Page 1

TROLLBEADS WORLD TOUR Grote wereld Sterling Zilver Designer: Thor Høy

11608

Een eerbetoon aan de wereld, aan diversiteit en aan alles wat ons verbindt. Waar kom je vandaan?

€ 75

WORLD TOUR - AUSTRALIË Rotskunst van de Aboriginals Sterling Zilver Designer: Anders Martin Bruun

AS11210 De Aboriginals hebben hun geheimen (de Droomtijd) in de rotsen vastgelegd. De schilderingen vormen een verbinding tussen hun land en hun voorouders; het zijn de verhalen die van vader op zoon overgaan, zodat ze ook door toekomstige generaties verteld zullen worden.

€ 42

De haven van Sydney Sterling Zilver Designer: Anders Martin Bruun

AS11407 De haven van Sydney met zijn prachtige operagebouw en befaamde brug. De bruisende en spectaculaire haven van Sydney is de mooiste haven ter wereld en is het kloppende hart van de grootste stad van Australië.

€ 58

Kangoeroe met Joey Sterling Zilver Designer: Anders Martin Bruun

AS11504 De kangoeroe met Joey (zoals een babykangoeroe wordt genoemd) staat symbool voor het moederlijke aspect van de rijke Australische fauna. In de beschermende en warme buidel van de moeder wordt de joey verzorgd tot deze groot genoeg is om het veilige donzige plekje te verlaten.

€ 67

Great Barrier Reef Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

AS61112 Het Great Barrier Reef is een van de zeven wereldwonderen. Het is de habitat voor talloze tropische vissen die tussen de zeer gevarieerde koraalformaties leven. Het Great Barrier Reef biedt een prachtig schouwspel met een overdaad van kleur en leven.

€ 28

WORLD TOUR - HONG KONG Draak en Feniks Sterling Zilver Designer: He Yang Hong

HK11309 Yu yi guck cher.’ De eerste twee woorden betekenen ‘je wens’ en de laatste twee betekenen ‘gelukkig’ en ‘vrede’. Als je iemand met het Chinese Nieuwjaar de allerbeste wensen wilt overbrengen, zeg je: ‘Yu yi guck cher.’

€ 51

Chinese wens van voorspoed Sterling Zilver Designer: He Yang Hong

HK11406 Chinezen beschouwen de draak en de feniks als symbool voor een gelukkige relatie tussen man en vrouw. In vroeger tijden kwam het patroon van draak en feniks terug in alles wat met de keizer en keizerin te maken had. Het staat ook voor kracht en voornaamheid, een voorbode van voorspoed en geluk.

€ 58

Mahjong-rijkdom Sterling Zilver Designer: Thor Høy

HK11503 Mahjong is voor Chinezen het populairste traditionele gezelschapsspel. Het wordt gespeeld wanneer familie en vrienden onder elkaar zijn en brengt dan een vrolijke communicatie tot stand. ‘Mahjong’ betekent ‘rijk worden’.

€ 67

Skyline Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

HK61111 De skyline van Victoria Harbour is het indrukwekkendste en beroemdste schouwspel dat Hongkong te bieden heeft. Dit inspirerende uitzicht op Hongkong mag je niet missen.

€ 28

World Tour  1


WORLD TOUR - OOSTENRIJK Amadeus Sterling Zilver Designer: Ginie GerritsOosterlaken

AU11209 Wolfgang Amadeus Mozart – het wereldberoemde muzikale wonderkind. Geboren in Salzburg in 1756.

€ 42

Weense wals Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

AU11308 Welkom in de balzaal! De Weense Wals is de oorspronkelijke klassieke wals. Het walsende paartje draait om zijn as en wervelt sierlijk door de zaal.

