Page 1

ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

45

Zo woon ik: Gebouw ‘Side by Side’ aan het Weerwater

‘Met helder weer zie je de Domtoren’ Door Kirsten Thuis-Woudenberg STAD CENTRUM – Het prachtige uitzicht valt direct op als je het appartement van Bart Overbeek en Melinda de Wolff binnenloopt. Samen met Melinda’s zoon Tim (18) en Barts dochters Ming (18) en Milou (15), wonen ze op de achttiende verdieping van het gebouw ‘Side by Side’ aan het Weerwater. “Met helder weer zie je de Domtoren in Utrecht”, aldus Bart. “Ook de zendmast van Hilversum, de nieuwe brug over de A1, de Zuidas en Durgerdam zijn goed te zien. Dichterbij kijk je uit over Stedenwijk en Muziekwijk en zie je in de verte het kasteel. Met de verrekijker kun je zelfs vliegtuigen op Schiphol zien landen.” Het stel woont sinds twee jaar in het appartement. “Het gebouw staat hier al een jaar of tien. Ik wilde hier vijf jaar geleden al wonen”, aldus Bart. “Toen Melinda en ik elkaar leerden kennen hadden we allebei een eigen huis met een tuin. Maar als ik na een lange werkweek thuiskwam stond het gras weer hoog. We zochten iets waar we samen oud konden worden, alles gelijkvloers. Maar de woningen die in dit gebouw in de verkoop kwamen waren schaars. Dus deden we bij alle woningen die we leuk vonden briefjes in de bus.” En met succes. “Van de eigenaar van dit huis kregen we een berichtje dat, als we dit huis wilden hebben, we gelijk langs moesten komen. Want hij had al een afspraak met een makelaar om het huis in de verkoop te zetten. Melinda heeft het huis niet eens gezien. Ik ging kijken en ik stuurde Melinda foto’s. Toen hebben we het gelijk gekocht.” Het huis werd flink verbouwd. “We hebben het hele huis gestript. We wilden het helemaal naar onze eigen smaak maken. Al het bouwafval moesten we met de lift naar beneden brengen. Dat was een flinke klus. De keuken was heel lang, dus van een deel van die ruimte maakten we een vierde slaapkamer voor mijn dochter Ming. Zij heeft de mooiste slaapkamer. Vanuit haar hoogslaper kijkt ze uit over het Weerwater.”

Voorraadkast Wonen in de stad was een bewuste keuze. “Ik wilde hier graag wonen omdat ik het fijn vind om

Bart Overbeek en Melinda de Wolff wonen op de achttiende verdieping van het gebouw ‘Side by Side’ aan het Weerwater. (Foto’s: Fred Rotgans) in de stad te wonen”, aldus Bart. “Het uitzicht en de hoogte vind ik prachtig. Je ziet in deze regio niet veel appartementengebouwen van deze hoogte. Hierboven wonen we rustig. Beneden zit in de Foodpassage direct een grote supermarkt. Daarmee hebben we de grootste voorraadkast van Almere. Ik hou van de levendigheid. Het centrum van Almere, met de winkeltjes en de terrasjes vind ik écht leuk.”

Levend schilderij De eettafel vindt het stel de fijnste plek in huis. “Je kunt daar aan twee kanten naar buiten kijken. Je leeft hier met het weer mee. De prachtige lucht lijkt soms wel een levend schilderij. Als we middenin de mist zitten lijkt het wel melkglas. In de serre ontbijten of koffie drinken vinden we ook heerlijk. In de zomer gooien we de pui dan lekker open. Een tuin missen we niet. Sinds we hier wonen hebben we vaker gebarbecued dan dat we in ons oude huis deden. Omdat we geen tuin hebben nodigt iedereen ons daarvoor uit.” Wonen in dit gebouw geeft, volgens het stel, een luxe gevoel. “Visite vindt het vaak net een hotel. We hebben een eigen fitnessruimte in de gang

Twintigers trekken naar Almere ALMERE - Almere maakt deel uit van een van de sterkst groeiende regio’s van Nederland en neemt daarin een heel bijzondere positie in. Ook in een groeiregio is de woningmarkt niet ongevoelig voor de conjunctuur. Nu de crisis voorbij is, trekt de stroom vestigers weer aan. Vooral twintigers weten Almere weer te vinden.

Betaalbare koopwoningen en eengezinswoningen (koop en huur) vormen daarbij een belangrijke aantrekkingskracht. De relaties met Amsterdam, met Lelystad en met de Gooi- en Vechtstreek zijn sterk, de relatie met Utrecht veel minder sterk. De ruimtelijke ordening zal voorlopig een stempel blijven drukken op de woningmarkt. Almere is een van de weinige gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam waar zonder al te veel ruimtelijke restricties kan worden gebouwd, ook in lage dichtheid. Eengezinshuizen met een koopprijs tussen de € 150.000 en de € 200.000 zijn zeer gewild onder jonge (aanstaande) gezinnen.

tussen de beide torens. Er is ook een zwembad op de begane grond, maar dat staat nu al een tijdje leeg. Het onderhoud daarvan was niet te betalen. We zijn nu dus aan het kijken of we die ruimte een andere bestemming kunnen geven.

