Page 1

2016/17

1

1


Merkkien selitykset takkojen nopeaa ja helppoa vertalua varten: Teho - osoittaa takan lämpötehon Lämmitysala - ilmaisee kuinka monta neliömetriä takka lämmittää 20 -asteiseksi Hyötysuhde - ilmaisee, kuinka hyvin takka lämmittää Hiukkaspäästöt Hiukkaspäästöt takakasetessa Mitat (L-S-K) 360° - pyörivä sokkeli Värivaihtoehdot

Etusivu: RAIS Viva L 100 Classic - valkoinen

2


08

KEVYTTAKAT

34

VUOLUKIVI

40

TAKKAKASETIT

Pilar 10 Viva 100 L Classic 14 Viva 100 L 15 Viva 120 L Classic 17 Viva 120 L 18 Q-Be 19 Bionic Fire 20 Q-20 21 Hera 24 Epoca 25 Rina Classic 26 Rina 27 Q-Tee 28 Q-Tee 2 30 Rina 35 Juno 36 Juno 120 37 Poleo 38

5001 42 5002 43 5003 44 Q-Be takkakasetti 45 Visio 1 47 Visio 2 48 Visio 3 49 Visio 2:1 51 700 52 2:1 53 Q-Tee takkakasetti 56 900 57 Tarvikkeet

58

Tekniset tiedot

68

3


46 KEVYTTAKAT OVAT TÄYSIN OMAA LUOKKAANSA, ESTEETTISYYTENSÄ, TEKNOLOGIANSA JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYTENSÄ ANSIOSTA. RAIS-tulisijassa yhdistyvät estetiikka ja teknologia. Muoto ja toimivuus. Design ja käsityö. Tämän ansiosta kutsumme Rais tuotteita käsitteellä Art of Fire. Suunnittelijamme ja käsityöläisemme luovat ensiluokkaisia ja upeita tuotteita. Nyt sinulla on mahdollisuus tilata tuote, joka on täysin omaa luokkaansa. RAIS-takoissa ei ole liitoksia, näkyviä hitsaussaumoja tai muita yksityiskohtia, joilla ei ole käytännöllisyyden ja ulkonäön kannalta merkitystä. Tarjolla on erivärisiä tarvikkeita sekä materiaaleja kuten teräs, alumiini, betoni, lasi ja luonnonkivi. Nämä ovat materiaaleja, jotka houkuttelevat kotiisi elementtejä ja vivahteita maailmalta.

10 4

33 58

Voit saada tulisijan myös CleverAir-teknologialla. RAIS on kehittänyt teknologian, joka säätää tulisijaan tulevaa ilmaa. Sen ansiosta tulisijaan saadaan automaattisesti oikea määrä ilmaa ja säästetään polttopuita. RAIS-tulisijat voivat hakea lämmitysilman myös ulkoa Air-järjestelmän avulla. Polttopuiden palaminen on tehokasta myös pienemmällä teholla. Tuli näkyy aina upeasti suurten, lasiruutujen läpi. Tutustu, mitä Rais voi tarjota sinulle.


CLEVERAIR

Yksinkertainen, miellyttävä, puhdas ja taloudellinen Kun RAIS-tulisija on varustettu CleverAir-teknologialla, sitä on yllättävän helppo ja miellyttävä käyttää. CleverAir- teknologialla tarkoitetaan niin kutsuttu bi-metallin laajenemista lämpötilan mukaan, mikä säätelee ilmankiertoa. CleverAir-teknologian ansiosta tulipesään virtaa aina oikea määrä ilmaa, minkä ansiosta käyttäjä voi keskittyä muihin asioihin. Optimaalisen ilmankierron ansiosta tulisija toimii aina puhtaasti ja tehokkaasti. CleverAir teknologia on hyödyllinen monella tavalla. Ensinnäkin tietenkin suotuisan ympäristövaikutuksen johdosta. Toiseksi lämmityskulujen säästämisessä, sillä polttopuuta kuluu vähemmän. Lisäksi voit aina nauttia täydellisestä näkymästä tuleen, silä automaattinen systeemi mahdollistana tyäydellinen palaminen pitää lasin puhtaana.

5


Valkoinen on puhtauden väri. Kirkasta, neutraalia yksinkertaisuutta. Sävy, joka on ajaton. RAIS-valkoinen ei ole kalkinvalkoinen - vaan selkeä, hienostunut valkoinen. Kuin lumi aurinkoisessa Norjassa. Täysin vaalea tulisija luo huoneeseen erityistä keveyttä.

Nordic Colour - nauti! Valitse! Rais Q-20

Kun kotisi elementti on värillinen, se luo omalta osaltaan tunnelmaa. Rauha. Harmonia. Puhtaus. Harkitsevuus. Ilo. Eloisuus. Emme ehkä ajattele sitä niin paljon, mutta väri on sisäisen universumimme kehys ja sen kaikupohja. Väri kohtaa mielemme sävyt. Tunnemme värin. Nordic Colour on RAIS-sarja, jonka sävyt on haettu pohjoismaisesta ympäristöstä. Tämä väriperhe heijastaa monia mukavia, kirkkaita värejä pohjoismaisesta luonnosta. Valo, keveys, laajat maisemat, hiekka rannalla. Nordic Colour -tulisijasta tulee aktiivi osa sisustusta ja sopii yhteen muiden arkkitehtonisten ja luovien yksityiskohtien kanssa. Tässä on värejä tulisijallesi. Ole hyvä ja valitse.

Hopean sävyssä on hieno vivahde, jonka inspiraatio on syntynyt korusta. Kaunista ja tyylipuhdasta. Hopea tuo asuntoon kevyen vivahteen eksklusiivisuutta.

6

Rais Pilar 150


Platina tuntuu ylelliseltä, mutta tiedämme samalla sen olevan yksi alkuaineista. Platina on lähellä harmaata, mutta sen hienoinen vivahde ylellisyyttä kertoo aivan erityisen kertomuksen. Harmaat sävyt ovat supertrendikkäitä ja tämä on sitä aivan omassa luokassaan.

Nikkeli on väri luonnon universumista, jossa ihmeelliset keskisävyt syntyvät - kuten humuspitoinen multa kohtaa hiekan. Nikkeli viestittää rauhoittavasta vaivattomuudesta. Arjen miellyttävä sävy.

Rais Viva L Rais Rina

Mokka on lämmin ja monikäyttöinen väri, joka tuo mieleen mausteet, palaneen puun ja tumman oluen. Se herättää aistimme, vuorovaikutuksen ja on osaa elämäämme ja merkki aktiivista värivalinnasta.

Rais Viva L Classic

Rais Q-Be

Mustan kanssa ei epäonnistu koskaan, klassinen tulisijan väri. Ja niin, väri tai pikemminkin pigmentin puute ja pelkkää tummaa, on aina varma valinta. Musta on kestävä, voimakkaan hienostunut väri, joka ei petä. 7


KEVYT TAKAT

8


RAIS luo mahdollisuuksien paletin RAIS kutsuu luovaan prosessiin, jonka ansiosta oma takka voidaan räätälöidä omia tarpeita vastaavaksi. RAIS tarjoaa uskomattoman suuren paletin valintamahdollisuuksia. Enemmän eri korkeuksia, ruutuja, sokkeleita ja suuri tarvikevalikoima. Ja kaiken tämän lisäksi asiakas saa valita mieleisensä kahvan, joka tekee takasta täydellisen. Huolella valittu kahva sopii hienosti yhteen kodin muiden yksityiskohtien kanssa ja lisää iloa arkipäivään eri elementtien sopiessa yhteen. Meillä on laaja valikoima kevyttakkoja, joiden kaikkien designratkaisut ovat voimakkaan pohjoismaisen designperinteiden inspiroimia.

9


3-6 kW 45-90 m2 83% 1,9 g/kg Ø456-1527/1795 mm 360o 7 colours

10


Valitse kahva - katso lisää sivulta 16

Tyyliä ja täydellisyyttä estetiikkaa ja toiminnallisuutta väreissä

Rais pilar RAIS Pilar erottuu muotoilullaan: pyöreä takka, jossa on erinomainen näkymä tuleen ylellisen suuren lasioven läpi. Tämä tulisija koristaa kotiasi veistoksen lailla ja se vie kaiken huomion. Kansainvälisen luokan tyylikkyyttä - eikä yhtään vähempää. Valittavana on kaksi korkeutta harmonian luomiseksi huoneeseen. Lisäksi siinä on automaattisesti säädelty ilmankierto - CleverAir. Enää ei tarvitse huolehtia ilmansäädöstä, sillä automaattinen järjestelmä varmistaa jatkuvan optimaalisen palamisen. Sytytä tuli, sulje ovi ja se napsahtaa paikalleen kätevällä itse itsensä sulkevalla järjestelmällä. Takka voidaan asentaa älykkäälle, portaattomasti ja kitkattomasti kääntyvälle jalustalle. Sitä voidaan helposti kääntää kahvan avulla.

Rais pilar uniq Tämä raaka terästakka on saanut ainutlaatuisen pintansa oksidointiprosessin avulla, joka tehdään ulkona: tuuli, lämpötila ja sade luovat pinnan viiden viikon aikana, jonka aikana takkaa kierretään manuaalisesti tasaisen patinan saavuttamiseksi. Kun oksidointi on päättynyt, takka käsitellään öljyllä, joka tuo esiin kullanvärisen kiillon.

Rais Pilar - Musta

11


Rais VIVA L Uusi Viva-sarja Nordic Colour -väriskaalassa. Erilaisten vaihtoehtojen avulla voit luoda haluamasi vaikutelman.

UUTUUS

Uusi Viva-sarja sopii niille, jotka haluavat antaa oman leimansa sisustukselle ja luoda yhteensopivia yksityiskohtia, jotka tekevät kokonaisuudesta vieläkin täydellisemmän.

Viva on saatavana joko 100 tai 120 cm korkuisena. Se voidaan valita sivuikkunalla tai ilman. Ja joko klassisella teräsluukulla tai kokonaan lasisella luukulla.

Sarja on elegantti ja tyylipuhdas - pyöreä, sileä ja kaunis.

Lisäksi siihen voidaan valita kiertyvä sokkeli, jotta takkaa voidaan kätevästi kiertää kahvan avulla haluttuun suuntaan. CleverAir huolehtii takan optimaalisesta palamisesta. Jos valitset manuaalisen ratkaisun, saat eksklusiivisen kahvan ruostumattomasta teräksestä, johon on selvästi merkitty pellin oikea sijainti. Kumipinta tekee siitä mukavan tuntuisen ja turvallisen.

Orgaanista ulkonäköä täydentää uudenlainen kahva, joka ei herätä liiaksi huomiota. Käsittelykorkeus on miellyttävä ja kahvaa voidaan aina koskea paljain käsin. Vivan suuri ikkuna antaa avotakan vaikutelman. Paljon enemmän iloa tulesta! Tulipesä on suuri ja sinne mahtuu 33 cm kokoisia halkoja poikkisuuntaan - puiden lisääminen on todella helppoa!

