Folder 4. kvartal 2021

Page 1

Rønnevang Kirke OKTOBER NOVEMBER DECEMBER

2021

OKTOBER NOVEMBER DECEMBER

2019

BUSK Allehelgen Advent og Jul


Præstens side v. Johanna Røjkjær Daugaard:

Det er en underlig humørsyg årstid, vi går ind. Regn og slud, sol og vind, måske lidt vinterhvidt. Solens spæde stråler på en frostklar morgen. Men også mørke, lange skygger før aftensmaden har ramt vores tallerkener. Efteråret rummer både skønhed og uhygge, mørke og lys. Alle Helgen venter lige om hjørnet, hvor vi mindes alle dem, vi har mistet i årets løb. Selvlysende skeletter og spøgelser med græskar af plastik kommer vandrende ned ad Taastrup Hovedgade og kalder ”Slik eller ballade!” Så tænder vi adventslysene, når hverdagen er allermest mørk og ser de flakkende flammer glimte i børnenes forventningsfulde øjne. Om lidt er det jul! På mange måder er denne kontrastfyldte tid et billede på den menneskelige eksistens. Vi kender glæden, kun fordi vi har stået midt i skuffelsen. Vi ved, hvad det vil sige at elske, kun fordi vi har prøvet at miste. Lad os derfor mærke mørket. Lad os føle uhyggen, netop for at opleve glæden og kærligheden des dybere. Lad os se ind i mørket, for at lukke lyset ind og huske, at foråret så sagte kommer. Og står du forsagt og fremmed en nat ved en vildsom vej da lyder bag angsten en stemme: Hvordan kan du tro jeg kan glemme det barn der tilhører mig? Se! Lyset skinner i mørket det skinner i mørket for dig. Lisbeth Smedegaard, 2012


Torsdagstræf Torsdagstræf

7. oktober

Sidste tog fra Tashkent - en dansk officer blandt krigsfanger i revolutionens Rusland. At bliver sendt ud til et af verdens brændpunkter i humanitær tjeneste - det kender vi kun alt for godt til. Foredragsholder Caspar Kochs morfars opgave var at forbedre forholdene for alle Østrig-Ungarnske krigsfanger fra 1. verdenskrig, og om muligt at få dem hjem midt under revolutionen i Rusland. Fængsling og summariske henrettelser hørte til dagens orden, og den danske officer holdt forbavsende længe på posten.Til slut måtte han dog flygte med det absolut sidste tog fra Tashkent, kun for at finde ud af, at der også ventede ham vanskelige opgaver i Skt. Pedersborg. Foredragsholder og skuespiller Caspar Koch er en fantastisk fortæller, der kan tryllebinde sit publikum fra start til slut. ( Jeg har hørt ham fortælle om sin morfar på Rønshoved Højskole. En stor oplevelse). Gratis billetter kan afhentes på kontoret fra en uge før mellem kl. 10 og 12. (undtagen mandag)

ARRANGEMENTET BEGYNDER KL. 14.30. KAFFE KAFFE 20 20 KR. KR.


Torsdagstræf 7. november Torsdagstræf d. 4. november

Medicinske fremskridt siden 1600-tallet Kemiker, forfatter og foredragsholder Preben Hartmann-Petersen vil berette om lægevidenskabens fremskridt siden 1600-tallet.

Først efter reformationen i 1536 begyndte lægevidenskaben for alvor at udvikle sig i Europa. Tidligere måtte syge overlades til ”kloge mænd og koner"! Vi skal høre om badskærernes eller bartskærernes barske virke, herunder amputationer og andre kirurgiske indgreb uden bedøvelse. Også om senere udførelse af de første vaccinationer, samt om narkosens, insulinets og penicillinets velsignelser og endvidere, da man i 1800-tallet for alvor blev klar over bakteriers og mikroorganismers årsager til udvikling af livstruende sygdomme.

Gratis billetter kan afhentes på kontoret fra en uge før mellem kl. 10 og 12. (undtagen mandag)

ARRANGEMENTET BEGYNDER KL. 14.30. KAFFE 20 KR.