De flat is een dorp op zich. We hebben goed contact met de buren. Daarnaast zit ik in het nieuwe bestuur van de VVE. We zijn erg actief en willen een jaarlijkse borrel organiseren.”

Twintigers zoeken massaal op Funda naar huizen in Almere. (Foto: Shutterstock)


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

Ouderen verwachten moeilijk geschikte woning te vinden

ALMERE - Veel ouderen (44 procent) hebben zich nog niet georiënteerd op het vinden van een ander huis waar ze comfortabel langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Van hen die zich daar al wel (enigszins) in verdiepten, zegt ruim 4 op de 5 (81,3 procent) dat er weinig geschikte woningen voor ouderen in hun gemeente voorhanden zijn. De ondervraagde ouderen verwachten ze te zijner tijd (enorm) moeilijk een geschikte woning te zullen vinden. Ook houden ze de gemeenten (69,9 procent) en/of woningcorporaties (55,6 procent) verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van dit type woningen. Zo blijkt uit grootschalig onderzoek van de stichting Zilver Wonen onder ruim 3.800 personen in de leeftijd van 60 tot 80 jaar. “Er is een groot tekort aan seniorenwoningen, momenteel ongeveer 80.000, en daar komen indien het huidig beleid ongewijzigd blijft, elk jaar nog zo’n 20.000 woningen bij”, aldus Coen Staal, voorzitter van de stichting Zilver Wonen. “Het tekort loopt dus alsmaar op, terwijl

46

we in alle gemeenten, vooral in die op het platteland, juist een actief beleid zouden willen zien. Er moet dus echt iets gebeuren. Er zijn in Nederland zo’n 3 miljoen 65-plussers. We horen ook van gemeenten zelf dat ze een schrijnend tekort hebben aan seniorenwoningen. Hierdoor blijven ouderen te lang wonen in een niet-aangepaste woning. Voor de kosten van het aanpassen van die woningen willen gemeenten of woningcorporaties veelal niet opdraaien. Toch houdt een derde van de huurders (32,3 procent) de woningcorporatie hiervoor verantwoordelijk en vindt 1 op de 5 dat zij ook de kosten ervan voor hun rekening zouden moeten nemen. Het grootste deel (40,8 procent) is echter van mening dat de gemeente moet bijspringen.

Meer informatie www.zilverwonen.nl. Door het grote tekort aan seniorenwoningen blijven ouderen te lang in een niet-aangepaste woning wonen. (Foto: aangeleverd)

Bouw appartementen in Almere Buiten van start

Gooi aantrekkelijk voor Almeerse gezinnen ALMERE - ’t Gooi levert veel vestigers aan Almere, het trekt ook Almeerders aan. In personen gerekend is de balans met ’t Gooi zelfs negatief. Hoewel dit niet rechtstreeks uit de migratiecijfers is te halen, dringt zich een beeld op van jonge starters die uit het Gooi een start maken in Almere en, op het moment dat ze het kunnen betalen, in gezelschap van hun gezin weer naar het Gooi terugkeren. Ook gemeenten als Amersfoort, Baarn en Soest blijken voor inwoners van Almere aantrekkelijk om zich te vestigen.

BUITEN – De eerste paal voor nieuwbouwproject Bali werd onlangs in Almere Buiten in de grond geslagen. Dit moment markeert het startpunt van de bouw van 25 bijzondere stadsappartementen.

“Uit eigen productie geleverd” DE STEIGER – De Flevo Kozijnenfabriek heeft de beschikking over een eigen showroom waarbij aannemers maar ook particulieren kan worden getoond wat er allemaal mogelijk is met kunststof kozijnen.

In de showroom laat de Flevo Kozijnenfabriek zien wat er allemaal mogelijk is met kunststof kozijnen. “En dat is heel veel”, lacht Breidel. “We leveren een maatproduct van hoge kwaliteit. Maar we bieden ook service. En

daarom is het goed dat mensen daarvan nu voorbeelden kunnen zien in onze showroom. We richten ons met name op kleine aannemers en particulieren. Iedereen is welkom in onze showroom. We zijn trots op wat we maken.”

Op maat gemaakt uit de fabriek

Vraag naar de mogel ijkheden

KLAAR VOOR DE NORM VAN 2020, MET EEN NEDERLANDSE UITSTRALING WARMTE-ISOLATIE U-WINDOW

Acrylcolor Beste kleurtechniek in de markt met al 35 jaar ervaring.

tot

0,75*

W/(m2∙K)

TV® lijmtechniek Geoptimaliseerd om de STV® lijm¬techniek toe te passen in het S 9000 systeem.

* Super Spacer Premium Psi = 0,029 W/(m·K) en Ug 0,5 W/(m²·K)

GLASDIKTE TOT

52

mm

crylcolor

Diepere kozijnen este kleurtechniek in de markt met kozijnprofielen Verschillende l 35 jaar ervaring. om de typische Nederlandse uitstralingen te kunnen waarborgen.

