Page 1


Watch My Dying – 4.1

fotó: Kelemen Beáta

a teljes interjú megtalálható www.rcklt.hu oldalon.

A Watch My Dying diszkográfiájában eddig is domináltak az EP-k, az elmúlt 14 évben összesen 4 „extended play” kiadvány jelent meg tőlük. Szimpatikus habitus, töltelék daloknak eszerint nincs helyük WMD-művön. A december 23-án debütált, 4.1 is csak ezek közé sorolható, összesen 6 szerzeményt rejt a félórás anyag. Az új dalkollekcióról és a közeljövőről Eszenyi Imi basszusgitárost kérdeztük. A dalok születéséről. Mondhatnám, hogy könnyedén ment, és csak úgy dőltek a dalok a WMD műhelyből, de nem lenne igaz. Mikor kiderül az emberről, hogy felnőtt, és van egy rakás más dolga, valahogy nehezebben áll össze egy lemez. Különböző készültségi fokban tartó dalokból van még vagy 10-12 a raktárban, de annyira lassan alakultak, hogy úgy döntöttük, befejezzük azokat, ami a legjobban haladt, és ez nem azt jelenti hogy ezek a legjobbak . Van egy felvett egész dal Viktortól, ami kb. 95%-nál maradt le. Sajnálom, mert erős nóta, érdekes színfolt lett volna. De majd kijön a 4.2-n...valamikor. A készülő klipről. Ugyan úgy halad, mint a lemez, csak azt nem akartuk a 2/3-nál kiadni. Kábé bármikor kész lehet. Akár mire kijön ez az interjú. A turnéról. Most a rest day utáni második szakasz következik. (ha már így a Dakar Rally környékén vagyunk). Nem játsszuk a teljes anyagot, csak 66,6 %-át (a Duplikált Predesztinatív Kooperációt, a Harmatátkozót, a Fekete Dobozt és Száraz Felhőket) mert az metal, a másik kettő nótát pedig még nem próbáltuk össze. Amúgy például a Száraz Felhőket mér vagy két éve játsszuk. De lehet, hogy mire ez a cikk megjelenik, eljutunk 83.3% -ig, mert holnap próba… A turné állomásait mindenki lesse le a résztvevő zenekarok, mint pl.: a Cadaveres, WMD, Don Gatto, Samas oldalairól, én is ezt teszem! facebook.com/rockelet


AWS Unplugged @ Bázis Klub

Hihetetlen, hogy ez a suhancbanda már 8 éve működik? Meglepő, hogy az AWS modern metalmuzsikája unplugged is jól szól? Az. De igaz. A 2011-es év MTV Brand:New győztes zenekara, valamint az International Live Awards döntőjének különdíjasai január 17-én be is bizonyítják ezt a Bázis Klubban mintegy 800 Ft ellenérték fejében. A Zsindelyes kajszi pedig bagatell 290-ért lesz fogyasztható.

Macskanadrág, Dust N’ Bones, Timebomb (Rancid Bang Bang, Cover) @ Rocktogon FullStop 2012-ben jól ráijesztett közönségére az idén épp 20 éve üzemelő Macskanadrág. Bejelentették ugyanis, hogy nem adnak ki több lemezt, és a koncertezést is mellőzik a jövőben. Szerencsére az élet másképp alakult, album ugyan nem született, de rendszeresen rója az országot a banda, és a fővárosban is viszonylag gyakran elcsíphetők élőben: legközelebb január 18-án a Rocktogonban. A vendégszerep a kitűnő, budapesti Rancid cover bandáé, a Timebomb-é lesz.

a Showbarlangban

Hosszú szünet után ismét Budapesten játszik az ország egyik legelső és egyben legszuggesztívebb Guns N’ Roses tribute bandája, a Dust N’ Bones. A tagok legtöbbje külföldön, szétszórva tevékenykedik, de azért alkalmasint összeverbuválódnak egy-egy hangverseny erejéig. Ilyen esemény várható január 17-ére a ShowBarlangba is, ahol fellép továbbá a budapesti Bang Bang és a hevesi Fullstop.

Holiday Crüe, Where is Cooper, Kiss World @ Kék Yuk

Sminkben, rock n’ rollban, klasszik hard rockban nem lesz hiány január 31-én a Supersonic Kék Yukban. Három olyan legenda kerül megidézésre, akiknél a külsőségek legalább akkora súlyt kaptak (és kapnak manapság is), mint maga a zene. A Mötley Crüe képviseletében a Holiday Crüe, Alice Cooper és bandája szerepében a Where Is Cooper valamint a Kiss World (na, kinek tribütölnek?) csempész majd némi teatralitást a Yuk színpadára.

Kilenc! – Ismét a Bázison

A Roy & Ádám trió gitárosa, Nagy Ádám és a Bencze Alma Quartet, a Tumba y Quema és a Gsus nagybőgőse, basszusgitárosa, Baksa Péter 2013ban alapították a KILENC formációt azzal a céllal, hogy megmutathassák, milyen az, ha két hangszer is elég. Stevie Wonder, Wayne Shorter, Herbie Hancock szerzeményein keresztül bizonyítják is ezt koncertről koncertre. Isn’t She Lovely, Footprints, Watermelon Man. Csupa „elcsépelt” dallam, mégis újként hatnak a duó virtuóz előadásában.

facebook.com/yukbudapest


Jan. 17., péntek

Jan. 24., péntek

Vörös Yuk Superstar Festival - Relieved Ones, Fugitives, As We Promised, Bandamacik

Vörös Yuk Newcomer’s Night: Éjfény, Lies Of The Machine, Huntroll, Leecher

Kék Yuk Anti Fitness Club évnyitó koncert

Kék Yuk Hardcore Psyche Vol I.

Jan. 18., szombat

Jan. 25., szombat

Kék Yuk Dubs & Cores - Till We Drop, Turn Of Mind, Orion Dawn, etc.

Vörös Yuk Szabadtéri 4akkordos Performansz, Kontrol AltR, Kisherceg

Miss Poppy: Az elvárásokról

Az indiai ittlétem során számos kellemes meglepetés ért: az egyik a sokból, hogy rengeteg angol nyelvű könyvre tehettem szert, a legizgalmasabb és legváltozatosabb témakörökben. Az aktuális Miss Poppyt is egy itt vásárolt könyv, nevezetesen a Life and Death in One Breath ihlette, mely egy indiai jógi, Sadhguru tollából született. Az ember szinte kényszeres igénye a szükségleteinek kielégítésére javarészt a teljesség hiányából fakad. Kapcsolatokat alakítunk ki, hogy megélhessük az egység érzését, a mindent átölelő és felemelő egyetemes szeretetet, ha úgy tetszik, szerelmet. Boldog társkapcsolatban tehát egésznek, egy boldogtalan vagy magányos helyzetben pedig félnek érezzük magunkat. Társat attól függően választunk, hogy igényeinknek megfelel-e, hogy képes-e betölteni mindazt, amit üresnek érzünk magunkban. Az elvárásaink sokszor olyan magas lécet ütnek és annyira irreálisak, hogy ember nem – de még Isten se – tudja teljesíteni őket. Ráadásul a találkozás pillanatától számítva, ahogy mi, úgy elvárásaink is folyton változnak; természetesen ez hatással van a kapcsolatra is, és nagyon „klassz” konfliktusokat teremt. Ha megpróbálnál minden egyes elvárásnak eleget tenni a másik számára, meglátnád: ronccsá válnál. Lehetetlen ugyanis. Tehát elvárjuk valakitől, hogy pótolja hiányainkat, máskülönben boldogtalannak érezzük magunkat. Ez egyet jelent: a boldogságod nem belőled fakad. Ha megtalálnád a boldogságodat önmagadban, ha örülnél annak, aki vagy, akkor „keresőből” adóvá válnál, és el sem hinnéd, hányan szomjaznának társaságodra. Mástól ne várd el, mert képtelenség betölteni egy olyan űrt, ami benned van, nem a másikban.

A Presto - Pappardelle

Pappardelle are large, very broad, flat pasta noodles, similar to wide fettuccine. The fresh types are two to three centimetres wide and may have fluted edges. You can taste it in three different types (with loin, kipper and palaemon) at restaurant A Presto, in the citycenter, Hajós str. 13-15. Amennyiben a tükörből egy nyolcgyermekes szicíliai családanya mosolyog vissza ránk, a pappardelle fogalma egészen biztosan nem szorul bemutatásra. Ez ugyanis annak a lapos és durván 3 cm széles tésztafajtának a szakszerű megnevezése, melynek megannyiféle, főként húsos és halas változata ismert. Az A Presto étteremben (VI. ker. Hajós utca 13–15) – sok más tésztaféle, pizza és saláta mellett – három különféle verzióban ízlelhetjük meg: bélszíncsíkokkal erdei mártásban, parajjal és lazaccal, valamint garnélával és vargányával.

A Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert bemutatja: Protest The Hero(CAN), Tesseract(UK), The Safety Fire(UK), Intervals(CAN) The Canadian leaders of contemporary progressive metal Protest The Hero, the British kings of the genre Tesseract and two other emerging bands are going to show that the complex music is still can be entertaining. Locate: Dürer Kert. Date: 26th of January. Az „irgalmatlanul tudunk zenélni, hörgünk, de azért érzelmeink is vannak ám” típusú zenekarok egyik legkiválóbbja, a kanadai Protest The Hero január 26-án ismét Budapestre látogat, a koncert színhelye ezúttal is a Dürer Kert nagyterme lesz. Az idei turnéra magukkal hozzák a kortárs progresszív metal másik nagyhatalmát, a brit Tesseractot valamint a nem kevésbé rátermett, de még áttörés előtt álló, szintén brit The Safety Fire-t és az Intervalst, akikről nagyjából ugyanez mondható el. Viszont ők kanadaiak, akárcsak a főzenekar. Minden alkalommal jó látni, hogy a míves, kidolgozott fémzene milyen népszerű idehaza, valamiért nálunk dívik ez a műfaj. facebook.com/yukbudapest


ICED EARTH @ CLUB202

15 years has passed since Melancholy became one of the greatest power metal anthems. But Iced Earth is still alive, and with frontman Stu Block reached a new golden age. Now the band’s gonna present it’s brand new album called Plagues Of Babylon. Amennyiben a metálzenekarokat aszerint rangsorolnánk, hogy pályafutásuk során hány tagcserén estek át, az Annihilator és a Pokolgép mellett az Iced Earth dobogós lenne. Bár a formáció frontemberből is alsó hangon ötöt fogyasztott el, Jon Schaffer és aktuális zenésztársai mégsem vádolhatóak azzal, hogy életművükhöz méltatlan lemezzel álltak volna elő. Február 5-én pl. Plagues Of Babylon című albumukat mutatják be, melyen Michael Poulsen (Volbeat), Russel Allen (Symphony X) és Hansi Kursch (Blind Guardian) is vendégeskedik. Előttük pedig a thrash-es Warbringer és a retró heavy metal Elm Street zúz. - nausea