12


4 ERILAISTA YLÄOSAA

2 KORKEUTTA 100 JA 120 CM

6 ERI VÄRIÄ

LÄMMÖN VARASTOINNILLA TAI ILMAN

6 ERILAISTA KAHVAA

SIVUIKKUNALLA TAI ILMAN LASIOVI TAI TERÄSOVI

CleverAir -teknologialla TAI ILMAN

MKIERTYVÄLLÄ SOKKELILLA TAI ILMAN

13


viva L 100 classic 14 14


3-7 kW

rais viva l 100 UUTUUS Pyöreä Viva L 100 korostaa elegantteja ja tyylipuhtaita piirteitä: yksinkertainen, sileä ja kaunis. Erittäin suuri ikkuna ja suuri tulipesä lisäävät tulen luomaa iloa ja puiden lisääminen on erittäin helppoa. Uusi pellin kahva on huomaamaton ja hyvällä korkeudella ja sitä on mukava käsitellä kumisen pintansa ansiosta. Luukku on lasia.

45-105 m2

CleverAir huolehtii ilmansäädöstä ja varmistaa optimaalisen lämmityksen. Monia eri vaihtoehtoja: värejä, sivulaseja, yläosia, lämmön keruu, kiertyvä sokkeli, kahva. Viva L 100 on saatavana myös Classic-mallina teräsovella lasin sijaan ja 120 cm korkuisena.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1000 mm 360o 6 colours

Vasen puoli: RAIS Viva L 100 Classic - valkoinen. Tämä sivu: RAIS VIVA L 100 - platina

* CleverAir

15


Täysin moderni valinta Kahva valkoista corian-materiaalia. Tunnettu, korkealuokkainen materiaali, jonka hienoja ominaisuuksia on käytetty uudella tavalla. Kahva ruostumattomasta teräksestä. Miellyttävän yhdenmukaisella, sileällä pinnalla. Teräs on kaikkein parasta laatua. Teräskahva on varma valinta, toimiva ratkaisu.

Kahva mustaa kumia. Hieno kontrasti raa’alle teräkselle. Orgaaninen muoto suoria linjoja vasten. Silkinmatta pinta.

Kun yksityiskohdilla on merkitystä suunnittelussa... Kauneus ja täydellinen suunnittelu löytyvät usein yksityiskohdista. Kuten juuri takan kahva, joka osoittaa, että valinta on tehty huolella.

Tammipuinen kahva. Klassisen esteettinen ja ajaton. Mestarillisen kaunista käsityötä raa’alla ja luonnollisella vaikutelmalla.

Kahvavaihtoehtomme on valmistettu jaloista ja vankoista materiaaleista. Väreinä on musta ja valkoinen sekä luonnon omat sävyt. Graafinen ilme ympäröi teräksen tiukkoja linjoja. Kaikki kahvat on asennettu neljän millimetrin paksuiselle alustalle, joka on ruostumatonta terästä. Nahkainen kahva tekee lämpimän ja orgaanisen vaikutelman. Luonnollinen materiaali tuntuu mukavalta ja saa omaperäisen patinan vuosien kuluessa.

16

Inspiroidu! Valitse.

Kahva ruostumatonta terästä. Ajatonta ja vaikuttavaa. Klassinen. Yläosan leikkaukset huolehtivat ilmastoinnista, miellyttävä käsitellä. Käsin kosketeltavaa suunnittelua ja parasta standardia.


3-7 kW

rais viva l 120 classic UUTUUS Pyöreä Viva L korostaa elegantteja ja tyylipuhtaita piirteitä: yksinkertainen, sileä ja kaunis. Erittäin suuri lasiovi ja suuri tulipesä lisäävät tulen luomaa iloa ja puiden lisääminen on erittäin helppoa. Uusi kahva on huomaamaton ja hyvällä korkeudella ja mukava käsitellä kumisen pintansa ansiosta. Luukku on terästä.

45-105 m2

CleverAir huolehtii ilmansäädöstä ja varmistaa optimaalisen lämmityksen. Monia eri vaihtoehtoja: värejä, sivulaseja, yläosia, lämmönvarauskivet, kiertyvä sokkeli, kahva.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1218 mm 360o 6 colours

RAIS Viva L 120 Classic - hopea

* CleverAir

17


3-7 kW

rais viva L 120 UUTUUS Pyöreä Viva 120 L korostaa elegantteja ja tyylipuhtaita piirteitä: yksinkertainen, sileä ja kaunis. Erittäin suuri ikkuna ja suuri tulipesä lisäävät tulen luomaa iloa ja puiden lisääminen on erittäin helppoa. Uusi kahva on huomaamaton ja hyvällä korkeudella ja mukava käsitellä kumisen pintansa ansiosta. Luukku on lasia.

45-105 m2

CleverAir huolehtii ilmansäädöstä ja varmistaa optimaalisen lämmityksen. Monia eri vaihtoehtoja: värejä, sivulaseja, yläosia, lämmönvarauskivet, kiertyvä sokkeli, kahva.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1218 mm 360o 6 colours

18

Rais Viva L 120 - musta

* CleverAir


Rais q-be Tämä tosi hieno kubistinen tyyli fantastisen suurella lasiovella tekee huoneesta ilmiömäisen. Takan ylintä osaa voidaan kiertää, jotta liekit kääntyvät haluttuun suuntaan. Kodin upea, elävä veistos. Tämä takka sopii erittäin hyvin myös nurkkaan asennettavaksi. RAIS Q-BE on varustettu CleverAir-järjestelmällä, joka säätää ilmantulon automaattisesti. Se takaa optimaalisen palamisen, pitää ruudut puhtaina, säästä polttopuita ja alentaa lämmistyskuluja. Takkaan voidaan laittaa 20 kg kiviä, jotka pitävät lämmön vieläkin kauemmin. Takka on kaiken kaikkiaan ensiluokkainen ja sillä on hienot ympäristöarvot.

Rais Q-Be - musta

4-8 kW 60-120 m2 80% 1,4 g/kg 370-370-1370 mm 360o 6 colours

19 19


Rais

3-5,5 kW

Ympäristöllinen mestariteos Bionic Fire on omaa luokkaansa takkojen joukossa. Tämä uudelleen kehitetty takka palaa niin tehokkaasti, että savussa ei voida mitata hiukkaspäästöjä. Kaksiosainen tulipesä huolehtii siitä, että tuli palaa myös alaspäin. Automaattinen ilmansäätö mahdollistaa optimaalisen palamisen, mikä tekee takan käytöstä helppoa ja mukavaa. Tietyssä lämpötilassa ilmavirta kääntyy ja tuli palaa alaspäin. 20

45-83 m2

Muoto on erottuva ja mielleyttävä - valkoinen etuosa mustalla lasireunalla kehystää kauniin muodon. Tämä mestariteos sopii modernille käyttäjälle, joka valitsee sekä järjellä että sydämellä.

86% >0,6 g/kg 406-482-1252 mm 2 colours


Rais Q-20 Ensiluokkaista muotoilua. Näyttää vaikuttavalta, mutta todellisuudessa se ei vaadi paljonkaan tilaa. Fantastisen hieno takka, jossa kubismi ja orgaanisuus yhdistyvät. Suuret ikkunat kaksinkertaisilla laseilla mahdollistavat näkymän tuleen kolmelta suunnalta. Hyvännäköinen silloinkin, kun siinä ei ole tulta. Q-20-takan tyylikkäästi integroitu kahva on sivussa,

3-7 kW 45-105 m2 79% 2,9 g/kg 426-426-1284 mm 360o 6 colours

Rais Q-20 - valkoinen

21


RAIS HAFJELLISSA... Kun Norjan vanhin ja maineikkain puutalovalmistaja Rindalshytter rakentaa, siinä on otettu huomioon korkea laatu, perinteet ja uudistuminen. Sama koskee pientaloja, huviloita, pitkätaloja ja erikoistilauksesta suunniteltuja taloja. Teollisuussuunnittelija Ole Petter Wullum huolehtii siitä, että kaikessa suunnittelussa noudatetaan yksinkertaista ja selvää tyyliä. 22

Kuva: Inger Marie Grini

Sama koskee Hafjellissa sijaitsevaa uutta taloa, joka on ensimmäinen sarjassaan. Suuria lasipintoja ja yksinkertaisuutta. Sisältä talo on tilava ja keskeisellä paikalla on RAIS Q-20, joka ulottuu katonharjaan. Rindalshytter valitsi RAISin, koska meillä on rakentamisessa täysin samat arvot.


23


2-6 kW

Rais HERA Esittelemme uuden kätevän, kapean takan, joka on muodoltaan veistoksellinen. Vinojen sivujensa ansiosta se sopii hyvin nurkkaan eikä hallitse tilaa. Sen avulla voidaan varastoida lämpöä, jos sen lämmittämiseen käytetään 48 kg lämmönvarauskiviä.

30-90 m2

Pohjan suojus voidaan poistaa, ja sen tilalle saadaan polttopuulaatikko, mikä tekee takasta klassisemman näköisen. Hera on saatavana kokonaan lasisen tai teräsluukun kanssa.

79% 1,39 g/kg 461-447-1373 mm 360o 6 colours

24

RAIS Hera - musta


4-8 kW

Rais epoca Tässä takassa yhdistyy huomiota herättävä tyylikkyys ja toimivuus. Epoca pystyy todellakin tuottamaan lämpöä. Leveään tulisijaan mahtuu suuria halkoja ja suuren ikkunan läpi tuli näkyy hyvin. Yksinkertainen ja kätevä lämmittää, hienosti suunniteltu kahva.

60-120 m2

Alhaalla kätevä tila tarvikkeille, joka avataan kevyellä painalluksella. Kannen kartiomainen muoto tekee siitä elegantin näköisen. Saatavana lasi- tai teräsluukun kanssa.

79% 2,6 g/kg 542-391-1095 mm 360o 6 colours

RAIS Epoca - nikkeli

25


Rais rina classic

26


Rais rina Tämä tyylikäs uusi malli omaa elegantin, pyöristetyn etuosan, viistot sivut ja vie hyvin vähän tilaa. Valtavan lasiluukun läpi tuli näkyy vaikuttavasti tilaan kuin tilaan. Rina on ihanteellinen takka niin kotiin kuin mökillekin – kokonsa puolesta se sopii pieniin tiloihin. Saatavana lasisella ja klassisella teräsluukulla.

2-6 kW 30-90 m2 79% 1,39 g/kg 464-410-902 mm 6 colours

Vasen puoli: RAIS Rina Classic - mokka. Tämä sivu: RAIS Rina - musta

27


Rais Q-TEE

on mestari levittämään lämpöä... Kestävien ja käytännöllisten takkojen sarja, jotka voidaan kubistisen muotonsa ansiosta sijoittaa moderneihin asuntoihin. Monia yhdistelmämahdollisuuksia. Asetetaanko se yksin ja vaatimattomasti levyn päälle lattialle? Laitetaanko se penkin päälle? Liitetäänkö se yhteen vastaavien teräksisten puulaatikoiden, penkin tai hyllyjen kanssa? Tai asennetaanko se seinälle? RAIS tarjoaa siis kaikki elementit - sinä uneksit, piirrät ja toteutat juuri sellaisen ympäristön, joka sopii kotiisi ja rakennuksen tyyliin.

28


Rais Q-Tee Uusi RAIS-malli on uusi pieni, toimiva ja yksinkertainen takka, joka on muodoltaan on kubistinen. Q-Tee sopii vähemmän lämpöä vaativaan tilaan sekä pieniin huoneisiin. Perusmalli voi olla lattialla, levyn, penkin tai betonisokkelin päällä. Voit valita myös seinälle ripustettavan mallin. Q-Tee on saatavana kolmessa koossa: 57 cm, 65 cm ja 85 cm. Saatavana kokonaan lasisen luukun tai teräksisen kehyksen kanssa. Savuputki kääntyy ylös- tai taaksepäin.

