLO / AALTEN - Op dinsdag 21 januari 2014 vergadert de gemeenteraad in het gemeentehuis aan de Markt in Aalten. Deze vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur. De raad debatteert onder meer over de Winkeltijdenwet.

DINXPERLO - Op donderdag 23 januari om 20.00 uur is er wederom een bijeenkomst van DinxperFM in sportcafé De Peppel. De initiatiefnemers willen deze avond met (potentiële) vrijwilligers spreken over het plan van aanpak, programmering en andere zaken die ter tafel komen. ‘We hebben helpende handen nodig. Te denken valt aan: techneuten, schoonmaaksters, programmamakers, presentatoren, verslaggevers, commerciële mensen enzovoort’, laten Henk Jan Freriks en Rob Gerritsen weten. Aanmelden kan ook per e-mail via info@podesta.nl (Freriks) of robgerritsen@kpnmail.nl.

Futsaltoernooi

Jaargang 4 15 januari 2014

Foto: Frank Vinkenvleugel Ronald Maurick, winnaar van het mooiste viertal, met een prijswinnende jonge duivin DINXPERLO – Elk jaar houdt de bijna tachtigjarige postduivenvereniging De Grensbode een postduivententoonstelling. Het weekeinde van 10 en 11 januari 2014 stond dit jaar in het teken van de

keuring, de tentoonstelling en de bonnenverkoop. Leden brachten hun beste en mooiste doffers en duivinnen naar de koele, fraai aangeklede ruimte van

het clubhuis waar de duiven in het zomerseizoen worden ingekorfd voor de wedstrijdvluchten. In vier categorieën waren prijzen te winnen. Lees verder op pagina 2

Verder staan op de agenda: vaststelling beleidsplan schuldhulpverlening 20142018, beantwoording van vragen van de Progressieve Partij inzake een VNG-ledenbrief en het ongegrond verklaren van een bezwaar van maatschap Luiten. Er is geen inspreekmogelijkheid. De volledige agenda staat op www.aalten.nl.

Peter Ambting geïnstalleerd als pastoor Verrijzenisparochie ULFT - Op zondag 12 januari 2014 is pastoor Peter Ambting geïnstalleerd in de Verrijzenisparochie. Hij blijft ook pastoor van de HH Maria en Laurentiusparochie, waar hij sinds 2010 actief is. De benoeming is een eerste stap naar een nauwere samenwerking tussen de parochies. ‘Het zullen rustige stappen zijn‘, zegt Ambting. ‘Zo gaan beide teams samen optrekken om uiteindelijk één team te worden. Dit betekent niet dat alle teamleden ook meteen in alle geloofsgemeenschappen zichtbaar zullen zijn. We kiezen voor de weg van de geleidelijkheid.’ Pastoor Ambting draagt sinds 1 januari de pastorale en bestuurlijke eindverantwoordelijkheid voor de twee parochies. De besturen en pastorale teams hebben

Dikke rib 1 kg

Berentzen Apfelkorn 20%, 0,7 l

Foto: Frank Vinkenvleugel eerder met elkaar kennisgemaakt; er is vertrouwen in een vruchtbare samenwerking. Peter Ambting is veertig jaar geleden geboren in Beek (Montferland).

Voor zijn priesteropleiding volgde hij studies aan de KTU en het Ariënskonvikt in Utrecht. Hij is diaken gewijd op 18 november 2007. Zijn priesterwijding volgde op 17 mei 2008.

Geldig van 13.01. t/m 18.01.2014


2

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Rondom Dinxperlo

vervolg pagina 1

Tentoonstelling van p.v. De Grensbode ‘Kinderen lezen meer als de ouders lezen’ Ronald Maurick behaalde met zijn vier duiven het hoogst aantal punten en werd clubkampioen 2014 van p.v. De Grensbode. In de warme, gezellig ingerichte kantine van het clubhuis van p.v. De Grensbode zaten op zaterdagavond 11 januari leden van De Grensbode, vertegenwoordigers van omliggende postduivenverenigingen en andere belangstellenden aan lange tafels. Er werd gezorgd voor koffie en een drankje. Penningmeester H. Diersen nam een microfoon ter hand, heette alle aanwezigen van harte welkom en kondigde de traditionele loterij aan.

Bonnenverkoop Om de verenigingskas te spekken worden er elk jaar bonnen per opbod verkocht. Deze bonnen zijn beschikbaar gesteld door duivenmelkers die de afgelopen jaren succesvol waren met duivenvluchten of met het kweken van goede postduiven. De bonnen geven de koper recht op één of twee jonge duiven van de betreffende duivenmelker.

Men kan bieden vanaf 20 euro. Voor het zover is wordt de eerste bon naar keuze verloot. Aanwezige duivenliefhebbers kunnen een lot kopen voor slechts één euro, de eigenaar van het winnende lot mag zelf de bon van zijn of haar favoriete duivenmelker kiezen. De gelukkige winnaar was Albert Nijman, hij koos voor de bon van H. Rutgers en mag dit voorjaar een jonge duif bij hem ophalen. De loterij bracht maar liefst € 153,- op, daarna begon de verkoop bij opbod voor de rest van de 16 overgebleven bonnen, de opbrengst van de bonnenverkoop komt geheel ten goede aan de clubkas van De Grensbode. Tussendoor was er volop gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen over de duivensport.

Clubkampioenschap Vrijdag 10 januari stond in het teken van de keuring van de duiven en het clubkampioenschap. Honderd-en-dertien duiven in vier categorieën stonden gereed om gekeurd te worden. ’s Morgens

Kijk voor het laatste nieuws rondom Dinxperlo op

www.rondomdinxperlo.nl

om acht uur was de keurmeester present bij het clubgebouw aan de Nieuwstraat 2 – 1 in Dinxperlo. Rond het middaguur was de uitslag bekend. Lid Ronald Maurick werd allround winnaar en clubkampioen van 2014. Zijn vier duiven hadden door de totaalscore van 367.75 de meeste punten behaald. In de categorie jonge doffer (geboren in 2013) werd zijn duif eerste, bij de jonge duivinnen haalde zijn duivin ook de eerste plaats. In de categorie oude doffers werd zijn doffer derde, in de categorie oude duivinnen sleepte de duivin van Maurick de tweede plaats in de wacht. Een prima resultaat!

De Grensbode Postduivenvereniging De Grensbode is opgericht in 1935. In hoogtijdagen telde de vereniging ruim zestig leden. Momenteel zijn er rond de dertig mensen lid, vijfentwintig duivenmelkers doen elke week met hun duiven mee aan de verschillende wedstrijdvluchten die van eind maart tot oktober worden gehouden. Mensen die geïnteresseerd zijn in de duivensport zijn van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij het clubhuis. Tijdens het wedstrijdvluchten seizoen zijn elk weekend wel duivenmelkers aanwezig die uitleg kunnen geven over deze mooie hobby.

DINXPERLO - Goed kunnen lezen is een basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren op deze wereld. Leesonderwijs, maar ook voorlezen én lezen in de vrije tijd zijn dé ingrediënten om beter te kunnen lezen. Minder bekend is dat er een stimulerende werking van lezen uitgaat: als ouders zelf lezen worden kinderen gestimuleerd om dit ook te gaan doen. Zien lezen doet lezen! Een vierjarig kind dat niet wordt voorgelezen, kent gemiddeld zo’n 1.500 woorden. Een vierjarige die wel wordt voorgelezen, kent er al gauw 3.500. De bibliotheek heeft ook voor baby’s boeken. Zij kunnen al worden voorgelezen vanaf een leeftijd van een paar maanden. Dat heeft een bijzonder gunstig effect op de taalontwikkeling van een kind. En een bibliotheekabonnement is voor kinderen gratis! Actie Al tientallen jaren kunnen kinderen gratis lid worden van de bibliotheek. Veel ouders maken hiervan gebruik en hebben hun kinderen ingeschreven als bibliotheeklid. Vaak zijn ze zelf echter geen lid.

De Achterhoekse bibliotheken hebben daarom in de maand januari 2014 (Nationale Voorleesdagen) een actie, speciaal gericht op ouders en grootouders. Zij kunnen tijdens deze maand lid worden van de Bibliotheek Achterhoekse Poort met een korting van 5 euro. De speciale bon hiervoor vindt men in de deelnemende bibliotheken, in de flyer voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en op de onderstaande website. Op www.bibliothekenachterhoek.nl/voorlezen is meer informatie te vinden over het belang van (voor)lezen, maar ook over het belang van lezen in de vrije tijd. Daarnaast worden er (voor)leestips gegeven en wordt uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat ouders ook zélf lezen. Gratis glossy In de bibliotheek is nu de miniglossy BIEB gratis verkrijgbaar. In dit tijdschrift is een schat aan informatie over lezen, voorlezen en mediawijsheid te vinden. Het boekwerkje is speciaal bedoeld voor ouders en ook te downloaden op www.goudenleestips.nl.

AUTOSERVICE HULS voorheen garage Koenders

Vertrouwd dichtbij! Opel Erkend Reparateur alle merken welkom

Terborgseweg 44 7084 AE Breedenbroek

www.autoservicehuls.nl E-mail info@autoservicehuls.nl

Telefoonnummer (0315) 651741

doorkiesnummer 1 (werkplaats)


Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

GPL-Metaal Las en constructiewerk

Rondom Dinxperlo

Langer thuis wonen door nieuwe service Careaz Comfort

Laswerk van staal,rvs en aluminium

+ 31(0) 651153454

Constructiewerk – plaatwerk balkonhekwerk – ballustrades – trappen Sierhekwerk – poorten Stalen lateien – balkstaal – profielstaal Gesmeed hang en sluitwerk Industriestraat 12 7091 DC Dinxperlo www.gpl-metaal.nl

OP = OPRUIMING

30 - 50% KORTING Restanten al vanaf .10,-

Foto: PR DINXPERLO - De zorg in Nederland verandert, mensen worden ouder en verzorgingshuizen verdwijnen, waardoor mensen langer thuis blijven wonen. Tijd om de handen in één te slaan, vond Careaz. De zorgorganisatie benaderde de gemeente Aalten, Estinea en Figulus. De samenwerking leidde tot een nieuwe service: Careaz Comfort, een verzamelnaam voor een groeiend aantal diensten die er voor zorgen dat oudere mensen thuis kunnen blijven wonen. De nieuwe service is 6 januari gelanceerd met snert en een handig boekje. Op maandag 6 januari gingen medewerkers van Careaz Thuiszorg op pad met erwtensoep - gemaakt in de keuken van Careaz Dr. Jenny - en een stapel boekjes. Bijna 250 oudere mensen kregen onverwacht het lekkers aangeboden en werden meteen geïnformeerd over de mogelijkheden voor comfortabel thuis blijven wonen. Om alles rustig na te lezen ontvingen zij de informatie in een overzichtelijk boekje. Hierin staan verschillende diensten zoals de maaltijdservice, een iPad-cursus en advies over aanpassingen in en om de woning. Het gaat om diensten die niet vergoed worden, maar die gratis of anders tegen kostprijs zijn af te nemen.

Eén centraal aanspreekpunt Inge te Winkel, regiomanager van Careaz, legt uit hoe Careaz Comfort ontstaan is: “Voor oudere mensen die langer thuis (moeten) blijven wonen, is het nu vaak onoverzichtelijk. Er zijn veel vragen: hoe kan ik het thuis goed organiseren?, wat is er mogelijk?, wie kan het regelen? en hoe houd ik alles betaalbaar? Daarom gingen we in gesprek met de gemeente en lokale, maatschappelijk betrokken organisaties, zoals Figulus en Estinea. Zo ontstond Careaz Comfort. Een bundeling van krachten die het makkelijker maakt om de informatie te vinden, maar vooral bedoeld is om mensen prettig thuis te laten blijven wonen. Careaz Dr. Jenny is vanaf nu dus het centrale punt waar mensen terecht kunnen met hun vragen over wonen, welzijn en zorg.” Gratis snert op 15 en 16 januari Tijdens de aftrap op 6 januari viel niet alleen de soep, maar ook dit initiatief in goede aarde. Medewerkers kregen veel positieve reacties, onder andere van mevrouw Smallenbroek. “Wat een goede én lekkere actie!”, was haar reactie. Mensen die de snert gemist hebben, zijn van harte uitgenodigd om op woensdag 15 en donderdag 16 januari van 13.30 tot 15.30 uur langs te komen bij Careaz Dr. Jenny aan de Veensgracht 1 in Dinxperlo. Naast lekkere soep is ook de informatie over Careaz Comfort gratis te verkrijgen. Aanmelden is niet nodig.

