Page 1

Cavaljé school Veenderweg 2 6712 AB Ede Telefoon:0318-613462 E-mail: info@cavalje.nl Website: www.cavalje.nl

Cavaljé Nieuws

Agenda: Interessante informatie:

di

2

Inloopavond nieuwbouw

di

2

Timon Arentsen jarig 

Sint

Kerst

vr

5

Sinterklaas

Ouderraad

ma

8

Schoonmaakavond 19.00 uur

Cultuur

ma

8

Anky Westerik jarig 

Luizen

di

9

OR-vergadering 20.00 uur

Advertentie

wo

10

Bart Kamphuis jarig 

Leefstijl

vr

12

Katinka van de Wal adv

Personeel

wo

17

Kerstviering 19.00

Collega

vr

2

Jannie Melis jarig 

Nieuwbouw

ma

22

t/m ma 5 januari Kerstvakantie

Kerstviering

Spreuk Ik wens en hoop dat in 2009 al onze wensen en dromen, in het nieuwe jaar zullen uitkomen.

Woensdag 17 december van 19.00 – 19.45 uur De kerstviering is voor alle leerlingen in hun eigen groep. Gedurende deze viering is er voor de ouders een gezellig samenzijn met koffie en thee in de aula. U krijgt nog een officiële uitnodiging. Donderdag 18 december en vrijdag 19 december gaan we nog naar school en op zaterdag 20 december begint de kerstvakantie.


Pagina 2

Sint Nicolaas en speurtocht in groep 7 en 8. Ook bij groep 7 en 8 komt Sinterklaas op bezoek. „s Morgens gaan we de Sint en zijn Pieten ontmoeten, spannend dus. ‟s Morgens is er ook tijd voor surprises, cadeautjes, gedichten en pepernoten. ‟s Middags is er voor groep 7 en 8 een speciale 5 december speurtocht in het centrum van Ede. Daar kunnen we in deze nieuwsbrief natuurlijk nog niet veel over vertellen. De speurpieten zijn druk bezig de nodige voorbereidingen te treffen. Als ze nu de weg maar niet kwijtraken…..Was het maar alvast 5 december………….

Kerst

Sinterklaas komt naar Cavaljé school!!! We hebben goed nieuws. Sinterklaas zal met zijn Pieten op vrijdag 5 december naar onze school komen. Het was spannend of de goedheiligman wel zou komen. Het verhaal ging rond dat Sinterklaas zichzelf saai vond en niet “cool”. Daarna gebeurden er vreemde dingen, maar het lijkt allemaal op z‟n pootjes terecht komen. Hoe ziet het programma er op 5 december uit?

Je hoeft niet lang te blijven wanneer je naar de kerststal gaat, als je maar begrepen hebt wat dit Kind te wachten staat. Je hoeft niet bang te zijn wanneer je naar de kerststal gaat, dit Kind legt weer de rust op jouw vermoeid gelaat. Je hoeft niet veel te wensen wanneer je naar de kerststal gaat, weet dat in 't nieuwe jaar dit Kind je niet verlaat.

groep. 11.30 uur : Sinterklaas bezoekt groep 5 t/m 8 in de aula 11.45 uur: school uit

ouders en omwonenden om een model te bekijken van de mogelijk nieuwe school en van de appartementen. U kunt de architect en projectontwikkelaar ontmoeten en ook eventuele vragen stellen. Het is wel zo dat aan dit model nog veel aspecten

doorontwikkeld moeten worden. Ook kunt u de ontwerpen van de andere architecten bekijken en tevens ervaren waarom er voor dit architectenbureau is gekozen. We hopen u vanaf 19.00 uur te ontmoeten.

daar de jas in te doen. Na 2 weken worden dan alle kinderen nog een keer gecontroleerd. Is er geen hoofdluis meer in de klas, dan mogen de tassen weer mee naar huis en mogen de jassen weer zonder bescherming aan de kapstokken. We realiseren ons dat als uw kind hoofdluizen heeft u een drukke periode tegemoet gaat. Het is namelijk belangrijk dat het hele huis onder handen genomen wordt. Alles wassen, zuigen en de dingen die niet gewassen kunnen worden in dichte zakken stoppen en een tijdje wegzetten. Kinderen willen na schooltijd graag bij elkaar spelen, daarom is het belangrijk dat u even bij elkaar aangeeft als uw kind hoofdluis heeft of heeft

gehad. Daarmee werken we in de hand dat er geen verdere besmetting plaats vindt. Iedereen kan het overkomen, niemand hoeft zich hiervoor te schamen. Samenwerking levert altijd het meeste resultaat op.