2-6 kW 30-90 m2 80% 0,8 g/kg 435-388-565/645/850 mm

29

29


Rais q-tee 2 Kubistinen. Elegantin minimaalinen. Toimiva. RAIS QTee 2 on pienempi takka erittäin tilavalla tulipesällä. Voidaan lämmittää myös hiilellä, koska tulipesä on erittäin luja ja sen ilmankierto on hyvä. Suuren ikkunan läpi liekit näkyvät fantastisella tavalla. Saatavana sokkelin kanssa tai ilman. Lisäksi se voidaan sisustaa usein eri tavoin yhdistelmäsokkelin kanssa (katso sivun 77 kuvaa). Huomioi, että irtonaisilla yhdistelmäsokkeleita on erikokoisia ja niitä voidaan yhdistellä määrän ja tyylin mukaan.

3-8 kW (min-max) 45-120 m2 (v/-20o C) 81% 1,8 g/kg 582-410-598 mm (B-D-H)

30


Kalavajasta loma-asunto Q-Tee-takan kanssa Skotlannin ylängöillä tämä perhe on löytänyt aivan ainutlaatuisen paikan kallioiden ja vuonojen keskeltä. Entinen kalastusverkkovaja on muutettu virtaviivaiseksi, toimivaksi ja upeaksi loma-asunnoksi, jossa on panoraama-ikkunoita ja liukuovia, vain kivenheiton päässä vedestä. Kaikki talon huoneet ja sisustus on luotu siten, että taivaasta, merestä ja kallioisesta maisemasta pystytään nauttimaan mahdollisimman paljon. Vain yksi merkittävä yksityiskohta rikkoo lasiosat ja vaaleat seinät. Musta RAIS Q-Tee 2 on keskeisellä paikalla olohuoneessa ja leikkaa kummankin kerroksen läpi, josta voidaan nähdä katonharja yläkerran läpi.

Kuva: landscapes365

31


Huolella valittu... Sattumalla ei ole sijaa, kun arkkitehtipari Mette Lyng Hansen ja Mads Odgaard piirtävät, suunnittelevat ja sisustavat. He ovat asettaneet RAIS 700 -takan keskeiselle paikalle Ruotsissa sijaitsevalla tilallaan. Huoneen ainoa katseenvangitseva ruutu, koska tehokas ikkunan huuhtelutoiminto kiertää ilmaa ja pitää leveän oven puhtaana.

32

Kuva: Mads Odgaard


33


SISUSTA KAUNIILLA KIVILLÄ, JOTKA varastoivat LÄMMÖN...

Voit vuorata tai päällystää takan kivillä. Ne säilyttävät lämmön huomattavasti kauemmin ja polttopuut käytetään tehokkaammin hyväksi. Jos poltat esimerkiksi neljä kiloa polttopuuta RAIS Pilar 180 -takassa, jossa on 96 kg kiviä, saat lämpöä vielä kahdeksan tunnin ajan palamisen päätyttyä. Lämpövarauskiviä on saatavissa seuraaviin malleihin: RAIS Pilar, RAIS Viva 120, RAIS Q-Be, RAIS Q-20, RAIS Hera ja RAIS Juno.

34

Vuolukivi on yksi luonnon ihmeistä. Luotu massojen siirtymien, valtavan paineen alaisena monien vuosien kuluessa. Luonnonkivi, vuolukivi, saippuakivi, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nyt kun me olemme havainneet sen salaisuuden, siitä tulee elämänlaatua olohuoneisiin, höyrykylpyyn ja keittiöön, missä se säilyttää lämmön. Kiven pinta on kaunis hienojen kuvioiden kanssa, ja jokainen kivi on todellinen luonnon maalaama taideteos.


Rais rina VUOLUKIVI Rina vuolukivi asettaa uusia standardeja estetiikalle ja pienen uunin hyväksikäytölle. 63 kiloa suomalaista vuolukiveä tekevät sivuista ja yläosasta rustiikin, ja valkoharmaa väri on hieno kontrasti mustalle lasiovelle. Rais Rina vuolukivi on. Yksi kaikkein ympäristöystävällisin takka pohjoismaisilla markkinoilla. ja se on hanteellinen takka niin kotiin kuin mökillekin. Tuli näkyy hienosti suurien lasiovien takaa.

2-6 kW 30-90 m2 79% 1,39 g/kg 464-429-969 mm

35


Rais juno VUOLUKIVI RAIS Juno -vuolukiven malli on ainutlaatuinen veistosmainen ja kapea, joka akkumuloi samalla lämmön tehokkaasti, 273 kiloa kiviä tallettaa lämmön, ja seuraavana aamuna takan lämpötila on edelleenkin yli 60 astetta.

2-6 kW 30-90 m2

Kauniin pyöristetyt, vaaleat vuolukivet muodostavat hienon vastakohdan sileälle lasille ja teräkselle. Elegantti ja tyylipuhdas, hämmästyttävän yksinkertainen! Rais Juno on saatavana myös 120 cm korkuisena. * ilman sivulasia ja 84 kg lämpökiviä.

79% 1,39 g/kg Ø470-1654/1200 mm 360o

36


Rais juno 120 VUOLUKIVI

2-6 kW 30-90 m2 79% 1,39 g/kg Ø470-1200 mm 360o

37


Rais poleo Pyöristetty, orgaanisen muotonsa ansiosta RAIS Poleo -takka on yksinkertainen ja sopii hienosti koteihin. Mielenkiintoinen ulkonäkö sopii yhteen sen lämmitystehon kanssa: takan suureen tulipesään mahtuu suurempia halkoja ja 77 kiloa vuolukiveä lisää lämpöä ja pitää sen kauemman aikaa.

4-8 kW 60-120 m2

Yksinkertainen ja kätevä lämmittää, hienosti suunniteltu kahva. Alhaalla kätevä tila tarvikkeille, joka avataan kevyellä painalluksella. Lasiovilla siitä saadaan virtaviivaisemman näköinen.

79% 2,6 g/kg 548-429-1090 mm 360o

38


TANSKALAISTA MUOTOILUA JA LAATUA kaikkialle maailmaan…

RAIS on tanskalainen tuotantoyritys, joka luo takkoja, tulisijoja ja tarvikkeita modernissa valmistusympäristössä käyttäen hyväkseen uusinta robottiteknologiaa ja mittauslaitteistoa. Tulisijakonsepti ja yritys RAIS on ollut olemassa yli 35 vuotta. Tehtaan perusti Ørskovin perhe, joka myöhemmin perusti myös Ørskov Steel Shipyardin, nykyisen Ørskov Yardin. Aluksi tehdas valmisti perinteisten koneiden osia ja 1990-luvun puolivälissä yhtiö myytiin sveitsiläisyhtiö Attikalle ja sai uuden nimen.

Uusi nimi RAIS A/S oli alku-uudelle aikakaudelle. Tänä päivänä RAIS työllistää monia työntekijöitä, jotka kehittävät, suunnittelevat ja valmistavat tulisijoja ja tarvikkeita. Kaikki tuotanto ja jakelu maailmanlaajuisesti tapahtuu Frederikshavnista käsin.

39


KE VY TT AK AT 40


RAIS tarjoaa useita eri mahdollisuuksia - sinä ohjaat luomisprosessia…

Kevyttakkavalikoimamme on kutsu. Antaa itselleen mahdollisuuden ja visualisoida ideoita... Yhdessä meidän ja omien neuvonantajiesi kanssa voit miettiä, miten saat juuri sinun huoneeseesi sopivan ratkaisun. Voit harkita leveyksiä ja korkeuksia - lasia tai useita sivuja, luukkutyyppejä - ja tapoja rakentaa. Kaikissa tapauksissa RAIS-kevyttakat antavat keveyden tunteen ja täydellisen lämmön. Saat takan, joka pystyy yhdistämään harkitun suunnittelun ja ainutlaatuisen toimivuuden, koska RAIS yhdistää keskenään käsityön, uuden teknologian ja fantastisen kauneuden.

41


4-8 kW 60-120 m2 80% < 1,8 g/kg 764-506 mm

42

Rais 500 1 Tyylipuhdas tulisija, joka tarjoaa monia arkkitehtonisia mahdollisuuksia omaperäisille ja klassisille ratkaisuille koteihin. Myös jo olemassa oleviin tulisijoihin. Suuren lasioven läpi näkee tulen, joka sulautuu yhteen seinän kanssa.

Tyylikäs ja huomaamaton kahva. Lasiluukku tai klassinen teräsluukku, joka voidaan asentaa joko oikean- tai vasemmanpuoleiseksi. Tilaa suurille haloille, ainutlaatuinen palaminen ja hienot ympäristöarvot.


Rais 500 2 Lasi kummallakin puolella tekee tulisijasta hienon takkanurkkauksen. Valitse sivulla oleva lasi joko oikean- tai vasemmanpuoleiseksi. Virtaviivainen takkakasetti sulautuu kauniisti moderniin kotiin.

4-8 kW

Elegantti ja huomaamaton kahva, helppo käsitellä edestäpäin. Klassinen teräsluukku, joka voidaan asentaa joko oikean- tai vasemmanpuoleiseksi. Tilaa suurille haloille, ainutlaatuinen palaminen ja hienot ympäristöarvot.

60-120 m2 80% < 1,8 g/kg 739-506-506 mm

43


Rais 500 3 RAIS 500-3 -mallin kolmella puolella olevat lasiosat antavat kodille ainutlaatuisen vaikutelman. Tuli näkyy monesta kulmasta ja takasta tulee kodin keskeinen ilonaihe. Tyylikäs ja huomaamaton kahva, helppo käsitellä.

4-8 kW

Lasiluukku tai klassinen teräsluukku, joka voidaan asentaa joko oikean- tai vasemmanpuoleiseksi. Tilaa suurille haloille, ainutlaatuinen palaminen ja hienot ympäristöarvot.

60-120 m2 80% < 1,8 g/kg 714-506-506 mm

44


Rais q-be

TAKKA-KASETTI

Tämä elegantti takka sopii nurkkaan mitä kauneimmalla tavalla, ja luukun lasi on tehty yhdestä kappaleesta. Q-Be luo kotiin hienostuneen tunnelman ja on merkki hyvästä mausta minimalistisessa hengessä. Suuri lasiovi mahdollistaa fantastisen näkymän liekkeihin. Kahva on sijoitettu takan alle, jotta se ei häiritsisi yksinkertaista designia.

4-8 kW

Q-Be takan ovi saatavissa joko kokonaan lasisena tai teräskehyksen kanssa. Se on lisäksi varustettu CleverAir-järjestelmällä, joka säätää ilmaa ja takaa optimaalisen palamisen.

60-120 m2 80% 1,4 g/kg 427/424-970 mm

45


Takassa on nosto-/laskutoiminto ja hieno näkymä tuleen

Rais VISIO Hämmästyttävän eleganttia Visio-takkakasettia voi sanoa suorastaan näkymättömäksi, sillä näet ainoastaan tulen! Suuri yhtenäinen lasiovi tarjoaa ennennäkemättömän ja esteettömän näkymän tuleen – todellista laatua. Kodin kaunis, lämmin keskipiste, joka on erittäin eksklusiivinen. Tästä upeasta takasta tulee kodin todellinen kokoontumispaikka miellyttävällä lämmöllä epätavallisen hienoilla liekeillä.

