Page 1

GRATIS

Casa Mea 24

CONSTRUIEŞTE CASA VISURILOR TALE!

Casa Mea

CEA MAI VÂNDUTĂ REVISTĂ GLOSSY HOME&DECO

de pagini despre

CADOURI

ANUL XV, NR. 12, DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013

ANUL XV, NR. 12, DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013, PREŢ: 8 LEI

case și grădini

care te inspiră

Iluminarea exteriorului casei CUM ALEGEM

5 sfaturi pentru alegerea parchetului FOCUS

Şemineul - gata să-l primească pe Moş Crăciun! PLUS: INSPIRAŢIE TRADIŢIONALĂ, INSPIRAŢIE INTERNAŢIONALĂ, CUM FACEM, GRĂDINI

CASA MEA DEC. 2012–IAN. 2013, PREŢ: 8 RON

CONSTRUIEŞTE CASA VISURILOR TALE!

ÎN CURTE


SUMAR

decembrie 2012–ianuarie 2013

8

Prezentări de case Casele cititorilor 08. ELEGANŢA DESĂVÂRŞITĂ Într-un cartier liniştit din Timişoara am descoperit o casă care nu atrage atenţia prin opulenţă, ci prin modul în care îmbină elementele realizate din materiale naturale cu cele cochete, care îi asigură unicitatea şi personalitatea. 16. CASA MEDITERANEANĂ PE MALUL MĂRII NEGRE Visul multora dintre noi este să-şi construiască o casă cochetă pe malul mării. Însă, pentru o familie din Constanţa acesta nu mai este doar un ideal, pentru că se poate bucura de fiecare zi ca de o vacanţă în timp ce locuiește într-o reşedinţă cu puternic parfum mediteranean.

16

26. SUFLU PROASPĂT PENTRU O CASĂ DIN VEST “Extrem de echilibrată, funcţională la nivelul organizării interioare, edificată de o manieră riguroasă, cu maximă atenţie acordată detaliilor” – este descrierea propriei locuinţe, făcută de beneficiarii acestei case situate într-un cartier liniştit din Timişoara. 34. CASA BUNICILOR DIN BUCOVINA Având în minte proiectele celebrului arhitect Alvaro Aldo, un imens respect pentru natură şi tradiţia bucovineană, dar şi multă răbdare, o familie din Suceava a reuşit să readucă la viaţă o casă veche, părăginită, dar care are în spate o poveste ce merită spusă.

34

Inspiraţie internaţională 40. CASA FUTURISTĂ DE PE COASTA PACIFICULUI Concepută ca un refugiu pe plajă, casa familiei Panet-Raymond reuşeşte să îmbrăţişeze toată vederea de pe coasta Oregon a Oceanului Pacific. Locuinţa face parte din primul rând de case de pe plajă şi pare să “crească” direct din nisip, asemenea dunelor care o înconjoară.

Top 5 case bungalow 49. CARACTERISTICILE CASEI TIP BUNGALOW 50. CASĂ PERFECTĂ, PE UN TEREN ÎNGUST Găsirea unui teren generos este una dintre cele mai mari probleme pe care le întâmpină DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013 CASA ME A 3


cei ce doresc să-şi construiască o casă într-un cartier al unui oraş supraaglomerat. Printr-un proiect realizat ca la carte şi, mai cu seamă, prin respectarea ad litteram a legislaţiei de urbanism, acesta va fi suficient pentru construirea unei case nu doar frumoase, ci şi confortabile.

56

51. ORIGINALITATEA CLUJEANĂ Proprietarii acestei case au pornit din start cu un avantaj faţă de alţi proprietari aflaţi în căutarea casei de vis: unul dintre membrii familiei este un reputat arhitect din Cluj. 52. DETALII CARE FAC DIFERENŢA În trecut, casele impresionau prin dimensiunile lor şi prin ornamentele arhitecturale. Astăzi însă, o casă frumoasă este definită prin simplitate şi detalii de bun-gust.