A Suzuki beint a télnek - viaDAL Live a Gödör Klubban

15 bands had won videoclips by Suzuki’s Facebook song contest in the last one and a half years. On the last concert of the series is going to be on 18th of January featuring the irish punk Paddy and the Rats, the modern metal Leander Rising, some pretty good punk bands (the Grenma, Kozmosz, IdiotSide) and last winner Own Project. Check them out on Youtube! Locate: Gödör Klub (address: Club Info) Az esemény neve Suzuki viaDAL Live – ebből feltehetően ki is lehet találni, hogy a teljes tavalyi éven átívelő, és már 2012 szeptembere óta futó zenekari versengés gálakoncertjéről beszélünk, olyan fellépőkkel, akik mindannyian kliptámogatást nyertek az autómárkától a közelmúltban. Paddy and the Rats, Leander Rising, the Grenma, Kozmosz, Children of Distance, Bankrupt, IdiotSide, Own Project. Ír kocsmapunktól a metalig, milliós YouTube-nézettségű produkcióktól a fiatal tehetségekig, ahogy egy fesztiválon ennek lennie kell. Üresjárat nélkül, hiszen ahogy az egyik színpadon az egyik zenekar befejezi, a másikon már kezd is a következő, hogy mindig lehessen nézni valamit. És lesz mit, annál is inkább, mert a Kiégő Izzók az egész helyszínt kívül-belül átfesti fénnyel, sőt, ezt az egészet – a koncertek közvetítésével együtt – egy óriási ledfalon az utcára is kivetítik. Komoly szerepet kapnak továbbá a decibelmérők is, de szerencsére itt a megszokotthoz képest épp ellenkező előjellel: a közönség hangerejét mérik majd, és amelyik zenekar a leghangosabban kiabáltatja a sajátját, az számíthat valamilyen extra meglepetésre. Helyszín: Gödör Klub. Időpont: január 18., 18:00. Belépés: ingyenes! facebook.com/rockelet


Fat Mo’s Music Club – 20 éve az egyetlen speakeasy Budapesten

The American style Fat Mo’s Music Club looks forward to welcome you with featured concerts, draught beers, more than 20 kinds of whiskey, excellent Hungarian brandies, international cocktails, premium Hungarian wines, steaks and grill food and special drink promotions. (Address: Club Info) A 90-es évek elején számtalan újdonságot fújt Magyarországra a „változás szele”, mindenképpen az áldásosak közé sorolható a pubkultúra megjelenése, ami csodálatos helyek alapításához vezetett a fővárosban (is). A Nyári Pál utcai Fat Mo’s 1994-ben nyílt egy mind a mai napig ízléses, időtlen, trendeken átívelő enteriőrrel és a klasszik pub-miliővel. Nyerstégla, sok fa, lágy fények, otthonosság és a berendezéshez tartozó, beláthatatlan mennyiségű szesz. Mindez megfejelve az alkoholtilalom korabeli zugivók (speakeasy) koncepciójával – ahogyan arra a név is utal. Kövér Mo, a szeszügynökből lett zugkocsmáros 1927-ben nyitotta meg törvénytelen italmérését, a Fat Mo’s ennek világát hivatott megidézni. A Fat Mo’s egyike a város leghangulatosabb pubjainak, a széles italválaszték, a kitűnő tex-mex konyha és az esti programok is a helyhez méltó minőséget képviselik. Az elmúlt 20 évben megfordultak színpadán a hazai jazz/blues élet legnagyobbjai, ezt a jó szokását a jövőben is meg kívánja őrizni a hely, sőt, hamarosan stand up-műsorokkal is színesül a repertoár. Aki unja már a VII. kerület romkocsmáit és inkább a klasszikus pub-elegancia, valamint a Belváros varázsa mellett törne pálcát, annak irány a Nyári Pál u. 11.!

facebook.com/rockelet


Búcsúzik a Fekete Zaj

Fekete Zaj (Black Noise) was one of the the most exiting underground music festivals in Hungary since 2009. The cause of past tense is that the organizers will not be able to continue the line, a great party will be the finish in Dürer Kert on 8th of February. A 2009 óta futó Fekete Zaj Fesztivál évről évre az egyik legizgalmasabb rétegzenei buli volt. Itt a kulcsszó a „volt”, mivel a támogatások, pályázati lehetőségek hiánya miatt a szervezők idén nyáron már nem tudják megrendezni a Zajt. Pedig az elmúlt években olyan zenekarok játszottak a Zajon, mint az Ulver, a New Model Army, az Atari Teenage Riot, a Woven Hand, a Sólstafir vagy a mexikói industrial duó, a Hexvessel. Nyári fesztivál helyett egy háromhelyszínes, egyéjszakás buli lesz a záróakkord. Február 8-án este fél év után koncertezik újra Budapesten a VHK, és aznap megidézik az emlékezetes 2012. decemberi Világvége Fesztivált is, hiszen újra egy színpadon lép fel a VHK és a Mátyás Attila. A nemrég az A38-on telt házzal születésnapozó Mátyás Attila ezúttal nem az F.O. Systemmel lép fel, hanem a Mátyás Attila Banddel, de biztosan bekerül a műsorba néhány régi dark klasszikus is. Az underground zenék hazai dinoszauruszai mellett a friss produkcióknak is jut hely a műsorban, így fellép a Wattican Punk Ballet, a Hangmás és Halott Pénz is. A kisteremben többek között a Gutting Revue, a Dyas és a Shapat Terror játszik majd, míg a limitált befogadóképességű fotelbárban T.Bali (I.O.N.), Makó Dávid (The Devil’s Trade) és Tanka Balázs (Turbo) is fellépnek majd. A masszív, egész éjszakás bulira január 31-ig kedvezményes áron kaphatók a jegyek az ismert elővételi helyeken. Friss hírekért és a végleges programért pedig kövessétek a Fekete Zaj Fesztivál Facebook-oldalát: facebook.com/feketezaj

facebook.com/rockelet


Caitlin Moran: Hogyan legyünk tökös csajok?

Caitlin Moran meghökkentő és merész: nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Ami a szívén, az a száján: nem fél attól, hogy a legkínosabb kérdéseket feszegesse, s hogy nevén nevezze a dolgokat. Azt vallja, ha megosztjuk másokkal nőiségünk sötét, sokáig rejtett titkait, felszabadulunk. Ráadásként pedig mindeközben nagyszerűen szórakozhatunk is. Könyve Nagy-Britanniában heteken át szerepelt az eladási listák élén, tizenhat országban jelent meg, és kb. 400 ezer példány kelt el belőle. A Hogyan legyünk tökös csajok egyszerre memoár és önsegítő mű. Igaz, nem a klasszikus fajtából. Pimasz, vállaltan szexista és arcpirítóan őszinte: Caitlin saját élményeiből építkezett, s – valljuk be – volt miből. Első menstruáció, önkielégítés, pornófogyasztás, egy duci lány plátói szerelme a menő fiú iránt, a szüzesség elvesztése, abortusz: minden nővel megtörténik vagy megtörténhet, de messze nem mindenki beszél róla. Moran kendőzetlenül ír minderről. Mindazok, akik értékelik a szókimondást és a fanyar humort, akik kíváncsiak arra, mitől nő manapság a nő, s akik készek arra, hogy nevessenek az őket körülvevő világon és persze mindenekelőtt önmagukon, azok értékelni fogják ezt a vidám, és könnyedségével együtt mégis elgondolkodtató könyvet.

facebook.com/rockelet


INTIM TORNA ILLEGÁL @ BARBA NEGRA MUSIC CLUB

Alternative pop band Intim Torna Illegál was formed in 2010 as the members departed from Kistehén Tánczenekar. Their pretty unique, joyful, folkish music is for people who love groups like Gogol Bordello and know how to party. Az Intim Torna Illegál aligha hozható párhuzamba azon pecsétgyűrűs előadókkal, akik sportzakójuk színével képesek elhangolni a plazmatévé képi beállításait. A zenekar által képviselt műfajra azonban hiába is keresnénk megfelelőbb kifejezést a mulatósnál. Azt az irányzatot ugyanis, melyre kedvünk támad demizsont és lopótököt lóbálva bodysurfölni, képtelenség másként definiálni. (Kiváltképp, ha a sramli-punkot megfelelően elcsépeltnek tartjuk.) Az alakulat immár negyedik születésnapját ünnepli, előttük pedig a popos, jazzes Honeybeast melegíti be az egybegyűlteket.

Hangszerarzenál Rebel – Gibson Junior válogatott

A Junior Gibson is Gibson – ahogy a népi bölcsesség tartja, hiába gyanúsan olcsó, a szériák teljes mértékben hozzák a brandtől megszokott minőséget. Persze nem véletlenül alacsonyabb az ellenérték a „felnőtt” modelleknél. Egyelőre az SG és a Les Paul fazonból készült néhány egyszerűsített, bukszabarátabb sorozat, talán itt meg is áll a folyamat. Az SGJ és az LPJ hangszerek tehát bizonyos tekintetben szolidabbak az eredetieknél, például a nyak nem mahagóni, hanem jávor és a pickupok sem egyeznek a nagyokéival. Mindkét típus ugyanolyan 490R és 498T humbucker hangszedőket kapott, amelyek ránézésre leginkább EMG terméknek tűnnek, pedig bizony Gibsonok azok. Nagyjából ugyanúgy is szólnak az instrumentumok, a soundot valahová egy Epiphone és egy Gibson Les Paul Standard közé kell elképzelni. A Les Paul Juniorok ára 210 és 290 ezer forint között mozog, míg az SGJ-k egységesen 180 ezerért megkaparinthatóak a Hangszerarzenál Rebel üzletében. Cím: 1069 Budapest, Eötvös u. 19. Bővebb infó: www.hangszerarzenal.hu. - V.G.

facebook.com/rockelet


clubinfo szórakozóhelyek a-z A38 Hajó

Bp. XI. ker., Pázmány Péter sétány Jegypénztár/Infopult:+36-1/464-39-40, Étterem:+36-1/464-39-46 - www.a38.hu Ny: Jegypénztár/Infopult: H - V: 8-22h ill. programzárásig, Étterem: H - Szo: 11-23h

Bakelit Multi Art Center

Bp., IX. ker., Soroksári út 164. Tel.: +36-1/347-08-03 • www.bakelitstudio.hu

ptewbp

kwebta

Barba Negra Music Club

Alcatraz Music Club & Restaurant

pkweba

Bp., XI. ker., Prielle Kornélia u.4. Tel.: +36-20/563-22-54 Web: www.barbanegra.hu

Bp. VIII. ker. Horánszky u. 5. Tel.: +36-20/928-93-02 www.almariumbisztro.hu - Ny.: H - Sze: 11-23h Cs: 11-24h P - Szo: 11-01h

kwt

Amigo Rock’n’Roll & Rockabilly Bár

Bázis Bistro

Bp., XI. ker., Lágymányosi u. 7. Tel.: +36-20/912-81-67 Ny.: H - P: 08-23h, Szo - V: 12-23h

pfk

Bp.,VII. ker., Hársfa u. 1. Tel.: +36-1/352-14-24 • www.amigobar.hu Ny.: H - P: 15-03h, Szo: 18-04h, V: zárva

Bázis Klub

Bp. XIII. ker., Pozsonyi út 28. Tel.: +36-1/350-29-23 - www.amelie-cafe.hu Ny.: H–P: 09–23h, Szo–V 10–22h

tpw

kwfdpt

ANDANTE BORPATIKA Bp., I. ker., Bem rakpart 2. Tel.: +36-1/457-08-07 www.andante-borpatika.hu Ny.: H - V: 12-23h

kwbt

Anker Klub

Bp. VI. ker. Anker köz 1-3. Tel.: +36-70/505-54-80- www.ankerklub.hu Ny.: H-Sze:10-01h, Cs-V: 10-04h

kdfwbt Anker’T

Bp., VI. ker., Paulay Ede u. 33. Tel.: +36-30/360-33-89 www.ankert.hu Ny.: H - Sze: 16-02h, Cs - Szo: 16-04h, V: 16-02h

Bp. VI. Podmaniczky u. 29. Tel.: +36-30/977-84-48, +36-70/536-39-00 Ny.: P-Szo: 20-04h

