Page 1

C 100 M 60 Y0 K 20

48

Verschijnt huis-aan-huis in Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, Breedenbroek, IJzerlo, Suderwick (D), Voorst en Sinderen

RondomDinxperlo 3

9

Schooldammen

Politie publiceert foto dievegge

American music

11 DZSV F1 kampioen

18 Laura on tour

Sierlijke dozen voor Roemenië

DINXPERLO - De politie verdenkt een jonge vrouw ervan eerder dit jaar zilveren bedels te hebben gestolen bij een juwelier aan de Grensstraat in Dinxperlo. Een eerdere oproep zich te melden had geen succes, daarom is een foto van de vermoedelijke dievegge nu online geplaatst. Een link naar de website van de politie staat op www.rondomdinxperlo.nl.

Derde avond over grindgat SUDERWICK - Baggeraar NKSB maakt vaart. Nauwelijks bekomen van de tweede informatiebijeenkomst over het grindgat, krijgt Dinxperwick de derde avond om de oren. Op 4 december vanaf 19.30 uur in het LWL Industrie Museum in Bocholt. Zie ook www. bocholt.de.

Sneeuwpop is een benefietfestival voor jong en oud dat jaarlijks plaatsvindt in ontmoetingscentrum Ons Huis in Dinxperlo. Het is een

DINXPERLO - In Dinxperlo zijn er op de avonden voor pakjesavond, maandagavond 3 december en dinsdagavond 4 december, extra koopavonden. Voor de last-minute hulpsinterklazen die nog moeten inslaan, is dit een extra service van de Dinxperlose winkeliers.

DINXPERLO - Het Kulturhus Dinxperlo is volop in ontwikkeling. Het projectteam wil graag de mening horen van lezers van RondomDinxperlo; zowel ten aanzien van het ontwerp van het gebouw als ten aanzien van de activiteiten die in het Kulturhus plaatsvinden. Foto: pr BREEDENBROEK - Afgelopen week hebben de leerlingen van De Borckeshof de mooi versierde en gevulde dozen voor de kinderen in Roemenië afgeleverd.

Na de herfstvakantie hebben zij tijdens de crealessen de dozen prachtig versierd. Met behulp van hun ouders, familie of buren zijn de dozen thuis gevuld met nuttige en leuke spulletjes.

Shoebox4RO heeft ze inmiddels opgehaald. De stichting brengt alle verzamelde dozen rond 11 december naar Roemenië, zodat de kinderen daar ook kunnen genieten van een Kerstcadeautje.

C 100 M 60 Y0 K 20

Kijk voor het laatste nieuws rondom Dinxperlo op

www.rondomdinxperlo.nl

Stichting Vrienden van het Dr. Jenny is goede doel van Sneeuwpop 2013 DINXPERLO - Het goede doel van Sneeuwpop 2013 is een lokale stichting. Het gelegenheidsbestuur van benefietfestival Sneeuwpop riep enkele maanden geleden stichtingen en organisaties op, zich aan te melden als goed doel voor de komende editie. Eén van de reacties kwam van het bestuur van de Stichting Vrienden van het Dr. Jenny.

Extra koopavond

Open spreekuur over het nieuwe kulturhus

Bestemmingsplan De Pas DINXPERLO - Het besluit van de gemeenteraad over bestemmingsplan De Pas is nu onherroepelijk. Dit plan maakt de realisatie van vijf woningen mogelijk naast huisnummer 20. Burgers kunnen het plan inzien via www.ruimtelijkeplannen. nl of tijdens openingstijden op het gemeentekantoor, locatie Nassaustraat 5 in Aalten.

Jaargang 2 28 november 2012

gezellige avond waar livemuziek uit Dinxperlo en de wijde omtrek centraal staat. Sneeuwpop biedt een podium aan regionale muzikanten en landelijke talenten. In de afgelopen tien edities speelden ruim 100 bands op het festival waaronder Half Grown, Purple Haze, Magic Fish, Heavenly Spring en Diggeth. Ook bands als Black Bottle Riot, The Bloody Honkies, Blaudzun, Handsome Poets, Automatic Sam en De Staat gebruikten Sneeuwpop als springplank en opwarmer voor Pinkpop, Lowlands, DWDD en 3FM.

Een deel van de entreegelden komt ten goede aan een goed doel. Dat is een plaatselijk initiatief waarbij vooral het welzijn van de mens centraal staat. Voor editie 11 heeft het bestuur dus gekozen voor Stichting Vrienden van het Dr. Jenny, opgericht in 1993. Zij organiseert jaarlijks diverse activiteiten om gelden bijeen te brengen voor extra voorzieningen, die het leven van de bewoners veraangenamen. Ook dat van bewoners in de verpleegunits en de aanleunwoningen. Sneeuwpop editie 11 staat op de kalender op 12 januari 2013.

Iedereen is welkom op het open spreekuur van architect Johan de Wachter op woensdag 28 november 2012 van 18.00 tot 21.00u in Ons Huis. Op deze avond wordt het ontwerp toegelicht en is er ruimte voor vragen en opmerkingen. Tevens kunnen betrokkenen de digitale behoeftepeiling invullen. Hierin wordt gevraagd wat men vindt van het huidige Ons Huis en Sociaal Kultureel Centrum en welke activiteiten men graag in het nieuwe Kulturhus wil zien en doen. Deze vragenlijst staat op de website: https://bit.ly/Dinxperlo.

Kerstmarkt Schaersvoorde Dinxperlo DINXPERLO - Vorig jaar kwamen de leerlingen van Schaersvoorde Dinxperlo al in actie voor Serious Request. Een collecte in het dorp en op school bracht toen een bedrag van ruim 1400 euro op. Ook dit jaar gaan de leerlingen op pad om te collecteren, maar ze willen graag een groter bedrag inzamelen. Om dat te bereiken, houden ze een kerstmarkt op 19 december. De kerstmarkt van Schaersvoorde Dinxperlo heeft een Euro-

pees tintje. Zo kunnen bezoekers een ritje maken in een Oostenrijkse koets, Glühwein trinken am Stehtisch, Hollandse oliebollen weghappen en een Zwitserse chocoladedip proeven. Verder zijn er tal van leuke, door leerlingen zelf gemaakte kerstversieringen, kerstcadeautjes en andere bijzondere hebbedingetjes te koop. Er is dus volop aandacht voor de inwendige mens; bezoekers kunnen hun ‘avondmaaltijd’ nuttigen op de kerstmarkt van Schaersvoorde.


2

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Rondom Dinxperlo

AANBIEDING Wir leben Autos.

Dinxpers Request varieert DINXPERLO - Het muziekprogramma van Dinxpers Request krijgt langzaam vorm. Voor alle bands die zich aanmelden via actie@dinxpersrequest.nl, probeert werkgroeplid Maarten Hospes een plekje te vinden in het podiumprogramma.

ASTRA 1.4T Sports Tourer Edition Bouwjaar: 05-2011 Airco, 17”LM velgen, KM stand: 28.419 Ergo stoelen, chrome packet, cruise control, radio/cd

Van € 19.445 Nu voor:

De Beatlefabriek is al ingepland; zij spelen verzoeknummers op zaterdag 22 december. Ook bands als Pinutz en 4-Alice spelen belangeloos voor het Rode Kruis en 3FM Serious Request. Dit pop- en rockprogramma is nog lang niet compleet, dus houd www.dinxpersrequest.nl en Twitter.com/DinxpersRequest in de gaten! Naast pop- en rockmuziek heeft Dinxpers Request

ook in andere muziekstijlen wat te bieden. Het Dinxper’s Smartlappenkoor heeft al medewerking toegezegd en de Plucker Muzikanten komen op vrijdag 21 december naar ons podium. Duitse bezoekers van de weekmarkt krijgen dus ook de kans om te doneren. Sportverenigingen werken aan activiteiten voor kinderen en volwassenen, die een kleine bijdrage opleveren voor het doel. Ook HipHop Dinxperlo verzorgt een optreden. Doordat bedrijven, verenigingen en individuen belangeloos meewerken, gaat de volledige opbrengst naar 3FM Serious Request. Alle deelnemers en sponsoren van Dinxpers Request worden na het bekendmaken van de totaalopbrengst in het zonnetje gezet in deze krant.

€ 17.945,=

Inclusief GRATIS Winterbanden!!

Eerste prijs voor B-orkest Psalm 150 op concours

CORSA 1.4 111-Years Edition Bouwjaar: 06-2010 Airco, LM wielen, KM stand: 19.973 radio/cd, cruise control, elektrische ramen en spiegels

VECTRA STW 1.8i 16v Temptation Bouwjaar: 07-2008 E.C.C., Leder KM stand: 89.837 interieur, navigatiesysteem, cruise control, LM velgen, mistlampen

Nu voor:

€ 13.445,=

ASTRA 1.4i 16v Enjoy Bouwjaar: 08-2004 Airco, LM velgen, centr. vergr., KM stand: 87.486 cruise control, afn. trekhaak, radio/cd

Van € 10.945 Nu voor:

€ 9.945,=

ASTRA 1.6i 16v Cosmo Bouwjaar: 01-2010 E.C.C., Leder Nu voor: KM stand: 39.082 interieur, navigatiesysteem, cruise control, LM velgen, mistlampen

€ 13.445,=

AGILA 1.0 Edition Style Nu voor:

€ 7.245,=

Bouwjaar: 11-2011 KM stand: 11.161

Wegenbelastinvrij, Nu voor: airco, elektrische ramen, radio/cd, lm velgen, mistlampen

€ 9.999,=

Foto: pr DINXPERLO - Afgelopen zaterdag reisde het B-orkest van muziekvereniging Psalm 150 af naar het Fulcotheater in IJsselstein. Om kwart voor acht ’s ochtends vertrok de bus vol met Borkestleden en supporters. Daar aangekomen mochten ze meteen inspelen, waarna zij om kwart voor elf het podium betraden. Het orkest bracht drie stukken ten gehore. Als inspeelwerk speelde het B-orkest ‘Dreamer’ in een arrangement van Luc Vertommen. Hier-

na speelden zij het keuze werk Valerius Variations van Philip Sparke en het verplichte werk Clouds van Eric Swiggers. Het orkest verliet met een tevreden gevoel het podium, waarna het wachten was op de uitslag om drie uur. In een zaal vol met gespannen muzikanten van alle orkesten werden de uitslagen voorgelezen. Het harde werken van de afgelopen weken en zelfs maanden werd beloond met 82 punten wat een ‘eerste prijs’ betekent. Het B-orkest en dirigent Gido van Schijndel zijn erg blij met dit resultaat.

Dag Kerstworkshop Groei&Bloei INCLUSIEF AFMELDKOSTEN

Koenders

Breedenbroek, Terborgseweg 42-44, (0315) 65 17 41 www.koenders-opel.nl Alle prijzen zijn exclusief kosten rijklaar maken ad 695 euro. (onderhoudsbeurt volgens fabrieksvoorschrift, poetsen en interieur reinigen, nieuwe APK, tenaamstellen kentekenbewijs aanmelden G2 garantie en brandstof) Druk- en zetfouten voorbehouden.

AALTEN - Dit keer organiseert Groei&Bloei afdeling Aalten op zaterdag 15 december op de deel van Theetuin Rensink aan de Tammeldijk 4 te Aalten twee workshops. Onder leiding van Esmeralda de Bruijn wordt er ‘s morgens van 9.30 tot 12.00 uur een kerstkrans in groene en witte tinten gemaakt. Na de lunch staat van 13.30 tot 16.00 uur een tafelstuk in kleur op het programma. Per workshop betalen leden 22,50 euro en niet-leden 27,50 euro. Dit is inclusief alle materialen en thee/koffie. Kosten voor de hele dag, inclusief lunch, zijn 55 euro (niet-leden 65 euro). Zie ook www.aalten.groei. nl. Opgave bij Tilly Fremmer (0543)471654 of jmmfremmer@kpnmail.nl.