Torsdagstræf 7. november Torsdagstræf d. 2. december Adventsmøde hvor vi synger advents– og julesalmer, ligesom der vil blive afholdt julebanko, hvor man kan vinde flotte præmier. Der serveres kaffe og æbleskiver ved arrangementets begyndelse, og der afsluttes med et Luciaoptog ved kirkens børnekor.

Gratis billetter kan aftentes på kordegnekontoret fra torsdag i ugen før arrangementet. Kontoret er åbent hverdage mellem kl. 10,00 og kl. 12,00 undtagen mandage.

ARRANGEMENTET BEGYNDER KL. 14.30. KAFFE 20 KR.


Efterårskoncert Søndag d. 3. oktober 2021 kl. 15

”Nu falmer skoven” Glæden ved kontraster Det smukke i det grimme Skønheden i forfaldet— Melankoli og solstrejf i en skøn forening!

Efterårssange og musik spillet af Tine Karlshøj-Andersen, fløjte og Andreas Flensted-Jensen, klaver

Kom og syng med! Gratis adgang!


Koncert arrangeret af Taastrup Musikforening mandag d. 15. november kl. 19.30 med

Den Kongelige Livgardes Blæserkvintet Den Kongelige Livgardes Blæserkvintet består af fløjte, obo, klarinet, fagot og horn, hvilket er den klassiske træblæserkvintetbesætning. Blæserkvintettens virksomhed indbefatter tjenester for Kongehuset, hvor kvintetten spiller til tafler og receptioner og derudover har kvintetten egen koncertvirksomhed. Livgardens blæserkvintet har netop været med på statsbesøg i Tyskland og har derfor til denne koncert valgt et program med dansk og tysk musik. Det vil bl.a. indeholde en kvintet af den tyske komponist Frantz Danzi og fra dansk side en skøn romantisk kvintet af Peter Rasmussen. På programmet vil også være Carl Nielsens store flotte kvintet med variationssatserne over ‘Min Jesus, lad mit hjerte få’. Livgardens Blæserkvintet optræder ved denne koncert i koncerttøj og desværre ikke i den flotte gallauniform der kun må bruges i tjenester vedrørende kongehuset.

Utrilla Gudiksen, fløjte Radi Åstrand Radev, obo Thomas Lund Jensen, klarinet Kirsten Thomsen, fagot Carsten Smith-Nielsen, horn


SPAGHETTI GUDSTJENESTE I Rønnevang Kirke har vi den sidste onsdag i måneden en børnegudstjeneste, som vi kalder spaghettigudstjeneste, fordi vi efter gudstjenesten spiser spaghetti og kødsovs sammen.

I kirken synger vi et par børnesange, hører en bibelhistorie og lærer en salme - alt sammen i børnehøjde hvor vi går på gulvet, har fagter til sangene og forskellige illustrationer til historierne. Det er målrettet børn i børnehave og skolens første klasser, men alle er velkomne, om så det er endnu mindre søskende eller en bedsteforælder, der tager et barn med. Program for den enkelte gang 17:30 Børnevenlig aftensgudstjeneste 18:00 Spisning og efterfølgende leg 18:50 Afslutning og aftensang Fra kl. 17 kan man øve dagens sange med organisten. Spaghettigudstjenester efterår 2021 27. oktober. Op i en ildvogn 24. november . Julelys (Spirekoret medvirker) Tilmelding er ikke nødvendig. Ved fødevareallergi send sms til 20402960 senest dagen i forvejen. Vi deles om udgifterne ved at hver familie lægger 25 kr. for maden.


Rytme og råhygge i Rønnevang

Velkommen til rytmisk gudstjeneste i Rønnevang Kirke onsdag den 13. oktober og 10. november kl. 19.00 En rytmisk gudstjeneste er en enkel og lettilgængelig gudstjeneste med alternative indslag. Der er lagt vægt på sangen og musikken, som spænder over genrer som pop/rock, ballader m.m. Bandet består af klaver, bas og trommer!