Big Bike Pub

Bp. XX. ker. Helsinki u. 101/a. Tel.: +36-30/500-48-66 www.bigbikepub.hu Ny.: Cs: 20-24h, P-Szo: 20-04h

dpfkwebt Bonyai Étterem

Bp., III. ker., Reményi Ede u. 3. Tel.: +36-30/219-99-96 • www. bonyaietterem.eagent.hu • Ny.: H - Cs: 11:30-23h, P: 11:30-0h, Szo: 16h-tól. Minden este 20.00-tól élőzene

fktadwb

Budavári Művelődési Ház Bemrockpart

dfkwebt

Bp., I. ker., Bem rakpart 6. Tel.: +36-1/201-03-24 • www.bem6.hu Pénztári Ny.: H-Cs: 10-15h, P: 10-13h

Bp. II. ker., Margit krt. 55. Tel.: +36-1/317-93-38 www.atriumfilmszinhaz.hu Ny.: H - V: 10-02h

Bp. XII. ker. Hollán Ernő u. 7. Tel.: +36-70/413-9837 - www.bjc.hu Ny.: H - Szo: 10-24h

Átrium Film-Színház

dfkwebt BACKSTAGE PUB

Bp., VI. ker., Városligeti fasor 44. Tel.: +36-20/294-13-50 www.backstagepub.hu - Ny.: Sze - V: 19-02h

w

facebook.com/rockelet

Bp., XI. ker., Fehérvári u. 202. Tel.: +36-1/208-55-69 • www.club202.hu Ny.: Rendezvények időtartama alatt.

ktwpb

Columbus Club (Columbus Hajó) Bp.,V. ker. Vigadó tér 4. számú kikötő Tel.: +36-1/266-90-13 www.columbuspub.hu - Ny.: H-V: 12-24h

kpkwta CORVINTETŐ

gkwda Amelie Kávézó

wta Club 202

pkw

Almárium Bisztró

dgkw

Bp. V. ker. Haris köz 3. Tel.: +36-70/366-29-33 www.facebook.com/cinemarockcafe

Bp. VIII. Nagytemplom u. 30. Tel.: +36-20/583-67-12 Ny.: H - P: 11-4h, Szo: 16-4h - www.agrund.hu

Bp. VII. ker. Nyár u. 1. Tel.: +36-30/943-65-53 www.alcatraz.hu - Ny.: Cs - Szo: 16-4h

Bp., V. ker., Fejér György u. 1. Tel.: +36-1/268-92-07 - www.cdfu.hu Ny.: H - Szo: 16-24h+

Cinema Rock Cafe

A Grund

dbet

CD-FŰ KULTÚRPINCE

BUDAPEST JAZZ CLUb

Bp., VIII. ker. Blaha Lujza tér 1-2. Tel.: +36-20/772-29-84 www.corvinteto.hu - Ny.:Sze - Szo: 20-06h

ktdpweba

Crazy Mama Music Club

Bp., IX. ker., Gubacsi u. 97. Tel.: +36-30/200-52-94 • www.crazymama.hu Ny.: P-Szo: 19-05h

pkegwbt CMYK Bar

Bp. VI. ker. Jókai u. 18. Tel.: +36-30/472-37-32 www.facebook.com/cmykbar Ny.:H - K: 0–22h, Sze - V: 10-22h

tw

DOBOZ

Bp., VII. ker., Klauzál u. 10. Tel.: +36-20/449-48-01 - www.doboz.pm Ny.: H-Sze:17- 02h, Cs-Szo: 17-05h

kbt

Doors Kocsma

Bp., VII. ker., Damjanich u. 56. Tel.: +36-20/922-07-73• Ny.: H-Cs: 11-23h Sz: 12-24h V:12-23h

g

Café Csiga

Bp. VIII. ker., Vásár utca 2. Tel.: +36-30/613-20-46 www.facebook.com/cafecsiga Ny.: H-Szo: 10-24h, V: 12-00h

kwfdt

Draft Sport Bár

Bp., XI. ker. Ferenc körút 44. Ny: 18:00-tól kifulladásig! www.facebook.com/draftbudapest


Természetes, frissítő ital Berlinből! DRUNKEN TAILOR

Bp., VIII. ker., Népszínház u. 26. Tel.: +36-30/362-21-21 www.drunkentailor.wordpress.com Ny: H–V: 12–02h

kfw

Drink Island

Büfé és Whisky Bár Bp., XII. ker., Alkotás utca 17. Tel.: +36 (1) 201 8765 - www.drinkisland.hu Ny.: H-P.: 10-22h, Szo.: 18-23h, V.: Zárva

gkwea

Fonó Budai Zeneház

Bp., XI. ker., Sztregova u. 3. Tel.: +36-1/206-53-00 • www.fono.hu Ny.: H - P: 12-24h, Szo: 18-24h

dkwebtg

Fővárosi Művelődési Ház

Bp. XI. ker., Fehérvári út 47. Tel.: +36-1/203-38-68 www.fmhnet.hu Ny.: H - Cs: 08-22h, P: 08-23h, Szo: 08-22:30

Fregatt R’N’R’ Pub

Bp V. ker., Molnár u. 26. Tel.:+36-20/955-84-01 - www.fregatt.eu Ny: H-Szo: 17-04h

kwafg

Instant

Bp., VI. ker Nagymező u. 38. Tel.: +36-1/311-07-04, +36-30/630-69-03 www.instant.co.hu Ny.: H - V: 18-02h

dfkwba

Irish Cat Budapest

Bp., V. ker., Múzeum krt. 41. Tel.: +36-1/266-40-85, +36-30/295-83-11 www.irishcat.hu • Ny H: 15-24h, K-Sze: 15-02h, Cs-Szo: 15-04h, V:17-01h

dfkwba

Gólya

Dürer Kert

Bp., XIV. ker., Ajtósi Dürer sor 19-21. Tel.: +36-1/789-44-44 • www.durerkert.com Ny.: H - V: 17-05h

dkwebtg Élesztő

Bp., VIII. Bókay János utca 34. Tel.: +36-20/572-61-13 Ny: H - Cs: 12-24h, P: 12-02h, Szo: 18-02h, V: 18-23h - www.facebook.com/roncskocsma

tbdw

Gozsdu Manó Klub

Bp. IX. ker. Tűzoltó utca 22. Tel,: +36-70/233-50-52 - Ny.: H-V: 15-03h

Bp. VII. ker., Király u. 13., Gozsdu Udvar Tel.: +36-20/779-11-83 www.facebook.com/gozsdumanoklub V - K: 12h - 02h - Sze - Szo: 12h - 05h

El Rapido Grill & Tequila bar & Grand Bazar

Gödör Klub

tfebd

Bp. VII. ker. Kazinczy utca 10. Tel.: +36-20/311-94-71 www.tequilashop.hu - Ny.: H-Cs 10:30-03h, P:10:30-04h, Szo:12-04h. V: 12-02h

kf

Fat Mo’s Music Club

Bp., V. ker. Nyáry Pál u. 11. Tel.: +36-1/266-80-27 • www.fatmo.hu • Ny.: V - H: zárva, K - Cs: 18-01h, P - Szo: 18-03h

fwka

Fészek Klub

Bp.,VII. ker., Kertész u. 36. Tel.: +36-1-322-22-71 www.feszek-muveszklub.hu - Ny.: H - V: 20-06h

fkt

Fifty’s Drinx

Bp., XVI. ker., Veres Péter u. 77. Tel.: +36-20/954-54-27 • www.fiftysdrinx.hu Ny.: H-P: 12-24h, Szo-V: 13-24h

pfgke

Filter Music Pub

Bp., VII. ker., Dohány u. 84. Tel.: +36-30/921-42-12 • www.filterclub.hu • Ny.: K-Szo: 19-04h

dkwebt FOGASHÁZ

Bp., VII. ker Akácfa utca 51. Tel: +36-1/783-88-20 • www.fogashaz.hu - H - V: 18-4h

etdfgkwba

wk

Bp. VI. Király u. 8-10. Tel.: +36-20/201-38-68 - www.godorklub.hu Ny: H-Cs: 18 - 2h, P-Szo: 18 - 4h, V: zárva

p

HADIK KÁVÉZÓ

Bp XI. ker., Bartók Béla u 36. Tel.: +36-1/279-02-90 www.hadikkavehaz.com - Ny.: H - V: 9.00-23.00

fkwdebta Hard Rock Cafe

Bp. V. ker. Vörösmarty tér Tel.: +36-1/ 882-34-30, +36-30/572-40-11 www.hardrock.com/budapest V-Cs: 12-01h, P-Sz: 12-02h

kwa

Hátsó Kapu

Bp. VII. ker. Dohány utca 13. Tel.: +36-20/367-75-00 - www.hatsokapu.hu Ny.: H-P: 9:30 - 23:45, Szo - V: 10:00 - 23:45

Iskola!

Bp., V. ker. Hegedű u. 3. Tel.: +36-1/413-00-93 E-mail: info@iskola.org - www.iskola.org

tkw

Jedermann

Bp, IX. ker. Ráday u. 58 Tel.: +36-30/406-36-17 www.jedermann.hu - Ny.: H - V: 08-01h

k

Janis’ Pub

Bp. V. ker., Királyi Pál u. 8. Tel.: +36-1/266-26-19, +36-70/680-58-66 E-mail: info@janispub.hu - www.janispub.hu Ny.: H-Szo: 16-03h

k

Jókai Klub

Bp. XII. ker., Hollós út 5. Tel.: +36-1/395-82-84 www.jokaiklub.hu Ny.: H - P: 9-21h, hétvégén és ünnepnapokon rendezvények függvényében.

Josefina Blues Bell Bp., X. ker., Kerepesi u. 97.

dkwebt

Tel.: +36-30/439-44-46 - www.josefina.hu

Kazimir

Bp. VII. ker. Kazinczy u. 34.

HUNNIA ART BISZTRO

Tel.: +36-1/798-57-47 www.bistro.kazimir.hu - H-P: 08-04h Szo-V: 10-04h

wk

Bp. VII. ker., Kis Diófa u. 2. Tel.: +36-70/235-40-23 www.facebook.com/Kisuzem Ny.: V–Sze: 12-02h, Cs–Szo: 12-03h

Bp., IX. ker., Ráday u. 19. Tel.: +36-1/299-06-94 www.ifkavezo.hu Ny.: H-V: 10-01h.

Kraft

Bp., V. ker., Bank u. 5. Tel.: +36-20/366-61-80 www.hunniaartbisztro.blogspot.com Ny.: H-V: 12-07h

IF CAFE

kdweba

k

Kisüzem

kdfweb

Bp. V. ker., Széchenyi István tér 7-8. Tel.: +36-70/396-78-92 www.clubkraft.hu - Ny.: Cs - Szo: 22-05h facebook.com/rockelet


clubinfo szórakozóhelyek a-z KÖNYVTÁR PINCE KLUB / Treffort Bp., VIII. ker., Múzeum krt. 4 Tel.: +36-30/694-28-53 www.konyvtarklub.hu

fdpgkwebt Kuplung

Bp. VI. ker., Király u. 46. Tel.: 30/755-3527 www.facebook.com/Kuplung

kt

Ladó Café

Bp. VII. ker., Dohány u. 50. Tel.: +36-70/350-39-29 Ny.: H - V: 08-23:30 - www.ladocafe.hu

kw

Lámpás

Bp. VII. ker., Dob u. 15. Tel.: +36-30/231-98-13 www.alampas.hu - Ny.: H - Sz:17-02h, Cs - Szo:17-4h

fdgw

Lelkifröccs

Bp. VI. ker., Izabella utca 46. Tel.: +36-1/302-53-94 www.lelki-froccs.hu Ny.: H-Cs: 09-22h, P-Szo: 18-02h

kw

Lokál Kávézó És Bár

MOM Kulturális Központ

XII. ker., Csörsz u. 18. Tel.: +36-1/319-98-54 - www.momkult.hu Ny.: H - V: 9-20h

tpkwe

Morrison’s Liget

Bp. X. ker., Népligeti út 2. Tel.: +36-70/527-52-72 www.morrisonsliget.hu - Ny.: Cs.-Szo: 19-05h

pt

Morrison’s Music Pub 2

Bp., V. ker., Honvéd U. 40. Tel.: +36-1/347-33-29 • www.morrisons.hu • Ny.: H-Szo:17-04h

tga

Morrison’s Music Pub Opera Bp., VI. ker. Révay u. 25. Tel.: +36-1/269-40-60 • www.morrisons.hu • Ny.: H-SZo 19 - 04h

a

Muzikum

Bp. VIII. ker., Múzeum u. 7. Tel.: +36-20/221-77-67- www.muzikum.hu Nyitva: H–Sze: 10–01h, Cs: 10–02h, P: 10–03h, Szo: 17-03h

tdfgkwbt

MüSzi - Művelődési Szint Alkotó-

Bp., VII. Dob utca 18. Tel.: +36-30/934-94-34 Ny.: H - Cs: 16-2h, P - Szo: 16-4h lokalbar.hu

központ és Befogadótér Bp. VIII. ker., Blaha Lujza tér (Corvin áruház III. em.) Ny: H - P: 10-21h, Szo - V: 14-20h www.muszi.org