46

Tummaksi petsattu tammikahva ja huomaamaton musta tai ruostumatonteräksinen kehys lasin ympärillä antavat viimeistellyn loppusilauksen. Huomioi monet Visio-sarjan sisustusmahdollisuudet. Anna ideoiden houkutella itseäsi! Hyviä ohjeita. Integroi valittu Visio. Luo unelma-asunto!


Rais VISIO 1 Erittäin minimalistinen takka. Hillitty ja elegantti. Takkaa tuskin huomaa. Ensimmäisen luokan tuli. Lasi voidaan nostaa ylös ja laskea alas.

5-9 kW 75-120 m2 80% <6,5 g/kg 781-444mm

47


5-9 kW 75-120 m2 80% <6,5 g/kg 751-557-444 mm

48

Rais VISIO 2 Kahteen suuntaan avautuvilla, kokolasisilla ovilla varustettu kulmamalli Visio 2 soveltuu monenlaisiin tiloihin - niin keskelle huonetta tai kulmaan. Lasi voidaan nostaa ylรถs ja laskea alas. Saatavana kahtena versiona, joko levein puoli oikealla tai vasemmalla.


Rais VISIO 3 Kolmeen suuntaan avautuvat kokolasiset ovet tekevät Visio 3-takasta häikäisevän mutta hillityn kodin keskipisteen. Lasi voidaan nostaa ylös ja laskea alas.

5-9 kW 75-120 m2 80% <6,5 g/kg 854-557-444mm

49


50


NÄE TULI HUONEESTA

Rais VISIO 2:1 UUTUUS RAIS Visio 2:1 pystyy yhdistämään fantastisella tavalla kahden huoneen tai huoneita erottavat seinät, koska sen läpi voi nähdä. RAIS Visio 2:1 on lähes huomaamaton. Leveä malli tekee upean vaikutelman, jota puhtaat ruudut korostavat. Kevyen rakenteensa ansiosta se sopii hyvin seinälle. Nosto-/laskujärjestelmä korostaa tyylikkyyttä - ensimmäisen luokan tuli! Lisäksi takasta saadaan tasainen ja miellyttävä lämpö. Kaiken kaikkiaan hienoa arkipäivän ylellisyyttä.

NOSTOLASKUJÄRJESTEL– MÄLLÄ

8,6 kW 75-120 m2 80 % 781-444 / 788-443 mm

51


Rais 700 Klassinen design minimaalisiin arkkitehtisuunniteltuihin koteihin tai ajattomaan sisustukseen. Puhtaita linjoja täydentää harvinainen, lähes huomaamaton kahva. Tilaa suurille haloille mahdollistaen vaikuttavan suuret liekit. Hämmästyttävä palaminen. Klassinen ovi on saatavana teräksestä ja lasista valmistettuna tai kokonaan lasista.

3-7kW 60-105m2 80% < 2,59 g/kg 864-574 mm

52


Rais 2:1 - näe tuli kummaltakin puolelta Tämä tulisija antaa kodille aivan uuden ulottuvuuden. Seinän läpi kulkeva tulisija, jonka kummallakin puolella olevat ikkunat luovat tunnelmaa kahteen huoneeseen: katso tulta keittiöstä ja sohvalta. Ainutlaatuisen kaunis leveä muoto - puhdaslinjainen design, joka sopii hienosti moderniin kotiin. Palaminen on lisäksi erittäin tehokas, ja ikkunat pysyvät puhtain myös matalalla teholla. Ja tuplaikkunoiden ansiosta tulisijan lähelle voidaan asettaa huonekaluja. Ovi voidaan asentaa joko oikean- tai vasemmanpuoleiseksi. Toinen puoli voidaan halutessa lukita. Kehys voidaan säätää koon mukaan. Valitse lasi- tai teräsluukku.

3-9 kW 45-135 m2 79% 3.6 g/kg 746-489 mm

Dinesen Gulve on lainannut kuvan - Kuva: Anders Hviid

53


54


Arkkitehdit kaikkialta maailmasta kokivat RAIS 2:1:n puumökissä Muiden jännittävien norjalaisten majojen mukana tämä Tromssan eteläpuolella Laksvatnissa sijaitseva maja esiteltiin Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa vuonna 2016. Arkkitehti Lars Hamran on piirtänyt yhdessä kollegansa André S. Johansenin kanssa, ja tulos on mielenkiintoinen ja toimiva. Pohjakerroksen 35 neliömetriä ja yläkerran 14 neliömetriä on käytetty tarkasti hyväksi, ja siinä on kokonaista yhdeksän vuodepaikkaa. Takan nimi on RAIS 2:1 ja siitä nautitaan kahdesta suunnasta. Isoisän isä osti tontin vuonna 1942. Sijainti, katonharja ja kulmaikkunat ovat peräisin vanhasta mökistä, joka on nyt saanut uuden muodon ja kauneuden.

Kuva: Andre Severin Johansen ja Ivan Brodey

55


Rais q-tee

TAKKAKASETTI

Q-Tee on yksinkertaisesti tehokas pieni takkakasetti, juuri sinne, missä on parhaiten tilaa - keittiöön, oleskelunurkkaan tai huoneistoon. Ehkä vapaa-ajanasuntoon. Se sopii usein olemassa olevaan savupiippuun. Markkinoiden yksi ympäristöystävällisin tulisija. Saatavana kokonaan lasisen luukun tai teräksisen kehyksen kanssa.

2-6 kW 30-90 m2 80% 0,8 g/kg 489-629 mm

56


Rais 900 Uuden muotoinen takkakasetti: RAIS 900 haluaa virtaviivaisella leveällä eleganssillaan tehdä kodista tyylikkään. Siinä on jotain hillittyä hienostuneisuutta ja suurta. Palavat liekit näkyvät fenomenaalisesti. Leveä liekkikuva seinällä tarjoaa widescreen-elämyksen…

5-9 kW

Suuresta tulipesästään huolimatta puut palavat rauhallisesti ja puhtaasti. Klassinen teräsluukku lasiruudun kanssa tai kokonaan lasinen mustan reunuksen kanssa. Huomaamaton kahva ruostumattomasta teräksestä.

90-105 m2 79% < 2,0 g/kg 1002-506 mm

57


Arkkitehti valitsi RAIS-takan omaan kotiinsa Kun norjalaiskanadalainen, yksi maailman johtavista arkkitehdeistä Todd Saunders suunnitteli taloa itselleen ja perheelleen, hänellä oli yksi periaate: Talossa ei saisi olla mitään, mikä ei ole hyödyllistä tai kaunista. Todd Saunders piirsi erittäin tarkasti harkitun talon, jossa hän yhdessä vaimonsa ja kahden tyttärensä viihtyy. 58

Talo sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Bergenin eteläpuolella. Kodin sisustus on minimaalista ja tehosteet ja kalusteet on huolella valittu. Ja RAIS 900 talon keskellä. Hyödyllistä ja kaunista.


59


VIHREÄÄ LOGIIKKAA

60

Ympäristöviranomaisten vuonna 2012 tekemän raportin mukaan puun CO2-päästöjen arvo on nolla. Tulokseen on päädytty logiikan avulla, jonka mukaan puut elinikänsä aikana käyttävät yhtä paljon hiilidioksidia kuin ne myöhemmin vapauttavat palamisen yhteydessä. Vaikka puu polttoaineena on yleisesti ympäristöystävällinen valinta, ei ole ollenkaan samantekevää, minkä tyyppisen tulisijan tai takan valitset.

Voit nähdä sen katsomalla tarkemmin hyötysuhteen ja hiukkaspäästöjen arvoja jokaisen takkakasetin ja takan kohdalla.

RAIS-tulisijat kuuluvat parhaimpien joukkoon, ne käyttävät hyväkseen lämmön ja minimoivat ympäristövaikutuksia.

Sekä hyötysuhteen ja hiukkasten kohdalla RAIS:illa on ensiluokkaiset ympäristöarvot.

Hyötysuhteen arvo ilmaisee, kuinka monta prosenttia puun lämpöarvosta käytetään hyväksi. Hiukkaspäästöjen arvo ilmaisee, kuinka monta grammaa palamattomia hiukkasia polttopuukiloa kohti menee savuna ulos.


R500 / VISIO

R700

Q-BE

Q-Tee

R900

R2:1



91 248

24

5 825 82

8

8 478 47

963  

728

725  

76

76 10 8 108

9 489

48

746

 

  108

91



10

91

1002 



5 14 



76

123

8

 

10 108 8

123 123

91

4 86864

76

123

28 7

91



764

 

287

76

76

76 108 8 10

76RAIS KIERTOILMARITILÄT

Kaikki RAIS-tuotteet on luotu laadukkuutta ja muotoilua silmällä pitäen. Tämä pätee myös tarvikkeisiin – kuten kiertoilmaritilöihin, jotka sijoitetaan takkasetin yhteyteen. Kiertoilmasta puhuttaessa voidaan tarkoittaa kahta asiaa. Ensinnäkin voidaan puhua takan sisään tapahtuvasta kiertoilmasta ja toiseksi huoneessa tapahtuvasta ilman kierrosta.

RAIS on suunnitellut kiertoilmaritilän, joka sopii takkojen leveyteen. Siten luodaan upea kokonaisuus, kun ritilät sulautuvat settiin. Ritilöitä on saatavana kahta eri mallia – joko pitkillä ritilöillä tai rei’illä. Ritilä vastaa muurauskiven ja liitoksen pituutta. Ritilöitä on saatavana joko valkoisina tai mustina.

Käyttöoppaan mukaisesti takkaseteille täytyy olla tietty kiertoilma-alue, riippuen sisään rakennettavasta materiaalista. Tällä tavoin varmistetaan, että takka on viileä eikä sen ympärillä oleva seinä ylikuumene.

61


WALL TOOLS

Veistosmainen kaikessa yksinkertaisuudessaan

tar vik kee t 62

Uudet RAIS-takkavälineet ovat erittäin toiminnallisia ja virtaviivaisia. Setit sopivat yhteen Woodwallin yksinkertaisten linjojen kanssa. Kannattimet ovat ruostumatonta terästä ja kahvat ovat silikonia pienellä elegantilla logolla. Seisovan mallin jalka on kevytbetonia.

PIENIÄ YKSITYISKOHTIA SUURIA EROJA Tiedämme, että pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys. Juuri yksityiskohdat luovat kokonaisuuksia, yhtenäisyyttä ja synenergiaa. Sen vuoksi olemme suunnitelleet tarvikesarjan, joka täydentää takkaasi ja on kuin piste iin päällä – samalla kertaa käytännöllistä ja esteettistä. Sarja sisältää kaiken tarvitsemasi: kiertoilmaritilän, polttopuukorit ja takkavälineet.

RAIS BUTEO Elegantti RAIS-design, johon takkavälineet istuvat luonnollisesti kaarevasti muotoiltuun pidikkeeseen, seinään asennettuna se tuntuu lähes leijailevan. Lattiamallissa on pyörä betonijalka, jotta se seisoo vakaasti. Sisältää hiilihangon, harjan ja lapion.

RAIS TETRA

Raaka ja minimalistinen. Terästä, rautaa ja betonia. Kauniisti muotoillut takkavälineet, jotka sopivat virtaviivaisen takan yhteyteen. Välineissä yhdistyy hienosti teräs, rauta ja betoni. Seinään kiinnitettävä. Tai lattialla. Tukeva jalka pitää sen vakaana. Sisältää hiilihangon, harjan ja lapion.


