Page 1

opleidingen voor volwassenen voorjaar 2017

blijven leren!

ROC van Twente maakt het mogelijk

3

6

11

19

weer vormgeven aan je toekomst

is beauty in the eye of the beholder?

leren van de meesters in het vak

het is nooit te laat om te leren

opleiding filosofie

excellentietraject

omgaan met hindernissen

training, cursus of opleiding?


blijven leren! / ROC van Twente

klas voelt als een tweede familie De groep van de Entreeopleiding ‘Assistent dienstverlening en zorg’, voelt voor de deelnemers als een tweede familie. In een jaar tijd is een hechte band ontstaan. Ze nemen na het examen dan ook met moeite afscheid van elkaar.

De stemming zit erin bij de dertien deelnemers. Docent Ellen Schaap (62) heeft koekjes mee­ genomen vanwege de laatste les en haar verjaardag. Ze is trots op deze warme groep. ‘Het is een klas met veel accenten en culturen. Cursisten van alle leeftijden en uiteenlopende achtergronden.’

‘de leraren en de opleiding hebben mij emotioneel sterker gemaakt’

uit Twente en verder Neem Steffanie Bos (42) uit Enschede. Ze werkt bij het Hengelose schoonmaakbedrijf Adrie Reerink en zit hier om alsnog een diploma te halen. Of Denise Sempel (33) die veertien jaar geleden voor de liefde vanuit Rotterdam naar Enschede kwam. Denise werkt op de afdeling Cleancare van het ziekenhuis. Hierna wil ze Medewerker Facilitaire dienstverlening niveau 2 gaan doen. Van iets verder komt de Hongaarse Viola Kalocsai (40) die in haar geboorteland nooit de

kans kreeg om te leren. Nu doet ze dat wel én ze loopt stage in een cafetaria in Enschede. ‘Ik kom uit een zigeunerfamilie en ik moest voor mijn familie zorgen. Daarom had ik geen tijd om te leren. Dat wil ik nu wel doen.’ Eén van de mannen uit de groep is de 38-jarige Karokh Housein uit Irak. Hij heeft lang moeten wachten op deze kans. Nu loopt hij stage bij Power Zuid. Daar heeft hij verschillende taken. Sport is zijn hobby.

altijd iets lekkers

Deze BBL-opleiding op niveau 1 is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar die geen diploma heeft. Met dit diploma kunt u gaan werken of doorstromen naar niveau 2. Meer informatie vindt u op www.rocvantwente.nl/entree.

2

De ‘oma van de klas’ is Antoinett Bochi (53) uit Syrië en sinds 24 jaar in Nederlands. Ze neemt altijd iets lekkers mee. De begin­ tijd in Nederland was moeilijk. Ze is wel veertien keer met haar vijf kinderen verhuisd en ondergedoken. En geholpen door de kerk. ‘Ik ben Nederland dankbaar.’ Als vrijwillige tolk helpt ze al twintig jaar migranten en asielzoekers. Volgend jaar wil

ze maatschappelijk werk op niveau 3 gaan doen en een klein bedrijf beginnen. Liefst met haar dochter. ‘Ik wil een verzorgingshuis openen, niet alleen voor Syriërs, maar ook voor gehandicapten en andere mensen die zorg nodig hebben. Ik wil ze ook de taal leren. Zelf heb ik hard moeten vechten om naar deze school te kunnen. Ik voelde me vaak een klein kind. Ik ben Ellen dankbaar voor haar geduld. Ze is een supermeid.’

verder leren Zarouhie Elbekian (44) kwam vier jaar geleden vanuit Libanon naar Enschede. In Libanon, haar geboorteland, kon ze haar vwo niet afmaken. Zarouhie loopt stage bij Alifa en treedt als tolk op bij de afdeling vluchtelingen. Na de stage kan ze daar blijven en wil ze doorstromen naar niveau 2. ‘Uiteindelijk wil ik graag een administratieve functie.’ Ze is de beste van de klas volgens de groep. ‘Ik wil me blijven ontwikkelen.’ Rawaa Ismael (41) zit tegenover haar en wil verder in de zorg. ‘We weten hoe pijn voelt, dus kun je andere mensen die hulp nodig hebben, tederheid en liefde geven. Tijdens mijn stage bij Olcea Thuiszorg Hengelo had ik vaak het gevoel dat de cliënten ‘tantes’ waren. De leraren en de opleiding hebben mij emotioneel sterker gemaakt.’


blijven leren! / ROC van Twente

weer vormgeven aan je toekomst Iedereen weet dat leven betekent dat je hindernissen moet nemen. Je dromen in rook zien opgaan, geliefden verliezen, in de tang genomen worden door een geldwolf, vluchten voor een oorlog. Het betekent vaak van onderaf opnieuw beginnen, met weinig, je vrienden kwijtraken. Vaak verdwijnt dan ook het geloof in jezelf. Het is bijna onmogelijk om dan uit die cirkel te stappen. Je hebt een steun in de rug nodig.

Monique

het maakt me gelukkig als ze uitstromen Ellen Bulthuis, 24, instructeur van jongerengroepen bij Scoren met Gezondheid, heeft gevoel voor dit werk. ‘In deze groepen voelt iedereen zich vertrouwd. Al die individuen worden een groep. Dan pas kruipen ze als slakken uit hun huisjes, geven ze zich heel voorzichtig bloot en leren ze accepteren wie ze zijn. Daarbij helpen ze elkaar. Dat gebeurt in verschillende stappen. Er zijn mensen bij die vrijwillig komen en er zijn mensen bij die moeten, bijvoorbeeld in het kader van handhaving. ‘In zo’n groep zitten 15 jongeren die echt niet allemaal hetzelfde doen, maar sport verbroedert. Ze moeten samenwerken, zijn fysiek bezig, moeten op elkaar vertrouwen. Zij bepalen wat we gaan doen; boksen, een balspel, schaatsen, ook de Syrische jongens die dat nooit gedaan hebben. En kun je niet meesporten, dan help je turners opvangen, ben je scheidsrechter of deel je de teams in. Sport is een middel, nooit het doel. We helpen mensen zo een vicieuze cirkel te doorbreken. Het maakt me gelukkig als ze uitstromen naar een beroepsopleiding.’

ook voor volwassenen

Ellen

Soms slaat het noodlot onbarmhartig toe. Monique verloor kort na haar scheiding haar baan. En ook haar ex-man verloor zijn baan. Ze waren tweeverdieners; ze werd bijstandsmoeder. En toen ze een nieuwe baan vond, botste ze op weg naar haar eerste werkdag met haar scooter tegen een lantaarnpaal. Ze verbrijzelde haar enkel en haar kuitbeen. ‘Ik was wanhopig, zat alleen thuis met twee jonge kinderen, in de bijstand, waar ik ook nog in gekort werd. Ik had geen geld voor de fysiotherapeut en kon niet revalideren. En toen kwam het project ‘Scoren met Gezondheid’. Daar begeleidden ze me bij het bewegen. ‘Wat je wilt en kunt, dat doe je.’ Ik was onzeker, schaamde me en ik voelde me niet goed, te zwaar, had altijd hoofdpijn en sliep slecht. Maar de groep was echt heel leuk en de gesprekken met elkaar tijdens het sporten hielpen.’ Monique werd weer gezond. ‘Ik ben er weer’, zegt ze. ‘Ik werk nu 32 uur per week bij een drukkerij in Oldenzaal. Heel ander werk, maar ik vind het leuk.’ Moniques dochter ziet het ook: ‘Mama is veel blijer.’

Monique nam deel aan ‘Scoren met Gezondheid’ bij ROC van Twente. Ook ‘Baanbrekend Landschap’ een project van Landschap Overijssel en AOC Oost biedt mensen uitkomst. Ze bieden mensen nieuwe kansen in een omgeving die niet oordeelt, maar steunt en zelfvertrouwen geeft. Tijdens sport of in het groen hervinden deelnemers zichzelf. Zo ontstaat er weer ruimte voor verdere ontwikkeling. Soms in de richting waarin het traject hen meeneemt, soms in een heel andere richting.

Wilt u meer weten over deze mogelijkheden of over de projecten? Kijk dan op www.twente-gezond.nl/inspirerende-initiatieven en op www.landschapoverijssel.nl/ baanbrekend-landschap.

3


blijven leren! / ROC van Twente

mรกรกk het in de proces- en PraktijkCentrum ProcesTechniek Oost-Nederland biedt kansen voor jongeren en werkenden

4


blijven leren! / ROC van Twente

levensmiddelen­industrie Bijna alles wat een mens in zijn dagelijks leven gebruikt, is gemaakt in de procesindustrie. En bijna alles wat we dagelijks in de supermarkt tegen komen, is afkomstig uit de levensmiddelenindustrie. Al die producten moeten gemaakt worden door vakmensen.

Geschat wordt dat er in de periode 2016-2020 zo’n 600 nieuwe procesoperators op mboen hbo-niveau nodig zijn. Daarnaast vraagt de procestechnologie in Oost-Nederland om engineers/servicemonteurs en mechatronici: zo’n 200 mbo’ers en 80 hbo’ers. Volop werkgelegenheid dus, voor net afge­ studeerden en voor mensen die zich hebben laten omscholen tot procesoperator. Bovendien worden door automatisering en nieuwe technieken steeds hogere eisen gesteld aan de procesoperators en ook gaan veel oudere medewerkers met pensioen, waardoor de vraag naar goed opgeleide medewerkers verder toeneemt.

