Page 1

18e jaargang nr. 2

juni 2013

€ 2,95

A&mobiliteit uto

Renault Captur

SUV designmodellen dè nieuwe trend! IN DEZE UITGAVE:

ELEKTRISCH RIJDEN Ook voor gewone automobilist?

ACTIE

ZUINIG RIJDEN

Win een weekend cabriorijden

Houden autofabrieken ons voor het lapje?

MOTORTEST HONDA CB500 Budgetmotorfiets is verrassend veelzijdig 1


THUIS EN OP HET WERK ALTIJD VOLOP ENERGIE Nu twee GRATIS laadstations t.w.v. € 6.500,- bij de Chevrolet Volt!

0% bijtelling voor zakelijke rijders 500 kilometer bereik

Auto van het Jaar 2012

Met de revolutionaire en innovatieve Chevrolet Volt rijdt u groen, voordelig én gemakkelijk. Want wie nu instapt, ontvangt twee laadstations t.w.v. € 6.500,- helemaal GRATIS: één voor thuis en één voor op het werk! U rijdt deze Auto van het Jaar 2012 al vanaf € 43.695,-. Ervaar de Volt zelf tijdens een proefrit.

Actie geldig op Chevrolet Volt aankopen met een uiterste tenaamstelling van 31 maart 2013. Alleen geldig op auto’s die direct uit dealer- of importeursvoorraad leverbaar zijn. De klant krijgt twee laadstations van het merk EV-Box inclusief o.a. installatie en toebehoren. De installatiekosten worden vergoed tot een maximum van € 1.000,-. Wijzigingen in prijs en model, evenals zetfouten voorbehouden. Vraag uw dealer naar alle voorwaarden of kijk op www.chevrolet.nl. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn.

Het gemiddelde brandstofverbruik (volgens ECE-test) is 1,2l/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot is 27 gr/km.

www.chevrolet.nl


INHOUD

4 14 26

18e jaargang, nummer 2, juni 2013

Design SUV’s 2008 en Captur

In de autowereld is één nieuwe trend die tussen de stagnerende verkopen voor blijde gezichten zorgt: de zogenaamde urban SUV modellen worden razendsnel populair. Puike voorbeelden zijn de Peugeot 2008 en Renault Captur.

Even voorstellen

Elektrische auto’s waren er natuurlijk al, maar de Renault Zoe is een opvallende nieuweling. Of juist niet, want hij oogt ‘gewoon’ als een leuk sportief hatchbackmodel. En is ook redelijk betaalbaar.

Profiteer van aanbiedingen Het is een kwestie van vraag een aanbod. De showrooms staan tjokvol auto’s die vaak zelfs al zijn ‘voorgeregistreerd’. Dat levert zeker bij kleine modellen zo hier en daar fantastische aanbiedingen op. We kijken naar het hoe en waarom van al die ‘actie’.

28

Eén op honderd

36

Auto bouwen met naaipatroon De BMW i3

Een auto die zelfs minder verbruikt dan één liter op 100 kilometer. Dat klinkt exotisch en inderdaad is de VW XL1 allesbehalve een alledaagse auto. Toch is hij gewoon te koop en mag je dus van een mijlpaal in de autohistorie spreken.

wordt letterlijk met een soort naaipatroon gemaakt. Dan hebben we het over ‘lappen’ koolstofvezel. Die worden - net als bij een Formule 1 racewagen - daarna in een speciale oven samengeperst om het extreem lichte en sterke koetswerk te vormen.

Startpunt De klant is méér dan ooit koning Het zal u niet zijn ontgaan dat spectaculaire aanbiedingen ons op alle fronten om de oren vliegen. Fraaie televisies staan honderden euro’s afgeprijsd in de showrooms, maar ook bij de aanschaf van fietsen, telefoons, computers en tablets, sportschoenen en bijvoorbeeld gereedschap is veel voordeel te behalen. Het is tegen die achtergrond nauwelijks verrassend dat ook de autowereld stevig aan het ‘stunten’ is. De autoverkopen zijn immers met pakweg een derde gedaald. Dat klinkt op zich al dramatisch, maar dat is dan nog maar een deel van het verhaal. De auto’s waar nog wèl veel belangstelling voor is, zijn voor het overgrote deel namelijk ‘zakenauto modellen’. Met andere woorden: de gewone particuliere autokopers - u en ik - zijn massaal afgehaakt. Het geld klotst bij de gewone autokoper nu eenmaal niet tegen de goten, zoals een autoverkoper het laatst treffend omschreef. Door de bril van de consument gezien zit er ook een positieve kant aan. De klant is koning. Het was zelden voordeliger auto kopen dan nu. Om er de gang nog een beetje in te houden, adverteren de automobielimporteurs zelf met voordeelaanbiedingen. Bovendien worden er door veel merken grote ‘actie’ partijen bij hun dealervestigingen uitgezet, zodat er over zo’n ‘voorraadauto’ nog makkelijker kan worden onderhandeld. Juist daar zijn heel wat prijsbewuste autokopers volgens insiders naar op zoek. Een koopje! Waarom ook niet? Misschien heeft de dealer niet de kleur in huis die u eigenlijk wilt, maar verder is het een duidelijk geval van: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Colofon Rob van Ginneken Magazine uitgegeven door de stichting EAC diensten. Stichting EAC diensten: Postbus 2760, 7301 EG Apeldoorn, telefoon 088 700 19 60, fax 088 700 19 65 K.v.K.nummer: 56.466.587 Bladmanager: Luuk Brink Hoofdredacteur: Rob van Ginneken Redactie adres: Hazenkamp 13, 3831 PP Leusden Redactie: Inge Veerkamp, Mario Vos, technisch advies Paul Klaver, Ron de Beer, Rob Mosselman Omslagfoto: Renault Vormgeving: GraphicNerds, www.graphicnerds.nl Druk: Veldhuis Media bv, Raalte © Copyright 2013, Uitgeverij St. EAC diensten. Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk op welke wijze dan ook verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van St. EAC diensten.

A&mobiliteit uto


PEUGEOT 2008 & DE KUNST VAN HET OPKRIKKEN EN UITKLOPPEN

De autowereld kraakt in zijn voegen door de beroerd slechte verkopen. Toch loopt de consument wèl warm voor een nieuwe generatie kleine SUV modellen. Die zitten zelfs flink ‘in de lift’.

Bij de introductie van de Nissan Juke keek de hele autowereld een paar jaar geleden ietwat geamuseerd toe. Hij ziet er immers nogal gedurfd uit. Bovendien heeft hij ondanks zijn kloeke bodemspeling niet overmatig veel mogelijkheden om op onverharde wegen te rijden en kent zo’n model door diezelfde terreinauto opbouw vrijwel automatisch een hoger verbruik. Kortom: dat kon niks worden. Toch? Niet lang daarna moesten automobielontwikkelingsafdelingen echter flink aan de bak om zelf ook zoiets te bouwen. Het Nissannetje werd even snel populair als zijn grote broer Qashqai en ook andere hoog op de poten staande automodellen werden kaskrakers. De Mini Countryman bijvoorbeeld. Inmiddels is het een heuse trend geworden. Auto’s in het zogenaamde B-segment (compacte gezinsauto’s) zijn in heel Europa en zéker ook in ons land bijzonder populair. Niet zo raar, want modellen als de Polo, Corsa, Clio en 208 zijn ook voor de ‘gewone’ autokoper nog redelijk betaalbaar. Bovendien zijn ze verrassend veelzijdig en zit er tegenwoordig niet zelden fantastisch geavanceerde veiligheids- en comforttechniek in. Het is een boeiende vraag waarom de autokoper opeens 4

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

duizenden euro’s extra neertelt om een niet veel grotere auto te kopen met vrijwel identieke motoren en -ondersteltechniek. Nou ja, even afgezien van de hoogte dan. Is het omdat ze er gewoon leuk uitzien? Of speelt mee dat je in zo’n hoge auto lekker makkelijk in- en uitstapt? Zeker is in elk geval dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan. Peugeot en Renault haken opvallend genoeg vrijwel gelijktijdig op die trend in met hun nieuwe 2008 en Captur.

Peugeot 2008 Peugeot gáát kennelijk volledig voor deze trend, want er komt naast hun 2008 geen klassieke stationwagen. Bij de eerste testritten wordt rap duidelijk dat de nieuwe ‘stads SUV’ eerder een concurrent is voor de grote

De 2008 heeft de uitstraling én het interieur van een businessclass model.


RENAULT CAPTUR

Peugeot 308 dan voor zijn kleine broer. Ook al is zijn onderhuidse techniek gewoon van de kleinere Peugeot afgeleid. Met een lengte van 416 centimeter en de hoge opbouw die nu eenmaal bij zo’n model hoort, is het in elk geval een opvallend forse auto geworden, met een herkenbaar en stoer design. Door zijn hoge bouw stap je voorin inderdaad heel makkelijk in en heb je lekker de ruimte. Het is even wennen aan het zeer kleine stuurwiel. De besturing voelt prima aan, maar je kijkt in de 2008 over je stuurwiel heen naar de meters. Als je niet te klein bent, is dat geen probleem. In alle andere opzichten verdienen het dashboard en de rest van het interieur een pluim. Het ziet er fraai en modern uit, de Peugeot is keurig afgewerkt, er zijn hoogwaardige materialen gebruikt en alles laat zich probleemloos bedienen. Doordat de meters en het beeldscherm hoog zijn geplaatst heb je goed overzicht. Een opvallend detail is de grote handgreep op de handrem. Als je de 2008 van opzij bekijkt, lijken er enorme achterdeuren in te zitten. Toch is dat helaas niet zo. Een Peugeot designer geeft openhartig - en een tikje kribbig - toe waar de schoen wringt. “Aanvankelijk was er een praktische hoge deur gepland, maar om kostentechnische redenen is later besloten om in plaats daarvan de achterbank iets lager te plaatsen. Maar we vonden de stap omhoog in het dak die bij onze oorspronkelijke

deuren hoorde zó karakteristiek dat we het zo hebben gelaten. Met een donkere rand boven de achterdeuren alleen.’ Netto effect is dat de instap door de hoge dorpelrand en de lage deuropening gewoon matig geregeld is. Achterin heb je prima de ruimte, maar je zit helaas een wel beetje laag. Terwijl in dit soort auto’s de achterbank vaak extra hoog is, zodat je beter zit en goed naar buiten kunt kijken. Een vorstelijke misser, naar onze smaak. Bagage topper Daar staat tegenover dat de bagageruimte prima is. Hij is 360 liter groot en heeft ondanks de ‘opgekrikte stand’ van het koetswerk toch een lage tilrand. Ideaal als je er zware boodschappen of pakweg een kinderwagen in wilt schuiven. Samen met de in delen omklapbare achterbank maakt het de 2008 verrassend veelzijdig. Het ligt voor de hand

PEUGEOT 2008 RENAULT CAPTUR Door: Rob van Ginneken Foto’s: Peugeot en Renault

dat de SUV-versie niet zo levendig stuurt en rijdt als de Peugeot 208. Hij ‘staat’ op ongeveer dezelfde basis met dezelfde wielbasis. Het koetswerk steekt vooral naar achteren verder uit (de zogenaamde overhang), hij weegt iets meer en heeft vanzelfsprekend een hoger zwaartepunt. Inderdaad helt hij in bochten merkbaar over, maar daarna lijkt de Peugeot zich als het ware schrap te zetten en volgt hij stabiel de lijn die je had uitgestippeld. Alles bij elkaar is het een bijzonder vlot rijdende en comfortabele auto. Die de vraag oproept waarom je eigenlijk nog een grotere en nog duurdere auto zou kopen? Met prijzen vanaf 17.990 euro leunt hij aardig tegen de middenklasse aan. Als gebruikelijk is er een ruime keuze aan benzine- en dieselmotoren. Goed nieuws: de instapkrachtbron is een 1,2 liter benzine driecilinder en die rijdt met zijn op het eerste gezicht bescheiden 82 pk en 118 Nm trekkracht toch al heel aardig. Extra wensen? Peugeot trekt een blik vol luxe en hightech accessoires open. Meest opvallend is naar onze smaak het ‘Grip Control’ systeem. Met een draaiknop op de console kun je de auto elektronisch (via motorcontrole en slipregeling) instellen op een specifieke gladde ondergrond: sneeuw, zand en modder bijvoorbeeld. Het doet bijna aan een Range Rover denken. De 2008 heeft geen 4WD maar weert zich op een extreem glad blubberpad prima. AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Peugeot: uitstekende bagageruimte.

5


PEUGEOT 2008 RENAULT CAPTUR Door: Rob van Ginneken Foto’s: Peugeot en Renault

Renault Captur Renault pakt het aanzienlijk minder doortastend aan. Hun Captur is in veel opzichten gewoon een hoger gemaakte en uiterlijk aangepaste versie van de Clio. In tegenstelling tot Peugeot hebben zij besloten om er een drieluik van te maken: er is ook een iets goedkopere Clio stationwagen. Zeer vermeldenswaardig is bovendien dat het ontwerp van de Nederlandse Renault designchef Laurens van de Acker komt. Het resultaat mag er beslist zijn. Sterker nog: in een leuke kleur is de Captur net als de Clio werkelijk een ‘snoepje’. Onze landgenoot heeft een enorm breed pakket van kleurcombinaties voorbereid. Van tweekleurig lakwerk tot alle mogelijk accenten en combinaties in het interieur. Grappig detail: in de duurdere versies kun je een afritsbare stoelbekleding krijgen, zodat je die op 30 graden kunt wassen. Ideaal als je jonge kinderen hebt! Vanzelfsprekend is de auto een slag hoger geworden en groeide hij ook iets in de lengte. Met 412 centimeter lengte en zijn goede interieurruimte zweemt ook de Captur daarom naar een middenklasse model. Misschien wel zijn grootste troefkaart is het prijskaartje: 15.990 euro. Niet het koopje van de week weliswaar, maar tussen de concurrenten ziet dat er gewoon heel goed uit. Handig Ook de Captur onderscheidt zich door zijn praktische bruikbaarheid. Zijn instap en zithoogte zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar met die van de Renault Scénic. De beenruimte achterin mag je zelfs in één adem noemen

Bagageruimte zal geen probleem zijn. Die kun je variëren van 377 tot 455 liter. Helaas is de tilrand erg hoog, zodat het laden van zware koffers op een gevulde boodschappentas een hele hijs wordt. Daar staat tegenover dat je bij de Captur door de grote zijdeuren juist heel makkelijk achterin stapt. Ook op de zitbank zelf valt weinig af te dingen. Of het moet zijn dat de oplopende raamlijn en het extreem kleine derde zijruitje een beetje een ‘opgesloten’ gevoel opleveren. De Captur is een volwaardige gezinsauto, maar kids achterin hebben weinig zicht naar buiten. Over het uitzicht gesproken: de nogal brede voorste raamstijl hindert het zicht schuin naar voren tamelijk irritant. Het zitcomfort voorin is gewoon goed en je kijkt uit op een dashboard dat grotendeels uit de Clio is overgenomen. Ook hier zijn alle belangrijke zaken - inclusief het grote beeldscherm - lekker hoog geplaatst en vraagt de bediening nauwelijks gewenning. Grappig detail: hij heeft geen dashboardkastje, maar een grote lade. Door zijn hogere bouw voelt de Captur in bochten wat ‘wiebeliger’ aan dan zijn kleine broer, maar die is dan ook behoorlijk hard geveerd en zelfs sportief afgestemd. Veel rijders zullen het extra comfort van de SUV versie misschien juist op prijs stellen. Er is een keuze uit de van de Clio bekende benzine- en dieselmotoren. Ook hier noteren we de instapkrachtbron ‘met stip’. De 0,9 liter driecilinder TCe turbomotor levert 80 pk en heeft een heel fatsoenlijke trekkracht van 135 Nm. Als je die opwaardeert naar de Expression uitvoering heb je een heel complete en zelfs luxe auto. Het prijskaartje is dan precies gelijk aan de instapper van de 2008: 17.990 euro.