„s Middags hebben de groepen 5 t/m 8 gewoon school. De Sintcommissie

Nieuwbouw Zoals u al hebt kunnen lezen in de reeds ontvangen brief is er na een lang proces en veel overleg uiteindelijk een architectenbureau gekozen die het meest de wensen van school wist te vertalen. Daarom nog even ter herinnering, op 2 december staat de school open voor

Hoofdluis op school

Je hoeft niet veel te spreken wanneer je naar de kerststal gaat, weet dat je vrede vindt als je dit Kind naar binnen laat. Je hoeft geen schatten mee te dragen wanneer je naar de kerststal gaat, weet dat voor dit Kind een klein gebaar volstaat.

8.30 uur: kinderen verzamelen in hun eigen klas met de jas aan! 8.35 uur: per groep verzamelen op schoolplein àlleouders zijn ook welkom! 8.37 uur: Sint komt aan op schoolplein (hopen we!) 8. Welkom Sint Alle kinderen zingen het lied “discopiet” 9.00 uur: kinderen gaan naar eigen groep: groep 1 t/m 4: spelencircuit + bezoek Sint, groep 5 t/m 8 surprises in de eigen

Sinds januari zijn wij, Gerda Blankestijn en Siska Smand luizencoördinator op de Cavaljéschool. Als u vragen heeft over hoofdluizen bij uw kind kunt u bij de leerkracht maar ook bij ons terecht. In de eerste twee weken na elke vakantie, worden de kinderen op school gecontroleerd op hoofdluizen en/of neten. Als er in de klas hoofdluizen zijn krijgen de kinderen een brief mee van de leerkracht. Het is dan de bedoeling dat de kinderen van de betreffende klas een tas meenemen, om

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u één van ons altijd even aanspreken. Gerda Blankestijn (moeder van Bianca gr. 5 ) Siska Smand (moeder van Marije gr. 2a, Lianne gr. 6, Anniek gr. 8 .)


Pagina 3

Kerst 2008 Tijdens de godsdienstlessen in de adventsweken krijgen dromen en visioenen dit jaar een belangrijke plaats. Positieve dromen kunnen je steunen in het leven van alledag. Je stelt je voor dat het anders kan en dat geeft kracht in het gewone leven waarin vreugde en verdriet elkaar afwisselen. Uit de bijbel worden eerst enkele verhalen uit Jesaja verteld. Deze profeet droomde over hoe het anders kan. Hij zag een wereld voor zich

Leefstijl Groep

Thema

1/ 2

Hfd. 3. Dit ben ik

3

Hfd. 3. Dit ben ik

4

Hfd. 3. Dit ben ik

5

Hfd. 3. Dit ben ik

6

Hfd. 3. Dit ben ik

7

Hfd 4. Zoals jij is er maar één

8

waar een wolf en een lam vredig samen leven, net als een panter en een bokje. En hij vertelt ook over de komst van een kind, een hoopvol teken in de moeilijke tijd waarin deze profeet leefde. De visioenen van Jesaja worden verbonden met de kerstverhalen uit het Lucas evangelie. Zacharias en Elisabet krijgen op hoge leeftijd een kind en Maria hoort van de engel dat zij een bijzondere zoon zal krijgen.

In het adventsproject worden de dromen van vrede voor mensen en dieren zichtbaar op een poster met plaatjes. De kinderen kunnen in hun groep steeds een plaatje op de poster plakken en op deze manier naar het kerstfeest toeleven.

Hfd 4. Zoals jij is er maar één

Ouderraad November was voor iedereen een drukke maand. Ook de ouderraad zat niet stil. Het begon deze maand met de actie fiets veilig. De leerlingen waren erg enthousiast en kwamen bijna allemaal met hun fiets naar school. Voorlichten nakijken, achterlichten en reflectoren controleren, batterijen vervangen en tientallen banden oppompen,dat is een hele klus. Zonder de inzet van Wim, Marcel en Auke was deze actie niet gelukt. Vanaf deze plaats bedankt, bedankt en bedankt ! Er waren nog meer ouders deze maand met een bijzondere klus bezig. Zoals iedereen ziet zijn de ramen van de school prachtig beschilderd. Deze crea-

tieve uitdaging is opgepakt door Marianne en Anita. Zij kregen hulp van Astrid en Manon en gingen zo van klas naar klas met verf en kwast. Dames, het bos is betoverend !

