Page 1

ROCKEFELLER ANNONSEINNSTIKK utgitt av Rockefeller

PRESENTERER KONSERTHØSTEN 2013 ”ÅRETS LOKALFESTIVAL” Osloprisen 2012 - Natt&Dag

”ÅRETS HELÅRSARRANGØR” Norsk Rockforbund 2012

DRØMMEHØST Få en samlet oversikt over dine neste store konsertopplevelser. Se side 4 - 11

KLUBBSTEMNING Den norske elektronika-scenen er i vekst og den internasjonale klubb-scenen har for lengst nådd Norge. Vi er stolte av å invitere til fest når blant annet Disclosure, Trentemøller, James Blake, CLMD og Major Lazer står på programmet. Om du vil danse deg gjennom høsten, sjekk også ut Leiligheten og Bushwick for gamle og nye klubbkonsepter. Les mer på s. 3, og se utfyllende program s. 4 - 11.

NORSKE GODBITER

ETT! LBILL MOBI kan du Nå letten få bil på din t r leve bil! mo

Konserthøsten er full av musikalske møter med Norges fremste artister. Vi er stolte av å presentere kometer som John Olav Nilsen & Gjengen, Maria Mena, Oslo Ess, Karpe Diem og Truls, i tillegg til klassikere som deLillos, BigBang, Raga Rockers og CC Cowboys med mange flere. Oppdater deg på norske, aktuelle artister s. 4 - 11.

ALT FOR

PUBLIKUM LEGENDER Med til sammen 25 konserter har Kaizers Orchestra spilt totalt to døgn på Rockefeller og Sentrum Scene. Alltid utsolgt, for et trofast og dedikert Oslo-publikum. Bandet deler sine beste minner fra våre scener s. 13.

Våre scener er et naturlig stoppested for store, internasjonale artister og band. Denne høsten får vi blant annet besøk av Motörhead, Pixies, Manfred Mann's Earth Band, Placebo og Primal Scream. Les om flere legender s. 4 - 11.

KOMPLETT GUIDE TIL KONSERTHØSTEN 2013 PÅ SIDE 4 - 11

FRAMTIDENS HEADLINERE

Mange artister og band har tatt reisen fra John DEE via Rockefeller til Sentrum Scene. Sjekk ut våre urørte perler, musikalske oppdagelser og morgendagens headlinere, og vær der når snakkisen blir skapt. Chvrhes, Cayucas, Kacey Musgraves, Bastille og Daughter er noen av mange vi har tro på denne høsten. Oppdag dine nye favorittband s. 4 - 11.


FØLG OSS PÅ FACEBOOK! facebook.com/4soundnorge

Drømmer du om å stå alene eller sammen med bandet ditt på en scene? Kjenne nervene i spenn før du slår første akkord? Hos 4Sound hjelper vi deg med å nå denne drømmen. 4Sound er ditt naturlige valg når det g jelder musikkinstrumenter, uansett om du er nybegynner eller proff! Våre butikker utmerker seg i både varesortiment, kunnskap, service og gode priser, og du nyter godt av at våre butikker er en del av Skandinavias største forhandlerkjede.

Besøk oss på 4Sound Schous Plass, 4Sound Kongens Gate eller i en av våre 11 andre butikker rundt om i landet.

4Sound Schous Plass, Trondheimsveien 2, 0560 Oslo | Tlf: +47 22 70 88 70 | E: schousplass@4sound.no 4Sound Kongens Gate, Kongens Gate 14, 0153 Oslo | Tlf: +47 22 91 03 20 | E: kongensgate@4sound.no OSLO

MOSS

GJØVIK

SANDEFJORD

MOLDE

BERGEN

TRONDHEIM

TØNSBERG

KRISTIANSUND

HAUGESUND

SANDNES

STAVANGER


ANNONSEINNSTIKK 3

WWW.ROCKEFELLER.NO

JAKTEN PÅ DEN ULTIMATE OPPLEVELSEN Leder

DAGLIG LEDER - ROAR GULBRANDSEN Endelig er konserthøsten her. Begrepet og tiden vi alle elsker. Begrepet som vekker assosiasjoner, begeistring, minner og følelser. Her følger en presentasjon av en heftig konserthøst fylt til randen av musikalske oppdagelser, forventninger, hinsides opplevelser og minnerike møter mellom artister og deg som publikummer - stolt presentert på våre scener i hjertet av Oslo.
 Under by:Larm 2013 ble vi av arrangørkollegaer i Norsk Rockforbund, kåret til "Årets helårsarrangør" i Norge. I tillegg ble 15-årsjubileumsprogrammet til John DEE, kronet med prisen "Årets lokalfestival" av Natt&Dags "Osloprisen 2012".
Dette er selvfølgelig noe vi er

FOTO Drea Utvik Karlsen

svært stolte av, og det inspirerer oss til å igjen presentere et bredt og variert kvalitetsprogram. Vi gir deg konserter med klassikere, legender, kometer, urørte perler og dine favoritter, når vi igjen jakter den ultimate konsertopplevelsen. Vi gleder oss til å se deg og er enormt takknemlige for den tillit og lojalitet dere gir oss når dere fyller våre scener med begeistring og jubel.
 Med så mange populære navn på plakaten går billettene unna, og enkelte av konsertene er allerede utsolgt. Vær derfor rask med å sikre deg billetter til din favorittartist!
 GOD KONSERTHØST!

HAR DU HØRT AT.. ..vårt publikum blir de første i landet til å kunne kjøpe billett levert rett på mobilen? Mobilbillett leveres av Billettservice.no. Du mottar en SMS sendt rett til din mobil med link til din billett. ..vi denne høsten, med støtte fra Musikkutstyrsordningen, har investert i nye lydanlegg på John DEE og Sentrum Scene? Anleggene leveres av dyktige fagfolk hos Scandec Systemer AS og Drammen Lyd. Vi gleder oss til fantastisk lyd på alle våre tre scener. ..på Rockefellers kinokonsept Rock Cinema kan du oppleve god film med konsertlyd fra en myk sofa eller et bord med vennene dine rundt, og et glass kald drikke? Her vises alt fra førpremierer på store Hollywood blockbustere til konsertfilmer og banddokumentarer. Invitasjoner fås via vår nyhetsmail. ..vi på flere konserter åpner for publikum under 18 år på galleriet på Sentrum Scene? ..takterrassen og Leiligheten på taket av Rockefeller har byens feteste klubb-konsepter hele året? ..vi åpner ditt nye favorittsted, Kjøkkenet, tilknyttet John DEE i høst? En møteplass for musikkelskere før, under og etter konsert. Eller om du bare vil nyte god musikk med likesinnede.

FOTO Hanna Borge

..Rockefeller, Sentrum Scene og John DEE har en egen eventavdeling som skaper de beste og mest minnerike opplevelsene for firma- og privatarrangementer? Send e-post til event@rockefeller.no for tilbud. FOTO Natt&Dag

..Norge har fått en helt ny Musikkpris? NRK P3 går i fotsporene til Sverige og Danmark og lanserer P3 Gull. Det blir en helt ny prisutdeling som skal hylle norsk musikk med tre gjeve priser og et forrykende show på Sentrum Scene 29.11. Her blir det liveopptredener med de beste av P3-artistene fra året som har gått.

FOTO Marius Dale

LEILIGHETEN

- OSLOS BEST BEVARTE HEMMELIGHET? I en smeltedigel av bass, svette og kropper i bevegelse finner du Leiligheten. Med over 30 klubbarrangementer på programmet, kan vi skilte med litt av en klubb-høst på toppen av Rockefeller. På toppen av Rockefeller finner du en av Oslos best bevarte hemmeligheter – Leiligheten. I alle fall om du ikke allerede er en ivrig klubbgjest i Oslo. For da vet du at lokalet huser noen av hovedstadens mest populære og lengstlevende klubbkonsepter, som bl.a. Get Ready! og Oslo Soul Experience. Leiligheten har lenge vært en viktig del av Oslos klubb-scene. Med sin 100 kvm store takterrasse tilknyttet lokalet, er det en drøm på vår- og sommerhalvåret for Oslos mange klubb-interesserte. Her serveres en smeltedigel av bass, beats, svette og kroppsbevegelser.

Lokalet er selvfølgelig også i bruk på vinterhalvåret, og selv på kalde januarkvelder kan det koke over i Leiligheten. Den intime følelsen av å være på en privatfest hvor alle kjenner alle er noe av Leilighetens sjarm. Med egen inngang bak den blå containeren

ved Rockefeller, får du følelsen av å være eksklusivt invitert, siden du og dine venner vet om denne gjemte skatten på toppen av Oslo. Senest i sommer har det vært arrangert en minifestival i Leiligheten hvor det

- Rockefeller samler byens beste

klubbkonsepter på en av byens aller beste takterrasser - NATT&DAG

UTGITT AV: A/S Auditorium, Torggata 16, 0181 Oslo, post@rockefeller.no, tlf. 22 20 32 32, www.rockefeller.no ANSVARLIG REDAKTØR: Lars Tefre Baade REDAKSJON: Joakim Hansen, Hanna Borge, Haddy Maria Sarr, Roar Gulbrandsen, Vegard H. Engelsvoll, Bo Terje Hustoft, Joakim Throndsen LAYOUT: Hanna Borge TRYKK: Dagbladet FORSIDEBILDET - PUBLIKUM: Odd Inge Rand

fremste av Oslos klubbkonsepter har vært representert hver helg gjennom hele juni/ juli/ august. Her kan navn som Fuck Yeah! Fridays, Altern80s, Raggabalder, Det Gode Selskap og Diskotaket nevnes. Lokalene er også ypperlige til lanseringer, eventer og selskaper, og kan disponeres alene, eller i sammenheng med Rockefeller og John DEE. Festivaler som by:Larm og Inferno har begge utvidet sine konsepter med eksklusive opplevelser i Leiligheten, på toppen av Oslo.

..Balkongbaren på Sentrum Scene er stedet å henge før og under konsert? ..du kan varme opp til konsertene hjemme med spillelister fra våre scener på WiMP og Spotify? ..den beste måten å få med seg hva som skjer i hjertet av Oslo er å melde deg på vårt nyhetsbrev, og følge med på www.rockefeller.no eller Facebook, Twitter og Instagram?

DEL DINE KONSERTMINNER PÅ INSTAGRAM MED #ROCKEFELLEROSLO - #JOHNDEE - #SENTRUMSCENE

#sentrumscene

#rockefelleroslo

#johndee

#sentrumscene

FØLG OSS PÅ FACEBOOK.COM/ROCKEFELLEROSLO

//

#johndee

#rockefelleroslo

TWITTER - ROCKEFELLEROSLO

//

#sentrumscene

INSTAGRAM - ROCKEFELLEROSLO


ANNONSEINNSTIKK 4

KONSERTHØSTEN 2013 Rock Cinema Bar & Kino, i samarbeid med Trenhorne Films: Eksklusiv førpremiere:

BOB MARLEY: THE MAKING OF A LEGEND + Q&A

OSLO SOUL EXPERIENCE LØRDAG 31. AUGUST, LEILIGHETEN Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70og 80-tallet. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

THE B-52s

MOJOARCADE LØRDAG 31. AUGUST, BUSHWICK MojoArcade har, siden starten i 2006, levert en uslåelig og unik kombo av buttshakin’ beats og klassiske arcadespill på videokanon til forlystelse for folket. Dørene åpner kl. 20.00. Fri entré. 20 år leg.

Regi: Gian Godoy TIRSDAG 27. AUGUST, ROCKEFELLER Vi drar tilbake til 70-tallets Jamaica og 56 Hope Road i Kingston for å oppleve en ung Bob Marley. Bill. kr. 50,-. 18 år leg.

TIRSDAG 27. AUGUST, SENTRUM SCENE Det er ingen stor hemmelighet at The B-52s er et av verdens beste partyband, og etter 35 år som artister og over 25 millioner solgte album er det fantastisk å endelig kunne bringe de tilbake til Norge. Bill. kr. 420,- + bill.avg. 18 år leg. STRØMLØST: En akustisk aften med

OSLO ESS

UTSOLGT ! Supp.: Comet Kid ONSDAG 28. AUGUST, ROCKEFELLER Oslo Ess feirer sitt splitter nye akustiske album på Rockefeller. Oslo Ess #199 - Live Akustisk Fra Rockefeller ble spilt inn 20. desember i fjor, og er en hyllest til alle fans som har etterspurt disse låtene i en akustisk versjon. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

HVORFOR DET?

Trond-Viggo Torgersen / Tore Sagen TORSDAG 29. AUGUST, ROCKEFELLER Denne gangen har Trond-Viggo fått med seg Tore Sagen, kjent fra Radioresepsjonen på P3! Konseptet er såre enkelt: Trond-Viggo og Tore retter oppmerksomheten ut i salen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst. Bill. kr. 250,- / kr. 200,- (student) + bill.avg. 18 år leg.

SCHMERZ IM HERZ + DJ BENDIK BAKSAAS TORSDAG 29. AUGUST, JOHN DEE Schmerz im Herz er en elektronisk duo bestående av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg. Stilen er romantisk elektropop med en mørkere kant - drømmende melodier og korarrangementer blandes med harde elektroniske synths og beats. Bill. kr 100,- + bill.avg. 18 år leg.