PROFIELKAMERS IN DRAAIDEEL

OR DE NORM VAN 2020,

6

STV® lijmtechniek

ANDSE UITSTRALING

IKD® - Intensiv-KernGeoptimaliseerd om de STV® lijmechniek toe te passen in het S 9000 Dämmung ysteem.

WARMTE-ISOLATIE U-WINDOW

De beste isolatie door optioneel IKD® isolatie profielen Diepere kozijnentoe te voegen

erschillende kozijnprofielen om de ypische Nederlandse uitstralingen e kunnen waarborgen.

tot

0,75*

PROFIELKAMERS IN KOZIJN

5

W/(m2∙K) * Super Spacer Premium Psi = 0,029 W/(m·K) en Ug 0,5 W/(m²·K)

Uit eigen productie geleverd: • Kwaliteits kunststof kozijnen met 10 jaar garantie • Schuifpuien • Ramen & (terras)deuren • Gevelbekleding Op • Dakkapel kozijnen kozijnen • Horren 10 jaar garantie • Hang en sluitwerk 5 jaar garantie Hang en • Ventilatie rooster sluitwerk • SKG*** met PKVW Certificaten 5 jaar • HR++ Glas 10 jaar garantie garantie • Trippel glas 10 jaar garantie • 60 min. Brandvertragende kozijnen • Kozijnen met houtlook verbinding • Kozijnen met houtnerf uitgevoerd zowel binnen als buitenkant • Kozijnen uitgevoerd met een Acrylcolor

p

m die

120 m

De Steiger 128a | 1351 AL Almere | Telefoon 036 744 16 16 | info@flevokozijnenfabriek.nl

KD® - Intensiv-Kern-Dämmung GLASDIKTE TOT

52 www.flevokozijnenfabriek.nl

De beste isolatie door optioneel KD® isolatie profielen toe mm te voegen.

OVERTUIGENDE ARGUMENTENDIE VOOR ZICH SPREKEN

KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM

De eerste paal voor nieuwbouwproject Bali wordt geslagen. (Foto: aangeleverd) Wie een nieuw huis koopt, wil daar natuurlijk zo snel mogelijk gaan wonen. Dat de eerste paal van project Bali nu in de grond staat, is dan ook een heuglijk moment voor de kopers. De toekomstige bewoners van project Bali zijn zelf projectontwikkelaars, zij zijn verenigd in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Onder begeleiding van Bouwsaam en BDG Architecten Ingenieurs wordt elk appartement op maat gemaakt. De kopers zijn samen de baas en verwezenlijken hun individuele woonwensen. Zij kunnen de woningen tegen kostprijs bouwen. De hechte samenwerking tussen toekomstige buren vormt een uitstekende basis voor een prettige buurt. Betaalbaar wonen, op een prachtige locatie. Meer informatie: www.bouwsaam.nl.

almere woont almere leeft

volgende bijlage 13 juni 2018


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

47

Wonen in een Tiny House

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

‘Ik voel me bevoorrecht dat ik hier mag wonen’

HOMERUSKWARTIER – Hennie Tibben is de eerste bewoner van een Tiny House. De kersverse Almeerse woont sinds een half jaar in een zogenaamd ‘Wikkelhouse’, gemaakt van golfkarton. Het minihuisje meet 50 vierkante meter bruto vloeroppervlak en staat op het terrein van de Bouwexpo Tiny Housing aan het Nimpfenplein. Het Tiny House voelt voor Tibben als ‘een speciaal huis’. “Het huis is niet alledaags en het kostte moeite om hier te kunnen wonen”, aldus Tibben. “Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik hier mag wonen. Dit huis voelt heel fijn en geborgen. De binnenkant is van hout en dat geeft een warme sfeer.” De overgang van klein naar groot vond Tibben geen probleem. “Hiervoor woonde ik in een drielaags herenhuis van ongeveer 100m2. Ik wilde een simpeler leven waarbij je minder met spullen bezig bent. In de aanloop naar de verhuizing naar dit huis was ik al bezig met ‘ontspullen’ omdat mijn oude huis was verkocht. Ik heb een aparte opslag waar spullen inzitten die ik niet nodig heb. Het is te overzien wat ik nu bezit en dat voelt fijn. De stemming van eenvoud vind ik rustgevend.” Het huis voelt, volgens Tibben, niet klein. “Het plafond is hoog, daardoor voelt het ruim. Qua meubels wilde ik niet inleveren. Ik wilde een royale keuken en geen uitklaptafel, maar een grote eettafel waar je met een leuk gezelschap aan kunt eten. Aan deze tafel werk ik ook en ik zit hier graag.” Wonen op het manifestatieterrein voelt, volgens Tibben, soms alsof ze in een showroom woont. “Tijdens de Manifestatie Tiny Housing zijn hier 5.000 mensen op het terrein geweest. Een kwart daarvan is hier binnen geweest. De brutaliteit van sommige mensen vind ik soms lastig. Dat ze gewoon in al je laatjes kijken. Het voelt soms alsof je een soort attractie bent. Maar ik woon hier écht! En ik werk hier ook.” Almere was voor Tibben, voordat ze het Tiny House betrok, nog onbekend. “Ik leer Almere steeds beter kennen door mee te doen aan allerlei activiteiten. Zo deed ik mee aan de fietstocht Dwars door Poort en Gluren bij de Buren. Toen heeft er zelfs een band in mijn woonkamer opgetreden! Ik lunch één keer per week in het buurt-

Hennie Tibben. (Foto’s: Studio Fred Rotgans/Beau de Bruijn) centrum om mensen te leren kennen. Ik merkte dat er in deze stad veel ruimte is voor initiatief. Bij mij is dat met dit huis begonnen. Ik heb in de stad ook klanten gekregen voor mijn marketingbedrijf omdat ze zien dat ik mijn nek uitsteek.”