HULS

Schoenhandel Schoenmakerij

Dr. Verhagenstraat 5 • (0315) 65 12 38

Bouwbedrijf Luijmes v.o.f. Terborgseweg 35 7091 HN Dinxperlo Tel. : 0315 652512 Fax : 0315 654979

þ Nieuwbouw þ Aan- verbouw þ Metselwerk þ Tegelwerk þ Onderhoudswerkzaamheden þ Kozijnen - Ramen - Deuren in hout en kunststof þ Gevelbekleding in hout en kunststof

Veel voordeel van Uw Slager Deze week in de aanbieding (woensdag t/m dinsdag)

Winterpeen

0.39

Boerenkool gesneden

0.79

Conference handpeer

0.89

Heurnse salade

2.29

per kg

250 gram per kg

250 gram

Graag tot ziens!

Lage Heurnseweg 35 • 7095 AL De Heurne Tel: 0315-654412 info@groentekwekerij-smits.nl www.groentekwekerij-smits.nl

Uit eigen keuken Heerlijk Kant en klare Kip Louisiana Goulash Veel voordeel van Uw Slager

Wij hebben voor U gekookt Zuurkoolstamppot met spekjes + casslerrib Wij vieren Uit eigen keuken Heerlijk Wij hebben voor U gekookt 98 98 98 ons 10e Kant en klare Kip Louisiana Zuurkoolstamppot met 400 gram 100 gram 500 gramlevensjaar! Goulash spekjes + casslerrib Uit eigen worstkeuken notitieblok 98 98 actie 500 gram 5.98 Heerlijk varkensvlees C a d e au b o n 400 gram 5. 100 gram 0. Ambachtelijke notitieblok actie Stuk grillworst+150gr Varkensbovenbeen € 10,Uit eigen worstkeuken Heerlijk varkensvlees Balkenbrij Ei-bieslooksalade (Eisbein)wel even reserveren! Ambachtelijke Stuk grillworst+150gr Varkensbovenbeen

5.

Balkenbrij

0.

75 3. 95 75 3. 95 98 gram Nu samen voor 3. 3. 2. Ei-bieslooksalade

500 500 gram

Nu samen voor

(Eisbein)

500 gram

Aanbiedingen geldig van16 jan t/m 22 jan.

Aanbiedingen geldig van16 jan t/m 22 jan.

Uw Slager Eric van Schie

Uw Slager Eric van Schie

Heelweg 37, Dinxperlo, Tel. 0315-651289 info@ericvanschie.uw-slager.nl

Heelweg 37, Dinxperlo, Tel. 0315-651289 info@ericvanschie.uw-slager.nl

5.

2.98

Brussendijk 500 gram 4, De Heurne, T: 0315 - 65 92 97 , opdebrusse.nl info@opdebrusse.nl 1 bon per gezelschap, t/m 16-2- 2014

3


4

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Familieberichten Afgelopen vrijdagmorgen overleed onze zeer geliefde broer en zwager

Ben Lichtenberg Hij mocht slechts 71 jaren oud worden. Ben was een grote steun voor zijn vrouw Hannie, hun kinderen en kleinkinderen. Bij deze wensen we de hele familie veel sterkte om dit verlies te verwerken. Namens Zus Rita, Thea en Fredy, Gerard en Fenneke, Herman en Mirjam Dinxperlo, januari 2014

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het onverwachte overlijden van

Ben Lichtenberg medeoprichter, oud-bestuurslid en actief spelend lid van onze vereniging. We wensen Hannie, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe. Leden en bestuur van volleybalvereniging Favorita

Familiebericht opgeven? Kosten: 35 euro (tot 60 mm), 65 euro (tot 120 mm) • Mail tekst + uw factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl. • Geen e-mail? Bezoek de VVV aan de Raadhuisstraat voor meer info.

Dankbetuiging Met dankbaarheid kijken we terug op het leven van hem, van hem van wie we afscheid hebben moeten nemen. Een kanjer van een vader en een held van een opa, de man die grappen maken als tweede natuur had en die geregeld vroeg, ‘’ Wat…, ken i´j dat liedjen niet!? ‘’ Hij is nu weer herenigd met zijn geliefde vrouw Agnes en met zijn spiegelbeeld zijn ‘’tweede druppel water’’ Johan.

Albert, roepnaam Bertus Nijman is niet meer, gestorven in zijn rotsvaste geloof in de Here Jezus. Hij ruste in vrede. Hierbij willen we iedereen hartelijk bedanken voor het getoonde medeleven in welke vorm dan ook. En een extra Dank Je Wel voor de goede zorg, dagopvang Dr. Jenny, Thuiszorg Sensire, Dr. Schuurman, en voor de geweldige nazorg, R. Derksen en zijn team. Met vriendelijke groet, de Fam. A. Nijman Allee 39 7091 AK Dinxperlo Januari 2014

Ben Lichtenberg heeft ons diep geraakt. Met hem verliezen we een enthousiaste medewerker. Wij wensen Hannie, kinderen en kleinkinderen maar ook ons zelf heel veel kracht toe om dit verlies te verwerken.

Ons bereikte het droevige bericht dat geheel onverwacht, op de leeftijd van 71 jaar, is overleden onze oud-medewerker, de heer

Ben Lichtenberg Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

DINXPERLO - Hoe staat het in onze gemeente met de participatie en het individuele welzijn binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)? Dat zijn de onderwerpen van een onderzoek dat gemeente Aalten vorig jaar in overleg met de Wmo-raad heeft laten uitvoeren. Door middel van een schriftelijke vragenlijst is het participatiegedrag van inwoners onderzocht. Voor dit onderzoek zijn 2.851 inwoners van de gemeente Aalten van 18 jaar en ouder aangeschreven. Het onderzoek naar participatie is dit jaar voor het eerst uitgevoerd. In de Achterhoek hebben ook de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre, Oude IJselstreek en Doetinchem meegedaan. De gegevens uit de vragenlijst zijn verwerkt in het rapport ‘Belevingsonderzoek Wmo 2013‘. Op het gebied van participa-

Al meer dan 25 jaar een vertrouwd adres voor Dinxperlo en omstreken Derksen Uitvaartzorg Beggelderdijk 37 7091 HE Dinxperlo Telefoon (0315) 652664 www.derksenuitvaart.nl info@derksenuitvaart.nl

tie en individueel welzijn scoort de gemeente Aalten op veel aspecten vergelijkbaar of positiever dan het gemiddelde van alle deelnemende gemeenten. Resultaten Met name buurtparticipatie en lidmaatschap van een vereniging komen vaker voor dan in andere gemeenten. Ook is er meer betaalde arbeid. De individuele welzijnsscore is vergelijkbaar hoog, de mate van eenzaamheid is lager en een vergelijkbaar aandeel heeft het gevoel mee te tellen in de samenleving. Opvallend is dat er veel vrijwilligerswerk wordt verricht. Aandachtspunten zijn er nog wel. Het blijkt dat mensen minder gaan participeren als ze ouder zijn dan 75 jaar, chronisch ziek zijn of een beperking hebben. Ook gebrek aan financiën wordt genoemd als reden om minder te participeren.

advertorial

Goed Zien en Horen is BELANGRIJK ! Al meer dan 50 jaar vindt U te Kiefte Optiek-Juwelier op de vertrouwde plek: Grensstraat 6 Dinxperlo. Wij zijn ruim gesorteerd in een collectie brilmonturen, zonnebrillen, sieraden en horloges volgens de nieuwste mode, van bekende merken. Derk-Jan te Kiefte verzorgt de oog- en contactlensmetingen. Als optometrist, kan hij U adviseren over de “gezondheid” van uw ogen.

Het plotseling overlijden van

Bestuur en medewerkers van Wereldwinkel Dinxperlo

Onderzoek Participatie en Individueel welzijn binnen de WMO

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen zijn er beurzen, congressen, bij- en nascholingen. Er is een partnerverband voor directe samenwerking met Ziekenhuis Zonnestraal, Slingeland en Kon. Beatrix en de Huisartspraktijken. Voor de oogonderzoeken is de nieuwste apparatuur aanwezig en onlangs uitgebreid. Van Te Kiefte en Beter Horen sluit de filosofie op elkaar aan, kwaliteit, professionaliteit, service verlenen, klantvriendelijkheid; staan centraal. Te Kiefte is voor Beter Horen een servicepunt, dit wordt begeleid

door een StAr-gecertificeerde audiciën. Hij is voor U, iedere dinsdag aanwezig van 9.00-12.15 uur. Anders kunt U gebruik maken van een hoorscan, en weet u binnen 3 minuten wat Uw gehoorleeftijd is. Beter Horen is al ruim 100 jaar dè hoorspecialist van Nederland, en vindt altijd de hooroplossing die echt bij u past. Om dat te garanderen krijgt u Uw hoortoestel gratis op proef. Na aanschaf bieden wij u service en nazorg. Voor het Zien en Horen hebben we contracten met zorgverzekeraars, hierover informeren wij U graag. Om U de vrijblijvende kennismaking met de complete Zorg voor Ogen en Oren te bieden, nodigen wij U uit op WOENSDAG 22 januari 2014 van 9.30 - 17.00 uur GRENSSTRAAT 6 DINXPERLO Tot ziens; team van Te Kiefte en Beter Horen.

Directie en medewerkers B.V. Metaalgaasweverij Dinxperlo

Uw ogen èn uw oren zijn onze zorg

Gratis oog- en gehoortest op woensdag 22 januari Beter Horen bij Te Kiefte Dinxperlo


Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Heurns boerderijrestaurant Op de Brusse bestaat 10 jaar! Italiaanse gerechten met Achterhoekse ingrediënten DE HEURNE - Tien jaar geleden begon het met een zak oliebollen en daaraan een kaartje om te komen eten bij Op de Brusse aan de Brussendijk 4 in De Heurne. Eigenaren Reinier en Petra gooiden toen het roer om. Van een baan als kok (Reinier) en adviseur (Petra) naar een eigen restaurant met mini-boerderij gebaseerd op het motto “van grond tot mond”. Het maken van gerechten voor restaurantgasten van zelf geteelde biologische groenten en fruit, eigen eieren, vlees en zuivelproducten. Eerlijke en pure ingrediënten omgetoverd tot lekkere eigentijdse slow food gerechten met een Italiaanse inslag. Motto ‘van grond tot mond’ suc cesvol Nu, 10 jaar later, blijkt het ‘van grond tot mond’-concept succesvol. Reinier en Petra merken steeds vaker dat gasten het belangrijk vinden te weten waar hun voedsel vandaan komt en wat ermee is gebeurd voordat het op hun bord ligt. Bij Op de Brusse kan de gast zelf zien waar zijn eten vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en hoe de dieren worden behandeld. Naast het lekkere eten wordt ook de knusse sfeer van het kleinschalige res-

DINXPERLO - Fitnesscentrum Ponsen houdt open dagen tot en met donderdag 16 januari, dagelijks van 08.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 21.30 uur. Iedereen die zich tijdens deze open dagen inschrijft, betaalt geen inschrijfkosten en kan de rest van de maand januari gratis sporten, om uit te proberen of het bevalt. Ook krijgt men een gratis gezondheidstest.