‘er zijn de komende vier jaar zo’n 600 nieuwe proces­ operators nodig’

PraktijkCentrum ProcesTechniek Daarom hebben de scholen voor beroeps­ onderwijs in Oost-Nederland (ROC van Twente, AOC Oost en Saxion) samen met een groot aantal bedrijven in de proces- en levens­ middelentechnologie het PraktijkCentrum ProcesTechniek Oost-Nederland (PCPT OostNederland) opgericht.

voor jongeren en werkenden Jongeren maken hier kennis met bedrijven in de proces- en levensmiddelenindustrie in hun eigen regio en ze kruipen in de huid van vakmensen als procesoperators, onderhouds­ monteurs en analisten. Voor volwassenen biedt het PraktijkCentrum ProcesTechniek een gouden kans voor gemotiveerde medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe werkomgeving of toe zijn aan een nieuwe uitdaging. En werkt u al in de proces- en levensmiddelen­ industrie, dan biedt het PCPT mogelijkheden om uw kennis en vakmanschap op peil te houden.

professional voor professionals Henk Schuldink is docent procestechniek bij ROC van Twente. Dat betekent dat hij op school lesgeeft aan mbo-studenten én op locatie lesgeeft aan medewerkers van bedrijven.

Topopleidingen 70 opleidingen van ROC van Twente kregen het Keurmerk Topopleiding 2017 van de Keuzegids Mbo. Daaronder vallen alle opleidingen van Laboratorium- en procestechniek. De procestechniekopleidingen staan zelfs met stip op de eerste plaats.

Meer weten? Check de website www.pcptoost.nl.

‘Meestal ga ik er dan al eerder naar toe. Ik moet kunnen sparren over wat er gebeurt in zo’n bedrijf om dit tijdens de lessen te kunnen gebruiken. Dus moet ik ook vertrouwd raken met de machines waar ze mee werken en met de bedrijfscultuur.’ In de procestechniek vindt een omslag plaats door de automatisering. En er verandert meer. ‘We richten ons niet alleen op nieuwe besturingstechnieken, maar ook op duurzaamheid, zuinig zijn met energie én met grondstoffen. In dit beroep moet je nieuwsgierig zijn naar vernieuwing.’ Maar als je al jaren in de procestechniek

werkt, is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. ‘Toch lukt dat ook’, zegt Henk. ‘In een bedrijfsopleiding kun je zittende medewerkers kennis laten maken met bijvoorbeeld auto­ matisering, zodat ze niet tegen de vernieuwing opzien en er zelfs open voor gaan staan. Dat laatste vinden bedrijven belangrijk.’ Henk benadrukt dat er veel kansen liggen in de procestechniek en op alle niveaus. ‘Straks moeten ook nog alle gaten die door de vergrijzing ontstaan worden ingevuld. Je maakt het dus echt in de proces­techniek!’

5


blijven leren! / ROC van Twente

is beauty in the eye of the beholder? filosofie op vwo-niveau voor volwassenen: ‘hier mag je met denken bezig zijn!’

‘Volgens mij moet je deze bewering splitsen’, zegt iemand. ‘Het gaat om een secundaire én een primaire eigenschap.’ Er wordt instemmend geknikt. Abstracte theorieën van allang gestorven filosofen als John Locke en George Berkeley komen tot leven in de discussie over de documentaire ‘De (onder)wereld van Willem Holleeder’. Kunnen we werkelijk zijn ‘ware gezicht’ leren kennen? Bestaat dit eigenlijk wel? Heeft een mens eigenschappen die we objectief kunnen vaststellen? Of worden de eigenschappen aan een persoon toegekend door de mensen met wie de persoon te maken heeft? Is ‘beauty (or ugliness) in the eye of the beholder’?

De volwassenengroep filosofie vwo van het VAVO Lyceum van Twente in Enschede werkt na een algemeen basisjaar toe naar het eind­ examen over ‘scepticisme’. Een onderwerp waarin gangbare ideeën over onze verhouding tot de wereld om ons heen aan het wankelen worden gebracht.

durf te denken ‘Je leert echt een andere manier van kijken’, vindt Karin. ‘De theorieën zijn soms erg abstract, maar door de praktijkvoorbeelden krijg je er vat op. Ik vind het fijn dat hier ruimte is om met denken bezig te zijn. Daarom vind ik de uitspraak van de filosoof Kant: ‘Durf te denken’ ook zo mooi! Echt nieuw voor mij is de Socratische gespreksvoering. Vanuit

een nieuwsgierige, open houding probeer je erachter te komen hoe iemand over iets denkt. Zonder helpen, zonder oordeel of oplossing.’

waarom doen mensen iets Natasja: ‘Bij mij thuis vroeger ging het vooral om zaken als uiterlijk, het huis dat je had, het soort auto. Ik was zelf al een tijdje bezig om meer naar ‘de binnenkant’ te kijken: waarom doen mensen iets, hoe denken ze? Filosofie sluit daar heel mooi op aan. Ik probeer het nu zelfs in de kleutergroep op mijn werk toe te passen: ik zeg bijvoorbeeld niet dat ze niet mogen pesten, maar vraag wat ze daarbij voelen. Zo wordt het gesprek opener en bereik je soms ook meer effect.’

‘vanuit een nieuws­gierige, open houding erachter komen hoe iemand over iets denkt’ Als je stilstaat bij de manieren waarop waarden binnen verschillende culturen tot uiting komen, oordeel je minder snel over bepaald gedrag. Dat iemand mij geen hand wil geven, kan van alles betekenen. Niet perse dat hij geen respect voor mij heeft.’

Plato-aanhanger

kritischer

Naast Filosofie biedt het VAVO Lyceum van Twente ook de opleidingen Informatica en Geschiedenis voor volwassenen. De opleidingen starten weer in september 2017. Meer informatie vindt u op www.vavolyceumvantwente.nl.

6

Luch is vooral kritischer geworden: ‘Ik denk langer na voordat ik een mening vorm. En ik check of het allemaal wel echt klopt.’ ‘Dat doe ik ook bij krantenberichten’, zegt Ria. ‘Bij wetenschapsfilosofie hebben we gezien hoe feiten soms gemanipuleerd worden. Ik geloof niet meer zomaar alles. Met mijn eigen mening ben ik voorzichtiger geworden.

Hans wilde na zijn pensioen zichzelf beter leren kennen. ‘Ik ben tot de verrassende conclusie gekomen dat ik mijn hele leven al een Platoaanhanger ben geweest! Ik geloof in een onsterfelijke ziel die in zichzelf veel wijsheid heeft. Mijn geloof in het goddelijke vindt in de denkbeelden binnen de filosofie een mooie aanvulling. Verder is het erg leuk om in de opleiding andere mensen te ontmoeten die hun wijsheid met je willen delen.’ ‘Het samenkomen, samen over dingen praten vind ik heel inspirerend’, zegt Nellie. ‘De theorieën zijn wel veel moeilijker dan ik gedacht had. Toch bieden ze een invalshoek om gerichter over dingen na te denken. Ik ben me weer veel meer gaan interesseren voor alles wat zich in de media afspeelt. Alsof ik wakker geschud ben.’


blijven leren! / ROC van Twente

‘mam, als jij een onvoldoende haalt, dan spreek ik jou daar ook op aan hoor!’

Verzorgende IG derde leerweg een mbo-diploma op niveau 3 in 40 weken

Ze hebben net hun eindpresentatie achter de rug. Anita Boesekool (51), Elly Lucas (49) en Herma Bathoorn (61) zitten in de eindfase van de opleiding Verzorgende IG derde leerweg. Alle drie vonden ze de mogelijkheid om deze opleiding in 40 weken te doen heel fijn.

‘Het was wel veel: de leerstof en zelfstudie! Het kost energie en tijd om alles te verwerken en in je op te nemen. Maar misschien nog wel belangrijker is dat je al heel lang niet in het onderwijs hebt gezeten en dat je weer moet leren om te leren. We moesten ook leren om te plannen: je gezin, werk, studie en alle familie en sociale dingen.’

werken met Canvas Ze zagen er als een berg tegenop; de digitale leeromgeving Canvas. ‘Maar je leert juist door Canvas om te gaan met de mogelijkheden van je eigen computer’, zegt Elly. Als ze erop terug kijkt, valt het ontzettend mee. ‘Ik ben veel handiger geworden en ik zit nu zelfs in de computergroep op mijn werk. Wie had dat ooit gedacht’, zegt ze schaterend.

support De familie reageerde positief. ‘Goh, wat knap dat je op jouw leeftijd nog gaat leren!’, zeiden ze tegen Anita. Herma’s man moest meer in de huishouding doen en dat ging eigenlijk best goed! ‘Ik ben daardoor zelf ook makkelijker geworden, kan het veel beter loslaten’, zegt ze. Ook de kinderen leefden mee. ‘En mam, heb je het weer gehaald?’, vroegen ze Anita. Elly weet nog dat haar zoon in het begin zei : ‘Mam, als jij een onvoldoende haalt, dan spreek ik jou daar ook op aan hoor!’ De lesgroep was geweldig. ‘Een supergroep. We hebben veel geleerd van elkaar, elkaar ruimte gegeven en elkaar aangevuld. Ondanks al onze verschillende werklocaties, achtergronden en leeftijden hebben we elkaar gemotiveerd en gestimuleerd!’

kwaliteitsslag ‘We hebben meer kennis, inzicht en vaardig­ heden opgedaan. We kunnen dus de cliënt nog beter begeleiden en ik vind ook dat daardoor de kwaliteit van zorg omhoog gaat. Mijn kijk op zorg is veranderd, net zoals mijn inlevingsvermogen is veranderd. Je ziet meer en je kijkt breder, je stelt jezelf ook meer vragen. Als ik nu een arts spreek, kan ik de zorg die ik geef onderbouwen en heb ik meer diepgang.’ Herma vindt ook dat haar Nederlands is verbeterd. ‘En dat kan ik goed gebruiken bij het schrijven. Ik let veel meer op hoe en wat ik schrijf bij de rapportage. We zijn ons bewuster van wat we doen en hoe we het uitdragen’, beamen ze alle drie.

alles! Meer weten? Kijk op www.rocvantwente.nl/vz-ig-derdeleerweg.

