Page 1

Roma B zoekt per direct twee bestuursleden ●

Voorzitter

Algemeen bestuurslid

Aantal uur: 8 uur per kwartaal Plaats/locatie: Amsterdam Deze vacature betreft een onbetaalde functie Over Roma B. Stichting Roma B. is een jong theatercollectief dat veelzijdige voorstellingen op onverwachte locaties maakt, met als centraal uitgangspunt de verhouding tussen mensen, plekken en identiteit. We werken op locaties met een specifiek verleden, bijvoorbeeld een oude arbeiderswijk. Maar ook op locaties die inwisselbaar lijken, zoals een hotelkamer of wachtruimte op een station. Ons werk ontstaat vanuit de plek zelf en wordt gekenmerkt door nieuwe vormen van interactie tussen publiek en voorstelling. De vaste kern van het collectief bestaat uit artistiek leider en regisseur Marike Splint (1982), zakelijk leider Marte Brinkman (1985) en productieleider/dramaturg Sabine Pater (1982). Voor ieder project nodigt Roma B. acteurs, componisten, vormgevers en anderen uit om mee samen te werken. Werk Roma B. debuteerde in 2010 met Dunne Muren op het Amsterdam Fringe Festival. Deze theatrale reis door Amsterdam-Noord werd genomineerd voor de Fringe Review Award, kreeg lovende kritieken in o.a. nationale media en was één van de publieksfavorieten. In december 2010 heeft het collectief in opdracht van de Tolhuistuin de voorstelling Natuurlijk voor het festival Winters Binnen gemaakt, eveneens goed ontvangen. Daarnaast vond er een interdisciplinair onderzoek plaats met het nieuwe media platform SETUP. Met steun van The NetherlandAmerica Foundation werkte Roma B. in februari 2011 samen met toneelschrijver Jon Kern uit New York en vijf acteurs aan een onderzoek voor de nieuwe voorstelling Do Not Disturb. In de zomer van 2011 werd op Oerol het eerste seizoen van Roma B. succesvol afgesloten met het paspoortproject Passage, dat 2600 bezoekers trok. Momenteel staan diverse producties in de planning voor onder meer Oerol, Over ‘t IJ en het Axis Festival. Daarnaast richt Roma B. zich op het vormgeven van haar toekomstperspectief. Het bestuur speelt hierbij een ondersteunende en meedenkende rol. Gevraagd profiel voorzitter Heeft affiniteit met (locatie)theater Heeft waardevolle contacten in de bedrijfs-, fondsen-, en/of theaterwereld Kan reeds bogen op ruime werkervaring Kan bestuursvergaderingen soepel leiden en inhoudelijk vormgeven Denkt mee in de lange termijn plannen van de stichting Denkt mee in het imago en publiciteit van de stichting Beschikt over goede mondelinge, schriftelijke en sociale vaardigheden Gevraagd profiel algemeen bestuurslid Heeft affiniteit met (locatie)theater Heeft cultureel ondernemerschap hoog in het vaandel staan Is een kritische vragensteller Denkt mee in de lange termijn plannen van de stichting


Denkt mee in het imago en publiciteit van de stichting Beschikt over goede mondelinge, schriftelijke en sociale vaardigheden Geboden Betrokken zijn bij de ontwikkeling van een jong, zeer gedreven en innovatief gezelschap. Ruimte om eigen ervaring en kennis in te zetten op bestuurlijk niveau. Betrokken zijn bij het tot stand komen van bijzondere voorstellingen. Meer informatie of solliciteren?

â—?

Voor bestuurlijke vragen en schriftelijke sollicitaties kunt u terecht bij penningmeester Vicky Fasten, bereikbaar per e-mail via fasten@maxwellgroup.nl en telefonisch via 06-21602336.

â—?

Voor artistiek inhoudelijke vragen en over de doelstellingen van Roma B. kunt u terecht bij artistiek leider Marike Splint, bereikbaar per e-mail via marike@roma-b.nl en telefonisch via 06-42106295.

Zie tevens www.roma-b.nl

Vactures Bestuur Roma B. '11  

informatie vacature voorzitter en algemeen bestuurslid