Page 1

alt-j Aurora $uicideboy$ pod save america minor majority tnt iron & wine adjø montebello no. 4 kamelen wolf alice hjerteslag delillos sTEIN TORLEIF BJELLA fleet foxes bigbang colter wall raga-helg honningbarna bernhoft frontm3n penthouse playboys onkl p & de fjerne slektningene young neils + masse mer!


Paintings by Francesca Sundsten

Sentrum Scene / 8.-10. juli Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / Vip tickets from www.dgmlive.com


nå er det jul igjen! Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee byr som alltid på sin tradisjonelle rekke norske førjulskonserter. I dagene før jul byr vi på blant annet Penthouse Playboys (23. gang!), Young Neils (26. gang!), BigBang (12. gang), Di Derre, Valentourettes (14. gang!), Oslo Ess, Stage Dolls/Return, Senjahopen og deLillos – i tillegg til etablerte og kommende internasjonale stjerner, show, litteratur og live podkaster.

– Det er hyggelig å se publikum glede seg år etter år, det er ingen tvil om at jula er tiden for tradisjoner også i konsertsammenheng. Samtidig er det moro å se nye norske navn etablere seg. No. 4 og Aurora har for lengst solgt ut Sentrum Scene, og vi har nettopp sett Sigrid og Astrid S gjøre det samme, sier PR- og

markedsansvarlig Rune Valle Tangen. Som seg hør og bør kan man også la seg underholde av show og humor med RuPauls’s Drag Race sitt juleshow «Christmas Queens», Radioresepsjonen, Harm & Hegseth, Kevin Kildal, Lørdagsrådet Live, Joachim Skage og Foppal-podcastens juleshow. Unn deg en kveld med DIN favoritt i førjulsstria! Vær rask med å sikre deg din billett – som du vil se er mange arrangementer allerede utsolgt.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene / LE* Leiligheten / Forsalg: rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg.


Sjekk ut Tidals indiefolk-spilleliste: tdl.sh/indiefolk

akustisk og autentisk: ti år med indieFOLK Iron & Wine, Father John Misty, Fleet Foxes og Lord Huron: Vi har flere konserter fremover innefor den litt diffuse sjangeren «indiefolk» – men har fått eksperthjelp og bedt Tidals musikkredaktør Bjørn Hammershaug utbrodere. – Det er skrevet flere nekrologer over indiefolken, men det er noe med artister som synger med hjertet utenpå skjorta. De hever seg over sjangere og overlever forbigående trender. Noen av årets fineste plater er da også signert navn med røtter i dette segmentet: Iron & Wine, Fleet Foxes, Laura Marling og Father John Misty er åpenbare eksempler på artister som på ulikt vis tar utgangspunkt i det tradisjonelle, søker det nyskapende og finner musikalsk magi på veien, sier han. Det er ingen tvil om at indiefolksjangeren har en solid appell hos det norske publikummet. Father John Misty, Iron & Wine, Fleet Foxes og Bon Iver har solgt ut Sentrum Scene flere ganger. – For ganske nøyaktig 10 år siden kom Bon Iver med «For Emma, Forever Ago», et spartansk, introvert album som overraskende nok resonnerte langt forbi kritikernes rekker. Bon Iver ble en døråpner for den stillfarne og lune visefortelleren som dyppet bena både i tradisjonell folk og indiepop/rock. «Indiefolk», i mangel av et bedre ord, er en musikalsk retning uten noe spesielt ankerfeste og som har mutert i mange ulike retninger – fra helt nedpå akustisk visesang til full orkestrert blås, sier Hammershaug.

Med klokka: Iron & Wine, Fleet Foxes, Father John Misty og Lord Huron kommer alle til oss i månedene som kommer.

OSLO SOUL EXPERIENCE 16.12 / 17.2 / 14.4

OSLO ROCK DEALERS 8.12 / 2018: TBA

Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70- og 80-tallet.

Oslo Rock Dealers gir deg musikken du vil høre, musikken du hadde glemt du ville høre og musikken du ikke visste du ville høre. Fellesnevneren er rock, undersjanger er uvesentlig.

GET READY! 13.1 / 10.2 / 10.3 / 7.4

DISKOTAKET 20.1 / 17.3

Slå deg løs til det beste fra 1960-tallets Jamaica – en fest av ska, rocksteady og tidlig reggae. Alt på originale syvtommere selvsagt.

Disco, boogie, eighties-funk og modern soul rare/ obscure disco, private modern soul. 100% original vinyl!

THE ALTERN80S CLUB 9.12 / 27.1 / 24.2 / 20.4 The Altern80s Club hyller tiåret som gjorde dystert catchy – nemlig 80-tallet! For kjennere av synth og wave, postpunk og indietronisk til synthwave og electropop.


RF / Fredag 1.12 / 18 år leg.

JD / Fredag 1.12 / kr. 290 / 18 år leg.

VALENTOURETTES

TAAKE + HELHEIM

speller Jokke support: The Anti-Music Bonanza

support: Asagraum

Speller her:

Untitled-1 1

RF / Lørdag 2.12 / 18 år leg.

T!