€ 51

Wiener melange AU11502 Het aroma van Wenen! Geniet van de traditionele Wiener Melange – de plaatselijke koffiespecialiteit – in een Sterling Zilver van de talloze legendarische koffiehuizen van de stad. Designer: Kristian Krysfeldt

€ 67

Abrikozen bloesem Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

€ 28

AU61110 Het is begin april en je voelt de tintelingen van de prille lente aan de oevers van de Donau. De tere bloesemknopjes van de abrikozenbomen zorgen voor een adembenemend panorama.

WORLD TOUR - JAPAN No- masker Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

JP11208

No is een vorm van klassiek Japans muzikaal drama dat al sinds de 14e eeuw wordt opgevoerd. Deze vorm van drama wordt gekenmerkt door zijn lage tempo, eenvoudige elegantie en het gebruik van karakteristieke maskers.

€ 42

Heilig Huis Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

JP11307

Een houten huis uit de goede oude tijd in Japan. Hier kwamen mensen samen om te bidden of hun wensen mochten uitkomen, om een goede partner, of om geluk en een goed leven.

€ 51

Rijzende zon Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

JP61108

De rode cirkel staat voor de zon. De rijzende zon is een bekend symbool van trots, en Japan wordt wel “het land van de rijzende zon” genoemd.

€ 28

Sakura Bloesem Glas/ Sterling Zilver Designer: Nozomi Kaji

JP61109

Kersenbloesem is de lieflijkste bloem van Japan. Uit het niets bloeien de bloemen op de harde takken. Japanners zien de kersenbloesem daarom als een symbool van vitaliteit, hoop en moed.

€ 28

World Tour  2


WORLD TOUR - VERENIGDE STATEN Het Witte Huis Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

US11306 Het Witte Huis is meer dan alleen de zetel van de Amerikaanse president en zijn gezin. Overal ter wereld worden de majestueuze witte pilaren en de unieke architectuur van het Witte Huis gezien als een icoon van de VS. Na twee branden in 1814 en 1929 staat het Witte Huis symbool voor kracht en doorzettingsvermogen.

€ 51

Het Oud Westen Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

US11405 Ren door de woestijn, verlies jezelf in de aanblik van paarse bergen onder weidse luchten en laat je inspireren door dit land van eindeloze mogelijkheden. Het Amerikaanse Oude Westen is inmiddels geschiedenis, maar de verhalen over dit gebied staan in de verbeelding van de Amerikanen en van mensen over de hele wereld gegrift.

€ 58

Geluksstreven Sterling Zilver met 18 kt. Goud Designer: Søren Nielsen

US41802 Van appeltaart en honkbal tot het bouwen aan het fundament van morgen en het najagen van dromen … in de VS worden leven, vrijheid en streven naar geluk als onvervreemdbare rechten beschouwd. De smiley is al sinds de jaren ‘50 van de vorige eeuw een symbool van de popcultuur voor het streven naar geluk. In de jaren ‘70 hebben de broers Bernard and Murray Spain uit Philadelphia ervoor gezorgd dat het figuurtje nog populairder werd. Een vrolijke dag gewenst!

Amerikaanse Vlag Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

US61107 Heldere sterren in een vuurwerk van rood, wit en blauw vormden de inspiratie voor het gedicht “The Star-Spangled Banner”, dat Francis Scott Key in 1814 schreef en dat nu het Amerikaanse volkslied is,

€ 205

€ 28

WORLD TOUR - ZWITSERLAND Sint-Bernard hond Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

CH11207 Deze vriendelijke, sterke honden hebben een uitstekend richtingsgevoel. Zwitserland staat bekend om zijn koude, sneeuwrijke winters. Dankzij onze beroemde Sint-Bernards worden elk jaar vele skiërs in nood gered. Het dier heeft een goede neus en een sterk richtingsgevoel, en draagt een vaatje om zijn nek. De sterk alcoholische inhoud daarvan draagt aanzienlijk bij aan zijn populariteit.