60

53. MICĂ ŞI COCHETĂ Situată în imediata vecinătate a pădurii, această căsuţă din Snagov atrage toate privirile trecătorilor. Proprietarii au cumpărat reşedinţa în momentul în care îşi doreau o locuinţă retrasă de agitaţia Bucureştilui, unde să îşi poată petrece weekendurile în compania celor mai apropiaţi prieteni. 54. CASĂ FENG SHUI Casa din Snagov impresionează prin simplitate, fiind pusă în valoare prin detalii rustice, dar şi prin elemente care amintesc de principiile Feng Shui.

Ghidul Casa Mea

72

56. INSPIRAŢIE TRADIŢIONALĂ Pregăteşte-ţi casa pentru iarnă!

60. FOCUS Şemineul - gata să-l primească pe Moş Crăciun! 68. CUM FACEM Scapă de zgomotul din locuinţă! 72. CUM ALEGEM 5 sfaturi pentru alegerea parchetului 78 . PAS CU PAS Cum montăm plăcile de parchet laminat GRĂDINI 80. Grădină veşnic verde 92. Grădină germană realizată de peisagişti români ÎN CURTE 86. Iluminarea exteriorului casei 96. EVENIMENTE 4 CASA ME A DECEMBR IE 2012 – IANUAR IE 2013

80


Se spune că dacă îţi alegi o meserie care-ţi place nu trebuie să munceşti nici măcar o zi. Iar atunci când se întâlnesc mai mulţi oameni pasionaţi de ceea ce fac, rezultatul nu poate fi decât o echipă câştigătoare. Vă mulţumim din suflet că ne citiţi şi că ne ajutaţi să fim din ce în ce mai buni! Oana Weinstein redactor-şef

Este locul care-mi place cel mai mult, care mă reprezintă, în care mă relaxez şi-mi regăsesc energia. Este cea mai vândută dintre toate publicațiile home&deco din România, revista care mă învaţă să mă bucur de casa mea şi răspunsul la întrebarea „de ce iubesc să trăiesc la casă”. E soluţia problemelor celor care vor să-şi construiască un cămin şi visul acelora care încă nu şi-l permit. E libertatea regăsită acasă, bucuria petrecerii timpului liber în grădină şi dorinţa de a trăi într-un spaţiu care să mă reprezinte. Casa Mea te ajută şi pe tine să construieşti casa visurilor tale! Poate chiar anul ce vine!

6 CASA ME A DECEMBR IE 2012 – IANUAR IE 2013

Ne dorim să ne cunoaşteţi aşa cum suntem şi în spatele numelor pe care le regăsiţi în revistă, de aceea ne-am gândit să răspundem şi noi la întrebarea pe care le-o adresăm de fiecare dată cititorilor cărora le trecem pragul şi să vă spunem ce înseamnă Casa Mea pentru noi. Mariana Nicolae SGR

E casa mea, a pisicilor mele, a celor 3 broaşte ţestoase şi a peştişorilor mei. Aici am adunate toate amintirile legate de viaţa mea de adult, iar fiecare obiect sau suvenir cumpărat este un semn al reuşitelor mele. Şi acest lucru mă binedispune şi mă încarcã cu energie pozitivã. Datorită frumoaselor poveşti spuse de proprietarii caselor prezentate în revistă, am ajuns să îmi doresc, să visez şi să fac tot posibilul ca în viitorul apropiat să fac trecerea de la apartament la o casă pe pământ. Cu siguranţă atunci voi avea şi vreo 2 câini (dorinţa lui Otto, pentru că unul singur s-ar plictisi).


Costel Popa redactor

Revista Casa Mea oferă sfaturi despre cum să facem ca locuinţa să devină un adevărat cămin. În spatele acestui efort a stat de fiecare dată o echipă care a reuşit să transpună principiile de mai sus şi în spaţiul redacţiei – locul unde se nasc ideile şi care pentru mulţi dintre noi a devenit o a doua casă.

