Page 1

1 Städa insidan Börja med att dammsuga. Ta ut allt som går att ta loss och försök komma åt i alla små skrymslen. Byt golvmattorna om det behövs. Rengör sedan klädseln och inredningen, med till exempel Textile Clean från Turtle Wax. Har du skinnklädsel, torkar du den med en lätt fuktad trasa och smörjer sedan in lädret med skinnbalsam. En fuktad trasa fixar finliret också!


2 Städa utsidan Avfettning är steg ett. Och vad du än gör, fuska inte! Om du slarvar kan du få fula repor. Tänk på att använda olika medel, beroende på årstid. Gör du en avfettning på vintern ska du välja ett petroleumbaserat. Glöm inte fälgarna! När du spolat av bilen, helst med högtryckstvätt, är det dags för schamponering. Välj ett schampo för bilar och använd en ren svamp. Skölj och torka med skrapa och mikrofibertrasa. Vill du ha perfekt glänsande lack? Då ska du vaxa också. Men tänk på att det krävs en del kunnande och tålamod.


3 Reparera Kolla alla lyktor, vindrutetorkare och bilrutor. Var noga med småsakerna! Att ta hand om minsta lilla buckla eller lampa, kan ge dig flera tusen kronor till för din bil. Har du ett stenskott på vindrutan? Ta bilen till en verkstad. Att byta vindruta kan du ofta göra till ett ganska lågt pris, om du har rätt försäkring.


4 Ha alla papper i ordning Förutom att ha koll på bilens papper, är det smart att spara alla kvitton på reparationer och underhåll du gjort. Det är ett bevis på att du tagit väl hand om din bil.


5 Låt proffsen göra jobbet Om du har en värdefull bil, kan det vara värt att låta proffsen ta hand om den. Skillnaden mellan en ren och glänsande bil och en smutsig märks på priset du får.

Så får du mer betalt för din bil  
Så får du mer betalt för din bil  

Ska du sälja bilen? Med några enkla knep höjer du värdet. Genom att städa den och fixa alla småsaker, kan du tjäna flera tusen.

Advertisement