Foto: PR taurant vaak geroemd. Met name de authentieke dokkenwand, de lounge en het haardvuur worden geroemd. Kennismaken? Iedereen die dit nog niet heeft erva-

ren wordt door Reinier en Petra van harte uitgenodigd de proef op de som te nemen. In dit tiende levensjaar bieden zij diverse keren een cadeaubon aan in deze krant. De bon (zie pagina 3 onderaan) heeft een waarde van

10 euro en kan worden gebruikt voor een diner, High Tea of kookworkshop. Bel voor meer informatie over boerderijrestaurant Op de Brusse met telefoonnummer (0315) 659297 of kijk op de website www.opdebrusse.nl.

‘Meer vraag naar relatietherapie door de economische crisis’ Door Marja Hengeveld-Hallie VOORST - Door de aanhoudende financiële crisis loopt het aantal aanvragen voor relatietherapie flink op. Dat zegt Joke Seinen, relatiecoach met haar eigen praktijk Eigeninzicht aan de Plantenweg 1 in Voorst. Ook constateert zij meer aanmeldingen voor relatietherapie in de maanden januari en februari. Zij bestempelt Kerst en Oud & Nieuw als ‘beladen’ dagen. “Als die dagen niet gezellig zijn, gaan mensen toch nadenken over hun relatie.” Een nieuw begin De cijfers liegen er niet om. Op dit moment liggen de echtscheidingscijfers al boven de 25%. Het aantal samenwonenden die uit elkaar gaat, is hier nog niet eens bij opgeteld. “Het is verdrietig dat er zoveel mensen uit elkaar gaan”, zegt Joke. “Het repareren van een relatie is mogelijk. Als mensen samen hebben besloten geen genoegen meer te nemen met de manier waarop ze met elkaar omgaan, is dat een belangrijke opening. Een kans op een nieuw begin! Het gaat er niet om dat de man of vrouw triomfeert over de partner. Het gaat erom dat de relatie wint. Je kunt pas echt iets bereiken als je de relatie benadert met een bereidheid om jouw aandeel in de problemen te aanvaarden. En dat begint met oprecht in de spiegel kijken. En neem van mij aan dat dat confronterend kan zijn.” Knelpunt aanpakken Er is altijd een reden waarom mensen er samen niet uitkomen. De relatiecoach helpt met het vinden van dat knelpunt. Daarna kan het

Open dagen bij Fitnesscentrum Ponsen

Tijdens de open dagen is er doorlopend informatie omtrent de vele mogelijkheden die Fitnesscentrum Ponsen te bieden heeft. Een kleine greep uit het aanbod: revalidatiefitness, rugscholing, personal training en meer dan 40 groepslessen per week plus een groot aanbod van cardio- en fitnesstoestellen. Alle ruimtes zijn voorzien van airconditioning, zodat er ook in de zomer comfortabel gesport kan worden. Fitness is in de loop der jaren flink veranderd en wordt nu meer en meer het verlengstuk van huisartsen, fysiotherapeuten en ziekenhuizen. Fitnesscentrum Ponsen werkt dan ook nauw samen met deze verschillende zorgaanbieders. ‘Door middel van gediplomeerde en ervaren instructeurs zullen wij zorgen dat u uw doel(en) bereikt. Bij Fitnesscentrum Ponsen bent u aan het goede adres. Kom langs om de mogelijkheden te bekijken tijdens onze open dagen.’ Fitnesscentrum Ponsen is gevestigd aan de Europastraat 2a, 7091 XC in Dinxperlo. Kijk ook op www.ponsen.nl.

Nationale Voorleesdagen:

Elke dag een feest!

Foto: Marja Hengeveld-Hallie Joke Seinen, relatiecoach bij RelatieBalans, houdt kantoor aan huis in het buitengebied bij Voorst probleem aangepakt worden. Joke Seinen werkt volgens een praktische en resultaatgerichte methode die is ontwikkeld door RelatieBalans. De methode is gebaseerd op het principe dat iedereen zijn eigen levensgeluk bepaalt. En dat partners verantwoordelijk zijn voor elkaar, voor de relatie en het gezin. Zodra partners die verantwoordelijkheid erkennen, volgt het besef er invloed op te hebben! Nuchtere doe-therapie De methode van RelatieBalans is vooral ontwikkeld om zelf aan de slag te gaan. Er zijn geen langdurige praatsessies. Het begint met twee intakegesprekken van ongeveer 45

minuten. Na het eerste intakegesprek is er overleg tussen coach en een psycholoog van RelatieBalans. Zij stellen samen het behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan zijn er persoonlijke opdrachten die individueel of gezamenlijk uitgevoerd worden. In zeven stappen leren partners meer over zichzelf, over de partner en gaan de relatie weer waarderen. De zevende stap is de evaluatie. Dan wordt er stilgestaan bij hetgeen beide partners hebben bereikt en kijken ze naar de toekomst. Aan de slag? “Er is moed voor nodig om je relatie te verbeteren en weer een kans te

geven”, zegt Joke. Op de website van RelatieBalans kunnen stellen eerst kiezen voor de relatiecheck. Deze test is ontwikkeld door drs. Liselotte Visser. Zij studeerde psychologie en marketingmanagement aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ontwikkelde zich tot relatiepsycholoog. Het doel van de relatiecheck is het achterhalen van de factoren die het relatiegeluk belemmeren. Het omvat een online vragenlijst, een persoonlijke rapportage met de uitkomsten en een persoonlijk onderhoud met de relatiecoach. Er kan ook direct gekozen worden voor het complete relatieverbetertraject. Meer informatie: www.relatiebalans.nl en www.eigeninzicht.nl.

DINXPERLO - Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 22 januari tot en met 1 februari. De campagne richt zich op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Alles draait om Het Prentenboek van het jaar 2014: Krrrr…okodil! van Catherine Rayner. De Nationale voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. Tijdens deze landelijke campagne wordt in bibliotheken, op basisscholen, boekwinkels, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen volop aandacht besteedt aan voorlees- en prentenboeken. In de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen een feestelijke middag georganiseerd met onder andere de voorstelling O-oh! Daar komt... Krokodil! : Een theatrale vertelling door Andrea Diersen naar het Prentenboek van het jaar 2014 ‘Krrrr...okodil’. De feestmiddag in de bibliotheek Dinxperlo is op vrijdag 31 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur, de voorstelling begint om 15.45. Deelname is gratis.

5


6

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Vindertjes Succesvolle Levende VRAAG & AANBOD

Heeft u overtollige huisraad? Zoekt u hulp in de huishouding of een klusser? Plaats dan een Vindertje in RondomDinxperlo. Opgeven kan tot en met vrijdag, uitsluitend via www.rondomdinxperlo.nl. Klik op de oranje banner en vul de advertentietekst van maximaal 5 regels in. Particulieren betalen 10 euro voor twee keer plaatsen (of één keer). Bedrijven betalen 20 euro voor twee plaatsingen van hun zakelijke Vindertje. Voor uw belastingaangifte gaat u naar G. Schoppers. Tel.0315-653252 bgg 0 612336201 TIP: de Laatste jaren geen aangifte gedaan. Controle door mij kan u zomaar DUIZEND euro opleveren *** Snel beter fotograferen? Schrijf je in voor een van de fotoworkshops Harrie Ligtvoet fotografie. Kijk op www.foto.je Ook voor de nieuwe cursusagenda. *** Te huur in Breedenbroek: Kantoorruimte en/of autopoetsruimte Te huren per dag(deel) mail of bel voor info: 0315-651741 info@autoservicehuls.nl *** Borduurclubje zoekt leden 0315-652370 *** Bied zich aan: Hulp in de huishouding. Liefst omgeving Dinxperlo Tijden en uren in overleg. Inlichtingen: 06-23122223

Kijk voor het laatste nieuws rondom Dinxperlo op

www.rondomdinxperlo.nl

Adventskalender 2013 DINXPERLO - Tijdens de adventstijd is er een levende adventskalender geweest. Op elke dag in de adventstijd stond er bij iemand koffie of thee klaar; een ieder was welkom om anderen te ontmoeten en een gezellig praatje te maken. ‘Er hebben zich voor de 24 adventsdagen 24 verschillende gastgevers gemeld. De ochtenden en middagen zijn door 117 personen bezocht en als we de gastgevers meetellen, hebben in deze dagen toch rond de 150 mensen elkaar ontmoet en zijn gezellig samen geweest’, vertellen organisatoren Bennie en Willemien Bruggink. ‘De reacties waren positief, zowel van de gastgevers als van de bezoekers. Er zijn verrassende ontmoetingen geweest; mensen die normaal niet bij elkaar op de koffie gaan, hebben dat nu wel gedaan. Er wordt al gevraagd of ook

in 2014 met de adventstijd dit weer terug komt. Wij als organisatoren willen ons er wel weer voor inzetten! De diaconie van de protestantse kerk in Dinxperlo, waarvoor we de adventskalender hebben verzorgd, willen we bedanken voor de steun. En natuurlijk mogen we RondomDinxperlo ook niet vergeten te bedanken voor de medewerking en alle publicatie voor de Levende Adventskalender.’

Dinxpertjes C 100 M 60 Y0 K 20

Dinxpertje plaatsen? Mail tekst en factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl, o.v.v. Dinxpertje. Kosten € 25 of € 40, afhankelijk van het formaat. Alleen voor verenigingen en stichtingen.

Hallo jongens en meisjes,

Vind jij zingen ook zo leuk ?

Mochten er nog opmerkingen zijn naar aanleiding van de adventskalender, dan zouden Bennie en Willemien die graag vernemen via e-mail: bbruggink@hetnet.nl of telefonisch via nummer (0315) 653222. ‘Rest ons nog iedereen, gastgevers en bezoekers, te bedanken voor de medewerking aan het slagen van de Levende Adventskalender 2013.’

Doe mee met het kinderkoor ! Kijk op de site wat je allemaal kunt doen of stuur een mail. Info : www.grenszangertjes.nl mail: grenszangertjes@skystorm.nl

Dinxperlose winkels ook op zondag open? DINXPERLO - De vraag of de winkels op zondag (deels) open kunnen houdt de gemoederen bezig. Sommige winkeliers willen het laten zoals het is: af en toe een vooraf bepaalde koopzondag. De Progressieve Partij wil over dit onderwerp in gesprek met winkeliers en consumenten, ondernemers en werknemers. Dat gebeurt op donderdag 16 januari vanaf 20.00 uur in de voorkamer van café Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten. Toegang en koffie zijn gratis. ‘In Dinxperlo vinden ze het prima als sommige supers open gaan, maar niet alle winkels in het dorp. In Aalten is de winkeliersvereniging geen voorstander van algemene zondagsopenstelling, maar wil men liever 5 themazondagen organiseren‘, schrijft de Progressieve Partij. ‘Tuincentra en meubelzaken willen het zelf kunnen bepalen en niet eerst een aanvraag moeten indienen. Zij komen met het voorstel om alle zondagen aan te wijzen als koopzondag. En het dan aan de winkeliers over te laten of men er gebruik van maakt. Meubelzaken kunnen dan open in het voorjaar, tuincentra met

Zeker zijn van een plek in RondomDinxperlo? Voor verenigingen en non-profitinstellingen hanteren wij extra scherpe tarieven. Een klein ‘Dinxpertje’ tot 60 mm hoog (64 mm breed) plaatst u al voor 25 euro. Een groter Dinxpertje kost 40 euro. Een verenigingsadvertentie opgeven kan via: adverteren@rondomdinxperlo.nl.

Moederdag en voor de Kerst, de traditionele winkeliers in de centra kunnen hun themazondagen (samen met de horeca) houden en sommige supermarkten kunnen elke zondag open. Allemaal als ze dat willen.’ De progressieve Partij vraag zich af: wat wil de consument eigenlijk. ‘Is het zo dat de euro maar één keer uitgegeven kan worden en als de winkels op zondag dicht zijn, de consument de euro in een andere plaats uitgeeft? Is de consument gesteld op een ‘rustdag’ of vindt hij/zij het wel makkelijk om op zondag boodschappen te doen? Creëert het aanbod de vraag? Of luisteren de winkels gewoon goed naar hun klanten?’ De Winkeltijdenwet is veranderd. De gemeenteraad moet het aantal zondagen vaststellen. Het College wil de raad geen voorstel doen. PP: ‘Volgens de coalitiepartijen VVD, CDA en GB hebben zij onderling afgesproken dat er geen uitbreiding van de koopzondagen komt. Daarom zal er vanuit de raad zelf wel een voorstel komen op 21 januari 2014. Vanaf 13 januari draait op de website www. progressieve-partij.nl een mini-poll waarin consumenten hun mening kwijt kunnen.’