Simona Popa redactor

Pentru mine, acasă înseamnă locul în care mă regăsesc întru totul şi în care ajung în fiecare seară cu plăcere. Din fiecare casă în care am fost am plecat cu câte o idee! Ştiu că într-o zi îmi voi construi locuinţa la care visez şi în care se va regăsi câte ceva din ce am învățat de la voi, cititorii noştri. Voi pune acest lucru pe lista de dorinţe pentru anul 2013!

Alexandru Dan fotograf

Şedinţa foto a fost realizată cu sprijinul magazinului Kika. www.kika.ro. O parte din decoraţiunile din fotografii le puteţi găsi şi în suplimentul Cadouri ce se distribuie împreună cu revista.

O mulţime de alţi colegi,

pe care nu-i puteţi vedea aici, sunt alături de noi lună de lună pentru ca revista noastră să-şi păstreze poziţia de lider în domeniu. Vreau să îi mulţumesc în mod special Vioricăi pentru că ne-a acordat întreaga ei încredere şi a fost parte din echipă, dar şi lui Bogdan, Daniel, Cătălin, Claudia, Otto, Radu, Adi, Dan, Iulian, Ana, Lucia, Alina, Elena, Bebe, Toni, Cătălina, Gabi..., colegilor din tipografie, distribuţie şi din departamentele de suport... Din păcate nu-i pot numi pe toţi, dar vreau să ştie că le mulţumesc pentru faptul că au dat dovadă de profesionalism şi de o atitudine constructivă într-o perioadă în care e nevoie mai mult ca oricând de asta. Mulţumirile mele se îndreaptă, de asemenea, către colaboratorii noştri, clienţii de publicitate şi specialiştii care ne-au fost aproape în anul ce tocmai se încheie şi cu care sperăm să avem o colaborare cel puţin la fel de benefică şi în anul ce urmează. Dar nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără susţinerea managementului grupului nostru de presă, care ne-a oferit oportunitatea de a dovedi că suntem cei mai buni!

Ma gândesc la casa părintească Îmi doresc o casă bârlog Visez casa bat-cave Casa hotel, ma plimb Casa de sub stele e universală Noutatea din casa străinilor Plănuiesc casa atelier Indiferent, casa mea e unde îmi e dorul.

Alice Stoicescu art director

Casa mea este spaţiul unde îmi adun laolaltă gândurile, îmi cântăresc deciziile şi fac planuri pentru viitor; un loc cu cărţi, prieteni şi voie bună. De un an de zile de când m-am alăturat redacţiei, a căpătat şi o a doua semnificaţie: mai mult decât un simplu job, o incursiune zilnică în casele voastre – spaţii care vă reflectă personalitatea, gusturile şi preocupările.

Marius Iancu corector

Noţiunea de casa mea, în sensul ei propriu, înseamnă pentru mine întâi de toate familie, apoi căldură, echilibru şi confort. Iar revista semnifică informaţie, inspiraţie, inovaţie şi nu în ultimul rând bun-gust.

Sărbători cu linişte, u An Nou fericit! şi un

DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013 CASA ME A 7


INFO

LOCALIZARE: TIMIŞOARA SUPRAFAŢA UTILĂ: 180 MP SUPRAFAŢA TERENULUI: 700 MP ZIDĂRIE DE CĂRĂMIDĂ NIVELURI: 2 (P+1) NUMĂR DE CAMERE: 4 ANUL ÎNCEPERII CONSTRUCŢIEI: 2010 ANUL FINALIZĂRII: 2011

8 CASA ME A DECEMBR IE 2012 – IANUAR IE 2013


RE PORTAJ

casele cititorilor

Eleganţa desăvârşită Într-un cartier liniştit din Timişoara am descoperit o casă care nu atrage atenţia prin opulenţă, ci prin modul în care îmbină elementele realizate din materiale naturale cu cele cochete, care îi asigură unicitatea şi personalitatea. Construcţia este perfect pusă în valoare de o grădină spectaculoasă realizată în proporţie de 95% din conifere. TEXT: SIMONA POPA / FOTO: ALEXANDRU DAN