Opruimactie Omdat ze zich stoorde aan het zwerfvuil in de wijk startte Tibben een opruimactie. “Opruimen is het summum van ontspullen. Met ‘Almere Poort Schoon’ organiseer ik samen met andere bewoners opruimacties voor zwerfvuil. Op zondag 8 april gaan we, van 10.00 tot 12.00 uur, weer opruimen. Wie wil kan meedoen.” De groep verzamelt in Espressobar Take a Brake. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Almere Poort Schoon. Het Wikkelhouse. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Oproep lezers: Zo woon ik Voor de woonspecial ‘Almere woont, Almere leeft’ van Almere DEZE WEEK is de redactie altijd op zoek naar inwoners die willen vertellen over het huis waar ze wonen. Het gaat dan om hoe je woont en leeft, waarom je blij bent met je huis en/of je buurt. Het mag elk type huis zijn. We zijn ook op zoek naar bewoners uit de oudere delen van de stad. Waar je ook woont, we zijn benieuwd naar je verhaal! Geef je op en Almere DEZE WEEK komt bij je langs. Aanmelden kan via: redactie@almeredezeweek.nl. (Foto: Shutterstock)

NVM Open Huizen Dag

Huizen kijken zonder afspraak ALMERE - Twee keer per jaar organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars de landelijke NVM Open Huizen Dag. Wie interesse heeft in een nieuwe woning kan zaterdag 7 april tussen 11.00 en 15.00 uur, veel huizen die te koop staan zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen. Eigenaren van te koop staande woningen die zich hebben opgegeven zetten tijdens deze dag van 11.00 tot 15.00 uur hun deuren open. Bij het bezoek is de eigenaar van het huis zelf aanwezig. Hierdoor kunnen bezoekers zelf naar de ervaringen van de bewoner vragen.

De Almeerse woningen die deelnemen aan de NVM Open Huizen dag zijn terug te vinden op funda.nl.


jaar

Eemplein 40

A.M.G. Schmidtweg 24

Paukenstraat 79

Bunuellaan 38

Ambt. Dorknoperlaan 41

NIEUW IN VERKOOP

HERENHUIS MET GARAGE

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEOUD

Vraagprijs: € 120.000,- k.k.

Bieden v.a. € 290.000,- k.k.

Bieden v.a. € 235.000,- k.k.

Bieden v.a. € 245.000,- k.k.

Vraagprijs: € 200.000,- k.k.

Sprenglaar 258

Dianastraat 24

Prokofjevstraat 88

Beneluxlaan 626

NIEUW IN VERKOOP

NIEUW IN VERKOOP

NIEUW IN VERKOOP

AAN HET WATER

Bieden v.a. € 280.000,- k.k.

Bieden v.a. € 310.000,- k.k.

Bieden v.a. € 200.000,- k.k.

Vraagprijs: € 399.000,- k.k.

KLANTEN WAARDERING FUNDA AANKOOP 9,1 VERKOOP 8,8

Denkt u er over na om uw woning te verkopen en nieuwsgierig naar de waarde? Mail ons uw adres naar info@vanwestrhenen.nl en u krijgt binnen 1 werkdag een waardeindicatie van uw woning. Wij hoeven niet langs te komen, dus u hoeft geen tijd vrij te houden. Volledig gratis en vrijblijvend.

Binnenkort start verkoop

35 extra ruime eengezinswoningen

16 twee-onder-één-kapwoningen

51 koopwoningen in Almere-Haven, jaren dertig stijl Schrijf u nu in op WWW.LARENSEVELD.NL BETROKKEN MAKELAARS

036-5480870

036-5383200

Randstad 22-147, 1316 BM Almere Stad. Telefoon 036 53 83 200 Ons kantoor is geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur, zaterdag op afspraak

