Page 1

bli inspirert Norfloor IdĂŠkatalog

baderomsflis www.norfloor.no


35 책r med fliser

ARCHITECH FRA FLOORGRES


1976–2011

35 ÅR

Norfloor kan feire 35 år som Norges ledende fliskjede! Det har vært en enorm produktutvikling siden Norfloor i 1976 startet opp som pioner i det norske flismarkedet. Produkt- og materialvalg, formater og farger, ulike kvaliteter til forskjellige formål; alt har forandret seg på disse 35 årene, der design og produktkvalitet har vært de viktigste drivkreftene. Fortsatt står det tradisjonelle sterkt, men produksjonsteknologien har utviklet seg mye og muliggjør helt andre produktkvaliteter, overflater og design. Den italienske flisbransjen er verdensledende, og mangfoldet har blitt mye større gjennom økt konkurranse i bransjen. Kom til Norfloor - og vi viser deg det enorme utvalget. Vi hjelper deg å velge riktig for ditt prosjekt, slik at du kan bli fornøyd i mange år fremover.

Norfloor – Norges største fliskjede – etablert i 1976

3


MAXIMA MARFIL FRA IMOLA

4


LEGG FLISER! Vi bruker stadig mer keramiske fliser i våte rom, på kjøkken, i oppholdsrom, utvendig på terrasser og som bekledning på fasader. Fliser er miljøvennlige og er ikke allergifremkallende. I dag velger vi keramiske fliser som en vedlikeholdsvennlig investering. De mest brukte flisene er de keramiske, men det finnes også fliser i glassmosaikk, m ­ armor og andre naturmaterialer å velge i. I vårt spesielle klima, med frost og mye nedbør, må vi stille helt andre krav til fliser til f.eks. utendørs bruk enn det man gjør rundt Middelhavet. Du finner alle typer fliser hos Norfloor. Vi er behjelpelige med å finne fliser som passer nettopp til ditt bruk.

NORFLOOR IDÉKATALOG

5


GLOSSY FRA CERIM

Hos Norfloor f책r du ekte italiensk flisnytelse 6


NORFLOOR IDÉKATALOG

7


Ekte italiensk flisfølelse. – hjemme hos deg!

FRAMES FRA REX

8


www.norfloor.no

Gjennom 35 år har Norfloor gledet det norske folk med italienske design- og kvalitetsfliser. Design står også i fokus når vi nå gir ut denne nye idé- og inspirasjonskatalogen. Vi har tatt utgangspunkt i det italienerne kan best, nemlig design og god smak, og sansen for det gode liv. I Idékatalogen forsøker vi å gi deg interessante og relevante innfallsvinkler som skal understreke Norfloors filosofi om å levere deg det beste med fagmannens stolthet og entusiasme. Se de utrolige flisnyhetene som presenteres; der du vil se enestående nye designfliser fra Floorgres, Imola, Rex, Appiani, LaFaenza og Cerim. Felles for alle disse nye produktene er ledende design og kvalitet, og at du får det kun hos Norfloor. Italiensk design, kvalitet og livsglede presenteres i diverse spennende artikler fra Italia. Litt om italiensk vin har vi med fra vinekspert, kåsør og vinprodusent Christer Berens, kjent radiostemme fra P4 på fredagsmorgener. Les også artiklene om fottur i Dolomittene, på sykkeltur i Friuliområdet, reise- og livsskildringer fra Roma og Trieste, og mye mer som understreker og underbygger vår kjærlighet og lidenskap i Norfloor for italiensk design og kvalitet. Hvordan resultatet kan bli når man velger å flislegge hele huset – det kan du se og lese mer om i flere spennende reportasjer, der vi presenterer mange lekre hus og leiligheter! Fliser er lekkert, slitesterkt, maksimalt allergivennlig og enkelt å rengjøre. I reportasjen som omhandler trender i flismarkedet bør du merke deg en del råd og tips fra vår flisekspert Rudy Martinuzzi som du til daglig møter som butikksjef hos Norfloor på Furuset i Oslo. Vær ikke sistemann som hopper på en trend, og tilpass løsningene til det som passer helheten i det miljø du skal skape. Oppussing under tidspress kan du trygt si at vi var med på for noen år siden gjennom TV3’s norske satsning på ”Ekstrem Oppussing”. Vi ser på hvordan det gikk – 5 år etter!