SCOUNDREL DAYS

LØRDAG 31. AUGUST, ROCKEFELLER Opplev a-ha igjen! Scoundrel Days er tributebandet som tar a-ha tilbake til høyden av sin karriere. Gustav Nilsen er Morten Harket i denne store konsertopplevelsen. Bill. kr. 295,- + bill.avg. 18 år leg. Wordup Media presenterer:

CONCRETE JUNGLE

LØRDAG 31. AUGUST, JOHN DEE Etter en utsolgt kveld på John DEE i fjor er Wordup Media tilbake med ny film og premierefest på John DEE. Dette året har de fokusert på å lage en mye mer urban skifilm. Dørene åpner kl. 21.00. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg. De 4 Store I Norsk Rock

DUMDUM BOYS MICHAEL KROHN fra Raga Rockers

DE LILLOS VALENTINERNE

FÅ BILL.

LØRDAG 31. AUGUST, SENTRUM SCENE Gjør deg klar for en historisk kveld! De fire store i norsk rock samles for første gang! Miljøpartiet De Grønne har samlet noen av Norges fremste og meste kjente rockeband for å markere Det Store Grønne Gjennombruddet. Alle artistene stiller opp gratis. Overskuddet fra konserten går til valgkampen som skal løfte den internasjonale grønne bevegelsen inn på Stortinget 9. september. Bill. kr. 395,-/ 550,-/ 850,- + bill.avg. Velg selv hvor mye du ønsker å betale for billetten. 18 år leg. i hovedsal. Fri alder på galleriet.

GBOB NORWAY 2013

(The Global Battle of the Bands) Kvalifisering #2 SØNDAG 1. SEPTEMBER, JOHN DEE Du kan nå melde på ditt band i verdens største band-konkurranse! Hver gruppe spiller to låter og de beste gruppene fra kvalifiseringene går videre til Norgesfinalen. Vinnerbandet derfra går videre til GBOB World Final i Thailand. Vinneren får platekontrakt, innspilling i topp studio og internasjonal turné. Info og bandpåmelding: www.gbob.com. Dørene åpner kl. 17.30. Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

DAUGHTER

D.D.E.

KAIZERS ORCHESTRA

n TORSDAG 29. AUGUST, SENTRUM SCENE UTSOLGT! n FREDAG 30. AUGUST, SENTRUM SCENE UTSOLGT!

Det finnes knapt en ting Kaizers Orchestra ikke har oppnådd i løpet av sin drøyt 10 år lange karriere. Helt siden debuten ”Ompa til Du Dør” sakte men sikkert klatret til toppen av de norske salgslistene, har sekstetten vært ustoppelig. Det er mange grunner til det. To av de viktigste er at de skriver låter med sjelden appell, og kanskje viktigst av alt – de er ett av de beste livebandene Norge noensinne har sett. Som mange vet, så vil deres siste turné markere en foreløpig slutt for bandet som har skrevet flere kapitler med norsk rockehistorie. Aller siste slag står på DNB Arena i Stavanger den 14. september 2013, men fortvil ikke - de kommer altså til Oslo og Sentrum Scene for to storslåtte avskjedskonserter 29. og 30. august. Bill. kr. 450,- + bill.avg. 18 år leg. (Fri aldersgrense på galleriet 29.8).

UTSOLGT

! Supp.: Carmen Villain TIRSDAG 3. SEPTEMBER, JOHN DEE Trioen fra London er endelig klare med debutalbumet ”If You Leave”. Plata har fått kjempekritikker, bl.a. fem stjerner i GAFFA. De har blitt sammenlignet med storheter som Cat Power og The xx, og nå gleder vi oss skikkelig til å ta dem imot på John DEE! Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Brilliance presenterer:

LEIF AND THE FUTURE

Supp.: Hi Ho Mustachio ONSDAG 4. SEPTEMBER, JOHN DEE Leif & Co hadde en monsterhit med låta ”Let You Go” i 2010, som viste at disse guttene vet hvordan man lager god pop. Gruppa teller medlemmer fra bl.a. Kaizers Orchestra, Jeremy og Loch Ness Mouse. Nå er de tilbake med nye låter! Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

LIDOLIDO n FREDAG 30. AUGUST, ROCKEFELLER

Peder Losnegård fra Haugesund slo i gjennom med et brak i 2012. Møtet med en utvekslingsstudent fra USA vekket hans interesse for hiphop-kulturen, og denne musikken ligger hans hjerte nærmest. Men den unge rapperen/ sangeren/produsenten har allerede utviklet en egen sound. Debutalbumet “Pretty Girls & Grey Sweaters” fikk kjempekritikker – bl.a. femmere i GAFFA, Dagbladet, VG, Lydverket og en sekser i Aftenposten! Nå er endelig oppfølgeren her, og LidoLido skuffer ikke. Albumet, “Battle Poetry”, har fått en femmer av både Aftenposten og VG. Bill. kr. 250,- / kr. 200,- (student) + bill.avg. 18 år leg.

ENSEMBLE MODERN spiller Zappa

TOMAHAWK

FÅ BILL.

Support: Bosnian Rainbows

n SØNDAG 1. SEPTEMBER, ROCKEFELLER

Supergruppa med Mike Patton i spissen spiller alternativ rock/metal, og ble dannet i 2000. Bandet kom med sitt selvtitulerte debutalbum i 2001, fulgte opp med “Mit Gas” i 2003 og “Anonymous” i 2007. Og nå er de endelig aktuelle med den etterlengtede fjerdeplaten ”Oddfellows”. På albumet går Mike Patton og gjengen på mange måter tilbake til signaturlydbildet, etter eksperimenteringen på “Anonymous”. Tomahawk består av Duane Denison (The Jesus Lizard, Unsemble, etc), Mike Patton (Faith No More, Fantômas, etc), John Stanier (Helmet, Battles, etc) og nykommer Trevor “field mouse” Dunn (Mr. Bungle, Fantômas, etc). Dette er første turné siden 2003, så vi gleder oss ekstra mye til å endelig ta dem imot på Rockefeller! Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

PARADISE LOST

Supp.: Outshine FREDAG 6. SEPTEMBER, JOHN DEE Siden oppstarten i 1988 har britiske Paradise Lost vært et av de største navnene på den såkalte gothmetalscenen. De har ofte blitt omtalt som en perfekt krysning av Metallica og Sisters Of Mercy, og har inspirert band som Cradle Of Filth, Nightwish og HIM. Deres unike blanding av piano, tunge gitarer og et massivt industrilydbilde har gjort dem til sjangerfavoritter også her hjemme. Gothpionerene er fortsatt aktuelle med sin 13. plate ”Tragic Idol”, som kom i fjor. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg. KLUBB EX-HANSEN FREDAG 6. SEPTEMBER, BUSHWICK Nyoppstartet klubb som fokuserer mindre på innavl og mer på å spille bra musikk. De er en forlengelse av det vorset du aldri vil dra fra. Stemning over sjanger. Alltid! Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

XELABRATION FESTIVAL 2013

Covenant (S) Aesthetic Perfection (US) Orange Sector (D) Noisuf-X (D) TraKKtor (S) Friendly fire by: Djane Infantriene (D) Cyberdyne Club DJ Team LØRDAG 7. SEPTEMBER, JOHN DEE En helt unik mulighet til å få oppleve noen av verdens største og mest populære artister innen de elektroniske musikksjangrene futurepop, EBM og industriell electro. Flere av dem for aller første gang i Norge! Dørene åpner kl. 19.00. Bill. kr. 365,- + bill.avg. 18 år leg. BROEDRENEDAL LØRDAG 7. SEPTEMBER, BUSHWICK Eirik Kirkemyr og Jonny Hanger von Humstad spiller i løpet av en kveld den fineste musikken de vet om. Felles for begge to er at de lar ikke dansen begrense seg av sjangeren. Sammen er de BroedreneDal. Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

SVs VALGVAKE

MANDAG 9. SEPTEMBER, ROCKEFELLER SVs valgvake samler hundrevis av SV-ere og sympatisører til avslutningen av en viktig valgkamp. Åpent for alle. Dørene åpner kl. 19.00. Fri entré. 18 år leg.

REPTILE YOUTH

Ultimafestivalens åpningskonsert:

TORSDAG 5. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE Ensemble Modern plukker opp tråden etter samarbeidet med Frank Zappa på begynnelsen av 90-tallet – som resulterte i live-albumet ”The Yellow Shark” (1993). Denne unike konserten blander orkesterverker fra hele Zappas produksjon med det absurd-dramatiske verket ”The Adventures of Greggery Peccary” (1978) – og viser Zappas egenartede kreativitet innen både orkestermediet og musikkdramatikk med politisk brodd. Pretalk på Kulturhuset med Alf van der Hagen og musikerne. NB! Dørene åpner kl. 18.30. Konsertstart kl. 19.30. Unummererte sitteplasser. Bill. kr. 320,- / 225,- (stud./honnør) + bill.avg. 18 år leg.

LØRDAG 7. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Disse gutta trenger vel knapt noen introduksjon. D.D.E. har etablert seg i den norske folkesjelen for lengst med album som ”Rai-Rai”, ”Ohwæææææh!!!” og ”Det Går Likar No”. Trønderbanden som aldri svikter er klare for konsert igjen med alle de gamle godlåtene. Og vi ska fæst heeeelt til sola står opp…rai-rai-rai! Bill. kr. 350,- / kr. 280,- (student) + bill.avg. 18 år leg.

Supp.: Ludvig Moon TIRSDAG 10. SEPTEMBER, JOHN DEE Reptile Youth fra København er Skandinavias kanskje mest energiske liveband, og ble hypet opp i skyene etter diverse opptredener på festivaler i fjor sommer. Bl.a. etter Øyafestivalen hvor GAFFA ga konserten full pott: ”Og helt på tampen av festivalen ble årets desidert største positive overraskelse et faktum”. De spiller en herlig miks av psykedelisk soul, postpunk og synthpop og er aktuelle med sin selvtitulerte debutplate. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

ASIA

TORSDAG 12. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Med imponerende ti millioner solgte eksemplarer av deres verdens-hit ”Heat Of The Moment”, og over 30 år som progrockens supergruppe, er Asia levende legender. Asias selvtitulerte debut var en av de største sensasjonene i 1982. Ikke uventet, siden de var blant de beste musikere fra rocken med bakgrunn fra storheter som Yes, King Crimson og Emerson Lake & Palmer. Asias klassiske lineup var dessverre kortvarig, men siden 2006 har John Wetton (vokal / bass), Geoff Downes (keyboards) og Carl Palmer (trommer) spilt sammen igjen, nå med en ung gitarvirtuos Sam Coulson som tillegger ny energi til Asias mektige og vitale lydbilde. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg. Rockealliansen:

JOHN GRANT n SØNDAG 8. SEPTEMBER, ROCKEFELLER

I juni spilte John Grant en svært bejublet konsert på et fullsatt Parkteateret i Oslo - GAFFA trillet sekseren, og NRK P3 ga en femmer. Nå er vi så heldige å få denne hyllede artisten tilbake til Oslo! Med Queen Of Denmark slapp han et av de mest kritikerroste albumene i 2010, en folk/softrock-utgivelse som er blant det vakreste, såreste og mest storslagent melankolske på denne siden av millenniumskiftet. I den forbindelse spilte han på John DEE. Nå er han aktuell med oppfølgeren “Pale Green Ghosts”. Lydbildet er annerledes, men fortsatt flott. Tekstene er ekstremt selvutleverende, men også befriende selvironiske. Resultatet er minst like imponerende som debuten, og har høstet gode kritikker fra anmelderne - både VG, Dagsavisen og GAFFA trillet en femmer på terningen. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

REQUINOX FIERCE JUSTICE KILLKENNA

TORSDAG 12. SEPTEMBER, JOHN DEE Requinox er et hardtslående heavymetalband med de mektigste riffene du kan forestille deg. Bandet har tydelig innflytelse fra storheter som Iron Maiden, Metallica og Black Sabbath. Fierce Justice er et hardrock-band fra Oslo, inspirert av legendariske artister som AC/DC, Led Zeppelin, Pantera osv. Killkenna har vært et pågående prosjekt siden tidlig i 2005. Nå er de aktuelle med EP´n “Killkenna”. Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 5

KONSERTHØSTEN 2013 LEPROUS

Turnéavslutning

KURT NILSEN

Supp.: Vulture Industries FREDAG 13. SEPTEMBER, JOHN DEE Leprous var også hos oss i september i fjor - da aktuelle med albumet ”Bilateral”. Et album hvor de igjen byr på herlig, progressiv metal med særpreg. De har tidligere blitt sammenlignet med Opeth, men står tydelig på egne ben. Nå er de klare med oppfølgeren ”Coal”! Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. THE ALTERN80S CLUB FREDAG 13. SEPTEMBER, LEILIGHETEN Spesialistklubb for 1980-tallets synth- og wavebaserte musikkperler, inkludert New Order, Depeche Mode, Human League, Ultravox, Joy Division og M.Y.E. mer! Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg. KLUBB KLINEKROKEN FREDAG 13. SEPTEMBER, BUSHWICK Klubb Klinekroken tar navnet etter det man burde gjøre i båsene på Bushwick, men spiller ikke dermed bare Chris Isaak! Forvent en god groove og en smooth stemning i lokalet. Og ikke minst blir det lagt vekt på dansing. Hvordan skal en ellers få klint? Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

FREDAG 20. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Denne sommeren legger Kurt Nilsen ut på en omfattende turné for å feire 10-årsjubileum som artist. Dette blir en reise i hele hans musikalske karriere med kjente og kjære hits og det hele toppes med en heidundrende turnéavslutning på Rockefeller. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

VIDAR BUSK & HIS BUBBLE OF TROUBLE

ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET

n FREDAG 13. SEPTEMBER, ROCKEFELLER UTSOLGT! n LØRDAG 14. SEPTEMBER, ROCKEFELLER FÅ BILL.