Valentourettes holder liv i Jokkes udødelige rockesanger og enestående hverdagspoesi! En fast førjulstradisjon vi aldri blir lei av: Jokkes to gamle backingband, Valentinerne og Tourettes, spiller opp til fest med gode gamle låter. NB! Høy allsangfaktor.

06-10-10 00:13:45

I anledning slipp av Taakes syvende album, kommer bandet over fjellet for en eksklusiv slippkonsert. Med seg har de veteranene i Helheim og Asagraum som platedebuterte tidligere i høst.

RF / Søndag 3.12 / 18 år leg.

CUPFINALEFEST S08

ALISON MOYET

Dagen før cupfinalen mellom Sarpsborg og Lillestrøm på Ullevaal braker det løs med tidenes vorspiel for Sarpsborg 08-supportere. På scenen opptrer lokale Sarpsborg-artister som Stian Joneid, Lars Ingar Bragvin Andresen, Jonas Groth, Vigdis Wisur, Malin Schavenius med flere, samt flere overraskelser på scenen gjennom kvelden.

Alison Moyet, en av popens flotteste stemmer, har produsert en rekke hits både som soloartist og som del av Yazoo. På 2010-tallet har Moyet returnert til sine synthpop-røtter og byr på mer eventyrlysten elektronisk popmusikk. Moyets nyeste plate er produsert av Guy Sigsworth som har jobbet med artister som Björk, Goldie og Madonna.

SS / Søndag 3.12 / kr. 350,- / 18 år leg.

RUPAUL’S DRAG RACE

SS / tir 5.-ons 6.12 / 18 år leg.

FLEET FOXES

SS / Fredag 1.12 / 18 år leg.

STEIN TORLEIF BJELLA

med venner – Innegubbens drøymejul

«Norges beste band!», utbasunerte Dagsavisen etter Stein Torleif Bjellas konsert på Øya. For tredje år på rad er han klar for å gi publikum en ny drømmejul på Sentrum Scene. Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers, og mer sørgmodig glede og romantisk hjertesorg. JD / Søndag 3.12 / kr. 225 / 18 år leg.

NICK OLIVERI

Death Acoustic Unplugged Tour 2017 Nick Oliveri – originalmedlem og sentral skikkelse i to av de mest toneangivende hardrockbandene de siste tiårene i Kyuss og Queens of the Stone Age – er klar for akustisk konsert!

Rf / Onsdag 6.12 - kl. 17.30 / kr. 175 / Fri alder

HARM & HEGSETH

«Christmas Queens»

Support: Nick Hakim

Ringer julen inn

RuPaul’s Drag Race, et av de største og mest banebrytende kulturelle fenomenene de siste årene, er tilbake på Sentrum Scene, denne gang med en julespesial! Det ultrapopulære tv- og sceneshowet solgte ut samme sted i fjor.

Det amerikanske folkrock-bandet slapp i 2008 sitt selvtitulerte debutalbum som raskt mottok internasjonal anerkjennelse og toppet flerfoldige topplister for beste album. i 2011 gjorde utsolgt Sentrum Scene, hvor Gaffa skrev «Fleet Foxes består av uhyre flinke, samspilte musikere, som greier å gjenskape et krevende lydbilde i livesetting».

Harm & Hegseth-lyttere inviteres herved til livepod på Rockefeller. Her er opplegget: Livepodcast, kjendisquiz, kanskje ei litta julegave eller to, snacks og brus. Vi vil også tilby den eksklusive muligheten til å ta bilder med de to største stjernene Norge har sett siden Isak og Even, nemlig Harm og Hegga.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene / LE* Leiligheten / Forsalg: rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg.


RF / Onsdag 6.12 - kl. 20.00 / 18 år

JD / Onsdag 6.12 / kr. 300 / 18 år leg.

LE / Onsdag 6.12 / fre entré / 18 år leg.

? HARM & HEGSETH

Ringer julen inn etterfest i leiligheten med DJ Diva Livepodcast, kjendisquiz, kanskje ei litta julegave eller to, snacks, brus og etterfest med DJ Diva for de over 18. Vi vil også tilby den eksklusive muligheten til å ta bilder med de to største stjernene Norge har sett siden Isak og Even, nemlig Harm og Hegga.

RF / Torsdag 7.12 / kr. 265,- / 225 (student) / 18 år leg.

CKY

support: LIONIZE Pennsylvania-bandet deler sitt navn med skatefilmene «CKY», som er laget av Jess Margeras bror Bam Margera. Bandet har dukket opp i «CKY»-filmene og i tv-programmene «Jackass» og «Viva la Bam». Låtene deres er også brukt i filmen «Resident Evil: Apocalypse» og soundtracket og det legendariske spillet Tony Hawks Pro Skater 3. JD / Torsdag 7.12 / kr. 250 / 18 år leg.

ÅSNE SEIERSTAD OG HARALD EIA I samtale om «To Søstre»

Gjester: Erlend Ropstad + Guro von Germeten + asbjørn ribe + hederos & hellberg

En New York Times- bestselgende forfatter og en av vår tids sterkeste journalistiske penner. I et eksklusivt møte med en annen gigant, humorist og programleder Harald Eia, snakker Åsne Seierstad om sin siste bok, Brageprisvinneren «To Søstre».