In de maand november bereiden ouderraad en team het sinterklaasfeest voor. Zou de sint het halen om op 5 december rond 8.30-8.45 naar de Cavaljé te komen? Zal hij zijn pieten meebrengen? De aula is mooi versierd, de kinderen oefenen met zingen. Het zal een feest

worden !. Ook de kerstviering vraagt onze aandacht. De precieze invulling hoort u nog van het team. Eén ding staat vast. Op woensdagavond 17 december nodigt de ouderraad u uit voor een warm drankje in een sfeervolle aula. Vanaf deze plek wensen wij team, ouders en kinderen een gezellige decembermaand. En mocht u voor het nieuwe jaar nog geen goede voornemens hebben; Helpende handen zijn altijd welkom! Warme groeten, namens de ouderraad, Marion van Maren.


Pagina 4

Advertentie Man/Vrouw voor samenstellen disco-CD onderbouw. Functie-eisen: muzikaal, handig met computers, beschikking over internetverbinding en vrolijk karakter. Wenselijk: soepel in de heupen en kennis van K3, Mega-Mindy, Nick en Simon, Hannah Montana en High School Musical. Aanmelden bij OR of team.

Nieuw collega U heeft in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen dat Roeline niet langer als tutor bij ons werkt maar zich helemaal inzet voor het ICT werk. We hebben in verschillende kranten een advertentie gezet voor een nieuwe onderwijsassistente. Daar zijn heel veel reacties op gekomen. Samen met de MR hebben we een keuze gemaakt en een aantal gesprekken gevoerd. Vervolgens 2 sollicitanten uitgenodigd om een dagdeel in de groep mee te draaien. De keuze is uiteindelijk gevallen op Maaike Jonker. Zij zal vanaf 1 december 3 ochtenden als tutor van de kleuters werkzaam zijn en vanaf 1 januari zelfs 5 ochtenden. We zijn erg blij met onze nieuwe collega en hopen dat zij een fijne tijd bij ons op school zal krijgen. Door deze personele uitbreiding krijgen de jongste kinderen van de school nog meer de kans om een goede start te maken.

Cultuur Gebroeders Ko Op zondag 28 december komen de Gebroeders Ko naar Theater De Reehorst. Om de dure decembermaand te verzachten hebben we een leuke aanbieding:

2 halen = 1 betalen! Kaarten kosten â‚Ź15,00 per stuk en kunt u reserveren via 0318-750332. De bij de kids razend populaire Gebroeders Ko gaan met hun interactieve Gebroeders Ko Kinder Sjo eindelijk het Theater in. De broers Ton en Gerard Koopmans, bekend van o.a. de tv programma's De Kids Top 20, De Wereld van K3 , BZT Show en natuurlijk het grote Sinterklaasfeest, presenteren in deze geheel uit eigen nummers opgebouwde show al hun hits. Lekker meezingen en meedansen met o.a. "Ik Heb Een Toeter Op M'n Waterscooter", "Tringeling", "Tuut tuut tuut, wij springen parachute","Boten Anna" en natuurlijk "Duiken in de Zee", stuk voor stuk Hits For Kids.

De kids worden uitgenodigd op het podium en kunnen lekker meedansen en meedoen aan een karaoke wedstrijd of een leuke Quiz. Kortom, een feest dat je niet mag missen want de Gebroeders Ko staan voor Maximale Kids Feest Garantie! Naast deze actie hebben we ook een kleurplatenwedstrijd. De mooiste tekening wint een leuk cadeau! Tekeningen kunnen jullie aanvragen via theater@reehorst.nl of 0318-750332.

Pluk de dag met een lach. Met een intens gevoel als dat mag. Deel het leven met elkeen, zo voel je, je niet zo alleen. Gun een ander zoete dromen. Dan zal het geluksgevoel ook naar jou toe komen. Wees er iets meer voor elkaar. Dat ... is het beste voornemen voor dit nieuwe jaar! Dit gevoel van geluk wensen wij u allen stuk voor stuk. Fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar. Team CavaljĂŠ

nieuwsbrief december  

maandelijkse nieuwsbrief

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you