Rytmisk gudstjeneste er for alle som har lyst til at være med. Den henvender sig ikke mindst til unge, konfirmander (og deres forældre) samt familier, hvor børnene er lidt for store til spaghettigudstjeneste. Efter gudstjenesten kan man blive hængende ved cafebordene i salen, hvor der serveres chips og sodavand. Der er kort- og brætspil - og mulighed for en hyggelig snak med et spændende menneske. Eller måske er du det spændende menneske, som nogen skal møde ...


Gudstjenester Oktober 3

kl. 10

FBP

18. s.e. Trin.

10 kl. 10

FBP

19. s.e. Trin.

13 kl. 19

FBP

Rytmisk gudstjeneste

17 kl. 10

JORD 20. s. e. Trin.

24 kl. 10

SINS

27 kl. 17.30

JORD Spaghettigudstjeneste

31 kl. 10

SINS

21. s. e. Trin. BUSK gudstjeneste i Høje Taastrup kirke

November 7

kl. 10

7

kl. 14

FBP

Allehelgen

FBP + Allehelgen—mindegudstjeneste JORD

10 kl. 19

SINS

Rytmisk gudstjeneste

14 kl. 10

FBP

24. s. e. Trin.

21 kl. 10

FBP

Sidste søndag i kirkeåret Herefter kirkefrokost i salen.

24 kl. 17.30

FBP

Spaghettigudstjeneste (juletema)

28 kl. 10

FBP

1. s. i advent

Der kan bestilles kirkebil for kørsel til og fra kirkens gudstjenester. Kontakt kordegnekontoret senest torsdagen før, Tlf. 43 52 22 19


December 5

kl. 10

SINS 2. s. i advent

12 kl. 10

JORD 3. s. i advent

19. kl. 10

FBP

23 Kl. 13

SINS Juleaften på forskud

Kl. 13 24 Kl. 14.30 Kl. 16

SINS FBP Juleaften FBP

25 kl. 10

FBP

26 kl. 10

4. s. i advent (9 læsninger)

Juledag

JORD 2. Juledag

Januar 1

kl. 15

SINS

Nytårsdag

2

kl.10

JORD

Helligtrekongerssøndag

FBP Flemming Bak Poulsen

JORD Johanna Røjkjær Daugaard

SN Søren Nolsøe


BUSK-gudstjeneste i Høje Taastrup Kirke Den afholdes i år på reformationsdagen Søndag d. 31. oktober 2021 kl 10.00

Gudstjenesten handler om Luthers tanker, som vores kirke er bygget på…..

BUSK gudstjenesten er en årlig familiegudstjeneste, der arrangeres i samarbejde med de uniformerede korps og de 3 kirker i Taastrup. Velkommen til alle! Spejder/FDF, børnefamilier og alle andre, der har lyst. Rønnevang kirkes Spire– og Børnekor medvirker.


Fredslysandagt d. 2. december 2021 kl. 16.30 Efter corona-pausen i 2020 kan Sct. Georgs Gilderne i Taastrup igen bringe Fredslyset til byen. Det er 23. gang og der kan dermed for 21. gang holdes Fredslysandagt i Rønnevang Kirke, hvor lysene tændes ved Fredslysets flamme. Flammen stammer ubrudt fra den evige flamme i fødselsgrotten i Betlehem og den symboliserer fred, forståelse og venskab i verden. Der vil være Lucia-sang ved børnekoret under ledelse af kirkens organist Henny Holm og sognepræst Flemming Bak Poulsen vil holde andagt omkring Lyset og dets betydning i kristendommen. Alle, der ønsker det, får mulighed for at tænde deres eget lille håbslys for en sag eller et formål, der ligger dem på sinde. Tilmelding ikke nødvendig. HUSK – at flagermuslignende, have

medbringe lygte eller hvis I vil

Fredslymed jer

set hjem!De 9 læsninger Søndag d. 19. december 2021 kl. 10 Musikgudstjeneste, hvor salmesang, tekstlæsninger, korsang og musik tilsammen forbereder os på julens budskab!

Medvirkende: Kirkens Børnekor og Kirkekor Orgel og korledelse: Henny Holm Liturg: Flemming Bak Poulsen samt oplæsere


Morgensang Vi mødes hver onsdag kl. 9:40-10:00. Hvorfor ikke begynde dagen i det smukke kirkerum, der inviterer til ro, fordybelse og nærvær?