www.vanwestrhenen.nl


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

49

Het meest dorpse huis van Nobelhorst opent haar deuren NOBELHORST - In 2017 hebben Facebookvolgers van Nobelhorst gestemd op het meest dorpse huis van Nobelhorst. ‘Het houten huis’ kreeg de meeste stemmen. Wie het huis ziet weet waarom. Het is daarom extra leuk dat op 7 april dit huis van binnen kan worden bekeken tijdens de Binnenkijkroute in Nobelhorst. Trotse zelfbouwers Roel en Linda openen die dag hun deuren voor belangstellenden. Roel en Linda zijn het wel gewend, die interesse in hun huis. “Sinds we hier wonen hebben we al ruim veertig mensen rondgeleid”, vertelt Roel. “Niet in de laatste plaats omdat dit huis uniek is. In Nobelhorst, maar ook in Nederland.” Geïnspireerd door het Vissershuis van Linda haar vader, ontwierpen ze een nieuwbouwhuis met oude looks. “Doordat we oude dakpannen en gepotdekselde houten planken hebben gebruikt, lijkt het alsof dit huis er al honderd jaar staat. Dat is wat we wilden”, zegt Roel trots. “Het huis past perfect in het dorpse Nobelhorst.” Om het huis deze bijzondere uitstraling te geven, zocht Roel een bijzondere bouwer. Hij koos voor Houtbouw Holland. Een bouwbedrijf dat tot voor kort geen ervaring had met het bouwen van huizen, maar gespecialiseerd is in houten schuren.

Het houten huis werd verkozen tot het meest dorpse huis van Nobelhorst. (Foto: Adrienne Norman) Toch durfden Roel en Linda het aan. En het resultaat mag er zijn. Om zeker te zijn van voldoende zon in hun tuin, hebben Roel en Linda het huis op het uiterste randje van de kavel gepositioneerd. “Dat is niet gebruikelijk, maar we zijn blij dat we deze keuze gemaakt hebben. We hebben ook gekozen voor een kleiner huis dan dat we hadden, maar we hebben voldoende ruimte en kunnen als het moet ook de garage nog ombouwen tot slaapkamer.”

Kom in de kas

Wie zelf een huis bouwt heeft de vrijheid om dergelijke keuzes te maken. Dat is soms spannend, maar het eindresultaat is al die spanning meer dan waard, zo beaamt ook Roel. Het is de eerste keer dat de Binnenkijkroute in Nobelhorst wordt georganiseerd. Wie nieuwsgierig is naar de huizen in Nobelhorst, kan tussen 11.00 en 15.00 uur een routekaartje ophalen in de Informatieschuur aan de Nobellaan. Hier wordt ook vast een tipje van de sluier opgelicht

10% k op al orting le vlo e in ap ren ril en m ei

Almere Buitenvaart

Kom kijken hoe alles groeit en bloeit

Zaterdag 7 april van 10.00 - 16.00 uur

De volgende kwekers openen hun deuren: - Dutch Lilies - Artemis Lilies - Kersenboertje - Termeulen Roses - Huyskweker Almere - Weet hoe je Leeft - Bright Orchids - Klusvlinder - Onze volkstuinen - Sticker Rozen Met diverse activiteiten, ook voor de kinderen en natuurlijk onze mooie bloemen en planten

Www.buitenvaart.com

Beton Ciré: Creëer meer dan sfeer

van het nieuwste buurtje Het Laar. Dit bijzondere stukje Nobelhorst ligt midden in de natuur. Er komen 12 grotere zelfbouwkavels en zes boshuizen. De verkoop van de zelfbouwkavels en de huizen zal voor de zomervakantie 2018 van start gaan. Voor meer informatie over de Binnenkijkroute en de sneak preview van Het Laar in Nobelhorst, kijk op www.nobelhorst.nl.

Passie voor Beton Puur en heel bijzonder. Dát zijn de drie producten van Beton Passie. Toch heeft elk product haar eigen speciale eigenschappen, zodat ze stuk voor stuk uniek zijn. Beton Passie laat u graag zien wat de kracht is van pure ambacht. Alle producten zorgen namelijk voor een combinatie van een uniek gevoel, een huiselijke sfeer en persoonlijkheid in alle ruimtes. En dat alles is met liefde gemaakt, zodat thuis het allerfijnste plekje wordt…. Proef de verschillende sferen die elk product met zich meebrengt en kies de meest bijzondere!

T GIE EN R E VLO

Naast een fijne, huiselijke sfeer, creëer je met Beton Ciré ook gemak. Het beton is water- en schokbestendig en geheel voegloos. Het is toepasbaar in uw keuken, badkamer, douche of wastafel, maar ook op de achterwand van uw toilet, de openhaard en uw tafel. Kortom: Beton Ciré kan je toepassen waar en hoe jij dat wilt.

IJZE STER R K

Beton Passie Gietvloeren Een prachtige basis voor het hele huis. Onze gietvloeren van beton en polyurethaan zijn slijtvast en vloeistof dicht en geven elk interieur een special touch door de kracht van hun eenvoud. Het laat meubels en accessoires meer spreken, en laat elke ruimte optisch groter lijken. Stone Gietvloeren is niet alleen een schitterende toevoeging aan een strak en moderne interieur, het valt ook prachtig te combineren met een landelijke, romantische, stoere of industriële stijl.