Trønderrockens gudfar selger billetter som aldri før og konserten fredag 13. september er utsolgt! Heldigvis blir det ekstrakonsert lørdag 14. september! Denne mannen trenger knapt noen introduksjon. Han er en levende legende, og sammen med bandet sitt har han spilt en drøss utsolgte konserter hos oss opp igjennom årene - og nå ønsker vi Åge & Sambandet velkommen tilbake til Rockefeller nok en gang! Åge er fremdeles aktuell med den kritikerroste platen “Furet, Værbitt” fra 2011. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

LOVESHACK

LØRDAG 14. SEPTEMBER, JOHN DEE Loveshack inviterer igjen til 80-tallsfest på John DEE! Bli med tilbake til det glade 80-tall, da håret var stort og hvor pastellfarger var kult! Dørene åpner kl. 21.00. Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

ERIC SAADE

LØRDAG 14. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE Eric Saade er en av våre mest lysende stjerner på den skandinaviske popscenen. Han kom på 3. plass i Eurovision Song Contest 2011 med låten “Popular”, og samme år var han den artisten som var mest “googlet” og hadde solgt flest skiver i Sverige, inkludert internasjonale artister. I fjor dro han over 30 000 personer til sin arenaturné Pop Explosion og slapp singlene, ”Marching (In The Name Of Love)” og ”Miss Unknown”. Bill. kr. 320,- + bill.avg. Fri alder i hovedsal. 18 år leg. på galleriet. GET READY LØRDAG 14. SEPTEMBER, LEILIGHETEN Dine BOSS DJ’s Jan O., Count Dragon og Stavanger-Thomas står klare med singelbaggene fulle av det beste 60-tallets Jamaica har å by på; ska, rocksteady og tidlig reggae. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

GBOB NORWAY 2013

(The Global Battle of the Bands) Kvalifisering #3 SØNDAG 15. SEPTEMBER, JOHN DEE Du kan nå melde på ditt band i verdens største band-konkurranse! Hver gruppe spiller to låter og de beste gruppene fra kvalifiseringene går videre til Norgesfinalen. Vinnerbandet derfra går videre til GBOB World Final i Thailand. Vinneren får platekontrakt, innspilling i topp studio og internasjonal turné. Info og bandpåmelding: www.gbob.com. Dørene åpner kl. 17.30. Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Releasekonsert

SPHERE

TORSDAG 19. SEPTEMBER, JOHN DEE Sphere spiller teknisk og fengende moderne metal, med utfordrende rytmer og melodiske refreng. Bandet startet i 2012 og gikk rett i studio hvor de har brukt ett år på å perfeksjonere debutplaten sin “Primordial”. Platen kan kjøpes til en hyggelig pris på konserten, dagen før den slippes på markedet. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

Supp.: Yngve & His Boogie Legs FREDAG 20. SEPTEMBER, JOHN DEE Vidar Busk, en av Norges fremste rock- og bluesgitarister, tar turen til John DEE! Denne gangen med prosjektet Bubble Of Trouble. Dette er rockabilly og rhythm & blues med en moderne fremtoning, og hvis du er ute etter trøbbel - da har du kommet til rett sted! Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg. GOTHAM NIGHTS FREDAG 20. SEPTEMBER, BUSHWICK Klubbkonseptet Gotham Nights har, siden starten i 1995, levert kvelder dedikert til den alternative siden av 80-tallet: Gothrock, postpunk, industrial, new wave, synthpop, new romantic etc. står på menyen. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 70,-. 20 år leg.

NORGES CD- OG PLATEMESSE

THE-DREAM n SØNDAG 15. SEPTEMBER, ROCKEFELLER

Terius Youngdell Nash, bedre kjent under artistnavnet The-Dream, er en av vår tids mest innflytelsesrike amerikanske plateprodusenter og singersongwritere. Med en imponerende CV med samarbeid og hits som “Me Against the Music” for Britney Spears, “Umbrella” for Rihanna, “Single Ladies (Put a ring on It)” for Beyoncé og “Baby” for Justin Bieber, er han utvilsomt en svært kritikerrost og ettertraktet produsent. Nå er han aktuell med albumet ”IV Play” som innholder flere gjesteartister enn noensinne, blant annet Jay-Z, Beyonce, Big Sean, Pusha T, 2 Chainz, Kelly Rowland og Fabolous. Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

KLOVNER I KAMP n FREDAG 20. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE n LØRDAG 21. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE n FREDAG 27. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE

UTSOLGT

!

UTSOLGT

!

UTSOLGT

!

Klovnene returnerer! Sju år etter den storslåtte avslutningskonserten på Rockefeller, er det klart for tre eksklusive “One Night Only”- konserter på Sentrum Scene! «Alis», «Dr. S», «Dansken» og «DJ Goldfinger / Fingern» gjenforenes for å fremføre hits som “Nattens Sønner”, “Kaninkoker 2”, “Tykt og Tynt”, “Alt Som Ikke Dreper” osv. en aller siste gang! Dette blir episk! Bill. kr. 465,- + bill.avg. 18 år leg.

LØRDAG 21. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Norges CD- og Platemesse feirer i år 25 år som Norges største platemesse! Meter på meter med stands. Her kan du finne en sjelden CD, yndlingsplata på vinyl og masse annet spennende. Som vanlig er det forventet platesamlere fra nær og fjern. Ønsker du å leie en stand, kontakt Rune Halland på rune@cruisin.no. Bill. kr. 50,-. Kl. 10.00 - 15.00.

BALKAN BEAT PARTY

DJ Prinsen Paulista LØRDAG 21. SEPTEMBER, JOHN DEE DJ Prinsen Paulista, mannen bak det hele, er en av få DJs som spiller autentisk Balkan- og sigøynermusikk. Opplevelsen av Balkan Beat Party blir beskrevet som: “Et rytmejag villere enn hundre eseler. En sterkere opplevelse enn bønnegryte med kål og chili”. Kveldens liveband annonseres senere. Dørene åpner kl. 22.00. Bill: TBA. 20 år leg. OSLO SOUL EXPERIENCE LØRDAG 21. SEPTEMBER, LEILIGHETEN Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70og 80-tallet. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

CAYUCAS

SØNDAG 22. SEPTEMBER, JOHN DEE Bandet stammer fra Zach Yudins soloprosjekt Oregon Bike Trails, og nevnes ofte i samme åndedrag som Vampire Weekend. Cayucas er tuftet på det de er flasket opp på: Sommerbris, fjærlette toner, sand mellom tærne og BBQ i solnedgangen! Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

FORSKER GRAND PRIX 2013

RIVERSIDE

ONSDAG 18. SEPTEMBER, JOHN DEE De polske progrockerne er aktuelle med sitt femte album, ”Shrine of New Generation Slaves”. De er kjent for sitt kraftige, mystiske og melankolske lydbilde. Det er med god grunn de blir sammenlignet med Porcupine Tree, Dream Theater og Anathema. Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

FÅ BILL.

INGRID OLAVA n LØRDAG 21. SEPTEMBER, ROCKEFELLER

Ingrid Olava er tilbake! Tre år har gått siden hun plukket opp Spellemannpris for albumet ”The Guest”, som etablerte henne som en av landets fremste artister. Enn så lenge har vi kunnet glede oss over de første smakebitene fra den kommende utgivelsen i form av singlene “Black Box” og “Jackie Kennedy”, som har hatt høy rotasjon på blant annet P1 og P3. Fredag 6. september kommer endelig ”Summer House” - Ingrid Olavas tredje album. Platen er på mange måter et brudd – eller stilistisk skifte. Et mer rikholdig, variert og dynamisk album, som sannsynligvis vil få de som har forutinntatte meninger om hvorledes Ingrid Olava låter til å åpne ørene. Lyden av sommer varer langt utover høsten! Med seg denne kvelden har hun Erland Dahlen (Trommer), Andreas Ulvo (Keys/Gitar) og Jo Berger Myhre (Bass og EFX). Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

TIRSDAG 24. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE Opplev ti dyktige forskere tre inn i rampelyset! Forsker Grand Prix er en konkurranse i forskningsformidling for doktorgradsstipendiater og er knyttet til de årlige Forskningsdagene. Fri entré.

ED KOWALCZYK

”I Alone” Acoustic ONSDAG 25. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Vokalisten og frontfiguren i det amerikanske rockebandet Live kommer til Rockefeller! Han har solgt over 20 millioner album på verdensbasis og har hatt ni Top 10 hit-låter, bl.a. “Grace” fra solodebuten, og klassikere som “Lightning Crashes”, “I Alone”, “Selling The Drama”, “The Dolphin’s Cry” og “Heaven”. Han kommer i det intime akustiske prosjektet “I Alone” Acoustic. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

Releasekonsert

THE LIONHEADS

ONSDAG 25. SEPTEMBER, JOHN DEE The Lionheads er et Oslobasert femmannsorkester som ble startet i 2010. Til høsten gir de ut sitt debutalbum og legger ut på turné langs Norges langstrakte land. Gjør deg klar for pop/ rock med store gitarlinjer, svevende synther og melodiøs vokal. Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

SILJE NERGAARD

TORSDAG 26. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Med sin karakteristiske varme stemme og teft for gode melodier, har Silje Nergaard blitt en av våre fremste jazzartister. Med kritikerroste ”Unclouded” fra 2012 beveger hun seg fra det vare til det røffe, alt akkompagnert av kun to gitarer. Platetittelen beskriver også det musikalske landskapet på plata og hva vi kan forvente oss live. NB! Unummererte sitteplasser. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

HEKLA STÅLSTRENGA

TORSDAG 26. SEPTEMBER, JOHN DEE Musikken er jordnær, ektefølt, livlig og energisk. 12 uker på a-lista på P1 høsten 2012 med låta ”Folketonen” og hiten ”Har du fyr”, sier det meste om statusen til bandet. Høsten 2013 gir de ut nytt album med såre ballader og livlige riff! Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. Halo of Blood over Europe 2013

CHILDREN OF BODOM

Special guests: Insomnium + Medeia FREDAG 27. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Children Of Bodom spiller mørk metal fra de dype finske skoger. De har etablert seg i eliten av verdens mest briljante heavymetal musikere og blandingen mellom melodisk deathmetal og powermetal har bragt bandet nærmere et mainstreampublikum. Nå er de aktuelle med sin åttende platen ”Halo of Blood”! Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg. MOJOARCADE FREDAG 27. SEPTEMBER, BUSHWICK MojoArcade har, siden starten i 2006, levert en uslåelig og unik kombo av buttshakin’ beats og klassiske arcadespill på videokanon til forlystelse for folket. Dørene åpner kl. 20.00. Fri entré. 20 år leg.

FRI FLYT FILMTOUR 2013

LØRDAG 28. SEPTEMBER, ROCKEFELLER Årets råeste skifilmer er nok en gang hovedingrediensen når Fri Flyt inviterer til premiere og fest! Fra skaperen av All.I.Can kommer den neste storfilmen til Sherpas Cinema, Into The Mind. I tillegg vil Norges fremste frikjører på ski, Åsmund Thorsen holde et multimediashow med bilder og film som aldri før har sett dagens lys. Powerpop-bandet The Terrifieds med Kristopher Schau i spissen fortsetter festen ut i de sene nattetimer. Kl.16.00: Filmvisning (dørene åpner kl. 15.30). Fri entré. Fri aldersgrense. Kl. 21.00: Filmvisning, multimediashow og konsert med The Terrifieds (dørene åpner kl. 20.00). Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18/20 år leg. Elevation Media Presents: Borderline Sessions

LUCY SWANN W/TOMAS JÄRMYR LADY MOSCOW HOIST! LØRDAG 28. SEPTEMBER, JOHN DEE Tøylesløs kreativitet og grensesprengende galskap. Dette kan sies å være fellesnevnere for alle tre bandene som presenteres her. Her finner du tre band som på hver sin måte utfordrer og sprenger sjangergrensene med energi og engasjement. Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

THE BLACK DAHLIA MURDER

Supp.: Aborted + Revocation SØNDAG 29. SEPTEMBER, JOHN DEE The Black Dahlia Murder ble dannet i 2000 og spiller melodisk death metal med innslag av metalcore. Nå er Michigans store sønner aktuelle med sitt sjette album ”Everblack”! Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 6

KONSERTHØSTEN 2013 FISH (Ex-Marillion)

TIRSDAG 1. OKTOBER, ROCKEFELLER Fish ble for alvor kjent med Marillion og utgivelsen ”Misplaced Childhood” i 1985, men har i de seneste årene klart seg utmerket godt på egenhånd. Fish har en svært trofast tilhengerskare, og er vant til å trekke fulle hus hver gang han entrer scenen på Rockefeller. Nå er han straks klar med albumet “A Feast of Consequences”, hans første på seks år. Fish blir bare bedre og bedre, og regnes av mange som en av verdens beste liveartister. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

SMITH WESTERNS

TIRSDAG 1. OKTOBER, JOHN DEE Chicago-bandet er aktuelle med tredjeskiva “Soft Will”. Musikken kan beskrives som en glad blanding av garage, glam og punk, med en god dose ungdommelig friskhet og energi. Guttene er en gave til indie-elskere og de har åpnet for både MGMT og Wilco. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