S

ecretul unei case frumoase este, adesea, o colaborare eficientă între proprietari şi designer – el trebuie să îşi înţeleagă clienţii şi să ajungă la un numitor comun cu aceştia. „Am ajuns să îi cunosc bine pe proprietari şi astfel am intuit corect care le sunt dorinţele, aşa că mi-a fost uşor să conturez un proiect care să fie pe placul lor. În plus, de această dată, proprietarii au avut gusturi foarte apropiate de ale mele... au vrut în mare parte să cumpere obiectele pe care mi le-aş fi luat eu pentru propria casă.

În aceste condiţii, amenajarea acestei proprietăţi a fost o mare plăcere pentru mine”, a declarat designerul Corina Săftescu. Exteriorul casei este pus în valoare de materiale de construcţie naturale care, combinate cu bun-gust, creează un cadru desăvârșit. De cealaltă parte, proprietarii au decis să se implice destul de puţin în amenajarea viitoarei locuinţe din cauza faptului că timpul nu le permitea, dar şi pentru că un specialist avea să se descurce mult mai bine decât ar fi făcut-o ei. DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013 CASA ME A 9


GHIDUL CASA ME A

focus

ȘEMINEUL – GATA SĂ-L PRIMEASCĂ PE MOȘ CRĂCIUN Încet, încet, șemineele au început să fie tot mai prezente în casele de azi, chiar dacă sunt văzute mai degrabă ca un element decorativ rafinat care creează un ambient aparte. Ele pot fi totodată și o sursă secundară de încălzire a spațiului unde sunt amplasate. TEXT: COSTEL POPA 60 CASA ME A DECEMBR IE 2012 – IANUAR IE 2013


Șemineul se trage din vechea vatră a casei, cunoscând de-a lungul timpului o evoluție a formei și tehnologiei de funcționare. Totuși, elementele principale din care este alcătuit au rămas aceleași: focarul și ancadramentul (elementele decorative), la care se adaugă accesoriile în funcție de tipul șemineului (grilele de ventilație, racordurile și coșul de fum). Focarul poate fi din fontă sau oțel, cu interiorul căptușit cu șamotă sau cu un alt material cu proprietăți asemănătoare. În funcție de forma focarului, șemineele pot fi: dreptunghiulare – putând fi amplasate pe un perete; prismatice – care pot fi amplasate cu ușurință în colțurile unei încăperi; circulare sau semicirculare – care pot fi

poziționate fie în colțul unei încăperi, fie pe un perete al acesteia. Există și focare mai deosebite cum ar fi cele cu dublă deschidere, care prin dispunerea lor pot deservi două încăperi învecinate, sau cele cu un design special care transformă șemineul într-o adevărată piesă de artă.

ȘEMINEUL PE LEMNE ARE UN RANDAMENT BUN Avantajul șemineelor pe lemne este dat de faptul că oferă toate senzațiile pe care ar trebui să le producă un șemineu, într-un mod natural. Astfel, veți avea posibilitatea să simțiți aroma fibrelor arse și să auziți trosnetul lemnelor care ard liniștit. DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013 CASA ME A 61


G H I DU L CASA M E A

5

cum alegem

SFATURI PENTRU ALEGEREA PARCHETULUI

Alegerea parchetului este asemănătoare cu cea a mobilei, pentru că trebuie să ţineţi cont de o serie de aspecte ca: sfatul arhitectului, durabilitatea, culoarea sau uşurinţa întreţinerii. TEXT: COSTEL POPA

Î

n mod sigur, atunci când vine vorba despre cum vrem să arate pardoseala din locuinţa noastră, deciziile nu vor fi deloc simple. Însă, dacă vreţi un interior natural, călduros şi intim, atunci probabil că vă veţi îndrepta gândul spre parchet. Alegerea unui parchet potrivit pentru casa voastră nu este un demers chiar 72 CASA ME A DECEMBR IE 2012 – IANUAR IE 2013

atât de uşor pe cât pare la prima vedere. În primul rând trebuie să vă hotărâţi dacă doriţi parchet tradiţional sau laminat; apoi luaţi în calcul o serie de aspecte precum durabilitatea, întreţinerea, montajul, culoarea ş.a.m.d. De aceea, în cele ce urmează vă vom da câteva sfaturi utile pentru a vă uşura decizia.