Openingstijden: Vrij 13.30-17.00 uur, za zie onze website Operetteweg 3E (Naast Politiebureau Muziekwijk-West) 1323 VJ Almere Tel. 036 5374494

www.interpleister.nl


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

50

Tuinieren in het voorjaar Maak de tuin klaar voor het voorjaar ALMERE – Het is bijna lente. Het voorjaar staat weer voor de deur. Als de temperatuur straks oploopt en de natuur zich voorbereidt op een groeiseizoen, wordt het weer tijd om de tuin eens een goede onderhoudsbeurt te geven. Denk aan onkruid wieden, zodat de verspreiding van onkruid wordt beperkt. Beschermingsma-

teriaal zoals bladeren kan weggehaald worden, nadat de vorst is geweken. Vaste planten zoals rozen en hortensia’s kunnen nu gesnoeid worden. Snoeien bevordert de nieuwe groei. Haal het ‘oude hout’ uit de hortensia’s en de takken die ouder zijn dan drie jaar kunnen het beste tot de bodem teruggesnoeid worden. Tuinplanten bemesten bevordert de groei. Het terras kan voorjaar klaar gemaakt worden. Spuit de stoep schoon en haal het onkruid tussen de stoep vandaan. Plaats een tuin- of/en bistro set op het terras en kleedt het terras aan met mooie plantenbakken met voorjaarsbloeiers. Dan is de tuin klaar voor het voorjaar! (Foto: Shutterstock)

Hoveniersbedrijf leenheer heeft nog tijd over voor u tuin Aanleg en onderhoud Bestratingen / herbestrating Schuttingen Voor particulieren en bedrijven Vraag snel een offerte aan info@hovenierleenheer.nl - 0653340520

www.hovenierleenheer.nl De tuinklussen in het voorjaar Als de dagen langer worden begint het tuingevoel bij iedereen weer te leven. De bollen en de violen en de voorjaarsheesters en vaste planten beginnen weer te bloeien en het gras kan weer gemaaid. De klussen in het voorjaar: Afknippen van vaste planten. Mesten van de borders. Snoeien van zomer en najaarsbloeiende heesters. Snoei bij boerenhortensia’s alleen de dorre bloemen, wordt hij te diep teruggesnoeid, dan knip je bloei-

hout weg en slaat hij bloei over. Hortensia Annabel’ mag wel kort teruggesnoeid worden, deze bloeit op het nieuwe hout. Verticuteren van het gras, dit doe je om het mos te verwijderen en het gazon meer lucht te geven. Eventueel kun je ook nog beluchten: dit is gaatjes prikken om nog meer lucht te geven en de waterdoorlatendheid op te voeren. Voorts gazon bemesten, inzaaien (bij temperaturen boven 15 graden kiemt gras in 10 dagen) en eventueel

een mosdoder strooien. Reinigen van de bestratingen: Dit kan door schrobben met een algenmiddel of schoonspuiten met een hogedrukreiniger. Het nadeel hiervan is dat je weer kieren krijgt tussen de stenen en dat je stenen poreuzer worden, waardoor er weer sneller algengroei kan optreden. Zo dit zijn een aantal tips van mij, mochten er vragen zijn of heeft u klussen die u zelf niet ziet zitten, kunt u altijd een beroep op mij doen.

Ed Schuurman Hovenier

www.edschuurmanhovenier.nl

Parelmosstraat 2, 1314 MN Almere Telefoon 036-5332856, Mobiel 06-50662514

Frisse lucht binnen, insecten buiten Daarom kiest u een Unilux hor! Altijd op maat Kwaliteit uit Nederland Keuze uit alle RAL kleuren Gratis montage

Meest verkochte plisséhordeur van Nederland!

Kijk voor ons complete assortiment raamhorren & hordeuren op www.unilux.nl Uw

Adverteren in Almere DEZE WEEK? Bel (036) 53 00 765 of mail naar: info@almeredezeweek.nl

dealer:

Koster Zonwering Markerkant 1205/2 - Almere - tel. 036 5347191

www.kosterzonwering.nl


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

51

Wonen in de luwte van het Kathedralenbos

OOSTERWOLD – Op de hoek Tureluurweg/Emile Durkheimweg in Oosterwold zijn elf bouwkavels ontwikkeld waarop vrijstaand of 2-onder 1 kap gebouwd mag worden. In een hofje met fruitbomen en fruit-dragende hagen realiseert de stichting EcoFruitHof elf bijzondere woningen voor mensen met groene vingers en een sociaal hart. De bouwkavels worden gerealiseerd in een begeleid Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en hebben een gemiddelde afmeting van 1.200 vierkante meter bruto. De vrijstaande woningen zijn 150 vierkante meter b.v.o. inclusief vrijstaande grote berging. De 2- onder 1 kapwoningen zijn 75 vierkante meter b.v.o. inclusief een half zo grote berging. De prijzen zijn begroot op resp. 210.000 euro en 375.000 euro, de kavelmaat en uiteindelijke inkoop en specificatie bepaald de uiteindelijke vrij op naam-prijs. De woningen zijn bijna energieneutraal en uitgerust met 24 zonnepanelen, een geluidsarme warmtepomp, comfortabele vloerverwarming en een ventilatiesysteem met een warmte-terugwin-installatie. De gevels zijn van een goed isolerende aluminiumkozijnconstructie met triple glas, wat niet alleen de warmte en koude tegenhoudt, maar ook het geluid. De gevels zijn van beton en vragen geen tot weinig onderhoud, het stukadoren van de gevel in diverse kleuren is optioneel mogelijk. Inschrijven kan na de informatieavond, die donderdagavond 5 april om 20.00 uur wordt gehouden aan de Edvard Munchweg 107a in Tussen de Vaarten in Almere. Voor aanmelden en meer informatie: www.ecofruithof.nl.