▲ ▲ ▲ NORFLOOR IDÉKATALOG

9


ANTARES FRA IMOLA

10


▲ ▲ ▲ Rock & Design: Se presentasjonen av hvordan Andreas Carlsson har lykkes med å kombinere Rock & Design, i forhold til sin livsstil og filosofi. Hva kan vi lære av hva design kan bety for hver enkelt av oss, i forhold til individets behov for hva som er viktig for den enkelte? Kvalitetsfliser til proff- og prosjektmarkedet! Norfloor har en tung rolle i det norske proff- og prosjektmarkedet. Regn med som nesten sikkert at du har gått på fliser fra Norfloor et sted du har vært i dag! Fliser fra Norfloor benyttes over hele landet, enten det er et helt spesielt interiørprosjekt du jobber med, eller kjøpesentre, bilforretninger, restauranter og hotell, kontor- og lagerbygg, offentlige bygg, skoler og sykehus, og større leilighetskomplekser. Vi presenterer et lite utvalg i idékatalogen. Norfloors rolle som leverandør til det norske folk har gitt oss et stort ansvar som den største rendyrkede fliskjeden i Norge. Det er med stolthet, glede og entusiasme Norfloor feirer 35 års-jubileum i Norge. Vi ønsker deg varmt velkommen til å la deg inspirere av de lekre løsningene vi ønsker å vise deg i Norfloors butikker i nærheten av der du bor. I mellomtiden håper vi at du lar deg inspirere av den ekte Norfloorfilosofien som ligger bak de lekre produktene og presentasjonene i denne inspirasjonskatalogen!

Simen S. Larssen Adm. Dir. Norfloor AS

Norfloor AS takker for velvillig samarbeid med og bidrag til Norfloors Idekatalog fra; Interiør og Design, Zine, Det Gode Liv, Norsk Familieøkonomi, Vakre Hjem og Interiør, Bolig I Utlandet, Kunnskapsforlaget, Boksenteret, Gunn Haglund, Johan Lotand, Andreas Carlsson, Christer Berens, Thor Aasberg, Bjørnar Bang, Peter Andersen, Gry Bjørck Råkil. Bilder, tekst og innhold er underlagt regler om opphavsrett og kan ikke benyttes av andre uten skriftlig avtale om dette. Vi tar forbehold om trykkfeil og opplysninger i Idékatalogen. Norfloor AS, redaksjonen, eller andre involverte i utgivelsen av Idékatalogen, har intet ansvar for evt. feil og mangler i denne publikasjonen. Redaksjonen avsluttet 29. mars 2010. Design og layout: Suveren Kommunikasjon AS. Trykk: Norprint Rotasjon AS, Redaktør: Simen S. Larssen. Henvendelser kan stiles til: Norfloor AS, Strømsveien 325, 1081 Oslo. E-post; post@norfloor.no

NORFLOOR IDÉKATALOG

11


INNHOLD NORFLOOR FLISER Fra 16 Fra 158 Fra 242 284 Fra 294 Fra 318

Ecotech og Recycle:

Miljøvennlig designflis

BADEROMSFLIS GULVFLIS KJØKKENFLIS GLASSBYGGERSTEN UTEFLIS BASSENG

262 BADEROMSMØBLER FRA ATMA

REDAKSJONELT 14 82 85 328 350 Fra 34

Historien om Norfloor

Fliser for enhver smak Sett farge på badet Miljøvennnlig og lekkert Rensing og vedlikehold av fliser

«HJEMME HOS» Se alle de flotte hjemmene innredet med fliser fra Norfloor:

328 262 BADEROMSMØBLER FRA ARBI – Gi baderommet personlighet!

12

34 78 96 114 148 150 152 156 179 184 198 212 308

Kvalitet i alle rom Varm minimalisme på Jåsund Lekkert hjem - lekker flis Skapte drømmehjemmet i Bodø Valgte Chabby Chic Praktisk og gjennomført på Fana Norfloor skapte drømmehjemmet med fliser Metallisk flis – nytt og annerledes Lettstelt og vakkert Én flis – flere stilarter Fliser fra Norfloor i alle rom Ekte italiensk flisglede Det gode liv på Hvaler

Easy Bathroom

110

– fokus på lettstelte og flotte bad!


Norfloors Idékatalog er full av lekre flislagte løsninger, og har noe for enhver smak!

Fra 48

ITALIENSK KULTUR OG DESIGN

54 Flisenes kulturhistorie

KONSEPTER OG TILBEHØR 110 Easy Bathroom 140 Appiani Create - keramisk mosaikk som "bildemotiver" på vegg og gulv

KJENN! Neoedonismo-konseptet fra Rex består av en rekke ny­utviklede produkter der produktfølelsen og overflaten gir løfter om det gode liv.

286 Samo dusjløsninger

PROFFMARKEDET Fra 330 PROSJEKTER Norfloor er en av de største

VÆR KREATIV! Unike ­mosaikkmotiver med Appiani Create!

leverandørene til proffmarkedet.

346 348 349 354

220

Fliser i Slim line tykkelse Gjør-det-selv- utstyr Våtromsplater

140

Leverandøroversikt

330 NORFLOOR PROSJEKTER:

HJEMME HOS med lekre fliser fra Norfloor

13 hus med INSPIRASJON!