C 100 M 60 Y0 K 20

RondomDinxperlo

Huis-aan-huiskrant voor Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, IJzerlo, Breedenbroek, Voorst, Sinderen en Suderwick (D). Oplage: 6.200 stuks Uitgever Uitgeverij Achterhoek Bladmanager Maarten Boland Verkoop André Veldhuis

andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Opening tentoonstelling Retourtje Nederland SUDERWICK / MÜNSTER - Een delegatie uit Suderwick en Dinxperlo bezocht op 8 januari de opening van de tentoonstelling ‘Retourtje Nederland, Duitse ge-

Foto: PR

bieden onder Nederlands bestuur, 19491963’. Er wordt momenteel geprobeerd om deze tentoonstelling ook naar Dinxperlo of Suderwick te halen.

Op de foto staan de vertegenwoordigers uit Suderwick en Dinxperlo, die bij de opening van de tentoonstelling waren. Het zijn van links naar rechts: Wilhelm Kemink (Deutsch-Niederl. Geschichtsverein), Freek Diersen, Bertie Bussink (Stichting Bewaar´t Olde Dinxperlo), Johannes Hoven (Heimatverein Suderwick) und Ben Maandag (Grenslandmuseum Dinxperlo). Ze bekijken een expositiestuk, dat de toenmalige situatie in Suderwick-West weergeeft. In de tentoonstelling zijn ook documenten te zien die door betrokkenen ter beschikking zijn gesteld. De tentoonstelling ‘Retourtje Nederland, Duitse gebieden onder Nederlands bestuur, 1949-1963’ is te zien in Haus der Niederlande, Zunftsaal, in Münster. Bezoeken kan van 9 januari tot en met 9 februari 2014, van maandag tot en met vrijdag; 12 tot 18 uur. Zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur. De entree is gratis. Kijk ook eens op www.retourtjenederland.nl.

Redactie Maarten Boland

maartenboland@rondomdinxperlo.nl

Vormgeving Gerard te Hennepe Fotografie Frank Vinkenvleugel Harrie Ligtvoet Fotografie Druk Janssen Rotatiedruk, Gennep Krant niet ontvangen? Voer het adres met postcode in op www.rondomdinxperlo.nl. Heeft u geen internet? Bel AVO Verspreiding: 0314 - 394613. Tips? redactie@rondomdinxperlo.nl Adverteren? adverteren@rondomdinxperlo.nl of bel 06-2496 4488 Wilt u een foto bijbestellen? De kosten zijn €7,50 per foto-afdruk voor eigen gebruik. Mail daarvoor direct naar onze fotograaf: foto@rondomdinxperlo.nl. Disclaimer RondomDinxperlo is een uitgave van Uitgeverij Achterhoek. De uitgever is niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit het verschijnen en het niet verschijnen van deze krant. Voor onze advertenties gelden de Algemene Advertentievoorwaarden.


7

Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

BEST!

Rondom Dinxperlo

Boeiend jaarprogramma Vrouwen van Nu Sinderen in 2014

GETEST Kaapse Pracht rood

Rode wijn 1l

Mager rundergehakt

0.75 l

500 g

januari entenbond Bron: Consum

Foto: PR SINDEREN - Voor het jaar 2014 heeft de Sinderense afdeling van Vrouwen van Nu weer een aantrekkelijk activiteitenprogramma samengesteld. Er zijn interessante sprekers, boeiende uitstapjes en ontspannende fietstochten. Begin van het programma is de jaarvergadering op 16 januari. Vrouwen van Nu afdeling Sinderen is een organisatie van vrouwen met hart voor de leefomgeving op het platteland, die elkaar willen ontmoeten, die hun creativiteit willen ontplooien, die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die geïnteresseerd zijn in de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen. Binnenkort starten de afdelingsavonden van Vrouwen van Nu afdeling Sinderen weer. Ook voor het nieuwe jaar is het weer gelukt een interessant programma samen te stellen. In de periode voor de zomervakantie is er in februari de spreker Hans de Kruijff uit Breedenbroek, hij komt vertellen over zijn vrijwilligerswerk voor de VN. In maart is er in het Buurtschapshuis een optreden van cabaretière Irene van der Aart.

In april vertelt Aart Stans ons over het houden van bijen. En het eerste deel van het jaar wordt in mei afgesloten met een bezoek aan o. a. de Afbramerij op het DRU-complex met het dan net geopende nieuwe IJzermuseum. In de zomermaanden zijn er een aantal fietstochten gepland door het mooie buitengebied rond Sinderen. De Vrouwen van Nu afdeling Sinderen heeft ook een reiscommissie, die het nieuwe seizoen weer een aantal uitstapjes en workshops gaat organiseren. Verder heeft de tuinclub en het CreaCafé ook weer de nodige activiteiten. ‘Op donderdag 16 januari 2014 beginnen we met een jaarvergadering in de kleine zaal van het Buurtschapshuis op Sinderen. Na de pauze om ongeveer 20.30 uur zal Richard Krabben van de gemeente Oude IJsselstreek ons komen vertellen over stand van zaken in het gebied rond Engbergen – Voorst. Met een groot ontwikkelingsplan voor het hele gebied wordt daar geprobeerd een goede verdeling te maken voor landbouw, waterberging, natuur en recreatie‘, laat het bestuur weten. Voor meer informatie kan men terecht bij het secretariaat van Vrouwen van Nu afd. Sinderen, Helma Tuenter: Helma@tvtechniek.nl.

Nieuwjaarsontmoeting PCOBafdelingen Aalten en Dinxperlo IJZERLO - De Nieuwjaarsontmoeting van de Dinxperlose en Aaltense afdeling van PCOB vindt plaats op donderdag 16 januari 2014 in het Dorpshuis in IJzerlo vanaf 14.30 uur. Het onderwerp deze middag is ’De fascinerende wereld van de ballonfotografie‘. De heer Ben Bläss uit Barneveld laat de fascinerende wereld van de ballonfotografie zien. De middag zal helemaal in het teken staan van de ballonvaart. Bezoekers bele-

ven een indrukwekkende show, die door kleurrijke verhalen wordt ingeleid. Men ziet prachtige beelden van ballonevenementen in Europa, Amerika en Azië, die op het ritme van muziek in elkaar overvloeien. Ook komen spectaculaire ballonfiguren van 55 meter hoog voorbij. De presentatie is uniek en van hoge kwaliteit. Het is alsof de bezoekers zelf een ballonvaart maken en ze keren gegarandeerd veilig terug op aarde. Er is ook voldoende tijd voor ontmoeting en gezelligheid.

2.89

2014

januari 2014 mentenbond Bron: Consu

maart 2013 mentenbond Bron: Consu

2.79

3.29

Reinigingsdoekjes 80 stuks. Bron:

mber 2013 Kassa dece

Vanaf zaterdag 18-01-2014

Analoog weerstation

Afmetingen: ca. 130x170 cm.

Geschikt voor binnen en buiten.

15.99 T INCL. PO

13.99

Thermosbeker Vogelpindakaas- Diverse kleuren. pothouder

4.99 Vers & voordelig!

3.99 Vanaf woensdag 15-01-2014

*

48%

goedkop

er

2 kg

0.99

46%

Spitskool Per stuk.

Inloophalfuurtje bij het Dinxpers Belang

Persoonlijk contact blijkt voor de leden erg belangrijk te zijn. ‘Iets waar men steeds tegenaan loopt, klachten of mogelijke ver-

Handsinaasappelen v an 1.89

er

beteringen; mensen mogen het allemaal tegen ons zeggen‘, laat het bestuur weten. ‘Misschien heeft iemand wel een uniek plan om de Dinxperse muziektent in te zetten. Kom gewoon even een bak koffie halen en vertel uw denkwijze.’ Het inloophalfuurtje duurt van ongeveer 19.30 tot 20.00 uur bij Sportcentrum Het Blauwe Meer.

1.39

Coral sherpa deken

goedkop

DINXPERLO - Op maandag 20 januari 2014 is er weer gelegenheid om even informeel met elkaar van gedachten te wisselen tijdens het inloophalfuurtje van het Dinxpers Belang.

maart 2013 mentenbond Bron: Consu

van 1.09

0.59

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 15-01-2014 t/m dinsdag 21-01-2014.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


8

C 100 M 60 Y0 K 20

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Serviceberichten Medisch en zorg Huisartsenpraktijken • R F W Schuurman en D Teunissen, Nieuwstraat 2/A, Dinxperlo, Tel: 0315651041 • Valk vd en Boer De Huisartsenpraktijk, Burg Haverkampstraat 7, Dinxperlo, Tel: 0315-652203 Huisartsenpost Doetinchem • Telefoon (0314) 32 98 88 • Bereikbaar: alleen op afspraak, weekend, avond en nacht. Bel tijdens kantooruren uw eigen huisarts. BENU Apotheek Dinxperlo • Telefoon (0315) 65 24 25, bereikbaar: ma t/m vr van 8-18 uur, zaterdag en zondag gesloten. Careaz Dr. Jenny • Veensgracht 1, 7091 BR Dinxperlo. Tel. 0315-657500, info@careazdrjenny.nl. Voor vragen over wonen, maaltijden, dagverzorging, thuiszorg en vrijwilligerswerk. Careaz Thuiszorg • Voor al uw vragen m.b.t. thuiszorg en huishoudelijke verzorging. Careaz Thuiszorg, tel 0544 - 397010. Website www.careaz.nl Buurtzorg • Buurtzorg de beste zorg : Buurtzorg is persoonlijk en professioneel voor verpleging en verzorging aan huis, We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06-20611818.

Voor vragen kunt u bij ons terecht op afspraak op kantoor of bij u thuis. Info: www.buurtzorgnederland.com Sensire Dinxperlo • Sensire thuishulp, wijkzorg, nachtzorg, verpleging en verzorging. Tel. 0900-88 56 (10 ct/min, 24 uur per dag) Info: www.sensire.nl Sensire Maatschappelijk Werk • Tel. 0900-6228 724 (10ct/min) Voor spreekuurtijden kijk op www. sensire.nl. E-mail: info@sensire.nl Verloskundigen • Verloskundigen Praktijk Ulft Telefoon (0315) 64 19 05, Spoedlijn (06) 51 61 52 02. Telefonisch spreekuur: ma 13.30-14.30 uur, diwo-do: 13.00-17.00 uur

‘T BEESTER ADMINISTRATIEKANTOOR

Martin Kleinhesselink Caspersstraat 23 7095 BS De Heurne Tel. : 0543-461694 Mob. : 06-12111473 www.beester.net info@beester.net

Wij verzorgen voor u: Fiscale advisering Online Boekhouden Loonadministraties Loonbelasting Vennootschapsbelasting

Administraties Samenstellen jaarrekeningen Omzetbelasting Inkomstenbelasting Interim diensten

Wanneer u kiest voor ‘T BEESTER, kiest u voor: Bewust - Betrouwbaar - Betaalbaar

Alarm politie, brandweer en ambulance: 112 Diergeneeskundig Centrum De Slinge Telefoon (0543) 47 33 40

Terborgseweg 17 7084 AD Breedenbroek tel. 0315-651287 fax 0315-654131 e-mail: info@reusen.nl

Yunio Jeugdzorg • Kraamzorg en jeugdgezondheidszorg, tel. (0900) 9864, 24 uur per dag

www.reusen.nl

Terminale zorg • Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Zuid-West Achterhoek ondersteunen mensen in laatste levensfase. Tel. 0315-338111, coördinator Janette Alink.