1. PENTRU O REZISTENŢĂ SPORITĂ ALEGEŢI PARCHETUL TRADIŢIONAL Pe lângă frumuseţea incontestabilă, principalul avantaj al parchetului tradiţional, cunoscut şi sub denumirea de parchet din lemn masiv, este rezistenţa. Realizată de obicei din lemn masiv de fag sau stejar, dar şi din esenţe exotice, o astfel e pardoseală poate avea o viaţă de mai bine de 100 de ani, dacă este bine întreținută în timp. Un alt avantaj este dat de faptul că parchetul din lemn masiv nu reţine praful şi mucegaiul, fiind natural şi sănătos pentru mediul ambiant. De asemenea, are o capacitate de izolare termică foarte bună. Se cunoaşte deja faptul că o grosime a lemnului de numai 3 cm are aceeaşi valoare izolatoare ca a unei suprafeţe de beton groase de 40 cm. Mai mult, datorită conductivităţii termice scăzute, acest tip de parchet ajută la menţinerea constantă a temperaturii ambientale, ceea ce face ca pardoseala să fie caldă iarna şi răcoroasă vara. 2. CÂŞTIGAŢI FLEXIBILITATE OPTÂND PENTRU PARCHETUL LAMINAT Doriţi ceva mai accesibil şi mai puţin complicat? Atunci ar fi bine să vă gândiţi la parchetul laminat. Acest produs a devenit foarte popular în ultima vreme datorită faptului că are un aspect plăcut, se întreţine foarte uşor şi este mult mai ieftin în comparaţie cu parchetul din lemn masiv. Parchetul laminat are la bază un strat de fibră de lemn HDF (panouri de fibră de mare densitate), un strat care îi determină decorul şi unul de melamină, ce îi conferă rezistenţă la trafic. În plus, îl putem găsi într-o gamă variată de modele, de la clasicul parchet laminat care imită lemnul de stejar, cireş sau fag până la cel cu decor de mahon, bambus sau wenge. Pe lângă calităţile sale estetice, parchetul laminat are o rezistenţă foarte mare la impact, zgâriere sau la acţiunea agenţilor chimici, poate fi ignifug, antiseptic şi se curăţă foarte uşor. Un alt avantaj important este dat de faptul că acest tip de parchet permite instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală.

CÂT DE GROS TREBUIE SĂ FIE PARCHETUL LAMINAT?

Pentru o cameră în care traficul este mai puţin intens, precum dormitorul, grosimea recomandată este de 6-8 mm. Într-o cameră cu trafic mediu, cum este livingul, puteţi opta pentru o grosime de 8-9 mm. În cazul holurilor şi al altor zone unde traficul este mai intens este recomandată o grosime mai mare de 9 mm.

DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013 CASA ME A 73


EXTE RIOR

în curte

ILUMINAREA EXTERIORULUI CASEI Iluminatul exterior vizează, pe de-o parte, siguranța casei, iar pe de alta se referă la aspectul estetic, punând în evidență atât formele arhitecturale ale construcției, cât și amenajările grădinei. TEXT: COSTEL POPA

86 CASA ME A DECEMBR IE 2012 – IANUAR IE 2013


Pune-ţi grădina în valoare şi iarna! Iarna are toate şansele să îţi facă grădina şi mai frumoasă cu ajutorul unor corpuri de iluminat alese cu grijă. Acestea vor pune în valoare plantele veşnic verzi şi, de ce nu, vor aduce spiritul sărbătorilor de sezon mai aproape de căminul tău.