Captur interieur. 6

met de grote Laguna, maar dan moet je de verschuifbare achterbank wèl in de maximale comfortstand zetten. Die bank is trouwens standaard aan boord.

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

De Captur is ontworpen door Nederlandse designchef Laurens van de Acker.


TIJBOUT

letselschaderegeling

Specialisten in letselschade Expertise- en schaderegelingsbureau Tijbout b.v. is landelijk werkzaam op het veelomvattende terrein van de letselschaderegeling, als gevolg van door derden veroorzaakte verkeers-, bedrijfs- en andere ongevallen, alsmede medische fouten. Onze ervaren letselschadespecialisten zijn de architecten van een adequate letselschaderegeling. De fundamenten zijn velerlei: juridisch, medisch, arbeidsdeskundig, rekenkundig, sociaal en communicatief.

Wij behartigen uitsluitend de belangen van het slachtoffer. • • • • •

Bel voor info: (075) 640 10

40

schuldvraagonderzoek vaststelling materiële en immateriële schade actuariële berekeningen toekomstige schade deskundige belangenbehartiging verhaal loonschade werkgevers

Expertise- en schaderegelingsbureau Tijbout b.v. Westzijde 326 • 1506 GK Zaandam • www.hulpbijletselschade.nl


CLUBNIEUWS Door: Luuk Brink

Colofon Stichting EAC K.v.K.nr.: 55.935.656 Anklaarseweg 97 Postbus 2760 7301 EG APELDOORN T 088 700 19 00 F 088 700 19 19 E info@eac.nl W www.eac.nl

Redactionele medewerkers

Opgave lidmaatschap

Luuk Brink

Stichting EAC Telefonisch 088 700 19 00 of via onze website www.eac.nl

Roel Schuurbiers

Deelnemersbijdrage per kalenderjaar bij automatische incasso € 20,- , gezinslid € 10,- . Beëindiging van het deelnemerschap dient uiterlijk voor 1 november schriftelijk plaats te vinden, onder terugzending van de eventueel in bezit zijnde brandstofpas(sen).

WE SCHAKELEN EEN TANDJE BIJ! ‘We gaan graag nog een stap verder,’ schreef ik in het vorige magazine. Inmiddels wordt dat letterlijk en figuurlijk zichtbaar. Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat we het magazine in een ander en opgewaardeerd jasje hebben gestoken. Ook hebben we een aantal extra pagina’s toegevoegd om o.a. onze partners de ruimte te geven u als deelnemer uit te leggen wat zij voor u kunnen betekenen. En... we hebben een nieuw logo waardoor het nog duidelijker wordt waar EAC voor staat. We willen graag vooruit. Voortaan kunt u ook profiteren van onze Facebookacties. Onze huidige actie in samenwerking met Hertz geeft u de kans om een weekend cabriorijden te winnen door ons te ‘liken’. Zo simpel is het! Ook kan ik u weer nieuwe partners introduceren. Dat betekent nog meer service en voordelen voor u. Zoals u merkt, schakelen we dus inderdaad een tandje bij, zoals ze het in de wielerwereld uitdrukken! Nieuwe partners Ik mag u met trots melden dat we twee nieuwe partners hebben gevonden die zeer aantrekkelijke voordelen aan u bieden op het gebied van mobiliteit. Onze ‘buurman’ in Apeldoorn - de firma Scoot Apeldoorn - wil graag met ons samenwerken en u mobiel houden. Van jong tot oud. Scoot Apeldoorn is namelijk specialist in uitsluitend elektrische mobiliteit zoals fietsen, scooters en scootmobielen. Speciaal voor u hebben ze een zeer aantrekkelijke aanbieding (zie pagina 25). Ik zou zeggen, kom eens langs in Apeldoorn en laat u informeren en adviseren. U bent dan tevens welkom bij ons op kantoor voor een kennismaking en een kopje koffie of thee. Samen met onze partners zorgen wij er graag voor dat u mobiel blijft. Zin in iets avontuurlijks? Pijnappel Ballonvaarten biedt u een onvergetelijke ervaring en een fantastisch avontuur! (zie pagina 25) Ook deze bijzondere manier van ‘mobiliteit’ hadden we nog niet in onze boeken.

8

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Voortzetting nieuwe partners in 2013 We zijn zeer tevreden met een vervolgstap in de samenwerking met onze nieuwe partner in autobanden A.T.U. Ook nu kunt u weer profiteren van de scherpe aanbiedingen van A.T.U! Op pagina 16 treft u de advertentie en de betreffende aanbiedingen aan. Ook onze andere nieuwe partner en specialist in autoruitschade Autotaalglas biedt u weer een mooie actie aan (zie pagina 19). Met Globe Reisburo (winkels) en OAD Reizen (internet) kunt u deze keer met aantrekkelijke korting naar Thailand (zie pagina 22). Wij wensen u een goede reis! Op komst Graag informeer ik u in het volgende magazine of in de digitale nieuwsbrief nader over de laatste ontwikkelingen en voordelen. Wij zijn bijvoorbeeld met partijen in gesprek over economisch verantwoord wonen. Ook dáár valt immers veel te besparen en als consumentenorganisatie willen wij ook daarbij graag uw belangen behartigen. Tip: volg onze acties op Facebook en meld u ook aan voor onze nieuwsbrief op www.eac.nl. Blijf zodoende optimaal op de hoogte van alle ontwikkelingen en maak kans op mooie prijzen. Ik wens u alvast een prettige vakantie! Luuk Brink, voorzitter

Luuk Brink


CABRIO FACEBOOKACTIE DOE MEE!

Like Stichting EAC op Facebook en maak kans op een weekend cabriorijden!

Voor uitgebreide voorwaarden kijk op www.eac.nl Deze actie is mogelijk gemaakt door EAC en Hertz autoverhuur

EAC

Consumentenorganisatie voor automobilisten

1


HONDA CB500 BUDGET MOTORFIETS HONDA EEN VOLTREFFER

CB500 in drie versies beschikbaar, de naked bike versie is de 500F.

Bij de auto’s is Honda bepaald niet de goedkoopste, maar voor zijn motorfietsen en scooters hebben de Japanners het roer omgegooid. De nieuwe CB500 serie is betaalbaar en verrassend veelzijdig.

De meeste rijders hebben hun motorfiets vooral in de schuur staan om zo nu en dan een lekker stukje te toeren. Of een terrasje te pakken. Toen de zon zich een paar weken geleden voor het eerst weer liet zien, leek het op leuke binnenwegen wel alsof het spreekwoordelijke blik vol motorrijders was opengetrokken. Voor dat soort toepassingen heb je geen pk-monster nodig. In ons land en ook de typische weekeindbestemmingen als de Ardennen, het Sauerland en de Eiffel is het zelfs voor ervaren ‘motormuizen’ helemaal niet zo boeiend als je machine pas bij meer dan 180 kilometer per uur in zijn hum begint te geraken. Bovendien stappen er door de filedruk en parkeermisère steeds meer mensen op de motor die zich niet senang voelen met zoveel power. Daar komt nog bij dat sinds begin dit jaar de hele rijbewijswetgeving op de schop is gegaan. Er zijn nieuwe categorieën en jongere starters die op een wat lichtere motorfiets beginnen. Dat komt goed uit, want het geld klotst bij de meeste kopers ook niet bepaald over de randjes van hun bankrekening. 10

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Drie keuzemogelijkheden Honda lanceert een compleet nieuwe modellenserie die daar nadrukkelijk op inspeelt. Op ongeveer dezelfde technische basis is de CB500 er in versies zonder en met stroomlijn, maar ook als zogenaamde allroad. De prijslijst begint bij 6.299 euro en met zijn 48 pk. Met een rijklaar gewicht van 192 kilogram leveren ze maatwerk voor de doorsnee gebruiker en mogen ook nieuwe jonge rijders met

het zogenaamde A2 motorrijbewijs er op wegrijden. Noem het een soort VW Golf van de motorwereld. We kiezen voor de testrit een CB500R uitvoering (6.999 euro). Die heeft een wat smaller stuur dan het grotendeels naakte basismodel CB500F en voelt zodoende wat minder makkelijk handelbaar aan. Maar extra bescherming van een volle stroomlijn is wel zo prettig is als je iets verder van huis bent.


HONDA CB500 Door: Rob van Ginneken Foto’s: RvGP

In Duitsland trekken we op de Autobahn immers ook even het gas open om de topprestaties te beoordelen. Uiteindelijk blijkt dat met ruim 180 kilometer per uur op de snelheidsmeter trouwens een prima idee. Overigens zal dat verschil in handelbaarheid met de allroad CB500X (6.799 euro) nog iets groter zijn. Dat is met zijn terreinmotor zithouding een ‘filepakker’ een stadsmotor van het zuiverste water. Goed pakket De eerste indrukken van de CB500 zijn zeker positief. De tweecilinder motorfiets oogt slank en tegelijkertijd toch verrassend volwassen. Er is veel aandacht besteed aan het design en een uitgekiende techniek. De afwerking is zo hier en daar misschien aan de eenvoudige kant, maar de Honda’s lijken ook geschikt voor zwaarder gebruik. Vergeet niet dat juist de 500’s van Honda traditioneel erg veel worden gebruikt door rijscholen. Het basisconcept kent weinig opsmuk: de 471 cc tweecilinder motor is dragend onderdeel in het relatief klassieke brugframe en werkt daarbij samen met een klassieke voorvork. De stalen achtervork drukt tegen een beproefde en eenvoudige Honda Prolink-achtervering. Voor en achter vind je een enkele schijfrem. Ook de 17 inch wielen met banden in de breedte van 120 en 160 millimeter doen bijna gewoontjes aan. Tegelijkertijd hebben de nieuwe 500’s wèl snufjes aan boord als een trilling dempende balansas in het motorblok, een geavanceerde brandstofinspuiting en een katalysatorsysteem in de uitlaat, ABS antiblokkeersysteem en een LCD beeldscherm als dashboard. Daar lees je naast een digitale snelheidsaanduiding ook het toerental en ook de brandstofvoorraad af. Met een tankinhoud van bijna 16 liter zal je in de praktijk trouwens een kilometer of 300 kunnen rijden. Op pad dan maar. Al snel blijkt dat het leuke ontwerp van de motorfiets wordt aangevuld met heel verdienstelijke rijeigenschappen. Ook op de wat sportievere CB500F is de zithouding ontspannen. De benen sluiten goed op de tank aan, de voetsteunen zijn prettig laag geplaatst en de clip-on sportstuurconstructie zit vrij hoog boven de kroonplaat van de voorpartij. Het zitje zelf is vrij dun bekleed, maar toch aardig comfortabel. Overigens zit een duo passagier een stapje hoger en met tamelijk opgetrokken

Motor en rijwielgedeelte steeds vrijwel identiek.

benen. Er zijn goede handgrepen achter de zit gemonteerd. Halfhoog De stroomlijn beschermt je heel behoorlijk, maar is voor een doorsnee Nederlander iets te smal en ook het ruitje is aan de lage kant. Het verschil met de gewone CB500F versie zonder grote kuip is daardoor in de praktijk niet eens zo gek groot. Het motorblok is nieuw ontwikkeld en verdient lof. Voor een ‘parallel tweecilinder’ werkt hij in vrijwel alle toerenregionen opvallend trillingvrij. Je merkt natuurlijk wel dat hij niet berensterk is, maar de souplesse is goed voor elkaar en bij flink doortrekken richting 9.000 toeren gaat hij er ook met grote stappen vandoor. Combineer dat met een vlot schakelende zesversnellingsbak en je hebt een machientje dat zowel in de stad als op binnenwegen en de snelweg prima op zijn plaats is. Inhaalmanoeuvres verlopen vlot. Bedieningselementen als het koppelingshendel en de knoppen zijn eenvoudig, maar effectief uitgevoerd. Dat geldt trouwens ook voor de remmen. De voorremschijf ziet er nogal apart uit, maar het geheel werkt redelijk krachtig en is goed te doseren. Een middenbok is niet aan boord en de zijstandaard had op een wat handiger plek mogen zitten. Op de motor zittend is hij achter de voetsteun lastig bereikbaar. Vervelend als je op een lastig plekje stopt en niet makkelijk

eerst kunt afstappen. Samenvattend schalen we de nieuwe CB500 generatie in de meeste opzichten in als een voltreffer. Rijscholen zullen hem in zijn CB500F versie veel gaan inzetten, maar die verdient net als de sportievere CB500R en de trendy CB500X met name ook een plekje op de boodschappenlijst van de motorkoper met een krap budget. Hij stuurt makkelijk, het comfort is heel fatsoenlijk en in de praktijk is 48 pk gewoon zat om vlot te rijden. AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

11


DE KRACHT VAN ADVIES!