BUILT TO SPILL

Supp.: Disco Doom ONSDAG 2. OKTOBER, ROCKEFELLER De amerikanske indieheltene Built To Spill kommer endelig tilbake! Det forrige albumet “There is No Enemy” var litt av en fan- og kritikerfavoritt. De har hatt en kjempeinnflytelse på band som Modest Mouse, The Strokes og Deathcab For Cutie, og har gitt ut noen fantastiske album de siste 20 årene - og liveshowene er om mulig enda bedre! Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

ISAK STRAND VS TOE

ONSDAG 2. OKTOBER, JOHN DEE De har blitt beskrevet som Sveriges mest kjente ukjente band og blander sjangere som reggae, jazz, pop og hiphop til sin egne unike sound. Nå er de aktuelle med albumet ”Theory of Everything”. Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg. Same Trailer Different Tour

KACEY MUSGRAVES

Supp.: Rayland Baxter FÅ BILL. TORSDAG 3. OKTOBER, JOHN DEE Nå hadde vi virkelig behov for ei ny stjerne på country-himmelen! 24-åringen fra Texas er aktuell med kritikerroste ”Same Trailer Different Park”. Med singelen “Merry Go Round” i ryggen debuterte albumet på andreplass på Billboard i USA, og gikk selvsagt helt til topps på country-lista. Her hjemme har bl.a. VG og Dagsavisen trillet femmeren. Så nå vet du hva du skal den første torsdagen i oktober - du skal se “The Future Of Country Music” på John DEE. Kacey stiller med fullt band. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. Releasekonsert

JAA9 & ONKLP

FREDAG 4. OKTOBER, JOHN DEE Jaa9 & OnklP har etter hvert blitt veteraner innen rap-sjangeren i Norge. Siden de to tok steget ut som duo fra rapkollektivet Dirty Oppland i 2002 har de lagt en rekke hits bak seg, som “Kjendisparty”, “Stank Ass Ho”, ”Fredag”, ”Glir Forbi”, ”Partysvenske” og mange fler. Nå er de aktuelle med albumet ”Diskoteket Er Stengt”. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. KLUBB EX-HANSEN FREDAG 4. OKTOBER, BUSHWICK Nyoppstartet klubb som fokuserer mindre på innavl og mer på å spille bra musikk. De er en forlengelse av det vorset du aldri vil dra fra. Stemning over sjanger. Alltid! Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

MANFRED MANN´S EARTH BAND

LØRDAG 5. OKTOBER, ROCKEFELLER Manfred Mann´s Earth Band har gjestet Rockefeller flere ganger - til stor begeistring. Senest på et utsolgt Rockefeller i april 2012. Lørdag 5. oktober er det legendariske bandet tilbake i gamle Torggata Bad. Vi kan vente oss mange klassikere - tidløse hits som “Blinded By The Light”, “Mighty Quinn” og “Do Wah Diddy Diddy”. Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg.

GUTTA PÅ GANGEN

HORISONT + TROUBLED HORSE

LØRDAG 5. OKTOBER, JOHN DEE Gutta på Gangen er et rått og usminket Osloband som spiller fengende pop på norsk. En blanding av musikalsk stand-up og ellevill allsang! Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg. BROEDRENEDAL LØRDAG 5. OKTOBER, BUSHWICK Eirik Kirkemyr og Jonny Hanger von Humstad spiller i løpet av en kveld den fineste musikken de vet om. Felles for begge to er at de lar ikke dansen begrense seg av sjangeren. Sammen er de BroedreneDal. Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

BARONESS

Supp.: Royal Thunder MANDAG 7. OKTOBER, ROCKEFELLER Fra Savannah, Georgia kommer en bemerkelsesverdig sludge-metalkvartett – Baroness. Fra den første utgivelsen i 2007, “Red Album” til “Blue Record” fra 2009 landet Baroness i fjor på en etterlengtet tredjeutgivelse med dobbeltalbumet “Yellow & Green”. Blodfansen ble gledelig overrasket etter tre års nervepirrende venting. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

MGMT

Support: Guards

n MANDAG 30. SEPTEMBER, SENTRUM SCENE

Brooklyn-gruppa platedebuterte med eksentrisk psykedelisk pop i 2008 og tre umiddelbare dansehits i singlene “Time To Pretend”, “Electric Feel” og “Kids”. De har turnért stort sett over alt, og spilt med folk som Radiohead, M.I.A., Flaming Lips, Beck og Paul McCartney. Sist de var hos oss spilte de for et utsolgt Sentrum Scene i 2010 – da var de aktuelle med kritiker- og publikumsfavoritten “Congratulations”. Vi venter i spenning på album nr. 3, som kommer 16. september! Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

EXPLODING HEAD SYNDROME

STRØMLØST: En akustisk aften med

MODDI

TORSDAG 10. OKTOBER, ROCKEFELLER Pål Moddi Knutsen fra Senja i Troms debuterte med albumet “Floriography” i 2010, fikk strålende kritikker og ble nominert til to Spellemannspriser. Tidligere i år kom det kritikerroste albumet “Set the House on Fire”. Nå er han aktuell med singelen ”Grønt Lauv i Snyen” - og et nytt norskspråklig album kommer etter planen i løpet av september! Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. NB! Begrenset antall billetter i salg.

JAMES BLAKE n TORSDAG 3. OKTOBER, SENTRUM SCENE

Hvis du har vært på konsert med James Blake før vet du hva det går i: Hans krystallklare, vakre vokal fanger deg fra første strofe, tilstedeværelsen hans får deg til å glemme hvor du er og hjertet ditt nærmest rister i takt med bassen. Også fader musikken ut. Det blir helt stille. Han venter. Lenge. Publikum er stillere enn noen sinne. Fulle av forventning lurer alle på det samme: “Kan det bli bedre”? Med to fullengdere i bagasjen og en rekke EPer, kommer vi i høst til å møte en moden 24-åring med en sterk og variert katalog, fra dansevennlige “CMYK” som var på så og si alle musikksynseres årsbeste-lister, til det store gjennombruddet med den nedstrippa Feist-coveren “Limit to Your Love” og hans seneste, relativt poppa suksess-singel “Retrograde”. Han spilte på årets Øyafestival - en konsert som fikk en femmer i Dagbladet. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Releasekonsert

MINDTECH

Supp.: Fatal Impact TORSDAG 10. OKTOBER, JOHN DEE Mindtech har eksistert siden 2007, men har først nå modnet ferdig det som blir bandets debutskive, “Elements Of Warfare”. Albumet slippes denne kvelden og skal feires på John DEE! Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

JOE BONAMASSA

UTSOLGT ! TORSDAG 10. OKTOBER, SENTRUM SCENE Tross sin relativt unge alder, har han allerede rukket å samarbeide med ikoner som B.B. King, Paul Gilbert, Jon Lord, Glen Hughes, Jason Bonham, Eric Clapton og Beth Hart. Hans siste soloalbum kom i 2012, “Driving Towards The Daylight”, som bl.a. fikk en femmer i Dagbladet: ”Joe Bonamassa holder liv i bluesrocken”. Bill. kr. 500,- + bill.avg. (Ståplasser i hovedsal) / 600,- + bill.avg. (Sitteplasser på galleriet). 18 år leg.

Turnéavslutning

EVA & THE HEARTMAKER

n FREDAG 4. OKTOBER, ROCKEFELLER

Eva Weel Skram og Thomas Stenersen utgjør duoen som har gitt oss popperlene “Mr. Tokyo”, “Gone in a Flash” og “Signals”. Det populære ekteparet har tryllet frem mer pop-magi i sitt hjemmestudio og er i vinden som aldri før. De er aktuelle med sitt kritikerroste fjerdealbum ”Traces of You”, som har fått femmer i Aftenposten og fremheves som “Et av de store eksportpotensialene” av en begeistret anmelder. Stor pågang sørget for opprykk fra John DEE til Rockefeller da Eva & The Heartmaker spilte hos oss i mars, så det blir et gledelig gjensyn når popduoen legger turnéavslutningen til Rockefeller i oktober. Bill. kr. 250,- / kr. 200,- (student) + bill.avg. 18 år leg.

FOALS

Supp.: Say Lou Lou FREDAG 11. OKTOBER, ROCKEFELLER Det engelske indierock-bandet albumdebuterte i 2008 med sterke ”Antidotes”, og fortsatte med ”Total Life Forever” i 2010, som inneholdt singlene “Miami”, “Spanish Sahara” og “This Orient”. Nå er de aktuelle med tredjeplaten ”Holy Fire”, som fikk fem stjerner i GAFFA: ”Med alle fasetter av flammende, progressiv rocke-vrede tar Foals for seg store spørsmål, om menneskelig samhold eller fraværet av slikt. Resultatet er ubehagelig fint”. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

KLUBB KLINEKROKEN FREDAG 11. OKTOBER, BUSHWICK Klubb Klinekroken tar navnet etter det man burde gjøre i båsene på Bushwick, men spiller ikke dermed bare Chris Isaak! Forvent en god groove og en smooth stemning i lokalet. Og ikke minst blir det lagt vekt på dansing. Hvordan skal en ellers få klint? Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

POSTGIROBYGGET

Releasekonsert

Special guest: Ampmandens Døtre + Shot At Dawn ONSDAG 9. OKTOBER, JOHN DEE Hardcore-punkerne fra Oslo har de siste årene gitt ut EP og turnért landet rundt og skapt Bieber-tilstander. Debutalbumet ”Disciples Of Reason” kommer 9. oktober. Ampmandens Døtre er sludgepunk fra Oslo. De er godteri for øyet og vanilje i øret. Hver konsert er en fest. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

FREDAG 11. OKTOBER, JOHN DEE I kjølvannet av svenske rockehelter som Witchcraft og i de siste par åra, Graveyard, har det dukket opp mange nydelige band fra broderlandet. Et av disse er fantastiske Horisont, som ga ut sin andre plate ”Second Assault” i fjor, og her fikk vi en real oppvisning i 70-talls heavy metal. Tredjealbumet ”Time Warriors” kommer i september. Troubled Horse er et heavy garagerock-band fra Ørebro, med medlemmer fra orginalbesetningen til Witchcraft. Bandet kombinerer den harde 70-tallsrocken fra band som Pentagram, med en langt mere sjelfull 60-talls MC5vibe. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

CHARLES BRADLEY AND HIS EXTRAORDINAIRES n MANDAG 14. OKTOBER, ROCKEFELLER

Charles Bradley albumdebuterte i 2011 i en alder av 63 år med en historie og stemme som nesten var for god til å være sann. Med sin varme og sjelfulle stemme, og funky og klassiske sørstatssoul, treffer ”The Screaming Eagle Of Soul” publikum rett i hjertet og blir der. Med seg i bagasjen har han med seg nytt album, ”Victim Of Love”. En sterk oppfølger til debuten ”No Time For Dreaming”. Hans unike historie fortsetter og Rockefeller kommer aldri nærmere Brooklyn enn 14. oktober. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

LØRDAG 12. OKTOBER, ROCKEFELLER Postgirobygget slo ned som en bombe i norsk musikkliv da deres debutalbum ”Melis” i 1996 raskt solgte mer enn 160 000 eksemplarer. Og med hitsingeler som ”Bohemen Leve”, ”En Solskinnsdag” og ”Idyll” ble bandet allemannseie. Siden har det blitt syv album og massiv turnéring over hele landet. Betegnelsen “Norges beste liveband” har blitt brukt flere ganger om Postgirobygget, og få artister har fylt Rockefeller flere ganger enn dem. Nå er de aktuelle med albumet “Sommer I Norge”. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg. Releasekonsert

DREAMON

LØRDAG 12. OKTOBER, JOHN DEE Anthony Osumanu Vartdal, bedre kjent som rapperen Dreamon, har gjort stor suksess med radiohitene ”Closer”, ”Rise”, ”All Night” og ”Touch”. Nå er han aktuell med singelen ”Magic”, og i oktober slippes debutalbumet ”Dreams Come True”. Låten har vært umulig å unngå på radiobølgene, og overrasket mange på grunn av stilskiftet fra tidligere singler. Soulinspirasjonene er mye tydeligere, og Dreamon har havnet på en tidløs sound som blander 2013 med når som helst ellers. Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg. GET READY LØRDAG 12. OKTOBER, LEILIGHETEN Dine BOSS DJ’s Jan O., Count Dragon og Stavanger-Thomas står klare med singelbaggene fulle av det beste 60-tallets Jamaica har å by på; ska, rocksteady og tidlig reggae. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

GBOB NORWAY 2013

(The Global Battle of the Bands) Kvalifisering #4 SØNDAG 13. OKTOBER, JOHN DEE Du kan nå melde på ditt band i verdens største band-konkurranse! Hver gruppe spiller to låter og de beste gruppene fra kvalifiseringene går videre til Norgesfinalen. Vinnerbandet derfra går videre til GBOB World Final i Thailand. Vinneren får platekontrakt, innspilling i topp studio og internasjonal turné. Info og bandpåmelding: www.gbob.com. Dørene åpner kl. 17.30. Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

THE ROYAL CONCEPT

TIRSDAG 15. OKTOBER, JOHN DEE Indie-rockerne fra Stockholm har hatt et hav av hitsingler i hjemlandet det siste året, og låtene ble samlet på kritikerroste ”The Royal Concept EP” som ble utgitt i fjor sommer. De har rykte på seg for å være et fantastisk liveband, og begynner å få et navn også utenfor Sverige. Nå er bandet er aktuelle med hitsingelene ”On Our Way” og ”World On Fire”, som roterer heftig på radiostasjoner her i landet! Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 7

KONSERTHØSTEN 2013 BOKBADET

Dybdeintervju med bl.a. Jon Michelet ONSDAG 16. OKTOBER, ROCKEFELLER Norges lengstlevende litteraturarrangement er tilbake! Rockefeller og Bokklubben er stolte over å presentere et nytt Bokbad med aktuelt og interessant innhold. Denne gangen skal bl.a. Jon Michelet i ilden. Etter kjempesuksessen med ”En sjøens helt – Skogsmatrosen”, er han i høst aktuell med oppfølgeren. I tillegg skal en annen aktuell forfatter dybdeintervjues, og det blir et musikalsk møte med en spennende artist. Bademester blir redaktør i Bokklubben Marius Aronsen. Følg med på www.rockefeller.no for oppdatert program. Dørene åpner kl. 19.30. Programstart kl. 20.00. Bill. kr. 130,- / 80,- (medl.av Bokklubben/ Student) + bill.avg. 18 år leg.