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

3

Rondom Dinxperlo

De Höve wint schooldamtoernooi Dinxperlo 2012 DINXPERLO - Een zinderende finale die alle spanning rondom de goedheiligman doet verbleken, kan dat? Ja dat kan. Op woensdagmiddag 21 november waren alle ingrediënten aanwezig voor een spetterend schooldamtoernooi in Dinxperlo. Al om één uur ‘s middags schuifelde de eerste dammer de grote zaal van Ons Huis binnen. Hier zou het gaan gebeuren; de tweeënvijftigste editie van het schooldamtoernooi georganiseerd door de Damcombinatie Dinxperlo-Sinderen-Varsseveld. Om half twee werd het toernooi geopend en even later werden de eerste schijven gezet.

Superbingo op 4 december in Old Dutch DINXPERLO - Op dinsdag 4 december is erweer een Superbingo in ‘Old Dutch’ te Dinxperlo. Tijdens deze avond is er een extra hoge jackpot, deze bedraagt namelijk 400 euro, ongeacht het aantal deelnemers.

Nog maar vier scholen uit Breedenbroek, De Heurne en Dinxperlo bonden de strijd aan om de titel. De Höve, De Borckeshof en Sint Liboriusschool. De Ds. van Dijkschool en ’t Welink deden dit jaar niet meer mee, zij hadden hun krachten gebundeld en traden in het strijdperk onder de naam De Bosmark. In een vrolijk ontspannen sfeer werden de zeven rondes afgewerkt. Dit jaar hadden tien teams zich aangemeld, zodat er een verkorte competitie werd opgezet, waarbij de computer aan de hand van de resultaten verschillende teams aan elkaar koppelde. Al snel werd duidelijk dat De Heurne goed geoefend had afgelopen zomer. Vanaf het eerste moment voerde het tweede team van De Höve de ranglijst aan. De echte strijd werd om de plaatsen daar achter gevoerd, waar het eerste team van de Bosmark en het eerste team van De Höve stuivertje wisselden. Nadat de kruitdampen van de laatste ronde waren opgetrokken, bleek De Höve 2 onbetwist kampioen van Dinxperlo te zijn, eindigde De Höve 1 op de tweede plaats en waren de plaatsen drie en vier voor De Bosmark 1 en De Bosmark

Tijdens de bingo kan er natuurlijk genoten worden van een hapje en een drankje. Ook Sinterklaas heeft Old Dutch niet overgeslagen, daarom ligt er voor elke deelnemer aan deze Superbingo-avond een sinterklaassurprise klaar.

Jet van der Laan en Nynke Nijman in opperste concentratie tijdens het schooldamtoernooi. Het mocht niet baten… Foto: Frank Vinkenvleugel 2. Deze vier viertallen hebben zich ook geplaatst voor de finales voor de regio op 26 januari 2013. Wij feliciteren Dirk van Beek, Kyan Stavast, Willem van Beek, Manoah Luimes, Yoes Koskamp en Tobi-

Verkoopmiddag Rode Kruis

Om 19.10 uur starten de piekenrondes; een 5-tal korte bingorondes die voorafgaand aan de gewone bingo plaatsvinden. Hier hoeft u niet aan mee te doen. U kunt ook alleen naar deSuperbingo komen, deze start om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom op 4 december in Old Dutch. De zaal is vanaf 18.30 uur geopend. N.b.: de bingo van dinsdag 11 december wordt verplaatst naar woensdag 12 december. Locatie en tijd blijven ongewijzigd.

BREEDENBROEK - Rode Kruis-afdeling Breedenbroek houdt op maandag 3 december van 14.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse verkoop van diverse goederen. De verkoopmiddag vindt plaats in zalencentrum Koenders. Tevens is er ook de 14-daagse soosmiddag voor ouderen. Mannen en vrouwen die zin hebben om een kaartje te leggen, zijn welkom op deze maandagmiddagen.

Heelweg 37 (0315) 65 12 89

Aanbiedingen deze week 4 satéschnitzels: 2 bakjes rundvleessalade GRATIS mager runderpoulet Bij aankoop van

magere speklapjes 500 gram

4,98 3,98

runder klapstuk met beentje 500 gram Aanbiedingen geldig van donderdag t/m woensdag

De twee teams van de Höve stonden onder de bezielende leiding van coach Joop te Beest. Damcombinatie Dinxperlo-SinderenVarsseveld ziet nu al uit naar een volgende editie.

            

SLAGERIJ VAN SCHIE

500 gr + gratis beentje

as Jansen met het behalen van hun titel en Luuk te Beest, Marit van der Meer, Tadesse Luimes en Dani Hengeveld met een verdienstelijke tweede plek.

3,98

Deze week in de aanbieding (woensdag t/m dinsdag)

Witlof 500 gram

Muskaat druiven 500 gram

Prei per kg

Tricolore rauwkost 250 gram

0.59

                    

0.99 0.59 2.29

Graag tot ziens! Lage Heurnseweg 35 • 7095 AL De Heurne Tel: 0315-654412 info@groentekwekerij-smits.nl www.groentekwekerij-smits.nl

     

     

 


4

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Familieberichten

C 100 M 60 Y0 K 20

Familiebericht opgeven? Kosten: 35 euro (tot 60 mm), 65 euro (tot 120 mm) • Mail tekst + uw factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl. • Geen e-mail? Bezoek de VVV aan de Raadhuisstraat voor meer info.

geboren Beretrots zijn wij met de geboorte van onze dochter en zusje

LOTTE 18 November 2012 49 cm 3085 gram Alex, Rachel en Fleur Krebs Beatrixstraat 19 7091 BK Dinxperlo Teentjes tellen? Graag even bellen!

Dankbetuiging Voor het meeleven, tijdens mijn verblijf in het Slingeland Ziekenhuis en daarna in zorgcentrum Antonia, wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de bezoeken, vele kaarten en telefoontjes tijdens mijn revalidatieperiode, het heeft ons goed gedaan. De belangrijke morele ondersteuning van mijn lieve Anneke wil ik ook niet vergeten. Ben Beernink De Heurne, november 2012

Vaste lage prijs geldt voor alle familieberichten

RondomDinxperlo

Huis-aan-huiskrant voor Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, IJzerlo, Breedenbroek, Voorst, Sinderen en Suderwick (D).

Voor alle familieberichten in RondomDinxperlo geldt voor particulieren een vaste lage prijs. Tot 60 mm hoog €35 en van 60 tot en met 120 mm €65 (inclusief btw). Voor grotere familieberichten rekenen wij een vast laag bedrag per millimeter.

Oplage: 6.100 stuks Uitgever Het Boekenschap Bladmanager Maarten Boland Verkoop André Veldhuis

andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Redactie Maarten Boland

maartenboland@rondomdinxperlo.nl

Internet Helma Folman-ten Pas Fotografie Frank Vinkenvleugel Harrie Ligtvoet Fotografie

Opgeven kan via adverteren@rondomdinxperlo.nl. Vermeld de advertentietekst en uw factuuradres.

Druk Janssen Rotatiedruk, Gennep Krant niet ontvangen? Voer het adres met postcode in op www.rondomdinxperlo.nl. Heeft u geen internet? Bel AVO Verspreiding: 0314 - 394613.

Vier generaties van de familie Elburg

Tips? redactie@rondomdinxperlo.nl Adverteren? adverteren@rondomdinxperlo.nl of bel 06-5884 9298

DINXPERLO - Op de redactie kwam deze foto binnen met vier mannen uit de familie Elburg. Aanleiding is de geboorte van Twan Elburg op 8 november. En laat dat nou ook de verjaardag zijn van ‘opa’ Henk Elburg. Tussen hen in zitten Chris Elburg en Marco Elburg. Twan is dus de achterkleinzoon.

Wilt u een foto bijbestellen? De kosten zijn €7,50 per foto-afdruk voor eigen gebruik. Mail daarvoor direct naar onze fotograaf: foto@rondomdinxperlo.nl. Disclaimer RondomDinxperlo is een uitgave van Het Boekenschap. De uitgever is niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit het verschijnen en het niet verschijnen van deze krant. Voor onze advertenties gelden de Algemene Advertentievoorwaarden van Het Boekenschap, zie hetboekenschap.nl/advertentievoorwaarden.

Café-Restaurant-Zalencentrum

NIEUW IN ONS RESTAURANT!!!

Foto: pr

Marijn Rexwinkel geeft afscheidsfeest

Foto: pr DINXPERLO - Marijn Rexwinkel geeft op 1 december 2012 een afscheidsfeestje bij café ‘t Centrum in Dinxperlo. Hij vertrekt de Eerste Kerstdag voor een kleine twee maanden naar Thailand (Bangkok, Pattaya en Phechabuu). Het feest begint op 1 december om 20.30 uur en duurt tot 01.30 uur bij café ’t Centrum. Iedereen die samen met Marijn dan nog een gezellige, dorstige, leuke avond wil hebben, is van harte welkom, tegen 20 euro per persoon all-in (exclusief cadeau Marijn). Dat wordt gezellig!

Damuitslagen van damcombinatie DSV SINDEREN - Damvereniging DSV heeft weer enkele wedstrijden gespeeld en de uitslagen vermelden we hieronder. DSV 1 staat momenteel netjes op een tweede plaats in de klasse en blijft meedoen om het kampioenschap. De ontmoeting tussen DSV 4 en Hengelo DCH 3 eindigde in 1-7. Bij DVT Terborg 1 tegen DSV 2 werd het 8-4 en Winterswijk tegen DSV1 eindigde in 5-7. Het sterker geachte DSV 1 kreeg een moeilijke avond. Het begin was goed; Han Seinhorst kreeg zomaar schijfwinst via een simpele 2 om 1. Gert Wisselink had ook al een dam, maar door een discussie over een onterechte zet werd het onrustig in de zaal, echter ook hier werd de winst gepakt. De sterker geachte Chris Grevers verloor echter van Zeegkoen door een ‘opsluiting‘. Johan Heezen bezette een verkeerd veld en kreeg een combinatie tegen. Han Bruggink had alle geluk van de wereld, zijn tegenstander overzag twee keer een winst, en maakte ook nog in het eindspel een fout. Michaël Westerveld vond remise en zorgde zodoende voor de winst voor het team. Kijk voor de onderlinge uitslagen op www.rondomdinxperlo.nl.

Ervaar de nieuwste manier van uit eten met vakkundig geselecteerde vlees-, vis- & vegetarische gerechten door uzelf aan tafel bereid. Grill-arrangement inclusief glaasje prosecco bij binnenkomst € 19,75 p.p. (Vraag vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden) 8 DECEMBER A.S. ‘MIDWINTERAVOND PROEVERIJENBUFFET’ AANVANG 17.00 UUR RESERVEREN GEWENST ONS RESTAURANT IS DAGELIJKS GEOPEND VOOR LUNCH EN DINER!

WWW.KOENDERS-ZALENCENTRUM.NL

T: 0315 651 304

GUV Vrije Keuze Polis

Uitvaart Uitvaart Cremato

Dé verzekering voor uitvaartkosten. * Vrije keuze in uitvaartorganisatie * Lage premie * Gratis de kinderen meeverzekerd * Geen verplicht pakket van diensten * Geen hoge rekening achteraf * Makkelijk via internet een offerte opvragen via www.GUV.nl

Of Bel GUV en wij verzorgen een offerte op maat.

GUV helpt, bel GUV!

GUV werkt in Dinxperlo samen met De Laatste Eer (DLE) Derksen

en René

0900 - 700 7000

Bezoekt u ook onze website: WWW.GUV.NL

(lokaal tarief )


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

5

Rondom Dinxperlo

Kleding, schoolspullen en voedsel voor Bosnië DINXPERLO - Onlangs vertrok Gerhard Kuperij met hulpgoederen naar Bosnië. Het was de eerste trucklading met voedselpakketten voor de winter van 2012.

Avondje klaverjassen LINTELO - Op vrijdagavond 30 november is er in het Grand Café van Kulturhus Lintelo een klaverjasavond. Deze avond is voor kenners en belangstellenden. Aanvang 20.00 uur met een vrije inloop. Voor verdere inlichtingen: info@ kulturhuslintelo.nl of bel het Grand Café, telefoon 0543-461261 (na 19.00 uur). Voor meer activiteiten zie www.kulturhuslintelo.nl

In totaal vertrekken dit jaar nog 28 volle vrachtwagens van 22 ton. Bij deze eerste zending zaten onder meer 700 zakken vol kleding en 200 dozen met schoolartikelen. De 675 voedselpakketten hebben een totaalgewicht van 12 ton. Kuperij leverde de goederen af op diverse bestemmingen in Bosnië en hij keert deze week terug. Dorcas is een christelijke internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, en werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers en giftengevers bij Dorcas betrokken. De organisatie geeft noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en doet aan financiële adoptie.