Har du gått på flis fra Norfloor i dag? NORFLOOR IDÉKATALOG

13


Historien om Norfloor Norfloor AS har helt siden starten for 35 år siden vært en viktig og ledende aktør i den norske flisbransjen. Norfloor feirer i 2011 sitt 35-årsjubileum i Norge, og vi tjuvstarter jubileumsfeiringen med en rekke spennende aktiviteter som vil komme våre kunder til gode! Norfloors historie i Norge startet på 60-tallet når den unge italienske marineoffiseren Valentino Cossutta ble sendt på NATOoppdrag til Nord-Norge. VC ble født i 1945 i Trieste av italienske foreldre. Med bakgrunn som Veritas-ingeniør etter karrieren i Forsvaret, hadde Valentino Cossutta nyttig og mangesidig ballast og kompetanse når etableringen av Norfloor skjedde i 1976. VC fattet tidlig interesse for flisbransjen, og så en stor mulighet i Norge fordi kundene og markedet hadde et svært begrenset utvalg. Oppstarten med terrakottaflisene fra Il Ferrone og Brunellesci var et attraktivt agentur å starte med i Norge. Det var en suksess fra første dag pga hardt pionerarbeid i den norske flisbransjen fra VC sin side. Den kjente arkitekten Finn Sandmæl fattet tidlig interesse for terrakottaflisene fra Il Ferrone som Valentino Cossutta hadde agenturet for i Norge. Spekteret med keramiske fliser ble utvidet fra terrakotta til baderomsfliser og senere fliser til prosjektmarkedet. Il Ferrone, Cisa Cerdisa og Marazzi var blant de første produktene Norfloor startet med i Norge. Lim og tilbehørsprodukter er i stor grad produkter som er produsert i Norge tilpasset norske forhold, klima og byggenormer. Språket og den italienske kulturen, design og eleganse preger Norfloors satsing, og er en viktig del av visjon og forretningsfilosofi også i dag i Norfloor.

Norfloors grunnlegger Valentino Cossutta

14

Helt siden starten har filosofien i Norfloor vært å tilby det norske folk kvalitetsprodukter med fokus på design, tradisjon, teknologisk utvikling og innovasjon. Det har skjedd en utrolig produktutvikling opp gjennom årene, som gjør flisbransjen svært interessant å jobbe med. Norfloors kunder kan hele tiden være sikre på at den store konkurransen i bransjen, og Norfloors satsning på kvalitetsmerker, sikrer de beste kvalitetsprodukter som er å oppdrive, solgt gjennom Norfloors butikker spredt over hele Norge. Vi legger hele vår ære i dette. Dette gjelder alt fra utviklingen av ulike formater til overflatekvalitet, design, og- ikke minst jobber Norfloor med de fremste produktdesignerne i verden, når det gjelder utviklingen av nye lekre flisserier, som lanseres hvert eneste år gjennom våre samarbeidsprodusenter, som Norfloor er alene om å representere i Norge. Norfloors strategi har helt siden starten vært å innta en ledende posisjon som faghandelkjede med høy kompetanse og høy service- og leveringsgrad. Kjeden består av 20 egeneide butikker og mange franchise-tilknyttede butikker. Utviklingen av kjeden er i sterk fremmarsj, og de siste årene har det vært investert svært mye i nye utstillinger og i fornyelse av vårt sortiment. Norfloor fortsetter sin betydningsfulle tradisjon i det norske flismarkedet gjennom Alessandro Cossutta, som er 2. generasjon Cossutta i Norfloor. Alessandros inntreden i Norfloor Gruppen vil forsterke tilstedeværelsen og posisjonen for Norfloor i det norske markedet.

2. generasjon i Norfloor Gruppen, Alessandro Cossutta


BLACK & WHITE, SLIM 4 FRA CERIM

Ekte italiensk flisnytelse...

... fra verdens ledende produsenter:

– hos Norfloor! Norfloor samarbeider med de beste og mest innovative leverandørene i bransjen. Gjennom hele tiden å ligge i forkant kan vi tilby deg de beste produktene uten kompromissløsninger. Og gjennom samarbeidet i Norfloorgruppen i flere land gir dette deg friheten til å velge blant kvalitetsprodukter på øverste hylle til de beste betingelser. NORFLOOR IDÉKATALOG

15


Gjør-det-selv-utstyr for flisleggeren Norfloor benytter kvalitetsverktøy fra Spesialverktøy for mur og flis AS. Alt du trenger og litt til av utstyr for det perfekte resultat. Flislegging er ikke ­vanskelig, og er det perfekte valget til å skape et l­ekkert, varig og elegant ­resultat. Ønsker du hjelp med utføring har Norfloor AS samarbeid med de beste flislegger­ firmaene som kan hjelpe deg helt i mål!