POLTTO-PUUHYLLY Ajaton, käytännöllinen ja yksinkertainen teräshylly esim. polttopuille. Hyvää laatua. Voidaan käyttää myös penkkinä tyynyjen kanssa. Saatavana kaksi mallia – kahdella tai kolmella lokerolla. Polttopuuteline 2 lokeroa (K-L-S 98x31x36) Polttopuuteline 3 lokeroa (K-L-S 145-31-36) Väri musta

63


rais woodwall Elegantti teräksinen seinäteline takalevyn kanssa tai ilman, jotta puut eivät kosketa seinää. Siten kuivaa polttopuuta on aina saatavilla. Saatavana valkoisena tai mustana. Helppo asentaa. Kaksi kokoa: 130 cm ja 190 cm. Leveys: 25,0 cm Syvyys: 27,5 cm

CONstant PENKKI Kuitubetoni on erittäin moderni materiaali, joka on sekä vahva että kestävä. Muovattavuutensa ansiosta sillä voidaan luoda muodikkaita ja minimalistisia tunnelmia. Betonin luonnollinen väri on marmorin valkoinen ja sen pinta on sileä. RAIS Constant -penkin päälle voidaan mainiosti asettaa RAIS Q-Tee. Penkki voi olla ulkona tai kylpyhuoneessa.

Korkeus 45 cm Syvyys 50 cm Leveys 100 cm

64

rais woodwall Freestand

Suoralinjainen RAIS Woodwall on nyt myös itsestään seisovana mallina! Saatavana mustana ja kahtena eri korkeutena ja sen päälle voidaan asentaa Wall Tools. Woodwall laittaa polttopuut esille ympäristöystävällisesti olohuoneessa. Kevytbetoninen jalusta varmistaa vakauden. Helppo asentaa. Kaksi kokoa: 120 cm ja 180 cm. Leveys: 37,0 cm Syvyys: 37,0 cm


rais carry

PUHDASTA FUNKTIONALISMIA Carry, huipputoimiva ja samalla huoneen veistos, hienoja värejä ja taivutetut muodot. Arkkitehtisuunniteltu polttopuukori, joka on valmistettu kevytmetallista. Sopii kaikkialle. Korin kuljettaminen, täyttäminen ja tyhjentäminen on helppoa. Saatavana kermanvalkoisena, lämpimän punaisena tai mustana, kaikissa alumiinipohja.

rais LIGHTING Lighting on sarjan muihin osiin sopiva laatikko, jossa voidaan säilyttää sytytystarvikkeita. Luotu yhtä elegantisti ja tyylipuhtaasti kuin Carry. Sopii sekä muotonsa että värinsä puolesta.

65


LASIALUSTAT RAISilla on tyylikkäitä kovetetusta lasista valmistettuja lattia-alustoja, jotka sopivat takan muotoon. Huomioi, että alustat työnnetään paikalleen. Siten alustan alla oleva tila voidaan puhdistaa. Kaunis ja yksinkertainen ratkaisu tai pikemminkin täydellinen liitos, kun mitään ei jätetä sattuman varaan.

66

66


Air-järjestelmä ja AirKit

Ilmankierto lattian läpi

AirKit lattian ja takan välissä

Tämä ratkaisu on kehitetty erityisesti matalaenergiataloja ja kokonaan eristettyjä taloja varten. Ulkoa tulee raikasta ilmaa suoraan takkaan, ja siten varmistetaan optimaalinen palaminen. Ilman sisääntulo voidaan peittää asentamalla se joko lattialle tai seinälle takan taakse. Air-järjestelmän liitämisen helpottamiseksi meillä on AirKit-järjestelmä, joka on sovitettu halutun asennuspaikan mukaan, joko seinälle tai lattialle.

Ilmankierto takaseinän läpi

AirKIt seinän ja takan välissä

Suojus ja pelti takan takana

AirKit käsittää joustavan putken kiinnittimen kanssa, suojuksen, sokeripalaliittimen pellin ja suojapeitteen. Sokeripalaliitin pellin kanssa on erittäin tärkeä. Ilman sitä kylmä ilma virtaa takkaan ja voi siten aiheuttaa kondenssin. Sokeripalaliittimen pellin ja ilman sisääntulon on oltava suljettu, kun takkaa käytetään.

67


mää rit yksiä Seuraavilta sivuilta löytyy suosituksia, määrityksiä ja teknisiä tietoja kaikille tulisijoille. Myös mitat, teho, hiukkaspäästöt ja etäisyys syttyvistä materiaaleista löytyy seuraavilta sivuilta. Tiedot ovat ainoastaan ohjeita. Ennen takan asennusta sinun tulee lukea huolellisesti käyttöohje ja tutustua juuri sinun takkaasi koskeviin suosituksiin. Muista noudattaa paikallisia ja kansallisia lakeja ja määräyksiä. 68


Palava seinä

Teho (min-max)

Palava seinä

Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt Kehyksen ulkomitat (L-S-K) Palava katto

Mitat (L-S-K) Pyörivä sokkeli

Sijoitus kulmaan 45o

Värit

Uunin mitat

Jatkuvasta teknisestä kehityksestä johtuen pidätämme oikeuden tehdä muutoksia teknisten tietojen, värien ja ominaisuuksien osalta. Emme vastaa esitteessä ilmenevistä painovirheistä.

MERKKIEN SELITYS

TEKNISET TIEDOT

ETÄISYYDET Kaikki mitat ovat ilman kahvaa ja säätöruuveja. Jos takka sijoitetaan säätöruuvien/kiertyvän sokkelin päälle, korkeus muuttuu. Etäisyysmitat syttyvään seinään koskevat ei-eristettyä savupiippua. Etäisyysmitat syttyvään seinään eristetyllä savupiipulla ovat sulkeissa. Etäisyysmitat seinään koskevat kiinteitä malleja.

A: Etäisyys huonekaluihin B: Lattian eteen C: Lattian vieressä D: Takaseinään E: Sivuseinään (oven karmi, ikkuna jne.) F: Ei palaviin seiniin: 0 mm, mutta RAIS suosittelee puhdistuksen kannalta 50 mm G: Lattiaan (ainoastaan pienoistakkojen kohdalla ja erityisissä tapauksissa)

H: Kattoon (kun mittaa ei ole ilmoitettu, etäisyyttä ei ole testattu) I: Etäisyys lattiasta savun ulosmenon keskikohdasta J: Etäisyys lattiasta savun ulosmenon keskikohdasta K: Etäisyys pohjassa olevaan ilman sisäänottoaukkoon (ilmastointi) L: Etäisyys lattiasta ilman sisäänoton takaosaan (ilmastointi) M: Etäisyys savun ulosmenosta levyn takaosaan N: Etäisyys sivusta ilman sisäänoton välissä (ilmastointi)

69


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais Pilar 180/153

Rais VIVA L 100

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT: Mitat (L-S-K) Ø456-1795/1525 mm 308-225-383 mm Ø150 mm 228 mm

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan

Palava seinä (D) 50

(E) 350

125 mm (A) 850

1258/1213 mm 1160/1115 mm

235 mm

(E)400 

121 mm 959 mm 887 mm

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

(M) 235 (M) 235



 





  



 







1000 1000





 





A

     



 









887 (J)(J) 887



498

4

70

B-B

(Nn)

(K)222 (Ø) n470 470

485 485

Ø44

6

1100 88

462 (Ø)n462

(K) 231 (K) 231

A

Ø45



 

B

(I)959 959 (I)



 

A

(L)125

(I)1258

1795

o

5

n4

BB

aa

o

5

A

A-A

Lisävaruste

x - x - x - x - x - x x x x - x - x

lm

n4

aa (M)228

Vakio

ku

 Teräsovi lasilla  Lasiluukku Kahva muulla designilla Kansilevyn muoto Kansilevy ruostumattomasta teräksestä   Kansilevy vuolukivestä  B-B Savunpoisto: Kansi ja takaosa Täryarina ja tuhkalaatikko AirSystem CleverAir Kääntyvä sokkeli ja kiertyvä savunpoisto

50

MUUT OMINAISUUDET

lm

- x x x - x x - x - x

  

tus

85 0

A

oit

ku

Lisävaruste

(D)75 

90 kg

)8

tus

oit

Vakio

B

50 mm (A

(A )

Sij

144/153 kg

PAINO B



(D) 50

(D)75 

400 mm 75 mm

A-A

Sij

PAINO

sivuille E - Seinään A D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse 

150 mm

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 

(D) 50

350 mm 50 mm 850 mm

(J)1160

sivuille E - Seinään D - Taakse Etäisyys palavaan materiaaliin kääntyvä malli Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2



4,8 kW 4,8-5,6 kW 30-90 m2

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN (lukittu malli)

Kansi ruostumatonta terästä Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Pyörivä alusta ja adapteri Raitisilmaliitäntä/AirSystem Lämmönvarauskivet Kahva muulla designilla

Palava katto (D)75 

TEHO

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

MUUT OMINAISUUDET

Palava seinä

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

(L)(L) 121 121

TEHO



Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan

(A)850 

Mitat (L-S-K)

ILMAN SIVULASIA


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais VIVA L 100

Rais viva L 120

SIVULASIA

TEKNISET TIEDOT:

ILMAN SIVULASIA

TEKNISET TIEDOT:

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan

Palava seinä

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

Mitat (L-S-K)

Palava katto

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan

(D)75 

(E)500 

235 mm 121 mm

(A)800 

959 mm 887 mm

235 mm

Palava katto (D)75 

(E)400 

121 mm 1039 mm 967 mm

TEHO







485 485

(Nn) (Ø) n470 470





887 (J)(J) 887



1100 88

(Ø)n462 462

 

 

  



 





 

A

(K) 231 (K) 231

A

     





(Ø) 470 n 470





 





A

     



 









(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231





 

967

 



B

(I) 1039 (I) 1039





 

(M) 235 (M) 235

485 485





(I)959 959 (I)

1000 1000







o

 

5



n4



aa

 

 

A





Lisävaruste

x - x - x - x - x - x x x x - x - x

lm

 

Vakio

Teräsovi lasilla Lasiluukku Kahva muulla designilla    Kansilevyn muoto B-B Kansilevy ruostumattomasta teräksestä Kansilevy vuolukivestä Savunpoisto: Kansi ja takaosa Täryarina ja tuhkalaatikko AirSystem CleverAir Kääntyvä sokkeli ja kiertyvä savunpoisto

ku

o

5



) 8 5 0 

tus

n4

aa (M) 235 (M) 235

 

B

(A

oit

 

MUUT OMINAISUUDET

 

(D)75 

Sij

Lisävaruste

x - x x - x - x - x - x x x x - x - x

50 mm 100 kg 25 kg

Lämmönvarauskivet

lm

Vakio

B

PAINO A

ku

Teräsovi lasilla  Lasiluukku Sivulasi Kahva muulla designilla Kansilevyn muoto    B-B Kansilevy ruostumattomasta teräksestä Kansilevy vuolukivestä Savunpoisto: Kansi ja takaosa Täryarina ja tuhkalaatikko AirSystem CleverAir Kääntyvä sokkeli ja kiertyvä savunpoisto