Overige service VVV DInxperlo - Raadhuisstraat 8, 7091 AE Dinxperlo. Open: ma-vr van 10.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur. Op zaterdag alleen van 10-12 uur. Bioscoopbonnen en VVV-cheques buiten de openingstijden via Boland Schoenmode. Figulus Welzijn - Locatie Dinxperlo: Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-655282 e-mail: a.visser@figulus-welzijn.nl. website: www.figuluswelzijn.nl Wetswinkel - Eénmaal per twee weken (even weken) op dinsdag van 18.30-20.00 uur, locatie: Figulus Welzijn. Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-65 52 82 Huiswerkbegeleiding - Huiswerkbegeleiding nodig? Meer informatie bij Dini Veerbeek. www. huiswerk-dinxperlo.nl

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Uitvaartverzorger: R. Derksen, Beggelderdijk 37, tel. 0315-652664 Politiebureau Dinxperlo - De politie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Raadhuisstraat 4, Dinxperlo. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Telefoon (0315) 61 70 20, b.g.g. (0900) 88 44.

Voor al uw: Nieuwbouw Verbouw en onderhoudswerken Agrarische bouw Bedrijfsgebouwen In het werk gestorte betonkelders

lid van Bouwend

Nederland

Polizei Suderwick - Politie Suderwick bereikbaar via tel.nr. 02874-98 94 80. Bibliotheek Dinxperlo - Nieuwstraat 47, Dinxperlo, 0315-653100. Open: Ma: 14.00 uur - 17.00 uur, di 14.00 uur - 20.00 uur, wo 14.00 - 17.00 uur, do 10.00 uur - 12.00 uur, vr 14.00 uur - 20.00 uur. Speel-o-theek Dinxperlo - openingstijden: woensdag 9.30 - 11.00 uur en 14.00 - 16.00 uur, vrijdag 18.30 - 20.00 uur

Kerkdiensten RK-kerk De Goede Herder Dinxperlo Zondag 19 januari 10.00 uur Woord en Communieviering, voorganger diaken Peters, met samenzang. Protestantse Gemeente Dinxperlo Zondag 19 januari 2014, Uitgangscollecte: Oecumene 10.00 uur Dorpskerk, ds. M.J.Kooistra, familiedienst, oppasdienst, kindernevendienst 19.00 uur Dorpskerk, ds. P.Bochanen, m.m.v de Cantorij en commissie avonddiensten 19.00 uur Kerkelijk Centrum, Samenzang Evangelisch Ref. Kirche Suderwick Sonntag, 19.01.2014 10.30 Uhr Gottesdienst, Pfr. Burkhard Lehmann. Gemeinde St.-Michael, Suderwick Donnerstag, 16.01.2014 18.40 Uhr Rosenkranzandacht 19.00 Uhr Abendmesse Sonntag, 19.01.2014 09.30 Uhr Hl. Messe, Messgedenken für Josef Hüning

H.H. Petrus en Paulus Breedenbroek Niet ontvangen Vrije Baptistengemeente Dinxperlo De Vrije Baptistengemeente houdt iedere zondag 10.00 uur een dienst in gebouw De Bron, Ottenshof 9 Dinxperlo. Er is zondagsschool en crèche. Voor inlichtingen: (0315) 651320 of (0315) 654871 of www.baptistendinxperlo.nl Christengemeente Dinxperlo Elke zondag dienst om 9.30 uur met avondmaalsviering; aansluitend toespraak uit de bijbel. Er is zondagsschool en crèche. Woensdag 19.30 uur gebedsdienst aan Kerkhofplein 7. Informatie: (0315) 652336 of www. christengemeentedinxperlo.nl. De Christelijke Gereformeerde Kerk Berkenhovestraat 9, 7122 ZX Aalten. Iedere zondag zijn de diensten om 9.30 uur en 15.00 uur o.l.v. predikant ds. R.Bikker. Er is oppasdienst voor de kinderen.

Adverteren in deze krant? andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Zorg dat Uw fiets weer klaar is voor het nieuwe seizoen. Profiteer nu van onze:

WINTERBEURT AKTIE! grote onderhoudsbeurt! Tip maak optijd een afspraak, en de fiets is binnen 1 dag weer klaar! Altijd gratis leenfiets beschikbaar, ook elektrisch.

In de maanden Januari en Februari 20% korting* op onderdelen en accessoires.

( *Alleen in combinatie met een grote onderhoudsbeurt.)

Nieuw!

Nu ook 4 seizoenen / winterbanden! V.a. € 32.50 Speciaal voor in de gladde tijden!

Harm Takke Tweewielers Weverstraat 4 Dinxperlo 0315-651685

www.harmtakke.nl WENSENuUeen EEN gezond GEZOND 2013!!! wijWIJ wensen 2014!!!


Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

9

Kunst en cultuur

Toneelvereniging VOVO Breedenbroek op de planken BREEDENBROEK - De toneelspelers van VOVO bereiden zich voor op een nieuwe plattelandskomedie ‘Het Veenspook‘, geschreven door D.J. Eggengoor.

BREEDENBROEK - Van 25 januari tot en met 16 februari 2014 exposeren Monika Büdding met schilderijen, Ton Overmars met houten beelden en Willy Oberhofer met zilveren sieraden in Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 (hoek Den Dam) in Breedenbroek.

De komedie speelt zich af in de tijd van veenmoerassen langs de oude bekende Hessenweg naar Duitsland en een boerenherberg. Belangstellenden kunnen genieten van dit stuk in zaal Koenders te Breedenbroek op zaterdag 1 februari en zondag 9 februari 2014. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 6 euro verkrijgbaar bij de leden, maar ook bij zaal Koenders en VVV Dinxperlo. Zie voor meer informatie de website www.toneelvereniging-vovo.nl.

Foto: Harrie Ligtvoet

Gruppe Wind: pronkzitting zonder prinses toch een feestje DINXPERLO - ‘Laat de zon in je hart’, dat was de boodschap van Gruppe Wind tijdens de pronkzitting van carnavalsvereniging ZUMA. Ook de andere optreden waren afgelopen zaterdag hartverwarmend. Carnavalsprinses Manuela Heinrich was niet op de pronkzitting aanwezig; ze moest vorige week worden geopereerd. Daardoor ging de receptie op zondag ook niet door. Volgende week gaat de vereniging naar Bocholt en dat hoopt Manuela er weer bij te zijn. Afgelopen weekeinde nam jeugdprins Patrick Sticker vakkundig de honneurs waar. En dus werd het toch nog een heel gezellig feestje…

Foto: PR

Toneelvereniging SIOS brengt ‘n Hond met veren DINXPERLO - Toneelvereniging SIOS voert binnenkort twee maal het toneelstuk ’n Hond met veren op. Dit blijspel in drie bedrijven is geschreven door Bernd Gombold en bewerkt en vertaald door Ben ten Velde. De eerste uitvoering is op zaterdag 25 januari om 20.00 uur in gebouw Elim aan de Kerkstraat 2 in Aalten. De tweede uitvoering is op zaterdag 22 februari om 20.00 uur in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Sinds 1972 staat SIOS bijna ieder jaar met een nieuw toneelstuk op de planken. Binnenkort is het weer zover. ‘Na enige maanden van repeteren, hopen wij ons publiek weer een ontspannen avond te bezorgen. Daarnaast is een ieder die interesse heeft om zelf in de toekomst ook eens op de planken te staan, van harte welkom om één van onze oefenavonden te bezoeken‘, laat de vereniging weten. ‘We oefenen elke woensdagavond van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur in Kulturhus ‘Ons Huis’ in Dinxperlo. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar via www.toneel-

Expositie in Galerie 21 te Breedenbroek vanaf 25 januari

Ton Overmars uit Doetinchem toont deze periode zijn houten beelden. Ton is zijn hele leven al met hout bezig. Hij heeft les gegeven in meubelmaken en machinaal houtbewerken. Toen hij in 1996 in de VUT kwam is hij begonnen met beeldhouwen in hout. Ton laat zich inspireren door de houtsoort, de vorm, de kleur en de structuur. Hij maakt beelden voor binnen en buiten. Monika Büdding (Isselburg) exposeert schilderijen Monika is in 1996 begonnen met schilderen. Ze heeft diverse workshops en cursussen gevolgd. Ze schildert vanuit haar gevoel. Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld, waarbij de kleuren en het gebruikte materiaal belangrijke elementen zijn. Ze schildert abstract en haar schilderijen zijn erg kleurrijk. Monika is de eerste Duitse kunstenaar die bij ons komt exposeren, daar zijn we erg blij mee. Willy Oberhofer (Arnhem) komt naar Breedenbroek met zijn sieraden. Willy mocht zo’n 40 jaar geleden bij een kennis proberen een ring te maken, en daarmee begon haar liefde voor het edelsmeden en sieraden maken. Ze werkt met veel verschillende materialen en houdt van experimenteren. Ze werkt niet vanuit een vooropgezet plan, maar krijgt de ideeën tijdens het werken. Zij maakt bijzondere en soms eigenwijze sieraden. In Galerie 21 worden de bezoekers gastvrij ontvangen. Ze kunnen er ontspannen genieten van kunst en een praatje maken met de kunstenaars. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. De openingstijden van de galerie zijn: vrijdag,- zaterdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.30 uur. Kijk ook eens op www.galerie-21.nl.

Foto: PR sios.nl, per e-mail (info@sios.nl) of telefonisch bij Henk Westendorp (06-28205894) of Theo Wensing (06-53263621).

De toegangsbewijzen kosten 10,00 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De prijzen zijn inclusief 1 con-

sumptie. Om al in ‘toneelsferen’ te komen, kan er een bezoekje gebracht worden aan de website www.toneelsios.nl.

Foto: PR


10

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Sport in en rondom Dinxperlo

Badmintonvereniging Euro mept weer van zich af DINXPERLO - Om het jaar goed en vooral sportief te beginnen, na al de lekkernijen van de feestdagen, hield BC-Euro weer het jaarlijkse ‘Toetentoernooi’ met jeugden seniorleden. De opkomst was wederom groot. Jong en oud bundelden hun krachten en lieten elkaar alle hoeken van de baan zien. ‘Wij hebben met z’n allen weer een gezellig en leuk toernooi gehad‘, was één van de uitspraken achteraf. De jeugd ging natuurlijk met een mooie ‘ni’jjoarstoete noar huus’ en de senioren hebben er nog een derde helft aangeplakt in sportcafé De Peppel om het nieuwe jaar in te klinken. Wie ook eens wil badmintonnen, mag vrijblijvend een keer meedoen op donderdagavond. De jeugd speelt van 18.30 tot en met 20.00 uur, senioren van 20.00 tot en met 22.15 uur.

Foto: PR

Tischtennis-Meister Jens Kistela Actie met bonnenboekjes door voetbalclub Ajax B setzt seine Titelserie fort SUDERWICK - Nachdem er im vergangenen Jahr Jens Brundert den Titel des Tischtennis Vereinsmeisters überlassen musste, setzt Jens Kistela seine Serie aus den Jahren 2010-2012 wieder fort. Der Top-Spieler der 1. Herren, Jens Brundert musste berufsbedingt seine diesjährige Teilnahme absagen. In der Vorrunde musste sich Jens Kistela nur dem Routinier Frank Werner geschlagen geben und gewann danach in der PaarkreuzFinalrunde zuerst hauchdünn 3:2 gegen Alexander Meiering, der ohne Satzverlust die 5 Gruppenspiele absolviert hatte. Danach hieß der Finalgegner überraschend Simon Leson, der mit 16 Jahren als Jüngster an den Start ging. Er konn-

te sich in der Finalrunde zunächst klar mit 3:1 gegen Frank Werner durchsetzen und verlor jedoch das Endspiel gegen Jens Kistela in einem spannenden, hochklassigen Kampf knapp mit 2:3. Dritter wurde Alexander Meiering vor Frank Werner. Die Doppel wurden traditionell ausgelost, so dass die Spieler des 1. Herrenteams mit einem Partner aus der Reserve agierten. Die 6 Teams spielten nach dem Modus „Jeder gegen Jeden“ und am Ende gewannen Martin Boland / Wolfgang Exo vor Alexander Meiering / Uwe Lensing. Dritter wurde das Doppel Tomo Despotovic / Christian Effing, der nach langer Verletzungspause wieder der 2. Herrenmannschaft zur Verfügung steht.