Gerhard Kuperij en Berthold van den Bor bij de vrachtwagen die twee weken geleden vol hulpgoederen van Dorcas vertrok. Foto: Frank Vinkenvleugel

Groei & Bloei maakt busreis naar Kerstfair REGIO - Groei&Bloei afdeling Aalten e.o. organiseert op 7 december 2012 een excursie naar de Kerstfair op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Een voorproefje op de heerlijke kerststemming met glühwein, chocolademelk, vuurkorven en vooral veel kerstsfeer. Vertrek op parkeerplaats Schaersvoorde bij NS station Aalten om 13.30 uur, vertrek

parkeerplaats Kwaksmölle te Varsseveld om 14.00 uur. Aankomst Landgoed Mariënwaerdt te Beesd rond 15.30 uur en vertrek aldaar 18.30 uur. Thuiskomst tussen 20.00 en 20.30 uur. Prijs inclusief bus en entree voor leden 35 euro en voor niet-leden 40 euro. Opgeven bij Wim Tolkamp, (0543) 471054 of gw.tolkamp@kpnmail.nl.

Lebendigen Adventskalender SUDERWICK - Auch in diesem Jahr laden wir, die katholische Kirchengemeinde St. Michael Suderwick und unsere evangelische Nachbargemeinde zu einem ‘lebendigen Adventskalender’ ein.

Boerderijrestaurant met ingrediënten van eigen erf

Wij feliciteren “Rondom Dinxperlo” met hun 1-jarig bestaan! Kom dit ook vieren: Knip deze advertentie uit en krijg het eerste drankenrondje gratis bij ons 4-gangendiner. Reserveren noodzakelijk!

( Geldig t/m 31 december, vol is vol)

Proef de sfeer, bekijk onze film Brussendijk 4 7095 BD De Heurne T: 0315 - 65 92 97 E: info@opdebrusse.nl

www.opdebrusse.nl

Waar kok en gastvrouw ook boer(in) en tuinder zijn

Vom 1. bis 23. Dezember treffen sich interessierte Personen vor Fenstern, Türen, Garagen oder an öffentlichen Plätzen der jeweiligen Gastgeber. Diese leiten durch eine kleine Feier, deren Inhalte frei gestaltbar sind und maximal eine halbe Stunde umfassen. Gleichzeitig wird das Adventstürchen mit der entsprechenden Zahl des Kalendertages enthüllt. Bei welchen gastgebenden Familien sich jeweils die Adventsfenster öffnen, wird immer für die jeweilige Woche bekannt gegeben. Der lebendigen Adventskalender fängt an am Samstag, 1. Dez. um 18.00 Uhr bei Fam. Sonsmann, Zum Alten Zollhaus 10 und am Sonntag, 2. Dez. um 18.00 Uhr bei Fam. Palitza,Wigger-Str. 13b. 3. Dez. um 19.30 Uhr im Michaelstreff (Kirchenchor), Kerkpatt 20, 4. Dez. um 18.30 Uhr bei Blumen Straatmann (M. Bißlich / B. Vienenkötter) Hellweg 46 und am 5. Dez. um 18.00 Uhr bei Irmi Struck, Hellweg 44c, Es wäre sehr schön, wenn sich wieder viele Menschen gemeinsam mit uns auf den Weg zu den Fenstern des ‘Lebendigen Advents’ machen würden, wo wir mit Geschichten, Gedichten, Gebeten und dem Singen der alten, vertrauten Adventslieder uns der eigentlichen Bedeutung des Weihnachtsfestes bewusst werden wollen. Wir möchten nochmals ausdrücklich darauf hinweisen, dass der Lebendige Advent zum Teil von Kindern und ganz sicher für Kinder gestaltet wird! Suchen Sie sich keinen Babysitter, sondern bringen Sie Ihre Kinder mit.


6

C 100 M 60 Y0 K 20

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Dinxpertjes

Dinxpertje plaatsen? Mail tekst en factuuradres naar adverteren@ rondomdinxperlo.nl, o.v.v. Dinxpertje. Kosten € 25 of € 40, afhankelijk van het formaat. Alleen voor verenigingen en stichtingen.

zaterdag 1 december Eurohal 1e divisie volleybal 15.30 uur Favorita dames 1 - Donitas dames 2

2e divisie volleybal 17.30 uur Favorita heren 1 - VoCASA heren 2

Simply...... Because ,

Zeker zijn van een plek in RondomDinxperlo?

Sinterklaas krijgt veel lijstjes met leuke wensen, voor de kleine en grote mensen!

Voor verenigingen en non-profitinstellingen hanteren wij extra scherpe tarieven. Een klein ‘Dinxpertje’ tot 60 mm hoog (74 mm breed) plaatst u al voor 25 euro. Een groter Dinxpertje kost 40 euro. Een verenigingsadvertentie opgeven kan via: adverteren@rondomdinxperlo.nl.

Bij ons zijn veel cadeaus; - Zilveren armbanden vanaf € 6.99 - Oorknopjes Bling- Bling vanaf € 3.95 - Zilveren collier incl hanger vanaf € 19.50 - Horloges voor groot en klein, Esprit, Boccia, Lasita, Police - Nieuwste

Trend: Sieraden en Horloges in ROSE,

o.a oorknopjes vanaf € 5.95 - Brilkokers,brilkoordjes,brildoekjes en andere schoonmaakartikelen. - Simply Bescause: het perfecte persoonlijke wenssieraad

het Sieraad dat spreekt !

Armbanden en colliers in zilver, rose, verguld

Snertactie CJV Dinxperlo / De Heurne

vanaf € 29.95

Sint stuur je Pieten maar naar

LET OP:

Optiek Juwelier Optometrie

Te Kiefte

Zaterdag 8 december komt de CJV langs met lekkere winterse soepen en rookworst!

Grensstraat 6 • tel: (0315) 65 16 06 • www.tekieftedinxperlo.nl

Elektrotechniek

Radiator ontluchten

Marcel Huisman Europastraat 55 7091 XB DINXPERLO

De periode waarin de verwarming veel gebruikt wordt is weer aangebroken. Na een periode van niet gebruiken of als er water op het systeem is bijgevuld of vervangen kan een radiator een tikkend of borrelend geluid maken. Heel vaak wordt dit veroorzaakt door luchtbelletjes in het systeem. Tegenwoordig hebben veel CV ketels een automatische ontluchting. Is dit bij u niet het geval of verdwijnt het geborrel niet vanzelf dant kunt u dit eenvoudig zelf verhelpen door met het bijgeleverde sleuteltje de lucht uit de radiator te laten ontsnappen. Let daarbij op dat het water in de radiator niet te heet is, want dan zou u zich kunnen branden. Wilt u graag meer informatie over hoe dit moet? Of wilt u ook de andere tips van Bruggink nalezen? Kijk dan in de nieuwsbrieven van Bruggink, op de pagina nieuws van www.bruggink-bv.nl. Klik hier rechts op ‘nieuwsbrief’ en u kunt de nieuwsbrieven van november en daarvoor lezen. U vindt hier ook een filmpje over het ontluchten van de radiator.

telefoon: 0315 655 234 mobiel: 06 1033 2060 e-mail: Huisman@kpnmail.nl

Wilt u elke maand deze nuttige tips via email ontvangen en bovendien elk kwartaal nog kans maken op een dinerbon van € 75,- ? Abonneer u dan gratis op onze nieuwsbrief op www.bruggink.bv.nl.

WWW.BRUGGINK-BV.NL

6

Trekkingslijst

S interklaasactie 2012 van de Ondernemersvereniging IODUS

Winnende kassabonnummers

Extra en

koopavond

maandag 3 december & dinsdag 4 december

donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag

14 15 16 17 18 19 20 21

november november november november november november november november

40 3 39 10 15 22 36 41

Prijzen geldig t/m 31 december 2012


7

Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Nog effen dit...

‘Hulpboeren met een PGB verdwijnen uit beeld’ BREEDENBROEK - Wat gebeurt er op een zorgboerderij? Dat is lang niet bij iedereen bekend. Ook niet bij gemeentebestuurders die over enkele jaren verantwoordelijk zijn voor uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Patrick Vinkenvleugel van zorgboerderij Het Liessenhuus nam het initiatief voor platform Sorg voor Zorg. Naast gesprekken op de werkvloer is volgens hem ook een discussie op regionaal niveau nodig. Reden voor het congres ‘Modern Naoberschap in de Zorg’ op 29 november 2012. ‘Wij zetten ons in om zorgvrager, zorgbeleidmakers en zorgaanbieders met elkaar in contact te brengen in de Achterhoek’, vertelt Patrick Vinkenvleugel. Sorg voor Zorg brengt partijen eenvoudiger met elkaar in gesprek over de kanteling van AWBZ naar de WMO. De overheid draagt taken over naar gemeenten, maar vertelt daarbij niet wie de zorgvragers zijn. ‘Ze zijn niet in beeld. Dat heeft onder meer te maken met privacywetgeving’, zegt Vinkenvleugel. Het Liessenhuus heeft een AWBZerkenning. De zorgboerderij is gespecialiseerd in begeleiding van groepen en individuen, arbeidstoeleiding en biedt alternatieven voor schoolprogramma’s. Doelgroep van de Breedenbroekse zorgboerderij vormen mensen die niet kunnen deelnemen aan het reguliere leer- en arbeidsproces; permanent of tijdelijk. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een autistische stoornis, een verstandelijke beperking, psychische problemen en om jongeren uit de jeugdzorg. ‘De spanning die hulpboeren met autisme gedurende de week opbouwen, bouwen we hier weer af.’ Meer informatie staat op www.dezorgboerderij. nl. Eén van de hulpboeren vertelt op www.rondomdinxperlo.nl over zijn ervaringen bij Het Liessenhuus.

Op het erf van Boerderij Het Liessenhuus zijn PGB-zorgvragers maanden bezig geweest met het project #watmoetditworden. Een installatie van vogelhuisjes. Foto: Frank Vinkenvleugel

Opbrengst collecte Alzheimer Nederland DINXPERLO - De collecte van Alzheimer Nederland in de week van 5 tot en met 10 november 2012, heeft 2084,86 euro opgebracht in Dinxperlo. Hartelijk dank aan alle gevers en collectanten. Alzheimer Nederland werkt al bijna 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving - de ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm - door hulp en informatie te bieden en op te komen

Voorkom verstopping van afvoeren Afvoeren van keukenspoelbak en wastafels in badkamer en toilet kunnen verstopt raken. Zeepresten, etensresten, haren e.d. kunnen zich ophopen in de syfon van de afvoer. U merkt het meestal wel doordat het water steeds slechter wegloopt. Als eerste hulpmiddel is de rubberen zuignap met steel handig. U hoeft niets los te draaien en als u de overloop van de met 5 cm water gevulde wasbak even dicht houdt, is vaak met een paar keer flink ‘pompen’ de verstopping verholpen. Helpt dit niet, dan is het zaak om de syfon los te draaien en alle onderdelen van de afvoer even goed schoon te maken. Niet het leukste karweitje, maar wel noodzakelijk om verstopping te voorkomen. Bovendien is het goedkoper en beter voor het milieu dan allerlei chemische ontstoppers in de afvoeren te gooien. Deze kunnen ook nog de metalen delen en de afvoeren aantasten. In de badkamer staan de afvoeren van de wastafel, de douche en (als u dat heeft) het bad met elkaar in verbinding. Soms is alleen de wasbak ontstoppen niet genoeg omdat vuil zich soms verzamelt op het laagste punt in de badkamer. Vaak is dat de bad- of de douche afvoer. Als de zuignap hier niet helpt is de klus wat ingewikkelder. Heeft u hier vragen over? Bel ons (054352 07 81) of stuur een mail naar info@elsinghorst-tegels.nl. Voor meer informatie hierover zie www.elsinghorst-tegels.nl Elsinghorst Badkamers, Keukens en Tegels (Europark 1 in Winterswijk)

www.elsinghorst-tegels.nl

2

voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en ruim 200 Alzheimer cafés heeft Nederland een landelijk dekkend netwerk. Alzheimer Nederland financiert daarnaast wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Om haar werk te kunnen doen, is Alzheimer Nederland voor een groot deel afhankelijk van de collec-

te. Jaarlijks collecteren zo’n 25.000 mensen. Word ook collectant Het hoeft niet meer dan een paar uur tijd te kosten in de eerste week van november. Opgave is mogelijk via www.alzheimer-nederland. nl/collecte. Aanmelden kan ook bij mevrouw A. ten Haaken, Aaldersbeeklaan 11, telefoon (0315) 653070 of bij mevrouw H. Schwienig, Pr. Bernhardstraat 7, telefoon (0315) 656005.