(A ) 8  0 0 

tus

oit

A

MUUT OMINAISUUDET 

(D)75 

400 mm 75 mm

1218 1218

B

90 kg

A-A



(D)250 

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2





sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

(L)(L) 121 121

B

50 mm



ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

500 mm 75 mm 

B

A-A

Sij

PAINO

(D)250 





sivuilleA E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse



ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho A (20-asteiseksi) Lämmitysala

(J) (J) 967

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2



Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

121121 (L)(L)

TEHO

Palava seinä

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

(A)850 

Mitat (L-S-K)

71


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais viva L 120

Rais Q-Be

SIVULASIA

TEKNISET TIEDOT:

(E)500 

121 mm (A)800 

1039 mm 967 mm

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

Lämmönvarauskivet

(A

  

 

 

  



 

















(M) 187 A

(N) 110088 (Ø) 462 462

1370



967



(K) 231 (K) 231

(Ø) 470 n 470

A

     



(J) (J) 967

(I) 1039 (I) 1039

 



485 485

A





121121 (L)(L)



1218 1218



x - x x x x x - x

o



BB

A

72

(A )7 50

5

 

(M) 235 (M) 235 B

Teräsluukku lasilla Lasiluukku Savunpoisto päältä AirSystem Pyörivä sokkeli CleverAir Lämmönvarauskivet

Lisävaruste

n4

o

5

x - x x - x - x - x - x x x x - x - x

n4

Teräsovi lasilla Lasiluukku Sivulasi  Kahva muulla  designilla B-B  Kansilevyn muoto Kansilevy ruostumattomasta teräksestä Kansilevy vuolukivestä Savunpoisto: Kansi ja takaosa Täryarina ja tuhkalaatikko AirSystem CleverAir Kääntyvä sokkeli ja kiertyvä savunpoisto

Lisävaruste

aa

Vakio

lm

ku

A

  MUUT OMINAISUUDET

Vakio

aa

tus

oit

MUUT OMINAISUUDET

(D) 60

lm

)8 00 

50 )7 (A

ku

100 kg 25 kg

122,5 kg 20 kg

(L) 120





PAINO Sij

Lämmönvarauskivet

50 mm

tus

B

(D)250 

(E) 150

oit





500 mm 75 mm

200 mm 200 mm

Sij

B

PAINO

sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

(D)250 

50 mm

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

A

sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

(A) 750

Glas

1329 mm

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

4,8-5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2

A-A

(E) 200

120 mm

(I) 1329



213 mm

Palava katto

(D) 200

TEHO

TEHO Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Palava seinä

370-370-1370 mm 239-239-505 mm Ø150 mm

Glas

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos)

(D)75 

Gla s

235 mm

Mitat (L-S-K)

Palava katto

Palava seinä

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

Gla s

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan

(A) 750

Mitat (L-S-K)

(H) 500

TEKNISET TIEDOT:

185


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais Q-20

Rais Bionic Fire TEKNISET TIEDOT:

Mitat (L-S-K)



1173 mm

1088 mm

 

























                  

 

 

 

   

               





 



 







  

A



 









 

 

A

412  

B

  A-A



B





          





A





     

   





   

 



     

A-A

 



 

 









       

  

o



5



n4





Lisävaruste

x x x x -

aa





    

Vakio

Lasiovi    Savunpoisto päältä/takaa     Raitisilmaliitäntä/AirSystem     Terässokkeli A-A

lm





180 kg

ku

 



50 mm

tus

 

  

oit

 

A



200 mm 80 mm

Sij

o

 

PAINO A

MUUT OMINAISUUDET 

5



n4

x x - x x - x - x 

A

4,6 kW 3-5,5 kW 45-83 m2

aa

Lisävaruste

lm

 



A





 







 









     

ku

 

tus

 Savunpoisto päältä/takaa  Teräsluukku lasilla Pyörivä alusta ja adapteri Raitisilmaliitäntä/AirSystem Lämmönvarauskivet Kansilevy ruostumattomasta teräksestä

Vakio



A

oit



Sij

155 kg 20 kg



100 mm

 

   

  

sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

B

Lämmönvarauskivet

Palava katto 



 

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

600 mm 300 mm 150 mm











Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala 

PAINO

208 mm

Palava seinä

TEHO

5 kW 3-7 kW 45-105 m2

sivuille (luukku) E - Seinään sivuille (lasi) E - Seinään D - Taakse

MUUT OMINAISUUDET





1165 mm

406-412-1252 mm

keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos)





ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

A



1243 mm

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

B

Takan ulkomitat

 280-200-300 mm Tulipesän sisämitat   Ø150 mm Savunpoistoputken halkaisija  Etäisyys kannen



115 mm



A

Mitat (L-S-K)

Palava katto



213 mm



TEHO

Palava seinä

426-426-1284 mm 308-275-558 mm Ø150 mm



Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos)

 

TEKNISET TIEDOT:

  

 

 

  









  

  

     





    



73


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais hera

EPOCA

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:

Takan ulkomitat Tulisijan sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan (seinä) Etäisyys takan takaosasta raitisilmaliitäntään (lattia) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustan yläosaan

Palava seinä

461-447-1373 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 219 mm

Palava katto (D)150

(E)350

(A)700

120 mm 120 mm 992 mm

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho  (20-asteiseksi) Lämmitysala A

(D)100

   

 

 

B

PAINO A

 

B

120 kg

(D)150

A-A

 

 A

 

 

  









 











B

(M)219

 

 



 

 

(A)700

o

5

x - x x x x x - x x -

  

n4

Teräsluukku (E)350 lasilla Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Viilennetty kahva Arina ja tuhkaluukku B-B Raitisilmaliitäntä/AirSystem Pyörivä alusta ja adapteri Puulaatikon suojus 



Vakio

A-A A

aa

5316541NO Hera

50 mm

 

lm

x - x - x x - x x - x



350 mm 175 mm

ku

219

sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

tus

Lisävaruste

o

447

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2

A-A

 MUUT OMINAISUUDET Lisävaruste

45

40

939 mm

oit

k

470

1026 mm

Sij

tus

n 00 aa )7 ulm

oit

Teräsluukku Lasiluukku Polttopuulaatikon peite Savunpoisto päällä ja takana Kiertyvä(K) sokkeli/kierrettävä savuhormi 214 Raitisilmaliitäntä – Air system Lämmönvarauskiveti

Vakio

(A

MUUT OMINAISUUDET

117 kg

(D)50

(E)200

(A)700

(L)120

(I)1067

(D)100

50 mm

PAINO

B-B



120 mm

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 350 mm 350 mm 700 mm

Sij

sivuille E - Seinään D - Taakse Etäisyys palavaan materiaaliin B Palamattomaan sivuille ja taakse

(J)992

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

A

180 mm

Palava katto (D)175 

     

 





    

   

4 kW 2-6 kW 30-90 m2

A-A

B

Palava seinä

542-391-1095 mm 360-240-370 mm Ø150 mm

TEHO

Keskim. lämmitysteho (M)219 (min-maks.) Lämmitysteho (20 asteessa) Lämmitysala

A

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos)



TEHO

Mitat (L-S-K)



Mitat (L-S-K)











B

A



00 )7

(A

74

B-B

447

470

219

40

A

(K)214

(D)50

(E)200



(D)100

(A)700

(J)992

B

(L)120

B

(I)1067

 





(D)100

B-B


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais Rina TEKNISET TIEDOT: Mitat (L-S-K)

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan

464-410-902 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 179 mm





861 mm 786 mm

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 

 A-A

50 mm



  

Vakio x - x x x x -

o

5

 



  

 

 

 

 



 

A-A









 

 





B



 









 

B

     

  











(I)861 

A

902

A





n4

aa

lm

Teräsluukku lasilla Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Arina ja tuhkaluukku  Raitisilmaliitäntä/AirSystem B-B 



ku

MUUT AOMINAISUUDET Lisävaruste

tus

oit

Sij

105 kg



B

350 mm 150 mm 







ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

PAINO B

Palava katto 

119 mm

TEHO

A sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

Palava seinä

 

 B-B



  

 

 

  



 





 





 





     



 









75


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais q-tee

Rais Q-tee 2

(2 25 )



   



          

(K) 207 (steel door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) (K) 201 door) 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)



    





 





 





  

      





(M) 131 (M) 131 (M) 131



(J) (J) (J) 531 531 531

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) (steel door) (K) 207 201 (glass door) (K) 201 door) 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

B B B

(M) 131 (M) 131 (M) 131

435 435 435

(K) 207 (steel door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

 

  

  

















 





     





 















 

A

  

(J) (J) 736 736 (J) 736

850850 850 280 280280

C C C

388388 388

C-C C-C C-C

(I) 842 (I)(I) 842 842

C C C





A

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

(L) (L) 110 110 (L) 110

  



  

 

  

B-B B-B B-B

(I) 637 (I)(I) 637 637

B B B





(N) 114,5 (N) 114,5  (N) 114,5  

 





(D) 225 (175) (D) 225 (175) (D) 225 (175)

(D) 225 (175) (D) 225 (175) (D) 225 (175)

(A (A) 6 ) 5 (A 650 )6 0 50

         

 

       



                                         



                               







(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

 









 

  









(L) (L) (L) 390 390 390

388





Lisävaruste

- x x x x - x





Vakio

Lasiovi Teräsluukku lasilla Savunpoisto päältä/takaa 275 (225) Arina,(E) tuhkaluukku (E) 275 (225) (E) 275 (225) Raitisilmaliitäntä/AirSystem, air box



800 800 800 (H)(H) (H)







MUUT OMINAISUUDET

125 kg

650 650 650 (A)(A) (A)



  

(D) 350 (275) (D) 350 (275)  (D) 350 (275)

 

(E (E (E ) 2 ) 2) 2 75 75 75 (2 (2 (2 25 25 25 ) ) )

 

PAINO

(E (E (E ) 2 ) 2) 2 75 75 75 (2 (2 (2 25 25 25 ) ) )

 



          (J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

A-A A-A A-A



(L) (L) (L) 185 185 185

(I)(I) 557 557 (I) 557

 

 

50

 



75 (E )2 ) (2 25 27 5 (E )

(J) 736

(L) 110

(L) 390

(J) 736

)

A





50 mm

o

(A )6

400 mm 450 mm

5

(L) 110

50



n4

(L) 390



 75 (E )2



sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

(M) 131 (M) 131 (M) 131

Q-TeeA 57



76



aa

   A

A A A



lm

- x x (N) 114,5 x x - x

kW kW 45-120 m2

ku

Lisävaruste

(N) 114,5

6,5  3-8

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

o

Vakio

(A )6

(D) 225 (175)

80/83/95 kg

470 mm

tus

50 mm



219/225 mm

oit

(I) 842

(D) 225 (175)

5

(I) 842

(D) 225 (175)

275 mm 350 mm

590 mm



Sij

850



(2 25 )

(N) 114,5



105 mm

Keskim. lämmitysteho A (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

n4

850 280

TEHO (D) 225 (175)

Palava katto 

131 mm

aa

280

4,1 kW 2 - 6 kW (N) 114,5 30 - 90 m2

Palava seinä

582-410-598 mm 446-277-265 mm Ø150 mm

lm

388

mm



ku

Lasiovi Teräsluukku lasilla 435 (K) 207 (steel door) Savunpoisto päältä/takaa (K) 201 (glass door) Arina ja tuhkaluukku 435 Raitisilmaliitäntä/AirSystem

mm

tus

(K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)

(E) 275 (225)

oit

C

MUUT OMINAISUUDET

(E) 275 (225)