Sjumannsorkesteret inviterer med seg musikervenner til tolkninger av de skitneste, vakreste og mest bråkete Waits-låtene. Siden det er tett opp mot jul og Waits selv er glad i frelsesarmé-blås har Blow med seg Templets (Frelsesarmeens) Hornorkester.

RF / Fredag 8.12 / kr. 325 / 18 år leg.

AMARANTHE

?

popquiz Julespesial! Én gang i måneden holder Klassekampen Musikkmagasinet popquiz i Leiligheten over Rockefeller. Quizmaster er Olav Bru. Her kan du bryne deg på musikalske nøtter fra 50-tallet og frem til i dag. Her har alle noe å bidra med, og ikke minst kan du høre mye god musikk i hyggelige omgivelser. Dører kl. 18.30.

SS / torsdag 7.12 / kr. 185 / 18 år leg.

BLOW feirer Tom Waits «ADJØ MONTEBELLO» – Ekstraforestilling

JD / Fredag 8.12 / kr. 250 / 18 år leg.

Det er på tide å si adjø til Karpe Diems Montebello. Siden november 2015 har det musikalske og visuelle prosjektet «Heisann Montebello» bydd på fantastiske låter, ambisiøse musikkvideoer og storslagne liveshow – som ble til tre legendariske show på Sentrum Scene med tre historiske og utsolgte konserter i Oslo Spektrum. SS / Fredag 8.12 / 18 år leg.

Maximise Norway Tour 2017

Support: ieatheartattacks

TOTALT JÄVLA MÖRKER

NO. 4

En sunn dose pop smeltet sammen med et tungt metalcore-inspirert melodiøs death metal sound» har de hatt stor suksess, som kan måles i mer enn 100 millioner avspillinger på Spotify og 60 millioner visninger på YouTube. Amaranthe slapp nylig sitt fjerde album «Maximalism», som gikk inn på topp 10 i mer enn 10 land. Drøyt!

I løpet av deres 20-årige karriere har de sluppet fire kritikerroste album, og i 2015 slapp de singelen «Helvetespunk», deres første utgivelse på seks år. Men det som kjennetegner bandet aller mest er at de er et skamløst bra liveband, og gjennom sceneopptredenene har de løftet seg selv opp til kultstatus. Avskjedsturné :(

No. 4 slapp sitt debutalbum «Henda i været» i fjor til unison hyllest fra kritikere og publikum. Med deres sjarmerende, norskspråklige popmusikk ble de A-listet på NRK P1 fire ganger, nominert til Spellemannpriser og Bendiksenpris og booket til Lindmo. Med ærlighet, snert og en unik evne til å formidle det store i de små tingene har No. 4 skapt et unikt univers.


RF / lørdag 9.12 / kl. 15.30 kr. 225 (voksen) / 125 (barn) / 600 (familie)

RF / lørdag 9.12 - kl. 20.00 / kr. 390 / 18 år

DELILLOS – familiekonsert

DELILLOS

deLillos for store, deLillos for små! Tidligere i år kom bandets 17. album «La oss bli fri for all nostalgi», og både barn og voksnes har nå muligheten til å få med seg nye hits og gamle klassikere. To deLillos-konserter står nemlig på programmet – først familiekonsert på ettermiddagen, og deretter en for de voksne på kvelden.

I over 30 år deLillos vært et av landets viktigste pop-/rockband, og jevnlig levert kvalitet både tekstlig og musikalsk. Dagen før konserten kommer det doble livealbumet «Sveve over byen med Kringkastingsorkestret», spilt inn på Frognerseteren tidligere i år. CD-signering etter begge konsertene!

SS / Lørdag 9.12 / kr. 415 / 18 år leg.

Norwegian Rock’n’Roll Train:

JD / Søndag 10.12 / kr. 330 / 18 år leg.

ELUVEITIE

STAGE DOLLS + RETURN

Support: Silent Circus

Stage Dolls og Return byr inn til juleselskap igjen - to gigantiske band i norsk rockehistorie, som har levert et hav av hits! Gjør deg klar for en kveld med landeplager som «Sing Me A Song», «Bye Bye Johnny», «Love Don’t Bother Me», «Hard To Say Goodbye» og mange flere.

Eluveite har videreført den sveistiske metalarven med hele syv album, sist ut «Evocation II: Pantheon», og spiller hva bandet selv omtaler som «the new wave of folk metal». Her går det i tradisjonelle instrumenter med keltisk mytologi som lyrisk bakteppe i synopse med moderne melodisk death metal.

RF / Tirsdag 12.12 / kr. 250 / 18 år leg.

FOPPALL-PODCASTENS JULESHOW etterfest med DJ Hulsker Ho, ho – nå er det snart jul igjen, og bassene i Foppall-podkasten har gleden av å invitere til en velsignet aften der alle i fellesskap skal finne fred og julestemning med Bernt Hulsker og vennene hans, herlige gjester, de vakreste julesanger og en fest vi sent vil glemme.

le / onsdag 13.12 / gratis / 20 år leg.

Eddie Guz

En annerledes julekonsert Eddie Guz, mest kjent som frontmann i The Carburetors og Chrome Division, gjør egenkomponerte akustiske låter. Dette er sjette året på rad Eddie inviterer venner og familie til sitt svært intime og personlig lille musikalske førjulskonsept. Det som er nytt av året er at han nå også inviterer allmenheten inn.