Op de vraag wat de opleiding heeft bijge­ dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling, reageert Elly als eerste: ‘Alles!’, roept ze.

De anderen vullen aan. ‘Als ik terugkijk, denk ik, jeetje, wat heb ik veel geleerd. We hebben meer inzicht gekregen in onze eigen persoonlijkheid en dat had geen van ons verwacht! Ik sta veel sterker en ben als mens enorm gegroeid.’ ‘Ik heb gewoon veel meer zelfvertrouwen gekregen en kan nu grenzen stellen, waardoor er meer balans is tussen werk en privé. Tot hier en niet verder’, kan Herma nu zeggen.

bijna klaar ‘Het is veel sneller gegaan dan ik had gedacht’, zegt Elly. ‘We moeten ook zeggen dat we goed begeleid zijn door de docenten, we kregen als het nodig was ook persoonlijke aandacht!’ ‘Er was altijd ruimte voor vragen’, vult Anita aan. ‘Wat ik fijn vond was de goede sfeer waarin je jezelf kon zijn. Daardoor ontstond ook ruimte om van elkaar te leren.’

7


blijven leren! / ROC van Twente

van stilstand naar werk in de logistiek

8


blijven leren! / ROC van Twente

Dat traject is ontwikkeld door Henri Brookhuis, toenmalig Manager Logistics bij hetzelfde bedrijf, Bichem Boedhoe en Nelleke Nijland, beiden Adviseurs Werk van het Werkplein Enschede, en het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente. In 2015 besloten ook POCO, RESIN-YPAREX en Geas Energiewacht, de ‘buren’ van Hartman, mee te gaan doen. Onder hun medewerkers is inmiddels een flink aantal oud-deelnemers aan het voorschakeltraject én de nieuwe krijgen er les, zoals vandaag in het magazijn van het eerste Nederlandse filiaal van POCO, een grote woonwarenhuisketen uit Duitsland. Hans Menning, Roy Hofstee, Frans Verboom en Frank van Gemert

80% betaald werk

‘Die jongens kunnen van alles’, zegt Roy Hofstee, praktijkbegeleider Kwaliteit en Logistiek bij Hartman Outdoor Products B.V. En Roy kan het weten, want hij heeft een belangrijke rol in het voorschakeltraject Logistiek.

‘Op deze manier leiden we mensen op die langs de zijlijn zijn komen te staan’, zegt Frank van Gemert, de huidige manager Logistics van Hartman. ‘We willen hen weer in het arbeids­ ritme laten komen en ze duurzaam plaatsen in een baan.’ ‘En dat lukt’, vult Bichem Boedhoe aan, ‘want inmiddels heeft 80% van de ongeveer 120 deelnemers betaald werk.’

het gesprek aangaan Nelleke en Bichem gaan op zoek naar mensen die voor dit traject in aanmerking komen. ‘Daar hebben we wel overredingskracht voor nodig’, zegt Bichem. ‘Mensen zijn bang om ‘ja’ te zeggen’ zegt Roy. ‘Ze zijn hun zelfvertrouwen kwijt. Als je lang thuis zit, verlies je sociale contacten. Je hebt geen geld om mee te doen, kunt niet meepraten, hoort nergens meer bij en de muur om je heen wordt steeds hoger.’ Dat herkent ook Frans Verboom, magazijnchef van POCO, ‘Als je het gesprek aangaat, hoor je meer. Ze willen vaak graag werken, maar er zijn gewoon geen mogelijkheden. Een dagdeel les op een heftruck kost al gauw € 250,-. Dat heb je niet als je een uitkering hebt. Nu betaalt de Gemeente Enschede dat.’

vast contract Twee van de mensen die door Roy bij Hartman zijn begeleid, hebben nu een vast contract bij POCO. ‘Die jongens kunnen van alles. Ze zijn verschrikkelijk goed, maar waren in het begin nog onzeker. Na de opleiding hebben ze weer vertrouwen in zichzelf.’ Zijn gezicht licht op: ’Ik wil ze allemaal wel houden.’ Ook Frans is zuinig op ‘zijn’ mensen. ‘Ze investeren drie maanden van zichzelf met behoud van uitkering. Dat zegt wel iets over hun motivatie.’ Frank vertelt hoe uit gesprekken met een van de deelnemers naar voren kwam dat hij licht autistisch is. ‘Daarna gaven we hem één taak tegelijk en je zag hem opleven. Nu heeft hij een baan na een hele periode bij de deur.’ Frank pakt zijn telefoon en laat een foto zien. ‘Kijk, die lach gaat gewoon niet meer van zijn gezicht af. Hij is een halve meter gegroeid sinds hij de opleiding heeft gedaan en werk heeft gevonden. Hij is echt gelukkig. Wij hebben afgesproken dat hij twee hele en drie halve dagen werkt. Als zijn tijd erop zit moeten wij zeggen dat hij naar huis moet, anders zou hij gewoon doorgaan. Bij een ander bedrijf viel hij buiten de boot. We hebben toen samen met Nelleke naar een oplossing gezocht. In die samenwerking vul je elkaar aan. Nu doet hij het prima.’

‘inmiddels heeft 80% van de ongeveer 120 deelnemers betaald werk’ sociaal hart

ik wil ze allemaal wel houden

Zit u thuis en wilt u weer graag aan de slag? Neem dan contact op met Werkplein Twente: www.werkpleintwente.nl. Ook bedrijven die aan dit samenwerkingsverband willen meewerken of iets vergelijkbaars willen opzetten zijn van harte welkom. Mail hiervoor naar info@rocvantwente.nl.

De meeste mensen die vanuit jaren stilstand gaan werken, moet je een beetje sturen. Dat doen Roy en Frans vol overgave. Zorgen dat hun mensen weer op tijd komen bijvoorbeeld. Roy gaat zelfs met deelnemers naar de sport­ school of gaat een kop koffie bij ze drinken om een stille zaterdag te doorbreken. Dat alles werpt zijn vruchten af. Zo vond een jongen die jaren dakloos was de weg terug. Nu volgt hij een BBL-opleiding op niveau 2 en hij doet het fantastisch.

En de opleiding kost een bedrijf niets. ‘Nou ja’, zegt Frank, ’die persoonlijke investering, daar heb je wel een sociaal hart voor nodig.’ Als deze groep klaar is, breekt voor Hartman het hoogseizoen aan. ‘Dan bieden we de deel­ nemers een contract van zes maanden aan via Timing. Zo zijn wij geholpen en doen zij extra werkervaring op, waardoor ze sneller doorstromen op de arbeidsmarkt. En dat lukt, al is het soms met en beetje nazorg’, zegt Frank lachend. ’Eén van de deelnemers kreeg een jaarcontract aangeboden bij een ander bedrijf. Toen heeft Roy hem de eerste maand dagelijks even gebeld om ervoor te zorgen dat hij op tijd kwam.’ Nu loopt dat vanzelf. We lopen naar het magazijn van POCO, waar ze vandaag les krijgen van Hans Menning, docent van ROC van Twente. Drie deelnemers laten zien wat ze al kunnen met de reachtruck. Hans geeft in alle rust aanwijzingen. Eerst staan de gezichten ernstig, dan verschijnt er een lach, ze ontspannen, het gaat goed. Weer een stap verder.

9


blijven leren! / ROC van Twente

BBL-opleiding Commercieel medewerker terug in Twente Ben Zwienenberg, Coördinator BBL Administratieve Opleidingen van het MBO College voor Management & Organisatie, is blij dat hij deze opleiding weer in Twente kan aanbieden. ’Er is altijd vraag naar goede commercieel medewerkers. En ook als je al een baan hebt in die richting, maar nooit een papiertje hebt gehaald, is het vaak verstandig dat wel te doen. Met een diploma sta je sterker en je kunt makkelijker verder leren.’

handel in je bloed Martijn Kienhuis, 19, heeft zulk bloed. Hij volgt de BBL-opleiding Commercieel medewerker niveau 3 en werkt bij Autobedrijf Brooks. ‘Daar mag ik binnenkort facturen maken.’ Nu nog is het vooral magazijnbeheer en boekt hij autoonderdelen in. Niet zo gek als je bedenkt dat hij hiervoor een opleiding Manager transport en logistiek volgde. ‘Handel moet wel in je bloed zitten, maar je moet ook de juiste papieren hebben. Nu leer ik van alles wat me in de praktijk van pas komt.’ Martijn heeft zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en handelt ook in zijn vrije

Meer weten? Kijk op www.rocvantwente.nl/ commercieel-medewerker-bbl-3.

10

tijd. ‘Mijn vader en ik zijn graag bezig met oldtimers. Die knappen we op en dan verkopen we ze weer. In de handel moeten er twee lachen. Daarom moet je eerlijk blijven. Anders ga je nat.‘ Hij werkt hard, maar geniet ook. ‘Je maakt veel mee, gaat overal heen. Laatst had een vriend dertien lantarenpalen over en hij wist niet wat hij ermee moest. Ik was ze in een dag kwijt!’