€ 42

Edelweiss CH11305 Het Duitse woord edelweiss betekent “edel en wit”. De prachtige bloem groeit doorgaans op 1800 tot 2700 Sterling Zilver meter hoogte en wordt gezien als het ultieme liefdesDesigner: Signe M. Schuman symbool van de bergen. Menig verliefde jongeman heeft geprobeerd het hart van een meisje te veroveren door edelweiss voor haar te plukken op die moeilijk bereikbare rotswanden en richels hoog in de Zwitserse Alpen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat edelweiss antioxidanten bevat. Dat deze prachtige bloem in Zwitserland erg populair is blijkt ook uit het feit dat hij is afgebeeld op het muntstuk van vijf frank.

€ 51

Zakhorloge Sterling Zilver met 18 kt. Goud Designer: Søren Nielsen

CH41801 Liefde is tijdloos. Wat zou Zwitserland zijn zonder chocolade en horloges? Dit bijzondere zakhorloge met een hart van 18 karaats goud is een symbool van tijdloze liefde, en laat zien dat “Swiss Made” staat voor meer dan alleen chocolade en precisie-uurwerken!

€ 238

Bergkristal Sterling Zilver / Bergkristal Designer: Lise Aagaard

CH80001 Dit glinsterende bergkristal roept het beeld op van Zwitserse gletsjers en eeuwig bevroren ijs. Bergkristal staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

€ 28

World Tour  3


WORLD TOUR - BALTISCHE STATEN Paddenstoelengezin Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

LT11102

Een gezellig paddenstoelengezin knusjes bij elkaar. Het herinnert ons eraan hoe waardevol het gezin is en hoe belangrijk het is om iemand in je leven te hebben op wie je altijd kunt steunen.

€ 28

Litouwse kraal Glas/ Sterling Zilver Designer: Asta Sivokaite

LT61106

Litouwen is klein, net als deze kraal waarin de kleuren van de nationale vlag zijn verwerkt. De kleuren van zowel de vlag als de kraal hebben verschillende betekenissen: geel staat voor de zon en de welvaart, groen staat voor de natuur, vrijheid en hoop, en rood staat voor moed. Dit is Litouwen.

€ 28

IJzeren Wolf Sterling Zilver met glas Designer: Asta Sivokaite

LT61703

De legende van de droom van Gediminas gaat over de stichting van de Litouwse hoofdstad, Vilnius, en de IJzeren Wolf, een symbool van kracht, moed en volharding. Volgens sommige mensen kun je de wolf ’s nachts in Vilnius nog steeds horen huilen.

€ 63

Baltisch Goud Barnsteen/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

LT71002

Kijk eens hoe deze barnstenen kraal schittert als goud in de zon. Barnsteen is tenslotte het Baltische goud, beroemd en waardevol voor iedereen die in de Baltische staten is geweest.

€ 39

WORLD TOUR - VERENIGD KONINKRIJK Keltische kilt Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

UK11206 Trotse doedelzakspelers en energieke cèilidh-dansers in Schotland dragen al generaties lang de traditionele kilt. Het kledingstuk is een uniek symbool van de Keltische cultuur.

€ 42

Love Spoons Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

UK11304 Eeuwenlang sneden jonge mannen uit Wales tijdens de lange winteravonden speciale lepels uit hout, waarmee zij meisjes de liefde verklaarden. Deze Love Spoons staan symbool voor een leven in gezondheid en geluk. Met deze kraal als geschenk voor je geliefde komen je dromen uit.

€ 51

Engelse “Tea Party” Sterling Zilver Designer: Anders Martin Bruun

UK11404 Het theepartijtje is bij uitstek een Engelse aangelegenheid, die door Lewis Carroll is vereeuwigd met Alice, de hoedenmaker, de maartse haas en de zevenslaper, met alle chaotische gevolgen van dien! Deze kraal heeft veel meer in petto dan een verhaal over theetijd, dus het is de moeite waard om de details eens nader te bekijken.