Dette er et uforpligtende tilbud for alle i alderen 0-100 år, der har lyst og tid til at bruge tyve minutter onsdag formiddag på en sang og et ord.

Velkommen til Cafe Rønnevang Vi mødes hver onsdag kl. 10-12 til hyggeligt samvær og en kop kaffe/te med brød.

20 kr.


Litteraturkredsen Mødes en aften om måneden Vi gennemgår og diskuterer ”månedens bog”, som gruppen har valgt i fælleskab. Holdet er pt. fuldtegnet, men interesserede er velkommen til at blive skrevet på ventelisten.

Kontaktpersoner: Maj-Britt Christophersen, tlf. 24 61 06 54 Elisabeth Heiberg, tlf. 24 25 80 15

Håndarbejdskredsen Mødes mandage i ulige uger kl. 13.30—15.30. Der er plads til flere, som har lyst. Vi har garn, pinde, hæklenåle og opskrifter, og har du brug for hjælp er der mulighed for det.

Skriv en SMS til Jette Kolind Tlf. 28186814


Kortilbud for børn Spirekoret for de 5-8 årige torsdage kl. 16.45—17.30

Børnekoret for 9-14 årige torsdage kl. 15.30—16.30 Korleder Henny Holm Tilmelding: hennyholm@gmail.com Tlf. 29271149

De grønne pigespejdere

Vi er den lokale pigespejdergruppe. De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer på deres vej. Interesseret? Kontakt Birgit Mærsk på tlf. 23 45 23 41

Lindevangshusene 69

www.pigespejder.dk/taastrup


JUNIOR KLUB mødes fredage hver 2. uge kl. 14:45-16:15 til leg, aktiviteter, andagt og saftevand. Klubben er en overbygning på minikonfirmand og er for alle børn i 4.-5. klasse, uanset om man var minikonfirmand eller ej. Ledere: provst Søren Nolsøe og kirke-og kulturmedarb. Emily Hahn

Kik IND I KiK Alle unge fra 6. klasse og opefter er velkomne! Klubben mødes hver onsdag kl. 19-21 undtagen i skoleferierne. På programmet er en hel masse skøre og skægge aktiviteter, og vi slutter hver aften af med at høre noget godt om Gud, inden vi får saft og kage. Ledere: sognepræst Flemming Bak Poulsen. og kirke– og kulturmedarb. Emily Hahn


Kontakt Kordegn

Kirketjener

Åbent for personlig og telefonisk henvendelse Tirsdag til fredag kl. 10-12 Tlf. 43 52 22 19 E-mail: roennevang.sogn@km.dk

Kirkens præster Flemming Bak Poulsen Øllgårdsvej 10 (kbf) Tlf. 21 84 21 92 e-mail: fbp@km.dk Søren Isak Nolsøe (provst) Skt. Bendts Allé 18 Tlf. 43 71 88 18 e-mail: sins@km.dk Johanna Røjkjær Daugaard Tlf. 22881270 e-mail: jord@km.dk

Preben Olsen Tlf. 29 27 11 59

e-mail: po@km.dk

Michelle Borch Nielsen Tlf. 23627560 mibo@km.dk

Kirke- kulturmedarbejder Emily Hahn Tlf. 20402960 e-mail: emh@km.dk Træffes pr. tlf. tirs-, ons– og fredag.

Kirkegårdsleder Per Ehbrecht Tlf. 43 71 55 85 e-mail: pehe@km.dk Træffes telefonisk Mandag - fredag kl. 10 - 12

Menighedsrådsformand

Kirkens præster træffes bedst indenfor normal kontortid. Mandag fri.

Niels Holm Jessensvej 12 Tlf. 43 99 89 20

Organist

Kirkeværge

Henny Holm Tlf. 29 27 11 49 e-mail: hhol@km.dk

Jørgen Munch Pedersen Højgårdstoften 149 Tlf. 40 97 16 59

Kirkens kontor Taastrup Hovedgade 150

www.roennevangkirke.dk

En del af F O L K E K I R K E N