‘in de handel moeten er twee lachen’ Hij werd al benaderd door de directeur van een groot bedrijf, die zijn handelsgeest herkende. Hij kon direct aan de slag. ‘Mooi, maar toen heb ik gezegd dat ik al een baan heb. Ik word goed betaald. Dat is wel eens anders bij mijn klasgenoten. Maar je moet toch kunnen leven, anders kun je zo’n opleiding niet volgen. En een BBL-student is juist mooi voor een bedrijf. Het is een soort lease. Je krijgt iemand binnen, kunt kijken of hij bevalt en dan pas ‘kopen’.’ Dat ‘kopen’ zit er bij Martijn niet in. Hij is vastbesloten het zelf te gaan maken.

zondag is onze huiswerkdag Tom de Kluizenaar is 25 en volgt dezelfde opleiding. ‘Vroeger heb ik bijna niets afgemaakt, ik wilde liever werken. Ik maakte verkeerde keuzes, maar dat realiseerde ik me pas later. Wel werkte ik een aantal jaren bij mijn vader in zijn tandtechnisch bedrijf. Daar ontdekte ik dat ik graag in een echt commerciële omgeving wil werken en daarom besloot ik verder te kijken.’ Ooit koos hij voor een opleiding in de bouw, daar ligt wel zijn hart. Dus toen hij een vacature zag bij Raab Karcher, leverancier van bouwmaterialen, was dat de ideale combinatie: commercieel en dicht bij alles wat bouw is. Hij werd aangesteld als aankomend commercieel medewerker, maar op één voorwaarde: hij moest zijn papiertje halen. Nu is hij wel vastbesloten zijn opleiding af te maken. ‘Ik wil gewoon verder in deze commerciële functie: bezig zijn met mensen, contacten aannemen, kijken wat ik kan.’ Bij de intake bleek dat Tom capaciteiten genoeg heeft. ‘Ik mocht in niveau 4 beginnen, maar het leek me verstandig om eerst voor niveau 3 te gaan.’ Omdat Tom later is inge­ stroomd, moet hij een paar weken inhalen. Dat betekent ook meer thuis doen. Gelukkig is dat geen probleem. ‘Mijn vriendin volgt ook een opleiding. Zondag is onze huiswerkdag!’


! m o k l e w s i n e e Ieder

Overal in Nederland vind je Volksuniversiteiten. Die van Amsterdam is het oudst. Twee jaar geleden vierde die grote Volksuniversiteit het 100-jarig bestaan. Dit jaar was ook Den Haag zo oud en Hengelo zal over een paar jaar die eer te beurt vallen. Niet elke VU is op dezelfde leest geschoeid: de één werkt met veel subsidie, de ander met alleen vrijwilligers, de één heeft een eigen gebouw, de ander maakt uitsluitend gebruik van lokalen in een wijkcentrum, weer anderen werken samen met of zijn inmiddels gefuseerd met bijvoorbeeld bibliotheken. Onze constructie, zonder subsidie en al sinds meer dan 20 jaar een intensieve samenwerking met ROC van Twente (en voorlopers), is uniek.

We komen elkaar een paar keer per jaar in het land tegen en bespreken dan wat ons bezig houdt. Recentelijk hebben we ons gebogen over de vraag wie onze deelnemers zijn: wat is hun leeftijd, wat en hoe leren ze het liefst, hoe kunnen we ze bereiken? We hebben allemaal een breed aanbod, en ook de klassikale en persoonlijke manier van lesgeven geldt voor ons allemaal. We hebben landelijk gezien meer vrouwen dan mannen in de les, en de meeste deelnemers zijn tussen de 45 en 65, met uitschieters naar beneden en naar boven. Jongeren zien we niet veel bij de Volksuniversiteiten in Nederland. Maar, zoals een collega uit Lisse opmerkte: ‘Die jongere van nu wordt vanzelf een keer 45’. We willen benadrukken dat we in Hengelo voor iedereen, man of vrouw, jong of oud interessante cursussen hebben.

Voorjaar 2017

De meeste talencursussen zijn al in het najaar gestart en lopen tot mei. In het voorjaar staan opfriscursussen en vakantiecursussen op het programma. Nieuw zijn de kennismakingscursussen. Kennismaken met een vreemde taal, even ‘proeven’ en al even wennen aan een avondje leren in de week. Zo kunt u in slechts een paar lessen bekijken of het volgen van een jaarcursus (vanaf oktober) iets voor u is. In deze krant treft u interviews aan met Ina, Claudia en Harry, legt Don u haar eigen foto en tekst voor en hebben we een paar foto’s en quotes van deelnemers gekregen. Ook treft u het aanbod in de vorm van een spoorboekje aan. We hopen dat u door al deze informatie geïnspireerd bent geraakt en besluit tot het volgen van een cursus, workshop of training. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Dit kan via de website. Geen internet? Geen probleem! We sturen u graag een aanmeldingsformulier toe. Bel dan even met het secretariaat: 074 – 852 55 25.

Harry Heerts, cursus Twentse taal en cultuur

Harry is geboren en getogen in Twente. Een artikel in de Tubantia trok zijn aandacht. De wens om iets met Twents te doen was er al een tijdje, uit liefhebberij en liefde voor Twente. Het artikel in de krant over de cursus van de Volksuniversiteit kwam op het goede moment. ‘Om de kosten hoef je het niet te laten’, aldus Harry. Hij heeft de cursus er net op zitten. Zes lessen over cultuur, geschiedenis, uitdrukkingen en gezegdes, grammatica (verkleinwoorden, lidwoorden), gerechten en veel interactie. ‘Heel interessant, de cursus zit goed in elkaar!’. De groep bestaat uit 13 cursisten, met ieder een eigen achtergrond. De helft komt uit Twente, de andere helft uit Salland, de Kop van Overijssel en zelfs Indonesië. Jong, middelbaar en wat ouder, het is echt een cursus waar iedereen naar toe kan. ‘De sfeer was goed, iedereen kon z’n zegje doen, iedereen was enthousiast’. Harry spreekt Twents, maar dat is niet nodig.

Claudia Sinke, cursus Engels voor beginners

Claudia is geen echte beginner: ze heeft Engels op het voortgezet onderwijs gehad en tijdens vakanties in het buitenland redt ze zich aardig met de Engelse taal. Maar voor haar werk is dit ‘vakantie’ Engels niet goed genoeg. Toen zij binnen haar bedrijf naar een andere afdeling ging, moest ze steeds meer in het Engels communiceren, vooral per mail. Via een vertaalprogramma op internet zocht ze de woorden die ze niet kende op, maar omdat ze niet zeker wist of het echt goed was, liet ze haar werk door collega’s controleren. ‘Daar leer je wel van, maar je wilt toch liever zelfstandig werken’. Het was haar leidinggevende opgevallen dat ze de basis van de Engelse grammatica niet onder de knie had. Ze wilde zelf graag een cursus zakelijk Engels doen. Haar leidinggevende attendeerde haar op de cursus Engels voor beginners bij de Volksuniversiteit: ‘Begin maar met de basis’, zei hij. En dus gaf ze zich voor deze cursus op en is ze in september begonnen. Ze gaat er met plezier naar toe, is heel positief over de docente en heeft inmiddels al een aantal hiaten in haar kennis opgevuld en haar woordenschat uitgebreid. ‘Ook al ben ik niet een echte beginner, ik zit wel op de goede plek!’. De groep is niet groot, acht personen, waardoor iedereen voldoende aandacht van de docente krijgt. ‘Door haar manier van lesgeven wordt iedereen uitgedaagd om te communiceren, het gesprek aan te gaan. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen steeds groter, ook van mij’. Haar werkgever betaalt de cursus. ‘Het is best wel lastig om de cursus te combineren met mijn baan’, aldus Claudia. ‘Ik ben een slechte huiswerkmaker. Dat komt ook omdat ik sommige dingen al wel heb gehad. Ik schrijf wel trouw elke week in opdracht van de docente, een verhaaltje van iets dat ik heb meegemaakt of over een nieuwsbericht in het Engels. Dat wordt dan klassikaal behandeld’. Met deze cursus zet Claudia ‘de puntjes op de i’. Zij verwacht nog wel een vervolgcursus nodig te hebben, maar dat bekijkt ze aan het einde van het cursusjaar wel.

In een korte cursus als deze kun je het ook niet leren. Maar je krijgt wel inzicht in de taal en de cultuur. Ook de geschiedeniscomponent in de cursus boeide Harry. ‘Om het heden te kunnen begrijpen, moet je het verleden kennen’. Omdat deze streek handel dreef met Duitsland zijn bepaalde woorden ‘uitwisselbaar’. Als voorbeeld noemt Harry ‘paard’, dat in het Twents ‘peerd’ en in het Duits ‘pferd’ is. En dat Twents een Angelsaksische taal is kun je zien aan een woord als ‘knief’, in het Engels ‘knife’, dat dus mes betekent. De Twentse taal houdt niet bij de grens op, ook over de grens (tot aan Polen) kun je je met ‘platproaten’ heel goed redden. Zo was Harry jaren geleden met vrienden in Sauerland op vakantie. Zij stonden een (Twents) kwartiertje voor een huisje met elkaar Twents te praten. Een oud vrouwtje zat voor de deur. Opeens zei ze: ‘Ik heb alles kunnen verstaan’. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was het plat Duits haar taal geweest. Thea Kroeze, bekend van RTV Oost, verzorgde de laatste les. Haar verhalen over tradities, gebruiken en streekgerechten waren een bijzondere en smaakvolle afsluiting van deze cursus.