DØDHEIMSGARD TROLL HETROERTZEN

ONSDAG 16. OKTOBER, JOHN DEE Dødheimsgard (også kjent som DHG) var opprinnelig et black metal-band, men med albumet ”666 International” fra 1999 endret de stil og ble til et mer eksperimentelt og avant-garde metalband. Med seg til John DEE har de kultbandet Troll, med Nagash (ex Dimmu Borgir, The Kovenant) i spissen, og det mystiske black metal-bandet Hetroertzen. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

OSLO SOUL EXPERIENCE LØRDAG 19. OKTOBER, LEILIGHETEN Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70og 80-tallet. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

KARPE DIEM n TORSDAG 17. OKTOBER, ROCKEFELLER UTSOLGT! n FREDAG 18. OKTOBER, ROCKEFELLER UTSOLGT! n LØRDAG 19. OKTOBER, ROCKEFELLER UTSOLGT!

De siste årene har Karpe Diems karrierekurve vært stupbratt. Etter å ha blitt kåret til Årets Spellemann i 2010, har de lagt bak seg det ene året bedre enn det andre. 2012 var et eventyrlig år, med slipp av albumet “Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden”, som fikk strålende anmeldelser, og har solgt til platinum. Det nye albumet ble av VG kåret til det beste her til lands i 2012, og ble nominert til intet mindre enn tre Spellemannpriser, og mottok Spellemann i kategorien “Årets Pop”. En utsolgt Norges-turné ble etterfulgt av opptreden på Nobelkonserten i desember, som deretter kulminerte i en utsolgt Oslo Spektrum-konsert i mars. Den alt legendariske konserten slo ettertrykkelig fast at Karpe Diem for tiden er et av Norges beste liveband, og ble belønnet med terningkast 6 i både VG, Dagbladet og Aftenposten. Karpe Diem kommer til å få publikum til å danse, hoppe og synge med av full hals gå ikke glipp av turnéavslutningen på Rockefeller i oktober! Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Trippelrelease

SERENITY TRACE DESEIZED THE FARMHOUSE KILLINGS TORSDAG 17. OKTOBER, JOHN DEE Serenity Trace fra Oslo er et futuristisk og aggressivt metalband. De slipper i høst oppfølgeren, ”Jamais Vu”, til debutskiva ”7th Revolution” fra 2008. Deseized har utviklet seg til å bli et av landets mest spennende aktører innen den aggressive skalaen av musikkuniverset. De slipper straks albumet ”Architects of our Demise”. The Farmhouse Killings er et ungt og lovende band fra Oslo som kombinerer melodisk death metal med velplasserte taktskifter og brutalitet. Debutalbumet ”Parasites” kommer i høst. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

FÅ BILL.

Melissa Horns store gjennombrudd er blant de siste årenes fineste suksesshistorier, med poprock og visesang med et streif av Lars Winnerbäck. Hun har blitt utrolig populær i Norge, og har solgt ut både Rockefeller og Sentrum Scene flere ganger. Vi venter i spenning på fjerdeplaten, som etter planen kommer i oktober. I mellomtiden hører vi på hennes forrige plate, den feiende flotte ”Innan Jag Kände Dig”. Det er begrenset kapasitet på begge konsertene. I tillegg til sitteplassene på galleriet blir det en god del sitteplasser i hovedsalen også. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg. NB! Begr. ant. bill. i salg.

FAIRPORT CONVENTION FREDAG 18. OKTOBER, JOHN DEE Det legendariske britiske folkrockbandet har siden 1967 boltret seg i britisk og keltisk musikktradisjon og smeltet det sammen til moderne rockemusikk. Både Sandy Denny og Richard Thompson satt sitt preg på gruppas tidlige utgivelser og i dagens besetning finner vi foruten originalmedlem Simon Nicol også Dave Pegg, Rick Sanders, Chris Leslie og Gerry Conway. Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

SKAMLØST FREDAG 18. OKTOBER, LEILIGHETEN Festveteranen Carl Christian Tenvik aka DJ Chali og R&B-fantast Mathias Rødahl (Kingsize/Natt&Dag/Dagbladet) har opprettet klubbkonseptet Skamløst. Med et kompromisstløst fokus på genuin, sexy og elskovsframkallende R&B, har de to kompisene fått pelviser til å bevege seg, voksne menn til å rødme, og babyer til å bli født! Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

VISTA CHINO

Supp.: Monster Truck

n TORSDAG 24. OKTOBER, ROCKEFELLER

Stonerrockbandet Vista Chino startet i 2010, og bestod av tidligere Kyussmedlemmer. Kyuss anses som gudfedre i sjangeren og hadde stor suksess på begynnelsen av nittitallet. Under navnet Kyuss Lives! turnérte de i flere år med stor suksess, med bl.a. en allerede legendarisk konsert på Rockefeller i mars 2011. Nå er Vista Chino’s debutalbumet, “Peace“, rett rundt hjørnet, og etter første smakebit “Dargona Dragona” - er det et album vi ser veldig frem til! Vista Chino består av John Garcia, Brant Bjork og Bruno Fevery. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

DUNDERBEIST + BEATEN TO DEATH

LØRDAG 19. OKTOBER, JOHN DEE Dunderbeist er aktuelle med albumet “Songs of the buried” fra 2012 - mørkere, hardere, mer teknisk og progressivt, både musikalsk og tekstmessig! De siste årene har de turnért med navn som Devin Townsend, Fear Factory og Der W, og i sommer spilte de på Wacken og Graspop. Beaten To Death spiller møkkete og fengende grindcore, og fikk fantastiske anmeldelser fra alle hold i 2011 da de platedebuterte med “Xes and Strokes”. Dette er en rutinert gjeng som kan sin grind og dødsmetal, og oppfølgeren ”Dødsfest!” er rett rundt hjørnet. Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

MOTHER’S FINEST

SØNDAG 20. OKTOBER, JOHN DEE Mother’s Finest presenterer det beste av funk-rock som har vært gjort opp gjennom tidene. De ble etablert tidlig på 70-tallet og er frontet av Joyce Kennedy og Glenn Murdoch. Bandet kommer fra Atlanta, Georgia, hvor de i 2011 ble innlemmet i Hall of Fame. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

MACEO PARKER

TIRSDAG 22. OKTOBER, ROCKEFELLER Saksofon-nestoren innen funk- og souljazz, Maceo Parker, har holdt det gående siden 60-tallet og er en like forrykende god musiker den dag i dag, med konserter som gir bakoversveis på selv de mest garvede konsertgjengere! Helt siden han kom i søkelyset for første gang på 60-tallet som saksofonisten til James Brown, har han tydelig vist hvor god og spesiell han er. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

TANITA TIKARAM

MELISSA HORN n ONSDAG 23. OKTOBER, SENTRUM SCENE n TORSDAG 24. OKTOBER, SENTRUM SCENE

BALKAN BEAT PARTY LØRDAG 19. OKTOBER, BUSHWICK DJ Prinsen Paulista, mannen bak det hele, er en av få DJs som spiller autentisk Balkan- og sigøynermusikk. Opplevelsen av Balkan Beat Party blir beskrevet som: “Et rytmejag villere enn hundre eseler. En sterkere opplevelse enn bønnegryte med kål og chili”. Dørene åpner kl. 22.00. Bill: TBA. 20 år leg.

ONSDAG 23. OKTOBER, ROCKEFELLER Den britiske singer/songwriteren har solgt millioner av album og er kjent for sin unike stemme. Hun ble superstjerne etter utgivelsen av debutalbumet “Ancient Heart” i 1988 - som inneholdt hitlåter som ”Twist In My Sobriety” og ”Good Tradition”. Nå er hun aktuell med sitt syvende album – det krikerroste ”Cant Go Back”. Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg.

WINTERGATAN

ONSDAG 23. OKTOBER, JOHN DEE Wintergatan er fortsettelsen på det musikalske eventyret Martin Molin startet med kritikerroste Detektivbyrån! Sammen med David Zandén, Evelina Hägglund og Marcus Sjöberg har Martin skapt nok et nytt musikalsk univers. De har sluppet dobbeltsingelen “Starmachine2000” / “Sommarfågel” – med tilhørende fantastiske videoer som bør sjekkes på Youtube! Og nå er de aktuelle med sitt selvtitulerte debutalbum. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg. Bringing Hell On Earth All Across Europe - October 2013:

SLAUGHTERFEST

Onslaught M:Pire Of Evil Master TORSDAG 24. OKTOBER, JOHN DEE Onslaught ble dannet i Bristol, England, i starten av 1980-tallet og steg fort frem som et av de ultra-aggressive bandene innen thrashmetal, sammen med band som Slayer og Metallica. Med seg på turné har de noen av de eldste og mest legendariske bandene i metalens historie: M:Pire of Evil og Master. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg. Releasekonsert

PAPPASAFT

TRULS n FREDAG 25. OKTOBER, ROCKEFELLER

Låtskrivertalentet, melodimakeren, musikeren og vokalisten Truls Heggero avgjorde i 2012 å sette punktum for Lukestar, bandet hvor han og hans bandkamerater skapte indierockperler gjennom flere år. Han har som soloartist gitt ut singlene “Out Of Yourself” og “The Next” - låter publikum har blitt godt kjent med gjennom radio og den omfattende festivalsommeren - og nå er tiden snart inne for å introdusere lytterne til resten av Truls’ musikalske univers. Dørene åpner kl. 21.00. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

FREDAG 25. OKTOBER, JOHN DEE Unnfanget i Trondheim, har Pappasaft spilt seg opp som et solid liveband i trønderbyen. De spiller fargerik punkrock på norsk, med melodiske låter med gode mengder vreng, sing-alongrefrenger og energi i bøtter og lass! Etter to aktive år med EP, musikkvideo og konserter i inn- og utland inviterer trioen til et pietistisk helvete på John DEE i forbindelse med høstens etterlengtede plateslipp. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

CALIBAN SESSIONS 2013:

Thulsa Doom (spiller “She Fucks Me” ep`en) Black Debbath Bare Egil Band El Doom & The Born Electric Last Heat Blood Tsunami LØRDAG 26. OKTOBER, ROCKEFELLER Thulsa Doom gjenforenes på Caliban Sessions 2013! ”Caliban Sessions” er en årelang tradisjon hvor miljøet rundt Duplex Records og Ole Petter Andreassens Caliban Studios løsner ganske godt på slipsknuten og koser seg maksimalt med de forskjellige prosjektene sine. Som vanlig blir det 10-11 band totalt - vi vil fylle opp denne musikalske godteposen i løpet av de neste månedene. Vel møtt! Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg. Next Generation Media presenterer:

HOLD YOUR HORSES

LØRDAG 26. OKTOBER, JOHN DEE Next Generation Media inviterer til verdenspremiere på deres første skifilm, Hold Your Horses! Det vil bli filmvisning med et forrykende afterparty sammen med folkene bak filmen! Dørene åpner kl. 21.00. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg. THE ALTERN80S CLUB LØRDAG 26. OKTOBER, LEILIGHETEN Spesialistklubb for 1980-tallets synth- og wavebaserte musikkperler, inkludert New Order, Depeche Mode, Human League, Ultravox, Joy Division og M.Y.E. mer! Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg. MOJOARCADE LØRDAG 26. OKTOBER, BUSHWICK MojoArcade har, siden starten i 2006, levert en uslåelig og unik kombo av buttshakin’ beats og klassiske arcadespill på videokanon til forlystelse for folket. Dørene åpner kl. 20.00. Fri entré. 20 år leg.