Grote hoeveelheid Sinterklaasgeschenken

Offenem Brief Dies ist einen “Top Secret” Brief der jedermann lesen darf. Einen Brief an Herrn Bürgermeister Nebelo von Bocholt. Wir haben nähmlich letzte Woche von Ihnen einen Ausspruch gelesen woraus hervorgeht dass Sie sich überhaupt gar nicht interessieren für Ihre eigene Untertanen. In dieser Wochenzeitung Rondom Dinxperlo steht zu lesen dass “Sie schon immer die Meinung gewesen sind, dass die Auskiesung in Suderwick komme, die Frage sei nur wo und wie gross”. Noch vor einem halben Jahr haben Sie mit unserem Bürgermeister eine “GegenErklärung” unterzeichnet! Einen Standpunkt denen wir in Dinxperlo gar nicht verstehen. Hat man Ihnen von der Baggerfirma aus schon so weit überredet dass Sie die Wirklichkeit aus dem Auge verloren haben? Ihren Einfluss reicht weiter als die Landesgrenze! Von Dinxperloern sagt man dass es halbe Deutsche sind. Ich versichere Sie dass viel mehr Leute gegen dem Baggergatt sind, wie es die halben Holländer in Suderwick Ihnen haben wissen lassen! Ich weiss nicht wie weit Sie sind in Ihrer gewählten Zeit. Sie verstehen doch auch dass Sie in einer eventuellen nächsten sech-Jahren-Termin als Bürgermeister nicht auf Stimmen aus Suderwick rechnen können! Beraten Sie sich noch mal auf Ihrer Meinung und schätzen Sie dass Wohlbefinden Ihrer Bürger höher ein als dem finanziellen Gewinn von einer kommerziellen Firma! Hol ow goed! H. Eurneman h.eurneman@rondomdinxperlo.nl

VOOR HET STEVIGE WERK € 389

MS 211 35 cm € 334 € 394

MS 211 40 cm € 339 € 399

OOK DE PRIJS BLAAST JE OMVER Ankersmit Tuinmachines

Aaltenseweg 10, 7065 CA Sinderen 0315-617542 www.ankersmit-tuinmachines.nl


8

C 100 M 60 Y0 K 20

C 100 M 60 Y0 K 20

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Serviceberichten Medisch en zorg Huisartsenpraktijken • R F W Schuurman en D Teunissen, Nieuwstraat 2/A, Dinxperlo, Tel: 0315651041 • Valk vd en Boer De Huisartsenpraktijk, Burg Haverkampstraat 7, Dinxperlo, Tel: 0315-652203 Huisartsenpost Doetinchem • Telefoon (0314) 32 98 88 • Bereikbaar: alleen op afspraak, weekend, avond en nacht. Bel tijdens kantooruren uw eigen huisarts. Escura Apotheek • Telefoon (0315) 65 24 25, bereikbaar: ma t/m vr van 8-18 uur en zaterdag van 10-12. Careaz Dr. Jenny • Veensgracht 1, 7091 BR Dinxperlo. Tel. 0315-657500, info@careazdrjenny.nl. Voor vragen over wonen, maaltijden, dagverzorging, thuiszorg en vrijwilligerswerk. Careaz Thuiszorg • Voor al uw vragen m.b.t. thuiszorg en huishoudelijke verzorging. Careaz Thuiszorg, tel 0544 - 397010. Website www.careaz.nl Buurtzorg • Buurtzorg de beste zorg : Buurtzorg is persoonlijk en professioneel voor verpleging en verzorging aan huis, We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06-20611818. Voor vragen kunt u bij ons terecht op afspraak op kan-

Overige service

VVV DInxperlo - Raadhuisstraat 8, 7091 AE Dinxperlo. Open: ma-vr van 10.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur. Op zaterdag alleen van 10-12 uur. Bioscoopbonnen en VVV-cheques buiten de openingstijden via Boland Schoenmode. Figulus Welzijn - Locatie Dinxperlo: Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-655282 e-mail: a.visser@figulus-welzijn.nl. website: www.figuluswelzijn.nl Wetswinkel - Eénmaal per twee weken (even weken) op dinsdag van 18.30-20.00 uur, locatie: Figulus Welzijn. Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-65 52 82 Huiswerkbegeleiding - Huiswerkbegeleiding nodig? Meer informatie bij Dini Veerbeek. www. huiswerk-dinxperlo.nl

toor of bij u thuis. Info: www.buurtzorgnederland. com Sensire Dinxperlo • Sensire thuishulp, wijkzorg, nachtzorg, verpleging en verzorging. Tel. 0900-88 56 (10 ct/min, 24 uur per dag) Info: www.sensire.nl Sensire Maatschappelijk Werk • Tel. 0900-6228 724 (10ct/min) Voor spreekuurtijden kijk op www. sensire.nl. E-mail: info@sensire.nl Verloskundigen • Verloskundigen Praktijk Ulft Telefoon (0315) 64 19 05, Spoedlijn (06) 51 61 52 02. Telefonisch spreekuur: ma 13.30-14.30 uur, diwo-do: 13.00-17.00 uur Alarm politie, brandweer en ambulance: 112 Diergeneeskundig Centrum De Slinge Telefoon (0543) 47 33 40 Yunio Jeugdzorg • Kraamzorg en jeugdgezondheidszorg, tel. (0900) 9864, 24 uur per dag Terminale zorg • Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Zuid-West Achterhoek ondersteunen mensen in laatste levensfase. Tel. 0315-338111, coördinator Janette Alink.

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Uitvaartverzorger: R. Derksen, Beggelderdijk 37, tel. 0315-652664 Politiebureau Dinxperlo - De politie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Raadhuisstraat 4, Dinxperlo. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Telefoon (0315) 61 70 20, b.g.g. (0900) 88 44.

Vindertjes Een kleine advertentie waarin u overtollige huisraad verkoopt of een dienst aanbiedt, noemen wij een Vindertje. Opgeven kan uitsluitend via onze website www. rondomdinxperlo.nl. Klik daar op de oranje banner en vul de advertentietekst van maximaal 5 regels in.Voor 20 euro (dat is inclusief 21% btw) plaatsen we uw Vindertje twee keer. Gitaarles voor beginners Een leuke cursus voor de startende gitarist. We leren noten, theorie, en veel liedjes. Snel resultaat! tel. 06 8156 4152

ROWI-REPARATIE reparatie witgoed ( ook inbouw) TV-satelliet-computer-thuisnetwerk tel: 0315-654290 of 06-45792125 of kijk op WWW.ROWI-REPARATIE.NL

Goede winterbanden voor Citroen C4 Nauwelijks gebruikt 06-51760020

Bauernhofcafé Hahnerfeld 9 Anholt voor groepen brunch, koffie/gebak uitgebreide maaltijd en/of feestpartijen/bijeenkomsten graag op afspraak: 0049 2874 1367

Voor een kop koffie (geen senseo) en een gevulde koek maak ik uw tuin winterklaar! Inlichtingen: M.Jansen. Tel: 06-15010554 /651052

Ambulant PEDICURE Monique van Os Heeft u last van likdoorns, eelt, schimmelnagels, of wilt u gewoon een goede voetverzorging? Bel voor info of een afspraak 0633059780

Gezocht:Voor langere tijd, een vochtvrije garagebox voor stalling auto. Reacties gaarneonder tel nr: 06-38663066

Sint en zijn Pieten zijn weer in Dinxperlo en omgev. Wilt u ze boeken!! Tevens verhuur van Sint/piet of Kerstman-pak. Ook voor scholen of verenigingen. Bel ons T 06-28546935

Polizei Suderwick - Politie Suderwick bereikbaar via tel.nr. 02874-98 94 80. Bibliotheek Dinxperlo - Nieuwstraat 47, Dinxperlo, 0315-653100. Open: Ma: 14.00 uur - 17.00 uur, di 14.00 uur - 20.00 uur, wo 14.00 - 17.00 uur, do 10.00 uur - 12.00 uur, vr 14.00 uur - 20.00 uur.

Beauty salon

Protestantse Gemeente Dinxperlo Zondag 2 december 2012, Eerste Advent, Uitgangscollecte: avondmaal 10.00 uur Ontmoetingskerk, ds. P.Bochanen, avondmaal, lopende viering, oppasdienst, kindernevendienst 15.00 uur Dr. Jenny woon-zorgcentrum, ds. P.Bochanen, avondmaal, ook voor luisteraars kerkradio Evangelisch Ref. Kirche Suderwick Niet ontvangen Gemeinde St.-Michael, Suderwick Donnerstag, 29.11.2012 18.40 Uhr Rosenkranzgebet 19.00 Uhr Hl. Messe im Michaelstreff, Messgedenken für Leb. u. Verstorb. der Familien Jansen u. Güldenberg, Hermann Schlütter, Verstorb. der Familie Ernsten Sonntag, 2.12.2012 09.30 Uhr Hl. Messe im Michaelstreff, Jahresgedenken für Ludwig Büdding, Messgedenken für Markus Nießing u. Anna Berkholz, Messgedenken für die

Leb. u. Verstorb. der Kolpingfamilie, Josef u. Maria Booms, Leb. U. Verstorb. der Fam. Booms. Der Spieletreff für Senioren findet wieder am Montag, 3.12. um 15.00 Uhr im Michaelstreff statt. H.H. Petrus en Paulus Breedenbroek Zaterdag 1 december 19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Herenkoor. Voorganger: Pastoor Smits Vrije Baptistengemeente Dinxperlo De Vrije Baptistengemeente houdt iedere zondag 10.00 uur een dienst in gebouw De Bron, Ottenshof 9 Dinxperlo. Er is zondagsschool en crèche. Voor inlichtingen: (0315) 651320 of (0315) 654871 of www.baptistendinxperlo.nl Vergadering van Gelovigen Dinxperlo Elke zondag dienst om 9.30 uur met avondmaalsviering; aansluitend toespraak uit de bijbel. Er is zondagsschool en crèche. Woensdag 19.30 uur gebedsdienst aan Kerkhofplein 7. Informatie: (0315) 652336 of www.christengemeentedinxperlo.nl. De Christelijke Gereformeerde Kerk Berkenhovestraat 9, 7122 ZX Aalten. Iedere zondag zijn de diensten om 9.30 uur en 15.00 uur o.l.v. predikant ds. R.Bikker. Er is oppasdienst voor de kinderen.

Adverteren in deze krant? andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

- Vindbaar - Leesbaar - Betaalbaar McBrand Interactive Media M 06 - 2496 4488 www.mcbrand.eu

Lonneke

actie in de maand december. 10% korting op een volledige gezichtsbehandeling

Speciale

Kerkdiensten RK-kerk De Goede Herder Dinxperlo Zondag 2 december 10.00 uur Woord en Communieviering, voorganger: pastor van der Ploeg; m.m.v. dameskoor. Na afloop staat de koffie klaar!