INNHOLD

v/IKEA OSLO, FURUSET 1081 OSLO Strømsveien 325, orfloor.no E-post:furuset@n / 09 / 05 Tlf.: 22 81 27 08 Faks: 22 81 27 20

STRØMMEN 2010 Strømmen Skjærvaveien 10, n@norfloor.no E-post:stromme Tlf.: 63 84 40 80 Faks: 64 84 40 82 FREDRIKSTAD Gressvik Storveien 1A, 1624 d@norfloor.no E-post:fredriksta Tlf.: 69 32 68 00 Faks: 69 32 68 10

TRONDHEIM 7075 Tiller Østre Rosten 26, @norfloor.no E-post:trondheim Tlf.: 72 89 85 30 Faks: 72 89 85 31

MOSS Moss Midtveien 1, 1526 rfloor.no E-post:moss@no Tlf.: 69 26 66 55 Faks: 69 26 75 03 TØNSBERG Auli, 3170 Sem @norfloor.no E-post:tonsberg Tlf.: 33 33 29 12 Faks: 33 33 34 82

STJØRDAL 7500 Stjørdal Pottemakergt.1, norfloor.no E-post:stjordal@ Tlf.: 23 69 69 00 Faks: 23 69 69 01

STAVANGER, FORUS Stavanger 4066 Gamle Forusvei 12, rfloor.no E-post:forus@no Tlf.: 51 53 96 10 Faks: 51 53 96 11

KRISTIANSUND Kristiansund Rørgt. 8–10. 6501 nd@norfloor.no E-post:kristiansu Tlf.: 71 58 43 93 Faks: 71 58 13 84

SKIEN , 3737 Skien Porsgrunnsvn188 rfloor.no E-post:skien@no Tlf.: 35 59 66 11 Faks: 35 59 66 49

BODØ Bodø Nils Friisvei 2, 8010 rfloor.no E-post:bodo@no Tlf.: 75 59 14 90 Faks: 75 59 17 91

STAVANGER, MARIERO Stavanger Langflåtv. 17, 4017 oor.no E-post: stavanger@norfl Tlf.: 51 58 60 20 Faks: 51 58 60 21 SANDEFJORD v/EuroPris 3229 Sandefjord Briskeveien 13, Hasle, d@norfloor.no E-post:sandefjor Tlf.: 33 46 93 00 Faks: 33 46 93 03

KRISTIANSAND S 5A, 4636 Kristiansand DRAMMEN Drammen Barstølv. nd@norfloor.no Rybergsgt. 101, 3027 E-post:kristiansa SARPSBORG 1707 Sarpsborg Ing. @norfloor.no Tlf.: 38 14 92 00 E-post:drammen O. Haraldssonsgt. 98-100, @norfloor.no Faks: 38 14 92 01 Tlf.: 32 82 76 50 E-post:sarpsborg Faks: 32 82 76 51 Tlf.: 69 15 11 12 Faks: 69 15 11 06

ise: Norfloor-franch RISØR, ALSTRA Homme, 4990 Sønderled Tlf.: 37 15 62 83 Faks: 37 15 63 80 KONGSVINGER Kongsvinger Eidskogvn. 48, 2200 Tlf.: 62 81 78 50 Faks: 62 81 61 30

HAUGESUND Haugesund Raglamyrvn. 15,5500 Tlf.: 52 70 88 90 Faks: 52 70 88 99 LEKNES Leknes Lufthavnvn. 3, 8370 Tlf.: 76 08 33 00 Faks: 76 08 33 02

NARVIK Narvik Fagernesvn. 56,8504 Tlf.: 76 96 00 10 Faks: 76 96 00 11 MO I RANA Mo i Rana Sikterigata 1, 8601 Tlf.: 75 75 34 45 Faks: 75 16 89 70

LILLEHAMMER Lillehammer Løkkegaten 22, 2615 er@norfloor.no E-post:lillehamm Tlf.: 61 25 95 10 Faks: 61 25 95 70

TROMSØ Tromsø Karlsøyvn. 19, 9015 Tlf.: 77 67 43 32 Faks: 77 67 16 10 ALTA Alta Nordreringvei 31,9501 Tlf.: 78 44 63 50 Faks: 78 44 63 51

008–2009 ATA L O G 2

STABEKK 35A 1369 Stabekk Gml. Drammensv. E-post:stabekk @norfloor.no Tlf.: 67 59 01 41 Faks: 67 59 00 65

BERGEN Bergen Kanalveien 88, 5068 norfloor.no E-post:bergen@ Tlf.: 55 27 35 80 Faks: 55 27 35 81

SANDNES 4313 Sandnes Bedriftsveien 13, norfloor.no E-post:sandnes@ Tlf.: 51 97 39 99 Faks: 51 97 39 98

VERKTØYK

nger Norfloor-avdeli

Verktøykatalog8–2009 200

Totalleverandør av mur- og flisverktøy

www.norfloor.no www.norfloor.no

348

1

Håndverktøy

2

Limverktøy

s.2

3

Fugeverktøy

s.1

4

Murerverktøy

s.47

5

Mal- og sparkelverktøy

s.59

6

Mål og merk

7

Rengjøring og behandling

8

Flisekuttere

s.9

9

Vannsager

s.109

10

Diamantblader

s.121

11

Hulltaging

s.11

12

Blandeutstyr

s.15

13

Slipeutsty

s.167

14

Elverktøy

s.175

15

Verne-og hjelpeutstyr

s.181

16

Våtromssystem

s.19

17

Fiberfilt- armering- tettebånd- mansjetter og Protan

s.20

18

Slukrister

s.217

19

Lister / profiler

s.227

s.7

ENORMT UTVALG!