Das Jahresabschlussturnier der Jugend gewann Dirk Ebbing vor Oliver Resing und Katja Ebbing. Vierte wurde Sarah Rexwinkel. Alle Nachwuchsspieler, Jungen, Mädchen und Anfänger, spielten ein einer Klasse ein sogenanntes „Handycap-turnier“, wo große Niveauunterschiede durch Punktevorgaben an den schwächeren Spieler ausgeglichen werden. Außerdem wurden Sachpreise für die trainingsfleißigsten Jugendspieler im Zeitraum August 2012 bis Dezember 2013 vergeben. Den Hauptpreis gewann Mara Lamhardt mit 117 Trainingseinheiten vor Katja Ebbing (80), Oliver Hügging (79), Michelle Bielefeld (76) und Sarah Rexwinkel (68).

BREEDENBROEK - Op zaterdag 18 januari (en de dagen daarna) gaan leden en jeugdleden van Ajax Breedenbroek langs de deuren.

Ajax-B heeft samen met lokale ondernemers een unieke actie op touw gezet. Door het kopen van een ‘bonnenboekje‘ à 10 euro krijgen de kopers bij nagenoeg alle lokale ondernemers korting of een aanbieding.De aanbiedingen op het ‘bonnenboekje’ vertegenwoordigen

samen een waarde van ver boven de 10 euro. De bijdrage is dus snel en ruimschoots terug te verdienen! Bovendien is elk boekje een bewijs van deelname voor een verloting. De hoofdprijs is 250 euro, de tweede prijs 100 euro en de derde prijs 50 euro. Ongeveer 40 ondernemers zijn gekoppeld aan deze actie. Kijk op de website www.rondomdinxperlo.nl onder het kopje ‘Breedenbroek‘ voor een overzicht.

Suderwicker Hallenmeisterschaften in de Eurohal SUDERWICK - Am Sonntag, den 19.01. finden in der Dinxperloer Eurohalle zum 12. Mal die Su-

Foto: PR Auf dem Foto von links: Frank Werner, Tobias Stricker, Werner Braunheim, Christian Effing, Uwe Lensing, Alexander Meiering, Falk Lappe, Wolfgang Exo, Martin Boland, Jens Kistela, Simon Leson, Leander Pries, Tomo Despotovic, Stefan Boland.

derwicker Hallenmeisterschaften statt. Die 1988 von den “Eurokickern” (Suderwicker Hobbykicker, meist ehemalige GSV-Kicker) ins Leben gerufenen Meisterschaften wurden alle zwei Jahre in der Dinxperloer Eurohalle ausgetragen. Lediglich 2008 sind diese ausgefallen, da sich die Eurokicker altersbedingt aufgelöst haben und nur ein Teil dieses Teams (3 Personen) machten in dem neuen Team “Reserve” (GSV- Spieler ) weiter. Das interessante an diesem Team ist, dass sich drei Fussball-Generationen in einem Team wiederfinden. Dieses Team ist heuer Ausrichter dieser Meisterschaften, an dem 10 Mannschaften teilnehmen. Diese heißen: Kicker-Freunde Isselburg, Spielvereinigung Holzbein, kaputte Leber, Flügelflitzer, Fam. Vollmering, alte Herren Hemden, A-Jugend GSV Suderwick, 1.-2. Mannschaft GSV Suderwick, alte Herren GSV Suderwick (Titelverteidiger) und Reserve als Veranstalter. Die Spiele beginnen um 9.00 Uhr - das Finale ist um 14.30 Uhr angedacht. Der Zugang zu allen Spielen ist kostenlos. Es findet im Rahmen diese Turniers noch eine große Tombola statt, mit vielen tollen Preisen, wie zum Beispiel ein großer Präsentkorb oder ein Grillparty-Paket (beinhaltet 50 Liter Fassbier + großem Grilllpaket für 12 Personen). Viele tolle Preise warten.


Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

11

Sport in en rondom Dinxperlo

Nieuw parcours en deelnemerrecord survivalrun Gendringen

Sportprogramma’s FCD / ‘t Sportcafé Vrijdag 17 januari 19.30: FCD 3 20.30: AZSV 2 (locatie: Eurohal, Dinxperlo) SV Dinxperlo 19 januari 2014 14:00 Reunie 1 11:00 Dinxperlo 3 26 januari 2014 14:30 Dinxperlo 1 10:30 Bredevoort 2

- Brasil 4 - FCD 2

- Dinxperlo 1 - Varsseveld 5 - GWVV 1 - Dinxprlo 3

DZSV Niets ontvangen Ajax B Zaterdag 18 januari 14.30 Varsseveld B1 Zondag 19 januari 11.00 Ajax-B 1

Foto: PR Heleen Schenk, winnares RUC van vorig jaar en heersend Nederlands kampioen RUC, in actie. BREEDENBROEK / GENDRINGEN - Het is winter, ook al lijkt het daar nog niet echt op. Dat betekent dat de organisatie weer druk bezig is met de voorbereidingen voor de survivalrun van Gendringen. Die vindt dit jaar plaats op 7, 8 en 9 februari. ‘Het belooft een groot spektakel te worden, met een record aantal deelnemers, drie kampioenschappen en een mooi vernieuwd parcours.’ Op vrijdag vindt het militair nationaal kampioenschap plaats en het NK voor Politie. Deze deelnemers zullen individueel, met een koppel of als een team een parcours van 12 kilometer afleggen. Ook is er de mogelijkheid voor politie, justitie, defensie en brandweer om het parcours recreatief af te leggen, of

een kortere route van ongeveer 8 kilometer te lopen. Dit jaar is dat parcours grotendeels vernieuwd. Voor de deelnemers blijft het zeker zo leuk als vroeger, maar voor het publiek wordt het nog mooier om de lopers te volgen. Het parcours loopt namelijk links en rechts van de Engbergseweg/Molenweg. Kempermolen Het keerpunt van de Gendringse survivalrun ligt dicht bij de Kempermolen in Breedenbroek. Net daar achter ligt een bosje, waar de deelnemers flink wat hindernissen voor hun kiezen krijgen. Dit heeft ook als gevolg dat er weer mooie nieuwe hindernissen op andere plaatsen worden gebouwd. Op zaterdag staan de meeste deelnemers aan de start; vooral jeugdi-

ge atleten en recreanten. Maar ook de kortste wedstrijdklasse voor volwassen vindt dan plaats. Op deze dag keren de lopers net voor de Marmelhorst om. Zondag wordt het NK RUC gehouden. Deelnemers zullen een parcours van ruim 12 kilometer afleggen door de (blubberige) akkers, weilanden en bossen. Ook vindt dan het Top Survival Circuit plaats. Deze deelnemers lopen een gedeelte van het parcours zelfs 2 keer. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om recreatief deel te nemen aan een van deze afstanden. Op www.survivalgendringen.nl staat meer informatie en men kan zich er nog inschrijven. ‘We zoeken ook nog juryposten en verkeersregelaars. Die kunnen zich opgeven via info@survivalgendringen.nl.’

Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden 2014 REGIO - Zondag 19 januari 2014 vindt weer het Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden plaats. Het evenement heeft in de afgelopen jaren een vaste plek op de plaatselijke wieleragenda veroverd. De organisatie is in handen van Toeren Wielerclub de Peddelaars uit Aalten, die ook dit jaar weer haar best doet er een sportief spektakel van te maken. Zoals de naam van het evenement al aangeeft is het een ‘open’ kampioenschap, zodat fietsliefhebbers uit de gehele regio welkom zijn. De wedstrijd wordt opengesteld voor zowel mountainbikers als veldcrossfietsers, die gezamenlijk de strijd aangaan op het mooie parcours door de Ringkampsbulten. Voor iedere categorie wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt en de best genoteerden kunnen een leuke prijs tegemoet zien. Ook wordt er dit jaar weer een apart damesklassement verreden. Zij zul-

Foto: PR len als groep afzonderlijk starten en kunnen onder elkaar strijden voor het kampioenschap. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, vindt de wedstrijdcommissie en ‘lekker fietsen en genieten’ is het motto. Iedereen is welkom, ook de beginnende fietsliefhebber. In het verenigingsgebouw De Ringkamp

aan de Huiskermatedijk in Aalten kan men zich inschrijven; daar is ook gelegenheid tot omkleden. Voorinschrijven kan via e-mail m.balke@kpnmail.nl. Inschrijfkosten zijn er niet en de start van de wedstrijd is om 13.30 uur. Verdere inlichtingen bij Han Tieltjes, telefoon (0543) 475280 of Martie Balke, telefoon (0543) 474881.

- Ajax-B B1 - SV Basteom

Favorita zaterdag 18 januari 11.30 Favorita MC 1 - Orion Doetinchem MC 5 11.30 Favorita MB 1 - SVS Schalkhaar MB 1 13.00 Favorita dames 2 - Avanti Lochem dames 2 13.30 Favorita MC 2 - Longa Lichtenvoorde MC 5 13.30 Favorita JC 1 - Dynamo Neede JC 1 15.15 Favorita dames 1 - Dynamo Apeldoorn dames 3 15.30 Favorita heren 2 - Avanti Lochem heren 1 15.30 Favorita MA 1 - Focus Hoog keppel MA 1 17.30 Favorita dames 3 - SV Soc11 Wichmond dames 2 17.30 Favorita dames 4 - VIJV Yzervoorde dames 2 17.30 Favorita heren 1 - Dynamo Apeldoorn heren 3 maandag 20 januari 20.00 Wehl Halley dames 6 - Favorita dames 3 woensdag 22 januari 20.45 Westervoort Actief heren 1 - Favorita heren 3 Limit Stars 18 januari 2014 19.30 uur Limit Stars H1 - Trajanum H3 ( Eurohal) 16.15 uur Tower Jumpers HO1 - Limit Stars HO1 (Oosterboshal)

Dames Favorita komen net tekort tegen Devolco DINXPERLO - De dames van Favorita traden in de eerste wedstrijd na de winterstop aan tegen het veel hoger geplaatste Devolco uit Deventer. Met het positieve gevoel uit de laatste wedstrijden, hadden de dames er veel zin in. De start was dan ook zeer goed. In de eerste set ging het gelijk op tot de stand 15-15, maar daarna wist Favorita knap door te stoten naar een stand van 20-24. De angst sloop er echter in en men wist 5 kansen op rij niet de winst te grijpen. Een zware tegenslag, de set ging met 26-24 naar Devolco. Die slag kwam Favorita in de tweede set in het geheel niet te boven en een slechte set resulteerde in een 25-13 uitslag. Het gevoel dat het vertoonde spel de afgelopen periode duidelijk beter is, moest weer boven tafel gehaald worden. In de derde set was

dat gelukkig ook het geval en net als in de eerste set was Favorita duidelijk beter dan Devolco en werd nu wel een score van 19-25 neergezet. De vierde set ging weer gelijk op, maar een korte inzinking bij 17-17 zorgde ervoor dat Devolco een gaatje wist te slaan naar 21-17. De ervaren ploeg uit Deventer liet zich dat niet meer afpakken en speelde gelijk opgaand de set uit naar een 25-22 setwinst en dus een 3-1 overwinning. Favorita houdt slechts één punt aan de wedstrijd over, maar wel het gevoel dat de progressie er nog steeds in zit. Vooralsnog zit het geloof er dan ook nog in. Het aantal wedstrijden, waarin de punten gepakt moeten worden, neemt dan wel af, maar is nu nog genoeg om handhaving in de tweede divisie af te dwingen.

Kijk voor het laatste nieuws rondom Dinxperlo op

www.rondomdinxperlo.nl


12

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Volop nieuwe stalen laminaat, vanaf 12,95 euro per m2

Nieuw: kurkvloeren in hout dessin Ons assortiment showvloeren en raambekleding is uitgebreid!

Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar, van 13:30 - 15:00 uur! De kosten per middag bedragen € 1,-

Hogestraat 62 - 7091 CE Dinxperlo Spekkendijk 5 7095 AK De Heurne Tel 06-23 73 68 64 Spekkendijk 5 Het adres voor: 7095 AK De Heurne • Nieuwbouw Tel 06-23 73 68 64

Verbouw

Het adres voor: • Isolatie werkzaamheden van • Nieuwbouw o.a.: Dak, Wand, Plafond en • Verbouw • Isolatie werkzaamheden van Vloer o.a.: Dak, Wand, Plafond en • Vloer Van tekening tot oplevering • • VanStrak tekening opleveringwerk entotdegelijk • Strak en degelijk werk • Goed overleg • Goed overleg denkend • •MeeMee denkend in al uw in al uw bouwwensen bouwwensen Wij wensen U Prettige Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2014.

Wij wensen U Prettige Kerstdagen5en een voorspoedig en gezond 2014. • Spekkendijk • 7095 AK De Heurne

• Telefoon (06) 23 73 68 64

S ATI

GR

ten r o sp nsen o bij P acti

e 2 da gen te g aan

nog

Kindermiddag

NEEM KLAN EEN T ME E EN H PLEZ EB VOOR IER TWEE Actie l oopt v 6 t/m an 16 j

Programma Dinxperlo 15 januari 29 januari 12 februari 26 februari 3 - 7 maart 12 maart 26 maart 9 april 23 april 28 april - 2 mei

> > > > > > > > > >

Verjaardagskalender maken Spellenronde Snoepboeket maken Kinderbingo Biggulus activiteiten Fotospeurtocht Lente activiteit Thema: Pasen Koningsdag activiteiten Biggulus activiteiten

telefoon 0315 - 65 52 82 e-mail s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl

Terborgseweg 5, Dinxperlo

zie ook www.figulus-welzijn.nl

n e j t u , t Snu v

an de wee k

anuar

i 2014

PROFITEER NU VAN ONZE ACTIE-DAGEN! Volop voordeel voor de vaste klant: Per nieuwe klant krijgt u één maand GRATIS SPORTEN! Ook de nieuwe klant wordt bij ons niet vergeten: - Tijdens de actiedagen betaalt u bij inschrijving GÉÉN inschrijfgeld - U krijgt een GRATIS gezondheidstest - U kunt de hele maand Januari 2014 GRATIS sporten. Voor verdere informatie en voorwaarden zie de flyer bij de balie in het fitnesscentrum, Europastraat 2a, of bel 0315 - 65 29 98

Fitnesscentrum

PONSEN SPORT- EN GEZONDHEIDSCENTRUM

www.ponsen.nl

Foto: Frank V

inkenvleugel

Het snuutjen van deze week is Lasse Grevers. Hij had samen met zijn moeder shampoo gekocht voor zijn pasgeboren broertje Sverre, toen Frank Vinkenvleugel hem kiekte met zijn digitale camera…


Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

13

Rondom Dinxperlo

Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bert Berghoef DE HEURNE - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalten vond plaats op 6 januari 2014 bij zaal Bruggink in De Heurne. Veel burgers maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen. Burgemeester Berghoef hield een uitgebreide toespraak, waarvan we hier een deel afdrukken. ‘Vandaag zijn we te gast bij zaal Bruggink. U weet, we wisselen elk jaar van locatie om zo alle delen van de gemeente aan te doen. We worden hier in De Heurne vanavond gastvrij ontvangen en we zijn blij dat u er allen bent’, opende hij de nieuwjaarspeech. ‘Allereerst wens ik u allen, ook namens mijn vrouw en voor zover ik dat nog niet persoonlijk gedaan heb, een sterk en gezond 2014. Persoonlijk en anderszins, voor u en de mensen om u heen! Zoals elk jaar houd ik vanavond een kort praatje waarin we vooral willen proberen vooruit te blikken. We weten al wat geweest is, maar nog niet wat komt. Bij wat er morgen gebeurt, hebben we alleen een verwachting en een bepaald beeld. In dit praatje zij twee delen te onderscheiden. Een wat meer algemeen deel en, voor het eerst in deze gemeente, het uitreiken van de eremedaille van onze gemeente. Als lokale overheid hebben we de afgelopen periode getracht een zo stabiel mogelijke gemeente Aalten neer te zetten. We, zijn het gemeentebestuur en de organisatie. Samen met u allen vormen we de gemeente Aalten. Stabiliteit betekent rust en andersom. Daarbij zijn we natuurlijk heel erg afhankelijk van externe factoren. Die waren voor velen, ook in onze gemeente ongunstig. Het negativisme was vaak alom aanwezig. We probeerden als gemeente, door behendig manoeuvreren,

steeds te doen wat we in die situaties juist achtten! Nu hebben we de neiging om, als we over ontwikkelingen spreken, heel vaak te denken in euro’s en wat we daarvoor krijgen. We hebben dat zo vertaald: Hoe kunnen we de combinatie maken van een aantrekkelijke gemeente met lage lasten voor onze inwoners! Zowel de raad als het college hebben daar de afgelopen periode belangrijke resultaten geboekt. Daarbij was steeds nadrukkelijk aandacht voor de kwaliteit! Het voert vandaag te ver om uit te weiden over concrete prestaties etc. Bovendien zijn we daar in onze gemeente niet allemaal zo van gecharmeerd. Maar ze zijn er wel, de resultaten, zeker als je naar onze investeringslijst kijkt. Initiatieven die tot producten, tot resultaten, tot investeringen leiden. Meer dan 90% van de voorstellen van het college komt, hier en daar gewijzigd, door de raad. Daarbij worden we vakkundig geadviseerd door onze ambtenaren. Dat kan alleen als je goed met elkaar werkt en naar elkaar wilt luisteren. Ik wil graag als burgemeester een compliment maken aan raad, college en organisatie voor de wijze waarop die samenwerking tot resultaten geleid heeft. Ik spreek steeds over de afgelopen periode omdat we in 2014 een bestuursperiode van 4 jaren afsluiten. Een periode waarin we steeds meer horen en zien van een terugtredende overheid. Een overheid (rijk, provincie en gemeente) die een geheel andere rol lijkt te gaan, lijkt te willen, spelen. Ik kom daar zo nog op terug. In die vier jaar zijn er door raad en college veel besluiten genomen. Besluiten waarbij we steeds de belangen van de samenleving voor-

Foto: Frank Vinkenvleugel op stellen. We realiseren ons dat dat niet steeds zo ervaren wordt. We moeten als gemeentebestuur dan ook bereid zijn iedere keer opnieuw naar de effecten van die besluitvorming te kijken. En dat dan ook willen veranderen. Dat is de consequentie van evaluatie. Coalitie en oppositie spelen daar hun eigen rol in! Door de wijze waarop we tijdens de RTG’s de andere maatschappelijke partners laten meespreken en meedenken, hebben tot gevolg dat we brede informatie krijgen. Het verbetert het draagvlak! En ik denk dat het op die wijze goed functioneert. Bij de raadsvergaderingen is een kleine wijziging opgetreden door direct na de behandeling van een voorstel te stemmen. Lees verder op www.rondomdinxperlo.nl

Aanpassingen aan de Gendringseweg LINTELO - Naar aanleiding van klachten over de inrichting van de Gendringseweg, heeft de gemeente onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat vooral de hoeveelheid drempels zorgen voor (geluids-) overlast. Voor de drempels op de rechte wegvakken zijn daarom alternatieven in een schetsontwerp verwerkt. Tevens is een verandering van de inrichting binnen de bebouwde kom van Lintelo opgenomen in het schetsontwerp. Bij de tekeningen is een toelichting geschreven om inzichtelijk te maken waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Deze toelichting en

het ontwerp van de Gendringseweg liggen tot en met 28 januari 2014 ter inzage op het gemeentekantoor, locatie Stationsstraat 8 in Aalten. Geopend maandag tot en met vrijdag 08.30 tot 12.30 uur en dinsdag 13.30 tot 19.00 uur. Overige middagen op afspraak via telefoon: (0543) 493183. Gedurende 6 weken kan elke belanghebbende een zienswijze indienen. Na deze 6 weken wordt op basis van de binnengekomen zienswijzen het ontwerp eventueel aangepast. Tegen het ontwerp staat geen bezwaar- of beroepprocedure open. De tekeningen en toelichting kan men ook digitaal raadplegen op de website www.aalten.nl.

Isala houdt Open Dag op zaterdag 18 januari Workshop intuïtief tekenen SILVOLDE - Op zaterdag 18 januari 2014 opent het Isala haar deuren voor toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders. Zij kunnen die dag kennismaken met deze havo/vwo-locatie van het Almende College. Tussen 10.00 en 13.30 uur is er van alles te zien, te horen, te bekijken en kan er meegedaan worden met activiteiten. Leerlingen die volgend schooljaar havo, vwo of vwo+ gaan doen, krijgen meer te horen over het onderwijs maar ook over allerlei andere activiteiten die er op het Isala gewoon bij horen. Zo’n honderd medewerkers en wel tweehonderd leerlingen laten zien wat het Isala in huis heeft. De aankomende brugklassers kunnen lesjes volgen, demonstraties bekijken in de verschillende vaklokalen, praktische opdrachten uitvoeren, puzzels maken enz. De docenten geven informatie over hun vak. Daarnaast wordt in de mediatheek van de school meer algemene informatie gegeven.

Het onderwijs Op het Isala leidt het onderwijs naar een havo-, vwo- of gymnasiumdiploma. De eerste twee jaar trekken de leerlingen met elkaar op in een havo/vwo-klas. Zo’n onderbouw biedt een ideale setting voor het van en met elkaar leren. In leerjaar 3 begint de voorbereiding op de bovenbouw al wat nadrukkelijker. Dat betekent dat de leerlingen in een derde klas havo, vwo of gymnasium zitten. Het Isala kent ook een zogenaamde vwo+ klas. Dat is een aparte brugklas waarin de leerlingen sneller door de basisstof gaan waardoor er ruimte overblijft voor extra opdrachten, vakoverstijgende projecten, drama en klassieke vorming. De leerlingen kunnendaarna doorstromen in leerjaar 2 van vwo+. Het Isala is een school die leerlingen extra hulp of juist extra uitdaging biedt. Zoals kunst, muziek, toneel, stages en uitwisselingen met het buitenland. Overigens biedt het Almende College een tweede route aan die naar een havo-diploma leidt. Die leerlingen starten op de Bluemers of

Wesenthorst en stromen na twee jaar in in leerjaar havo-3 van het Isala. Onderwijsconcept Nieuw volgend schooljaar in leerjaar1op het Isala zijn de stromingen. Alle brugklassers volgen tijdens het eerste leerjaar een oriëntatie op vier stromingen: Technasium, Kunst & Cultuur, Internationaliseren en Sport & Gezondheid. Na dit eerste leerjaar gaan brugklassers voor leerjaar 2 en 3 de stroming kiezen, die het beste bij hen past. Een paar kernwoorden die dit prachtig onderwijsconcept omvatten zijn: verbinden, ruimte, onderzoeken, ontdekken, ontwerpen, ervaren, inspireren, uiten, communiceren. Omgaan met elkaar Op het Isala worden de leerlingen gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Het spreekt vanzelf dat dat niet ten koste van de ruimte van een ander mag gaan. Respect voor elkaar is een belangrijk opvoedkundig item. Net als het respecteren van afspraken, de werksfeer en de ruimte eromheen.

IJZERLO - Op vrijdag 17 januari organiseert het Dorpshuus een workshop intuïtief tekenen met als thema: ‘2014. Wat heeft jou 2013 gebracht? Wat wil je achterlaten en wat wil je meenemen?’. Stap voor stap gaan de cursisten aan het werk met oliepastel en verf.