Als deelnemer van EAC kunt u zich collectief verzekeren via EAC advies. Niet alleen voor de auto maar voor alle schadeverzekeringen. Het klink misschien niet zo verrassend. Je wordt tegenwoordig van alle kanten benaderd om je ‘goedkoper’ te verzekeren, via krant, tv en internet. Toch is er een cruciaal verschil: wij hebben het belang van de duizenden deelnemers - u dus - voorop staan. Wat speelt daarbij? Wat zijn nu de zaken waar ‘we’ echt op moeten letten? Of heel zakelijk gezegd: wat is nu echt de kracht van de collectiviteit waar u bij hoort als deelnemer van Stichting EAC? Om te beginnen scheelt het natuurlijk enorm dat EAC voor grote aantallen met verzekeraars praat. Een van de grootste andere voordelen is dat er niet met een partij wordt gesproken, maar zelfs 19 verschillende maatschappijen naast elkaar worden gehouden. Geen kleintjes, maar allemaal ‘A labels’ van grote namen als Nationale Nederlanden, Reaal, Delta Lloyd, Aegon, Avéro Achmea, Generali, Das, Arag, London, ASR, De Goudse en meer. Bent u nu verzekerd bij een of meerdere van deze maatschappijen dan kunt u deze verzekeringen overplaatsen naar onze collectiviteit. Twee maal voordeel Wellicht heeft u het gezien of er iets van gehoord: in Tros Radar werd er recent op gewezen dat je in de praktijk eigenlijk het beste per verzekering de beste maatschappij 12

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

kunt kiezen om echt het best en goedkoopst verzekerd te zijn. Zelfs zonder zogenaamde pakketkorting (een combinatie van meerdere soorten verzekering bij een verzekeraar) is de consument het beste uit. Welnu, bij EAC advies heeft u dus het beste van beide oplossingen. We kiezen voor u het beste uit verschillende maatschappijen op basis van hun specifieke voorwaarden, maar als deelnemer krijgt u dat van ons toch met een mooie pakketkorting. Groot voordeel van deze unieke constructie is, dat de deelnemers echt maatwerk aangeboden krijgen en nog ouderwets geadviseerd worden. Dit kan gewoon telefonisch, maar ook via email en - als u in de buurt woont natuurlijk ook met een bezoek aan ons kantoor. Geen automatische verlenging Een groot bijkomend voordeel is dat EAC advies voor u waakt. Heeft een van uw verzekeringen zijn jaarlijkse verlenging en voert ‘maatschappij X’ een prijsstijging door, dan gaan wij actief voor u zoeken naar een gelijkwaardig alternatief tegen een gunstigere

premie waar mogelijk. U voelt: zit u met alles bij een enkele maatschappij, dan moet u zelf weer alles gaan uitzoeken. Veelal gebeurt dat niet. Al dat werk wordt u als deelnemer dus uit handen genomen. Waarom is adviseren zo belangrijk? Natuurlijk kun je bijvoorbeeld via internet snel een verzekering sluiten voor je auto, woning, vakantie of rechtsbijstand. Maar er zijn in die wereld enorm veel verschillende polisvoorwaarden, veel uitsluitingen en allerhande clausules. Dit geldt ook voor de woonhuis en inboedelverzekering. Weet u bijvoorbeeld hoe hoog uw eigen risico bij stormschade is? Heeft u rechtsbijstand ‘met Inkomen’, maar bent u ook lid van een bond, dan betaald u dus wellicht dubbel? Heeft u een ongevallen inzittendenverzekering bij uw auto? Dat is mooi, maar wist u dat een schadeverzekering inzittenden maar net iets duurder is, maar veel meer zekerheid en dekking geeft? Zo zijn er nog tal van andere punten die bij ons in een vergelijk naar voren komen. Dat is dus wat wij noemen de kracht van advies!


VERZEKERINGEN Door: Roel Schuurbiers

Voorbeeld Nog een voorbeeld uit deze gespecialiseerde wereld. Een trend is momenteel dat veel verzekeraars producten ontwikkelen waarbij ze zogenaamde schadesturing in de voorwaarden opnemen om premiereductie te realiseren. In gewoon Nederlands: je betaald een stuk minder premie, maar je hebt dan wel verhoogde eigen risico’s en bent verplicht om van bepaalde, door de verzekeraar aangewezen, reparateurs gebruik te maken. Niet iedereen wil dat. Vindt u het geen bezwaar? Dan kunnen we zo’n oplossing ook bieden, maar dan wel altijd in overleg met u. Daar komt het belang van een goed advies weer om de hoek kijken.

Soms spelen hele praktische bezwaren. Zo zie je bijvoorbeeld bij veel internetverzekeraars dat je ze niet gewoon even kunt bellen. Bij schade zijn ze alleen ‘digitaal’ te benaderen. Zelfs wij, als specialisten met vele jaren ervaring, zien in zulke gevallen voor het verhalen van schade nauwelijks kans om iemand van de tegenpartij aan de lijn te krijgen. U voelt: werken per email, kan soms gewoon heel onhandig zijn. Advies Wij weten als verzekeringspartner van de de Stichting EAC dat zij erg veel waarde hecht aan het feit dat haar deelnemers optimaal geadviseerd worden en bij schade

100% begeleid worden. Daarom is bijvoorbeeld een schaderegeling opgezet waarbij je bij dergelijke tegenslagen gratis een vervangende auto krijgt. Bovendien wordt je auto thuis opgehaald en na reparatie weer thuis omgewisseld. Zonder eigen risico. Duizenden EAC deelnemers zijn verzekerd via EAC advies. We krijgen heel veel positieve reacties en daar zijn we erg trots op. Vraag dus vooral eens een vrijblijvende offerte aan en ga het gesprek met ons aan. Laat u voorlichten wat het beste bij u past. Wij zijn er zeker van dat u beter uit bent en uw deelnemersbijdrage weer terug kunt verdienen!

Graag ontvang ik een offerte Autoverzekering Kenteken:

Schadevrije jaren:

Huidige verzekeraar:

Aantal kilometers per jaar:

Gewenste dekking: wa/wa beperkt casco/wa casco* Aanvullende dekking: no-claimbeschermer/schade inzittenden/ongevallen inzittenden* Gegevens om een exacte prijsvergelijking te maken Mijn inboedel is nu verzekerd voor Mijn woonhuis is nu verzekerd voor

€ €

Mijn aansprakelijkheid is nu verzekerd voor: € 1.000.000 / € 1.250.000 / € 2.500.000 * Rechtsbijstandverzekering

Verkeer

Consument & wonen

Werk & inkomen

Fiscaal & vermogen

Reisverzekering

Doorlopende reisverzekering met annulering

Doorlopende reisverzekering zonder annulering

Europadekking/Werelddekking/Ziektekosten/Wintersport/Ongevallendekking *

Persoonlijke gegevens: Naam: Geboortedatum: Adres: Postcode + Woonplaats:

EAC advies Anklaarseweg 97 7317 AS Apeldoorn Postbus 2760 7301 EG Apeldoorn T 088 700 19 20 F 088 700 19 39 E info@eac-advies.nl W www.eac-advies.nl

Telefoonnummer: Emailadres: Aantal volwassenen: Aantal inwonende kinderen t/m 4 jaar: Aantal inwonende kinderen t/m 27 jaar: Offertepremie per: Maand/Kwartaal/Half jaar/Jaar* Voor een vrijblijvende offerte kunt u dit formulier (zonder postzegel) zenden naar: EAC advies, Antwoordnummer 641, 7300 WB Apeldoorn. * (omcirkel wat van toepassing is)


RENAULT ZOE Door: Rob van Ginneken Foto’s: Renault

Langzaam maar zeker komt elektrisch autorijden voor een groot publiek in beeld. Het meest opmerkelijke voorbeeld is de Renault Zoe, die sinds kort in de showrooms staat. Hij ziet er vrij normaal uit, is niet gek duur, maar heeft wel een paar opmerkelijke trekjes.

Renault Zoe moet aan ‘laadzuil’ of speciaal laadkastje thuis worden op geladen.

Zoals het er nu voorstaat, zullen maar heel weinig mensen serieus overwegen om de stap naar elektrisch rijden te wagen. En als u het niet doorvertelt, mag u daar bovengetekende ook toe rekenen. Aan het dilemma ‘verre vakantie’ is nog wel een mouw te passen, maar zo lang de zekerheid ontbreekt dat je pakweg tijdens de wekelijkse visite aan oma Van Ginneken op één acculading een retourtje Rotterdam haalt, houden we het maar bij zoiets gewoons als een Opel Corsa. Toch valt niet goed te voorspellen hoe lang het nog duurt voordat de elektrische auto alsnog op de boodschappenlijst verschijnt . Zo legt Renault een flinke portie durf aan de dag bij de introductie van zijn nieuw ontwikkelde elektrische Zoe. Om te beginnen oogt hij heel normaal. Het is een moderne auto die 14

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

ongeveer even groot is als de Clio en ook de meeste opzichten keurig in de populaire ‘compacte gezinsautoklasse’ meedoet. Uiteraard met het belangrijke verschil dat je in dit geval echt alléén elektrisch kunt rijden. En dat is duidelijk even wennen. Zelf claimen de Fransen dat je zonder opladen met een beetje goede wil zo’n 210 kilometer met hun nieuweling kunt halen. Met een redelijk vlotte rijstijl zal dat in de praktijk rond de 150 kilometer zijn. In en om de stad rij je energiezuiniger en kom je dus wel wat verder. Dat betekent dat veel automobilisten er goed mee vooruit kunnen, zelfs als ze dagelijks vijftig-, zestig kilometer naar hun werk afleggen. Langere ritten moet je goed plannen, maar rijden op stroom is lekker goedkoop en milieuvriendelijk.

Speciaal laadsysteem De Zoe heeft een bijzonder geavanceerd oplaadsysteem aan boord. Dat maakt het mogelijk om het grote accupakket aan een speciale snellaadpaal of bijvoorbeeld een wandkast bij uw huis of het werkadres of in een parkeergarage vlot ‘vol te tanken’ met elektrische energie. Als je een bijzonder krachtig laadpunt treft, kan dat zelfs in een half uur. Gek genoeg meent Renault in tegenstelling tot alle andere automerken dat daarbij geen halve maatregelen en noodoplossingen worden toegestaan. Je kunt de Zoe namelijk niét met een gewone stekker aan een gewoon huis, tuin en keuken stopcontact koppelen. Tijdens de al eerder genoemde visite aan familie die wat verder wegloopt, is het dus geen optie om voor de zekerheid een paar uurtjes een laadsnoer uit te rollen. Volgens Renaults specialist Wim Klein is het een weloverwogen keuze. “We zullen bij de Zoe ‘nee’ verkopen als hij zogezegd niet bij de klant past. Hij is weloverwogen afgestemd op vlot en vooral ook veilig laden en dan heb je nu eenmaal een speciale aansluiting nodig. We helpen de kopers trouwens wel om het laadpunt te plaatsen. Of dat nu bij je huis, elders in de straat of bijvoorbeeld op de werkplek is.’ De eerlijkheid gebiedt te melden dat de Fransen daar eigenlijk wel gelijk in hebben. Het is veiliger. De praktijk moet uitwijzen of de consument die beslissing kan waarderen. De overstap naar elektrisch rijden gaat nu eenmaal gepaard met zogenaamde ‘actieradius angst’. Zoiets als het idee dat je voortdurend met een knipperend reservelampje van de benzinetank rijdt. U kent het wel. Geen probleem In de praktijk is de range veelal voldoende en zal het aan de praktische bruikbaarheid en rijeigenschappen van de Zoe zelf zeker niet


RENAULT ZOE

ELEKTRISCH RIJDEN VOOR IEDEREEN?

Z.E. staat voor zero emission.

liggen. Hij ziet er goed uit en rijdt verrassend volwassen. Optrekken gaat bijna sportief en hij is geen onverdienstelijke ‘bochtenpakker’. Het grootste pluspunt is de zeer aangename rust in het interieur. Remmen? Als een blok. Soms letterlijk, want bij lage snelheden werkt het systeem van ‘gewoon’ remmen en elektrische energie terugwinnen door remmen op de elektromotor alles behalve geraffineerd. Overigens is de Renault zo stil dat hij voor de stad een speciaal ingebouwd ‘geluidje’ meekrijgt om voetgangers en fietsers te waarschuwen. In de auto moet je opletten wat je hardop over de mensen rondom de auto zegt. Zonder de gangbare ‘motorbrom’ verstaan ze je buiten vaak woordelijk. Midden onder de vloer ligt een groot accupakket. Daardoor zit je wat hoger en meer ontspannen dan gebruikelijk in deze klasse en blijft er ook een verrassend grote bagageruimte over van 338 liter. Overigens staat de achterbank zelfs nog hoger. Een soort bioscoopeffect. Toch zit je daar nog met enigszins opgetrokken benen. Verbeterpuntjes Er zijn ook wel andere verbeterpuntjes aan te geven. Denk aan de onhandige grepen om de achterdeuren te openen. Vooral damesnagels zullen bij bosjes sneuvelen. Nog zo’n detail:

om onduidelijke redenen is de achterbank niet in delen omklapbaar. In grote lijnen is de Zoe echter een handige gezinsauto met redelijk veel ruimte. Alles is eenvoudig maar netjes afgewerkt en de uitrusting mag je prima noemen. Hightech zelfs. Zo heeft hij een zeer efficiënte verwarming en airco met baanbrekende warmtepomp techniek. Zijn grote beeldscherm is met internet verbonden en biedt handige applicaties. Denk aan een afstandsbediening op de klimaatregeling. Opwarmen voor je instapt dus. Bovendien heeft de Zoe een TomTom navigatiesysteem met de handige HD Traffic filemelding. Renault kiest voor een huurconstructie voor de accu en dat kost vanaf 79 euro per maand. De auto zelf heb je vanaf 20.990 euro. Deze aanpak is geen gek idee, want het verlaagt de drempel en je hebt garantie dat het accupakket bij problemen wordt vervangen. Die zekerheid heeft ook een koper die hem later gebruikt overneemt. Voor de prijs van ongeveer drie liter benzine aan ‘stroomkosten’ kun je tot 210 kilometer rijden. Het onderhoud kost veel minder dan bij een gewone auto. Saillant detail: dat huurbedrag voor de accu is vergelijkbaar met de wegenbelasting op een aardige dieselauto.