ED HARCOURT

SØNDAG 27. OKTOBER, JOHN DEE Singer-songwriteren fra London brakdebuterte med ”Here Be Monsters” i 2001. Siden har han jevnt og trutt gitt ut feiende flotte plater, og har holdt flere fantastiske konserter på John DEE. Nå er han aktuell med sitt sjette studioalbum, “Back Into The Woods”. Melankolikeren har blitt omtalt som poputgaven av Tom Waits! Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

AIRBOURNE

Supp.: Black Spiders + Corroded MANDAG 28. OKTOBER, ROCKEFELLER De australske hardrockerne er inspirert av band som AC/DC, Judas Priest, Thin Lizzy og Motörhead, og har tidligere gitt ut de flotte albumet ”Runnin’ Wild” (2007) og ”No Guts. No Glory.” (2010). Nå er de aktuelle med tredjeplata ”Black Dog Barking”! Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

THE VIEW

MANDAG 28. OKTOBER, JOHN DEE The View spiller kompromissløs rock’n’roll full av lidenskap, sjel og glede! De har virkelig gjort seg bemerket som liveband, og har turnért med størrelser som Primal Scream, Babyshambles og The Stone Roses. Bandet sitter på en knallsterk diskografi , og er nå aktuelle med albumet ”Seven Year Setlist”, hvor de ser seg litt tilbake, samtidig som de fortsetter sultent og fandenivoldsk fremover. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

HURTS

TIRSDAG 29. OKTOBER, ROCKEFELLER Synthpop-duoen Hurts slo i gjennom i 2010 med albumet “Happiness”, som inneholdt flere hitsingler. Høydepunktet kom muligens når NME kåret de til Glastonburys beste liveopptreden foran artister som U2, Coldplay og Beyonce. Nå er de aktuelle med oppfølgeren “Exile”, som bl.a. har fått 4/5 av Allmusic! Dette er et band på full fart framover, og vi gleder oss stort til 29. oktober! Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 8

KONSERTHØSTEN 2013 Releasekonsert

AIRBAG

ONSDAG 30. OKTOBER, JOHN DEE Endelig, dette har mange ventet på! Progrockerne i Airbag er i oktober klare med sitt tredje album, og det er duket for en eksklusiv releasekonsert på John DEE. Albumet har fått tittelen ”The Greatest Show on Earth” og det er knyttet store forventninger til utgivelsen etter suksessen med ”Identity” (2009) og ”All Rights Removed” (2011). Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. Nightmare on Halloween

GOTHMINISTER LIVE IN CONCERT

Special guest: Ledfoot Halloweenfest, DJs m.m. TORSDAG 31. OKTOBER, ROCKEFELLER Horror-gigantene i Gothminister er aktuelle med sitt 5. studioalbum, ”Utopia” - et konseptalbum som også inneholder en horrorfilm og livekonsert. Denne kvelden vil Gothminister på en original måte fremføre horrorfilmen i sin helhet live. De tar også med seg den komplette galskapen de tidligere bare har turnért med i det store utland! Dette er Gothministers eneste show i Norge i 2013. Årets råeste Halloweenfest er helt klart å finne på Rockefeller i år. Ingeborg Heldal er juryleder for Halloweenkostyme-konkurransen hvor det vil bli utdelt fete premier! Bill. kr. 290,- + bill.avg. 18 år leg.

CHVRCHES

Supp.: Bendik TORSDAG 31. OKTOBER, JOHN DEE CHVRCHES (uttales ”Churches”), anført av den like mystiske og karismatiske vokalisten Lauren Mayberrey, er igjen klare for Norge, for andre gang på deres omfattende verdensturné. Det kritikerroste skotske elektropop-bandet gjestet årets Hovefestival, en konsert som fikk en femmer av NRK P3: “Tenk M.I.A møter Robyn møter Björk som gjør Depeche Mode”. Med EPn ”Recover” fra mars 2013 i bagasjen, reiser de nå verden rundt, blant annet med Depeche Mode på deres The Delta Machine Tour. 23. september slipper de sitt etterlengtede debutalbum, “The Bones Of What You Believe”. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. Oslo World Music Festival

ROKIA TRAORÉ

TORSDAG 31. OKTOBER, SENTRUM SCENE En allsidig musiker som forener sine røtter med moderne europeiske musikkuttrykk. Gjennom den malmfulle stemmen, kombinasjonene av instrumenter og en total mangel på respekt for sjanger, skaper Rokia Traoré et fullstendig unikt og sammensatt lydbilde. Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg. POGO LOCO - Scary 80s Halloween Party TORSDAG 31. OKTOBER, LEILIGHETEN POGO LOCO gjør som Gothminister og inviterer til Halloweenfeiring på taket av Rockefeller. Her blir det servering av gresskarsuppe ute på takterrassen, Halloweendrinker i baren og skummelt dansbar 80-tallsmusikk fra DJ’ene. Dørene åpner kl. 20.00. Bill kr. 100,-. / kr. 50,- for alle i Halloweenkostyme før kl. 23.00. 20 år leg. Oslo World Music Festival Dobbelkonsert:

OWINY SIGOMA BAND + MARK ERNESTUS PRES. JERI-JERI

FREDAG 1. NOVEMBER, ROCKEFELLER Med to fra Nairobi og fire fra London har dette blitt en perfekt blanding av tradisjonelle sjangeruttrykk som nyatiti og luo fra Øst-Afrika og vestlig låtskriving og produksjonsgrep. Mark Ernestus presenterer Jeri-Jeri. Beskrivelser som «repetativ», «hypnotiserende» og «groovy» føles helt naturlig å bruke når man hører på Jeri-Jeri, for det er enkelt å ta seg selv i å flyte tankeløst med til de tykke og dansbare rytmene til dette ti mann sterke kollektivet. Bill. kr. 200,- + bill.avg. (earlybird tilbud fram til 15.9) / 250,- + bill.avg. 18 år leg.

SKOGEN BRINNER

FREDAG 1. NOVEMBER, JOHN DEE Svenske Skogen Brinner er ett av de feteste bandene vi har hørt i den deilige proto metal-bølgen som har skylt over oss fra våre naboer de siste par årene. Som sine forfedre i November synger Skogen Brinner rå tekster på svensk, blandet med kickass riffs og groovy komp. Hva mer kan man ønske seg? Å gjøre old school hard rock til fingerspissene som Skogen Brinner gjør er en bragd. Bandet er nå aktuelle med debutalbumet ”1st”. Dette er allerede annonsert som en favoritt hos vinylfreaks og platesjapper rundt om i byen, så her er det bare å hive seg rundt og sikre seg billetter! Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg. Oslo World Music Festival

FESTIVAL IN EXILE

Vieux Farka Touré + Atlanter + Amanar + Takamba Super Khoumeissa LØRDAG 2. NOVEMBER, ROCKEFELLER Den verdensberømte musikk- og kulturfestivalen Festival in the Dessert i Mali går i eksil og kommer til Oslo. På scenen vil en av Malis nye stjerneskudd Vieux Farka Touré (sønnen til Ali Farka Touré), samt tuareg-gruppene Amanar & Takamba Super Khoumeissa bringe Timbuktu’s legendariske festival til Rockefeller. I tillegg kommer viddebluesbandet Atlanter. Det blir garantert en uforglemmelig kveld! Bill. kr. 275,- + bill.avg. 18 år leg.

KARNIVOOL

TIRSDAG 5. NOVEMBER, JOHN DEE Nu-metal/progrock-gruppa fra Australia gjorde det stort med andreskiva ”Sound Awake” fra 2009. Vokalist Ian Kenny er også kjent fra Birds Of Tokyo, og gruppa har vært med i det gode selskap på turné med Rollins Band og Fear Factory. Nå ser vi frem til album nr. 3, ”Asymmetry”, som skal være rett rundt hjørnet. Albumet er produsert av Nick DiDia (Pearl Jam, Rage Against The Machine, Mastodon). Bill. kr. 195,- + bill.avg. 18 år leg.

THE NAKED AND FAMOUS n SØNDAG 3. NOVEMBER, ROCKEFELLER

The Naked And Famous leverer supermelodiøst og fengende poprock, og albumdebuterte i 2011 med et brak. “Passive Me, Aggressive You” inneholdt hitsingler som “All Of This”, “Young Blood” og “Punching In a Dream”. De har også blitt sammenlignet med band som MGMT og The Killers. De er kjempestore i hjemlandet New Zealand, og fått massevis av skryt i både England og USA. Her hjemme fikk albumet 10/10 av Musikknyheter! Nå er de aktuelle med albumet “Passive Me, Aggressive You (Remixes & B-Sides)”. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

BIFFY CLYRO n TIRSDAG 5. NOVEMBER, SENTRUM SCENE

Den skotske trioen har med stort hell vist at det går an å skrive progressiv poprock uten å miste det store refrenget av syne. Karrieren til postpunkbandet har nemlig antatt eventyrlige proporsjoner de siste årene. Tidligere i år slapp bandet etterlengtede “Opposites”, et album som med sine 22 låter fordelt over to plater befester bandets posisjon som et navn å virkelig regne med i årene som kommer. Albumet fikk femmere av både Dagbladet og NRK P3. Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg.

Oslo World Music Festival

GIPSY KINGS

LØRDAG 2. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Gipsy Kings gjester for første gang Oslo World Music Festival! Gipsy Kings er i stor grad ansvarlig for å bringe lyden av progressiv pop-orientert flamenco til et verdensomspennende publikum. De har både gledet og irritert med låter som ”Bamboleo” og ”Volare”, og kommer med nytt album i oktober! Vi kan love at dette blir en konsert i nostalgiens tegn, men først og fremst en festkveld du sent vil glemme! Bill. kr. 525,- + bill.avg. 18 år leg.

QUADRON

SØNDAG 3. NOVEMBER, JOHN DEE Coco O. og Robin Hannibal slo først gjennom med den Motown-inspirerte «Slippin’» og musikkritikerne skrev side opp og side ned om den fantastiske stemmen til Coco. Med støtte i det LA-baserte plateselskapet Plug Research Music var veien kort til film- og tv-bransjen. Tv-serien Grey’s Anatomy plukket opp flere av sangene deres, og kort etter fulgte Hollywood-suksessen The Kids Are Alright. Coco sier selv at hennes største musikalske innflytelse kom gjennom morens store kjærlighet til Sade, mens hun selv hørte mye på Lauryn Hill. Blander man det lett med Robin sin fascinasjon for Ennio Morricone og Charles Stepney, skjønner man hvorfor Quadron føles så riktig og spennende ut. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

DISCLOSURE n ONSDAG 6. NOVEMBER, SENTRUM SCENE

Disclosure er de to unge brødrene Guy og Howard fra Surrey i England. De innfridde med debutalbumet ”Settle” da det kom nå for bare noen måneder siden, og fans og presse har vært unisont enige om at det var et av sommerens store album. VG gikk så langt som å spørre seg om dette kunne være nye Daft Punk, og at dette albumet var like sterkt som ”Homework” da det kom i 1997. De spilte på årets Øyafestival til fantastisk respons både fra publikum og anmeldere. Dagbladet triller en klar sekser på terningen og kaller det “årets mest vellykkede crossover mellom klubbmusikk og pop”, men mener allikevel at det hadde vært enda morsomere i mørket, noe vi nå får mulighet til å se. VG gir konserten en sterk femmer og mener at det var det mest forførende de har opplevd hittil på Øya i år. Aftenposten er enig med femmeren og legger til at “de dansbare låtene kommer som perler på en snor”. Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

TORSDAG 7. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Imagine Dragons er fortsatt aktuelle med albumet ”Night Visions”, frontet av megahiten ”Radioactive”. Bandet lager følelsesladet og drivende synth-basert dance-pop, med et snev av brit-popinspirert alternativ rock. De solgte ut Rockefeller i april, og nå gleder vi oss stort til å ta imot bandet på Sentrum Scene! Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg. i hovedsal / Fri aldersgrense på galleriet.

JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN

FREDAG 8. NOVEMBER, ROCKEFELLER John Olav og hans gjeng står som en spydspiss for den nye generasjonen norsk rock, og har allerede tre massivt hyllede album bak seg. Det startet i 2009 med ”For Sant Til Å Være Godt” – en plate med utelukkende hits. Alle var spente på oppfølgeren ”Det Nærmeste Du Kommer”, men bandet leverte nok en gang, med bl.a. femmere i Dagsavisen, Dagbladet og VG. Vi var veldig klare for runde tre, og bandet innfridde forventningene igjen med “Den Eneste Veien Ut”! I sommer spilte de på Øyafestivalen – en konsert som fikk en femmer av NRK P3. De har spilt for fullsatt Rockefeller to ganger tidligere og nå gleder vi oss til ny konsert! Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

METZ

FREDAG 8. NOVEMBER, JOHN DEE Metz er en kanadisk powertrio som ifølge The Guardian kombinerer ”Beatles melodies with Big Black attack”. De er aktuelle med sitt selvtitulerte debutalbum, som bringer tankene tilbake til band som Mudhoney og Nirvana. De har også blitt sammenlignet med storheter som The Pixies, The Jesus Lizard og Dinosaur Jr. Metz har også gjort seg kjent som et fantastisk liveband – noe vi ser fram til å oppleve på John DEE denne november-kvelden! Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg. KLUBB KLINEKROKEN FREDAG 8. NOVEMBER, BUSHWICK Klubb Klinekroken tar navnet etter det man burde gjøre i båsene på Bushwick, men spiller ikke dermed bare Chris Isaak! Forvent en god groove og en smooth stemning i lokalet. Og ikke minst blir det lagt vekt på dansing. Hvordan skal en ellers få klint? Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

KAMELOT

ISAC ELLIOT

SØNDAG 3. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Det finske pop-fenomenet Isac Elliot holder sin første livekonsert på stor scene i Norge denne høsten. Med låten ”New Way Home” har Isac Elliot sunget seg inn i norske pikehjerter og skapt fullt oppstyr ved besøk på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen og hos NRJ In The Park under Norway Cup. Singlen har solgt til platina og Isac Elliot er klar for å levere en storslagen konsert med liveband og dansere. NB! Dørene åpner kl. 13.00. Bill. kr. 250,- + bill.avg. Fri aldersgrense.

TORSDAG 7. NOVEMBER, JOHN DEE Med Cyril Neville (fra The Neville Brothers), Devon Allman (sønn av Gregg Allman fra The Allman Brothers) og Mike Zito i spissen, snakker vi her om en bluesrock supergruppe! Sounden til bandet er en herlig miks av sørstatsrocken til The Allman Brothers, New Orleans-musikken til The Neville Brothers og Mike Zitos intenst rockende Texas roadhouse blues. Bill. kr. 300,- / 250,- (for medl. av Norsk Bluesunion) + bill.avg. 18 år leg.

IMAGINE DRAGONS UTSOLGT!