Harry Heerts (midden), cursusleider Harry Nijhuis en Thea Kroeze proosten met een glaasje zelfgemaakte vlierbessensap op een geslaagde cursus

www.volksuniversiteit-hengelo.nl (074) 852 55 25


HENGELO

E.O.

www.volksuniversiteit-hengelo.nl (074) 852 55 25 Code

Cursus

Bedrag

Les

Dag

Tijd

Startdatum

TALEN VH7026

Kennismaken met Chinees

100,00

6

di

19.00-20.30

14-03-17

VH7001

Duits opfris

155,00

12

ma

20.15-21.45

13-03-17

VH7002

Duits op vakantie

125,00

10

ma

18.45-20.15

13-03-17

VH7003

Duits conversatie binnen en met organisaties

160,00

8

wo

19.30-21.00

18-01-17

VH7004

Engels opfris

155,00

12

di

18.45-20.15

07-03-17

VH7005

Engels op vakantie

125,00

10

wo

18.45-20.15

08-02-17

VH7007

Frans opfris

155,00

12

wo

20.30-22.00

29-03-17

VH7008

Frans op vakantie

125,00

10

wo

18.45-20.15

29-03-17

VA7023

Frans op vakantie

125,00

10

di

18.45-20.15

14-03-17

VA7024

Frans opfris

155,00

12

di

20.30-22.00

14-03-17

VH7573

Hebreeuws beginners

130,00

10

di

19.00-20.30

07-03-17

VH7009

Kennismaken met Hongaars

100,00

6

do

20.30-22.00

23-03-17

VH7010

Italiaans op vakantie

125,00

10

ma

20.30-22.00

13-03-17

VH7011

Italiaans opfris

155,00

12

di

18.45-20.15

14-03-17

VH7012

Macedonisch op vakantie

125,00

10

di

19.00-20.30

14-03-17

VH7013

Kennismaken met Noors

100,00

6

do

20.30-22.00

23-03-17

VH7546

Perzisch beginners

130,00

10

di

19.00-20.30

07-02-17

VH7014

Portugees op vakantie

125,00

10

wo

18.45-20.15

15-03-17

VH7016

Servo Kroatisch op vakantie

100,00

6

di

19.00-20.30

21-03-17

VA7022

Spaans opfris

155,00

12

do

20.15-21.45

16-03-17

VA7025

Spaans op vakantie

125,00

10

do

18.45-20.15

16-03-17

VH7017

Spaans op vakantie

125,00

10

di

20.15-21.45

28-03-17

VH7018

Spaans opfris

155,00

12

di

18.45-20.15

14-03-17

VH7019

Kennismaken met Tsjechisch

100,00

6

do

18.45-20.15

23-03-17

VH7023

Twentse taal en cultuur

90,00

6

ma

19.30-21.30

06-03-17

VH7021

Zweeds op vakantie

125,00

10

ma

20.30-22.00

13-03-17

FILOSOFIE, KUNST EN CULTUUR VA7802

Leeskring: Een goed boek heeft geen einde!

55,00

3

wo

19.30-21.30

08-02-17

VH7804

Voorlezen is een feest

55,00

3

wo

19.45-21.45

18-01-17

VH7802

De Europese Unie: bemoeial of bondgenoot?

80,00

6

ma

19.30-21.30

23-01-17

VH7800

FilosoďŹ e (metafysica)

165,00

8

di

10.00-12.00

07-02-17

VH7806

FilosoďŹ e vervolg (metafysica)

165,00

8

do

10.00-12.00

26-01-17

VH7805

De schoonheid van het katholieke geloof ontdekken

165,00

8

wo

10.30-12.30

08-02-17

VH7801

Lezing Nederland-Vlaanderen

15,00

1

di

19.00-20.30

28-03-17

GEZOND EN WELZIJN VH7213

Chakra's in balans

85,00

7

di

19.30-21.30

17-01-17

VH7214

Stembevrijding

85,00

7

ma

19.30-21.30

16-01-17

VH7200

Mindfulness

125,00

6

di

19.30-21.30

17-01-17

VA7203

Mindfulness

125,00

6

wo

10.00-12.00

18-01-17

VH7207

Indiase hoofdmassage

95,00

4

ma

19.30-21.30

20-03-17

VA7208

Indiase hoofdmassage

95,00

4

ma

19.30-21.30

15-05-17

VH7209

Hoe blijf je gezond?

130,00

5

di

19.30-21.30

04-04-17

VH7210

Creative Relaxation-Stresspreventie

120,00

5

wo

19.00-21.30

17-05-17

VH7212

Ayurveda

55,00

4

di

19.30-21.00

18-04-17

GEZOND EN BEWEGEN VH7300

Yi-methode

75,00

6

di

20.30-21.30

28-03-17

VH7301

Tai Chi Chuan

75,00

6

di

20.30-21.30

07-02-17

VH7205

Ismakogie beginners

95,00

12

di

19.00-20.00

17-01-17

VH7206

Ismakogie gevorderden

95,00

12

di

20.15-21.15

17-01-17

VA: de cursus wordt in Almelo gegeven. VH: de cursus wordt in Hengelo gegeven.

Kosten excl. lesmateriaal; druk- en zetfouten voorbehouden.

Op de Open Dag van ROC van Twente in Hengelo op 31 januari 2017, zijn medewerkers van de Volksuniversiteit aanwezig in de locatie Gieterij om uw vragen te beantwoorden.


HENGELO

Code

Cursus

Bedrag

Les

Dag

Tijd

Startdatum

BEAUTY EN FASHION VH7700

Styling tips & tricks

40,00

1

di

18.30-21.30

07-03-17

VH7701

40 plus en er geweldig uitzien, kleurinspiratie deel 1

30,00

1

di

19.30-21.30

21-03-17

VH7702

40 plus en er geweldig uitzien, kleurinspiratie deel 2

35,00

1

di

19.00-21.30

04-04-17

VH7703

Patroontekenen, de basis

95,00

2

ma

19.00-22.00

03-04-17

CREATIVITEIT EN HOBBY VH7514

Tekenen en Aquarelleren

175,00

12

ma

09.30-11.30

06-02-17

VH7501

Tekenen en Aquarelleren

175,00

12

wo

19.30-21.30

08-02-17

VH7513

Tekenen en Aquarelleren

175,00

12

do

09.30-11.30

19-01-17

VH7467

Creativiteit

50,00

4

di

19.30-21.00

17-01-17

VA7506

Kennismaken met marmer

135,00

6

di

19.00-21.30

07-03-17

VA7507

Glas in Lood

199,00

2

za

09.30-16.30

01-04-17

VA7508

Zeefdruk

95,00

4

di

19.30-21.30

07-03-17

VA7509

Mozaïek

95,00

4

di

19.30-21.30

11-04-17

VH7510

Ebru Kunst, papier marmeren

55,00

1

do

18.30-20.30

06-04-17

VH7515

Schilderen als Vincent van Gogh

40,00

1

wo

18.30-21.30

29-03-17

VH7511

Moestuinieren zonder rugpijn

70,00

4

di

19.30-21.30

14-03-17

VA7512

Klussen in en om het huis

75,00

4

ma

19.30-22.00

16-01-17

CULINAIR VH7503

Koken met kerels

125,00

4

di

18.00-21.30

10-01-17

VH7100

Oosterse hapjes

55,00

1

di

18.30-22.00

17-01-17

VH7101

Mediterraanse keuken

55,00

1

di

18.30-22.00

07-02-17

VH7102

De Italiaanse keuken

55,00

1

di

18.30-22.00

28-02-17

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING VH7400

Twee keer zo snel lezen, drie keer zo snel onthouden.

75,00

3

di

19.30-22.00

04-04-17

VH7411

Talentenspel

22,50

1

di

19.00-21.30

17-01-17

VH7405

Workshop: Opstellen van het Verlangen

18,00

1

di

19.30-21.30

24-01-17

VH7406

Cursus: Opstellen van het Verlangen

120,00

6

di

19.00-21.30

14-02-17

VH7407

Effectiever op de arbeidsmarkt

95,00

6

di

19.30-21.30

07-02-17

VA6551

Psychologie, lezingen

65,00

5

wo

20.00-21.30

18-01-17

VH7408

Effectief communiceren

45,00

2

ma

19.00-21.30

06-02-17

VH7410

Ik en de ander

45,00

2

di

19.00-21.30

16-05-17

VH7412

Aanspreken, uitspreken, bespreken en afspreken

45,00

2

wo

19.00-21.30

18-01-17

VH7413

Ben ik duidelijk genoeg

45,00

2

wo

19.00-21.30

01-02-17

VH7414

Solliciteren in Duitsland

60,00

2

di

19.00-21.30

07-02-17

VH7415

Introductieles Stressmanagement

17,50

1

di

19.00-21.00

17-01-17

VH7416

Stressmanagement

125,00

10

di

20.00-21.30

07-02-17

VH7417

Leren presenteren

90,00

5

wo

19.45-21.45

08-02-17

75,00

5

ma

19.30-21.30

06-02-17

FOTOGRAFIE EN DIGITALE MEDIA VH7604

Basiscursus IPad/IPhone of tablet/smartphone

VA7603

Succesvol fotograferen

100,00

6

ma

19.30-21.30

23-01-17

VH7605

Basiscursus fotografie

95,00

6

wo

20.00-22.00

15-03-17

VH7601

Basiscursus social media voor privé en/of zakelijk

95,00

6

wo

19.30-21.30

15-03-17

VH7602

LinkedIn training

60,00

4

ma

19.30-21.30

03-04-17

MENS EN MAATSCHAPPIJ VH7900

WTF ma?

75,00

6

ma

19.30-21.00

16-01-17

VH7901

Vrijwilliger, en dan?

40,00

3

ma

19.00-20.30

03-04-17

VH7902

De mantelzorger

40,00

3

ma

19.00-20.30

22-05-17

VH7903

Life Planning

35,00

2

do

19.30-21.30

13-04-17

VH7904

Budgetteren

50,00

3

di

19.30-21.30

28-03-17

VA: de cursus wordt in Almelo gegeven. VH: de cursus wordt in Hengelo gegeven.

Kosten excl. lesmateriaal; druk- en zetfouten voorbehouden.

E.O.