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

15


16

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013


NISSAN LEAF Door: Rob Mosselman Foto’s: Nissan

NISSAN LEAF 2

NESTOR VAN DE E-AUTO’S

Terwijl de meeste merken nog niet eens elektrische auto’s hebben, presenteert Nissan alweer de tweede generatie van zijn Leaf. Made in England deze keer! Nissan had als eerste grote merk een 100 procent elektrisch rijdende auto in de showroom staan. Dat is al weer drie jaar geleden. Je zou denken dat daarna andere projecten aan de beurt waren, maar niet is minder waar. De Leaf is technisch sindsdien helemaal binnenstebuiten gekeerd en aangepast. Het resultaat is een ingrijpend veranderd en merkbaar betere tweede generatie Leaf. Hij wordt niet langer in verre fabrieken gebouwd, maar gewoon in Engeland. In één moeite door zetten ‘ze’ samen met specialist NEC een accufabriek in Sunderland neer, zodat ze de battery packs in eigen huis kunnen bouwen. Het resultaat mag er zijn, al moet je aan de buitenkant van de Leaf 2 goed kijken om verschillen te ontdekken. Denk aan de verbeterde aerodynamica, andere wielen en extra cameraatjes die letterlijk rondom de auto kunnen kijken. Na het instappen valt er veel meer te melden. Uiteraard heb je nog steeds dat typische gevoel van elektrisch rijden: vrijwel stil en toch erg soepel. Hij voelt dankzij de nieuwe

ontwerpersploeg in Engeland veel meer aan als een Europese auto. Details als de besturing en het onderstel (schokdempers, veren en stabilisator) zijn anders afgesteld. Echt dynamisch is hij nog steeds niet, maar het ‘springerige’ karakter van de achterkant van zijn voorganger is bijvoorbeeld verdwenen. Gewoon een prettiger rijdende auto, kortom. Volwassen Ook in andere opzichten is hij meer volwassen. Nissan levert nu ook andere interieurkleuren dan de oase van grijstinten in de vorige versie. Bovendien heeft de Leaf 2 een flink gegroeide bagageruimte en profiteren achterpassagiers van ruim vijf centimeter extra beenruimte. Dat werd allemaal mogelijk door een ingrijpende verandering van de onderhuidse techniek. In het vooronder staat een nieuw ontwikkelde aandrijving met daarbovenop de elektrische regeltechniek. Het geheel is veel compacter geworden. Daardoor kon ook het grote oplaadsysteem voor de accu’s naar de motorruimte verhuizen. Dat stond tot nu toe in de weg bij de achterbank.

Nissans EV productmanager Raynald Roger meldt dat men erg veel heeft geleerd van de opgeslagen (anonieme) informatie uit de zestigduizend auto’s die nu al rondrijden. Bijna tienduizend daarvan in Europa. ,,Samen hebben die meer de 300 miljoen kilometers gereden, dus weten we statistisch gesproken alles over het gebruik en laadgedrag. Zo’n 54 procent rijdt meer dan 60 kilometer per dag en twee op de drie mensen hebben hem voor woonwerk verkeer. In de nieuwe versie is de actieradius flink vergroot naar 200 kilometer.” Samen met Renault is een nieuw ‘warmtepompsysteem’ in de verwarming en airconditioning ontwikkeld. Daarbij komt een betere afstelling van de energieterugwinning bij remmen. De auto gebruikt simpelweg minder energie. Nieuw is ook dat je de Leaf naar keuze kunt kopen met een huurconstructie van het accupakket. De auto kost 24 mille; het battery pack onder de vloer ‘lease’ je dan vanaf 79 euro per maand. Mèt levenslange garantie. Goed voor de restwaarde! AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

17


Actie aanbreng nieuwe deelnemers

Laat ook anderen profiteren van de voordelen van EAC! U profiteert van verschillende voordelen, zoals bijvoorbeeld aanzienlijke kortingen op verzekeringen, banden, autokeuringen, reizen en autohuur. Ook de EAC Wegenhulp en de hulp bij het verhalen van (auto)schades zijn samen met het magazine Auto&mobiliteit stuk voor stuk voldoende redenen om u aan te melden als deelnemer van de Stichting EAC. Uw inzet om ook anderen te interesseren voor het deelnemerschap wordt rijkelijk beloond. Voor elke nieuwe deelnemer ontvangt u €10,- op uw rekeningnummer (zodra wij van de nieuwe deelnemer de bijdrage ontvangen hebben).

$

Aanmeldingsformulier Stichting EAC Onderstaande nieuwe deelnemer(s) heeft (hebben) tegenover mij verklaard dat hij/zij zich aanmeld(t)(en) als deelnemer(s) van de EAC, inclusief het magazine Auto&mobiliteit voor € 20,- tot 1 januari 2014. Gezinsleden betalen slechts € 10,- tot januari 2014. Zij ontvangen geen Auto&mobiliteit. De deelnemersbijdrage per kalenderjaar bedraagt € 20,- resp. € 10,Bovenstaande bedragen worden met € 2,50 verhoogd als geen machtiging tot automatische incasso wordt afgegeven.

Nieuwe deelnemer naam:

voorletters:

adres:

postcode:

woonplaats:

telefoonnummer:

emailadres:

geboortedatum:

m/v

Gezinslid naam:

voorletters:

geboortedatum:

emailadres:

m/v

Opgegeven door naam:

voorletters:

adres:

postcode:

woonplaats:

telefoonnummer:

emailadres:

geboortedatum:

m/v

EAC-deelnemersnummer:

De werkwijze is als volgt: • Nadat u de gegevens heeft ingevuld en de machtigingskaart heeft voorzien van uw handtekening, kunt u de kaart opsturen naar: Stichting EAC, Antwoordnummer 641 7300 WB Apeldoorn

Machtigingskaart Ondergetekende -invullen in hoofdlettersOndergetekende verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan:

Stichting EAC

om van zijn/haar hierondergenoemde (giro-) rekening bedragen af te schrijven wegens

Deelnemersbijdrage EAC / EAC Wegenhulp

Een postzegel is niet nodig. • Bent u het niet eens met de afschrijving dan kunt u het bedrag laten terugboeken. Uw post/bankkantoor heeft hiervoor gele terugboekingskaarten. De wettelijke termijn hiervoor is 56 dagen.

Bankrekeningnr.

Girorekeningnr. Postbank

Voorletters en Naam Adres Postcode en plaats

• Wilt u de machtiging intrekken, dan dient u een rode intrekkingskaart, ook verkrijg baar bij uw post/bankkantoor, op te sturen.

Deelnemersnummer Ondergetekende verklaart zich akkoord met de regeling zoals hiernaast vermeld. Datum Handtekening

18

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013


EAC-deelnemersvoordeel van autotaalglas Autotaalglas is de nieuwe exclusieve partner van Stichting EAC op het gebied van autoruitschade • • • • •

24 uur bereikbaar, 7 dagen per week gratis vervangend vervoer of service op locatie sterreparatie zonder afspraak landelijke dekking met 54 vestigingen kijk op www.autotaalglas.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging

Laat in juni, juli of september uw ruitschade herstellen door Autotaalglas en ontvang een cadeaubon voor een herinnering op linnen, uw foto gedrukt op het beste canvas! Mail na reparatie uw kenteken en adresgegevens naar aftersales@autotaalglas.nl, dan ontvangt u de cadeaubon per post.

gratis cadeaubon voor een herinnering op linnen

autotaalglas laat je niet barsten 0800-0828


DEELNEMERSVOORDELEN

Consumentenorganisatie voor automobilisten

1

AUTOHOTEL SCHIPHOL Deelnemers ontvangen 10% korting bij het reserveren van een parkeerplaats in de buurt van Schiphol bij Autohotel Consumentenorganisatie Rijsenhout en Amsterdam Sloten. Bij reserveren dient u voor automobilisten 2 de volgende code te vermelden: AHEAC10.

EAC

ASN-GROEP Deze landelijk werkende autoschadeherstelorganisatie Consumentenorganisatie voor automobilisten heeft service hoog in het vaandel staan en zorgt ervoor dat 3 uw auto (en/of caravan) na schade weer volledig hersteld wordt. Deelnemers die (beperkt) casco verzekerd zijn, hebben recht op haal- en brengservice en gratis vervangend vervoer. U betaalt geen eigen risico en ontvangt daarnaast 4 jaar FOCWA garantie Consumentenorganisatie voorop automobilisten de reparatie. Heeft4 u schade? Bel 088 700 19 00. Wij zorgen dan dat uw auto thuis of op het werk wordt omgewisseld. groep

JURIDISCHE BIJSTAND Elke deelnemer heeft recht op verhaalsbijstand, bemiddeling en advies bij afwikkeling van zowel materiële schade als letsel. Ook als u een probleem heeft over de hoogte van uw garagerekening of een garantieclaim heeft.

EAC

ADVIES BIJ AAN- EN VERKOOP VAN UW AUTO Wilt u weten hoeveel uw auto waard is bij inruil, verkoop of bijvoorbeeld total loss? Bel ons en wij geven u een indicatie. TECHNOVRAAGBAAK U kunt bij ons terecht met alle vragen op autotechnisch gebied. Op de meeste vragen hebben we direct een antwoord en bij andere vragen proberen we u zo spoedig mogelijk een antwoord te geven. AUTO&MOBILITEIT U ontvangt 4 x per jaar ons eigen magazine. Het gaat ons met name om het ‘economisch verantwoord autorijden’ en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zuinig en verantwoord autorijden. BRANDSTOFKORTING Het maakt ons niet wat u tankt, u ontvangt van ons korting bij de aangesloten stations. Een landelijk netwerk aan benzinestations is u graag van dienst. Vul op onze website het aanvraagformulier in. AUTOKEURING Voor onze deelnemers bestaat de mogelijkheid om een onafhankelijke (aankoop)keuring te laten uitvoeren door de specialisten van de DEKRA. Uiteraard ontvangt u via ons een zeer aantrekkelijke korting. Deze keuring is uitermate geschikt als u een tweedehands auto wilt kopen of heeft gekocht en deze zich nog in de garantieperiode bevindt. Bel 088 700 19 00 voor meer informatie. EAC WEGENHULP U kunt als deelnemer onze eigen wegenhulp sluiten voor hulp bij pech met uw auto of motor. U kunt kiezen voor woonplaatsdekking, vervangend vervoer (ook een vervangende motor) en dekking in heel Europa. 7 dagen per week en 24 uur per dag staan onze hulpverleners klaar om u te helpen. Vul het aanvraag-formulier in op onze website, of bel ons op 088 700 19 00. U heeft al een EAC Wegenhulp vanaf € 37,- per jaar.

20

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

EAC

A.T.U A.T.U combineert in ieder filiaal een volledig uitgeruste werkplaats met een zeer ruim opgezette auto-convenience shop. Voor elk merk of model auto of bestelwagen kunt u, meestal zonder afspraak, bij A.T.U terecht. Huidige actie: u betaalt bij aankoop van autobanden (alle merken) geen montagekosten en u ontvangt € 15,- korting op een APK keuring. A.T.U staat voor directe service! BREZAN U ontvangt tot maximaal 30% korting op audio, navigatie of accessoires. GLOBE Bij alle circa 150 Globe Reisburo’s ontvangt u als deelnemer korting op uw reizen. Meer informatie over de verschillende kortingspercentages kunt u terugvinden op onze website. Daarnaast kunt u regelmatig speciale acties terugvinden in ons magazine, nieuwsbrief of op onze website. HERTZ AUTOHUUR U ontvangt tot 10% korting op autohuur zowel in Nederland als in Europa. Wordt gratis lid van Hertz#1ClubGold en geniet een voorkeursbehandeling. Zo staat de huurauto al voor u klaar en kunt u zonder teveel ongemakken uw reis voortzetten! De kortingscode is: CDP722127. KWIK-FIT U ontvangt 15% korting op de APK en de kleine en grote beurt. OAD REIZEN Boek voortaan gemakkelijk online uw favoriete vakantiebestemming op http://partners.oad.nl. Deze korting is niet gemaximaliseerd en geldt indien u als deelnemer van EAC deel uitmaakt van het reisgezelschap ook voor de partner en de kinderen. Bel of email ons voor de kortingscode op 088 700 19 00 of info@eac.nl.


SCOOT APELDOORN De specialist in uitsluitend elektrische mobiliteit. Scoot Apeldoorn levert naast elektrische fietsen en scooters ook elektrische scootmobielen. Bij aankoop van een fiets, scooter of scootmobiel ontvangt als deelnemer van EAC een gratis verzekering en pechhulp abonnement voor een jaar cadeau! Bel nu 055 - 5788005 voor het maken van een afspraak. Scoot is ‘moving good!’ THERMEN BUSSLOO Een van de meest exclusieve sauna-, beauty- en sparesorts van Nederland en uitgeroepen tot beste Wellnessresort van 2012. Naast heerlijk ontspannen in de verschillende sauna’s kunt u er ook heerlijk overnachten in het gloednieuwe luxueuze hotel. Als deelnemer ontvangt u 25% korting op de sauna entree. TIJBOUT LETSELSCHADE Voor hulp bij een letselschade kunt u ons bellen op 088 700 19 00. Wij werken al ruim 20 jaar samen met letselschadespecialist Tijbout. Uw schade is in vertrouwde handen.

VRIENDENLOTERIJ Indien u meespeelt, gaat er altijd een gedeelte van uw inleg naar een door u aan te wijzen doel. Geef ons op als begunstigde en kies dan in de categorie ‘welzijn’ voor Stichting EAC. Zo helpt u ons te groeien, zodat we nog meer voordelen voor u kunnen behalen.

EAC advies

COLLECTIEVE VERZEKERINGEN EAC advies heeft speciaal voor u een eigen polis ontwikkeld met zéér scherpe premies. U profiteert niet alleen van de collectiviteitskorting die EAC heeft bedongen, maar ook van een pakketkorting die kan oplopen tot maar liefst 10%. U kunt zodoende gemiddeld circa 30% besparen t.o.v. uw huidige premie. Voor meer informatie www.eac-advies.nl of bel tijdens kantooruren 088 700 19 20 en ontdek wat uw voordeel is. COLLECTIEVE ZORGVERZEKERINGEN Speciaal voor de deelnemers van stichting EAC hebben wij collectieve kortingen bij 6 zorgverzekeraars bedongen. Deze zorgverzekeraars zijn: Aevitae, Avéro Achmea, De Amersfoortse, Delta Lloyd, Salland en Stad Holland. Voor een premieberekening of de unieke collectiviteitskorting bel ons op 088 700 19 00.

EAC DEELNEMERS 25% KORTING OP SAUNA-ENTREE OP VERTOON VAN DEELNEMERSPAS BIJ THERMEN BUSSLOO

Deze actie is geldig t/m 20 december 2013. Niet geldig op officiële feestdagen en in vakanties (m.u.v. zomervakantie). Niet geldig i.c.m. arrangementen en/of andere acties. Maximaal 2 personen.

TIJDLOOS GENIETEN BIJ THERMEN BUSSLOO... AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

21


ONTDEK... Klassiek Thailand

Groepsrondreis Klassiek Thailand 13 dagen vanaf

1499,-

EAC SPECIAL

p.p.