JD / Lørdag 9.12 / kr. 250 / 18 år leg.

SENJAHOPEN

Support: Alle Gode Ting + vor-/nach med DJ Sprengt Torsk For åttende året på rad vil ramsalte kultklassikere som «Kjærlighetsbrevet», «Yttersia» og «Fær Tell Senjahopen» sørge for allsang på nordnorsk. Med sin særegne versjon av brask og bram ligger det i kortene at dette blir en mildt sagt minneverdig aften.

SS / søndag 10.12 / kl. 17 + kl. 20 / 18 år leg.

«ADJØ MONTEBELLO» Det er på tide å si adjø til Karpe Diems Montebello. Siden november 2015 har det musikalske og visuelle prosjektet «Heisann Montebello» bydd på fantastiske låter, ambisiøse musikkvideoer og storslagne liveshow – som ble til tre legendariske show på Sentrum Scene med tre historiske og utsolgte konserter i Oslo Spektrum.

Rockefeller / tor 14.-lør 16.12 / kr. 550 / 18 år leg.

PENTHOUSE PLAYBOYS

vrikker julen inn med jØRN HOEL og SILJE NERGAARD

Det blir ikke jul før Jens og lekeguttene vrikker den inn med selveste Jørn Hoel og ingen ringere enn Silje Nergaard. Dette er 23. gang inviterer Penthouse Playboys til sin særegne partymix av glede, glitter og galskap. Vi snakker om hovedstadens mest populære og tradisjonsrike julekonsert.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene / LE* Leiligheten / Forsalg: rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg.


JD / Torsdag 14.12 / kr. 225 / 18 år leg.

KEVIN «ARNT FINESSE» KILDAL «Drittliv» Hardtslående og til tider sint humor. Etter flere år på standup-scenen tok det helt av gjennom Snapchat – og Arnt Finèsse var et faktum. Han har etablert seg som en av Norges drøyeste komikere og dette ligger som et grunnlag for mye av humoren hans.

SS / Torsdag 14.12 / 18 år leg.

manøvre i mørket Synthpop og new romantic-bølgen fra tidlig 80-tall flommer over oss – både i kraft av innflytelsen de har øvd på mange av dagens artister – men også som relevante artister i dag. I månedene fremover spiller faktisk fire av de mest sentrale pionerene på Rockefeller. Andy McCluskey og Paul Humphreys i OMD er på en ytterst sjelden og etterlengtet norgesvisitt 7. februar! OMD returnerer på denne turneen til sine minimalistiske røtter, og opptrer som duo – på samme måte som på sine første show på Eric’s tilbake i 1978. Bare de to og teknologien deres; bare at kassettspilleren Winston er erstattet av nyere maskineri. Men lydbildet og energien er den samme som på klassiske hits som «Enola Gay», «Electricity» og «If You Leave». Alison Moyet startet karrieren i 1981 med synthpop-bandet Yazoo, som besto av Moyet og Vince Clarke, tidligere keyboardist i Depeche Mode. Duoen fikk flere topp-plasseringer på europeiske lister, blant annet med klassikere som «Only You» og «Don’t Go». Etter to studioalbum ble bandet oppløst og hun startet sin solokarriere. På sine siste utgivelser går hun i stadig større grad tilbake til røttene fra 80-tallet. Hør selv 3. desember! Tony Hadley, en av popmusikkens store stemmer, gjør solokonsert på Rockefeller 13. februar – 30 år etter at Spandau Ballet spilte i Drammenshallen. Spandau Ballet var et av 80-tallets største band og hadde stor kommersiell suksess. De ble etablert i 1978 og hadde en rekke hits, som «Gold», «Only When You Leave», «Lifeline», episke «Through the Barricades» og selvsagt den internasjonale monsterhiten «True». De nådde superstjernestatus inntil bandet ble oppløst i 1990. The Human League har inspirert en rekke artister som Madonna, Depeche Mode og Moby. Miksen av ultrafengende melodier og bruk av synth, elektronikk og ny teknikk, gjorde inntrykk på en hel musikkverden. Bandet har solgt 20 millioner album på verdensbasis. Albumet «Dare!» fra 1981 ble en storselger over hele verden, og er en av 80-tallets mest ikoniske utgivelser. Mange av låtene på albumet ble store hits, blant annet toppet «Don’t You Want Me» listene i USA. Storbritannia og Norge. I 2018 er de tilbake på Rockefeller etter fjorårets suksesskonsert.

AURORA

support: silja sol Det er utrolig hva AURORA har oppnådd i så ung alder. Hun har turnert i USA og Europa, hatt en rekke opptredener på store og viktige tv- og radioshow i USA. I tillegg har hun fått skryt av det meste som kan krype og gå av musikkskribenter, og headlinet en rekke store festivaler.

JD / Fredag 15.12 / kr. 250 / 18 år leg.

THE CARBURETORS

support: Supernova Downtown Oslobandet blander klassisk Motörheadrock med skitten punk, en sikker vorspielvinner. Asfalten krøller seg og damene hyler når Eddie Guz og de tøffeste gutta i byen dominerer scenen med reinspikka, dieselduftende rock’n’roll.