Macskafogó Music Pub

Bp. II. ker. Moszkva tér 5. Tel.: +36-20/519-86-87 www.facebook.com/nemdebar Ny.: H - K: 15-1h, Sz - Cs: 15-2h, P: 15-3h, Szo: 16-3h, V: 18-24h

dpgwt

Bp., V. ker., Nádor utca 29. Tel.: +36-30/921-46-66 •, +36-30/297-30-45 www.macskafogo.hu - Ny.: P- Szo: 20-04h

dp

MENTA TERASZ

Bp., II. ker., Margit krt. 14. Tel.: +36-1/336-12-50, +36-20/992-49-76 www.mentaterasz.hu - Ny: V-Sze: 12-22h, Cs-Szo: 12-02h

pkweta

Mika Tivadar Mulató

Bp. VII. ker., Kazinczy u. 47. Tel.: +36-20/965-30-07 www.mikativadarmulato.hu – Ny: H - K: 16-02h, Sze - Cs: 16-03h, P - Szo: 16-05h, V: 16-24h

tedbpkwa Mister Rock Pince Bp.,XV. ker., Régi Fóti út 31. Tel.: +36-30/747-88-76 • www.mrrockpub.lapunk.hu

pgkba

Nemdebár

dg

Nothin’But The Blues Pub Bp., VIII. ker., Krúdy Gyula u. 6. Tel.: +36-20/322-86-02 www.bluespub.hu • Ny.: H-V:11-től

fk

Óbor Pub & Karaoke Club

Bp. VI. ker., Ó u. 37. Tel.: +36-1/269-32-34 www.oborpub.hu Ny.: H-Sze: 14-02h, Cs-Szo: 14-03h V: zárva

fwg

Old Man’s Pub

Bp., VII. Akácfa u.13. Tel.:+36-1/322-76-45 Ny.: H-V: 16:30-04h www.oldmans.hu

pfkwba

Moha Kávéház és Kultúrtér

Old Rams Music Pub

kt

wafgb

Bp., XI. ker., Bartók Béla út 11–13. www.facebook.com/mohacafe Ny: H–P: 07.30–22h, Szo: 10–22h.

facebook.com/rockelet

Bp., VI. ker. Székely Bertalan u. 11. Tel: +36-70/945-4256 www.oldrams.hu - Ny.: K - Szo: 17-05h

ÖTKERT

Bp., V. ker., Zrínyi u. 4. Tel.: +36-70/330-86-52 Ny.: V - K: 11-24h Sze: 11-02h Cs - Szo: 12-05h - www.otkert.blogspot.com

tkwe

Petőfi Rendezvényközpont Bp.,XIV. ker., Zichy M. u. 14. Tel.: + 36-30/677-58-32 • www.pecsa.hu • Ny.: H-V: 10-02h

dpkwebta Pezsegő Bár

Bp. VI. ker., Hajós utca 25. Tel.: +36 1/705-73-29 www.facebook.com/pezsego Ny.: H-P: 11-24h, Szo: 13-24h

fwpk

Picasso Point Blues & Jazz Club Bp., VI. ker., Hajós u. 31. Tel.: +36-20/342-14-46 • www.picassopoint.hu • Ny.: H - P:11- 01h, Szo - V:12-01h

k

Pótkulcs

Bp., VI. ker., Csengery u. 65./B Tel.: +36-1/269-10-50 • www.potkulcs.hu • Ny.: H-V: 17-20h, konyha: 15-24h

fkbt R33 Café

Bp., IX. ker., Soroksári út 58. Közvágóhíd - www.r33.hu

fkbt

Repülő Puli Kávézó

Bp. VII. ker. Klauzál u. 11. Tel.: +36-30/258-09-65 www.facebook.com/flyingpuli Ny.: H-Sze: 08-01h, Cs: 08-02h, P: 08-03h, Szo: 10-03h, V: 10-01h

dpgkbt Rézmál Kávézó

Bp., II. ker., Marczibányi tér 5/A Tel.: +36-70/391-97-52 • www.rezmal.hu • Ny.: H-Szo: 14-02h, V: 13-24h

dkwetfgba Robot

Bp. VI. ker., Zichy Jenő utca 4. Tel.: +36-30/830-87-47 www.robotbudapest.com Ny.: H - Szo: 16-01h

Rocktogon Pub & Roll

Bp.,VI. ker., Mozsár u. 9. Tel.: +36-70/423-42-67 • www.rocktogon.hu • Ny.: H-V: 17h-tól

wg


Természetes, frissítő ital Berlinből! Roham Café Bár

Bp., VII. ker., Dohány u. 22-24. Ny.: H - Cs:16-24h, P - Szo:16-04h www.roham.hu

Showbarlang

Bp. IX. Soroksári út 58. (Közvágóhíd) Tel.: +36-30/226-45-00 www.facebook.com/showbarlang Ny.: H - Sze: 16-24h, Cs - Szo: 16-04h

tpwdge

Téglagyári Megálló

Bp., XVIII. ker., Üllői u. 453. Tel.: +36-20/576-96-55 • www.teglagyarimegallo.hu - Ny.: H-Szo: 12-23h

k

Téli Kertem

Bp., VII. Dohány utca 28. Tel.: +36-1/781-65-10 Ny.: H - V: 16-4h www.facebook.com/telikertem

kb

Trafik Klub (zappa cafe)

SOTE KLUB

Bp., VIII. ker. Orczy út 4. H: 10-2h, K-Cs: 10-5h, P-Szo: 15-5h www.soteklub.hu

Sunny Diner

Bp., II. ker., Hűvösvölgyi utca 136. Tel.: +36-20/981-83-77 • Ny.: H-V: 11-24h

kt

Bp.,III. ker., Fényes Adolf u. 28. Tel.: +36-70-771-6666 • www.yuk.hu • Ny.: P-Szo: 19-04h

dpgkbt

Szatyor Bár és Galéria

Trafó Kortárs Műv.Háza

A Presto

dkb

Bp., IX. ker., Liliom u. 41.

Tel.: +36-1/215-16-00 • www.trafo.hu • Ny.: H-P: 14-20h, Szo-V:17-20h

pwbt

Trendetlen Zenés Kávézó Bp. XX. ker., Nagy Győry István u. 4-6. Tel.: +36-1/208-9371 www.gitarpont.hu/cafe Ny.: H–K: 18–22h, Sze–Szo: 15–22h

Toldi

Tarajos Gőte ARTklub

Bp., VII. ker., Király u 69. www.tarajosgoteklub.blogspot.com • Ny.: H-Cs: 16-02h, P: 16-04h, Szo: 18-04h

Telep

Bp. VII. ker. Madách Imre út 8. Tel.:+36-30/633-36-08 www.telepgaleria.tumblr.com Ny.: H-P: 12-00h, Szo: 16-00h

Attaboy! Burger & Pizza

Bp., VIII. ker., Pál utca 4. Tel.: +36-30/484-44-00 www.attaboy.hu Ny.: H – V: 11:30-tól 22:30-ig; Rendelésfelvétel 22:30-ig!

El Rapido Grill & Tequila bar & Grand Bazar

Vadgalamb Söröző

Pizza Paradicsom

wdkebta

Vadvirág Táncház

tfgkwebd

ktw

Bp. VII. ker. Kazinczy utca 10. Tel.: +36-20/318-16-11 www.tequilashop.hu - Ny.: H-Cs 10:30-03h, P:10:30-04h, Szo:12-04h. V: 12-02h

Bp., VI.ker. Ó utca 33. (Ó-Nagymező sarok) Tel.: +36-20/992-51-15 • www.szilvuple.hu - Ny.: Cs- Szo: 18-04h. V- Sze: 18-02h.

Szimpla kert

Bp. VI. ker. Hajós utca 13-15. Tel.: +36-30/686-80-19 - www.apresto.hu Ny.: H-P: 9-22h, Szo: 11-22h V: zárva

Bp. V. ker., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. www.toldiklub.hu Ny.: V–Cs: 12–24h, P–Szo: 12h-tól amíg a jó kedv tart.

Bp., XVII. ker., Baross u. 60. Tel.: +36-20/574-61-12• www.vadgalambsorozo.uw.hu • Ny.: H-Szo: 8:00 - 22:00h; V: 8:00 - 20:00h

Bp., VII. ker. Kazinczy u.14. Tel.: +36-1/352-41-98 • www.szimpla.hu • Ny.: H-V: 12-04h

wbdpgta

Ahol mi eszünk

Bp. XI. ker., Bartók Béla út 36. Tel.: +36-1/279-02-90 - www.szatyorbar.blog.hu Ny.: H-V: 12-01h, SZ-V: 16-01h

Szilvuplé Varieté

Bp., XI.ker. Fehérvári út 87. Tel.: +36-205931692 - www.zuzdarockkert.hu Ny: minden nap 5:00-ig

Bp., VIII. ker., Mikszáth Kálmán tér 2. Tel.: +36-70/384-27-17 www.trafikklub.hu • Ny.: K-Szo:18- 03h

k supersonic kék yuk / vörös yuk

Zúzda rockkert

dpgbt

Bp., XIV. ker., Kerepesi út 26. Tel.: +36-20/934-53-22 - www.vadvirag.eu Ny.: H-Sze:20-01h, CS-P:20-04h, Szo:18-04h, V:18-01h.

a

kf

Bp., III., Vörösvári út 13. Tel.: Rendelés: +36-1/430-10-10 Asztalfoglalás: 439-19-88 http://www.pizzaparadicsom.hu/ Ny.: 0-24h

Tészta Tanya

Bp. VII. Wesselényi utca 23 Tel.: +36-1/796-57-69; +36-20/393-69-12 Ny.:H - Sze: 11:30–21h, Cs - P: 11:30–02h, Szo: 18-02h

White Fül Live Music Pub Bp., XI. ker., Kruspér u. 2-4, Vásárhelyi Pál Kollégium www.vpk.bme.hu/whiteful

pfw

Winebar Jazz Club

Bp., V. ker., Hercegprímás u.4. Tel.: 06-1/266-29-29 www.winebar.hu - Ny.: H-V: 10-02h

fkwebt

facebook.com/rockelet


programajánló január 14 - 28. 14. Kedd Bonyai Étterem Irka-Firka FREE Budapest Jazz Club Sapszon Orsi Quintet 1200 Ft, diák: 800 Ft

Dürer Kert Wolf Down (D), Benchpress (USA), Make My Day

(A), Cold Reality, Exterminating Angel 1500 Ft

Fogasház Szekeres és Barbaró Wurlitzer Band, DJ Carl Oh FREE Goodbar Hagymási-Jacsó : Gitár-Sör-Burger trió IF Cafe Neumann Trió feat Zentai Márk Instant Plafon Park, Mole hall: Sena, Vaddiszkó: Popera FREE Ladó Café Myrtill és a Swinguistique Lámpás Eichinger Trió FREE Morrison’s Music Pub 2 Garden Party: DJ Apesz, DJ Markovich, Paulerio Massimo, DJ Lu-Yi