Deze reis mag met recht een ‘Klassieker’ genoemd worden! U bezoekt niet alleen de mooiste tempels en bekendste historische hoogtepunten, maar u maakt ook kennis met het echte Thaise leven. Laat u door ons begeleiden langs de mooiste plaatsen van dit fascinerende land! Hoogtepunten van de reis • Bangkok met Grand Palace, de Wat Arun en een ‘klong’ tour • drijvende markt ‘Damnoen Saduak’ • brug over de River Kwai • de ruïnestad Ayutthaya • de Karen- en de Lisu-bergstam • Wat Doi Suthep en de avondmarkt in Chiang Mai Vertrek: 7 september Boekingsnummer: THBR03 Ook te boeken op andere data in juli t/m oktober tegen meerprijs. Inclusief • vlucht Amsterdam - Bangkok non-stop met Eva Air • slaaptrein 2e klasse Chiang Mai • verblijf in goede middenklasse hotels

• lokale Nederlandssprekende reisleiding • diverse excursies en entreegelden à € 160,- p.p. • vele maaltijden inbegrepen

Wilt u een langere Thailand reis maken? Land van de Glimlach, 17 dagen vanaf €1599 (reisnr. THBR04) Voor meer informatie, speciale EAC-voorwaarden en/of boekingen: Globe Telefonisch Reisburo Tel: 0900-8098 (0,20 p.m.) of ga naar uw Globe Reisburo in de buurt.

150 winkels

0900 - 8098 (0,20 p.m.)

globe.nl


PUZZEL MEE EN WIN! HORIZONTAAL 1 lichaam 3 klant 8 woonboot 10 halfbloed 12 middag 14 algehele verwarring 16 gebeurd 18 deel v.e. voet 19 op grote afstand 21 spijskaart 22 schors 23 zuil 25 in de buurt 27 boender 29 militaire rang (afk.) 31 zonderling mens 32 teken 34 plaats (afk.) 35 belachelijk 36 werkkamer v.e. kunstenaar 37 Gedeputeerde Staten (afk.) 38 hemellichaam 40 paar 41 laatstleden (afk.) 43 kaartspeler 46 ongaar 49 oud-Russische heerser 50 pasgeboren kind 52 vuil 54 aflevering (afk.) 55 watervogel 56 leugen 58 hoofdstad van Gelderland 60 even (informeel) 61 wachtwoord 62 alcoholische drank 63 letterreeks 64 hondensoort

VERTICAAL 1 stuk doek 2 eindpunt 3 stand der edelen 4 voorste zeil 5 vreemde taal 6 griezelig 7 lof 8 tropische vrucht 9 deel v.h. hoofd 11 lot zonder prijs 13 lusthof 15 uitroep van verrassing 17 alstublieft (afk.) 19 ploegsnede 20 ruwe steenmassa 22 aanrander 23 dapper 24 leraar 26 soort waterijsje 27 veldhospitaal 28 inhoudsmaat 30 terbeschikkingstelling (afk.) 31 sterkedrank 33 telwoord 34 medicijn 39 Amerikaanse ruimtevaartorganisatie 40 dierenverblijfplaats 42 windrichting 44 vezels v.e. palm 45 deel v.e. brief 47 wees gegroet 48 bouwterrein voor schepen 50 deel v.e. wiel 51 gekkekoeienziekte 53 rustbank 55 berghol 56 jong varken 57 cosmetisch product 58 term bij tennis 59 mengsel

1e PRIJS: EEN VVV BON T.W.V. 25 EURO 2e PRIJS: EEN HEEL STAATSLOT 3e PRIJS: EEN 2/5 STAATSLOT 1 1

2 2 10 10

14 14

3 3

4 4

5 5

6 6

11 11

12 12

15 15 19 19

22 22

20 20

23 23

30 30

13 13 17 17

24 24

25 25

32 32

31 31

Breng de letters uit de genummerde vakjes over naar de gelijkgenummerde vakjes van de oplossingsbalk. Daar verschijnt dan de oplossing. Stuur de oplossing voor 1 juli 2013 naar:

26 26

28 28 33 33

34 34

puzzel@automobiliteit.nl of naar EAC diensten Postbus 2760 7301 EG Apeldoorn

36 36

35 35 37 37

38 38 42 42 47 47

39 39 43 43

41 41

40 40 44 44

53 53

50 50 54 54 58 58

60 60 63 63

64 64

Vul uw oplossing hier in: 25 25

43 43

57 57

8 8

46 46

Prijswinnaars zijn:

59 59

61 61

62 62

63 63

51 51

55 55

57 57

56 56

De oplossing van de puzzel in ons magazine van februari 2013 was: ‘WAARDEVERKLARING’

45 45

49 49

48 48

52 52

22 22

9 9

21 21

27 27

46 46

8 8

16 16

18 18

29 29

7 7

45 45

33 33

30 30

10 10

5 5

1e prijs een VVV bon van € 25,- : J.E. Tinholt te Apeldoorn 2e prijs een heel staatslot : E. van Gorkum te Bergen op Zoom 3e prijs 2/5 staatslot : A. Bouwman te Didam


www.autohotel.nl

10% KORTING OP UW RESERVERING!

Park & Ride - A M S T E R D A M -

Uw automobielclub heeft afspraken met Autohotel waarbij deelnemers 10% korting krijgen bij het reserven van een parkeerplaats in het Autohotel Rijsenhout en Autohotel Amsterdam Sloten. Bij reserveren moet u de code AHEAC10 vermelden om voor de korting in aanmerking te komen. Beide parkeergarages zijn op 5 minuten afstand van de vertrekhal Schiphol gelegen en u wordt gratis met uw bagage naar en van Schiphol vervoerd. De Autohotels zijn 24 uur per dag open en bieden ook nog extra faciliteiten zoals een eigen wasstraat en poetscentrale en op eigen terrein een werkplaats waar u tijdens uw vakantie reparaties kunt laten uitvoeren. Autohotel heeft het keurmerk van de Vereniging van Bedrijven voor Parkeren bij Schiphol ontvangen!

Dagje Amsterdam of gewoon naar uw werk in de stad? Bij Autohotel Amsterdam is tevens gevestigd Park and Ride Amsterdam. Hier kunt u voor slechts € 7,per dag uw auto parkeren en verder reizen met openbaar vervoer. Ook is er een gratis afgesloten fietsenstalling.

DE ADRESGEGEVENS: Autohotel Rijsenhout Aarbergerweg 2A 1435 CB Rijsenhout

Autohotel Amsterdam Hoek Andrechtlaan/ Oude Haagseweg 1066 BW Amsterdam Sloten

ONZE STERKE PUNTEN VOOR U OP EEN RIJ:

Tel. 0297-320911 B.G.G. 06-46668066

Tel. 0297-320911 B.G.G. 06-46668066

24 UUR PER DAG BEREIKBAAR, DUS OOK ’S NACHTS

HOOFDDORP

A9

A5

SLECHTS 4 MINUTEN VANAF SCHIPHOL (VERTREKHAL)

A4

N201

AFSLAG: 2 DEN HAAG / ROTTERDAM

VEILIG PARKEREN

AFSLAG: 3

A4

RICHTING AALSMEER

BADHOEVEDORP

WIJ DRAGEN U BAGAGE

AFSLAG: 1 AMSTERDAM SLOTEN

AFSLAG: AALSMEER / HOOFDDORP

Aarbergerweg

Aalsmeerderweg Sloterweg

Aalsmeerderdijk

(bij Garage Biesheuvel)

Sloten 1, Amsterdam

Brug Ringvaart Haarlemmermeer

N201

Fokkerweg

A4 Sloten 2, Amsterdam

Brug Ringvaart Amsterdamse Bos

MAKKELIJKE BEREIKBAAR 2 LOCATIES: AUTOHOTEL RIJSENHOUT EN AUTOHOTEL AMSTERDAM/SLOTEN

AMSTELVEEN

GRATIS SHUTTLE SERVICE A9 UTRECHT


CONSUMENTENTIP Door: Rob Mosselman

Overweegt u een nieuwe auto te kopen? Dan is dit misschien hèt moment om toe te slaan. Er wordt ongelooflijk met prijzen en alle mogelijke andere aanbiedingen gestunt. Maar wat zit daar eigenlijk achter?

De acties in autoland zijn extremer dan ooit tevoren. Of heeft u al eerder een campagne met radio reclamespots op de nationale radio gehoord waarin een gerenommeerde importeur als Peugeot geselecteerde showroomauto’s met 25 % voordeel aanbiedt? En dat is dan nog maar één voorbeeld. In de regionale kranten en op internetsites spatten de acties je bijna letterlijk tegemoet. Vanzelfsprekend moet je het in deze moeilijke tijden wel financieel kunnen trekken, maar je zou bijna zeggen dat menigeen een dief van eigen portemonnee is om niet in een nieuwe auto te stappen. Dat speelt het meest bij kleine automodellen. Enkele jaren geleden was het nog financieel aantrekkelijk om een jonge gebruikte auto te rijden. Zogezegd een met ‘de kop eraf’, pakweg drie tot zes jaar oud. Dan werd het tijd om over te stappen, voor de grotere kosten beginnen te komen. De afgelopen jaren was het kostenplaatje van nieuw en jong

gebruikt rijden al steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Vanzelfsprekend varieert het sterk per model, maar als je in de beschikbare informatie ‘surft’ wordt duidelijk dat het verschil bij populaire kleine automodellen de afgelopen twee jaar niet zelden al naar 10 % is gedoken. Dat zie je bijvoorbeeld in de praktijkcijfers van het testpanel van de Consumentenbond. We durven de stelling aan dat het bij de huidige acties in veel gevallen zelfs mogelijk is om voor zeer vergelijkbare maandkosten in een nieuwe kleine auto te rijden. Dan spreek je alles bij elkaar - vaste en variabele kosten al gauw over 290 euro per maand trouwens. Kies bewust Gaat u op verkenning? Dan is het vanzelfsprekend wel zaak om modellen te kiezen die over enkele jaren als occasion waarschijnlijk nog ‘gevraagd’ zijn. De beste kaarten heb je dan met auto’s die van een relatief nieuwe generatie zijn, maar nu toch zeer scherp en

Speciale acties veelal met betaalbare auto’s maar ook bij exclusievere modellen is prima met de dealer te onderhandelen.

26

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

met een dikke uitrusting worden aangeboden. In de meest betaalbare segmenten kan dat eigenlijk bijna niet mis. Als je de Top-10 in die klasse doorwandelt, schatten we dat er eigenlijk maar een echt punt van aandacht is. De gezamenlijk (in dezelfde fabriek) geproduceerde Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1 worden op afzienbare termijn vervangen door belangwekkend vernieuwde versies. En als we de eerste spionagefoto’s en tekeningen mogen geloven gaat bijvoorbeeld de Peugeot 108 er volgend jaar dan echt behoorlijk meer volwassen uitzien. Bij de meeste andere populaire kleine auto’s die bij spectaculaire acties zijn betrokken, zal het verhaal de komende paar jaar waarschijnlijk tot facelifts beperkt blijven. Daar hoef je dus geen snellere waardedaling in te calculeren. Overigens mag je ook hopen dat de tijd in ons voordeel werkt. De economie en dus de autoverkopen zullen over drie, vier jaar wellicht zijn aangetrokken. Lees: de restwaarde van een jong gebruikte is dan weer relatief hoog. Op dit moment dalen de occasionprijzen natuurlijk een beetje mee met de aanbiedingsbedragen voor nieuwe auto’s. Wat speelt er? Wat is er eigenlijk aan de hand? Waardoor staan er kennelijk zoveel auto’s bij de dealerbedrijven dat ze met dergelijke fikse kortingen, extra uitrusting, verlengde garantie en nul procent rente voor de financiering worden aangeboden. Soms ook in combinaties van meerdere voordelen. Het antwoord is eigenlijk simpel: het water staat importeurs en autobedrijven aan de lippen. Zakelijke rijders komen nog wèl auto’s kopen, maar dan heb je het ook maar


ACTIE

IN AUTOLAND

over een beperkt aantal modellen. Dat zijn de auto’s die prettig laag zijn ingeschaald in de fiscale bijtelling. Renault Méganes en Ford Focussen zijn in bepaalde versies bijna niet aan te slepen en de (deels elektrisch rijdende) Mitsubishi Outlander PHEV is bijvoorbeeld zelfs uitverkocht voor dit jaar. Maar de gewone particuliere koper haakt massaal af. De verkopen zijn met 30 procent gedaald naar een absoluut dieptepunt. Om de kachel toch nog te laten branden en de boel op gang te houden, zetten importeurs daarom letterlijk partijen van een specifieke auto bij dealerbedrijven en vooral ook grote dealerketens uit. Die meteen worden Ook grote merken als VW doen mee.

geregistreerd. Of zoals het in de auto wereld heet ‘voorgeregistreerd’. Kijkje in de keuken Tijdens de persreis van de nieuwe 2008 - duidelijk niet in de uitverkoop natuurlijk gunde directeur Frédérique Templer ons een openhartig kijkje in de keuken van de Nederlandse autowereld. ‘We noemen dat in de branche 0-kilometerauto’s. Als je de gedetailleerde verkoopstatistieken bekijkt, heb je het in Nederland op dit moment over 19 procent van het totaal. Minstens twee keer zoveel als er normaal aan demomodellen en dergelijke wordt ingezet. Het loopt bij een

enkel merk nog veel verder op. In één geval zelfs 58 procent. Extreem!’ Een dealerdirecteur die liever anoniem blijft, vult aan: ‘De markt is compleet gek geworden. Dealers van merken die toevallig niet de juiste zakelijke auto’s in huis hebben, zijn enorm hongerig naar de gewone klant. De situatie is soms bizar. Maar dat zie je zelf ook wel als je de aanbiedingen op voorraadauto’s bekijkt. Je moet natuurlijk wel kiezen uit de auto’s die er staan, maar beter zaken doen dan nu kan eigenlijk niet. Kortingen van tien procent en meer zijn heel normaal en zo hier en daar zie je dat inderdaad zelfs hoger oplopen.’ Uiteraard verschilt de aanpak per automerk. Soms houdt men het een beetje buiten de media om het imago en de restwaarde geen pijn te doen. Dan krijgt de dealer gewoon wat extra ruimte om te onderhandelen. Soms springen de kortingsbedragen je echter letterlijk tegemoet. Vrijwel iedereen doet in meer of mindere mate mee: van VW tot Opel en van Fiat tot Ford, Renault en Kia. Inruilen? Het ligt voor de hand dat je het gunstigst uit bent zónder inruilauto. Zelf verkopen is dus slimmer, maar zoals de zojuist aangehaalde dealerdirecteur het treffend zegt: ‘Ga je vier, vijf dealers langs dan kon er best eens eentje een heel redelijk bod doen.’ AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