SS / Fredag 15.12 / utsolgt / 18 år leg.

DI DERRE En konsert med Di Derre på Sentrum Scene rett før jul hvert år har nå blitt en tradisjon! Bandet, med Jo Nesbø i spissen, var selve lyden av klassisk norsk 90-tallspop. De er kjent for allsangfavoritter som «Jenter», tidenes mest spilte låt på P4 , «Rumba med Gunn (1-2-3)», «90-meters-bakken» og mange flere.

RF / Tirsdag 19.12 / Bill. kr. 250 / 18 år leg.

LØRDAGSRÅDET LIVE

JD / Lørdag 16.12 / kr. 250 / 18 år leg.

ANTON RUUD AND THE WRONG WAY HOME Anton har slått seg til ro, og gått helt hillbilly nå – og har bokstavlig talt aldri vært lenger utpå jordet. For å dra plogen har han nå fått med seg et sted mellom ti og elleve mann i ryggen. Det skal bokstavlig talt pløyes igjennom et repertoar bestående av alt fra lavmælt føleri, til prima bredglist country. RF / Onsdag 20.12 / 18 år leg.

OSLO ESS

Harald Eia + Live Nelvik + Hans Olav Brenner

Med venner i ryggen: Death By Unga Bunga

Lørdagsrådet underholdt et fullsatt Rockefeller tidligere i år, og suksessen er nå tilbake. Siri Kristiansen tar med seg tre av sine beste rådgivere sammen med improvisatører fra Det Andre Teatret. Har du et problem du vil ta opp? Send det inn til lr@nrk.no eller ta det med deg inn i salen!

For syvende året på rad skal Oslo Ess spille opp til førjulsfest på Rockefeller, og igjen skal de ta med gode venner i ryggen. Tradisjonen tro blir det som vanlig også mulighet for å oppleve bandet akustisk live tidligere på kvelden i tillegg til hovedkonserten, for de som ønsker det.

RF / tor 21.-fre 22.12 / kr. 390 / 18 år leg.

JD / torsdag 21.12 / kr. 200 / 18 år leg.

YOUNG NEILS

Lotion’s Julefest

Tonene fra Neil Youngs store sangbok har innledet julehøytiden for tusenvis av Oslo-borgere i over 20 år. Foruten deLillossjef Lars Lillo-Stenberg består denne kameratgjengen av Mercury-motorene Per Vestaby (bass) og Jørn Christensen (gitar og vokal) samt Palle Krüger (trommer). God jul!

I mange år har han vært kjent som Oral Bees sidekick, men i august i år kickstartet han solokarrieren med å slippe tre album på tre dager. Nå er tiden inne for Mr. Pimp-Lotions første solokonsert! Han tar med seg gjester og du får høre bangers fra hans trilogi, samt utvalgte klassikere fra Da Playboy Foundation-katalogen.

vorspiel i loungebar fra kl. 18.00

SS / Lørdag 16.12 / kr. 420 / 18 år leg.

BIGBANG For Bigbang-fans er det igjen tid for de smått legendariske førjulskonsertene, og en sjelden anledning til å se bandet på scenen i år og til å oppleve et trehodet og spillesugent livetroll med lomma full av låtklassikere!

JD / Onsdag 20.12 / kr. 225 / 18 år leg.

AJ TRACEY

support: Jonas Benyoub Med EP-en «Secure the Bag!» og låta «Blacked Out», beviser AJ Tracey sin status som et fremadstormende talent, med en kombinasjon av solide samarbeid, enda flere radioopptredener og utgivelsen av EP-en «Lil Tracey». MTV, Evo og BBC Sound Poll har alle gjort det klart at AJ Tracey er «one to watch», og vi er enige. JD / Fredag 22.12 / kr. 225 / 18 år leg.

ILA AUTO

julebanjoshow med gjester Ila Autos Julebanjoshow har blitt en kjær tradisjon for band og publikum. I år er det 8. gang gutta samler gamle og nye fans og plukker julen inn på John Dee. Showet skal være litt som juleaften formiddagen på NRK: mye gammelt og litt nytt. Og ellers blir det pepperkaker, overraskelser og banjo for hele slanten.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene / LE* Leiligheten / Forsalg: rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg.


RF / Tirsdag 26.12 / kr. 265 / 18 år leg.

JD / Tirsdag 26.12 / kr. 250 / 18 år leg.

Roots JD / Onsdag 27.12 / Reggae kr. 100 / 20 årDancehall leg.

LiveMC’s! Dubplates! Surprises!

BACKSTREET GIRLS

LOVESHACK

romjulskonsert

2. juledagskonsert

En av julas triveligste tradisjoner med en 30-årig karriere i rockens tjeneste som har gitt bandet legendestatus. Gutta er kompromissløse og ærlige i alt de gjør, noe som ble dokumentert gjennom den herlige dokumentarfilmen «Tilbake til Muotathal» fra i fjor. Dette bandet skrur opp alt til elleve.

Sett dere inn i LOVESHACKs velsmurte tidsmaskin og bli med tilbake til da musikken og håret var stort og hvor pastellfarger var kult. Tilbake til tiden før Nirvana, til tiden da Samantha Fox og George Michael var hetero (vel, han lurte ikke oss, jenter). Tilbake da selvkritikk var noe man ikke brydde seg noe særlig om.