Webdesign

Tevens kunt u terecht voor: * Pedicure * Cadeaubonnen * Producten * Kettingen * Armbanden Voor een afspraak kunt u bellen naar: Beauty salon Lonneke, (0315) 65 24 22 * Sjaals

Siemes lifestyle Uw adres voor: • • • • • • • •

PVC vloeren Egaliseren Laminaat Tapijt Vinyl Karpetten Gordijnen Rol -, vouw- en paneelgordijnen • Horizontale en verticale jaloezieën • Plissé en Duette • Velux Raamdecoratie

Kerkhofpad 13 | T (0315) 65 1112 | M 06 20032555 | www.tapijt-siemes.nl

Frank en e Siemes Joland

OPENINGSTIJDEN Maandag gesloten Dinsdag t/m Vrijdag 10.00 - 12.00 uur 13.30 - 17.00 uur Zaterdag 9.00 - 13.00 uur Buiten deze tijden op afspraak open, ook in de avonduren!


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

9

Kunst en cultuur

Amerikaans sausje voor Dinxperlose blazers DINXPERLO - Onder de titel Mix & Match speelden algemene muziekvereniging Prinses Beatrix en koor Vision afgelopen zaterdag de sterren van de hemel. Ons Huis leek even een saloon op de Amerikaanse prairie, maar wie goed keek ontwaarde puur Dinxperlose gezichten. Tijdens dit najaarsconcert kwa-

men stijlen als jazz tot boogie-woogie voorbij. En artiesten als Elvis, The Village People en Frank Sinatra. Koor Vision, onder leiding van Paul Gregoor, zorgde voor de vocalen. Fred te Kamp ontpopte zich tot showmaster van de avond, alsof hij nooit anders gedaan heeft. Kortom, een muzikaal hoogtepunt van 2012 in hét ontmoetingscentrum van Dinxperlo.

Adventsconcert koor De Vriendenkring SINDEREN - Het Adventsconcert van gemengd koor De Vriendenkring belooft ook dit jaar veelkleurig en interessant te worden. Er is geprobeerd een veelzijdig programma samen te stellen, wat het eigen repertoire en de bezetting betreft. Het adventsconcert vind plaats in de Keurhorsterkerk te Sinderen op 2 december 2012 om 16.00 uur. ‘Wij zijn blij dat naast de instrumentale medewerking van Carla Meersma en Angela van Etten (blokfluit); Lizette Hartemink en Bob Blok (dwarsfluit); Hans Vader

(cello) en Wessel Springer (cembalo en orgel) ook het vocaal ensemble Luscinia (Ulftse Nachtegalen) onder leiding van Ben Simmes van de partij is. Van de Vriendenkring krijgt men vocale muziek te horen zonder en met instrumentale begeleiding en vaak afgewisseld met samenzang, terwijl Luscinia veel eigentijdse muziek brengt, geleid door Ben Simmes van achter de piano. Het instrumentaal ensemble weeft haar muziek door het hele programma.’ De deuren van de Keurhorsterkerk gaan om 15.30 uur open en wij raden u aan op tijd binnen te komen. De toegang

Foto: Frank Vinkenvleugel

Sie sind wieder da: Kingbon AC/DC SUDERWICK - Im Mai diesen Jahres spielte Kingbon schon einmal in Suderwick . Das Konzert gefiel den Fans von ACDC dermaßen gut, dass noch in der Nacht eine Neuauflage des Konzerts geplant wurde. Wir dürfen festhalten dass nichts im Pressebericht übertrieben wurde sondern die Qualität genauso Realität ist wie beschrieben. Echte Fans sollten sich das Spektakel nicht entgehen lassen. Die Jungs von Kingbon sind eine Klasse für sich ist die Überzeugung der Gäste und des Veranstalters. Die Band präsentiert AC/DC wie es sein soll. Stilgerecht, authentisch und ohne Schnörkel und Schminke bringt die Band die bekannten Hits von ACDC auf die Bühne. Der Schwerpunkt der Show liegt dabei auf den unvergessenen, AC/DC Sänger Bon Scott. KINGBON ist nicht nur eine Live-Attraktion für AC/ DC Fans. Die Truppe besticht mit

Foto: pr

Dynamik, Sound, Ausstrahlung und Power. Rockliebhaber aller Genres kommen hier voll auf ihre Kosten. Stattfinden wird das Ganze im Saal Zum Pitt in Suderwick am

01. Dezember 2012. Der Einlass ist um 19:30 Uhr und der Beginn des Konzertes um 20:30 Uhr. Tickets kosten im Vorverkauf 10 Euro und an der Abendkasse 12 Euro.

Foto: pr

Unser Dezemberprogramm 01.12. 2012 Kinbon ACDC Tribute 08.12. 2012 Spareribs 08.12. 2012 Irish Christmas mit „Ten Pints after“ 09.12. 2012 Spareribs

xxxxxx

foto: pr

1. u. 2. Weihnachtstag Essen a la Cart Nur nach Anmeldung Eiermarkt 14 / 16 *46419 Anholt- Isselburg Tel: (0049) (0) 2874-2019 oder (0031) (0) 623086754 www.hausonstein.de

31.12. 2012 Silvesterparty (Kosten 35,00 Euro. Nur im Vorverkauf)


10

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Sport in en rondom Dinxperlo

Gemoedelijke start kersttoernooi in Ons Huis DINXPERLO - Op vrijdag 23 november was in ontmoetingscentrum Ons Huis de aftrap van het jaarlijkse kersttoernooi. Dit biljarttoernooi voor teams bestaande uit collega’s, buren en vrienden beleeft al weer zijn 28e editie.

DINXPERLO - Na het succes van vorig jaar organiseert zaalvoetbalvereniging FCD/’t Sportcafé opnieuw het Bedrijventoernooi. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 5 januari 2013 en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Zo zijn ook de eerste deelnemers al bekend.

Bestaande teams van verschillende biljartverenigingen worden flink door elkaar gehusseld. Er is zelfs een Heurnse biljarter die een team uit Dinxperlo-Noord versterkt. Afgelopen vrijdag speelden Rück’los en Drukkers op biljart 1 en Krietjes en WildDouble op biljart twee. Het derde biljart faciliteerde een confrontatie tussen Sander en SVD, terwijl op het vierde doek de strijd tussen familie Feukkink en Hoge Veld 1 werd beslecht. De vorige editie van het kersttoernooi was een prooi voor team Lovelyboys. Zij komen op 27 november voor het eerst in actie. De verrichtingen zijn te volgen op www.bvonshuis.nl.

Foto: Frank Vinkenvleugel

FCD/’t Sportcafé 1 klopt De Waggel 2 in slotfase DINXPERLO - Na een rustperiode van liefst vier weken stond FCD/’t Sportcafé 1 te popelen om eindelijk weer eens te mogen zaalvoetballen op vrijdagavond. Dat iedereen even weer moest wennen was al snel duidelijk, want er werd op de heenweg eerst het pasje van keeper Roland Strikwold vergeten en vervolgens ook nog de map met wedstrijdformulieren en andere pasjes. Hierdoor moest een aantal spelers en trainer Jan Bussink een waar bliksemavontuur afleggen, wat ze via De Heurne en Suderwick uiteindelijk net op tijd in Gendringen bracht. Zelfs de eerste supportersschare was nog eerder aanwezig. Het was nog een geluk dat de scheidsrechter de aanvangstijd van de wedstrijd nogal breed nam, daar hij om half 10 nog druk bezig was met discussiëren of de

Bedrijventoernooi keert terug

tenues van beide teams wel genoeg van kleur verschilden. Op sportief gebied hoefden de Dinxperloërs allerminst weer te wennen na de lange rustperiode, want men begon scherp en zette de tegenstander uit Gendringen direct met de rug tegen de muur. Dit leverde al na 2 minuten een verdiende voorsprong op. Een slim passje van Ramon Radstaak werd goed afgerond door Mark Spoor: 0-1. Dat De Waggel het vooral moet hebben van Kelvin Meijer was reeds bekend van vorig seizoen en bleek ook vanavond weer. Met één van zijn eerste balcontacten scoorde hij namelijk de gelijkmaker, die op dat moment volledig uit de lucht kwam vallen. Gelukkig liet FCD dit niet op zich zitten en ging het gewoon door met goed en agressief voetballen. Lees meer op www.rondomdinxperlo.nl.

De opzet van het toernooi is in grote lijnen overeenkomstig de vorige editie. Wel is er, bij voldoende interesse, plaats voor tien bedrijven. Er wordt gestart met twee poules van vier ofvijf bedrijven, waarna er kruisfinales volgen. Vervolgens zijn er wedstrijden om de precieze eindklassering per bedrijf te bepalen.Voor de deelnemende teams staat een lunch klaar. Na afloop van het toernooi vult een deejay het avondprogramma. De hele dag zijn er nevenactiviteiten, zoals pokeren, darten, kegelen en biljarten.

M. Thesing Stukadoorsbedrijf is werkzaam in de particuliere sector, voor zowel renovatie als nieuwbouw. Wij besteden net zo veel zorg aan het stukadoren van een kleine badkamer of het mooi sausklaar opleveren van het plafond van een bestaande woonkamer als aan een grotere klus. Ook restaureren wij oude buitengevels en binnenplafonds, evenals bestaande lijsten en ornamenten.


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

11

Sport in en rondom Dinxperlo

DZSV F1 wint kampioenswedstrijd van Trias F2

Sportprogramma’s FCD / ‘t Sportcafé Vrijdag 30 november 21.30 uur: De Pluum 2 - FCD / ‘t Sportcafé 3 SVD 1 december 2012 12:30 DZSV A1 - Dinxperlo A1 14:30 Dinxperlo B1 - KSH/ RKZVC B1 12:30 Varsseveld C1 - Dinxperlo C1 12:30 Varsseveld C2 - Dinxperlo C2 11:30 Dinxperlo D1 - KSV D1 10:00 Dinxperlo E1 - MvR E2 12:45 DVV MB1D - Dinxperlo/ DZSV MB1D 13:00 Dinxperlo MC1D Quick ‘20 MC1 11:30 Dinxperlo MD1D Zelhem MD1D 2 december 2012 14:30 Dinxperlo 1 - RKZVC 1 11:00 Bon Boys 3 - Dinxperlo 2 10:00 Dinxperlo 3 - AD ‘69 4 11:30 Longa ‘30 9 - Dinxperlo 4 10:00 Dinxperlo 5 - Varsseveld 9

Foto: Frank Vinkenvleugel DINXPERLO - De F1-pupillen van DZSV hebben op zaterdag 24 november 2012 het kampioenschap binnengesleept door in Winterswijk te winnen van Trias F2. De uitslag van de kampioenswedstrijd werd maar liefst 0-3. In IJzerlo stapten de succesvolle voetballers in de huifkar voor een feestelijke rondgang door Dinxperlo. Opmerkelijk was de outfit van de Dinxperloërs. DZSV F1 begon de wedstrijd tegen Trias in oranje shirts, omdat trainers en leider de clubshirts vergeten waren. Het

eigen tenue werd per ijlbode alsnog in Winterswijk afgeleverd. F1 bestaat volgens de website uit: Gijs Hengeveld, Maarten Keuper, Jur Nibbelink, Djeno Verwiel, Sem Westendorp, Wout Geurink, Stan van Dillen en Mitch Looman. Trainers en leider zijn Tonny van Dillen, Henk Westendorp en René Nibbelink. De F2 speelde met 1-1 gelijk en krijgt volgende week nog een kans. Het bestuur is optimistisch: ‘Laat de banden maar op-gepompt, zodat de F2 ook op de ‘koare’ kan.’

Jubileumtoernooi van Favorita DINXPERLO - In het kader van het 50-jarig jubileum van de vereniging organiseert Favorita op 27 december 2012 een spetterende volleybalavond voor leden en oud-leden, supporters, vrienden en sponsoren van Favorita. De bedoeling is dat zij om 19.00 uur in de zaal aanwezig zijn. Terplekke

wordt een indeling gemaakt. Na het onderlinge volleyen is er een gezellige afsluiting in de kantine met een zinderende slottoespraak van de voorzitter. ‘We willen alle leden vragen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn, maar ook oud-leden, supporters en vrienden te mobiliseren om op een van de laatste avonden van dit jaar sportief te zijn’, laat de toernooicommissie weten.

