Page 1

Reizen in Roemenië

8-daagse Traditional Tour

Romtour achtdaagse Traditional Tour laat u het meest authentieke gebied van Roemenië zien: Maramureş, in het uiterste noorden van Roemenië. Dit is een uniek stukje Europa, een plek waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en waar de lokale bevolking nog zeer (bij-) gelovig is. Tussen de glooiende groene heuvels woont een hardwerkend en trots volk; de inwoners van Maramures. Paard en wagen horen hier nog thuis in het straatbeeld en de akkers worden hier nog veelal met dieren geploegd. Ook de zondagse klederdracht viert hier nog hoogtij en is een ware lust voor het oog. De prachtige houten kerkjes van Maramures staan op de UNESCO werelderfgoedlijst maar ook de houten dorpshuizen en houten erfpoorten lijken rechtsreeks uit een sprookjesboek te komen.

Beschikbaar:ß April tot oktober


Dag 1

Dag 3

Transfer van de luchthaven van Boedapest naar de Poesta van Oost-Hongarije. Traditionele Hongaarse bogrács goulash (avondmaaltijd) en overnachting nabij het Hortobágyi Nationaal Park.

Bezoek aan “het vrolijke kerkhof” van Sapânta. We bezoeken de stad Sighetu-Marmaţiei alwaar de mogelijkheid bestaat om het indrukwekkende gevangenismuseum te bezoeken. Dit museum is een must voor iedereen die het moderne Roemenië beter wil leren begrijpen en vertelt over de complexe tijd onder het communisme. We vervolgen onze weg in oostelijke richting naar het stadje Vişeu de Sus. Diner en overnachting in Vişeu de Sus.

Dag 2 We rijden door het Hortobágyi Nationaal Park (de Hongaarse poesta) en de stad Debrecen richting de Hongaars-Roemeense grens. Eénmaal in Roemenië rijden we in noordelijke richting door de stad Satu Mare. We rijden verder richting het noorden het Ţara Oaşului gebied in alwaar wij de voetheuvels van de Karpaten inrijden en vervolgens langs de rivier de Tisa en de Oekraaïense grens de traditionele Roemeense provinvie Maramureş binnen. Diner en overnachting te Săpânţa.

Dag 4 Het is ‘s ochtends vroeg op om het houthakkers stoomtreintje (de Mocaniţa) te halen die ons door de dichtbeboste Vaser vallei naar boven stoomt naar het houthakkerskamp. Met wat geluk zien we onderweg herten (en soms ook beren!) schijnbaar ongestoord uit het bergriviertje drinken. Pas laat in de middag zijn wij terug in Vişeu de Sus. Diner en overnachting in Vişeu de Sus.

Dag 5 Een korte rit vandaag naar het prachtig in de heuvels gelegen boerendorpje Poeinile Izei. Hier bestaat de mogelijkheid een mooie rondwandeling te maken en/ of het vroeg 17e eeuwse houten kerkje te bezoeken met angstaanjagende fresco’s met afbeeldingen van


de hel. Ook de moderne Roemeens Orthodoxe kerk ernaast is te bezichtigen. Het interieur is volledig gedecoreerd met zeer kleurrijke fresco’s van ondermeer vele heiligen. Diner en overnachting te Poeinile Izei. Dag 6 In westelijke richting wordt de reis voortgezet langs het moderne Roemeens-Orthodoxe klooster van Bârsana door de intact gebleven dorpjes Sârbi en Budeşti met hun mooie houten erfpoorten en houten huizen. In Burdeşti bezichtigen wij het GrieksKatholieke kerkje. Misschien wel het allermooiste houten kerkje van Maramureş. Diner en overnachting nabij Burdeşti.

Dag 7 Vandaag rijden wij via Satu Mare terug naar Hongarije, alwaar we de laatste avond doorbrengen op dezelfde locatie als de eerste nacht, nabij het Tisza meer. Dag 8 Transfer naar de luchthaven van Boedapest alwaar de rondreis eindigt.


8-daagse Traditional Tour

Prijs: zie Bijlage / Website Wensen? Laat het ons weten!

www.romtour.nl Elspeterweg 78a 3888 MX Uddel Tel +31 (0)577 - 400 673

info@romtour.nl Reizen in RoemeniĂŤ Geprint op Biotop3; houtvrij papier, totaal chloorvrij en FSC-keurmerk

Folder TT 8D  
Folder TT 8D  

Reizen in Roemenië Beschikbaar:ß April tot oktober Het is ‘s ochtends vroeg op om het houthakkers stoomtreintje (de Mocaniţa) te halen die o...

Advertisement