Ina ter Kuile, cursus Engels voor gevorderden II

uile

Ina ter K

Ina is in het najaar van 2016 begonnen met de cursus Engels voor gevorderden II. Dit op advies van de docente van de opfriscursus die Ina in het voorjaar van 2016 had gevolgd. ‘Ik heb vroeger op de HBS wel Engels gehad, maar daar lag de nadruk op lezen en begrijpen. Ik wil nu graag beter Engels kunnen spreken, mijn woordenschat uitbreiden en uitdrukkingen in het Engels leren.’ Ina had al een paar jaar de wens om een cursus Engels te gaan volgen, maar het was er nog niet van gekomen. Haar zoons hebben er voor gezorgd dat zij een internationale familie heeft: haar schoondochters komen uit verschillende landen. De voertaal is Engels. ‘Ik liep er tegenaan dat het spreken me niet zo gemakkelijk afging. Ik wil graag kunnen praten over politiek, opvoeding van de kinderen, meer dan alleen over het weer en koetjes en kalfjes’. In de opfriscursus in het voorjaar heeft Ina veel geleerd, werd ze al vrijer in het spreken, en kreeg ze inzicht in haar niveau. Het tempo ligt in de gevorderdencursus duidelijk hoger en er is veel aandacht voor spreken. Ook grammatica komt aan bod. De groep is niet groot. De sfeer is goed, heel anders dan vroeger op school. Er wordt veel gelachen en iedereen is gemotiveerd bezig met de taal. Er zitten jongvolwassenen in de groep en pensionada’s. Ieder heeft zijn eigen reden om deel te nemen aan de cursus: school, werk, vrije tijd, anderstalige familie. Er wordt gewerkt met een les- en werkboek. Naast opdrachten in de klas, zijn er ook opdrachten die thuis moeten worden voorbereid. Voor de komende les is dat ‘zoek informatie over iemand die rijk en beroemd is’. Het huiswerk is in deze cursus meer dan in de opfriscursus, maar goed te doen. Ina vindt het fijn dat er veel variatie in de opdrachten zit en ziet zich na dit cursusjaar nog wel verder gaan met Engels, en wel met de cursus ‘conversatie’.

ssage a m d f o o h e s India e: erg leuk,

massag • Indiase hoofd nieken geleerd! ch te e w u ie n l e ve en tussen mentale s n la a b e d e o g • Een ning. fysieke ontspan nen en relaxte sfeer tspan • In een heel on en aantal technieken aan, e reikt de docente t voorop staat. ch a d n a a e k lij n o waarbij perso kke werkdag. ru d n e e a n n le e v • Zeer aan te be

Ik doe de omdat…’ ze cursus Mindf

ulness • ik wil ler en be meer in he wuster in het leven te staan, • ik in mijn t ‘nu’ te leven; hec leren om t tische stressvolle lev ij e • ik wil ler d voor mezelf in te b n wil en ho ouw al die geda e ik beter kan omga en; a chtes die e r steeds zij n met n. En ieman d

schre Mindfulne ss: een ma ef nie positiever en waarde r voor een intensiev voller leve er, n!

nde, a r B n e d Don van scursus Spaans ijwilliger in asiels in vr beginner werken als ), was het

le reizen en Rica, Spanje e leren e v ta s n o ij C m , r u r o e ild (P ‘Do nde landen eter met de mensen w a twee e k e r p s s n nn ik b Spaa r Gibraltar e g!’ rekend dat a p a s n lf e g z in n g a v ti eis bijna schil. Prach ijn laatste r r e M v . n k e r lij e e ic id n l du commu te ik toch a k r e m s n a a lessen Sp

uitgave voorjaar 2017

www.volksuniversiteit-hengelo.nl (074) 852 55 25


blijven leren! / ROC van Twente

Couture­specialist:

leren van de meesters in het vak In 2016 is de opleiding Specialist mode/maatkleding van ROC van Twente gestart met het excellentie­ traject ‘Couturespecialist’ voor die studenten die zich nóg verder willen ontwikkelen in het ambacht. Die studenten die niet alleen ontwerper, maar vooral ook maker willen zijn van perfecte kleding voor hun klant. De klant, patroontekenen en naaivaardigheid zijn hier het belangrijkst.

Couturespecialist Een couturespecialist is een vakman of vakvrouw die met oog voor de wensen van de klant een kledingstuk kan maken dat aan de hoogste eisen voldoet. Dit kledingstuk is met aandacht voor de specifieke lichaamsvormen van de klant vervaardigd. Zo’n kledingstuk is uniek, zit als gegoten en geeft de drager iets extra’s. Anne-Marie van der Veen is voorzitter van de Branchevereniging Mode Ambachten en één van initiatiefnemers van dit project. Haar grote passie is het prachtige vak van ambachtelijk kleermaker. Anne-Marie: ‘Ik vind het heel belangrijk om andere mensen te inspireren en te enthousias­ meren voor dit prachtige beroep. Ik wil mensen vertellen over mijn inspiraties, de materialen, de werkzaamheden. Om inzicht te geven in de tijd en de aandacht die besteed wordt aan het maken van een kledingstuk.’

meester-gezel ‘Daarom ben ik ook zo enthousiast over deze meester-gezel formule. Eigenlijk is het al een eeuwenoude formule die al in de Middeleeuwen werd ingezet. Jonge mensen leren de fijne kneepjes van het ambacht van ervaren meesters in het vak. Dat zijn we, sinds de Industriële Revolutie, een beetje kwijtgeraakt. Goed vakmanschap moet weer zichtbaarder worden. Ik vind het mooi dat we dit oude principe, dat al generaties lang succesvol wordt gehanteerd om vakkennis over te dragen van meester naar leerling, op deze manier weer nieuw leven inblazen.’

duurzaamheid Meer weten over het traject ‘Couturespecialist’ of meedoen aan de masterclasses? Kijk op de website www.rocvantwente.nl/ couturespecialist.

Doordat er meer aandacht is voor de mens als uniek individu krijgt het werk van de couturespecialist steeds meer aandacht. Ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker.

Een goed gemaakt kledingstuk gaat veel langer mee en is niet zo gevoelig voor modes en trends. Een mooi ontwerp dat goed is uitgevoerd, is als het ware tijdloos. Weten en zien waar je kleding vandaan komt (vaak letterlijk) is voor de klant van een couturespecialist van groot belang.

‘goed vakmanschap moet weer zichtbaarder worden’ masterclasses Onderdeel van het traject couturespecialist zijn de Masterclasses. De studenten volgen deze bij specialisten uit de mode- en couturebranche (de zgn. meesters). Door jarenlange ervaring in het vak kennen de meesters als geen ander de technieken die nodig zijn om een perfect kledingstuk te vervaardigen. Ze hebben hun sporen verdiend bij vooraanstaande couturiers en presenteren zich op nationale en internationale podia.

ook voor u! Die masterclasses zijn niet alleen bedoeld voor de studenten van opleiding Specialist mode/ maatkleding BOL/4 van ROC van Twente. Ook u bent van harte welkom op locatie ‘De Maere’ om deel te nemen aan de masterclasses om specifieke vakkennis op te doen en te werken met bekende meesters uit het vak. We besteden vooral aandacht aan de techniek. Zolang er in de modesector nieuwe materialen worden ontwikkeld moet de couturespecialist steeds opnieuw de uitdaging aan gaan om deze materialen op een goede manier te verwerken.

11


blijven leren! / ROC van Twente

ondernemers in drie deelnemers vertellen over hun deelname aan de training Zelfstandig ondernemerschap in de zorg

‘opleiding heeft me lef geleerd’ Dinie Voortman:

startte haar eigen zorg­­ boerderij

De koffie staat klaar bij Olthof, Melkvee & Zorgboerderij in Gelselaar. Het afgelopen jaar volgde boerin Dinie Voortman (56) de training Zelfstandig ondernemerschap in de zorgen welzijnsbranche.

Ze hoopt binnenkort de eerste deelnemers te begroeten op het melkveebedrijf waar ze een kleinschalige persoonsgerichte dagbesteding voor jongvolwassenen aanbiedt, maximaal vier deelnemers per dag. Sinds vorige week heeft de boerderij het kwaliteitskeurmerk gekregen en dus is ze nu officieel zorgaanbieder. ‘Je krijgt geen panklaar concept tijdens de opleiding. Het gaat om praktische tips over bijvoorbeeld administratie en verzekeringen. Omgaan met sociale media behoort ook tot de stof. Maar vooral leer je om lef te hebben. Iets doen met kansen en op bedreigingen anticiperen.’

ziekenverzorgende Dinie is opgeleid als ziekenverzorgende. Ze heeft als activiteitenbegeleider op een zorgboerderij gewerkt en in het speciaal onderwijs. Het begeleiden van jongvolwassenen die door hun beperking extra ondersteuning nodig hebben, had al vroeg haar belangstelling. Omdat haar kinderen geen belangstelling hebben voor het boerenbedrijf, is deze training haar garantie voor de toekomst.

Meer over de training Zelfstandig ondernemerschap in de zorg vindt u op www.rocvantwente.nl/zo-zorgwelzijn.

12

www.olthofzorgboerderij.nl


blijven leren! / ROC van Twente

de zorg Ria Gerrits:

Huub Jansen:

‘Ik ben altijd enthousiast en creatief bezig’, zegt Ria Gerrits (55) aan de keukentafel in Vroomshoop. Ze volgde de training twee jaar geleden. Nu heeft ze haar eigen bureau: Samenthuis Twente. Persoonlijke begeleiding op maat.

Huub Jansen (52) uit Oldenzaal bewijst dat studeren én een eigen bedrijf hebben mogelijk is. In 2015 volgde hij de training Zelfstandig ondernemerschap in de zorg- en welzijnsbranche.

‘Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik, gezien mijn leeftijd, nog een nieuwe uitdaging voor mezelf zocht in de zorg. Maar ook om bij te leren en inspirerende mensen te ontmoeten.’ Ze begon al op haar achttiende met werken in de zorg. ‘Mijn moeder was kraamverzorgster. Misschien heb ik het daarvan. Ik zorg altijd voor iedereen.’