DZSV Programma DZSV 1-12-2012 15:00 DZSV 1 - SDC ‘12 1 12:30 Oranje Nassau 2 DZSV 2 12:30 Teuge SP 2 - DZSV 3 14:30 DZSV 4 - Gendringen 2 14:30 DZSV 5 - FC Zutphen 5 16:15 AZSV 11 - DZSV 6 12:30 DZSV A1 - Dinxperlo A1 10:45 DZSV B1 - VIOS B. B1D 10:30 WVC-SKVW-Winterswijk C2 - DZSV C1 9:30 MEC F1G - DZSV F2 12:30 Rouveen SC VR1 - DZSV VR1 12:00 Eefde SP VR1 - DZSV VR2 9:45 DZSV F1 - DZSV E2 10:00 DZSV MP1 sv Dinxperlo MP1 Ajax-B Zaterdag 1 december 13:00 uur MEC/B’voort B1 – Ajax-B B1 09:30 uur Ajax-B E1 –Silvolde E2 Zondag 2 december 10:00 uur AD’693– Ajax-B 2 12:30 uur AD’69 6–Ajax-B 3 10:00 uur Ajax-B 4 – Winterswijk 6

-Gas & Water -Centrale verwarming -Sanitair & Showroom -Dakbedekking

Meniststraat 33 7091 ZZ Dinxperlo 0315-651387 www.roeterinkbv.nl

Favorita zaterdag 1 december 11.30 uur Favorita MC 1 Gemini MC 1 11.30 uur Favorita JC 1 Brevolk JC 1 13.30 uur Favorita MC 2 DVO MC 2 13.30 uur Favorita MB 1 Longa’59 MB 3 15.30 uur Favorita dames 2 Labyellov dames 1 15.30 uur Favorita heren 2 Dash heren 1 15.30 uur Favorita dames 1 Donitas dames 2 17.30 uur Favorita dames 4 Revoc dames 2 17.30 uur Favorita heren 1 VoCASA heren 2


12

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Rondom Dinxperlo

Senior expert Henk Kip deelt kennis in Kenia DINXPERLO - In oktober was Henk Kip op ‘missie’ in Kenia. De Dinxperloër is senior expert voor PUM Nederland, een organisatie die bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseert. ‘Ik ondersteunde daar met advies en praktische informatie Vikrut, een producent van houten gebruiksvoorwerpen.’ Terug in Nederland zit Henk Kip vol spannende verhalen. En hij wil graag het goede werk van PUM Nederland onder de aandacht brengen. ‘Ik zat bij een familiebedrijf bestaande uit papa, mama en drie grote zonen. Ze hebben ruim 150 man in dienst. Zo’n 120 ervan werken op de textielafdeling.’ Het bedrijf werd eerder bijgestaan door meneer De Haan, een senior expert op het gebied van textiel. Ook een aanvraag voor de houtafdeling werd goedgekeurd en dus mocht ook meneer Kip op pad.

Pollepels De houtafdeling van Vikrut bestaat uit een zagerij, waar de stammen gezaagd worden en de bewerkingsafdeling, waar een variatie aan producten wordt gemaakt met niet al te modern gereedschap. Het gaat om houten vijzels, kaarsenstandaards, maar ook mokkenhouders, pollepels en ander houten keukengereedschap. ‘Er zit wel visie en beleid achter, maar het kan veel efficiënter’, concludeerde Kip al snel. ‘De kwaliteit kan omhoog en ook de punctualiteit van leveren.’ PUM geeft gratis hulp aan bedrijven in ontwikkelingslanden met tussen 10 en 100 man personeel. De eigenaars van bedrijven dienen zelf de aanvraag in, dus ze staan open voor verbetering en verandering. Op basis van zijn kwaliteiten en ervaring werd Henk Kip aan deze aanvrager gekoppeld. Zijn uitzending naar Yaoundé in Kame-

roen liep eerder dit jaar uit op een teleurstelling. ‘De situatie daar was inmiddels heel anders dan in de aanvraag. Ik kon daar weinig betekenen; daarom mocht ik nog een keer.’ Afzuiging In de fabriek trof Kip een rommeltje aan van machines, hout, stof en mensen. Met de veiligheid was het niet al te best gesteld en van afzuiging op de machines hadden ze nog nooit gehoord. ‘In heel Afrika blijkt geen leverancier van afzuiginstallaties te zijn’, weet Kip nu. Ook de werkwijze maakte dat hij mentaal een paar stapjes terug moest doen. ‘Grote pollepels zagen ze met een lintzaag uit een plank. Dat gebeurt niet al te secuur, dus moet er nog heel lang worden geschuurd.’ De taken voor Henk Kip lagen niet alleen binnen het bedrijf Vikrut.

Op de derde dag ging hij met Viktor en zoon Gabriel naar een businessmeeting in Nairobi. ‘Op audiëntie bij de grote baas Mr. Haku van een van de grootste winkelketens in Kenia en andere Afrikaanse landen, Nakumatt genaamd. We probeerden hem over te halen de goederen van Vikrut in de winkels te plaatsen.’ Voor de houtafdeling werd ondertussen een nieuwe manager gevonden; Mr. Keneth Omondi son of Omondi. Brugman ‘Met een eenvoudige vingerknip en een fluitje had Viktor het voltallige personeel bijeen in een ruimte, waar iedereen netjes op een kluitje ging staan om het verhaal aan te horen. Viktor kan praten als Brugman in een volle kerk, dus dat nam de nodige tijd in beslag. Uiteindelijk hebben we de neuzen de zelfde kant op gekregen en de nieuwe man en die vreemde uit Nederland werden geaccepteerd’, schrijft Kip in zijn reisverslag. Met een smoelenboek leerde hij de lastige namen bij de juiste gezichten te plaatsen. Af en toe was er tijd voor toeristische tripjes met de gastfamilie, zo ook op zondag 21 oktober. Anderhalf uur te laat werd Kip opgehaald met een grote pick-up. ‘Hierop stond nog een product dat eerst nog even bij een goede klant afgeleverd moest worden. Daarna hebben we de auto nog maar volgegooid bij een tankstation en vervolgens gingen op weg naar het weeshuis, dat ze sponsoren.’ Het ging om wees-

dieren uit het Nationale Park, die in een dierentuinachtige omgeving worden opgevangen. Zedonk ‘Het was niet erg groot maar ze hadden van alles, leeuwen, cheeta’s, apen, giraffes en zelfs een Zedonk; een kruising tussen een ezel en een zebra.’ Kip bezocht daar ook het enige wingebied van sodakristal. Terplekke is door Tata een compleet dorp neergezet voor de werknemers. ‘Een school, een zwembad, alles is er. Is ook wel zo handig als je zo’n 80 kilometer van de dichtstbijzijnde grote stad bent.’ Via een offroadtocht dwars door Massai-land kwam het gezelschap ook nog bij de warmwaterbronnen met flamingo’s,

PUM Netherlands Senior Experts is een non-profit organisatie die bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseert, die geen commerciële consultancy kunnen betalen. Door deze bedrijven te koppelen aan Nederlandse professionals, stimuleert PUM ondernemerschap, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling van midden- en kleinbedrijf. Door deze professionals kortlopende, adviesprojecten op de werkvloer

pelikanen en andere watervogels. ‘Geweldig om te zien!’ De volgende dag keerde Kip terug naar de realiteit. Samen met Viktor deed hij bankzaken en er werd gesproken over een opleidingscentrum. Kip: ‘De ondernemer wil ook een education center realiseren om in de werkplaats tien tot vijftien leerlingen een praktijkopleiding te geven. Ik heb lesstof achtergelaten. Dat is wel in het Nederlands en van een ander niveau.’ Henk Kip gaat proberen met regelmaat contact te houden met de eigenaar en de nieuwe bedrijfsleider. ‘Met mijn adviezen kan hij pas iets doen, als hij ergens geld kan lenen tegen een redelijk rentepercentage.’

te laten uitvoeren, bouwen bedrijven voldoende kennis op om uit te groeien tot de motor van de plaatselijke economie. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de duurzame economische ontwikkeling van de regio. PUM beschikt over een netwerk van 3.200 vrijwilligers die jaarlijks wereldwijd meer dan 2.000 projecten uitvoeren. De kracht van hun inzet is dat ze één-op-één-advies geven. Kijk voor meer informatie op www.pum.nl.


13

Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

Rondom Dinxperlo

Kip heeft het fraaiste kipje van de DKPV-clubshow DINXPERLO - De Dinxperlose Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging D.K.P.V. hield van 16 tot en met 18 november 2012 de jaarlijkse clubshow in sportcentrum Het Blauwe Meer te Dinxperlo. Jan Kip (Breedenbroek) werd winnaar bij de dwerghoen-

ders met een fraaie zwarte Antwerpse Baardkriel-hen. Han Rensink (De Heurne) won bij de hoenders met een fraaie zwarte Australorp-haan. Hans Seesink (Varsseveld) had het fraaiste konijn in de open klasse,

een Kleurdwerg middengeel marter ram. Joyce Ruesink (De Heurne) had het fraaiste konijn in de jeugdklasse, een Kleurdwerg middensepia marter zilvervos ram. Thijs Rensink (jeugdlid, De Heurne) won bij de sierduiven met een fraaie Gelderse Slenk duivin. Joyce Ruesink (De Heurne) had de fraaiste cavia, een Amerikaans Gekruinde man. Hans Seesink (Varsseveld) won de H.J. Huls-wisselbeker voor het hoogste gemiddelde aantal punten van de show. Jan Kip (Breedenbroek) won de Jonge Dierenwisselbeker en Paul Huls won de H.J. Boland-wisselbeker en de wisselbeker konijn jeugdklasse eigen fok. Jeugdlid Ids Heezen (Varsseveld) had het fraaiste dwerghoen, een Friese kriel hen en jeugdlid Brammert Kip (Breedenbroek) had het fraaiste dwerghoen op één na, een Indische Vechtkriel haan. D.K.P.V. kijkt al uit naar editie 2013 van de clubshow.

Keurmeesters in actie…

Foto’s: pr

‘Broertjes’ gaan met hun tijdloze kerst-cd over alle grenzen heen

Con Spirito presenteert ‘juweel met kerstliederen’ BREEDENBROEK / DINXPERLO - De nieuwe kerst-cd van mannenkoor Con Spirito zag afgelopen zondag officieel het levenslicht. Na een smakelijk lunchbuffet bij zaal Koenders trapte voorzitter Bennie Lammers af voor de presentatie van de geluidsdrager. Op een groot scherm werden vervolgens videobeelden van de opnamedagen vertoond. Het heeft veel oefenen, twee opnamedagen en heel wat zweetdruppels van onze dirigent gekost’, vertelde Lammers tegen de zaal vol koorzangers en aanhang. ‘Als je dit hoort, lopen je de rillingen over de rug. Je moet hem in huis hebben!’ De cd begint met een kerstoratorium, dat nooit eerder door een mannenkoor is vertolkt. Het oratorium ‘Een Nieuw Begin’ werd geschre-

ven door Johan Bredewout. Voor de begeleiding van de zang tekenden het salonorkest uit Münster en diverse muzikanten van Psalm 150. Irma ten Brinke zingt enkele solo’s op de nieuwe cd. Complimenten waren er ook voor de vormgeving van de kerst-cd. Gerdien Beernink kreeg bloemen voor de stijlvolle uitstraling van houder en boekje. Ze had ook nog een leuke anekdote. Tijdens het vormgeefproces zag een van haar kinderen een groepsfoto van de koorzangers in kostuum en vroeg: ‘wie zijn die broertjes?’. Van de 1500 cd-exemplaren zijn er al 650 verkocht. Topverkoper Heinrich van den Bruck (56 stuks) had de eer om een taart met sterretjes en het nieuwe schijfje van 15 euro binnen te dragen. Meer informatie staat op www.conspirito-dinxperlo.nl.