ANNIHILATOR

Special guest: The Generals LØRDAG 2. NOVEMBER, JOHN DEE Thrashmetalbandet ble dannet i Canada i 1984 av Jeff Waters. Demoene deres endte til slutt opp hos Roadrunner Records og deres første album ”Alice In Hell” ble sluppet i 1989. De er fremdeles aktuelle med sitt trettende studioalbum ”Annihilator” som kom i 2010, og bandet høres her mer mektig og sinna ut enn de har gjort på flere år. Vi gleder oss til neste album, “Feast”, som er rett rundt hjørnet. Bill. kr. 250,- + bill.avg.18 år leg.

ROYAL SOUTHERN BROTHERHOOD

CC COWBOYS & GRØNNEBERG n FREDAG 8. NOVEMBER, SENTRUM SCENE

Magnus Grønneberg og hans band, CC Cowboys, er uten tvil et av landets absolutt aller største rockkonsert-attraksjoner. Til høsten skal en utvidet utgave av bandet spille en konsertrunde i et format som innebærer noe helt nytt. I tillegg til utvidet besetning skal bandet dele plakaten med duoen Magnus og Hanna Maria Grønneberg! Hanna Maria er datteren til Magnus, og i forkant av høst-turnéen slipper de duoalbumet, ”I skyggen av en Engel”. Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

LØRDAG 9. NOVEMBER, ROCKEFELLER Kamelot er kanskje et av de mest innflytelsesrike, unike og prestisjefylte metalband vi har sett på flere tiår. De er aktuelle med sitt tiende studioalbum “Silverthorn”, det første med Tommy Karevik på vokal. Og den nye vokalisten leverer virkelig varene. Tommy erstatter norske Roy Khan, og han viser seg som en verdig arvtager. Med “Silverthorn” byr bandet på enda mer progressiv, melodiøs og storslagen metal! Albumet ble belønnet med 6/6 i Scream Magazine. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 9

KONSERTHØSTEN 2013 MOVITS!

PIXIES

UTSOLGT ! Supp.: Mono Town TORSDAG 14. NOVEMBER, SENTRUM SCENE The Pixies er regnet som det mest innflytelsesrike og banebrytende bandet på slutten av 80-tallets alternativ rockscene. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

LØRDAG 9. NOVEMBER, JOHN DEE De rapper på svensk, men har likevel hatt en bemerkelsesverdig suksess i utlandet, med turnéer i USA, Europa, Japan og Australia. Trioen har rukket å bli et stort navn i Sverige, med både Grammis- og P3 Guld-nominasjoner, og nå er de klare for å ta Norge med storm. De slipper tredjealbumet ”Huvudet Bland Molnen” i september, og er aktuelle med singelen “Limousin” som gjestes av Maskinen. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. GET READY LØRDAG 9. NOVEMBER, LEILIGHETEN Dine BOSS DJ’s Jan O., Count Dragon og Stavanger-Thomas står klare med singelbaggene fulle av det beste 60-tallets Jamaica har å by på; ska, rocksteady og tidlig reggae. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg. BROEDRENEDAL LØRDAG 9. NOVEMBER, BUSHWICK Eirik Kirkemyr og Jonny Hanger von Humstad spiller i løpet av en kveld den fineste musikken de vet om. Felles for begge to er at de lar ikke dansen begrense seg av sjangeren. Sammen er de BroedreneDal. Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

GRAVEYARD

LISSIE n LØRDAG 9. NOVEMBER, SENTRUM SCENE

Lissie elsker Norge og vi elsker Lissie! I juni spilte hun for et utsolgt Rockefeller, og i november er klart for ny konsert. Denne gang på Sentrum Scene, med et rykende ferskt album i bagasjen. Singlene “Shameless” og “Further Away (Romance Police)” er allerede ute, og gir mersmak til herligheten som kommer i oktober. Siden braksuksessen med debutalbumet “Catching A Tiger” i 2010 gikk det slag i slag for den vevre jenta med den store stemmen, og hun ble raskt en yndling hos både presse og publikum med sin blanding av syttitallsinspirert country, folk og vestkystrock. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

BASTILLE

TOM ODELL

SØNDAG 10. NOVEMBER, ROCKEFELLER Tom Odell har imponert allerede fra første utgivelse med EPen «Songs from Another Love» for bare et halvt år siden, og ikke minst med debutalbumet «Long Way Down», som bl.a. fikk en femmer i Dagbladet. Han har allerede rukket å bli inkludert på BBC’s Sound Of 2013-liste, og vunnet Brit Awards sin Critic’s Choice pris. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

BLACK STAR RIDERS

MANDAG 11. NOVEMBER, ROCKEFELLER Restene av den siste besetningen til Thin Lizzy har startet band, og med legendariske Kevin Shirley (Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Rush) bak spakene har det blitt album. Platen ”All Hell Breaks Loose” ble sluppet i mai til gode kritikker. Allmusic skriver: “Classic hard rock attack” og “Trademark twin guitar sound of Thin Lizzy”. Settet består av materiale fra det nye albumet og klassikere fra Thin Lizzy! Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

THOMAS DYBDAHL n LØRDAG 16. NOVEMBER, SENTRUM SCENE

Etter tre års ventetid er det endelig klart for et nytt studioalbum fra Thomas Dybdahl. Albumet har fått tittelen ”What´s Left Is Forever” og musikalsk peker det mot et vestkystinspirert og enda mer melodiøst lydbilde enn på sine forrige album og med seg denne gangen har Thomas hatt fantastiske studiomusikere som tidligere har jobbet med bl.a Bob Dylan, Alison Krauss/Robert Plant. Singelen ”Man On A Wire” er ute nå, og albumet slippes 16. september. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Releasekonsert

SWEDEN

TORSDAG 14. NOVEMBER, JOHN DEE Det er et drøyt år siden Sweden ga ut den fantastiske debutskiva, “Under the Sycamore Tree”. Singlene “Tomorrow Calling” og “Hey C’mon” har vært listet på radioen i et år sammenhengende, og da fjoråret var omme havnet både skiva og singlene på årsbestelistene i VG, Musikknyheter, P3, GAFFA osv. Nå er de igjen listet på P3 med låta ”Pretending On The Weekends”, og nytt album er på vei! Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

KLUBB EX-HANSEN FREDAG 15. NOVEMBER, BUSHWICK Nyoppstartet klubb som fokuserer mindre på innavl og mer på å spille bra musikk. De er en forlengelse av det vorset du aldri vil dra fra. Stemning over sjanger. Alltid! Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

The Final Cuntdown LØRDAG 16. NOVEMBER, ROCKEFELLER For femte gang fyller Horebandet Rockefeller til randen med årets råeste show – The Final Cuntdown. Dette mytiske kultbandet har de siste årene stått i bresjen for Oslos mest spektakulære fest, med god hjelp fra noen av Norges beste og mest kjente musikere. Årets show blir den største og heftigste konserten noensinne og du og dine venner er invitert. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

MAJOR LAZER n ONSDAG 20. NOVEMBER, ROCKEFELLER

Major Lazer er reggae/dancehall-prosjektet til selveste Diplo. Med seg har han albumet “Free The Universe” og singelen ”Watch out for this” som har rotert på P3 og herjet dansegulv verden over. Albumet har gjesteliste fra øverste hylle, som bl.a. Wyclef Jean, Bruno Mars, Vybz Kartel og Shaggy. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

CHRISTIANSSAND ENSEMBLE

TORSDAG 14. NOVEMBER, ROCKEFELLER Christianssand Ensemble har gjennom 13 års fartstid opparbeidet seg en posisjon som et av Norges aller beste liveband. Musikk og tekst spenner bredt fra det kraftfulle og storslåtte til det vare og intime. Til Rockefeller kommer bandet i en utvidet 15-manns utgave. Forsterket med strykere, blåsere og slagverk. Albumet ”Etterskjelv” slippes 17. oktober. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

FREDAG 15. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Etter enorm pågang flyttes den utsolgte konserten fra John DEE til Sentrum Scene! Bak artistnavnet Bastille finner vi herremannen Dan Smith, som tidligere har sluppet single-låtene ”Overjoyed”, ”Flaws” og tittelsporet ”Bad Blood”. Bastille inspireres av forskjellige genre og uttrykk, men aller mest av singersongwritere som utforsker nye ting; som for eksempel Antony Hegarty, Regina Spektor, Kate Bush, Bon Iver og Björk. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

HOREBANDET

PAPA ROACH

Supp.: Glamour Of The Kill + Middle Class Rut ONSDAG 13. NOVEMBER, JOHN DEE Første gang vi hadde de på besøk var i 2001 på John DEE - senere har de bl.a. gjestet Oslo Spektrum med Mötley Crüe (2007) og Disturbed (2010). Bandet er aktuelle med deluxeutgaven av sin sjette full-lengder, ”The Connection”. “En av de beste albumene i 2012” – Kerrang. De har solgt i overkant av 10 millioner album på verdensbasis, og er kjent for sine energifylte og eksplosive liveshow! Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Special guest: Spirits of the Dead FREDAG 15. NOVEMBER, ROCKEFELLER De psykedeliske rockerne slo i gjennom med den svært kritikerroste ”Hisingen Blues” i 2011, som de vant både P3 Guld og Grammis for. De har gjort stor suksess både i og utenfor Skandinavia, med bl.a. en omfattende USA-turné, og supportjobber for band som Motörhead, Clutch, Iron Maiden og Soundgarden. De er aktuelle med tredjeplaten ”Lights Out”, som fikk en femmer i Dagbladet. Med som special guest er Spirits of the Dead! De slipper sin tredje full-lengder “Rumours of a Presence” 9. september. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

BALKAN BEAT PARTY

DJ Prinsen Paulista LØRDAG 16. NOVEMBER, JOHN DEE DJ Prinsen Paulista, mannen bak det hele, er en av få DJs som spiller autentisk Balkan- og sigøynermusikk. Opplevelsen av Balkan Beat Party blir beskrevet som: “Et rytmejag villere enn hundre eseler. En sterkere opplevelse enn bønnegryte med kål og chili”. Kveldens liveband annonseres senere. Dørene åpner kl. 22.00. Bill: TBA. 20 år leg. OSLO SOUL EXPERIENCE LØRDAG 16. NOVEMBER, LEILIGHETEN Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70og 80-tallet. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

MARIA MENA n FREDAG 22. NOVEMBER, SENTRUM SCENE

Maria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring med låta “My Lullaby”, og har siden da befestet sin posisjon som en av Nordens mest suksessrike artister med låter som “You Are The Only One”, “Just Hold Me”, “Miss You Love”, “All This Time” og “Belly Up” for å nevne noen. Hun er vinner av Spellemannprisen (Cause And Effect) og Edvard Grieg-prisen. Hun har også vært nominert til tysk Grammy (Eccho award). Den 23. september kommer endelig Maria Mena sitt nye album ‘Weapon In Mind’. Albumet inneholder blant annet singlene ”Fuck You” og ”I Always Liked That”. Hun har spilt nydelige konserter på både Rockefeller og John DEE tidligere, og nå tar hun skrittet opp til selveste Sentrum Scene! Dette er en av kun tre konserter Maria gjør i Norge denne høsten. Hun er ellers opptatt med albumlansering og turné for fulle hus i utlandet. Bill. kr. 290,- + bill.avg. 18 år leg.

JAKE BUGG

SØNDAG 17. NOVEMBER, ROCKEFELLER 19-åringen fra Nottingham ga ut den selvtitulerte debutplaten høsten 2012, og sensasjonen var et faktum. Albumet fikk strålende kritikker, med bl.a. 9/10 av Musikknyheter, og femmere i både VG og GAFFA. Han har med seg et utrolig godt band på scenen, og de komplimenterer ham uten å ta for mye oppmeksomhet. Han spilte på Parkteatret i april - en konsert som fikk 9/10 av Musikknyheter: “Det var temmelig fantastisk det man fikk oppleve fra scenen denne kvelden”. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

YO LA TENGO

MANDAG 18. NOVEMBER, ROCKEFELLER Et av verdens beste indie-band tar endelig turen tilbake! Yo La Tengo er aktuelle med den etterlengtede platen ”Fade”. Et album for alle som elsket mesterverkene ”I Can Hear The Heart Beating As One” (1997) og ”And Then Nothing Turned Itself Inside Out” (2000). Bandet kombinerer deilige melodier og elegant støy, besnærende rytmikk og sval orkestrering, klassisk låtskriving og frisk eksperimentering. ”Fade” har fått femmere i Aftenbladet, Dagsavisen og av NRK P3. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

HVORFOR DET?

Trond-Viggo Torgersen / Steinar Sagen TIRSDAG 19. NOVEMBER, ROCKEFELLER Vi gjentar suksessen og inviterer til nytt Hvorfor det? 19. november! Trond-Viggo har ved tidligere anledninger hatt med seg Kristopher Schau, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen til Rockefeller i dette formatet. Denne gangen er det Tores storebror, og sistemann ut fra Radioresepsjonen, Steinar Sagen, som skal i ilden. Konseptet er såre enkelt: Trond-Viggo Torgersen og Steinar Sagen inntar scenen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst. Resultatet blir hysterisk morsomt og improvisert! Bill. kr. 250,- / kr. 200,- (student) + bill.avg. 18 år leg.