Ervaring is niet vereist. De workshop is voor volwassenen en vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Dorpshuus te Ijzerlo. De kosten zijn 25 euro per persoon inclusief materialen en lijst, exclusief koffie/ thee. Opgeven kan via ac@ijzerlo.nl vóór 15 januari 2014. Meer informatie: marina.aalderink@planet.nl

Lezing over uilen door Dick Langwerden AALTEN - Dick Langwerden uit De Heurne, sinds ruim twintig jaar lid van de Kerkuilenwerkgroep Achterhoek en Liemers, verzorgt op 16 januari 2014 voor Groei&Bloei een lezing over inheemse uilen. Aanvang is om 19.30 uur in zaal De Pol te Aalten. In een algemeen gedeelte krijgen de meest voorkomende uilen in Oost-Nederland de aandacht: de steenuil, bosuil, ransuil en de kerkuil. In de lezing staat laatstgenoemde soort centraal.

Middels een diavoorstelling wordt informatie gegeven over de leefwijze van de kerkuil, het territorium, het broeden en verzorgen van de jongen. Ook de prooikeuze en de doodsoorzaken komen aan bod. Tijdens de lezing krijgt het onderzoek naar het trekgedrag, gebaseerd op ringgegevens, ook aandacht. Tenslotte wordt nog een en ander verteld over de ontwikkeling van de kerkuilenstand, zowel in de Achterhoek en Liemers als landelijk. De lezing wordt afgesloten met de mogelijkheid om vragen te stellen.


14

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

Rondom Dinxperlo

Opnieuw geslaagde kerstbomenactie van CJV-jongeren DINXPERLO - Het is een traditie; begin januari halen leden van CJV Dinxperlo De Heurne met tractors en aanhangwagens de kerstbomen op die in december voor

veel sfeer hebben gezorgd in Dinxperlo en De Heurne. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Frank Vinkenvleugel zette de groep harde werkers op de foto.

DOE INSPIRATIE OP IN ONZE BADKAMER- EN KEUKEN SHOWROOM Foto: Frank Vinkenvleugel

Basiscursus bijenhouden en voedselplantencursus van start in Dinxperlo

* Vraag naar de voorwaarden in onze showroom.

k op Kijk oo l nstunt.n e k ww.keu

w

Bezoek de Elsinghorst Badkamer- en Keuken showroom en laat u inspireren door onze ruime keuze aan badkamers en keukens. In alle mogelijke stijlen en in alle prijsklassen. Samen met u stellen we graag uw droombadkamer/keuken samen. Onze adviseurs vertellen u graag vrijblijvend over de vele mogelijkheden van ontwerp, materialen en afwerking. We zien u graag in onze showroom aan de Europark 1 in Winterswijk. Europark 1, Winterswijk. Tel. 0543 - 520781. www.elsinghorst-tegels.nl

DINXPERLO - Wereldwijd gaat het slecht met de honingbij en onder de imkers in Nederland slaat de vergrijzing toe. Nieuwe bijenhouders met liefde voor de natuur en het vak zijn daarom dringend nodig. De basiscursus bijen houden start op 4 maart 2014. Het is een vrijblijvende introductieles, waarna men kan besluiten om door te gaan. Leo Gensen en Arie Doornink van Imkersbond ABTB, afdeling Dinxperlo-Gendringen vinden het dat het een hobby is waarbij je de natuur beleeft. Doornink vertelt: ‘Bijhouden kost niet eens zoveel tijd; in de winter kun je bezig zijn met onderhoud aan de kasten. In de zomer ben je wat drukker, maar geniet je van de natuur. Gemiddeld ben je een uur in de week bezig met een kast.’ De cursus bestaat uit een the-

N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m

Nieuwe cv-ketel?

Kies voor de slimste combinatie! De Nefit TrendLine HR-ketel en slimste Nefit Easy thermostaat verzekeren u van de nieuwste technologie, duurzame kwaliteit en slim besparen.

Installatiebedrijf Roeterink B.V. Meniststraat 33 • 7091 ZZ Dinxperlo • T. 0315-651387 www.roeterinkbv.nl • info@roeterinkbv.nl

RG 7 JA A

Vraag ons vrijblijvend om informatie en voorwaarden.

A

Nu bij Installatiebedrijf Roeterink B.V. tijdelijk 7 jaar garantie op alle onderdelen van Nefit TrendLine!

E NTI RA

ACTIE!

7 JAAR G

ARANTIE

E

AAR GARANT 7J I

oriegedeelte (5 lessen in clubhuis HSV De Voorn, Helmkamp 11a) en een praktijkgedeelte (10 lessen), dat bestaat uit het verrichten van doelgerichte handelingen in een bijenvolk. De locatie voor praktijklessen is de bijenstal van de afdeling in Dinxperlo–Gendringen. Mensen die zich aanmelden en de cursus succesvol afronden, krijgen gratis een startervolkje.’Men kan de bijen onderbrengen in één van de bijenstallen van Imkersbond ABTB.’ ‘Ook start eind januari een cursus voedselplanten. Een erg leerzame cursus om meer te weten te komen over de relatie tussen bijen en planten‘, aldus Doornink. De cursus bestaat uit 25 lessen van 2 uur. Meer info op http://dinxperlo-gendringen.imkersbondabtb.nl of stuur een e-mail naar: aj.doornink@kpnmail.nl.

Vergadering Senioren- en Gehandicaptenraad Aalten REGIO - Op maandag 20 januari 2014 vergadert het bestuur van de SSGR-A in het gemeentehuis aan de Markt 7 te Aalten. Aanvang 9.30 uur. Op de agenda staat onder meer de evaluatie van het rapport Verkeersrisicoanalyse. Ook zullen de verschillende commissies verslag uitbrengen van hun werkzaamheden. Nieuws vanuit de WMO-raad komt ook aan de orde. De vergaderingen van de stichting zijn openbaar. Wie meer wil weten over de SSGR-A, kan terecht op de website www. ssgraalten.nl. De SSGR-A bepleit en behartigt de belangen van ‘alle inwoners van 50 jaar en ouder en inwoners – van welke leeftijd ook – met een functiebeperking in de gemeente Aalten‘.


Woensdag 15 januari 2014 • RondomDinxperlo

15

C 100 M 60 Y0 K 20

Win een diner voor 2 bij

Beeldpuzzel van Huub

Deze maand wordt de warmste januari sinds temperaturen worden gemeten en vastgelegd. De natuur is daardoor met nu al fladderende vlinders en tortelende duiven danig in de war. Door een record aan gaswinning zijn er wel krakende huizen, maar is er geen krakend ijs. Sloten, kanalen en plassen zijn nog vrij van ijs en daarom missen de scholieren hun ijsvrij. Misschien denken zij bij deze temperaturen zelfs wel minder aan glij-ijs en meer aan soft ijs.

Puzzel In de tekeningen hiernaast van Huub Coenen zitten weer tien verschillen. Kruis / streep ze aan in één van de plaatjes en lever de puzzel uiterlijk zaterdag om 12.00 uur in bij VVV Dinxperlo of boekhandel Heezen. Een e-mail met een afbeelding van de puzzel sturen naar e-mailadres puzzel@rondomdinxperlo.nl mag ook. Uit de juiste inzendingen trekken we een winnaar. De prijs is een etentje voor twee personen bij restaurant Engbergen. Maximaal 1 inzending per lezer. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars krijgen automatisch bericht.

Oplossing puzzel week 2

Winnaar vorige week: Casper Freriks, Veensgracht 18, 7091 BR Dinxperlo

Rondum Dinxpers Huuksken

Ook in De met Heurne Een sjeesje een pony ervoor in 1937 op de beginnen we met een Hogestraat in Dinxperlo, fantasiekaart in Rondum voor het huis en de winkel Dinxpers Huuksken, van Remmelink. Rechts zit verstuurd op 1 augustus Annie Remmelink en 1912 aan mejuff rouw de vraag is, wie zit er links? Seesink op ’t Loor in Voorst (Gendringen).

Ben.

Ben

In de rubriek Rondum Dinxpers Huuksken verschijnt elke veertien dagen een foto of prentbriefkaart. De kaarten komen uit de collectie van verzamelaar Ben Maandag, Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo. Wie meer weet over onderstaande kaart, kan bij hem terecht, ook voor het beschikbaar stellen van archiefmateriaal. Telefoon (0315) 65 34 49.

Agenda voor RondomDinxperlo Wekelijks • Weekmarkt op vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur • Rommelmarkt Beatrixhal op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur • Iedere dinsdag bingo bij zaal Old Dutch. Aanvang 20.00 uur, zaal open 18.45 uur. • Dorpswandeling met gids op ma, di, woe, do, vrij en zat. Zie www.vvvdinxperlo.nl.

met zijn nieuwe voorstelling Zachte Heelmeester door het land. Op 31 januari is hij in Klein Theater Dinxperlo te zien. Kaartjes zijn te koop bij VVV Dinxperlo en via www.kleintheaterdinxperlo.nl. Zaterdag 1 en zondag 9 februari CULTUUR - Toneelvereniging VOVO speelt de plattelandskomedie Het Veenspook op zaterdag 1 en zondag 9 februari vanaf 20.00 uur bij zaal Koenders in Breedenbroek. Meer info via tel. (0315) 653232, e-mailadres: gh.rougoor@kpnmai.nl of www.toneelvereniging-vovo.nl Toegangsprijs aan de zaal 7 euro; in de voorverkoop 6 euro.

Donderdag 16 januari ONTMOETING - De afdelingsavond van Vrouwen van Nu wordt verzorgd door de dames van de leeskringen vanaf 20.00 uur. Doelgroep: leden en belangstellenden. Locatie: zaal Bruggink, Caspersstraat 2, De Heurne. Gratis entree. Meer info via tel. (0315) 651303, e-mailadres: vrouwenvannu.dinxperlo@gmail.com, website: www.vrouwenvannu. Donderdag 13 februari nl. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/ thee. LEZING - ‘Achterhoekers in Amerika. Emigratie in de negentiende eeuw’ door Yvette LEZING - ‘Oude IJssel: van bron tot monding’ Hoitink bij zaal Old Dutch in Dinxperlo. De door Jan Berends in Kulturhus Lintelo. De aanvang van de ADW-avonden is 19.45 uur. aanvang van de ADW-avonden is 19.45 uur. Donderdag 20 februari Zaterdag 11 januari MUZIEK - Optreden van duo Alles Andès SPEL - Pokertoernooi Dinxpoker vanaf 20.00 vanaf 20.00 uur. Organisatie: Vrouwen van uur bij sportcafé De Peppel. Nu, Dinxperlo. Locatie: Ontmoetingscentrum Ons Huis, Maurits Prinsstraat 6, Dinxperlo. Donderdag 16 januari Inloop vanaf 19.30 uur. PCOB - Nieuwjaarsontmoeting van de PCOBafdelingen Dinxperlo en Aalten. Aanvang Zaterdag 1 maart 14.30 uur in het Dorpshuis te IJzerlo. Onder- CABARET - Kasper van Kooten, zie www. werp: de fascinerende wereld van de ballon- kleintheaterdinxperlo.nl fotografie. Zaterdag 22 maart Vrijdag 24 januari CABARET - Martijn Koning, zie www.kleinSHOW - Playbackshow van SV Dinxperlo bij theaterdinxperlo.nl zaal Old Dutch met wederom fantastische acts. Zaal open om 18.00 uur, aanvang 19.00 uur. Zaterdag 12 april MUZIEK - Rock4 (a capella), zie www.kleinVrijdag 31 januari theaterdinxperlo.nl CABARET - Daniël Arends (1979) studeerde af aan de Amsterdamse Kleinkunstakade- Maandag 21 april mie en meldde zich vervolgens in 2003 aan bij TUIN - Open tuin op maandag 21 april vanaf 12 Comedytrain. Momenteel tourt Daniël alweer uur. Organisatie: Landschapstuin ‘t Meihuus.


16

RondomDinxperlo • Woensdag 15 januari 2014

P

Gratis parkeren! facebook.com/jumbosupermarkten

6f3dc681-46ff-48f4-8af9-81de540bd474.indd 1

Dinxperlo: Heelweg 73

13-1-2014 11:15:10

Week3-RondomDinxperlo-15januari2014  

Online editie van huis-aan-huiskrant RondomDinxperlo week 3 (15 januari 2014)