Sij

C

mm

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat  Savunpoistoputken halkaisija  Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan (seinä) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys takan takaosasta  A raitisilmaliitäntään (lattia) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos)

(D) 350 (275)

(H) 800

(J) 451 (L) 105 (L) 185

(K) 207 (steel door) PALAVAAN MATERIAALIIN (K) 201 (glass door)

sivuille(M) 131 C-C E - Seinään C D - Taakse  Palamattomaan materiaaliin C-C C sivuille ja taakse (M) 131

PAINO

Mitat (L-S-K)

Palava katto

(2 25

 B ETÄISYYS

(K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)

(J) 531

(I) 637

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

(L) 185

B-B

(J) 531

(M) 131

mm

Palava seinä

(H) 800

(J) 451 (L) 105

(I) 557

(I) 637

(I) 557

565

565

645 645

B

TEHO B

mm mm mm

(A) 650



(A) 650

A-A

27 5

(M) 131

(E )

A

435-388-565/645/850 Takan ulkomitat  Tulipesän sisämitat 317-270-270 A-A  (M) 131 A Ø150 Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan (N) 114,5 131 (K) 207 (steel door) A (K) 201 (glass door) Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän (seinä) 105/185/390 keskustaan (N) 114,5 (K) 207 (steel door) A Etäisyys takan takaosasta (K) 201 (glass door)  201/207 raitisilmaliitäntään (lattia) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon B-B  (M) 131 B keskustaan (päältäliitos) 557-637-842

565565 565

Mitat (L-S-K)

TEKNISET TIEDOT: (D) 350 (275)



TEKNISET TIEDOT: 

ILMAN SOKKELIA













            



  

  

  


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais Q-tee 2

SOKKELIN KANSSA

TEKNISET TIEDOT: Mitat (L-S-K)



TEHO





Palava seinä

mm mm mm

Palava katto 

mm





mm mm



ulkomitat 582-410-975/775 Takan 446-277-265 Tulipesän sisämitat   Ø150 Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen 131 keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta 110/490 raitisilmaliitännän keskustaan (seinä) Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon  975 keskustaan (päältäliitos)  A Etäisyys takan takaosasta 219/225 raitisilmaliitäntään (lattia) Etäisyys lattiasta 755 savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos)

mm mm

 

Keskim. lämmitysteho A Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

6,5 kW kW 45-120 m2

3-8





 





o



5

 8386541 High socket 380mm  

n4

YHDISTELMÄSOKKELI

aa

Lisävaruste

(E) 400

- x x  x x - x











  



A









 





A-A (   

  



 



 



(I) 975



0,1 )

(D) 300

(K) 225 (stållåge) (K) 219 (glaslåge)

380

983

572 A

(K)225

YHDISTELMÄSOKKELI 582

(E) 400

(L) 490

Back

(L) 110

Tässä on joitakin lisämoduuleja, jotka tarjoavat suuren joustavuuden ja monia mahdollisuuksia sisustamiseen. Tyylittele Q-Tee 2 mielesi mukaan! Ja jatka rakentamista lisämoduuleilla hienojen ideoidesi ja tarpeidesi mukaan. Q-Tee-malli voidaan asettaa myös yhdistelmäsokkelin elementille (katso kuva). Yhdistelmäsokkeleiden elementtejä voidaan käyttää myös yksittäin tai yhdessä muiden kanssa polttopuuhyllyn sijaan.

(D) 300 (200)

(J) 855

572





410

364

  



 



380

STANDARDISOKKELI

147 kg

Vakio

lm

YHDISTELMÄSOKKELI



50 mm

Lasiovi Teräsluukku lasilla Savunpoisto päältä/takaa Arina, tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/AirSystem, air box

ku

MUUT OMINAISUUDET

400 mm 450 mm

tus

PAINO



oit

E - Seinään sivuille D - Taakse Palamattomaan  materiaaliin ja taakse sivuille

Sij

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

(N) 135

77


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais rina

Rais poleo

VUOLUKIVI

TEKNISET TIEDOT:

Mitat (L-S-K) Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan

469-429-969 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 178 mm

Palava seinä

Mitat (L-S-K)

Palava katto

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan





119 mm 

894 mm 818 mm

215 mm

Palava seinä

Palava katto (D)175 



120 mm 1010 mm 922 mm

TEHO

   

149 kg 63 kg

PAINO Vuolukivet



A

B





50 mm

MUUT AOMINAISUUDET

Lisävaruste

x x x - x - x x -

  

A

 



 

  



A-A

 





 





 





     



 







   





200 kg 77 kg

B

Vakio

Teräsluukku lasilla Lasiovi  B-B Savunpoisto päältä/takaa Viilennetty kahva Arina ja tuhkaluukku  Raitisilmaliitäntä/AirSystem Pyörivä alusta ja adapteri Puulaatikon suojus 

Vakio

Vuolukivisivut Vuolukivikansi Savunpoisto päältä/takaa Pyörivä alusta ja adapteri  Puulaatikon suojus B-B Raitisilmaliitäntä/AirSystem



MUUT OMINAISUUDET

350 mm 175 mm

   

Vuolukivet





 B

50 mm





sivuille E - Seinään A D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse  

B

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN A-A

350 mm 150 mm



PAINO





A-A

A

sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2

 

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Lisävaruste



  

x - x  x x x x - x x -

  

 

 









  





     









A-A











B





 

 

B

B

A

  

 

 

  



 





   

  

     



 









   

 





 B-B







    

A

 





(I)894 



 



A

78

 





B



  

   

4 kW 2-6 kW 30-90 m2



Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

  

TEHO

548-429-1090 mm 360-240-370 mm Ø150 mm



TEKNISET TIEDOT:

VUOLUKIVI

B-B



 


KEVYTTAKKOJEN TEKNISET TIEDOT

Rais juno 160/120

Rais juno 160/120

ILMAN LASIA

TEKNISET TIEDOT:

Palava seinä

TEKNISET TIEDOT:

Palava katto



Palava katto





1095 mm 1015 mm

1015 mm

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

4 kW 2-6 kW 30-90 m2

Bsivuille E - Seinään B D - Taakse Palamattomaan materiaaliin A taakse sivuille ja

 

  

 

  

 















 

       







B-B



A-A    





 

 





 













 

       





B

A-A

B

B

B

   



Temp.CC Temp. 

60

    Ajastin   



 

 











 







40

20 

0 00





 



  

 





0304







 

05  06 07 08  09  

   

10



 















 

  

   



 







   

 B-B











 01 02



A

B-B

80

 







A

100



    

A

  

120







140

B-B



 



Lämmönvarastoinnin vaikutus RAIS JUNO  Varmelagringseffekt RAIS JUNO Lämmönvarastointitiilien lämpötilan kehitys  Temperaturudviklingen i varmelagringssten näkyy jakson yli 4:llä kuormituskerralla vist over et døgn med 4 påfyldninger







 A

Lisävaruste

x - x x x x - x - x x -





A











A

Vakio

Teräsluukku lasilla Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Arina ja tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/AirSystem Pyörivä alusta ja adapteri Lämmönvarauskivet Sivulasit







B



B





MUUT OMINAISUUDET



A-A

B

B











 

265/213 kg 169/117 kg 84 kg

B-B 



A

Lisävaruste

x - x  x x x - x - x



Vakio

Teräsluukku lasilla Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Arina ja tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/AirSystem Pyörivä alusta ja adapteri Lämmönvarauskivet

A-A





A

MUUT OMINAISUUDET





   

Juno ilman sivulaseja - Vuolukivet (lisävaruste) Extra vuolukivet



286/238 kg 189/137 kg 84 kg



Juno sivulaseilla - Vuolukivet (lisävaruste) Extra vuolukivet



PAINO





PAINO



50 mm



50 mm

  



  



400 mm 100 mm



350 mm 100 mm



ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

sivuille E - Seinään D - Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse  B-B









A

  ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

1095 mm A-A

TEHO



4 kW 2-6 kW 30-90 m2

121 mm





Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

235 mm



121 mm





235 mm

Ø470-1654/1200 mm 320-225-393 mm Ø150 mm



Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija Etäisyys kannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan  Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon A (takaliitos) keskustaan

350 



A-A



B

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm



TEHO B

Palava seinä

Mitat (L-S-K)

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Savunpoistoputken halkaisija  EtäisyysAkannen keskeltä takareunaan Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (päältäliitos) keskustaan Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon (takaliitos) keskustaan





Mitat (L-S-K)

LASIN KANSSA

Påfyldning Kuormitus

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Timer

Varmelagringssten

Lämpöä varastoiva tiili



21

22

23

79


TAKKAKASETTIEN TEKNISET TIEDOT

Rais 500 1

Rais 500 2

TEKNISET TIEDOT:

TIEDOT: TEKNISET Asennusmitat - tiilimuuri

TEHO 6 kW 4-8 kW 60-120 m2

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Mitat (L-S-K)

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 500 cm2

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 500 cm2

TEHO Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

6 kW 4-8 kW 60-120 m2

PAINO

110 kg

Vakio

Lasiovi Teräsovi lasilla Savunpoisto päältä Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/AirSystem Kehys erikoismitoilla

 Mi

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 Ma

m

Lisävaruste

- x x x x - x - x

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

200 mm 100 mm 850 mm 200 mm 400 mm 400 mm 900 mm

PAINO

110 kg

MUUT OMINAISUUDET

Vakio

Lasiovi Teräsovi lasilla Savunpoisto päältä Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/AirSystem Kehys erikoismitoilla

 

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m

Lisävaruste

- x x x x - x - x

m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 a M

 

 















35 5

427

470 

 

 418

3 

 

   

452 

71

35  9 

 452 



 





452 

 718 









 

470

n. Mi

81

3m

m

Min. 474 mm Max. 494 mm



 

  







 Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala          - yläpuolella min. 800 cm2  - alapuolella min. 500 cm2    

Asennusmitat - palamaton materiaali







 452 



 Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala     - yläpuolella min. 800 cm2        - alapuolella min. 500 cm2     

Asennusmitat - palamaton materiaali

Min. 474 mm Max. 494 mm

200 mm 100 mm 850 mm 150 mm 400 mm 400 mm 900 mm

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

MUUT OMINAISUUDET

Asennusmitat - tiilimuuri

713-452-470 mm 556-306-295 mm 718-550-474 mm 739-506-506 mm Ø150 mm

718-452-470 mm 556-306-295 mm 732-550-474 mm 764-506 mm Ø150 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

Min. 474 mm Max. 494 mm

Mitat (L-S-K)

  764

 452

506 

Mi

n. 48 0

 739 

506

506



710 

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

 

m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma

mm    

80

 

 

  













   

 



     



 









 

 

  

 





 





 





 


TAKKAKASETTIEN TEKNISET TIEDOT

Rais 500 3

Rais Q-Be TEKNISET TIEDOT: Asennusmitat - tiilimuuri

708-452-470 mm 556-306-295 mm 708-550-474 mm 714-506-506 mm Ø150 mm

TEHO 6 kW 4-8 kW 60-120 m2

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Mitat (L-S-K)

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 500 cm2

Takan ulkomitat Tulisijan sisämitat keskeltä takareunaan Etäisyys kannen Kehyksen ulkomitat (L-K) Savunpoistoputken halkaisija

Keskim. lämmitysteho (min-maks.) Lämmitysteho Lämmitysala (20 asteess)

D D

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2

C

C

PAINO 424

422

kg

Set fra bagside

B B

Vakio

35

MUUT OMINAISUUDET Teräsluukku lasilla Lasiluukku Savunpoisto päällä Raitisilmaliitäntä – Air system CleverAir 970

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

Lisävaruste





A

399







D

Set fra bagside

216

393 9 9 9

9

39 9

Set fra bagside

399

39

970

422

15,8

970

32 32

Q-BE Insert måltegning.