Művészetek Palotája Hangulatkoncert: Tóth Mátyás

- gitár, Pátkai Rozina - ének, Soós Márton - bőgő, Petze Balázs trombita

Old Man’s Pub Room Service - Bryan Adams Tribute Akusztik FREE Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/ Csarnok) Cowboy Tánc: Country zene és tánc kezdőknek és

haladóknak

Rocktogon Pub & Roll William Zettler Acoustic Night Szilvuplé Varieté Salsa-est (Dj Gera) Szimpla Kert Lounge Night DJ Set, Cashmere DJ Set, 20:00 Balogh Tamás Quartet FREE Téli Kertem Live Jazz Lounge FREE Trafó Kortárs Műv. Háza Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál: DieOrdnungDerDinge: III. Musique d’Interieurs

Treffort Kert / Könyvtár Klub Csak ZENE FREE 15. Szerda Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Oláh Krisztián Bethlen Café - Bunker Club Pedal Steel Bonyai Étterem WYQ-THOR, Roversong FREE Budapest Jazz Club LFZE félévi bemutató koncert ingye-

Peaches and Cream Student Night Party Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/ Csarnok) Madarak Szilvuplé Varieté Salsa-est (Dj Gera) Szimpla Kert IndieCator Nights: DJ Tape, DJ Playmobil, 20:00 Tajtékos Szerda: Búcsúkoncert 2. Szülinap FREE Treffort Kert / Könyvtár Klub Karaoke FREE 16. Csütörtök A Grund 2 for 1 Zenés Koktélbár Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Teddy Cool Trio FREE BackStage Pub Janis Joplin Emlékzenekar Bonyai Étterem Pesti Zoli és Stadler Feri FREE Budapest Jazz Club LFZE félévi bemutató koncert ingyenes, 20:00 Mester és Tanítvány - Four Tunes feat. Várvölgyi Szabolcs 1400 Ft/1000 Ft (diák, nyugdíjas)

Corvintető Birthday SX. Crazy Mama Music Club Szekeres Tamás VGA Guitar Heros Csendes Létterem Csendes Air - Passenger Only w Holy Rollerz 1/4 (Balance)

Filter Music Pub Indie night - Dj: delToro FREE Gitár Pont Café Old Sámson Gozsdu Manó Klub Blue sPot Hunnia Art Bisztró Vodku fiai 500 Ft IF Cafe Gyárfás István, Balogh Roland ás Balogh Zoltán Instant Mole hall: Zwei Gegen Hundert: InfraGandhi, Superman, Plafon Park, Vaddiszkó: Tom Tailor FREE

Kisüzem AMP Kőbányai Kulturális Központ (Kőrösi Köszi) Kóborzengő klub

Kuplung Pretty Visitors Ladó Café Urbán Orsolya és Sramkó trió Lámpás MikroBe FREE Mika Tivadar Mulató Antonia Vai, Bohemian Betyars Morrison’s Music Pub 2 A nagy ivászat estje: DJ Apesz,

nes, 20:00 Gereben Zita Quintet 1400 Ft/1000 Ft (diák, nyugdíjas)

DJ Markovich, DJ Paul, DJ Lu-Yi, BanDJ

Corvintető Rewind: Palotai, Cadik, MC Zeek, Zosha Cotton Club Gift of the Gab Filter Music Pub Telefon Fogasház Juice: Zovek, Eirik, Naked Kool FREE Fonó Budai Zeneház Muzsikál: Szalonna és bandája,

Morrison’s Music Pub Opera A nagy ivászat estje:

Farkas Zsolti és bandája, éneket tanít: Pál Eszter

Goodbar Late Goodnight Hunnia Art Bisztró CSASZI - Szülinapi PillanatmŰvek

500 Ft

Instant Mole Hall: Spanish Wax: Senior Hal, Shaman Leva, LóriPoP, Plafon Park, Vaddiszkó: R’n’Business FREE Ladó Café Hot Jazz Band Lámpás Mojo Working FREE Morrison’s Music Pub 2 Szőke Nő Party: DJ Apesz, DJ Paul, DJ Markovich, DJ Lu-Yi

Óbudai Társaskör Horváth László gitárestje Old Man’s Pub DEÁK BILL Blues Band FREE

facebook.com/rockelet

BanDJ, DJ Markovich

Old Man’s Pub Blue Dogs FREE Peaches and Cream Fancy Pop Thursday: DJ Glossy, DJ Fenton

Pótkulcs Modal Jazz Quintet FREE Robot Robot x a SZOBA Rocktogon Pub & Roll Rocktones, LKbeat Route 66 Baráti Klub Tincitánci Szilvuplé Varieté Blues Tranzit, Let The Monkey Drive, Beaux Jaxon Blues Quartet; Dj Martin Herman

Szimpla Kert Dj-Vj Vandela, DJ Playmobil, 20:00 Thomastic Koncert FREE Téli Kertem Kertem szabadegyetem – Táncház és folkkocsma, Zsuffa Péter FREE Treffort Kert / Könyvtár Klub Dj Parádi FREE Zúzda Rock Kert RapTér - Zúzda Rap Klub : Da Loop, DosE, Chaos Team, Mészár Krú, Nyaxi, HDd

programajánló


17. Péntek A Grund Grund Házibuli: DJ Morphaus Alcatraz Music Club & Restaurant Éliás Gyula Jr.

és zenekara 1500 Ft

Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Révész Richárd - Frey György - Berdisz Tamás FREE Amigo Rock’n’Roll & Rockabilly Bár NemCsak Berry

Anker’T Cover Version Night 2: DJ Izil és Zságer-Varga Ákos BackStage Pub Zöld A Bíbor Band Barba Negra Music Club Zártosztály Bázis Klub AWS unplugged Bethlen Café - Bunker Club Ortisz, Csajka Big Bike Pub Mad Circus, Tom White FREE Bonyai Étterem Country Gentlemen-Pomázi Zoli és Buchwarth Laci alias Bütyök zenés estje FREE Budapest Jazz Club Bágyi Balázs New Quartet 1400

Ft/900 Ft (diák, nyugdíjas), 22:30 BJC Jam Session: Párniczky András Trio ingyenes

Budavári Művelődési Ház - Bemrockpart Budavári Opera Együttes

Café Vis Major Retro Buli FREE COMICS Shottail BAR Moszkvics és Zapruder Corvintető Future music Csendes Létterem Rusty’s Adventures in a Circus of Translucent Tetragon /w Rozsda

Drunken Tailor Reggae Survive - Roots on 45: Selecta Áfonya és Iration Doktor FREE Dürer Kert Dirty Black Winter Tribute Feszt: Nagyterem:

Deftones by Diamondeyes, Korn by gRain, Metallica by Scary Guyz, Slipknot by Slipchaos, Kisterem: Killswitch Engage by Daylight Dies, Machine Head by Hellalive, Entombed by Wolverine Blues Brothers, Kyuss by Green Machine EV 1000 Ft/1200 Ft

Filter Music Pub Danny and the Divebombs, Headline Fogasház No Disco: Igor Halushkin, Can I, Autothink, Balna, Metha FREE Fonó Budai Zeneház Berka együttes, Felvonó zenekar Fregatt R’n’R Pub Jack Cannon klub Gödör Klub Blues Jamboree in Memoriam Oláh Andor 1500 Ft Gozsdu Manó Klub Ez A Divat, Terasz, Bedroom Hátsó kapu Szőke Quartet 1200 Ft Hunnia Art Bisztró Vasárnapi Gyerekek IF Cafe Rózsa György gitár, Szőllösi Tamás gitár-ének Instant Mole hall: Feel The Funk Baby!: Hanzee, Rookie T, Vida G, Sam Starion, Nixon, Plafon Park, Tisztás: Living Tales, Vaddiszkó: Hits by Hits FREE

Kazimir Judie Jay trió Kuplung Dokkerman and the Turkeying Fellaz, DJ Bem Ladó Café Lukács Eszter és a Swing Band Lámpás Dj Ramses Hoppa FREE Macskafogó Music Pub DJ Pietro, DJ Omek, DJ Zso Morrison’s Music Pub 2 Party: DJ Apesz, DJ Markovich,

DJ Paul, DJ Lu-Yi, BanDJ

Morrison’s Music Pub Opera 30+ buli: DJ Markovich, BanDJ

Moulin Rouge Classic Disco: DJ ThomX Muzikum Lead Zeppelin 10 éves jubileumi és Jimmy Page 70. születésnapi koncert

EREDMÉNYHIRDETÉS

A dedikált Belmondo-lemezeket nyerték: Borbás Kitti, Miskolc Vadai László, Budapest Szepesi Tamás, Budapest Zétényi Zoltán A film nem forog tovább - Az Első Emelet 30 éve c. kötetéből 3x1 példányt pedig ők vehetnek át: Tamás Miklós, Érd Simon Péter, Budapest Szántai Anita, Budapest

Nyereményjáték

Az Uránia Nemzeti Filmszínház és az RCKLT közös játékára az alábbi kérdésre adott válasszal lehet pályázni: HÁNYADIK ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELTE A 2013-AS HYDE PARK-I KONCERTJÉN A ROLLING STONES? A nyeremény 2x2 db bérlet az Uránia koncertfilm sorozatára, ahol a következő zenekarok egy-egy emlékezetes koncertje látható a mozivásznon: Jimi Hendrix, MUSE, Dream Theater, Rolling Stones, Peter Gabriel, Queen, Ákos. Caitlin Moran bestsellere, a How to be a woman tavaly magyarul is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában. A szókimondó, fanyar humorú mű a Hogyan legyünk tökös csajok címet kapta, a kötetből egy példányt sorsolunk ki azok között, akik helyesen felelnek erre: MELYIK NEVES BRIT LAPNÁL ROVATSZERKESZTŐ CAITLIN MORAN? A válaszokat január 23-ig várjuk a jatek@rockelet.hu címre.

facebook.com/rockelet

programajánló


Old Man’s Pub Rudi Show FREE Old Rams Karaoke & Music Pub Karaoke FREE Ötkert Claptone (Exploited, DE) Peaches and Cream Full Colored Friday Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/ Csarnok) The Unplugged Faces Pótkulcs Talált kutya FREE R33 Café Y-Production n’ Psybaba rec pres: Space Cat, Hux Flux, Ianuaria, Dark Whisper

Rézmál Kávézó Takács Eszter Beat Band Rocktogon Pub & Roll Iron Maidnem Route 66 Baráti Klub Burning Sloth, After Befor, Lord MG, Perry Hotter

Showbarlang Dust N’ Bones, Bang Bang, FullStop Sorompó Rock Kocsma / Eger Kalapács,

Csodatanker

Supersonic Kék Yuk Anti Fitness Club évnyitó koncert 1500 Ft

Vadgalamb Music Pub Szőcsi Pisti és zenekara FREE Yes Pub Blues Fathers Ypsilon Café Karaoke Party FREE Zöld Macska Diákpince VasZoli és Özséb Zúzda Rock Kert Blues Company – Blues Company, Head Rock Akusztik, Halálapa B.B, Haver-Rock Band

18. Szombat A Grund Elixír Bár Party, DJ Langusta és Cassius Clay Alcatraz Music Club & Restaurant This is How

We Do It Party

Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Balogh Zsófia - Oláh Dezső duó FREE Amelie Kávézó Freed Pocket FREE Amigo Rock’n’Roll & Rockabilly Bár Rockin’ RockCats

Aranytíz Kultúrház Üsztürü zenekar BackStage Pub Ramones Mania Barba Negra Music Club Intim Torna Illegal - 4. szüle-

Supersonic Vörös Yuk Superstar Festival - Relieved

tésnapi nagykoncert

Szilvuplé Varieté 507 Band, Dj Sausage Szimpla Kert Dj Jane Tonic FREE Toldi Tom Select, Beta 600 Ft Trafik Klub (ex-Zappa) AnymOre, Rebel Yeah!, Steroid,

Benczúr Ház Bardóczy Attila Bethlen Café - Bunker Club Renomé, Dévai Duo Big Bike Pub Involution, Crazy Granat FREE Bonyai Étterem Hundows klub FREE Budapest Jazz Club Dresch Quartet 1600 Ft/1200 Ft

Ones, Fugitives, As We Promised, Bandamacik EV: 800 Ft/1000 Ft

Igor Mortis Vodka Klub 300 Ft

Trafó Club / Gödöllő Pál Utcai Fiúk, Maszkura, Tücsök-

raj 1500 Ft/1800 Ft

(diák, nyugdíjas), 22:30 BJC Jam Session: Egri János Trio ingyenes

Budavári Művelődési Ház - Bemrockpart

Török Ádám - Elrohant idő lemezbemutató koncert Treffort Kert / Könyvtár Klub Vadvirágok, Dj COMICS Shottail BAR Szerda Shark FREE Deep_Purple_Rockelet_129x89:Layout 1 2013.11.05. 17:31 Page 1

2014. FEBRUÁR 17.

BudapestAréna JEGYEK KAPHATÓK A TICKETPRO ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN!