Dirigent Ben Simmes en topverkoper Heinrich van den Bruck met de kerst-cd ‘Grenzeloze Kerst met Con Spirito’. Foto: Frank Vinkenvleugel

Vernieuwd Bonebo is klaar voor de winter Tekst: Juul Seesing DINXPERLO - Ook deze winter heet restaurant Bonebo haar gasten van harte welkom in de vestiging aan de Dr. van der Meerstraat in Dinxperlo. Het restaurant heeft enkele veranderingen doorgevoerd om het de gasten nog meer naar hun zin te maken. Zo zijn er gordijnen aangebracht bij de tafels om de bezoekers meer privacy te bieden. Verder heeft het restaurant nieuw meubilair, terwijl er ook nieuwe culinaire gerechten op het menu staan. Maar de belangrijkste verandering vindt binnenkort plaats: een nieuwe saladebar, waar gasten zelf hun salades kunnen samenstellen. ‘Dan kunnen

mensen zelf de salades opscheppen die ze lekker vinden, waardoor wij ook minder weg hoeven te gooien. Dat is ook belangrijk’, vertelt Slavica Radoicic, die samen met Bobo Radoicic de eigenares van het restaurant is. Bonebo heeft ook een culinaire avond op het programma staan. ‘Op 30 november 2012 hebben we een Joegoslavische culinaire avond in ons restaurant. Deze is al vol geboekt, maar bij genoeg animo zijn we bereid om een tweede datum te prikken in december’, aldus Radoicic. Verder biedt het restaurant dit jaar wederom een wintermenu aan. ‘Maar naast het wintermenu is onze standaard menukaart uiteraard ook gewoon beschikbaar. Ook met Kerstmis is dit het geval. Met

dit feest zitten we Eerste Kerstdag ’s avonds al vol geboekt. Voor de middagsessie van Eerste Kerstdag zijn er nog wel een aantal plekken over, net als voor de hele Tweede Kerstdag.’ Tot slot hebben de eigenaren van Bonebo nog iets unieks meegemaakt. Afgelopen maandag (26 november, red.) hielden zij immers een presentatie over voedsel en wijn uit Servië in het stadhuis van Den Haag voor 400 mensen. ‘Vanwege de mogelijke toetreding van Servië tot de Europese Unie is ons gevraagd door de Servische ambassade in Nederland om Servië te promoten in Nederland. De minister van Europese integratie van Servië was ook aanwezig bij de presentatie’, besluit Radoicic vol trots.


14

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Rondom Dinxperlo

RondomDINXPERLO

De sint is nu ook in IJzerlo

SMAAKT DEZE KRANT NAAR MEER? ADVERTEER! Mail André Veldhuis andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Foto: Kick Oort IJZERLO - Na Dinxperlo en Aalten, kwamen Sinterklaas en zijn aardige Zwarte Pieten aan in IJzerlo. Wat volgde was een gezellig feestje en vele cadeautjes en snoep voor alle kinderen in het Dorpshuis.

Nu met een gratis klokthermostaat t.w.v. € 230,en op de ATAG E en Q modellen 10 jaar garantie icm serviceonderhoudscontract met de mogelijkheid tot zelfs

15! jaar garantie*

Molenweg 5, Breedenbroek

Tel. 0315-617555

*Informeer voor de voorwaarden.

Eerste Kerstdag Kerstbuffet

Sinderenseweg 112, Sinderen

bij Bulsink in

Aanvang 17.00 uur - zaal open om 16.00 uur WESTENDORP Timmer- en Aannemersbedrijf Nijmansdijk 6 De Heurne | Tel: 0315-651593 • Nieuwbouw en verbouw • Renovatie en/of onderhoud • Dakkapellen op maat gemaakt • Hout of kunststof - kozijnen, ramen en deuren • Hout of kunststof gevelbekleding • Verkoop van hout en plaatmateriaal

4 gangen in buffetvorm € 24,00 (4-12jr. €12,00) inclusief welkomstdrankje en einde koffie

opgave vanaf nu want VOL=VOL

Tel: 0315-617217

Wilt u liever gebruik maken van onze


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

15

Rondom Dinxperlo

Meer deelnemers zijn nodig voor Hartveilig Wonen DINXPERLO - Eerder deze maand vertelde Peter Kamminga op uitnodiging van Dinxpers Belang over Hartveilig Wonen. Hij is zelf ambulancebroeder en weet uit ervaring hoe belangrijk snel ingrijpen is bij een acute hartstilstand. De ambulance kan niet altijd tijdig aanwezig zijn. Door het aanvullende Hartveilig Wonennetwerk neemt het aantal sterfgevallen in Nederland af. Een acute circulatiestilstand komt altijd onverwacht en kan overal gebeuren: thuis, op het werk of tijdens het sporten. Het is belangrijk om altijd 112 te bellen. Indien nodig alarmeert de meldkamer ambulancezorg opgeleide en geregistreerde vrijwilligers. Het alarmeringssysteem van Hartveilig Wonen zoekt op postcode de dichtstbijzijnde vrijwilligers. Zij ontvangen een sms-bericht op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer of de locatie van de dichtstbijzijnde AED. De presentatie van Kamminga in sportcentrum Het Blauwe Meer begon swingend met het nummer Stayin’ Alive van de Beegees. ‘Dat is het juiste reanimatietempo’, liet hij weten. In de afgelopen jaren is al flink wat gezondheids-

winst geboekt. Door reanimatie en de inzet van AED’s is de overlevingskans gegroeid van 10 naar 70 procent. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen buiten een ziekenhuis een acute circulatiestilstand, dus het gaat om duizenden mensenlevens die kunnen worden gered. De eerste zes minuten zijn bij een circulatiestilstand cruciaal. En de gemiddelde aanrijdtijd van een ambulance is 10,72 minuten. Opgeleide vrijwilligers die zijn aangemeld bij Hartveilig Wonen, kunnen de tussenliggende tijd overbruggen. Kamminga adviseert om altijd 112 te bellen. ‘Je wordt altijd doorgeschakeld, dus begin niet uitgebreid te vertellen wie je bent’, tipt hij. ‘Zeg bij het bellen eerst alleen wie je wilt spreken. Bijvoorbeeld: ambulance Dinxperlo. Daarna wordt gevraagd naar adres en huisnummer.’ De meldkamer verstuurd een sms naar geregistreerde vrijwilligers van Hartveilig Wonen. Zij krijgen het verzoek naar het slachtoffer te gaan of de dichtstbijzijnde AED op te halen. Het systeem informeert de andere vrijwilligers zodra er voldoende mensen zijn. Kamminga: ‘Voor de deelne-

Jordi Deckert is momenteel het enige werkgroeplid van Hartveilig Wonen in Dinxperlo. Hij heeft meer dan tien EAD’s bij bedrijven in kaart gebracht. Foto: Frank Vinkenvleugel mers is een app ontwikkeld, die gebruik maakt van de gps-locatie. Hartveilig Wonen weet dan altijd waar je bent. Bij oproep via sms

gaat het systeem uit van de vooraf opgegeven adresgegevens.’ De vrijwilligers die naar het slachtoffer gaan, bieden hulp tot de ambu-

lance aanwezig is en professionele hulpverleners de zorg overnemen. Meer informatie op www.hartveiligwonen.nl.

Jubilarissen bij RK Dames- en Herenkoor DINXPERLO / BREEDENBOEK Op zaterdag 24 november werden trouwe zangers van het Dames- en Herenkoor in het zonnetje gezet. Het bestuur van de Diocesane Sint Gregoriusvereniging van aartsbisdom Utrecht stuurde twee onderscheidingsbrieven naar de Verrijzenis Parochie. Negen zangers kregen een zilveren eremedaille voor hun 25-jarig koorjubileum. Een gouden eremedaille van Sint

Gregorius voor 40 jaar koorlidmaatschap was er voor Maria Bolwerk en Mimi Koenders. In het najaar van 2011 zijn de RKkerkkoren van Breedenbroek en Dinxperlo samengevoegd tot een groot Dames- en Herenkoor. Sindsdien zit er weer spirit in. En hoe leuk het vieren van jubilea ook is; jonge aanwas is ook zeer welkom!

Foto: Frank Vinkenvleugel

aalders b.v.

machine-/apparatenfabriek

T +31(0) 315 65 11 67 E info@aalders-bv.nl W www.aalders-bv.nl

met een uitgebreid machinepark zijn wij specialist in het verwerken van roestvast staal, staal en aluminium.

Zonnepanelen uit Dinxperlo Advies op maat | Duitse kwaliteit

Prijsvoorbeeld Schuindak 20 monokristalijn panelen 200 Wp

Advies + Levering + Montage

€ 7899,- incl. btw Tel: 0315 655 977 | www.zonklimaat.nl


16

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

g i l e d r o o v r Supe dal n a L r a na ! s k r a P n e e r G Bij 50 euro aan boodschappen* een Landal GreenParks weekend-/midweek arrangement voor slechts € 179,-

Uw Landal GreenParks supermarktaanbod bevat: • Een weekend of midweek in een 4- of 6-persoonsbungalow in een park naar keuze** • - Inclusief comfortarrangement*** - Inclusief reserveringskosten - Inclusief toeristenbelasting

Uw voordeel:

Landal Coldenhove

Landal Het Vennenbos

4 personen

6 personen

Normaal: 244.00

Normaal: 480.00

Extra: Incl. Comfortarrangement*** t.w.v. € 35,80 Incl. Reserveringskosten Incl. Toeristenbelasting

Extra: Incl. Comfortarrangement*** t.w.v. € 53,70 Incl. Reserveringskosten Incl. Toeristenbelasting

Midweek: 25 februari tot 29 februari 2013.

Arentz

Weekend: 24 mei tot 27 mei 2013.

Nu slechts

00

179.

Kijk voor alle actievoorwaarden op

www.landalsupermarktactie.nl * Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Excl. statiegeld, tabakswaren, geneesmiddelen, babyvoeding tot 1 jaar, loten en telefoonkaarten.

**Geldig voor een midweek of weekend verblijf in een standaard 4- of 6- persoonsbungalow in Nederland: Landal Aelderholt, Coldenhove, De Lommerbergen, Het Vennenbos, Heideheuvel, Heihaas, Hoog Vaals, Landgoed ’t Loo, Miggelenberg, Rabbit Hill, Twenhaarsveld. In Duitsland: Landal Hochwald, Mont Royal, Sonnenberg, Warsberg en Wirfttal.

*** Bevat bedlinnen, opgemaakte bedden en een hand- en keukendoekenpakket


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

P

Gratis parkeren! facebook.nl/jumbosupermarkten

Dinxperlo: Heelweg 73

17


18

RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Rondom Dinxperlo

Afvalbak staat een paar meter te ver

Foto: Frank Vinkenvleugel DINXPERLO - Ondanks enkele voortreffelijke horecagelegenheden is er blijkbaar toch behoefte om alcohol te nuttigen in de Dinxperlose openbare ruimte.

Onze fotograaf Frank Vinkenvleugel trof vorige week zondag dit stilleven aan bij de Dorpskerk. Zo te zien is de wijn voor het heilig avondmaal al op…

Open Podium On Tour met Laura van Kaam AALTEN - Open Podium On Tour laat onbekende talenten uit de hele regio theaterervaring opdoen. Ze zijn de finalisten van Amphion Open Podium. De finale heeft plaatsgevonden op zaterdag 29 september in schouwburg Amphion en heeft een stel fantastische artiesten opgeleverd, die op zaterdag 8 december allemaal naar Streektheater De Pol komen. Daar willen ze frank en vrij, los van alle zenuwen spelen, zingen en acteren.

gekomen te zijn, terwijl de vakjury van dit jaar vond dat de kwaliteit van het gebodene zeer hoog lag.

Zo’n avond als deze moet u zich gewoon laten verrassen. Afgelopen seizoen was er zo’n fantastisch programma en hadden velen spijt niet

De voorstelling begint om 20.00 uur in Streektheater De Pol Aalten. Meer informatie en foto’s op www. streektheaterdepol.nl.

Het programma is zeer gevarieerd en voor de toegangsprijs van € 10,00 per persoon hoeft u niet thuis te blijven. De presentatie van de avond is in handen van cabaretier Ben Beijer uit Gaanderen. De artiesten die optreden zijn: Laura van Kaam uit Dinxperlo, Jan Willem van Opstal, Anne & Robin, Irene Hoogveld en De Larmoyantjes.