In een hofje realiseert de stichting EcoFruitHof elf bijzondere woningen voor mensen met groene vingers en een sociaal hart. (Foto: aangeleverd)

Ouderen houden eengezinswoningen bezet ALMERE - De positie van senioren op de woningmarkt is tweeslachtig. Hun verhuismobiliteit is gering en zal in volgende generaties naar verwachting alleen maar afnemen. Door niet te verhuizen, houden ze eengezinswoningen bezet.

Met het oog op doorstroming en de differentiatie van de woningvoorraad zou het wenselijk zijn als er meer voor ouderen aantrekkelijke woonproducten worden ontwikkeld, zodat er meer eengezinswoningen uit voorraad vrij komen. Dit is nog niet zo eenvoudig, want ouderen zijn kritisch en hebben een goed alter-

natief: blijven zitten. Enkele tientallen extra doorstromers per jaar moet haalbaar zijn. Tegelijkertijd zijn aanpassingen aan de huidige woningvoorraad gewenst, zodat senioren zo lang mogelijk in hun huidige woning kunnen blijven wonen (en juist niet verhuizen).

www.easysit.nl | dé zitspecialist van Nederland

Ervaar maatwerk

en de juiste ondersteuning!

TIE

INRUILAC Ontvang

nu tot

, 0 € 45 r uw terug voo el! oude sto

SERIE FACILE TER INTRODUCTIE MINIMAAL 10 % KORTING!

• eigen fabriek • maatwerk v.a. 1495,- • snelle levering Bel 088-6 220 220 voor een gratis demonstratie bij u thuis of bezoek onze showroom. Easysit Hilversum Verlengde Zuiderloswal 8a

Easysit Barneveld Anthonie Fokkerstraat 43

1000m² verlichting in Almere Washingtonstraat 264, Almere Doemere, naast Praxis en Prominent

Tel: 036-5490462 www.lamponline.nl


Meer info: www.bouwsaam.nl | 036 -7600 493 Voordelen Vogelhorst Villa’s

t e re G & t e e M Buitencentrum Almeerderhout Vogelhorst Villa’s

13.800 uur il 201 Aprtot 14 00 van 11.

van 11.00 tot 13.00 uur

• Ruime kavels van minimaal 630m2 • Keuzevrijheid om de woning te personaliseren • Stad en uitvalswegen dichtbij • Veel privacy, ook buiten! • Villa’s van ca. 150 m2 - 200 m2 of groter

) 0,– (vrij op naam Vanaf: € 539.50

Laat u inspireren tijdens de Meet & Greet in het Buitencentrum Almeerderhout, adres: Kemphaanlaan 4, Almere

Kijk voor de andere woningtypen op vogelhorstvillas.nl


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT

53

LENTE ACTIE

AL 25 JAAR EEN BEGRIP IN ALMERE

• • • • • • •

GRATIS

MOTOR INCL. AFSTANDBESDIENIN G

BUITENZONWERING TERRASOVERKAPPINGEN RAAMDECORATIE SHUTTERS ROLLUIKEN ALU & STAAL HORDEUREN REPARATIE & ONDERHOUD

ALLE LUXAFLEX RA DECORATIES EN HO AMRREN

10% KORTING*

BEZOEK OOK ONZE TERRASSEN WERELD! Industrieterrein Gooise Kant Antennestraat 20, Almere (036) 536 55 35 www.sun-select.nl www.luxaflexdealeralmere.nl * Vraag naar de voorwaarden. Geldig t/m 30 april 2018

25,0°C

26,0°C 26,0°C 24,0°C

? ?

swinging gate

garage door

terrace awnin g terrace awning

light light

bedroom’s shutte

r

BIJ AANSCHAF 3 SCREENS OF RO

living room’s

shutter

LLUIKEN

G R A T IS* SOMF Y CONNEXOON


Ambachtelijke Meubelstoffeerderij

Elke woensdag en zaterdag op de markt in Almere!

Kunststof tuinhuizen - Bergingen - Aanbouwen

DE CUYP

Vraag naar de speciale voorjaarskortingen

Wij zijn gespecialiseerd in: ♦ Antiekrestauratie ♦ Alle soorten houtbewerking ♦ Leerrestauratie ♦ Opnieuw stofferen en bijkleuren van stoelen banken en fauteuils ♦ Opnieuw bekleden van boot- en caravankussens euils op lengte maken Faut ♦ ♦ Stoelen lijmen en verstevigen ♦ Politoeren van meubelen ♦ Rieten en biezenmatting ♦ Meubels logen en ontlakken ♦ Reparatie klokken

•• zel zelf ontw twerp f on erpe enn in in3D 3D • ook voor zefbo • ook voor zel lfbou w uw • bezoek on s showterrei n

036-26 00 004

www.romahaus.com J.-D.- Lauenstein-Straße 1 Tel.: 0049 5936 92 3412 49767 Twist (net over de grens bij Emmen) E-mail: info@romahaus.nl

A eenn n ee ren jare All ja de ip op begr opg de ip gr be en da woens mar kt ag kt rd te ar m za ag rd te za e er e lm er A vann Alm va

Altijd een duidelijke, geheel vrijblijvende offerte vooraf bij u thuis, door heel Amsterdam en omstreken, en schriftelijk 3 jaar garantie !