WWW.LIVENATION.HU programajánló

Az album már a boltokban!

facebook.com/rockelet


Corvintető Budapest Jungle pres. LOXY and INK Cotton Club Fool Moon Csendes Létterem PandB (Panda,Bass) w Tyütyü Panda és Bengbeng Laci

Dürer Kert Dalriada Születésnap 2500 Ft Filter Music Pub Filter házibuli - Dj: delToro, Dr. Ucker Richard FREE Fonó Budai Zeneház Eszterlánc Fővárosi Művelődési Ház Csobán csángó táncház Gödör Klub Paddy And The Rats,Children Of Distance, The

Grenma, Kozmosz, Bankrupt, Leander Rising, Tesco Disco

Gozsdu Manó Klub Hollywood Rose Guns N’ Roses Tribute Hátsó kapu Buster Keaton Band Hunnia Art Bisztró Crescendo Akusztik IF Cafe Violin d’Agnes Instant Mole Hall – Broken Bits Special: Mayhem, DJ Savage, MC Fantom, Dolbyroll & Rob, Plafon Park, Tisztás: World Splash: Scheb Levi, Jahfar, Vaddiszkó: Chart1st FREE

Josefina Blues Bell Nagy Feró és a Beatrice Kuplung Népi Papa és a Haverok Ladó Café Lukács Eszter és a Swing Band Lámpás Smárton Trió Lekvár FREE Lokál Kávézó És Bár Swingalong: Savages y Suefo duó Macskafogó Music Pub DJ Pietro, DJ Omek, DJ Zso Moha Kávéház és Kultúrtér Corner Dely és Eszes Viki FREE Morrison’s Music Pub 2 Party: DJ Apesz, DJ Markovich, DJ Paul, DJ Lu-Yi, BanDJ

Morrison’s Music Pub Opera 30+ buli: DJ Markovich, BanDJ

Moulin Rouge Classic Disco: DJ ThomX Muzikum Bond Jovi/Room Service, vendég: Bozsek Márk Óbudai Kulturális Központ Hobo klub Old Man’s Pub Hot Jazz Band FREE Old Rams Karaoke & Music Pub DelSuremun FREE Peaches and Cream Saturday Night Live Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/ Csarnok) Luxemburg Rádió Rocktogon Pub & Roll Macskanadrág, Timebomb Roncsbár / Debrecen Kalapács, Csodatanker Route 66 Baráti Klub Sidol, Punkie, Hisztéria Rotty-On, Pazar Showbarlang Eye for I, Piece of Patience, The Entropy, SAW Supersonic Kék Yuk Dubs and Cores - Till We Drop, Turn Of Mind, Orion Dawn, Unbroken Promise, FlatBand, Absolved, Diamond Edge, Handout, Adam Ajkay, Sergio, Dub Personal, Zebrah, Habee, Kill The Bass, Martz, Eye Scream 800 Ft

Szilvuplé Varieté Kispál Tribute Band, Dj Sausage Szimpla Kert Zsuffa Péter Zenei Idegenvezető FREE Trafik Klub (ex-Zappa) Madrass és Deley Trafó Club / Gödöllő Dj Barta, Andrew G Trafó Kortárs Műv. Háza Trafó Electrify Series Vol. 3.: Mika Vainio, Pete Swanson, Silf feat. Birtalan Áron, 12z

Treffort Kert / Könyvtár Klub Dj Parádi 90-évek party FREE Ypsilon Café Karaoke Party FREE Zúzda Rock Kert Hitvány Január: Gutting Revue, Orwell Disznói (lemezbemutató), Opus Null, Rockdiszkó

19. Vasárnap Budapest Jazz Club Göncölszekér Együttes gyerek: 800 Ft, felnőtt: 1200 Ft, családi jegy: 2900 Ft

Jan.17., Péntek Dust N’ Bones, Bang Bang, FullStop

Jan.18., Szombat Eye for I, Piece of Patience, The Entropy, SAW

facebook.com/rockelet

programajánló


IF Cafe Tardy Zsófia ének, Csikós Attila gitár Instant Plafon Park: Sun-Day-Night: Sarki, Jahfar, Vaddiszkó: One Night Extra: Tom Tailor FREE Kisüzem Némafilmzene - Ágoston Béla Ladó Café Hajós Laura és Neumann Balázs Óbudai Kulturális Központ Sirtos görög táncház Old Man’s Pub Muck Ferenc és a Bluesberry FREE Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/Csarnok) 5 órai tea Vörös Istvánnal-dalok szóban és zenében

Szimpla Kert Nu Sound by Playmobil, 21:00 Szimpla Jam and Poetry - Szabad a zene! FREE 20. Hétfő Bonyai Étterem ÉIRÍ FREE Budapest Jazz Club Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Master diplomakoncert, 22:00 LFZE Monday Open Jam - Chris Devil Trio FREE Gödör Klub Zaphod, MKB IF Cafe A Berkisárik Instant Plafon Park: Ray Palma Show: Kanada Káosz, Lady eM, Vaddiszkó: Overgrund FREE Ladó Café Hajós Laura és Neumann Balázs Morrison’s Music Pub 2 Garden Party: DJ Apesz, DJ Markovich, Paulerio Massimo, DJ Lu-Yi

Morrison’s Music Pub Opera Karaoke és retrodiszkó Old Man’s Pub Mojo Workings FREE Szimpla Kert Dj-Vj Vandela, DJ Kra - Pek FREE Treffort Kert / Könyvtár Klub Feles Hétfő FREE 21. Kedd Átrium Film-Színház Operettsztárok Budán - zenés talk show Vágó Bernadettel és Vágó Zsuzsival

Bonyai Étterem Indián Joe FREE Budapest Jazz Club Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Master diplomakoncert FREE Gödör Klub Jazzgödör: Transform Quintet Goodbar Roy Hadik Kávéház Rózsa György IF Cafe Classic and Improvisation Instant Mole Hall: Grand Mexican Warlock, Middle Mist Red, Plafon Park, Vaddiszkó: Popera FREE Ladó Café Máthé Evelin Quartett Lámpás Song-ÓRA Csoport FREE Morrison’s Music Pub 2 Garden Party: DJ Apesz, DJ Markovich, Paulerio Massimo, DJ Lu-Yi

Művészetek Palotája Hangulatkoncert: Erdélyi, gyimesi népdalok Old Man’s Pub Blue Spot FREE Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/Csarnok) Cowboy Tánc: Country zene és tánc kezdőknek és haladóknak

Pótkulcs Héttorony klub FREE Szimpla Kert Lounge Night DJ Set, Cashmere DJ Set, 20:00 | Kovács LindaFenyvesi Márton-Dés András Experimental FREE Téli Kertem Live Jazz Lounge FREE Treffort Kert / Könyvtár Klub Csak ZENE FREE 22. Szerda Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Oláh Krisztián

Átrium Film-Színház Operettsztárok Budán - zenés talk show Szabó Dáviddal Bethlen Café - Bunker Club DJ Qtewly Bonyai Étterem Soundforce duó FREE programajánló

facebook.com/rockelet


Budapest Jazz Club Sárik Péter Trió - Jazzkívánságműsor feat. Micheller Myrtill 1800 Ft/1400 Ft (diák, nyugdíjas)

Corvintető Rewind: Palotai, Cadik, MC Zeek, Zosha Csendes Létterem Minor Patrol trió Filter Music Pub AlterEst - Dj: Dj Neo FREE Fonó Budai Zeneház Muzsikál: Tükrös, Sárarany, Magyar Kultúra napja

Gödör Klub Egy szál gitárral: Frenk Goodbar Blahaluisana akusztik Hagyományok Háza Bodza Klára és tanítványai IF Cafe Szalay Gábor gitár, Tálas Áron hammond, Mohay András dob Instant Mole Hall: Spanish Wax: Senior Hal, Shaman Leva, LóriPoP, Plafon Park, Vaddiszkó: R’n’Business FREE Lámpás Gyócerda FREE Morrison’s Music Pub 2 Szőke Nő Party: DJ Apesz, DJ Paul, DJ Markovich, DJ Lu-Yi

Old Man’s Pub Little Wings FREE Peaches and Cream Student Night Party Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/ Csarnok) Madarak Szimpla Kert IndieCator Nights: DJ Tape, DJ Playmobil 20:00 Tajtékos Szerda: Zombori FREE Toldi Küss Mich: Xeno and Oaklander (US) Live 1000 Ft Treffort Kert / Könyvtár Klub Karaoke FREE Zúzda Rock Kert Shady Rock Karaoke FREE 23. Csütörtök A Grund 2 for 1 Zenés Koktélbár Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Garda Zsuzsa - Benkő Zsolt

BackStage Pub Blinde Nursis Bonyai Étterem DanMark-duó FREE Budapest Jazz Club Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Master diplomakoncert FREE Csendes Létterem Csendes Air - Passenger Only w/ Holy Rollerz 1/4 (BEM)

Gödör Klub Balaton Klub Kampec Dolores, Balaton Gozsdu Manó Klub Jamie Winchester akusztik Hátsó kapu Giebiszer Gyöngyi 1000 Ft Hunnia Art Bisztró Kodachrome IF Cafe Incike Virág ének, Horváth Plutó József basszusgitár Instant Plafon Park, Vaddiszkó: Tom Tailor FREE Kisüzem Sickratman Csellóstrió Ladó Café Urbán Orsolya és Sramkó trió Lámpás Jambalaya FREE Morrison’s Music Pub 2 A nagy ivászat estje: DJ Apesz, DJ Markovich, DJ Paul, DJ Lu-Yi, BanDJ

Morrison’s Music Pub Opera A nagy ivászat estje: BanDJ, DJ Markovich

Művészetek Palotája Marót Viki és a Nova kultúr Muzikum Ivan and The Parazol 4. Birthday Party Óbudai Kulturális Központ Kaláka együttes, Kányádi

Sándor

Óbudai Társaskör Qaartsiluni Ensemble Old Man’s Pub Ági van? FREE Peaches and Cream Fancy Pop Thursday: DJ Glossy, DJ Fenton

