Page 199

ANTWERPEN

Muzeul Rubens Peter Paul Rubens este cel mai mare şi mai celebru dintre pictorii din Antwerpen. Rubens a cumpărat o casă aparţinând secolului a XVI-lea, după reîntoarcerea sa din Italia (1600-1608). A trăit în casă din 1616 până în 1640, când a murit. Era una dintre cele mai elegante case renascentist-baroce din 2013 - Ghidul Românului în Belgia

w w w. r o m b e l . c o m

Antwerpen este al doilea mare oraş din Belgia şi are o multitudine de faţete. Este al doilea mare port din Europa (după Rotterdam) - http://lloyd.be/ şi este un oraş splendid cu numeroase stiluri arhitectonice, amintind mai ales de secolele al XVI-lea (Epoca de aur din Anvers) şi al XVII-lea. Trecutul este, de asemenea, reprezentat de numeroase picturi de Peter Paul Rubens care a trăit în Antwerpen la începutul secolului al XVII-lea. Este centrul de diamante al lumii. Dacă diamantele sunt cu adevărat cel mai bun prieten al unei fete, atunci cu siguranţă doamnele nu vor rata o vizită în centrul diamantelor, din jurul gării centrale; zona reprezintă, de asemenea, partea evreiască a oraşului. În prezent, Antwerpen şi-a câştigat un loc printre oraşele de moda ale lumii, datorită eforturilor a numeroşi tineri designeri. Una dintre cele mai mari clădiri este "Central Station", gara centrală, care salută vizitatorii precum o catedrală modernă. Este parţial acoperită de o imensă cupola de sticlă şi metal, proiectată de arhitectul Van Bogaert. Clădirea în sine a gării a fost proiectată între 1895 şi 1905 de către arhitectul Delacenserie. Aici se termina cea mai veche linie de cale ferată din Belgia. Grădina zoologică este cea mai mare din Belgia şi un veritabil punct de atracţie pentru cei mici şi cei mari.

PETRECEREA TIMPULUI LIBER, AGREMENT ŞI DISTRACŢIE

bătălia de la Waterloo din 1815 a devenit proprietate a regelui William I. O altă schimbare de proprietar a avut loc 15 de ani mai târziu, în 1830, când Belgia a devenit stat independent. Regele Leopold I a primit-o drept cadou din partea statului belgian. După un incendiu în 1890 a fost reconstruită, devenind reşedinţă a familiei regale, pe tot timpul domniei regelui Leopold III. În parcul regal atracţia cea mare o constituie serele regale. Construcţia grădinilor botanice a început în 1870. Printre arhitecţii participanţi s-a numărat şi tânărul Victor Horta, care mai târziu va deveni arhitectul lider Art Nouveau în Belgia. Colecţia de plante tropicale şi alte frumoase flori poate fi vizitată de către public timp de 10 de zile în lunile aprilie-mai, în fiecare an. Serele Regale fac parte din monumentele belgiene din secolul al XIX-lea, fiind construite din metal si sticlă, ceea ce reprezenta o inovaţie a vremii. Alte puncte de atracţie: atelierul Reginei Elisabeth, biserica NotreDame din Laeken şi Cripta Regală.

17

193

Profile for Dorin Fleseriu

Ghidul Romanului in Belgia 2013  

Ghidul Romanului in Belgia , editia 2013

Ghidul Romanului in Belgia 2013  

Ghidul Romanului in Belgia , editia 2013

Profile for rombel
Advertisement