JD / torsdag 28.12 / kr. 175 / 18 år leg.

Hayde Bluegrass Orchestra En desemberdag i 2013 gikk de til innkjøp av en kontrabass på Finn.no og holdt sin første øvelse i en leilighet på Bislett. 4 år senere har åttemannsorkesteret over 150.000 avspillinger på YouTube, vunnet pris for beste band på festival i Nederland og turnerte denne sommeren i Irland. JD / Fredag 5.1 / kr. 100 / 18 år leg.

RF / Søndag 31.12 / kr. 225 / 22 år leg.

BIG LATIN PARTY

NYTTÅRSFEST 2018

Salsa, reggaeton, cumbia og latin-hits: La Radio Latin-Amerika være din vert for feiringen av nyttårsaften i år! De gjentar suksessen fra tidligere år og inviterer deg til en varm, sydende og fyrrig nyttårsfest og sprudlende feiring av det nye året. Her blir det topp dansemusikk, bar, stort topp show og nattklubb. RF / Lørdag 6.1 / fri entré / 18 år leg.

OHMWORK TONIC BREED SOMEWHERE BEYOND

«Når knoklene blir til gelé» + Q&A med regissør

Tre metal-band på scenen på John Dee; Klassisk heavy metal, thrash metal-band og power metal. Det går det i fete riff, catchy refreng ispedd gitarsoloer, blast beats og harmonier, tyngde og melodi.

Når knoklene blir til gelé er en utradisjonell musikkdokumentar om en av de fire store i norsk rock – Raga Rockers’ vokalist og frontmann Michael Krohn.

Rock Cinema:

Tommy Gulliksen

CHRISTMAS REGGAE BASHMENT WITH JAH ARK MANIFEST Jah Ark Manifest har spilt og promotert reggae i Oslo siden 1999 og har bygd seg opp et solid rykte som premissleverandør av ektefølt live reggaemusikk. Med seg har de kremen av norsk reggae; Admiral P, Nico D, og Daniel Lion for å27. nevne noen. ONSDAG DESEMBER

JOHN DEE

RF / Fredag 5.1 / kr. 350 / 18 år leg.

RAGA ROCKERS Rock’n’roll party! I 35 år har Michael Krohn & co gitt sitt hengivne publikum solide doser rockpoesi gjennom 12 studioalbum og et hundretalls konserter. Bandet har levert fantastiske konserter hos oss i en årrekke, og fansen slutter aldri å rope etter mer!

JD/ Lørdag 6.1 / kr. 200 / 18 år leg.

Nyttårspunk 2018:

ADHESIVE + VENERA + LAARHÖNE KILLMOTOR HILL + THE AsS Revolve, evolve, react, act! I god tradisjon tro blir det nyttårspunk også i januar 2018 med svensk 90-tallspunk og norsk høyoktan d-beatpunk. Hæla i taket og tenna i tapeten. Det hele toppes med etterfest og DJ Maciek fra Kvelertak. Untitled-1 1

20.10.2017 11:48:18


JD / mandag 8.1 / kr. 290 / 18 år leg.

bowie 71

Beranek + Håvard Bakke Anders Baasmo Christiansen med flere + The Goon Squad En rekke av landets fremste artister hyller David Bowie med ny konsert etter kjempesuksessen på Rockefeller i 2017. I 2018 vil igjen husbandet The Goon Squad, sammen med celebre gjester, feire David Bowies bursdag 8. januar. JD / Fredag 12.1 / kr. 200 / 18 år leg.

SS / Onsdag 10.1 / 18 år leg.

rf / Fredag 12.1 / kr. 350 / 18 år leg.

POD SAVE AMERICA

tnt

Bli med når Jon Favreau, Jon Lovett og Tommy Vietor for første gang noensinne spiller inn podcastsuksessen Pod Save America utenfor USA! Favreau, Lovett og Vietor er gründerne av medieselskapet Crooked Media, som på lynkort tid har skapt et podcasteventyr med lyttere over hele verden.

Nå er TNT tilbake med tørt krutt, og i spissen står ny kraftfull vokalist. Dette blir den andre konserten for TNT med sin nye vokalist etter at de gjorde support for Scorpions i Oslo Spektrum, og er klare med nytt album rett rundt hjørnet. En festkveld med både gamle klassikere som «Seven Seas» og «10 000 Lovers (In One)» og smakebiter fra det nye albumet.

SS / Fredag 12.1 / kr. 295 / 18 år leg.

RF / Lørdag 13.1 / kr. 250 / 18 år leg.

HONNINGBARNA

GLITTERTIND support: Blodsmak + Elvarhøi

NMG/G huset presenterer:

KAMELEN

Special guest: Pom Poko

De klangrike nynorske tekstene og det levende, energiske og melodiøse uttrykket kan minne om en slags tidlig Håkan Hellström ispedd en dæsj Bon Iver-lignende trompeter spilt og arrangert av en av Norges fremste jazztrompetister, Eivind Nordset Lønning (Trondheim Jazzorkester, Streifenjunko).