€ 58

Kleuren van het Verenigd UK61105 Alle gebieden van het Verenigd Koninkrijk zijn vertegenwoordigd in het rood, wit en blauw van de Britse Koninkrijk vlag, die een opvallend symbool van eenheid en diversiGlas/ Sterling Zilver teit is. Designer: Lise Aagaard

€ 28

World Tour  4


WORLD TOUR - ZUID-AFRIKA Drumbeat Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

ZA11205 Afrikaanse trommels werden vroeger gebruikt voor communicatie over lange afstanden, maar hebben tegenwoordig een ceremoniële en religieuze functie als begeleiding van dansen, rituelen en verhalen.

€ 42

Afrika’s Trots Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

ZA11501 De mannetjesleeuw ziet er indrukwekkend uit en is direct te herkennen aan zijn manen. Zelfs in periodes van grote honger, zijn er weinig dieren die het aandurven om een leeuw uit te dagen of zijn territorium te betwisten. Ook wel de “Koning der Dieren” genoemd, is de leeuw populair als symbool van koningschap, waardigheid en moed.

€ 67

Afrika Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

ZA61104 Ik ben een Afrikaan. Niet omdat ik daar geboren ben maar omdat mijn hart samen met dat van Afrika klopt. Ik ben een Afrikaan. Niet omdat ik op haar grond woon maar omdat mijn ziel zich thuis voelt in Afrika. Ik ben een Afrikaan. Want haar ruige ongereptheid verfrist mijn geest en brengt mij dichter bij de levensbron. Vertaling van een fragment uit een gedicht van Wayne Visser. (www.waynevisser.com)

€ 28

Rocaile Sterling Zilver met glas Designer: Søren Nielsen

ZA61702 “Rocailes” is een algemene benaming voor kleine kralen. Rocailes zijn gewoonlijk rond en worden meestal gebruikt in weefpatronen, maar worden ook wel aaneengeregen tot kettingen of andere sieraden. Het kleurige, wereldberoemde Ndebele-kralenwerk is een goed voorbeeld van het gebruik van rocailes.

€ 63

WORLD TOUR - NEDERLAND Zonnebloemen - Van Gogh Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

NL11203 Zonnebloemen is een serie stillevens gemaakt door de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh in 1888. De schilderijen gingen naar zijn vriend Paul Gauguin als decoratie voor zijn slaapkamer. Van Gogh wordt tegenwoordig gezien als één van de grote schilders van de 19de eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat. Tijdens zijn leven werd maar één schilderij verkocht.

€ 42

Klompen Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

NL11204 In vele landen bestaat vaak het beeld dat Nederland bewoond wordt door mensen die op klompen lopen. Tegenwoordig ziet men klompen vooral nog op het platteland. Traditioneel gezien worden klompen van hout gemaakt, maar in de souvenirbranche worden ze van allerlei materialen gemaakt van hout tot Delfts blauw aardewerk.

€ 42

Molen NL11403 Een molen is een werktuig met uiteenlopende functies. Het is een hulpmiddel bij het vervaardigen van meel, Sterling Zilver olie en verf of het zagen van hout en het oppompen van Designer: Annabap Logman water. Een molen kan worden aangedreven door wind, water, elektriciteit, of spierkracht van mensen of dieren. De molens hebben een grote cultuurhistorische en landschappelijke betekenis. Met de molens komen natuur, landschap en monumenten bij elkaar.

€ 58

Oranje boven! Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

€ 28

NL61103 Als Nederland geassocieerd wordt met een kleur, dan is het wel oranje. Of het nu gaat om het nationale voetbalelftal of de oranjegekte tijdens Koninginnedag. De oorsprong ligt bij Willem van Oranje “vader des vaderlands”, de grondlegger van een nieuwe Nederlandse staat.

World Tour  5


WORLD TOUR - ITALIË Spaghetti Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

IT11101

Spaghetti is het klassieke gerecht uit de Italiaanse keuken en symbool van het Italiaanse karakter. De beroemde filmregisseur Quentin Tarantino heeft zelf een compleet filmgenre vernoemd naar deze fameuze pasta; de spaghettiwestern. Een essentieel ingredient voor je armband.