Rézmál Kávézó Bassmal Rocktogon Pub & Roll Sicuband

Jan. 14., Kedd: William Zettler Acoustic Night Jan. 16., Csüt.: Rocktones + LKbeat Jan. 17., Péntek: Iron Maidnem ( Iron Maiden Tribute) Jan. 18., Szombat: Macskanadrág + Timebomb Jan. 23., Csüt.: Sicuband Jan. 24., Péntek: Auróra Jan. 25., Szombat: Ramones Mania

facebook.com/rockelet

programajánló


Szimpla Kert Dj-Vj Vandela, DJ Playmobil 20:30 Basszuskulcs Csütörtök: Porteleki Áron, Czitrom Ádám feat. Kristóf Márton FREE Téli Kertem Zsuffa Péter FREE Toldi morningdeer Treffort Kert / Könyvtár Klub Dj Shark FREE 24. Péntek A Grund Elixír Bár Party, DJ Toyota és Sunny Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Trio Midnight és Lakatos Pál Amigo Rock’n’Roll & Rockabilly Bár Boka és

Fonó Budai Zeneház Kultúrpart születésnap Fővárosi Művelődési Ház Csürrentő moldvai táncház Gitár Pont Café Csákvári Akusztik Gödör Klub Sickratmen, Dep’art (3. születésnapi koncert),

Tereskova EV 1000 Ft/1200 Ft

Gozsdu Manó Klub The Mighty Fishers Hátsó kapu Gerlóczy Zsigmond Dezső és Müller Péter Sziámi

1000 Ft

Budavári Művelődési Ház - Bemrockpart

Hunnia Art Bisztró Mester Csaba feat. Korom Attila IF Cafe Enyedi Sugárka jazz tett Instant Plafon Park, Tisztás: Living Tales, Vaddiszkó: Hits by Hits FREE Janis’ Pub Elby és Balázs K9 Bar DJ. Csedi Ladó Café Lukács Eszter és a Swing Band Lámpás Holy Rollerz FREE Lokál Kávézó És Bár Most Wanted Electroswing (NL/FR) Macskafogó Music Pub DJ Pietro, DJ Omek, DJ Zso Moha Kávéház és Kultúrtér Jam Session Fridays with Oláh Krisztián Trio FREE Morrison’s Music Pub 2 Party: DJ Apesz, DJ Markovich,

Columbus Club (Columbus Hajó) Kovácságiband

Morrison’s Music Pub Opera 30+ buli: DJ Markovich,

Cotton Club Kocsis Tibi Csendes Létterem Never Ending Fun(k) w/ Zotyka Drunken Tailor JÜ FREE Dürer Kert Ősparty: 4 Helyszín:Saafi Brothers Live (D/Retro

Moulin Rouge Classic Disco: DJ ThomX MüSzi - Művelődési Szint Alkotóközpont és Befogadótér OvO (It) + MOMBU (It) + ParaNoiZ (Hu) Muzikum Message to Hendrix feat. Tátrai Tibor Óbudai Társaskör Hot Jazz Band Old Man’s Pub Voga Viki FREE

a Klikk

Anker’T AnKERT Bass / 0124: Cadik, Mango, Zosha, Iamyank, Aiwa FREE BackStage Pub Wastaps Bázis Klub KILENC! Big Bike Pub Rossz Szokás, C’overdose, Nimphas Corporation, Mad Nex’t FREE Bonyai Étterem ABSZ FREE Budapest Jazz Club Nicole Johanntgen (CH) 1400 Ft/900 Ft (diák, nyugdíjas), 22:30 BJC Jam Session: Gáspár Károly Trio ingyenes

Budavári Opera Együttes 1200 Ft

Set),Palotai ,Titusz,Oleg, Dork, Isu, Bernathy Zsiga Live, Christian, 1000arc, Arab Sanyi, Bosi, Kaszi EV 2000 Ft/2500 Ft

programajánló

DJ Paul, DJ Lu-Yi, BanDJ BanDJ

facebook.com/rockelet


Old Rams Karaoke & Music Pub Karaoke FREE Peaches and Cream Full Colored Friday Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/ Csarnok) Dr. Grog Pótkulcs Újhold FREE Rézmál Kávézó Night Sirens Warm Up Fridays Rocktogon Pub & Roll Auróra Roham Bár & Galéria Broken Cups, derTANZ, Padkarosda Route 66 Baráti Klub Alkonyzóna, Fittnesz, G.M.T. FREE Supersonic Kék Yuk Hardcore Psyche Vol I. - A Plateful Of Joy, Draw Your Spirit, Embatheria, Playground Violence (SK) | Sadistic

Mind | Scream In Dark | NoNDescripT 1000 Ft Supersonic Vörös Yuk Newcomer’s Night: Éjfény, Lies Of The Machine, Huntroll, Leecher 800 Ft

Szimpla Kert Dj Jane Tonic FREE Treffort Kert / Könyvtár Klub Cool water, Dj Shark FREE Ypsilon Café Karaoke Party FREE 25. Szombat A Grund Eclectic Pop Party Almárium Bisztró ( Almárium Gasztro Jazz & Blues) Hajdu Klára Quartet Amelie Kávézó Noémi és a Rozmár FREE Amigo Rock’n’Roll & Rockabilly Bár Jerry Lee’s rock and roll Service

Aranytíz Kultúrház Blaskó Csaba és zenekara Barba Negra Music Club Kerekes Band, Busa Pista,

Zombori

Bázis Klub Hollywoodoo

facebook.com/rockelet

Benczúr Ház Lakatos Ágnes Big Bike Pub Twisted Sister tribute, Rocktones, Zinfield FREE Budapest Jazz Club Budapest Jazz Orchestra - Swing Evening Show 2400 Ft/2000 Ft (diák, nyugdíjas), 22:30 BJC Jam Session: Balázs József Trio ingyenes

Columbus Club (Columbus Hajó) Jancsik Nóra

Quartet 800 Ft

Csekovszky Árpád Művelődési Ház Shadows klub

Csendes Létterem Némethjuci DJ Set w/ Juci Dürer Kert Wall Of Sleep, Stonedirt, Conan’s First Date Filter Music Pub Harloch, Wrath of Azazel Fonó Budai Zeneház Dresch Quartet, a Négyes Quartet Gödör Klub Zolbert, Kéknyúl 1000 Ft, 101 Depeche Mode

Klub: Karmapolis 1000 Ft

Hunnia Art Bisztró Sweet Jane IF Cafe Gáspár Károly Trió feat. Tzumó Árpád Instant Plafon Park, Tisztás: World Splash: Scheb Levi, Jahfar, Vaddiszkó: Chart1st FREE Ladó Café Lukács Eszter és a Swing Band Lámpás Óperentzia FREE Macskafogó Music Pub DJ Pietro, DJ Omek, DJ Zso Moha Kávéház és Kultúrtér Karosi Júlia Quartet FREE Morrison’s Music Pub 2 Party: DJ Apesz, DJ Markovich,

DJ Paul, DJ Lu-Yi, BanDJ

Morrison’s Music Pub Opera 30+ buli: DJ Markovich, BanDJ

Moulin Rouge Classic Disco: DJ ThomX Muzikum Belga

programajánló


Old Man’s Pub Keith Richard Rock and Roll Circus FREE Peaches and Cream Saturday Night Live Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/Csarnok) Chemtrail - Nemzetközi tiltakozás: beszélgetés és koncert. Fellép: Fortuna Rock Band FREE

Pótkulcs Moldvai táncház a Csürrentő, a Húrlekvár zenekarokkal és vendégeikkel FREE Rocktogon Pub & Roll Ramones Mania Route 66 Baráti Klub Oldschool, Schenker Band, Hyper Market

Supersonic Kék Yuk Nippon Groove Supersonic Vörös Yuk Szabadtéri 4akkordos Performansz, KontrolAltR, Kisherceg 1000 Ft leiható!

Szimpla Kert Zsuffa Péter Zenei Idegenvezető FREE Trafó Kortárs Műv. Háza Bajdázó együttes Treffort Kert / Könyvtár Klub KK Hangja FREE Ypsilon Café Karaoke Party FREE Zúzda Rock Kert Start the Rock: Crash and Ride, Fleet Street, Marchin Guards, Rockdiszkó

26. Vasárnap Benczúr Ház Kolompos együttes Budavári Művelődési Ház - Bemrockpart Misztrál Klub

Csekovszky Árpád Művelődési Ház Missio Cantorum

csendes Létterem Sunday Sunset Live w/ Teonelli Dürer Kert Protest The Hero (CAN), Tesseract (UK), The

programajánló

Safety Fire (UK), Intervals (CAN) EV 3900 Ft/4900 Ft

IF Cafe Fekete István trombita, Gyárfás István gitár Instant Plafon Park: Sun-Day-Night: Sarki, Jahfar, Vaddiszkó: One Night Extra: Tom Tailor FREE

Kisüzem Némafilmzene - Bujdosó János Ladó Café Hajós Laura és Neumann Balázs Óbudai Kulturális Központ Csiribiri – Halász Judit Old Man’s Pub Hot Club Swing Trio FREE Szimpla Kert Nu Sound by Playmobil, 21:00 Szimpla Jam and Poetry - Szabad a zene! FREE

27. Hétfő Bonyai Étterem Dobos Laci FREE Budapest Jazz Club Peet Project 1400 Ft/1000 Ft (diák, nyugdíjas), 22:00 LFZE Monday Open Jam - Tálas Áron Trio ingyenes

Gödör Klub The Adolescens Delight Inc., Patent IF Cafe RAY: Brad Vee Johnson (USA) vocal, Jász András szaxofon,

Neumann Balázs zongora

Instant Plafon Park: Ray Palma Show: Kanada Káosz, Lady eM, Vaddiszkó:

Overgrund FREE Ladó Café Máthé Evelin Quartett Morrison’s Music Pub 2 Garden Party: DJ Apesz, DJ Markovich, Paulerio Massimo, DJ Lu-Yi

Morrison’s Music Pub Opera Karaoke és retrodiszkó Old Man’s Pub Acoustic by Heart FREE

facebook.com/rockelet


Morrison’s Music Pub 2

Szilvuplé Varieté Salsa-est (Dj Gera) Szimpla Kert Dj-Vj Vandela, DJ Kra - Pek FREE Treffort Kert / Könyvtár Klub Feles Hétfő FREE

Garden Party: DJ Apesz, DJ Markovich, Paulerio Massimo, DJ Lu-Yi

28. Kedd Andante Borpatika

Hangulatkoncert: Varga Gergő - szaxofon, Czirják Tamás - dob, Gyányi Marcell - bőgő, Morvai Tamás - gitár

Berecz András mesemondó estje

Bonyai Étterem Grapefruit Moon FREE Budapest Jazz Club Kasai 1200 Ft/800 Ft (diák, nyugdíjas)

Művészetek Palotája Old Man’s Pub Ginas Giants FREE Petőfi Rendezvényközpont (Café/Kert/Csarnok) Cowboy Tánc: Country zene és tánc kezdőknek és haladóknak

Gödör Klub Bardo, Alterergó Duó: Müller Péter Sziámi-

Szilvuplé Varieté Salsa-est (Dj Gera) Szimpla Kert

Goodbar Peck up IF Cafe Szőke Szandra quartet Instant Plafon Park, Vaddiszkó: Popera FREE Ladó Café Hot Club of Hungary Lámpás Oláh Dezső Trió FREE