s.65 s.79KUN KVALITETSLEVERANDØRER I Norfloors 250-siders verktøykatalog finner du alt du trenger uansett omfang og størrelse på flis-prosjektet


Våtromsplater

fra WEDI hos Norfloor Ideelt underlag for fliser

Verdens største produsent av våtroms- og konstruksjonsplater Norfloor fører våtromsplater fra Wedi. Wedi er verdens største produsent av våtroms- og ­konstruksjonsplater. Det er et stort og komplett våtromsplate­system i meget høy kvalitet, som Norfloor er godt fornøyde med å kunne tilby til våre kunder. Wedi konstruksjonsplater er ideelt underlag for fliser, og leveres i ulike tykkelser, formater og med ulike belegg. De strekker seg fra standardstr via XL og XXL-varianter til spesial­ belegg med integrert dampsperre. Wedi konstruksjonsplater/våtromsplater har en blå kjerne av HKFK-fritt, ekstrudert polysterol hardskum. Hardskummet er armert på begge sider med glassfibermatter og også med plastforsterket mørtel på begge sider. Den kan monteres på nesten alle underlag, den er varmeisolerende, kan brukes fl­ eksibelt, er lett og stabil. I Norge kommer Norfloor til å levere mest av volumproduktene for vegg i 12 mm platetykkelse og 20 mm platetykkelse. 20 mm platetykkelse for direkte­montering på stenderverk med maks 600 mm avstand. Norfloor forsterker våtromsplatesatsningen i samarbeid med Wedi og Spesialverktøy AS.»

NORFLOOR IDÉKATALOG

349


Veiledning for rensing og Gulv og vegger belagt med fliser er særdeles lett å holde rent, tåler nær sagt all slags søl og gir store valgmuligheter i farger og mønstre. I denne artikkelen har vi satt fokus på riktig renhold av fliser. Norfloor samarbeider tett med flere leverandører som leverer noen av markedets mest effektive produkter når det gjelder rengjøring av fliser, og har derfor opparbeidet seg solid kompetanse på dette området. For å få best mulig nytte og glede av ditt nye flisgulv, er det avgjørende å ikke slurve med rengjøringsarbeidet. Den første renseprossessen er den viktigste, men også daglig- og periode­messig rens av gulvet er essensielt for å ­bevare flisens opprinnelige glans. Når murerne

er ferdig med vask av fuger bruker man kalkrens – ikke såpe – for å fjerne ­fugeslør og ­limrester. Deretter ­benytter man «Dyprens» fra Gulv­doktor eller «Keranet» fra Rescon Mapei. ­­Vi anbefaler at man beytter Gulv­doktor «Nøytraliserer» etter «Kalkfjerner», ellers kan man risikere at det danner seg skjolder som vanskelig lar seg fjerne. Når den første, grundige rensen er unnagjort, er det viktig å følge opp med daglig rengjøring. Her anbefaler Norfloor produktet ­«Dagligrent» fra Gulvdoktor. For store gulvflater anbefaler vi at dette bør påføres med store gulvrenholdsmaskiner fra f.eks. Kärcher for best mulig resultat. Er du i tvil om hvordan kunden skal bevare sitt nye flisgulv på best mulig måte, ta kontakt med din kontakt i Norfloor. Serie Amazzonnia

Utvalgte produkter fra TD-Rent og Gulvdoktor: kval Fliser av g Bruk i itet letter r od kke gr e på flis ønn nholdet er! beste Hos Norfloo såpe eller . vo re r vi har nholdsp­ rod ­selger vi ­m ks p u l u k t k er for arkedets ket ut sentra flis en le om pr produkten kelte av de er, og odukt e. Mer mest ene få r du h informasjon os Nor floor.

brukes til fliser, silikon og sementfuger. Det er spesielt egnet til ­fjerning av jordslag og sopp på bad og dusj. TD Jordslag- og soppfjerner fjerner skimmel­ flekker og jordslag/fuktskjolder samt vegetabilske misfarvinger. Anbefales også til ­fjerning av alger på mur, betong, naturstein og andre mineralbelegg.

DYPRENS er første steg i Gulvdoktor – metoden når du renser fliser og stein. Dyprens er spesialutviklet til formålet og gir et optimalt resultat. Dekker ca 15 kvm pr. liter.

350

TD Jordslagog soppfjerner. Middelet

TD Dusj & Bad

brukes til rengjøring og vedlikehold av keramikk, fliser, fuger og krom. Middelet fjerner kalk, fett og såperester. Middelet kan også brukes til fugeslørfjerning og nøytralisering av treverk som er rengjort med TD Uglaserte og ­glaserte overflater. Til regelmessig vedlikeholdsrengjøring på badet, ­kjøkkenet, WC og i dusjen. Vaskemiddelet er miljøvennlig.