€ 28

Romulus & Remus Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

IT11202

In de Romeinse mythologie waren Romulus en Remus tweelingbroertjes die in de steek waren gelaten door hun moeder en werden opgevoed door een wolvin. Later stichtten zij een stad op de zeven heuvels waar zij waren opgegroeid en noemden deze stad “Rome, de Eeuwige Stad”. Deze kraal is een eerbetoon aan de overweldigende Italiaanse hoofdstad.

€ 42

Liefdesslot Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

IT11303

Op de beroemde Milvio-brug in Rome bevestigen verliefde paartjes hangsloten waarin zij hun initialen hebben gegraveerd, en gooien vervolgens het enige sleuteltje van het slot in de rivier.

€ 51

Caprese Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

IT61102

De Caprese-salade komt van oorsprong van het eiland Capri in de Golf van Napels. Deze salade heeft de drie kleuren van de Italiaanse vlag – voor Italianen het symbool van vrijheid, eenheid en trots! Viva Italia!

€ 28

WORLD TOUR - DUITSLAND Brandenburger Poort Sterling Zilver Designer: Gabriele WeberVögele

DE11301 Deze prachtige oude stadspoort werd gebouwd in 1791 en staat nu in het hart van Berlijn. De poort is vandaag de dag een symbool van vrijheid en van een verenigd Duitsland. Heb je het korte fragment op de muur met de letters FREE al gezien?

€ 51

Tuinkabouter Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen

DE11302 In Duitsland alleen al zijn er meer dan 25 miljoen van deze populaire, maar controversiële kleine wezentjes, die vaak het onderwerp vormen van verhitte discussies over goede en slechte smaak. Als blijk van ondersteuning kidnappen sommige leden van het Tuinkabouter Bevrijdingsfront deze wezentjes en sturen zij hen op wereldreis!

€ 51

Kever Sterling Zilver Designer: Tomas Cenius

DE11401 De VW is de klassieke Duitse auto en wordt nu overal ter wereld verkocht. Het merk vertegenwoordigt de essentie van robuustheid en gedegen kwaliteit. De Volkswagen doet zijn naam eer aan.

€ 58

De Kikkerprins Sterling Zilver met glas Designer: Eirin Julia Wendlandt

DE61701 ... Een kikker steekt zijn kop boven water en zegt: “Prinses, waarom huil je toch zo?” “Mijn gouden bal is in de put gevallen,” zegt de prinses. “Als je van me houdt,” zegt de kikker, “en als ik van je gouden bord mag eten en op je bed mag slapen, dan breng ik jou je bal terug.”

€ 63

World Tour  6


WORLD TOUR - DENEMARKEN Vikingschip Sterling Zilver Designer: Eske Storm

DK11201 Een symbool van de wereldwijde avonturen op zee van onze voorouders. Laat hem zachtjes heen en weer schommelen rond je arm.

€ 42

Designtroll Sterling Zilver Designer: Søren Nielsen & Thor Høy

DK11402 De troll staat op een stoel die door een van de trotse zonen van Denemarken is ontworpen. Telt hij tot tien of vindt hij designmeubels zo saai dat hij in slaap gevallen is?

€ 58

Anemonen Glas/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

DK61101 Voorjaarsanemonen in heldere kleuren komen omhoog uit de frisse bodem in het bos om zich te koesteren in de vroege voorjaarszon, voordat de beukenboom zijn tooi van bladeren draagt.

€ 28

Runen Barnsteen/ Sterling Zilver Designer: Lise Aagaard

DK71001 Amber, dat prachtige, zachte en heldere materiaal - het product van gestolde hars van miljoenen jaren geleden. Hier met DENEMARKEN in runenschrift.

€ 39

World Tour  7

Trollbeads world tour 2013  

Inspiratie catalogus van de Trollbeads juwelen uit de World Tour collectie

Trollbeads world tour 2013  

Inspiratie catalogus van de Trollbeads juwelen uit de World Tour collectie

Advertisement