Lounge Night DJ Set, Cashmere DJ Set, 20:00 Eichinger trio FREE

Gerlóczy Zsigmond Dezső: Seress Song’s

Téli Kertem Live Jazz Lounge FREE

Treffort Kert / Könyvtár Klub Csak ZENE FREE

Jan.14.,Kedd: Cowboy Tánc: Country zene és tánc kezdőknek és haladóknak Jan.15.,Szerda: Madarak Jan.17.,Péntek: The Unplugged Faces Jan.18.,Szombat: Luxemburg Rádió Jan.19.,Vasárnap: 5 órai tea Vörös Istvánnal-dalok szóban és zenében Jan.21.,Kedd: Cowboy Tánc: Country zene és tánc kezdőknek és haladóknak Jan.22.,Szerda: Madarak Jan.24.,Péntek: Dr. Grog Jan.25.,Szombat:„Chemtrail - Nemzetközi tiltakozás” beszélgetés és koncert. Fellép: Fortuna Rock Band, a belépés ingyenes! Jan.28.,Kedd: Cowboy Tánc: Country zene és tánc kezdőknek és haladóknak Jan.29.,Szerda: Madarak Jan.30.,Csüt.: Laár András és a Tündértantra Zenekar Jan.31.,Péntek: Blues Company

facebook.com/rockelet

programajánló


kulturális ajánló SZínház

kiállítás

Katona József Színház

Budapesti Történeti Múzeum

Bp. V. ker., Petőfi Sándor u. 6. Tel.: +36-1/318-37-25 www.katonajozsefszinhaz.hu Jan. 14., 19:00: Anamnesis Jan. 15., 19:00: Illatemberek (Fsz.: Elek Ferenc, Jordán Adél; R.: Máté Gábor) Jan. 17., 26., 19:00: Ödön von Horváth: A végítélet napja Jan. 18., 26., 19:00: Parti Nagy Lajos: Pinokkió Jan. 19., 19:00: Tersánszky Józsi Jenő Grecsó Krisztián: Cigányok Jan. 21., 27., 19:00: Egressy Zoltán: Portugál Jan. 22., 28., 19:00: Henrik Ibsen: A nép ellensége Jan. 23., 19:00: Carlo Goldoni: A nyaralás Jan. 25., 19:00: Georg Büchner: Woyzeck

Bp. I. ker., Szent György tér 2., Budavári Palota E épület Tel.: +36-1/487-88-71 www.btm.hu Állandó kiállítások: Pesti építkezések állomásai; Buda középkori királyi várpalotája; Budapest az középkorban; Budapest az újkorban; Gótikus szobrok a budai királyi palotából; A magyar-Anjou címeres selyemkárpit; Ősi népek, antik kultúrák - Budapest története az őskortól az avar kor végéig; Budapest – fény és árnyék. Január 15-ig: Stettner Sebestyén (1699–1758) budai festő kiállítása Március 2-ig: Otthonok kincsei

Karinthy Színház

Bp. I. ker., Kapisztrán tér 2–4. Tel.: +36-1/325-16-00, +36-1/32516-01 www.militaria.hu Állandó kiállítás: Fényesebb a láncnál a kard..., Hazáért gyűjtemények; Kard és koszorú; ... és legördül a vasfüggöny – Magyarország katonai története 1948–1968; Piavétől a Donig; A II. világháború magyar és német harceszközei.

Bp. XI. ker., Bartók Béla út 130. Tel.: 1/203-8994 www.karinthyszinhaz.hu Jan. 15., 19:00: Karinthy Frigyes: Tanár úr, kérem Jan. 16., 19:00: Karinthy Ferenc: Nők Jan. 17., 19:00: Karinthy Márton: Klotild néni Jan. 18., 19:00: Hunyadi Sándor: Lovagias ügy Jan. 20., 17:00: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője Jan. 21., 17:00: Petőfi Sándor: Az apostol Jan. 22., 17:00: Vörösmarty Mihály: Csongorok és tündék Jan. 23., 19:00: Sam Bobrick- Ron Clark: Én, Te Őt! Jan. 24., 17:00: Szophoklész: Antigoné Jan. 25., 14:30: Karinthy Márton: Klotild néni Jan. 26., 15:00: Békeffy István - Stella Adorján: Janika Jan. 28., 17:00: Mark Twain: Koldus és királyfi

facebook.com/rockelet

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Néprajzi Múzeum

Bp. V. ker., Kossuth tér 12. Tel.: +36-1/473-2400 www.neprajz.hu Állandó kiállítás: A magyar nép hagyományos kultúrája. Február 24-ig: Emlék Sasvárról – Piéták síkban és térben. Március 16-ig: Erdélyen innen, Alföldön túl – Fekete-Körös-völgye a századfordulón. Március 23-ig: Több mint szomszéd – Mozaikok a horvátok népi kultúrájáról.


Bobster

A CCE katalógus reklámmotorja vastagon meg lett tűzdelve olyan alkatrészekkel, amiket mindenféle átalakítás nélkül a gyári darab helyére lehet csavarozni. Pedig gyárilag is elég különleges volt a Sportster, hisz’ egy 2007-es, jubileumi, 1200 köbcentis példányról beszélünk, ami a típus 50 éves fennállására hivatott emlékeztetni. Mindössze 2000 darab hagyta el a gyárat… Egy-egy 50 éves jubileumi tankemblémát szerintem ma már csak fegyveres kísérettel érdemes szállítani. A futómű komoly átalakuláson esett át, a kerekek 16-os RevTech „Nitro” Midnight Series típusúak, a hozzájuk illő – szintén RevTech – féktárcsákkal és beltkerékkel. A hátsó rugózás mindig is a Sportsterek gyenge pontja volt, ezért a rugóstagokat Progressive Suspension-ra cserélték. Mivel a széles kerék nem fért volna el a gyári első villában, így szélesített, Müller gyártmányú kormány kifli lett felszerelve. A Biltwell kormány és a Cole Foster neve által fémjelzett tank ad hozzá a legtöbbet a kinézethez. Azért persze akad gagyi is elvétve, ilyenek például a kuplung fedélbeágyazódott dobókockák. Erről a szintről simán csillagvizsgálóval nézhetjük a kínai fröccsöntött céllövöldés ajándékok stílusértékét. Egyébként a dolog életszerű, már láttam ilyet egy karambolos motoron, csak ott dobókockák helyett kis kődarabok álltak ki a fedélből. A motor végső tesztelésére a Saint Tropez-i HOG fesztiválon került sor. Mivel úgy tűnt, hogy több bámészkodó fordul a parton letámasztott motor irányába, mint a tőle pár méterre horgonyzó százmilliós jachtok felé, így a projekt végeredményét megfelelőnek ítélték a Custom Chrome-nál. facebook.com/rockelet


Dalriada – Jubileumi Nagykoncert a Dürerben

Since 2003 Dalriada released 7 albums, recorded 7 videos, made it several times in the Hungarian Top Ten (Mahasz-lista), played on almost every bigger festival in Hungary, toured Europe and made an international respected name for themselves. Their jubilee concert is going to be on 18th of January in Dürer Kert. Január 18-án a Dürer Kertben ünnepli Fergeteg című első lemeze megjelenésének 10 éves évfordulóját a Dalriada zenekar. A jubileumra időzített koncerten DVD felvétel is rögzítésre kerül, a tervek szerint a három részre tagolt koncerten 30 dal fog elhangzani, a csapat összes lemezéről, mintegy 3 órában. Természetesen nem hiányoznak majd a Fajkusz Banda kitűnő népzenészei sem, akik a Dalriadával közös dalok mellett önálló produkcióval nyitják majd az estét. Exkluzív pólómintával is készül a zenekar az eseményre, amely sehol máshol nem lesz beszerezhető, csak ezen az estén! Lesz természetesen közönségtalálkozó, dedikálás, ahogyan azt ilyenkor illik.

A Nyughatatlan, The Silver Shine Farsangi rockabilly buli a Club 202-ben

Elvis lives, however, he smells really bad – that could be the motto of psychobilly. The Silver Shine was formed in 2004 and ten years later became maybe the most succesful band of the genre. As they guest A Nyughatatlan’s gonna play masterpieces from the work of Johnny Cash. A psychobilly eredetmítosza nem lehet más, mint hogy a rajongók képtelenek voltak elfogadni Elvis halálát, ezért kiásták és a Kedvencek Temetőjébe hantolták. Ám aki visszatért, már nem volt ugyanaz, tudniillik jóval punkosabb zenét játszott. És bár a műfaj ebből a szempontból sokkal inkább a Halloweennel rokonítható, senki nem vonható felelősségre azért, ha farsangkor rothadó Elvisnek öltözik. Ehhez pedig kiváló inspirációt nyújthat a Silver Shine trió performansza, akik már január 31-én készen állnak a tavaszvárásra. Vendégük, A Nyughatatlan pedig Johnny Cash életművét eleveníti fel. nausea

Partnereink:

Magazin Kéthetente Megjelenő Ingyenes Programmagazin Megjelenik keddenként 27 000 példányban Kiadja: Rockélet Kft. 3070 Bátonyterenye Jószerencsét út 11. Lapzárta: megjelenés előtti hét csütörtök.

Programokat a program@rockelet.hu-ra várjuk!

www.rockelet.hu • info@rockelet.hu A ROCKÉLET és az RCKLT szókép / embléma a RockÉlet Kft. tulajdona, felhasználása a RockÉlet Kft. írásbeli engedélyéhez kötött! A ROCKÉLET Magazinban és a www.rockelet.hu-n megjelenő anyagok – cikkek, képek, illusztrációk, grafikák – a RockÉlet Kft. tulajdonát képezik. Szerzői jogvédelem alá tartozó termékek, ezért azok teljes vagy részleteiben történő újraközléséhez, illetve bármi nemű felhasználásához a szerkesztőség előzetes írásbeli engedélye szükséges! Az újságban megjelenő hirdetések és programajánlatok tartalmáért szerkesztőségünk nem vállal felelősséget!

Nyomdai munkák:

Ipress Center, 2600 Vác, Nádas u. 6.

Főszerkesztő: Nyerges Tamás Szerkesztők: Marosvölgyi Luca luca@rockelet.hu Vígváry Gábor vigvary.gabor@rockelet.hu Somfai Péter (Motorblokk rovat) Grafikus: Barna József Munkatársak: Tóth László / sales: toth.laszlo@rockelet.hu Honfi Anna / szerkesztőségi munkatárs: anna@rockelet.hu Kovács Péter / event: kovacs.peter@rockelet.hu Wlcsek András / fotó Korrektor: Andor-Barabás Edit Hirdetésfelvétel: Rockélet Kft. +36-70/433-66-79 hirdetes@rockelet.hu facebook.com/rockelet


január 14. WOLF DOWN (GER), BENCHPRESS (USA), MAKE MY DAY (AUT), COLD REALITY, EXTERMINATING ANGEL január 17. Dirty Black Winter Tribute Feszt Deftones by Diamondeyes Korn by gRain Metallica by Scary Guyz Slipknot by Slipchaos Killswitch Engage by Daylight Dies Machine Head by Hellalive Entombed by Wolverine Blues Brothers Kyuss by Green Machine január 18. - 19:00 Dalriada születésnap január 24. - 22:00 “ŐSPARTY” Ősparty”:4 helyszín:Saafi Brothers live (D/retro set),Palotai ,Titusz,Oleg ,Dork ,Isu,Bernathy Zsiga live,Christian, 1000arc, Arab Sanyi, Bosi, Kaszi A fellépők listája folyamatosan bővül!

január .26 - 19:00 PROTEST THE HERO (CAN), TESSERACT (UK), THE SAFETY FIRE (UK), INTERVALS (CAN) január 31. Mirkó koncert: Pásztor Anna, Sickrartman, Colorstar február 1. 15:00 Death By Metal Festival Kataklysm, Fleshgod Apocalypse, Krisiun, Agregator, Angerseed, Christian Epidemic, Kill With Hate, Malediction, Nadir, Tesstimony, The Konstellation, Visioned Frailty február 5. - 19:00 RED FANG (USA), THE SHRINE (USA), LORD DYING (USA) február 6. - 20:00 The Zygoma Disposal (B) // Orion Dawn, whitebacon, Suffer As Well, Sonic Rise február 7. - 19:00 No Bragging Rights (USA), To The Wind (USA), Light Your Anchor (D)


RCKLT magazin  

Kéthetente megjelenő ingyenes programmagazin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you