Arjen Lievers presenteert boek Placebo IJZERLO - Op donderdag 29 november overhandigt Arjen Lievers uit IJzerlo het eerste exemplaar van zijn boek ‘Placebo’ aan Dr. Taubert, uroloog en eerste behandelaar van testiskanker in het Slingelandziekenhuis. De presentatie vindt plaats in Grand Cafe De Ploeg, Kerkplein 17, 7051 CZ Varsseveld.

met wetenschappelijk onderzoek. Na de diagnose werd zijn broer als zoveel lotgenoten opgeslokt door de reguliere molen van operaties, bestralingen, operaties en nabestralingen en tot slot nog een zware chemokuur. Het waren niet alleen slopende ingrepen; ze hadden helaas geen van allen effect. Op een gegeven moment besloot Wessel om het over een andere boeg te gooien. Hij wees het advies van zijn artsen om een nog zwaardere kuur te proberen af, en besloot zich niet opnieuw in te graven in de christelijke dogma’s uit zijn jeugd. Wessel ging op zijn eigen manier op zoek naar genezing.

In 2008 overleed Wessel, de jongere broer van Arjen Lievers aan de gevolgen van testikelkanker. Na zijn overlijden is Arjen zich gaan verdiepen in zijn ziekte. Hij las in Laura van Kaam gaat met de andere finalisten van Open Podium die jaren bijna alles wat er over de ziekte kanker te lezen valt en Amphion ‘on tour’. Foto: Guido Pelgrim hij pakte ook weer een studie op, Edisonstraat 6 naast zijn werk. Gaandeweg ontdekte hij dat het geen toeval was 7131 PB Lichtenvoorde waarom zijn broer ziek werd,Tel.: en 0544-371751 hij ontdekte dat het ook geen Fax: toe- 0544-377109 val was waarom hij niet meerE-mail: beter info@mellink.nl is geworden. Arjen is toen nog 16-06-2011 Datum: ........................................................ K.v.K. Arnhem nr. 08056869 gerichter gaan studeren en onderBREDEVOORT - Intratuin is vo- dat Intratuin voor het eerst deze inspelen op de wensen van onze zoeken. In 2011 besloot hij zijn rige week in aanwezigheid van de prijs in ontvangst heeft mogen klanten.’ verhaal en zijn ontdekkingen daar- nationale retailtop uitgeroepen nemen. Vooral omdat het onze omtrent op te schrijven. Het werd als dé hoofdprijswinnaar van de klanten zijn die ons gekozen hebCijfer een boek, genaamd Placebo. publieksprijs ‘Beste Winkelketen’ ben. Zij zijn het waar we het met Een jaar lang mag Intratuin zich de In het boek Placebo legt hij een 2012. Dit werd bekendgemaakt z’n allen binnen Intratuin voor Beste Winkelketen van Nederland verband tussen de ziekte van zijn tijdens het ING Retail Jaarprijs doen en een mooiere beloning kan noemen. Met een gemiddeld rapik me dan ook niet bedenken. broer, zijn belemmerende overGala in Spant! te Bussum. portcijfer van 7,70 won de tuinUit deze verkiezing blijkt maar tuigingen over zichzelf en enkecentrumketen eerder in oktober de weer eens dat we met onze IntraEigenaar Willy Heinen van Intracategorieprijs Tuin. Intratuin scoorle traumatische ervaringen in zijn tuin Bredevoort: ‘Ik ben er trots op tuinformule op een goede manier de tijdens de eerste beoordelingsjeugd. Hij staaft zijn bevindingen

Knipeugsken Hie is d’r weer de goede Sint de groten vrind van ieder kind ondanks de crisis is ‘e kom’n en hef hie veur de kinder iets met ‘e nom’n de kinder wacht met ongeduld maor een kinderhand is gauw ‘e vult kommende jaor wordt de contantjes minder in de mensen handjes dan zal ’t allemaol minder gaon en ko’w met leuge hande staon maor joa, wi’j blieft de maor op hopp’n dat de crisis gauw zal stopp’n want a’j gin hoppe hebt as mensen is der kommend jaor niks meer te wensen. p.s. Dit kabinet is an ’t zwartepieten de kleine man den krig de nieten.

Intratuin is beste winkelketen van Nederland 2012 ronde hoog op de aspecten assortiment (8,42), vernieuwing (7,87) en sfeer (8,13). Tijdens de tweede stemronde - waar het publiek alleen kon stemmen op de 27 categoriewinnaars - behaalde Intratuin maar liefst 27 procent van het totaal aantal te verdienen punten. De Intratuin formule bestaat 32 jaar en heeft 59 franchisevestigingen, waarvan vijf in België.


Woensdag 28 november 2012 • RondomDinxperlo

19

C 100 M 60 Y0 K 20

Win een diner voor 2 bij

schooldammen bedrijventoernooi biljarten bonebo schaersvoorde concert clubshow dorcas concours heurneman

Puzzel

kulturhus jubilarissen klaverjassen koopavond advent sinterklaas superbingo zorgboer dinxpersrequest

Oplossing puzzel week 47

Verborgen zin

Deze week hebben we weer een zin verborgen in het letterblok. Streep alle onderstaande woorden door, dan blijven er een aantal letters over. In deze overgebleven letters zit een zin, die te maken heeft met het 1-jarig bestaan van RondomDinxperlo vorige week. Schrijf de oplossing op deze puzzel en lever hem uiterlijk zaterdag 12.00 uur in bij boekhandel Heezen of VVV Dinxperlo. Een e-mail met de oplossing sturen naar puzzel@ rondomdinxperlo.nl mag ook. Onder de juiste inzendingen verloten we een etentje voor twee personen bij restaurant Engbergen. De winnaar krijgt schriftelijk bericht.

Winnaar vorige week: Gert en Joke Bruggink, Beggelderveldweg 33, Dinxperlo

Uut de kökken van de Achterhoek Herfstgerechten met streekproducten

In de herfst eten we graag soep met een stevige smaak. Nog niet heel dikke soep, zoals erwtensoep, maar wel een pittige soep. De soep uit het recept hieronder wordt gemaakt met roodlof en eieren. Een soep die past bij een wildmenu. In plaats van runderbouillon kan dus prima een wildbouillon gebruikt worden. De pittige smaak wordt veroorzaakt door de roodlof een sla die tot ver in het najaar nog in de moestuin te vinden is.

Herfstsoep met roodlof en ei Ingrediënten

Bereidingswijze

7,5 dl runderbouillon 2 kropjes roodlof gesnipperd 3 eieren 100 gr geraspte oude kaas zout 4 sneden speltbrood

• Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag. • Doe de gesnipperde sla bij de bouillon en laat 10 min pruttelen. • Kluts de eieren in een kom, doe er de kaas en iets zout bij. • Giet het mengsel terwijl je met de vork blijft roeren geleidelijk aan de bouillon toe. • Laat de soep al roerend 10 min pruttelen, tot het eimengsel in dunne draden is gestold. • Rooster de sneetjes speltbrood in de oven. • Leg de geroosterde plakjes brood onderin de soepkom en schep de soep er bovenop.

Dit gerecht is ook gemaakt door J.A. Printed Circuits Company BV uit Eibergen tijdens een kookworkshop bij Op de Brusse. Roodlof vindt u bij Smits Groenten & Fruit in De Heurne Scharreleieren koopt u bij te Grotenhuis aan de Oldenhofsdijk in De Heurne. Speltbrood heeft Bakkerij Brunsveld aan de Dinxperlosestraatweg in IJzerlo.

Agenda voor RondomDinxperlo Wekelijks • Weekmarkt op vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur • Rommelmarkt Beatrixhal op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur • Iedere dinsdag bingo bij zaal Old Dutch. Aanvang 20.00 uur, zaal open 18.45 uur. • VVV Dorpswandeling met gids op ma, di, woe, do, vrij en zat. Meer info via www.vvvdinxperlo.nl.

MUZIEK - Vrouwenkoor Musica geeft een kerstconcert ‘Puer Natus Est’ in de Dorpskerk te Dinxperlo. De opbrengst gaat naar stichting Weeshuis Egyam, Ghana. Aanvang 15.00 uur, entree 10 euro.

Maandag 17 december KERST - Chr. Heurns Mannenkoor o.l.v. Henk Peppelman verzorgt een kerstzangdienst in de Heurnse Kerk. Hieraan werken mee: Harry Boontje, piano/orgel; Marjan Zaterdag 1 december De Haer, harp en jeugdkoor Anteverta MUZIEK - King Bon, die erstklassige AC/DC o.l.v. Riet Lieverdink. Coverband, begeistert das Publikum bei Zum Pitt, Suderwick. Woensdag 19 december MARKT - Kerstmarkt in en rondom Zondag 2 december Schaersvoorde Dinxperlo tussen 17.00 en MARKT - Kerstbazaar in De Taverne (op 20.00 uur. Opbrengst voor Serious Request. de vredesbrug) van 14.00 tot 18.00 uur met medewerking van o.a. kinderkoor Die Vrijdag 21 december Suderwickies en verschillende standhouders. ACTIE - Benefietspektakel Dinxpers Request Entree gratis. op de Markt in Dinxperlo van 12.00 tot 24.00 uur. Zaterdag 8 december MARKT - Adventsmarkt van de stichting Zaterdag 22 december Vrienden van het Dr. Jenny woonzorgACTIE - Benefietspektakel Dinxpers Request centrum tussen 10.00 en 14.30 uur. op de Markt in Dinxperlo van 12.00 tot 24.00 uur. MUZIEK - Popquiz Alive bij café De Sander. Zevende editie van de popquiz met rockband Zondag 23 december Panic Rainworm. MUZIEK - Kerstconcert 2012 door chr. mannenkoor Con Spirito. Aanvang 20.00 Zaterdag 15 december uur. Locatie: de Goede Herder Kerk, Allee 58, MARKT - Moonlight Shopping. Winkelen bij Dinxperlo. Medewerking is er van harmonie maanlicht in het fraai verlichte dorpscentrum St. Antonius. van Dinxperlo. Zaterdag 29 december Zondag 16 december MUZIEK - Zestiger jaren-party rondom 45 SPORT - 18e Dinxperloop surrvivalrun. jaar Half Grown. Naast hun optreden muziOrganisatie door Stichting Survival kale omlijsting door o.a. De Beatlefabriek en Dinxperlo. Locatie: ‘t Barger, Dinxperlo Taco Fruit! Like it op Facebook: Half Grown aanvang 10.00 uur. Freunde. Locatie: Ons Huis, zaal open 20.00 uur.


RondomDinxperlo • Woensdag 28 november 2012

Vernieuwde

www.garten-schwiening.de

Website & Foto’s

Bekijk onze inspirerende Fotogalerij.

Zur Mühle 14

46399 Bocholt

Tel. 0049 2874 900 548

Bespaar tot 100% met uw nieuwe Bosch HR-ketel!

Een nieuwe cv-ketel nodig? Kies de betrouwbaarste HR-ketel van Nederland! Bosch staat garant voor kwaliteit en prestaties. Daarmee bent u het voordeligste uit. Uw voordeel kan zelfs oplopen tot 100%! Koop dit najaar een Bosch HR-ketel en maak elke week kans op volledige vergoeding van aanschaf en installatie. Meer weten? Neem contact met ons op of kijk op www.boschcvketels.nl/100procent

info@garten-schwieing.de

Tiggelovend-Kok Installatietechniek Helmkamp 2A, 7091 HR Dinxperlo t. (0315) 244 888 / 06 – 535 542 05 edwin@tki-dinxperlo.nlwww.tki-dinxperlo.nl

Hallo Achterhoek. Onze manier om de belasting te ontduiken.

• Géén 2% BTW verhoging • Géén BPM • Géén wegenbelasting

Wereld aanbieding voor de Achterhoek: De Toyota Auris 1.8 Full Hybrid limited CVT automaat voor € 21.990,- rijklaar. Brandstofverbruik (556/2011F/EC) varieert van 2,1 l/100 km (47,6 km/l) t/m 4,1 km/100 km (24,4 km/l), CO 2 49-93 gr/km.

Ten Have

Doetinchem, Logistiekweg 32, 0314-322611, www.tenhavedoetinchem.nl

*Actie is geldig van 1 oktober t/m 31 december 2012

20

week48-rondomdinxperlo-28nov2012  

krant Rondom Dinxperlo week 48-2012

week48-rondomdinxperlo-28nov2012  

krant Rondom Dinxperlo week 48-2012

Advertisement