Page 1

WEEK 1 Project Slice Breda Wat is de opdracht? In het kort: Een symbool bedenken/ontwerpen dat bij mijn slice past. OM dit te bereiken moet ik mezelf vragen stellen over de buurt. Die vragen moet ik beantwoorden door onderzoek te gaan doen naar mijn slice. De onderzoeksmethode is vrij, het is de bedoeling dat je de voerm vind die het beste bij je past. Uiteindelijk komt er een symbool uit wat ik vind dat mijn slice het beste symboliseert. Waar ligt mijn slice? Mijn slice ligt in het westen van Breda, tussen het spoor en de Lunetstraat.

Wat is mijn eerste indruk van de slice via Google Maps? Op Google Maps ziet mijn slice er vrij simpel en saai uit, Als ik via streetview naar mijn slice kijk zie ik niet iets dat mijn direct aanspreekt. Er staan wat grote bedrijfspanden en een blok goedkoop uitziende arbeiderswoningen.

Is er op iets op Google Maps te zien wat mij opvalt aan de slice? Wat mij opvalt is dat er een vrij groot open en leeg veld midden in mijn slice ligt. Als ik er via streetview naar kijk ziet het er verwaarloosd uit, aan de andere kant van het veld ligt een speeltuintje.


WEEK 2 Hoe ga ik dingen in mijn slice vastleggen en hoe ga ik dat aanpakken? Ik ga mijn slice vastleggen door middel van een video opnamen. Ik zet mijn camera aan en ga rondfietsen en als ik iets interessants zie dan sta ik er langer bij stil.

Wat ga ik doen met die opnames? Ik ga ze terug kijken, en dan vooral de interessante dingen die ik tegen ben gekomen.

Welke dingen vond ik interessant in mijn opname? Het meest interessante vind ik de speeltuin. Er ligt allemaal troep maar ziet er toch vredig uit, de bomen dansen als het ware op de wind en de speeltuin ziet er ook ruimtelijk uit.

Vind ik mijn slice nog steeds saai? Nee ik vind mijn slice zeker niet saai. Nu ik er ben geweest ziet het er best levendig uit. Er fietsen vrij veel mensen en bij de milieu straat rijden auto’s af en aan. Ik zag mensen lopen die hun hond aan het uitlaten waren. Er wordt duidelijk geleefd en het ziet er totaal niet verlaten uit zoals ik eerst dacht.


WEEK 3


WEEK 4


WEEK 5


WEEK 6


WEEK 7


WEEK 8


Symbool

Na een lange schoolmiddag op de fiets, de lange weg naar huis, starend naar de natuur en denkend aan niets. Dat betekent voor mij rust.

Proces Slice  

het ontwerp proces van mijn symbool

Proces Slice  

het ontwerp proces van mijn symbool

Advertisement