27


VW XL1

EÉN LITER OP 120 KILOMETER

Al jaren koketteert Volkswagen met een exotisch prototype dat zuiniger dan 1 op 100 moet rijden. Binnenkort gaan ze een stap verder, want verrassend genoeg wordt hij echt in kleine serie gebouwd. Sterker nog: we konden er al even mee rijden! Op het eerste gezicht zou je denken dat de VW XL1 vooral een visitekaartje voor het grote automobielconcern is. Zijn verhaal is immers tamelijk bijzonder. Het idee van een ‘1-literauto’ is ooit ontsproten aan het brein van topman Ferdinand Piëch. Maar een auto die zuiniger dan 1 op 100 rijdt bleek weliswaar wèl technisch mogelijk, maar veel te kostbaar om te bouwen. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en krijgt Piëch (zoals altijd) uiteindelijk toch zijn zin. De auto is zelfs nóg zuiniger geworden en er worden een paar honderd exemplaren geproduceerd. Daarbij fungeert hij ook als ‘testplatform’ voor allerlei hybride auto’s die vergelijkbare aandrijftechniek meekrijgen. En soms zelfs identiek, want er komt een VW Up die dezelfde combinatie van een tweecilinder dieselmotor en elektrische aandrijving meekrijgt. Die haalt rond de 1 op 70 verbruik en wordt rond eind volgend jaar in de showroom verwacht. Hoog tijd voor een kennismaking met de XL1. Tijdens de eerste testritten die voor een select groepje journalisten zijn georganiseerd, wordt als snel duidelijk dat deze oplaadbare hybride auto niet echt bedoeld is voor dagelijks gebruik. Toch is de ervaring als kijkje in de toekomst buitengewoon interessant. 28

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Koolstofvezel Zijn signalement: het is een grotendeels uit koolstofvezel opgetrokken en extreem gestroomlijnde tweezitter. Hij oogt als de kleine broer van een Ferrari. Zijn krachtbron is net als bij zo’n Italiaan inderdaad achter je stoel gemonteerd. De aandrijftechniek bestaat uit een 35 kW (47 pk) sterke dieselmotor die is samengebouwd met een 20 kW (27 pk) elektromotor. De e-motor kennen we al uit de Jetta Hybrid en de motor is feitelijk een in tweeën gezaagde 1,6-liter TDI. We maken onze testrit rondom het meer van Genève en worden begeleid door ontwikkelingstechnicus Thomas Herbst. Hij zit trouwens schuin achter de rechter schouder, want met verschoven geplaatste stoelen kon men de auto iets smaller maken. Lees: minder luchtweerstand.

De XL1 oogt als een Ferrari voor de meest spaarzame rijders.

Instappen gebeurt overigens via een omhoog zwaaiende vleugeldeur en overal waar je kijkt, zie je vrijwel kaal koolstofvezel plaatwerk. Verder is dit allesbehalve een ‘racewagen’. Zo staan er alledaagse sportstoelen in en blijkt zelfs het instrumentarium uit de VW Up geleend. Hoewel? Je kijkt achteruit via een beeldschermpje en twee cameraatjes die de buitenspiegels vervangen. Dat scheelt in de luchtweerstand en die is dan ook van recordniveau. Voor de kenners: Cw 0,186. We starten de rit volledig elektrisch rijdend en constateren al gauw dat hij met zijn 20 kW verrassend soepel en vlot vooruit wil. De auto weegt ook maar 800 kilogram en ook het gebruik van de DSG 7-versnellingsbak scheelt een slok op een borrel. De meeste elektrische auto’s hebben geen versnellingen immers.


VOLKSWAGEN XL1 Door: Inge Veerkamp Fotoi’s: VW

De vering is stevig. Hard zelfs. Volgens onze begeleidende technicus was dat nodig om de auto laag te houden en gewicht te sparen. Extra isolatie, rubber ophangbussen en langere veerwegen brengen nu eenmaal extra kilootjes op de schaal. En extra kilootjes betekenen dat er een grotere accu in moet om hetzelfde te presteren. Het resultaat is in elk geval een verrassend dynamisch sturende ‘middenmotor’ coupé. Er zit geen stuurbekrachtiging in en dat betekent dat hij nogal zwaar stuurt. Lawaai diesel In zijn elektrische stand is de XL1 redelijk stil. Je hoort vooral de rolgeluiden van de speciaal ontwikkelde Michelin banden. Plus een opvallend schurend bijgeluid van de speciale keramische remmen. Technicus Herbst vergelijkt de banden met breed uitgevallen ‘thuisbrengers’, zoals je die tegenwoordig achterin veel auto’s aantreft als reservewiel. Maar dan een stukje breder en met all season profiel. Banden wisselen is met die gesloten wielkasten namelijk een hele klus. ‘Het was geven en nemen. Deze banden veroorzaken een iets hoger verbruik, maar we konden zo wel een relatief lage bandendruk toepassen van 2,5 en 2,7 bar. Daardoor rijdt de auto wat comfortabeler dan op echte lage rolweerstand banden.’ Na enkele tientallen kilometers rijden schakelen we over naar de hybride modus. Het tweecilinder dieseltje gaat dus meewerken

en dát zal niemand ontgaan, zowel binnen als buiten de auto. VW claimt dat de XL1 op zijn gunstigst 0,9 liter op 100 kilometer verbruikt. Zelf kwamen we uit op 1,6 liter (1 op 62), maar dan bepaald niét met een spaarzame rijstijl. Hybride Volgens onze technische chaperonne is de ontwikkelde techniek trouwens ook in een ‘gewone hybride’ afstelling zeer interessant. Als je geen gebruik maakt van een opgeladen accupakket, haalt de XL1 nog steeds rond de 1 op 50. Terug naar de dieselmotor. De tweepitter is goed voor 35 kW en 120 Nm trekkracht. Samen met de e-aandrijving levert dat voldoende kracht op om bijna sportief te rijden. Zijn grootste minpunt is zonder twijfel het geluid. Zo gauw je een beetje op gang bent wordt hij

weliswaar overstemd door het roffelen van de banden, maar als het dieseltje net aanslaat en wanneer je uit stilstand optrekt lijkt het bijna alsof er achter je rug iemand een hand vol spijkers in de motor gooit. ‘Daar wordt nog aan gewerkt. En vergeet niet dat hij vlak achter je rug hangt,’ meldt Herbst lachend. Als deze motor in een gewoon autootje komt, zal hij in elk geval heel veel stiller moeten worden. En eigenlijk geldt dat ook wel voor de productieversie van de XL1 zelf. Een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar de handgebouwde exoot is in feite een soort anti-Ferrari en kon wel eens meer dan een ton gaan kosten. Goed nieuws: zijn toekomstige meer alledaagse plug-in hybride broers (Up, Golf en Audi A3) worden zonder twijfel veel betaalbaarder. AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

29


KONINKLIJK VERVOER Door: Ron de Beer Foto’s: Volvo

KONINGSBLAUW VERVOER

Afdeling Garage van het Koninklijk Staldepartement

Prins Bernhard was een groot Ferrari liefhebber. De huidige Prinsen Bernhard junior en Pieter-Christiaan zijn zelf bekende gezichten op de racecircuits. Maar waar rijden onze nieuwe koning en koningin eigenlijk in? Je hoeft maar in de media te kijken om te zien dat de zogenaamde ‘Afdeling Garage van het Koninklijk Staldepartement’ een flinke collectie auto’s en busjes beschikbaar heeft. Een dertigtal hofauto’s. Dat was tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander overigens niet voldoende. Veel belangrijke gasten kwamen letterlijk met de bus of werden gereden in een vijftiental identieke koningsblauwe Volvo’s S80. Speciaal door de fabriek geregeld. De koninklijke familie heeft al jaren een speciale relatie met het Zweedse merk. Koningin Beatrix reed in haar jonge jaren eerst met een Fiat 1400B en later - in de zestiger jaren - in een Volvo Amazon 122S. Beide met het koninklijk huis kenteken AA-99. Misschien heeft dat er mee te maken - naast de vriendschap met de Zweedse koninklijke familie - dat men negen jaar geleden naar Volvo overstapte als officiële hofauto. Een stevige verlengde en verhoogde S80. Ook zijn er diverse meer alledaagse Volvo’s in gebruik. Het is voor een automerk natuurlijk een mooi visitekaartje. 30

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Niet spraakzaam Dat neemt overigens niet weg dat vragen op dat gebied ongewenst zijn. De betreffende importeurs en fabrieken, maar ook de ombouwers zwijgen in koor als je het onderwerp aansnijdt. Bij Volvo krijgen we afgemeten te horen: ‘Er is afgesproken dat we over onze relatie met het koninklijk huis niet communiceren.’ Of de hofauto bijvoorbeeld gepantserd is? Je zou het wel denken? Hoewel daarvoor ook al een gigantische Cadillac limousine beschikbaar is. Voor de gelegenheden dat staatshoofden geen eigen vervoer meenemen. Zal Koning Willem-Alexander ook Zweeds gaan rijden? In de bekende bladen zag je op foto’s van celebrity fotografen nog al eens een grote Volvo XC90 opduiken. Maar de laatste tijd met name ook grote Audi’s. De kenners voorspellen dat we dat steeds vaker zullen gaan zien. Het lijntje naar Audi is namelijk direct. Bij importeur Pon is men over dit onderwerp bovendien extreem zwijgzaam.

De topman van Pon Holding is Janus Smalbraak. Volgens royalty watchers een goede vriend van Willem-Alexander. Dat kon wel eens kloppen, want bij het huwelijk van Smalbraak met Vanessa Loudon zagen we Maxima voor het eerst ‘officieel’ aan de zijde van Willem-Alexander. Kijk dus niet op als de grootste automobielimporteur van ons land de ‘Afdeling Garage van het Koninklijk Staldepartement’ gestaag gaat aanvullen met Duitse limousines. Er worden nu al A6-en gesignaleerd en pakweg de A8 Hybrid zou een aardige en vooral ook eigentijdse hofauto zijn. Een bepantserde verlengde A8 Security uitvoering kun je gewoon bij de fabriek bestellen. Volvo leverde bij de kroning vijftien koningsblauwe S80’s.


EAC advies

Autoverzekering

ollectieve autoverzekering van

EAC advies

deze cad

eaucard is geldi Kijk voor g tot één jaar na de voorw da aarden van tum van uitgifte (zi onze cad eaucard e achterzijde cad s op ww eaucard w.therm enbussloo ) en niet inwisselb .nl/cade aucardvoo aar voor contant geld. rwaarden

nl

Thermen Busslo 7383 RN o • Bloemenkswe Voorst T +31 g 38 E info@ (0) 55 368 26 40 • Nederland th er m en bussloo. F +31 (0) 55 36 8 26 44 nl W ww w.therm enbusslo o.

Sluit nu een collectieve autoverzekering via EAC en ontvang een sauna-entree t.w.v. € 31,50 van Thermen Bussloo kado* De voordelen:

Voordelen

25% collectiviteitskorting Gratis vervangend vervoer bij schade Geen eigen risico Tot 3 jaar aanschafwaarde mogelijk cadeau

card

Klik hier voor meer informatie Voor:

Voor een premieopgave bel 088 700 19 20 of ga naar www.eac.nl *voorwaarden op www.eac.nl

Ter waard

e van:

uitgegev

en op:


SKODA OCTAVIA Door: Rob van Ginneken Foto’s: Skoda

Fenomenaal grote laadruimte.

Met zijn nieuwe generatie Octavia doet Skoda serieus mee in de ‘businessclass’. Niet zo raar als je weet dat de grote hatchback onderhuids grotendeels identiek is aan fraaie modellen van Volkswagen en Audi.

Het zal niemand zijn ontgaan dat Skoda zijn vroegere imago als ‘lelijk eendje’ al lang heeft afgeschud. Met de lancering van een nieuwe generatie Octavia gaat die ontwikkeling zelfs nog een flinke stap verder. Technisch gesproken is hij zeer nauw verwant aan middenklasse modellen van VW, Seat en Audi. Om niet te zeggen: identiek. Zo ongeveer alles wat zij aan snufjes in huis hebben, is dus ook leverbaar in de Octavia. Onder zijn vrij ingetogen uiterlijk schuilt een verrassend verfijnde auto. Het verschil met prestigieuze familieleden als de Golf, Audi A3 en Seat Leon zit hem vooral in de afstelling, het comfort en vooral ook designaspecten. Over bepaalde details kun je misschien ‘piepen’, maar alles bij elkaar opgeteld hoort deze Skoda keurig in het middenklasse segment thuis. Als het om rijcomfort en veelzijdigheid gaat mag je hem zelfs hoog inschalen. Skoda ging uit van het zogenaamde MQB concept. De kenners weten het misschien: een standaard bouwwijze met standaard componenten waar álle VW merken uit zullen putten. Noem het de Duitse bank. Op die basis ontwikkelden ze een auto naar eigen recept. Daarbij valt bijvoorbeeld op dat ze hem een lange wielbasis meegeven. En een uitgebouwde achterpartij met een enorm grote achterklep. Onder een laag parkeerdak moet je bij het openen zelfs oppassen Forse auto Het resultaat is een kloeke auto (466 centimeter lang) met verbluffend veel ruimte. Zo meet de kofferbak 590 liter en u zult begrijpen dat die uitstekend toegankelijk is. Overigens zit er voor wat kleinere automobilisten gelukkig een treklusje aan de achterklep, om hem van zijn grote hoogte weer omlaag dicht te kunnen trekken. 32

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Achterin is het goed toeven. De achterbank heeft forse afmetingen, het in- en uitstappen verloopt probleemloos en de hoofd- en beenruimte zijn werkelijk riant. De Octavia is door zijn formaat weliswaar niet de handigste auto in stadsverkeer, maar met zijn veelzijdigheid scoort hij absoluut punten. En ach… we hadden geen al te grote problemen met parkeren. Het is namelijk een redelijk overzichtelijke auto. Kritiekpuntjes zijn er wel: de hoge achterkant en de brede

middenstijlen gaan een beetje ten koste van het zicht achteruit. Daarmee zijn we dus op de bestuurdersstoel aangeland. Wat langere rijders - en dat zijn de meeste Hollanders profiteren daar van aangenaam grote afmetingen van het zitmeubel. Dat biedt bovendien voldoende zijdelingse steun. Kleinere mensen moeten zeker eerst even proefzitten om te kijken of deze auto hen letterlijk past. De ‘heuplijn’ is vrij hoog en de stoelen misschien wel tè groot.