Kort daarvoor, in december 2014, was hij met zijn eigen bedrijf ‘Ondersteuning thuis’ gestart. Inmiddels heeft hij de lessen om­ gezet in tools voor zijn bedrijf, dat op dit moment vier cliënten telt. ‘Vooral een pitch houden voor potentiële klanten vond ik interessant, maar ook beter inzicht krijgen in financiële zaken.’

persoonlijke begeleiding op maat

studeert naast zijn eigen bedrijf

doorgroeien persoonlijke begeleiding Ria werkte ook jarenlang als trainer in de seniorensport en ze gaat jaarlijks met haar dochter naar Lourdes om daar een week lang zieken te begeleiden. Met Samenthuis Twente voorziet ze in een groeiende behoefte. ‘Ik bied hulpbehoevende ouderen die nog zelfstandig wonen verschillende activiteiten aan. Ik ga met ze wandelen, drink koffie met ze en luister naar hun verhalen bij de cliënten thuis. Persoonlijke begeleiding op maat dus.’

www.samenthuistwente.nl

In de loop van dit jaar wil Huub, die kostwinner is, zich volledig richten op zijn bedrijf en doorgroeien naar twaalf cliënten. Daarmee verdient hij voldoende om zijn vaste baan in de personeelszorg op te zeggen. Huub heeft zich gespecialiseerd in mensen met een verstande­ lijke beperking en mensen met niet aangeboren hersenletsel. ‘Ik ben er voor de mensen die het alleen niet redden in het leven. Ik ondersteun begeleidingsvragen, maar kan mijn cliënten ook leren omgaan met problemen in het dagelijks leven. Mijn aanpak is erop gericht samen te kijken naar mogelijkheden en kansen. Ik zorg voor maatwerk op de vraag. Elke dag. Zelfs in het weekend.’

www.boztwente.nl

13


blijven leren! / ROC van Twente

als je BBL doet, zie je wat je leert op weg naar allround monteur Emiel Spoelman, 24, was hovenier. ‘Ik werkte ergens en moest elke dag schoffelen. Daar had ik geen zin meer in. Toen heb ik mijn CV opgesteld en ben ik allerlei bedrijven langs gegaan. Ik wilde werken en een opleiding volgen.’

Op een donderdagmorgen klopte ik aan bij Loohuis in Daarle. Ze zeiden dat ik zaterdag moest terugkomen. Dan was er nog een sollicitant en zou de grote baas er ook zijn. Drie dagen later had ik een contract.’ Nu zit hij net als Dennis Wisse Nijschen, 27, in het tweede en laatste jaar van de BBL-opleiding Monteur elektrotechnische installaties BBL/2. Beiden willen ze allround monteur worden.

je staat er anders in Dennis werkt voor de Van Dam Groep. Op het vmbo kreeg hij installatietechniek en elektro. ‘Dat gepeuter met die draadjes vond ik wel

interessant, maar de loodgieterskant trok toch meer. Pijpen buigen, werken met zinkplaten.’ Hij werd loodgieter en vindt het nog steeds een mooi vak. Maar nu hij getrouwd is en een kleine heeft, wil hij verder. ‘Je staat er anders in.’ Dennis maakt lange dagen. ‘Ik zit nu in Amsterdam. Om kwart over vijf ’s ochtends word ik opgehaald en om zes uur ’s avonds ben ik thuis. Vooral ’s middags hebben ze veel last van files. Toch kiest hij ervoor naar huis te gaan. Ik kon wel in de kost, maar dat wilde ik niet. Nu zie ik de kleine.’ Emiel hoeft niet zo vroeg weg. ‘Als ik verder weg moet is het hooguit een uur rijden.’

lesdag Emiel Spoelman (l) en Dennis Wisse Nijschen

Meer weten? Kijk op www.rocvantwente.nl/monteur-elektrotechnische-installaties-bbl-2.

Maandag is hun lesdag. ‘Het is leuk om elkaar te treffen en de les is een stok achter de deur.’ ‘In het begin was het wel lastig, maar je bent een paar jaar ouder en je weet wat je wilt.’ Emiel bevalt het leren op deze manier goed. ‘Als je BBL doet, zie je wat je leert. Je snapt de praktijk beter.’

het onvoorspelbare maakt het vak leuk servicetechnici die blijven leren Ook Ad Maneschijn, 36 en Thijs Mannessen, 29, hebben de smaak van het leren te pakken. Ze hadden al een niveau 4 opleiding in de richting Elektrotechniek, Ad volgde de opleiding aan de avondschool, Thijs gewoon overdag. Nu volgen ze naast hun werk de niveau 4 opleiding Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties BBL in Hengelo.

leren, werken, leven

Ad Maneschijn (l) en Thijs Mannessen

Ad werkt voor Unica Installatietechniek Zwolle. Hij heeft een vaste werkplek als service­ monteur bij de Zwolse vestiging van DSM. ‘Ik zit hartstikke lekker waar ik zit’. Ad koos bewust voor dit werk. Ook omdat hij zijn kinderen wil zien opgroeien. ’Op vrijdag heb ik papadag.’ Thijs werkt bij de Van Dam Groep. Hij is nog niet zo lang vader en moet nog een beetje wennen aan de combinatie werk-gezin. Maar

Meer weten? Kijk op www.rocvantwente.nl/technicus-service-en-onderhoud-werktuigkundige-installaties-bbl-4.

14

ook hij wil verder. ‘Na mijn mbo ging ik naar het hbo, maar ik koos er toen voor te gaan werken. Nu denk ik erover om hierna toch nog een hbo-opleiding te gaan volgen. Lesgeven in mijn vakgebied trekt me ook wel.’ Ad kiest liever voor een vervolg in de meet- en regeltechniek. Daar ligt zijn hart. Hij volgde al een training via e-learning. ‘Dan logde ik in op mijn laptop terwijl ik met een bak koffie in de keuken zat.’ Je bent dan minder tijd kwijt aan reizen. Toch geven ze de voorkeur aan de les op school. ‘Je speekt collega’s, hoort nog eens wat.’

achter de feiten aan ‘Het onvoorspelbare maakt het vak leuk’, zegt Ad. Een onverwachte storing, grote installaties. ‘Het echte werk is nodig om het vak in de vingers te krijgen’, zegt Thijs. ‘Je oefent op school en dan sta je ineens in een enorm gebouw en moet je het zelf doen.’ Dan ook ontdek je hoe belangrijk het is om te blijven leren, van de ouwe rotten op je werk, maar ook op school. ‘Als je er een half jaar uit bent geweest, loop je al achter de feiten aan.’


blijven leren! / ROC van Twente

Marijke hield haar baan Het is 2015. Marijke Nitert werkt sinds 2001 bij Kinderopvang Sam en Lot in het dorp waar ze woont. Heerlijk werk, dat ze met veel plezier doet. Ze is 55 jaar, vitaal, maakt moeiteloos een koprol en heeft een schat aan ervaring als de kleine particuliere kinderopvang wordt overgenomen door een grotere organisatie. Haar diploma voor leidster peuter­ speelzaal blijkt achterhaald. De tijden zijn veranderd en de eisen aan het werk ook. Marijkes nieuwe werkgever stelt haar voor om haar ervaring te laten toetsen en zo te kijken wat ze nog nodig heeft om aan de nieuwe eisen te voldoen. Ze besluit om die kans te grijpen. Nu, een jaar later, een diploma en zelfvertrouwen rijker, kijkt ze terug.

Het heeft zin om alles wat u kunt, samen met uw ervaring in kaart te brengen. Dat laatste kan ook goed met een EVP (Ervaringsprofiel) waarmee u uw persoonlijke ePortfolio samenstelt. Een korter traject dat houvast biedt als u verdere stappen wilt zetten in uw loopbaan of noodgedwongen van werk moet veranderen. Meer weten? Kijk op www.rocvantwente.nl/evc.

werkgever financiert ‘Het was een mooi aanbod, want mijn werk­ gever zou alles financieren. Ik wilde mijn baan graag behouden en maakte een afspraak bij ROC van Twente in de Gieterij in Hengelo voor een EVC-traject. Die eerste keer was ik heel zenuwachtig. Ik keek mijn ogen uit en voelde me oud toen ik daar tussen al die jonge mensen liep.’

de computer ‘Ze legden mij tijdens het intakegesprek uit hoe alles in zijn werk zou gaan. Ook dat ik van alles in de computer moest invoeren. Dat beangstigde me, want daar had ik geen ervaring mee. Na het gesprek zat ik met een vol hoofd in de auto en mijn eerste reactie was: Dat gaat ‘m niet worden. Hoe zou ik dat moeten doen met die computer?’ Eenmaal thuis bleek dat een vriendin haar daarbij wilde helpen en Marijke ging aan de slag. Het was wel even wennen: ‘Ik was in het begin niet zeker van mijzelf bij het aanleveren van de werkprocessen. Toen heb Ik een paar punten opgeschreven en een duwtje in de rug gevraagd’.

leerzame periode Het werd een intensieve en leerzame periode. ‘Bij het maken van de werkprocessen stond ik ineens stil bij dat wat al die jaren vanzelf­ sprekend was. En ook bij mijn ervarings­ verslagen werd ik met mijn neus op de feiten

‘dit ene jaar heeft me zo veel gebracht’ gedrukt. Doe ik dit zo? Kan ik er nog meer uithalen? Hoe zet ik de puntjes op de i?’ In de loop van het traject werd duidelijk dat Marijke de vereiste competenties had. ‘Voor één werkproces was een aanvullende praktijkbeoordeling nodig. Toen is er iemand meegelopen tijdens mijn werk, om mij daar te beoordelen. Dat ging goed. Ik kon mezelf zijn, voelde me niet bekeken en kreeg uiteindelijk een dikke voldoende.’ Daarna hoefde ze alleen de landelijke examens Nederlands en rekenen nog te halen. ‘In het toetscentrum was ik met wel honderd andere kandidaten, allemaal jongeren die veel sneller klaar waren dan ik. Maar ik was vastbesloten het in één keer te halen en dat is ook gelukt.’

mbo-diploma rijker Haar portfolio maken, leren, examens doen. Zoiets doe je niet even tussen neus en lippen door, zeker niet als je een baan en je huis­ houden hebt. Toch is Marijke blij dat ze het gedaan heeft. ‘Dit ene jaar heeft me zo veel gebracht. Ik heb nu mijn mbo-diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3, kan het werk blijven doen waar ik zoveel van houd en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.’