216

39

9

C

-E

C-





E

925

15,8

19

21

903

399 399

216 216

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9

19

B

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4 M

9

A

903

Set fra bagside

41

B

216 216

506 Air inlet same center as outlet

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

399

m



G

32

21

Mi 48 n. 0m

 506 

  



M

216







Set fra bagside

 





424

35

19





D

399

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma





Air inlet same center as outlet

 



424



470

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala 2  - yläpuolella min. 200 cm    - alapuolella min. 200 cm2     

Asennusmitat - palamaton materiaali

903 903

 





216

21



8







35 35



Min. 474 mm Max. 494 mm

 452



15,8



32





7 0

 

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala  - yläpuolella min. 800 cm2            422 - alapuolella min. 500 cm2 

Asennusmitat - palamaton materiaali



A

x - x x x x -

903 903



m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

Min. 858 mm Max. 878 mm

Lisävaruste

- x x x x - x - x

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

903

925

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m



427

-E

H

Katso asennusohje Katso asennusohje 455 mm Katso asennusohje 0 mm 400 mm 750 mm



35 4

-E

G

E - Seinään sivuille D - Seinään taakse H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan B - Lattialla edessä A - Kalusteisiin

903

Vakio

Lasiovi Teräsovi lasilla Savunpoisto päältä Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/AirSystem Kehys erikoismitoilla

 452 

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 200 cm2 - alapuolella min. 200 cm2

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 200 mm 100 mm 850 mm 200 mm 400 mm 400 mm 900 mm

MUUT OMINAISUUDET

Asennusmitat - tiilimuuri

mm mm mm mm mm

TEHO

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN E - Seinään sivuille taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150

H

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

Min. 474 mm Max. 494 mm

Mitat (L-S-K)

Min. 858 mm Max. 878 mm

TIEDOT: TEKNISET

Q-BE Insert måltegning.

714

Air inlet same center as outlet

 





 



Set fra bagside

81


TAKKAKASETTIEN TEKNISET TIEDOT

Rais visio 1

Rais visio 2

TIEDOT: TEKNISET

TIEDOT: TEKNISET

Mitat (L-S-K) Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

905-610-1375 mm 697-330-475 mm 697 334-476 mm 781-444 mm 200 mm

Asennusmitat - tiilimuuri (Ks. käyttöopas)

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat tehdyn aukon mitat Kasettia varten Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

833-593-1617 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 751-557-444 mm 200 mm

Asennusmitat - tiilimuuri (Ks. käyttöopas)

Min

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

40 .8

TEHO

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

7 kW 5-9 kW 75-120 m2

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 400 mm 1200 mm

PAINO

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

Vakio

Mi n.

Lasiovi mustalla reunalla Lasiovi ruostumattomalla reunalla Suojakehys, musta Suojakehys, ruostumaton

x x Asennusmitat - palamaton materiaali (Ks. käyttöopas)

E

5 68

C

49 0 A

B

MUUT OMINAISUUDET

x - x -

n. Mi

D

PAINO

280 kg

Lasiovi mustalla reunalla Lasiovi ruostumattomalla reunalla Suojakehys, musta Suojakehys, ruostumaton

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 400 mm 1200 mm

G

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

MUUT OMINAISUUDET Lisävaruste

60 0

Min. 432

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

Mi n.

7 kW 5-9 kW 75-120 m2

H

TEHO

Mitat (L-S-K)

Vakio

Lisävaruste

x - x -

x x Asennusmitat - palamaton materiaali (Ks. käyttöopas)

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

330 - 529

167,5

406,5 356,5 356,5

750

406,5

700

772-847-905

n. mi

0 84

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

1374,5

833

430

415

593

787

29

mi n.

64 0

H

161

Ø150

Min. 432

564 (N) 398

384,5 +15 - 10

400

∅ 198

230 - 428

D

340

29

(K) 168

82

Mi n.

49 0

n. Mi

5 68

369

E C

G

+15 (I) 1535 10

430

1399,5

672,5

Ø200

A B


TAKKAKASETTIEN TEKNISET TIEDOT

Rais visio 3

Rais visio 2:1

TIEDOT: TEKNISET

TEKNISET TIEDOT:

Mitat (L-S-K) Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat tehdyn aukon mitat Kasettia varten Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

759-564-1537 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 854-557-444 mm 200 mm

Asennusmitat - tiilimuuri (Ks. käyttöopas)

n. Mi

TEHO

0 77 Mi n.

7 kW 5-9 kW 75-120 m2

Mitat (L-S-K) Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat (L-K) Savunpoistoputken halkaisija

962-652-148 mm 694-222-440 mm 782-438 mm 781-444/788-443 mm Ø200 mm

Asennusmitat - tiilimuuri (Ks. käyttöopas)

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 1050 cm2 - alapuolella min. 525 cm2

450 105

0

TEHO

60 0

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

8,6 kW 5-9 kW 75-120 m2

H

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

Vakio

Lisävaruste

x - x -

x x

.4 90

C A

430

n. Mi

Vakio

Lisävaruste

x - - -

x x x

Mi n.

G A

B

C

959 959

777,5 777,5

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 1050 cm2 - alapuolella min. 525 cm2

Asennusmitat - palamaton materiaali (Ks. käyttöopas) 781 781

0 77

+15 1616 - 10

1351,5 +15 - 10

185

564 759

Lasiovi mustalla reunalla Lasiovi ruostumattomalla reunalla Suojakehys, musta Suojakehys, ruostumaton

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

E

235 kg

MUUT OMINAISUUDET

A

Asennusmitat - palamaton materiaali (Ks. käyttöopas)

280 - 480

PAINO

B

782

438

450

443,5 443,5

Lasiovi mustalla reunalla Lasiovi ruostumattomalla reunalla Suojakehys, musta Suojakehys, ruostumaton

Min

D

H

350 mm 1182 mm 350 mm 754 mm 400 mm 1200 mm

67 0

105

0

29,5

H

29,5

467 467

MUUT OMINAISUUDET

E

E - Seinään sivuille H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

569 569

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 400 mm 1200 mm

G

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

Min. 432

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

564

H 782

Mi n.

49 0

75,6 75,6

G

C B A

369

E 44,5 44,5

430 430

D

39,5

438

G

Min. 432

E

576,5 576,5

∅ 198

509,6 509,6

208 - 408

+15 1537 - 10

384,5 +15 - 10

(N) 380

A

B

44,5 44,5

A

C

(K) 158

83


TAKKAKASETTIEN TEKNISET TIEDOT

Rais 700

Rais 2:1

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

Asennusmitat - tiilimuuri (Ks. käyttöopas)

825-485-535 mm 562-289-300 mm 840-545 mm 864-574 mm Ø150 mm

 TEHO   

   

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Mitat (L-S-K)

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 700 cm2 - alapuolella min. 400 cm2

5,2 kW 3-7 kW 60-105 m2

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat (L-K) Savunpoistoputken halkaisija

Min. 545 mm max. 560 mm

Mitat (L-S-K)

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Min. 5 mm

125 kg

Lisävaruste

A-A







 





 

A-A

A



n. Mi 6 mm 46



 



m 0m m 84 0 m 5 n. Mi x. 8 a m

 48 5

mm

Mi

n. 73 6

A



 

 

 

  









  

 

     





 

 

mm



 





Mi n.

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 490 cm2







84

Asennusmitat - palamaton materiaali

B



Min. 479 mm







  





Min. 5 mm















 



 Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala    2 - yläpuolella min. 800 cm     2 - alapuolella min. 530 cm















mm

Min. 479 mm





73 6

 

B-B







 

 







Asennusmitat - palamaton materiaali  (Ks. käyttöopas)









 





Mi n.

Lisävaruste





A-A

B-B

x x x  - x -  x

 







A-A

n. Mi 6 mm 46



 

Vakio

Lasiovi Savunpoisto päältä Raitisilmaliitäntä/AirSystem Säädettävät jalat      Kehys erikoismitoilla       

m

140 kg



 48 5m

PAINO MUUT OMINAISUUDET



Mi n.







x - x x A - x - x - x



m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma

200 mm 590 mm 200 mm 450 mm 400 mm 600 mm

Min. 545 mm max. 560 mm





Vakio

Teräsovi lasilla Lasiovi Savunpoisto päältä B-B A B-B B Raitisilmaliitäntä/AirSystem Kehys erikoismitoilla Adapter



6 kW 3-9 kW 45-135 m2

E - Seinään sivuille H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin



MUUT OMINAISUUDET



PAINO

A



B

A







300 mm 110 mm A 850 mmA 200 mm 400 mm 400 mm 700 mm

 



Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 490 cm2

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN B



Asennusmitat - tiilimuuri

mm mm mm mm mm

TEHO

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään B H - Kattoon B C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla   A - Kalusteisiin

807-466-910 500-244-374 736-479 746-489 Ø150


TAKKAKASETTIEN TEKNISET TIEDOT

Rais 900

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:

Mitat (L-S-K) Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat tehdyn aukon mitat Kasettia varten Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

Asennusmitat - tiilimuuri

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 350 cm2

Takan ulkomitat Tulipesän sisämitat Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat Savunpoistoputken halkaisija

Asennusmitat - tiilimuuri

962-380-470 mm 700-200-230 mm 479-972 mm 1002-506 mm Ø150 mm

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 400 cm2 - alapuolella min. 300 cm2

TEHO 4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

Keskim. lämmitysteho (min-max) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Lämmitysala

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m2

Lisävaruste

- x x x x - x - x

Min .4

 25

mm

614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds 

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

- x x x x - x - x

  Mi 38 n. 0m m

Asennusmitat - palamaton materiaali

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 530 cm2







 



 Min .4 75 mm



 

 

  

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

D

 

 Mi 38 n. 0m m

  

 

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M





 





Min. 613mm Max. 620mm

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma



 



 



Lisävaruste

Suositeltu ilmanvaihtoaukon pinta-ala - yläpuolella min. 600 cm2 - alapuolella min. 350 cm2



 

Vakio

Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/AirSystem Kehys erikoismitoilla

Asennusmitat - palamaton materiaali

120 kg

 MUUT OMINAISUUDET Lasiovi  Teräsluukku lasilla  Savunpoisto päältä

Lasiovi Teräsluukku lasilla Savunpoisto päältä/takaa Arina ja tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/AirSystem Kehys erikoismitoilla

PAINO

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

Vakio

87 kg

MUUT OMINAISUUDET

250 mm 50 mm 1100 mm 150 mm 375 mm 400 mm 900 mm

Min. 479 mm Max. 496 mm

PAINO

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

Min. 613mm Max. 620mm

200 mm 100 mm 800 mm 200 mm 400 mm 400 mm 650 mm

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

sivuille E - Seinään taakse D - Seinään H - Kattoon C - Sivuille G - Lattiaan edessä B - Lattialla A - Kalusteisiin

Min. 479 mm Max. 496 mm

ETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN



TEHO

Mitat (L-S-K)

Min. 479 mm Max. 496 mm

Rais Q-TEE

 Min .3 80 mm

 

85




art of fire 86

www.rais.com


www.rais.com

Rais esite 2016-2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you