Enorme hatchback klep, maar toch uiterlijk sedanmodel.

TESTAUTO I SKODA OCTAVIA 1.2 TSI Viercilinder 1,2-litermotor; 105 pk bij

Praktijkverbruik: 1 op 17.

4.500 toeren, 175 Nm bij 1.400 tot

Lengte 466, breedte 181, hoogte 146,

4.000 toeren.

wielbasis 269.

Top/0 tot 100: 196 km/uur en 10,3

Draaicirkel 10,4 meter.

seconden.

Gewicht 1.125 kg.

Normverbruik 1 op 23,2 (114 gram/km

Prijs: vanaf 19.870 euro (er is een 1.2

CO2).

TSI vanaf 18.990 euro).


SKODA OCTAVIA SKODA IN ‘DRIEDELIG GRIJS’

Netjes Het interieur staat op hoog niveau. Vrijwel alles is netjes afgewerkt en voor dashboard en deuren is zacht en plezierig aanvoelend materiaal gebruikt. Alle meters en bedieningselementen vragen geen enkele gewenning: ergonomisch gesproken scoort Skoda dus punten. Op pad dan maar. Ook in dat opzicht is de bediening probleemloos. Zo schakelt de zesversnellingsbak in onze 1.4 TSI testauto trefzeker. De auto heeft het ‘instappen en wegrijden’ karakter dat veel automobilisten zoeken. Met deze grotere TSI-krachtbron heb

je trouwens permanent kracht over. Daarom zouden we zelf eerder voor zijn iets kleinere en betaalbaarder broer kiezen. De 1.2 TSI doet het doorgaans uitstekend en in de Greentechuitvoering heeft ook die een zesversnellingsbak. De 1.2 TSI heeft zich in eerdere testauto’s als een zeer soepele en redelijk sterke krachtbron bewezen en is dan steevast mooi stil aan het werk. Het is een van de prettigste motoren die je op dit moment in de autowereld kunt treffen. Reken op een praktijkverbruik rond de 1 op 17.

Dashboard niet overdadig, maar wel fraai afgewerkt en functioneel.

Geroffel Over stille kracht gesproken: het geluidscomfort is een pluspunt van de Octavia, maar onze testauto begon op een ruw wegdek soms opeens wel èrg veel bandengeroffel te genereren. Onderstel of bandenkeuze? Dat konden we niet goed thuisbrengen. Misschien heeft het ook wel te maken met de zachte onderstelafstemming en lange veerwegen? De Octavia is hoe dan ook opvallend comfortabel. Toch laat hij zich vlot een bocht om dirigeren. De auto voelt handelbaar aan en ook de besturing zelf biedt voldoende gevoel. Niet verwonderlijk als je weet dat hij ruim 100 kilo minder weegt dan zijn voorganger. Kortom: veel auto voor het geld. De Tsjech is er in basisversie vanaf 18.990 euro. We zouden de stap naar de 105 pk TSI Greentech aanraden (880 euro extra). Qua geavanceerde techniek is zoals gezegd zo ongeveer alles mogelijk, maar dan wandelt de Octavia al gauw de prijsklasse van meer prestigieuze merken binnen. Het is niet echt nodig. De standaarduitrusting is goed en één stap erboven zit je zelfs op businessclass niveau. Wilt u hem breed laten hangen? Kijk dan naar het Business pakket. Voor 23 mille rijdt u in een uitzonderlijk compleet uitgevoerde auto. AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

33


VW BEETLE CABRIO Door: Rob van Ginneken Foto: Volkswagen

CABRIOPRET! VIER ONDER EEN KAP Ooit was het rijden met een cabriolet iets voor mensen ‘met geld’. Tijden veranderen. Ook met een redelijk ingetogen budget kun je vandaag de dag een boel cabriopret hebben. De zon laat zich weer zien en dan gaat het dak er letterlijk af. Cabrio- en roadsterrijders laten de wind door de haren waaien. Het klinkt misschien afgezaagd, maar dat geeft een bijzonder gevoel van vrijheid. Open rijden heeft een beetje het imago van de ‘villawijken’. Toch is het tegenwoordig - letterlijk en figuurlijk - twee of vier onder één kap. Zelfs roadster tweezitters. Een leuke gebruikte Mazda MX5, Toyota MR2 en met een beetje zoeken zelfs een liefhebbersauto als de Honda S2000 heb je voor de prijs van een Polo. Bovendien hoef je een ‘open auto’ niet als tweede auto te kopen. Tegenwoordig is de dakconstructie zo goed voor elkaar dat ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Het is wel zaak om vooraf goed te bekijken wat u er eigenlijk mee wilt. Twee of vier stoelen? Hoeveel bagageruimte? Soft- of hardtop? Een auto met hard ‘klapdak’ lijkt handiger voor de winter en bijvoorbeeld het wassen in een wasstraat. Toch hebben de autofabrieken het zo goed voor elkaar dat de kwestie nauwelijks speelt. Stoffen kappen voldoen perfect. Sterker nog: ze zijn helemaal de trend met hun ‘echte cabriogevoel’.

34

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Het juiste gevoel Kijk maar eens naar de net geïntroduceerde Opel Cascada. Niet goedkoop - 34 mille - maar bijzonder hoogwaardig, een snoepje om te zien en óók een geweldige auto om dagelijks in te rijden. Inderdaad: met stoffen kap. Een intrigerend compromis is een auto met een canvas dak dat als een soort jumbo zonnedak openschuift. Zoals de Eend vroeger. De Fiat 500C is zeer betaalbaar - 16 mille - en voor een paar mille meer heb je de Citroën DS3 Cabrio. Een echte cabrio die op alle fronten scoort is de VW Beetle Cabrio (26 mille). De net gepresenteerde versie is minder kitscherig dan zijn voorganger en heeft toch een heerlijk nostalgische look. Hij is zeker geschikt voor dagelijks gebruik. Je voelt weinig wervelingen als je open rijdt, er is veel plek voorin, maar ook voldoende plek voor de kids - en de bagage - achterin. Zijn stoffen kap vouwt met een druk op de knop razendsnel naar achteren. Een aanrader!


DE EAC WERKT NAAR VOLLE TEVREDENHEID SAMEN MET ASN GROEP Als aanvulling op de vele voordelen die de EAC aan haar deelnemers biedt, is de EAC drie jaar geleden een samenwerking aangegaan met de landelijk opererende autoschadeherstelketen ASN Groep. Deze samenwerking is erop gericht om de deelnemers van EAC een optimale dienstverlening te bieden in geval van schade aan de auto. ASN Groep ASN Groep, Autoschade Service Nederland, is een toonaangevende autoschadeherstelorganisatie en een gewaardeerde partner voor particulieren, verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. De uitstekende faciliteiten en de deskundigheid van de medewerkers garanderen een kwalitatief, professioneel en veilig schadeherstel. Schadeherstel Op ruim 70 locaties in Nederland kunnen de deelnemers van de EAC bij ASN terecht voor alle schadeherstelwerkzaamheden aan de auto. De vestigingen van ASN beschikken over de nieuwste faciliteiten en voldoen aan alle wetten en regelgevingen als het gaat om kwaliteitshandhaving en milieu.

Waarom bij ASN laten herstellen? Indien u de schade aan uw (beperkt) casco verzekerde auto bij ASN laat herstellen, dan heeft u als EAC deelnemer de volgende extra voordelen: Mocht er onverhoopt geen ASN vestiging bij u in de buurt zijn of heeft u weinig tijd, dan kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice. In dat geval komt ASN een vervangende auto bij u afleveren en nemen zij uw beschadigde auto mee. Zodra uw auto weer hersteld is, wisselen zij de auto weer voor u om. Een ASN vestiging ziet er altijd verzorgd en goed georganiseerd uit. De werkplaats is ruim van opzet zodat er tegelijkertijd aan verschillende voertuigen gewerkt kan worden. De faciliteiten zijn professioneel en er wordt door vakmensen gewerkt met de beste gereedschappen en materialen om de kwaliteit van de schadeherstelwerkzaamheden te garanderen. Dankzij deze manier van werken en de verregaande service behoort ASN Groep tot de top van de Nederlandse autoschadeherstelmarkt. ASN is door haar klanten beoordeeld met een cijfer van 8,5. Bekijkt u de reviews op asngroep.tevreden.nl. Daar zijn wij trots op! Wij hopen dit bij schade aan u waar te mogen maken.

• • • • • • • •

Geen eigen risico* Gratis haal- en brengservice Gratis vervangend vervoer Snel een complete offerte Prettige en vakkundige bediening Hulp bij invullen schadeformulier Complete afhandeling van de schade 4 jaar FOCWA garantie op het schadeherstel

* Het eigen risico wordt met maximaal € 250,- verlaagd.

Ook bij niet-gedekte (WA)schades kan ASN u uiteraard van dienst zijn. Wat moet u doen als u schade heeft? Meld simpelweg tijdens kantooruren uw schade bij EAC op telefoonnummer 088 700 19 00. Zij zullen u in contact brengen met de dichtstbijzijnde ASN vestiging.


KOOLSTOFVEZEL HEEFT DE TOEKOMST MINDER GEWICHT BETEKENT DUBBEL VOORDEEL

Structuur wordt opgetrokken uit grote koolstofvezel componenten. Verbluffend licht en toch zeer sterk.

Nog niet zo lang geleden werden exotische materialen als titanium, magnesium en koolstofvezel alleen in racewagens gebruikt. Langzamerhand verandert dat. Elke kilo winst scheelt immers veel in het brandstofverbruik. Nergens wegen kilo’s zo zwaar als bij een voertuig. Nou ja, figuurlijk gesproken dan. Op een fiets merk je meteen dat je met een gevulde boodschappentas achterop aanmerkelijk steviger moet trappen om op gang te komen. Bij een auto is het niet anders, alleen merk je dat pas later wanneer je gaat tanken. Als vuistregel geldt dat tien kilo extra gewicht aan boord ongeveer 0,1 liter brandstof op 100 kilometer extra betekent. Vele kleine beetjes bij elkaar opgeteld, zijn dat op de lange duur meerdere tanks vol brandstof. Plus een boel onnodig uitlaatgas. Een belang-rijk aspect met het oog op het milieu en de leefbaarheid in steden. Eerste conclusie: zorg niet alleen dat uw bandenspanning correct is, maar laat ook geen zware dingen in uw auto liggen om het ‘altijd bij de hand te hebben’. Het bespaart u jaarlijks zomaar vele tientjes. Tweede conclusie: ook de autowereld kijkt bij zijn nieuwe modellen steeds nadrukkelijker naar de weegschaal. Een zuinige auto verkoopt beter en de Europese Unie schroeft de milieunormen sowieso steeds steviger aan. Ze moeten dus wel. 36

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

Zwarte magie Het resultaat is goed merkbaar. Er is een duidelijke trend om modellen slimmer te ontwerpen. Auto’s zijn vaak compacter, zonder dat je inlevert aan veelzijdigheid en interieurruimte. In de nieuwste modelgeneratie boeken de ontwerpers vaak verbluffend veel gewichtswinst. Bij auto’s als de Golf, Peugeot 208 en Renault Clio loopt dat bijvoorbeeld op tot 100 kilo en meer. Dat scheelt een slok op een borrel in prestaties en verbruik. In die nieuwe automodellen wordt ruim gebruik gemaakt van extreem sterk en licht plaatstaal. Zo hier en daar wordt ook al magnesium gebruikt. Dat is sterk en nóg lichter dan aluminium. Je vindt het bijvoorbeeld vaak als versterkingsbalk achter een dashboard. De volgende stap dient zich ook al aan. De autowereld maakt zich letterlijk op voor een ‘zwarte toekomst’ met koolstofvezel. Een exotisch materiaal dat je vroeger alleen in racewagens, raketten en vliegtuigonderdelen kon vinden. Het was toen peperduur, maar dat is razendsnel aan het veranderen. Je ziet het nu overal: sportfietsen, skies,

golfstokken, vederlichte ‘carbon’ brillen en recent zelfs een compleet Boeing 787 vliegtuig. Wat schiet je er mee op? Misschien wel het beste voorbeeld is de dragende en

Carbon ‘koets’ staat op een aluminium basis.


TECHNIEK Door: Inge Veerkamp Foto’s: BMW

beschermende koolstofvezel ‘zitkuip’ van een Formule 1 racewagen. Die weegt slechts 35 kilo, maar is extreem stijf en kan onvoorstelbare crashes doorstaan. Nu is de gewone auto dus aan de beurt en het komt goed uit dat grote automerken in de autosport al vele jaren ervaring hebben met carbon. In die toepassing heb je het weliswaar over erg dure en met de hand gemaakte onderdelen, maar tegenwoordig bestaan er ook eenvoudiger en veel goedkopere manieren om het in grote series te produceren. Daarbij wordt de extreme treksterkte van flinterdunne koolstofvezeltjes bijna net zo effectief benut. BMW BMW gaf ons een uniek kijkje in de keuken met een bezoek aan hun fabriek in het Beierse Landshut. Hier bouwen ze sinds kort het compleet uit koolstofvezel gemaakte ‘koetswerk’ van hun elektrische auto i3. De onderkant van die auto bestaat uit een slimme constructie van aluminium profielbalken in de vorm van een soort enorme accubak. Daarbovenop is vrijwel alles dus van carbon gemaakt. Daardoor weegt de volwaardige vierpersoons BMW i3 slechts 1.250 kilogram. Pakweg 250 kilo minder dan een gangbare elektrisch aangedreven auto. Ontwikkelingschef Ulrich Kranz: ‘We werken in Amerika met specialist SGL samen om daar grote weefspoelen met koolstofdraad

te produceren. Uit dat basismateriaal wordt de zogenaamde live module van de auto gemaakt. De extreem sterke bovenbouw. De voordelen van die gewichtswinst zijn immens. Je gebruikt minder energie om vlot te rijden. Daardoor kunnen we een kleinere motor en een kleiner, lichter en goedkoper accupakket monteren. Toch heeft de i3 een actieradius van ruim 200 kilometer.’ Naai atelier? BMW toptechnici voorspellen dat we binnenkort in ‘normale’ auto’s allerlei koolstofvezel onderdelen zullen aantreffen. Lager gewicht betekent een lager verbruik, terwijl de dynamiek van een auto juist toeneemt. Tijdens ons bezoek aan de fabriek in Landshut wordt rap duidelijk dat ook het productieproces ingrijpend verandert. Niet alleen kun je een groot deel van de auto met één hand optillen, maar bij de i3 lijkt het maken van het koetswerk meer op een kledingfabriek dan op een klassieke plaatwerkerij. Het startpunt is een metersbrede rol ‘stof’. Dat is geweven uit de al eerder genoemde spoelen met flinterdun koolstofdraad. Vervolgens zien we speciale snijrobots aan het werk om daar net als bij kledingproductie patronen uit te knippen. Verschillende (nog flexibele) plaatdelen worden voor hun eerste bewerking in een wat kleinere voorgevormde mal gelegd. Daarna hebben ze ongeveer de juiste vorm en gaan ze samen een grote mal in waar onder extreem hoge druk en bij een paar honderd graden een gesmolten hars in wordt gespoten. Na het uitharden heb je dan het feitelijke onderdeel. Negen van die stukjes vormen bijvoorbeeld samen de hele zijkant van een auto.