TOPFINISH bruker du til i­mpregnering av rensede flisog steinoverflater. Topfinish ­impregnerer og forsegler over­ flaten, forhindrer slitasje og letter renholdet. Dekker ca. 50 kvm pr. strøk pr. liter.

DAGLIGRENT er spesialutviklet for daglig renhold av alle typer fliser og stein. Middelet egner seg også ypperlig til rengjøring av vinyl, linoleum og parkett. Utblandes 1:100.

TD Uglaserte og glaserte overflater

er et konsentrat som er spesielt godt egnet til svært skitne overflater. Dette er et intensivt spesialprodukt som rengjør og fjerner olje, fett og andre vanskelige ­flekker. Middelet er alkalisk og løsemiddelfritt. Anvendes til rengjøring av alle slags overflater av glaserte og ­uglaserte keramiske fliser.

KALKFJERNER brukes til å fjerne sementmørtel og kalkutslag. Dekker ca. 15 kvm pr. liter.


vedlikehold av fliser

Serie Chromtech

Slik rengjør du homogene porcelanato-fliser Norfloor gir deg her en ­utførlig og lettfattelig oversikt over hvordan vask av flisgulv bør foregå for å oppnå best mulig glede av det nye, lekre flisgulvet.

Førstegangsrens: Det kan ikke p ­ åpekes nok ganger at gulvets første rens er den ­viktigste . Sement­rester etter lim og fugemasse tiltrekker seg skitt, og gulvet vil se ­skjoldet og flekket ut. Førstegangsrens før bruk er derfor den viktigste .

Daglig rengjøring: Her anbefales det vask med mopp med et nøytralt vaskemiddel uten fett/ voks.

Periodisk dyprens: Nødvendig en gang i mellom for å bringe gulvets utseende tilbake orginal stand. Hvor ofte dette er nødvendig vil avhenge av gulvets bruk og ­belastning.

FØRSTEGANGSRENS n Gulvet sopes og støvsuges. Alle fliselagte gulv som er fuget med sementfugemasse vil ha en mer eller mindre usynlig sementhinne på overflaten. Gulvet vaskes med et syrebasert vaskemiddel over hele flaten . n Det er her meget viktig å følge produsentens anvisninger og bruksanvisningen. E­ ksempelvis Keranet, fra Rescon-Mapei, elller dyprens fra Gulvdoktor. Beste måte å få opp overflødig vann/­sementrester på er å bruke vannsuger. Gulvet vaskes til det blir rent. n Det er meget viktig å vaske gulvet flere ganger, da alle syrerester og sementrester vil tiltrekke seg skitt. Gulvet er nå klar til bruk. DAGLIG RENGJØRING n G  ulvet vaskes eller moppes, eller det brukes egnede vaskemaskiner. Man bruker et n ­ øytralt vaskemiddel med en PH på 7, (uten fett-voks). Følg fabrikantens bruksanvising nøye. Det er ekstremt viktig å ikke bruke for mye såpe, da denne vil legge seg som en hinne på flisoverflaten og tiltrekke seg støv og skitt. n Nylagte gulv bør vaskes ofte i starten, slik at man får en føling med renholdsbehovet. PERIODISK DYPRENS n Hvor ofte dette gjøres avhenger av gulvets bruk og belastninger. Dette fordi tilsmussing fra traffikk, luft, søling og avsetning av kalk fra vann vil variere fra gulv til gulv. ­Prosedyren er som førstegangrens , men valg av vaskemiddel må gjøres ut i fra behovet/ tilsmusningen.

NORFLOOR IDÉKATALOG

351


Nå så og flo or

iN ! or

Gulvvarme med god samvittighet Veria gulvvarme gir optimalt inneklima, høy komfort og dermed bedre trivsel for hele familien! Som standard leveres Veria Flexicable og Veria Quickmat med den digitale ENØK-termostaten Veria Control T45, som er en moderne digital timer termostat med hverdags- og helgeprogram. Du har muligheten til å programmere 4 ulike tidssoner i et døgn og dermed komfortvarme kun når du trenger det. I forhold til oppvarming med panelovner, kan du med gulvvarme senke temperaturen et par grader, og dermed spare både miljøet og din lommebok - det kaller vi gulvvarme med god samvittighet! Merk at produktene skal installeres av en autorisert el-installatør.

Veria Quickmat 100/150 sett

Les mer på www.veria.no 352

Veria Flexicable 10 sett


GLASSBYGGESTEIN mulighetenes materiale

Proffer Glass Engros AS er en totalleverandør av glassbyggestein og glassløsninger til bad. Vi forhandler glassbyggestein fra SEVES. Deres fabrikker ligger henholdsvis i Tsjekkia og Italia, og de er verdens ledende produsent av glassbyggestein.