15


blijven leren! / ROC van Twente

16


blijven leren! / ROC van Twente

Scapino is een echt opleidingsbedrijf

verkopen is het mooiste beroep ter wereld Paulien Dubbeldam, 24, is filiaal­ manager in Hengelo. Ze neemt deel aan ‘Leidinggeven op basis van vakmanschap’. Voor ze in Hengelo begon, werkte ze bij Dolcis en Coolcat. Niet dat ze daar een opleiding voor had gevolgd. ‘Ik werd niet vrolijk van vijf dagen school.’ Ze stond liever op de markt. ‘Verkopen is het mooiste beroep ter wereld!’

een hecht team Paulien maakt werk van haar team. ‘Om van de ‘familie’ Scapino te spreken gaat misschien iets te ver, maar weten wat er leeft is belangrijk. Er is wel een heldere grens. Als we als team op de vloer staan, zijn we aan het werk en dat begrijpt ook iedereen.’ De eerste les communicatie was heel leuk. Ik heb het geleerde direct toegepast. Hoe leg je goed uit? Als je iemand vraagt om het hangerrek op te ruimen, bedoelen wij dat je de hangers op moet ruimen. Maar een medewerker die nieuw is, zette het hele rek weg. Best logisch. Dan zie je hoe belangrijk het is.’

‘We werken bij Scapino met veel met jonge mensen die nog scholing volgen en daarin stimuleren we ze ook. Scapino is een echt opleidingsbedrijf.’ Aan het woord is Bas Niezing, HR-manager van het bedrijf dat nu een doorstart maakt onder een nieuwe eigenaar.

ROC van Twente ontzorgt Het is een drukke tijd waarin de her­ inrichting van het bedrijf veel aandacht vraagt. Dan scheelt het als de match met de organisatie die opleidingen voor je verzorgt, deskundig is. ‘We willen mensen perspectief bieden, maar veel moet nog opgezet worden. Bij onze gesprekken wist iedereen precies waarover hij sprak en wat hij moest doen.’

professionalisering op verschillende niveaus Op dit moment verzorgt het MBO College voor Commercie & Ondernemen twee opleidingen voor medewerkers van Scapino: Eerste verkoper op niveau 3 en Leidinggeven op basis van vakmanschap op niveau 4. ‘Er wordt goed opgeleid.’ Bij Scapino werken veel ‘doeners’, die doorgroeien naar hun functie als filiaal­ manager. Vakspecialisten die je op hun eigen gebied niet veel meer hoeft te leren. ‘Het mooie van dit traject is de aandacht voor het echte leidinggeven. Hoe motiveer je je medewerkers? Hoe ga je om met functionerings- en beoordelings­ gesprekken. Een mooie toevoeging richting verdere professionalisering.’

toch een diploma ‘Een rayonmanager vroeg of ik zijn assistent filiaalmanager wilde worden. Een kans die ik aangreep, want na het faillissement ontdekte ik hoe belangrijk een diploma is. Nu zit ik tussen veertien gemotiveerde mensen. Omdat ik het wil. Het is geen moetje.’

gedreven Er komt een heel nieuw concept, maar Paulien is alvast aan de slag gegaan. ‘Ik heb hier elke dag gestaan, alles naar mijn eigen idee veranderd. Het was te chaotisch.’ Ze kreeg hulp van andere, vaak oudere en ervaren filiaalmanagers. ‘Dat is gebruikelijk bij ons.’

spiegelen Meer weten over de opleiding? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/ leidinggevende-team-afdeling-project-bbl-4. Deze opleiding is een van de twee uitstroomprofielen van Leidinggeven op basis van vakmanschap.

‘Een goede verkoper spiegelt zich aan de klant. Als ik weet wat een klant drijft, kan ik daar iets mee. Dat zie ik ook graag bij de verkopers in mijn team. Mijn lat ligt hoog, maar ik geef iedereen een kans.’

een goed opleidingshuis ‘Dankzij de subsidie kunnen onze medewerkers zichzelf ontplooien, zich verder ontwikkelen en wij maken als bedrijf een kwaliteitsslag met goed geschoolde medewerkers. We hopen dat mensen dan ook voor Scapino kiezen, omdat we die opleidingsmogelijkheden bieden.’

17


blijven leren! / ROC van Twente

Twents mode­talent blinkt uit in creativiteit en vakmanschap ROC-studente Floortje Steen uit Almelo wint Young Tailor Talent Trophy Floortje samen met haar model Rosanne Rikhof.

Floortje Steen uit Almelo mag zich twee jaar lang ‘Young Tailor Talent’ van Nederland noemen. Ze is de glorieuze winnares van zowel de juryprijs als de publieksprijs tijdens de jaarlijkse Modevakdag van de Branchevereniging Mode Ambachten, die op 19 november 2016 in Utrecht werd georganiseerd. Floortje volgt de opleiding Specialist mode/ maatkleding aan het MBO College voor Vormgeving, Mode & Media van ROC van Twente in locatie ‘De Maere’ in Enschede. Momenteel loopt ze stage bij Reina de Vries van La Reina Design in Enschede.

Meer weten over de modeopleidingen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mode-maatkleding.

18

Young Tailor Talent Trophy De ‘Young Tailor Talent Trophy’ is een twee­jaarlijkse competitie voor derde- of vierdejaars modestudenten aan ROC’s met opleidingsniveau Mode 3 en 4. De studenten kunnen aan een breed publiek, dat bestaat uit kleermakers, ontwerpers en modevakschoolhouders, laten zien wat ze creatief en technisch in hun mars hebben.

thema Het thema voor dit jaar was: ‘bloemen en strepen’. Voor de te maken outfits werd 2 bij 2 meter stof beschikbaar gesteld. Alle deel­ nemers maakten van dezelfde twee stoffen een geheel eigen creatie. Floortje: ‘Toen ik de stoffen voor het eerst zag, vond ik ze een vrij romantische uitstraling hebben. Ik heb geprobeerd ze een wat stoerdere uitstraling mee te geven. Daarom heb ik gekozen voor die kubusvormen, waar ik de gestreepte stof in heb verwerkt. Dat, samen met het lijfje van die barokke stof met bloemmotieven, geeft een mooie spanning aan het geheel.’

juryprijs en publieksprijs Alle creaties werden beoordeeld door een vakkundige jury. Die beoordeelde de creaties niet alleen op de originaliteit van het ontwerp maar ook op de vaktechnische uitvoering. De vakjury was diep onder de indruk van de creativiteit en de technische vaardigheid van Floortje en kende haar unaniem de eerste

prijs toe. Ook het publiek was, getuige het ovationele applaus, laaiend enthousiast over haar creatie en kende haar de Publieksprijs toe.

spannend Floortje: ‘Ik vond het nog best spannend. Vanuit heel Nederland deden modestudenten mee. De competitie was dus heel groot. De jury was hartstikke streng, maar ze waren blij verrast door mijn ontwerp. Ze vonden vooral dat ik de stof mooi had verwerkt. Met name in de rug, dat is altijd extra lastig om te doen. En het applaus en de prijs van het publiek was natuurlijk ook kicken.’

‘het applaus en de prijs van het publiek was natuurlijk kicken’ landelijke deelname Aan de ‘Young Tailor Talent Trophy’ deden studenten uit heel Nederland mee. Vertegenwoordigd waren o.a. ROC Eindhoven, Albeda College (Rotterdam), Zadkine (Rotterdam), ROC Tilburg, ROC van Twente, Mondriaan College (Den Haag), Friesland College, Deltion College (Zwolle), Aventus College, het Rijn IJssel College (Arnhem) en Alfa College (Groningen).


blijven leren! / ROC van Twente

het is nooit te laat om te leren! om- en bijscholing:

colofon

160 trainingen en cursussen voor uw beroep

uitgave:

ROC van Twente, januari 2017 Grafisch Bureau ROC van Twente druk: De Persgroep oplage: 256.000 ex. verspreidingsgebied: Twente vormgeving:

Naast talrijke BBL-opleidingen (leren en werken), biedt ROC van Twente korte praktische trainingen en cursussen. Op www.rocvantwente.nl/vooruwberoep vindt u aanbod op het gebied van: - assurantie - bouw - communicatie (mondeling) - computervaardigheden - economie en administratie - elektrotechniek - gezondheidszorg en welzijn - horeca - installatietechniek - management - marketing - moderne vreemde talen - Nederlands - ondernemerschap - secretarieel - transport, logistiek en mobiliteit

nieuwe website in de maak

100 BBL-opleidingen

Educatie: www.rocvantwente.nl/educatie

Veel van onze BBL-opleidingen zijn geschikt voor volwassenen. Twijfelt u of dat voor de opleiding van uw keuze geldt? Neem dan even contact met ons op. De collega’s van ons Studie Informatie Punt Twente helpen u graag verder.

ROC van Twente ontwikkelt een nieuwe website die onder andere beter te lezen is op uw mobiel. Omdat we veel te vertellen hebben, is nog niet alles vernieuwd. Het gedeelte over onze mbo-opleidingen is dat wel. Informatie over andere manieren van leren is hier te vinden:  BL-opleidingen (leren en werken): B www.rocvantwente.nl/bbl Trainingen en cursussen voor volwassenen: www.rocvantwente.nl/vooruwberoep

 AVO Lyceum van Twente: V www.vavolyceumvantwente.nl Ervaringscertificaten (EVC en EVP): www.rocvantwente.nl/evc

Studie Informatie Punt Twente (STIPT) Voor al uw vragen over cursussen, opleidingen en trainingen e-mail info@rocvantwente.nl whatsapp 06 - 29 00 79 91 telefoon 074 - 852 55 55

19


open dagen voor vmbo’ers en havisten

ma 30 jan Enschede di 31 jan Hengelo wo 1 feb Almelo & Vroomshoop do 2 feb Rijssen 15.00 - 21.00 uur

rocvantwente.nl/opendagen

ROC van Twente - krant voorjaar 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you