Page 1

HOMENATGE A VICENT ESTELLÉS Vicent Andrés Estellés va ser un important periodista i dels millors poetes valencians del segle XX. Va nàixer a Burjassot(València) al 4 de setembre de 1924 i va morir en València el 27 de març de 1993. Va escriure una obra de més de 50 títols i va recórrer els grans temes de la literatura, des de l’amor fins a la mort, passant des de la fam, el sexe, la guerra, la por, la ciutat, el camp, la dona… Vicent Estellés va seguir el corrent artístic anomenat poesia de l’experiència. L’amor va ser un dels temes principals que Estellés va tractar al Llibre de les meravelles.

POEMA: L’AVANT DE TOTA LA VIDA(1966) El poema que hem elegit és l’amant de tota la vida(1966), de Vicent Estellés, que fa part del poema La mort, contada al nen del veïnat. El tema principal d’aquest poema elegit és l’amor d’una parella, que ens transmet uns sentiments i emocions molt amorosos de dos enamorats. Aquest poema utilitza uns recursos com la metàfora, per exemple en aquest vers “en el vent el gran crit de la bandera”. Ha


sigut una metàfora que ens ha cridat molt l’atenció ja que les banderes no poden parlar, si no ens indiquen alguna cosa.

CONCLUSIÓ Pensem que si que aporta “llums” o “ombres” a la societat del segle XX, perquè fa conèixer les coses bones i roines que passaven en aquell moment i ens fa saber com era la literatura i si afectava a la societat. Vicent, va iniciar la seua producció poètica en la postguerra. Els seus poemes també feien referència a la literatura catalana i quan arribaven al carrer i eren percebuts per la gent, va començar a ser popular perquè havien agradat molt els seus poemes. Per finalitzar, la literatura valenciana va il·luminar un poeta exportable i popular que en aquell moment va ser un èxit cívic del pas de la transició a la democràcia.

Sara Alarcón, Rosa Paz Galisteo i Frank Marí. 4t-ESO.B

Vicent estelles  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you