Hét adres voor woninginrichting. Ook voor witten, behangen en verbouwingen!

RUIM 40

NIEUWE KAST

OUDE BEKLEDING

NIEUWE BEKLEDING

Mr. Auke van der Meer is de opvolger van Mr. S.C. Trip, de eerste notaris in Almere.

Ook voor uw tuinvergroting!

Bent u ontevreden, bel ons. Bent u tevreden, vertel het door...

OUDE KAST

Notariskantoor met een vertrouwd gezicht.

JAAR

VAN VADER OP ZOO

N

Binnenkort ook in Lelystad

Bel geheel geheel vrijblijvend een van van onze Bel vrijblijvend een onze vertegenwoordigers vertegenwoordigers

036 00004 004 036-- 26 26 00

Voor een bezoek aan huis, onze werkplaats of de zaterdagmarkt op het Stadhuisplein in Almere Voor een bezoek aan huis, onze werkplaats of de zaterdagmarkt op het Stadhuisplein in Almere

www.meubelstoffeerderijdecuyp.nl

Edvard Munchweg 16a, 1328 MA Almere, Tel. (036) 5374432

info@almeernotaris.nl www.almeernotaris.nl

OP MAAT WOENSDAG DONDERDAG

ACTIEDAGEN VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

4 6 7 5 8 APR APR APR APR APR

! t f l e h e d r o o v n ë e i z e o l a J Alle ERBAND D D A L T : OOK ME M U I N I M BOE, ALU M A B , C V HOUT, P

MAATWERK MET VELE KLEUREN, MATERIALEN, BREEDTES

PAK NU HET VOORDEEL A-kwaliteit, beste advies, lage prijzen: samen met onze fabrikanten!


ALMERE WOONT ALMERE LEEFT A&K Voogd Klusexpert XL W W W. K L U S E X P E R T X L . N L

Verbouwen Aanbouwen Keukens plaatsen Dak Kapellen Vloeren/wanden Badkamer Renovatie Meubels op maat Laswerk Plafonds En nog veel meer

Flevoland heeft een eigen “Duurzaam” kurk productie bedrijf met een nieuwe WebWinkel!

Adri Voogd Tel. 06 - 30 41 42 16 a.voogd@klusexpert.nl Kevin Voogd Tel. 06 - 30 71 22 39 k.voogd@klusexpert.nl

De eind oktober 2017 overgenomen Overname van Thole door Van Alten. activiteiten van Thole B.V. door vanal- teur van zeer betaalbare 3D Deco kurk voor op de ten.eu B.V. zijn nieuw leven ingeblazen wand. Deze zijn te vinden op de site van Kurk&Co en voor inwoners van Flevoland ook te bekijken

door het team van vanalten.eu / Thole! en te kopen tijdens de “factory Sale” dagen op KURK is een zeer duurzaam product met unieke eigenschappen. Er zijn maar weinig kurk bedrijven in Nederland die eindproducten kunnen produceren van (kurk) halffabricaten en vanalten.eu heeft daarvoor de meeste machines in huis van alle Nederlandse kurk-bedrijven. Uniek dus dat dit bedrijf in Flevoland is gehuisvest! Vanalten.eu levert voornamelijk aan bedrijven maar er is een website/webwinkel Kurk&Co; www.kurkenco.nl gelanceerd om rechtstreeks kurk producten te verkopen aan particulieren. Het betreft hier heel veel verschillende producten van kurk tegen de scherpste prijzen van Nederland. Vanalten.eu bezit een grote voorraad Kurk voor op de wand en vloer en is exclusief impor-

4,5 en 6 april 2018 (zie de advertentie in deze krant en check de site). Kurk komt, terecht, weer meer in de belangstelling. Het is een natuurproduct, duurzaam en bezit veel fijne kenmerken. Kurk is isolerend, dempend en uitstekend geschikt als ondervloer of als topvloer, maar ook aan de wand. VanAlten.eu kan op maat plak vloeren maken, in diverse kleuren, wand kurk in diverse dessins en prikwanden, panelen. Ook leveren wij zwevende kurk vloeren in vele dessins (ook hout dessins etc.) waarbij alle voordelen van kurk op de vloer aanwezig zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.vanalten.eu www.kurkenco.nl

JALOEZIEËN OP MAAT

VOORDEEL SPEKTAKEL 5 DAGEN

l i r p a 8 n e 4, 5, 6, 7

, n e g a d 5 Slechts elft! h e d r o o v s e All

ZONWEREND, GEEN HINDERLIJK LICHT, SFEERVERHOGEND

facebook.com/simplyoutletDoemere

Neem maten mee Maak een foto!

Almere Woont Almere Leeft  

Uitgave van Almere DEZE WEEK.

Almere Woont Almere Leeft  

Uitgave van Almere DEZE WEEK.