3 frostsikre 3 brannsikre 3 lydisolerende

3 Fasader 3 Dusjvegger 3 Skillevegger

3 tilfredsstiller flere sikkerhetsklasser 3 varmeisolerende

3 Interiør 3 Vinduer 3 Hele vegger

3 Romavdeler 3 Sidefelter

3 vedlikeholdsfrie 3 slipper inn lys 3 hindrer innsyn

3 I kombinasjon med glass

PROFFER GLASS ENGROS www.proffer.no NORFLOOR IDÉKATALOG

353


Norfloors leverandører Norfloor samarbeider med de beste og mest innovative leverandørene i bransjen. Gjennom hele tiden å ligge i forkant kan vi tilby deg de beste produktene uten kompromissløsninger. Og gjennom samarbeidet i Norfloorgruppen i flere land gir dette deg friheten til å velge blant kvalitetsprodukter på øverste hylle til de beste betingelser.   Vi er stolte av dette, og presenterer her våre leverandører for at du skal se det fantastiske utvalget som finnes, og la deg ­inspirere til å gjennomføre løsninger som er i tråd med dine ønsker og behov. Norfloor gir deg kort og godt det du vil ha, på en måte som ingen andre kan matche!

Ceramica d’Imola

Boxer

– keramiske fliser www.imolaceramica.it

– mosaikk www.boxer.it

Cerim

Appiani

– keramiske fliser www.cerim.it  

– mosaikk www.appiani.it

Seves

FloorGres – Prosjektentreprenør og arkitekt www.floorgres.it

REX Ceramiche Artistiche – keramiske fliser www.rex-cerart.it

LaFaenza – keramiske fliser www.lafaenza.it

Baderomsmøbler:

Arbi, Arkom og Compab www.atma.it

354

– glassbyggesten  www.seves.it

SEVES

Se Proffer Glass Engros www.proffer.no

Resconmapei – Fuging/lim www.resconmapei.com

Norfloor har alt du ­trenger av verktøy til flisleggingen fra de beste kvalitets­leverandørene.

Verdens største ­produsent av våtromsog konstruksjons­plater.


La deg inspirere av Norfloors enestående flisprodukter fra ­verdens ledende italienske design- og kvalitetsflisleverandører. Unike løsninger du kun får hos Norfloor!

Moderne bad

Klassiske bad

Kjøkken

Gulv

Mosaikk

Glassbyggerstein

Bademøbel og dusjløsninger

Uteflis

Prosjekt – Proffmarked

Idékatalogen viser kun et lite utvalg av Norfloors enestående flissortiment. NORFLOOR IDÉKATALOG

355


baderomsflis Et lekkert bad bestemmes ofte av de mulighetene du har. En liten detalj kan løfte badet ditt fra ordinært til eksklusivt. Spør Norfloors eksperter – de hjelper deg gjerne. Produktene Norfloor fører er fra Italias ypperste og beste ­kvalitetsleverandører. På de påfølgende sidene presenterer vi baderomsfliser fra Norfloor sortiment som er etablerte bestselgere og spennende nyheter i skjønn forening.

16

Baderomsflis


imola

hall

Norfloor idĂŠkatalog

17


imola

18

Baderomsflis

vogue


appiani

imola

create

mosaico

Norfloor idĂŠkatalog

19


cerim

20

Baderomsflis

bloom


Norfloor idĂŠkatalog

21


imola

22

Baderomsflis

zen


imola

blues

Norfloor idĂŠkatalog

23


imola

24

Baderomsflis

atlantis


Norfloor idĂŠkatalog

25


appiani

appiani

26

lingot to

nero extra

Baderomsflis


appiani

nero extra

Norfloor idĂŠkatalog

27


imola

28

Baderomsflis

ortona


Norfloor idĂŠkatalog

29


lafaenza

30

Baderomsflis

drill


Norfloor idĂŠkatalog

31


matouche fra rex

32


Norfloor idĂŠkatalog

33


imola

40

Baderomsflis

travertino


Norfloor idĂŠkatalog

41


cerim

42

Baderomsflis

le pietre


Norfloor idĂŠkatalog

43


imola

44

Baderom

andra


Norfloor idĂŠkatalog

45


P Rescon Mapei er en av

Nordens ledende leverandører av spesialprodukter til byggog anleggsbransjen.

Kvalitetsproduk

PRescon Mapei ønsker å være den naturlige samarbeidspartner gjennom fokus på teknisk assistanse, forskning og utvikling, miljøvennlig teknologi og høy produktkvalitet.

P Rescon Mapei er en del av

det italienske Mapeikonsernet, som har 56 produksjonssteder og aktiviteter i alle fem verdensdeler.

PRescon Mapei har i Norge

ett av Mapeis 10 forskningssentra.

Mapeis produkter for keramisk flis og naturstein selges i Norge gjennom Norfloor-kjeden.