Det finnes bare en kamel! I mai solgte han ut Rockefeller sammen med Dårlig Vane og King Skurk One - nå kommer han til Sentrum Scene! Kamelen har for lengst markert seg i norsk presse, og med låta «Si Ingenting» ble han en umiddelbar hype i norsk rap. Han har fulgt opp med hitsingler som «Klubbkamel», «D E Digg» og «Beng Beng Beng».

Honningbarna er klar med nytt album og er tilbake på Rockefeller etter fjorårets episke konsert samme sted! Det er mange band man bruker beskrivelsen «et av Norges beste liveband» om, men Honningbarna har det svart på hvitt fra både her og der, med hyllende anmeldelser og utnevnelser som «årets live» på P3 Gull.

JD / Lørdag 13.1 / kr. 250 / 18 år leg.

ERLEND ROPSTAD

support: John Olav Hovde Erlend Ropstad er en av landets klart mest kritikerroste artister, med en rekke Spellemann-nominasjoner og anmeldelser som utelukkende ligger på femmere og seksere for både plate og live. 2018 blir et travelt konsertår for Ropstad og bandet hans, og det hele starter med slippfest og turnéstart på John Dee.

RF / Tirsdag 16.1 / kr. 300 / 18 år leg.

$UICIDEBOY$ New Orleans-duoen $uicideboy$ har tunge beats og tunge tekster i bagasjen når de lander i Norge for første gang. Kombinasjonen av de to artistene resulterer i en mørk og trapbasert undergrunnsrap – horroraktig og okkult, basstungt og atmosfærisk.

rf / onsdag 17.1 / kr. 270/220 (stud.) / 18 år leg.

hvorfor det

trond-viggo torgersen / sigrid bonde tusvik Det har blitt kalt fakirteater, ekstrem teatersport og mental strikkhopping. Hvorfor det? er ikke noe for skuespillere som klamrer seg til manus og hater improvisasjon. Kveldens gjest er den folkekjære og uttalte komikeren Sigrid Bonde Tusvik.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene / LE* Leiligheten / Forsalg: rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg.


JD / Torsdag 18.1 / kr. 225 / 18 år leg.

RF / Fredag 19.1 / kr. 250 / 18 år leg.

TYLER CHILDERS

HJERTESLAG

«For Fans of: Sturgill Simpson, Dave Rawlings Machine, Jason Isbell – if he swapped the 400 Unit for Old Crow Medicine Show,» skrev Rolling Stone om Tyler Childers. semi-selvbiografisk southern gothic-epos, inneholdende alle de riktige ingrediensene: renselse og frelse, synd og fristelse, mord og bedrag, demoner og engler, hjemmebrent og kokain.

Det har vært et spinnvilt år for Hjerteslag. Med singelen «Sang Til Sonja» dominerte de norske radiobølger og albumet «Vannmann86» har blitt unisont hyllet av et samlet norsk pressekorps. Ledet av vokalist og låtskriver Robert Eidevik, en sjeldent karismatisk og engasjerende frontfigur, er Hjerteslag anno 2017 bedre enn noensinne.

SS / Fredag 19.1 / kr. 425 / 18 år leg.

IRON & WINE Få artister og vokalister er i stand til å fremkalle gåsehud på samme måte som Sam Beam. Tidligere i år kom «Beast Epic», Iron & Wines sjette album, som Dagbladet mente var deres beste på 13 år. Albumet markerer en slags retur til røttene for Beam, både musikalsk og i kraft av at det er gitt ut på SubPop, hans tidligere plateselskap..

JD / Søndag 21.1 / kr. 260 / 18 år leg.

RF / Lørdag 20.1 / kr. 365 / 18 år leg.

MINOR MAJORITY

special guest: thom hell

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «She Gave Me Away» og ikke minst «Supergirl», var de med på å definere det første tiåret i det nye årtusenets musikalske Norge. Denne kvelden vil de spille seg gjennom høydepunkter fra den fyldige katalogen av vakre, mollstemte sanger. RF / Onsdag 24.1 / kr. 285 / 18 år leg.

WOLF ALICE

COLTER WALL

Wolf Alice har hatt en strålende karriere siden debuten «My Love Is Cool» i 2015. «Det er vanskelig å være innovativ i indiesjangeren, men de britiske debutantene Wolf Alice mestrer å bane nye veier,» skrev Aftenposten om albumet. De har blitt nominert til Brit Awards og Grammy, samt at de tok hjem prisene «Best Live Band» og «Best Track» under NME Awards.

Med sin rå barytonstemme – med sjelen til en gammel mann – driver han klassisk historiefortelling, som har gitt ham en overveldende mottakelse siden debut-ep-en «Imaginary Appalachia» i 2015.

jd / fredag 19.1 / kr. 225 / 18 år leg.

DIE WITH YOUR BOOTS ON – 5-ÅRS JUBILEUM Lucky Lips + Signe Marie Rustad Silver Lining + gjester

Forkjærlighet for country, americana og alt som hører med. DWYBO inviterer til fest, konsert og ALLE DE BESTE COUNTRYHITSA – her er det bare å ta på seg bootsa!

