Page 1

MAREC V BOTANIČNEM VRTU v Ljubljani, na Ižanski c. 15 Sreda, 13. marec 2013 ob 18. uri Predavanje ROŽNI VRT SVETEGA IVANA V TRSTU Predavatelj bo najprej prikazal nekaj primerov rožnikov, nastalih v zadnjih štirih desetletjih, kot uvod v problematiko oblikovanja rožnika v parku nekdanje umobolnice pri Sv. Ivanu v Trstu. Predaval bo zamejski Slovenec, strokovnjak za hortikulturo in urejanje krajine iz Op in pri Trstu, Vladimir Vremec. Za seboj ima dolgo in uspešno pot urejanja javnega zelenja, v zadnjih 20 letih pa so mu vrtnice postale glavna tema. Vstopnina: prostovoljni prispevki Sreda, 27. marec 2013 ob 17. uri Delavnica IZDELOVANJE PLETENIH OPOR Rastline, ki se v naravi opirajo na druge, plezajo, v vrtovih take opore velikokrat nimajo. Kako jih narediti, da med rastlinami ne bodo moteč tujek? Pridružite se nam na delavnici, kjer bomo iz drenovih, leskovih in vrbovih vej izdelali zanimive opore. S seboj prinesite vrtne škarje, material pa dobite na delavnici. Delavnico bosta vodila Abdulah Rexhepi, vrtnar in Alenka Marinček, prof. biol. Vstopnina: 6 € Vabimo vas tudi v TROPSKI RASTLINJAK Botaničnega vrta, ki se je razrasel že v pravo džunglo. Za obiskovalce je odprt: Ponedeljek - petek: 12 - 16h Sobota in nedelja: 10 - 17h


MAREC V RASTLINJAKU TIVOLI v Parku Tivoli, poleg Čolnarne Cesta 27. aprila 2

Odpiralni čas rastlinjaka: Vsak dan, razen ponedeljka med 12.-16. uro KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI Od septembra do maja lahko zbirko lepo napisanega in narisanega Knjižnice pod krošnjami prebirate v Tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni. Ko boste odložili knjigo, se lahko sprehodite med bujnim tropskim rastlinjem, v drugem delu rastlinjaka pa sta na ogled tudi zbirki kaktusov in orhidej.

www.knjiznicapodkrosnjami.si

NOVO V RASTLINJAKU! Zbirko sočnic smo dopolnili s kar 23 vrstami rodu

Rhipsalis, zbirko orhidej pa še s 55 novimi vrstami. Vstopnina: vstopnine za ogled rastlinjaka in obisk knjižnice ni Partnerji: Botanični vrt, Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani, Javni zavod Šport Ljubljana, Javni zavod Turizem Ljubljana in Divja misel.

Program botanični vrt  
Program botanični vrt  

Program botanični vrt