Vår miljøforpliktelse Over 150 Mapeiprodukter hjelper arkitekter, ingeniører og entreprenører til å skape innovative prosjekter som er LEED-sertifiserte (Leadership in Energy and Environmental Design) iht. kravene fra U.S. Green Building Council

46

Rescon Mapei AS Vallsetvegen 6, 2120 Sagstua Tel. +47 62 97 20 00 Fax +47 62 97 20 99 e-mail: post@resconmapei.no www.resconmapei.com


TH EUROPEA E WI NS NC

RDS NDA TA

IN COM PLI A

kter for keramiske fliser og naturstein

ILE S

H AD

TH EUROPEA E WI NS NC

RDS NDA TA

IN COM PLI A

ES T IVE S FOR ERAMIC C

In compliance with the norm

EN 12002 CEMENTITIOUS ADHESIVES FOR CERAMIC TILES

Ultralight S1

Keraflex Maxi S1

Sementbasert lettvektslim for keramiske fliser og naturstein. • Fleksibelt • Sigefritt • Low Dust-teknologi • Meget stor dekkevne

Sementbasert lim for keramiske fliser og steinmaterialer. • Fleksibelt • Høy ytelse, uten vertikal sig • Utvidet åpentid • Low Dust-teknologi

Ultraflex S2 Mono

Ultraflex S2 Quick

Sementbasert lim for keramiske fliser og naturstein. • Stor fleksibilitet • Sigestabilt • Lang åpentid • Stor dekkevne

Sementbasert lim for keramiske fliser og naturstein. • Stor fleksibilitet • Sigestabilt • Hurtigherdende • Stor dekkevne

Ultracolor Plus

Mapegum WPS

Rasktherdende og vannavvisende sementbasert fugemasse for fugebredder opp til 20 mm. • Tilsatt DropEffekt® og BioBlock® antimuggteknologi • Hindrer kalkutfelling

Hurtigtørkende, fleksibel smøremembran til vanntetting av innvendige vegger i våtrom.

Mapelastic

Fuga Fresca

To-komponent, vanntett sementbasert membran for betongoverflater på balkonger, terrasser og svømmebassenger. • Enkel å påføre • Frostbestandig • Fleksibel

Akrylmaling som frisker opp fargen på sementbasert fugemasse. • Bruksklar • Rask og lett påføring • Utmerket dekkevne

Rescon Mapeis lim og fugemasser til keramiske fliser og steinmaterialer er CE-merket og klassifisert iht. Europeiske standarder: EN12004 - EN 13888 - EN 12002.

BioBlock®-teknologien forhindrer mugg- og soppdannelser på overflaten av fugene i fuktige miljøer. DropEddect®-teknologien er basert på spesielt vannavstøtende tilsetningsstoffer. Dette gjør fugene særdeles vannavstøtende, hindrer smussdannelser og gir en fargestabil fuge.

GR O UT

Norfloor idékatalog

47


imola

86

Baderomsflis

antares


Norfloor idĂŠkatalog

87


arkim

88

Baderomsflis

micron


Norfloor idĂŠkatalog

89


imola

90

Baderomsflis

pegaso


Norfloor idĂŠkatalog

91


lafaenza

lafaenza

92

Baderomsflis

illusion

breeze


imola

imola

chine

bajkal

Norfloor idĂŠkatalog

93


imola

94

Baderomsflis

blown


Norfloor idĂŠkatalog

95


imola

100

Baderomsflis

gallia


Norfloor idĂŠkatalog

101


lafaenza

102

Baderomsflis

fili


imola

imola

imola

prisma

paint

tactilis

Norfloor idĂŠkatalog

103


imola

104

Baderomsflis

joker


imola

jabot

Norfloor idĂŠkatalog

105


cerim

106

Baderomsflis

light


cerim

pearly

Norfloor idĂŠkatalog

107


imola

108

Baderomsflis

nordkapp


Norfloor idĂŠkatalog

109


imola

118

Baderomsflis

nuvole


Norfloor idĂŠkatalog

119


lafaenza

120

Baderomsflis

ki


rex

abisko

Norfloor idĂŠkatalog

121


imola

122

Baderomsflis

pavona


Norfloor idĂŠkatalog

123


cerim

cerim

124

mu

zebrano

Baderomsflis


cerim

cerim

ritz

loft

imola

imola

extasys

fenice

Norfloor idĂŠkatalog

125


imola

126

Baderomsflis

power


Norfloor idĂŠkatalog

127


cerim

128

Baderomsflis

olimpo


Norfloor idĂŠkatalog

129


imola

imola

130

vartan

york

Baderomsflis


imola

vintage neve

Norfloor idĂŠkatalog

131

norfloor baderomsflis  

Et lekkert bad bestemmes ofte av de mulighetene du har. En liten detalj kan løfte badet ditt fra ordinært til eksklusivt. Spør Norfloors eks...

norfloor baderomsflis  

Et lekkert bad bestemmes ofte av de mulighetene du har. En liten detalj kan løfte badet ditt fra ordinært til eksklusivt. Spør Norfloors eks...

Advertisement