JD / Lørdag 20.1 / kr. 200 / 18 år leg.

ronny pøbel «Samfunnshater #1», Ronny Pøbel, spiller brutal, intens og nådeløs punkrock. Med hjelp fra sine gode venner i Backstreet Girls fikk Ronny muligheten til å realisere sitt ønske om å starte sitt eget band hvor han kunne få brøle, skrike og slå ut all sin frustrasjon og sinne. Nå er det nye albumet «Like Kald» rett rundt hjørnet!

SS / Onsdag 24.1 / kr. 510 / 18 år leg.

THE DIRE STRAITS EXPERIENCE TDSE er de originalmedlemmene Chris White og Chris Whitten. De stiller med et fantastisk band med de beste profesjonelle musikere Storbritannia som har jobbet med navn som Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagge, Van Morrison og Tom Jones.


SS / Torsdag 25.1 / kr. 350 / 18 år leg.

TRYGVE SKAUG Trygve Skaug er en stor formidler. Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sangene har ligget tilsammen over 160 uker på NRKs lister. Som forfatter har han gitt ut tre diktsamlinger, og er en av landets mestselgende lyrikere.

RF / Lørdag 27.1 / kr. 320 / 18 år leg.

BERNHOFT & THE FASHION BRUISES Med sin sjelfulle og ektefølte variant av R&B har Bernhoft smeltet hjerter fra Nittedal via Los Angeles til Tokyo, og med bandet The Fashion Bruises i ryggen vil han også fremføre nytt materiale som kommer på hans nye album, ventet en gang på midten av 2018.

RF / Fredag 26.1 / kr. 350 / 18 år leg.

ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE special Guest: Joddski

Peter Howarth (The Hollies) Mick Wilson (10CC) Pete Lincoln (Sweet)

OnklP & De Fjerne Slektningene er et av landets desidert beste liveband som er kjent for sine sagnomsuste konserter og forrykende sceneshow. Med seg denne kvelden tar de med seg legenden og bokaktuelle Joddski.

Frontm3n består av vokalistene fra The Hollies, Sweet og 10CC. I tillegg til å være fremragende vokalister. De kom sammen i 2016 og har hatt stor suksess i Europa. Live-DVD-en fra en konsert i Berlin toppet salgslisten til tyske Amazon.

JD / Lørdag 27.1 / kr. 265 / 18 år leg.

PAIN Siden utgivelsen av fjorårets kritikerroste «Coming Home», har den grensesprengende produsenten Peter Tägtgren fokusert på Pain med sin særpregede industriell-metal og turnert i USA og Europa. I 2018 kommer turen endelig til John Dee for en unik klubbkonsert utenom det vanlige. w

Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee har vært pionerer med å presentere grime-sjangeren live her til lands. I vinter kan du få med deg AJ Tracey og Wretch 32.

Den genierklærte trioen alt-J fyller arenaer over hele verden, og kommer i januar endelig tilbake til Oslo og Sentrum Scene med et ferskt album i sekken. alt-J har blitt kalt alt fra folktronica til artrock. Låtene drives frem av suggerende klanger, eksperimentelle sammensetninger, og ikke minst vokalist og gitarist Joe Newmans gjenkjennelige stemme.

FRONTM3N

SS / Lørdag 27.1 / kr. 290 / 18 år leg.

MANNSKORET

SS / Mandag 29.1 / kr. 460 / 18 år leg.

ALT-J

SS / Fredag 26.1 / kr. 490 / 18 år leg.

«Grime er den nye punken,» skrev D2 tidligere i år. Grime oppsto tidlig på 2000-tallet, med geografisk utspring i London, og musikalske røtter i garage, dancehall, drum’n’bass og hiphop. Produksjonen kjennetegnes av høyt tempo og dype basslinjer, og til tross for aggressiv og rask rapping anerkjennes ikke grime som en undersjanger av hiphop. Dizzee Rascal var en av pionerene som først fikk kommersiell suksess. En rekke av sjangerens fremste representanter har allerede spilt på våre scener, som som Stormzy, Skepta, J Hus og Section Boys. Hiphop-/RnB-konserter

– Hvit Månedsavslutning Mannskorets Hvit Månedsavslutning er blitt en årlig tradisjon på tampen av januar – og i år er den tilbake for første gang på Sentrum Scene! Da trommer denne snodige forsamlingen av menn i sin verste alder sammen til fest for å feire at vannvogna kan parkeres for i år.


v

w

w


10 % rabatt på konsertbilletter Med OBOS Kredittkort får du 10 prosent rabatt på alle konserter på Rockefeller samt alle andre billetter du kjøper på ticketmaster.no. Dette kommer i tillegg til andre OBOS-fordeler. Som OBOS-medlem opplever du mer for mindre! 15.000 kr o/12 mnd gir 23,45 % eff. rente, tot. 16.574 kr. Maks rabatt 2.500 kr pr år.

Sjekk hvor du får rabatt og bestill kortet på obos.no/kredittkort


Den perfekte gaven til konsert- og kulturinteresserte!

nå kan du kjøpe gavekort til arrangement på våre tre scener via rockefeller.no Vi ønsker deg en god jul og et riktig godt nytt år. Sees på konsert i 2018!

Program – desember og januar  

Program for de kommende to månedene på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene!

Program – desember og januar  

Program for de kommende to månedene på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene!

Advertisement