Met een speciaal lijmprocedé worden grote onderdelen aan elkaar gezet. Uit dertig lapjes wordt op die wijze een compleet koetswerk samengesteld. Afhankelijk van de plek in de auto worden er trouwens vijf tot meer dan tien lagen van die ‘stof’ over elkaar heengelegd om precies op de juiste plek een optimale sterkte te verkrijgen. Voor het samenlijmen worden de verschillende delen wel precies op de juiste maat gesneden voor een juiste pasvorm. Dat snijden gebeurt met een extreem sterke waterstraal. De complete Life Module weegt slechts 150 kilogram. Je zou kunnen zeggen dat merken als BMW op dit moment de auto opnieuw uitvinden. In elk geval zien de Duitsers er een grote toekomst in. Je kunt de helft lichter bouwen dan met staal en nog altijd een derde lichter dan met aluminium, zo stelt BMW. Ze produceren de grondstof zélf in samenwerking met SGL, hebben ook fabrieken om er rollen ‘stof’ van te maken en bouwen inmiddels ook helemaal zelf de elektromotoren die in dergelijke auto’s worden gebruikt. Een catalogusprijs heeft BMW voor de i3 nog niet genoemd, maar die zal waarschijnlijk tussen de 45 en 50 mille uitkomen. Dan rij je dus in een auto die geschiedenis schrijft. De eerste in groot volume gebouwde auto van carbon. Kenners voorspellen dat koolstofvezel al vrij snel evenveel zal kosten als aluminium. Ook voor kopers met een wat smallere beurs is er dus hoop. AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

37


METEN IS WETEN SJOEMELEN AUTOFABRIEKEN MET VERBRUIKSWAARDEN?

Norm meting verbruik en uitstoot NEDC vindt plaats op rollenbank. Deze is van TNO.

Er ontstaat steeds meer gekrakeel over de vraag hoe zuinig auto’s nu echt zijn. In een recent rapport van TNO luidt de conclusie dat bij een steekproef met acht auto’s gemiddeld bijna een kwart meer brandstof werd verbruikt dan de Europese standaardmeting aangeeft.

Het is een steeds terugkerend verhaal: het brandstofverbruik van personenauto’s blijkt in de praktijk doorgaans hoger dan de door de fabrikanten opgegeven ‘typekeuringswaarden’. De zogenaamde NEDC meting. Dat komt deels door de nogal merkwaardige manier waarop elke auto voor zijn typegoedkeuring wordt getest, maar volgens onderzoeksinstituut TNO speelt ook mee dat autofabrikanten handig gebruik maken van mogelijkheden om de testprocedure te beïnvloeden. Kort geleden werden er exacte cijfers opgeplakt. TNO voerde in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (en de European Climate Foundation) proeven uit met acht representatieve personenauto’s. We komen er niet achter welke dat precies waren, maar het ging over twee oudere en zes wat nieuwe modellen. Het waren gewone auto’s, geen hybrides dus. Uiteraard werd daarbij gemeten volgens de officiële NEDC testprocedure, zoals die in Europa bij de typekeuring wordt toegepast.

Spectaculair Het resultaat was - zoals verwacht mocht worden - redelijk spectaculair. De meer realistische waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissies bleken gemiddeld 23,4 procent hoger dan de waarden die door de fabrikanten waren opgeven. Voor de helft wordt die afwijking volgens TNO veroorzaakt doordat de uiteindelijke test op een ‘rollenbank’ wordt uitgevoerd. Die moet vooraf precies op de specifieke auto worden afgestemd om de verschillende typen zogezegd eerlijk te kunnen beoordelen. De ingestelde rijweerstandscurve van de testbank die voor de verbruikstesten wordt toegepast, komt echter niet goed uit de verf omdat fabrikanten bij het vooronderzoek zorgen dat hun auto’s zo voordelig mogelijk scoren. Lees: weinig rijweerstand hebben. Dat mág overigens, maar het is een boeiende vraag of het ook eerlijk is. In de praktijk halen de meeste consumenten immers een aanzienlijk hoger brandstofverbruik dan de door de fabrikanten opgegeven waarden.

TNO: ‘Dit praktijkverschil wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zoals de staat van het voertuig, extra energiegebruik door verlichting, -airco en andere accessoires. Maar ook de rijstijl van de chauffeur en het gebruikspatroon. Bijvoorbeeld rijden in de stad of op de snelweg.’ Handigheidjes Dan wordt hun verhaal intrigerend: ‘Daarnaast maken fabrikanten in toenemende mate gebruik van flexibiliteit in de wetgeving om zo laag als mogelijke verbruiksresultaten voor een voertuig vast te stellen. Door

De meetcyclus NEDC: kort en weinig realistisch. 38

AUTO&MOBILITEIT • 2-2013


TECHNIEK Door: Rob van Ginneken met dank aan TNO

de typekeuringstest uit te voeren met geoptimaliseerde bandenconfiguraties met een lage rolweerstand, geoptimaliseerde voertuigconfiguraties - zoals wieluitlijning en motorwrijving - en onder geoptimaliseerde testomstandigheden te rijden is het mogelijk om lagere verbruikscijfers te meten dan onder gemiddelde testcondities.’ Op zich ontkent niemand dat auto’s steeds zuiniger worden, maar als er inderdaad sprake is van creatief boekhouden is dat opmerkelijk. Ook al omdat in ons land fenomenale bedragen aan ‘autobelastingen’ worden heen en weer geschoven op basis van juist diezelfde CO2 metingen. Dat verklaart overigens ook waarom onze overheid dezer dagen grote belangstelling voor de resultaten van het rapport heeft. Kijk niet raar op als in de deze zomer te presenteren Autobrief van staatssecretaris Weekers (een kijkje in de komende jaren van het fiscale beleid rond de auto) ingrijpend wordt gesneden in de kortingen en subsidies op zuinige auto’s. Eén gram telt In ons land kunnen de verkopen van een bepaalde auto staan of vallen bij een verschil van één of twee gram CO2 in de meting. Dat brengt je net boven of juist net onder grens om te worden vrijgesteld van BPM

en motorrijtuigenbelasting bijvoorbeeld. Daarvan zijn schrijnende voorbeelden bekend. Talloze modellen zijn vorig jaar juli en begin dit jaar opeens van de boodschappenlijst van de autokoper getuimeld. Nog steeds zuinig, maar door de nieuwste eisen van Den Haag nèt niet zuinig genoeg voor subsidies… TNO: ‘Autofabrikanten bepalen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot (in gram per kilometer) in een testlaboratorium op een zogenaamde rollenbank. Om representatieve getallen te kunnen leveren, moet de rollenbank de rol- en luchtweerstand van het specifieke voertuig simuleren als functie van de voertuigsnelheid. Om die zogenaamde rijweerstandscurve te bepalen, voert de fabrikant eerst op een weg of testbaan een wettelijk voorgeschreven test uit waarbij een vertegenwoordiger van de typegoedkeurende instantie aanwezig is. In ons land de RDW.’ En dan komt het: ‘TNO heeft voor acht representatieve personenauto’s zelf deze rijweerstandscurves bepaald. De in dit onderzoek onder realistische omstandigheden gemeten weerstandswaarden bleken tot wel 30 procent af te wijken van de waarden die door de fabrikanten zijn gebruikt bij de typegoedkeuringstest. Bij lage snelheden zelfs meer dan 70 procent. De afwijking is overigens groter bij nieuwe modellen.’

Optimaliseren Hoe is dat te verklaren? Zo’n controlerende RDW vertegenwoordiger is ook niet gisteren geboren, mag je aannemen. Binnen de grenzen van de voorschriften zijn echter veel ‘mogelijkheden’ om de gemeten rijweerstandscurve te beïnvloeden. Denk aan optimale banden, een gunstig wegdek, een gunstige omgevingstemperatuur, en misschien wel zaken als olie met een lage weerstand en andere details die de rol- en luchtweerstand verminderen. De internationale organisatie ICCT heeft daar opvallend genoeg tamelijk exacte cijfers over beschikbaar. Tussen begin deze eeuw en nu is de afwijking tussen echt verbruik en normverbruik toegenomen van een bescheiden 8 procent naar 23 procent. Vooral in 2007 is er een enorme stap ‘achteruit’ gedaan. Nauwelijks verwonderlijk als je weet dat er - een hele bekende vind je bijvoorbeeld in Spanje - gespecialiseerde instanties zijn die automerken helpen om hun auto’s zo gunstig mogelijk voor de dag te laten komen. Het mag, maar of het naar de consument netjes is? Overigens wijzen de specialisten er op dat de hele testfase met voorproductie auto’s wordt uitgevoerd en je zou dus eigenlijk moeten checken of de exemplaren die wij kopen wel even gunstige prestaties leveren. TNO: ‘We zetten ons met het Nederlandse ministerie van I en M èn de RDW al vele jaren actief in om de procedures te verbeteren. Omdat het om internationale afspraken gaat over een groot aantal aspecten van de testprocedures en bijbehorende wetgeving, duurt het maken van deze afspraken lang.’ Auto technisch journalist Peter Fokker van Auto Motor en Techniek: ‘Het is een boeiende vraag hoe die meetverschillen zo enorm kunnen zijn. Je moet in omgekeerde richting heel wat aan een auto doen om bijvoorbeeld vijf procent verbetering te realiseren. Wat komt er dus wel niet aan te pas om een kwart verschil te krijgen? Hoe dan ook: er is een nieuwe en meer uitgebreide test in de maak met de naam WLTP. Het ziet er naar uit dat die binnen een jaar of vier in werking gaat.’ Zeker is in elk geval dat juist landen als Nederland het creatief boekhouden een beetje in de hand werken door fiscaal enorm zware consequenties aan een verschilletje van één of een paar procent verbruik en CO2 te verbinden. U voelt: wordt vervolgd! AUTO&MOBILITEIT • 2-2013

39


NISSAN NOTE VAN €17.695,-

€ 16.495,-* € 16.495,-*

VOOR NOTE NISSAN VAN €17.695,VOOR

NISSAN MICRA VAN €10.950,-

€ 9.750,-* € 9.750,-*

VOOR MICRA NISSAN VAN €10.950,GEEN WEGENBELASTING

14% BIJTELLING

NISSAN PIXO VAN €8.890,-

20% BIJTELLING

GEEN WEGENBELASTING

Ook verkrijgbaar als 1.2 DIG-S

VOOR

€ 8.190,-* € 8.190,-*

VOOR PIXO NISSAN VAN €8.890,VOOR

NU MET TAKE AWAY VOORDEEL TOT Ook verkrijgbaar als 1.2 DIG-S WEL € 1.200,GEEN WEGENBELASTING

14% BIJTELLING

GEEN WEGENBELASTING

20% BIJTELLING

Het zijn de Take Away Days bij de Nissan-dealer. Kom langs en profiteer van de aantrekkelijke Take Away Deals, zoals een voordeel tot wel € 1.200,-* op een nieuwe PIXO, MICRA of NOTE. Kijk voor meer deals op nissan-acties.nl of haal ze af bij de Nissan-dealer.

NU MET TAKE AWAY VOORDEEL TOT WEL € 1.200,Het zijn de Take Away Days bij de Nissan-dealer. Kom langs en profiteer van de aantrekkelijke Take Away Deals, zoals een voordeel tot wel € 1.200,-* op een nieuwe PIXO, MICRA of NOTE. Kijk voor meer deals op nissan-acties.nl of haal ze af bij de Nissan-dealer.

Dealer naam Dealer adres Telefoonnummer Dealer naam www.dealernaam.nl Dealer adres Telefoonnummer *De prijsverlaging is een maximale korting van € 700,- (PIXO) of € 1.200,- (MICRA en NOTE) op de consumentenadviesprijs inclusief de dealerkorting. De korting is inclusief BTW en BPM en is uitsluitend geldig bij aanschaf van een nieuwe PIXO, MICRA en/of NOTE met een klantorder datum tussen 01/04/2013 t/m 30/ 06/2013. Niet geldig voor lease-orders en/of in combinatie met andere acties. Niet inwisselbaar tegen contanten. Afgebeelde opties kunnen afwijken van standaarduitvoering. Raadpleeg voor de exacte specifi caties uw Nissan-dealer. Prijzen zijn consumentenadviesprijzen www.dealernaam.nl o.b.v. prijslijst 1 april 2013, incl. BTW/BPM, excl. recyclingbijdrage á € 45,- en kosten rijklaar maken van € 760,- (PIXO en NOTE) of € 745,- (MICRA). Overeenkomstig 715/2007.EG. Min/max verbruik PIXO, MICRA en NOTE gamma gecombineerd: 4,2-6,8 l/100 km, resp. 24,4-14,7 km/ltr. CO 2 -uitstoot variërend van 95 gr/km tot 159 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

*De prijsverlaging is een maximale korting van € 700,- (PIXO) of € 1.200,- (MICRA en NOTE) op de consumentenadviesprijs inclusief de dealerkorting. De korting is inclusief BTW en BPM en is uitsluitend geldig bij aanschaf van een nieuwe PIXO, MICRA en/of NOTE met een klantorder datum tussen 01/04/2013 t/m 30/ 06/2013. Niet geldig voor lease-orders en/of in combinatie met andere acties. Niet inwisselbaar tegen contanten. Afgebeelde opties kunnen afwijken van standaarduitvoering. Raadpleeg voor de exacte specifi caties uw Nissan-dealer. Prijzen zijn consumentenadviesprijzen

Auto&mobiliteit jaargang 18 juni 2013  

Hét automagazine voor deelnemers van Stichting EAC. Met vele voordelen als deelnemer.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you