APLICĂ MÜNCHEN

preţ: 129,90 lei, Praktiker

APLICĂ TORONTO

Amenajarea unei iluminări exterioare a locuinței trebuie abordată după aceleași principii ca și cea interioară, deoarece putem crea lumini ambientale, putem accentua spațiile de lucru sau obține un iluminat decorativ. Altfel spus, și la exterior se pot crea diverse scenarii de iluminat, în funcție de ceea ce vreți să scoateți în evidență și de activitățile pe care doriți să le desfășurați. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul spoturilor, al aplicelor de exterior cu și fără braț, al ministâlpilor de exterior, al felinarelor sau lămpilor, al corpurilor de iluminat cu senzori de mișcare, al

celor de iluminat decorative ș.a.m.d. Pentru că posibilitățile sunt multiple, ne-am gândit să vă dăm câteva sfaturi utile de care să țineți cont atunci când începeți o astfel de amenajare.

bec: 1x100 W, fasung: E27; înălţime: 59 cm, diametru: 20 cm, preţ: 114,99 lei, Praktiker

1. ÎNAINTE DE TOATE, CALCULAȚI BUGETUL În prezent întâlnim pe piață o gamă foarte variată de corpuri de iluminat pentru exterior, însă înainte de a merge la cumpărături este indicat să hotărâți un buget lunar pe care sunteți dispuși să-l cheltuiți pentru consumul de curent necesar acestor surse de lumină.

PITIC TORONTO

bec: 1x100 W, fasung: E27, înălţime: 60 cm, diametru: 20 cm, preţ: 119,99 lei, Praktiker

DECEMBRIE 2012 – IANUARIE 2013 CASA ME A 87


COMPLETEAZĂ-ȚI COLECȚIA CASA MEA TALON DE ABONAMENT Doresc să mă abonez la revista Casa Mea pe o perioadă de:

o 3 luni (19 lei) o 6 luni (36 lei) o 1 an (69 lei)

Datele mele sunt: NUME/PRENUME ________________________________________________________________ DENUMIREA INSTITUȚIEI (dacă este cazul) ________________________________________________________________ TELEFON __________________________________________________________ E-MAIL ___________________________________________________________ STRADA __________________________________________________________ NR ___________ BL _________ AP _________ SC ___________ ET ___________ LOCALITATE _______________________________________________________ JUD./SECTOR _________________________________________________________ DATA _________________________________________________________________ SEMNĂTURA ___________________________________________________________________

Completați spațiile, bifați perioada corespunzătoare și trimiteți talonul împreună cu copia documentului care certifică plata abonamentului pe adresa: S.C. MEDIA GAMMA PUBLISHERS S.R.L., OP. 33, CP. 52 BUCUREȘTI, pe fax: 021-202.82.69 sau pe abonamente@hiparion.com. Plata se va face către SC MEDIA GAMMA PUBLISHERS SRL, CIF RO 22254549 cont RO12RZBR0000060009757116 Raiffeisen Bank, Sucursala Unirii. În prețul abonamentului sunt incluse și taxele poștale. ATENȚIE! Nu expediați taloane mai vechi. Modificările ulterioare nu afectează abonamentul încheiat. Abonamentele se expediază prin poștă. Editura nu răspunde pentru întârzierea sau pierderea coletelor. Prin participare, persoanele în cauză acceptă în mod necondiționat și explicit ca datele personale de identitate să fie utilizate și stocate într-o bază de date, aceasta putând fi folosită de organizatori sau subcontractanți ai acestora, ulterior, în cadrul altor aplicații similare, de marketing direct etc., cu respectarea drepturilor prevăzute de Legea 667/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Casa Mea - decembrie 2012 -ianuarie 2013  

Casa Mea - decembrie 2012 -ianuarie 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you