GLASVEGAS

ONSDAG 20. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Indie-rockerne i Glasvegas lagde furore med sitt selvtitulerte debutalbum i 2008, og det ble kåret til årets beste plate i Dagbladet og Dagsavisen. NME mente de definerte lyden til siste halvdel av 2000-tallet. De fulgte opp debuten med ”Euphoric Heartbreak” i 2011 - platen fikk fantastiske anmeldelser, bl.a. 9/10 i NME. Vi ser veldig frem til tredjeplaten ”Later...When The TV Turns To Static”, som kommer 2. september. Bandet består av orginalmedlemmene James og Rab Allan og Paul Donoghue – nå med svensken Jonna Löfgren på trommer! Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

ANNE GRETE PREUS

TORSDAG 21. NOVEMBER, ROCKEFELLER Endelig er Anne Grete tilbake på Rockefeller - med fullt band og en stor sangbok å ta av! I år er det 25 år siden hun ga ut sin første soloplate “Fullmåne”, og det er en inspirert femogtyveårsjubilant som kommer til Rockefeller. 13. september kommer hun med sitt tiende studioalbum, ”Et sted å feste blikket”. Første singel fra albumet, ”Vær hos meg”, har gjennom sommeren etablert seg som en knallsterk radiolåt. Turnéavslutningen er lagt til Rockefeller, og vi gleder oss til hun kommer ”hjem”! Med seg til Rockefeller har hun Erland Dahlen - trommer, Thomas Tofte - bass, Eirik Tovsrud Knutsen - keyboard, Hallgrim Bratberg - gitar. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

TRENTEMØLLER

TORSDAG 21. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Anders Trentemøller er en dansk produsent og komponist med bredt fotfeste house- og elektronikamusikken. Han debuterte i 1997 og har siden det presentert en imponerende katalog. Trentemøller er mest kjent for sitt arbeid med Röyksopp, The Knife, Mikael Simpson med flere. 23. september slippes albumet ”Lost” som i tillegg til musikken byr på en helt ypperlig lydopplevelse. Bill. kr 320,- + bill.avg. 18 år leg.

LARS VAULAR

FREDAG 22. NOVEMBER, ROCKEFELLER Tli høsten slipper Lars Vaular sin femte solskive “1001 Hjem”. Første smakebit kom nylig i form av den stemningsfulle låta “Nonsens”, produsert av Thomas Eriksen. Låte fikk femmere både av Dagbladet og NRK P3. Siden hans solodebut i 2007 har Vaular opparbeidet seg et rykte som en solid artist både på plate og live. Forvent et live-show spekket med overraskelser og musikalske høydare! Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 10

KONSERTHØSTEN 2013 GOTHAM NIGHTS FREDAG 22. NOVEMBER, BUSHWICK Klubbkonseptet Gotham Nights har, siden starten i 1995, levert kvelder dedikert til den alternative siden av 80-tallet: Gothrock, postpunk, industrial, new wave, synthpop, new romantic etc. står på menyen. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 70,-. 20 år leg.

WHITE LIES

Supp.: In The Valley Below LØRDAG 23. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Post-punk/new wave-trioen albumdebuterte i 2009 med “To Lose My Life...” som suste raskt opp på førsteplass på den britiske albumlisten. Albumet inneholdt singler som “Unfinished Business”, “Death”, “To Lose My Life” og “Farewell to the Fairground”. Med mørke melodier inspirert av blant andre Joy Division og Interpol, ble britene hyllet av den internasjonal musikkpressen så vel som publikum. Andreplata “Ritual” fikk 4/5 på Allmusic, og nå har de nettopp sluppet tredjealbumet ”Big Tv”. Bassist Charles Cave sier følgende om det nye albumet: “It’s a really melodic record, much more so than the last two. There’s still drama and depth but there’s a real sense of pleasure you can hear in some of these songs”. De har spilt kjempekonserter på både Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene tidligere, og vi er veldig glade for å få trioen tilbake nok en gang! Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

MOUNT KIMBIE

SØNDAG 24. NOVEMBER, JOHN DEE Elektronica-duoen fra London, med Dominic Maker og Kai Campos i spissen, albumdebuterte med ”Crooks & Lovers” i 2010 til massiv kritikerhyllest. Albumet var inkludert i over tretti ‘Best of 2010’ lister, bl.a. NME, Mixmag, DJ Magazine, Pitchfork Media og Drowned In Sound. De siste årene har de remixet The xx, Foals og The Big Pink. I tillegg har de samarbeidet tett med kompisen James Blake. Nå er de aktuelle med andreplaten “Cold Spring Fault Less Youth”. De spilte en feiende flott konsert på årets Øyafestival, og denne novemberkvelden er det klart for klubbkonsert på John DEE! Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. Dweezil Zappa & the Zappa Family Trust Present the Music of Frank Zappa

ZAPPA PLAYS ZAPPA Roxy & Elsewhere

In Honor of the 40th Anniversary of “Roxy & Elsewhere” The Entire Classic Album will be Performed in Sequence! SØNDAG 24. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Frank Zappa hadde en uvurderlig betydning for populærmusikken, og etter hans død i 1993 har sønnen Dweezil turnért med sin fars musikk for å få den frem til nye generasjoner musikkinteresserte - og selvsagt også til gamle fans. Bandet er kjent for sine fantastiske konserter, og har solgt ut Sentrum Scene en rekke ganger tidligere. Denne gangen er det den legendariske liveskiva “Roxy & Elsewhere” fra 1974 som skal feires. I forbindelse med 40-årsjubileet blir albumet fremført i sin helhet på Sentrum Scene! Gjør deg klar for en nær-Zappa opplevelse. Bill. kr. 450,- + bill.avg. 18 år leg.

THE DODOS

MANDAG 25. NOVEMBER, JOHN DEE Meric Long og Logan Kroeber er The Dodos. San Fransisco-bandet har siden 2005 foredlet en egen variant av noe man gjerne kaller “indie folk”. De har rukket å gi ut tre album (som The Dodos, alle på plateselskapet Frenchkiss), deriblant kritikerroste “Visiter” (2008) hvor kanonlåten “Fools” er å finne. Nå er bandet aktuelle med sitt første album på Polyvinyl (distribuert av Tuba i Norge), “Carrier”. Vi har allerede rukket å sette pris på førstesingelen “Confidence”. Låta preges av den distinkte gitaristen Christopher Reimers spillestil. Dessverre døde Reimer som følge av en hjertefeil ett år etter å ha blitt med i The Dodos. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

CRYSTAL FIGHTERS

Progaften:

FATAL FUSION WHEN MARY

ONSDAG 27. NOVEMBER, JOHN DEE Med sin store kjærlighet for prog og classic rock har Fatal Fusion latt seg inspirere av mange av 70-tallets storheter som Genesis, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd osv. Dette er noe for alle som liker god klassisk progrock! Albumet ”The Ancient Tale” slippes i oktober. Det musikalske uttrykket til When Mary henter inspirasjon og bruker elementer fra en rekke sjangere. Alt fra symfonisk rock til trip-hop via 80- og 90-talls popartister som Eurythmics og Peter Gabriel. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg. Releasekonsert

SIGURD JULIUS

TORSDAG 28. NOVEMBER, JOHN DEE Han er hyllet av Åge Aleksandersen og ble kåret til ”Årets mest lovende artist” under Adresseavisens UT-Awards. Han er blant mange sett på som det neste store norskspråklige musikkhåpet, og har hittill tre kritikerroste EP’er bak seg. 1. november kommer endelig debuten, og releasekonserten finner sted på John DEE! Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

PRIMAL SCREAM n MANDAG 25. NOVEMBER, ROCKEFELLER

Primal Scream, som ble dannet i Glasgow på midten av 80-tallet, fikk sitt store gjennombrudd med «Screamadelica» fra 1991. Et banebrytende album som for lengst har funnet sin plass i rockehistorien etter millioner av solgte plater. Bandet regnes som et av de viktigste i Storbritannia de siste tjue årene, med sin herlige miks av elementer fra rock og housekulturen, alt påvirket av samtidens musikalske omgivelser. Nå er de aktuelle med “More Light”, som har fått en femmer i Dagbladet. Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

RAZIKA

FREDAG 29. NOVEMBER, JOHN DEE Bergensjentene platedebuterte i 2011 med knallsterke ”Program 91”. De ble belønnet med Spellemann-nominasjon og det ble anmelderskryt i både inn- og utland. Mindre enn to år senere følger de opp med mer energisk ska-pop på andrealbumet ”På Vei Hjem”, frontet av den uforskammet fengende singelen “Oslo”. De gjestet Øya i år og har tidligere spilt med Honningbarna på Rockefeller. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

P3 GULL!

FREDAG 29. NOVEMBER, SENTRUM SCENE Etter 20 år som radiokanal starter NRK P3 endelig sin egen musikkpris. Forvent et forrykende liveshow med de beste P3-artistene, utdeling av tre gjeve priser, masse fans og P3-profiler. Musikkfesten ledes av Live Nelvik og vil bli sendt direkte på NRK3 og P3. Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

AMON AMARTH

Special guest: Carcass Supp.: Hell SØNDAG 1. DESEMBER, ROCKEFELLER Drivende death/viking-metal fra Sverige! Amon Amarth er godt rutinerte musikere, og leverer tunge riff, melodiøse harmonier og sjele-knusende rytmer som maner frem bilder av nordisk mytologi. Albumet “Deceiver of the Gods” er ute nå - produsert, mikset og mastret av Andy Sneap (Opeth, Megadeth, Killswitch Engage). Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

HELLBILLIES

Turnéavslutning “Tretten”

n FREDAG 29. NOVEMBER, ROCKEFELLER

Landets mest populære countryrockband debuterte med “Sylvspente Boots” i 1992 og de rotekte låtene treffer både bygdefolk og byrockere rett i hjertet. Bandet er fortsatt i storform – noe de beviste med det fabelaktige albumet ”Tretten” i fjor. Deres kanskje beste plate til nå. Aslag & Co. feiret i fjor 20-årsjubileum som plateartister med en heidundrende konsert i et utsolgt Oslo Spektrum. Aftenposten og Dagbladet trillet femmeren og sistnevnte skrev: ”Sannheten om Hellbillies er at de har vært og er et av Norges beste liveband. Eller beste band, da”. Nå skal den lange Norgesturnéen avsluttes, og vi er veldig glade for at siste stopp blir på Rockefeller! Bill. kr. 390,- + bill.avg. 18 år leg.

ONSDAG 4. DESEMBER, ROCKEFELLER Et av tidenes største og beste norske rockeband kommer tilbake til Rockefeller! De gamle ER faktisk eldst og Michael Krohn & Co har levert fantastiske konserter hos oss i en årrekke! Denne gangen kommer de i en intim setting med redusert kapasitet. Gutta lover solid trøkk - dette blir ikke en pusekonsert. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg. NB! Begrenset antall billetter i salg.

TORSDAG 5. DESEMBER, ROCKEFELLER Donkeyboy ble etablert i 2005, men slo for alvor igjennom med debutplata “Caught In A Life” i 2009. Med singlene “Ambitions” og “Sometimes”, satte Drammensbandet rekord på VG-lista, ved å ha to singler på topp, samtidig som albumet toppet albumlista. Samme år vant de tre Spellemannspriser i kategoriene årets hit, årets musikkvideo og årets nykommer. I 2012 kom albumet “Silver Moon” som fikk femmere i Aftenposten og VG: “Silver Moon strutter av både skamløs og uforskammet god popmusikk, intet mindre”. Nå er de aktuelle med singelen ”Triggerfinger”, som har fått en femmer i VG! Bill. kr. 190,- + bill.avg. 18 år leg.

BALKAN BEAT PARTY

PLACEBO

FÅ BILL.

n TIRSDAG 3. DESEMBER, SENTRUM SCENE

Placebo har gitt ut seks studioalbum og har solgt mer enn 12 millioner album på verdensbasis. Bandets selvtitulerte debutalbum fra 1996 solgte til gull i Storbritannia og til platinum i Frankrike. Siden da har Placebo hatt stigende suksess over hele verden med sin unike blanding av musikk og fantastiske liveshow. Det er den mørke og melodiske sounden som kjennetegner bandet, i tillegg til Brian Molko’s lett gjenkjennelige vokal. Albumet “Loud Like Love” slippes 16. september. Bill. kr. 420,- + bill.avg. 18 år leg.

Gogol Bordello-nachspiel TORSDAG 5. DESEMBER, JOHN DEE Etter Gogol Bordello-konserten på Sentrum Scene blir det nachspiel på John DEE! DJ Prinsen Paulista, mannen bak det hele, er en av få DJs som spiller autentisk Balkan- og sigøynermusikk. Opplevelsen av Balkan Beat Party blir beskrevet som: “Et rytmejag villere enn hundre eseler. En sterkere opplevelse enn bønnegryte med kål og chili”. Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 18 år leg.

VALENTOURETTES

speller Jokke FREDAG 6. DESEMBER, ROCKEFELLER En fast førjulstradisjon vi aldri blir lei av: Jokkes to gamle backingband, Valentinerne og Tourettes, spiller opp til fest med gode gamle låter. Gruppa holder liv i Jokkes udødelige rockesanger og enestående hverdagspoesi. NB! Høy allsangfaktor. Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

DJ BROILER

JACCO GARDNER

SØNDAG 1. DESEMBER, JOHN DEE Den 24 år gamle nederlenderen Jacco Gardner ble raskt lagt merke til enda han kun gav ut singler på forskjellige mindre plateselskaper, men da han nå kom med debutalbumet “The Cabinet of Curiosities”, ble det virkelig fart i sakene. At albumet kom ut i år, og ikke i 1967 er til tider nesten vanskelig å tro, for her er det tydelige spor fra datidens psych-rock og baroque-pop. Jacco spiller selv alle instrumentene på platen, bortsett fra trommene, men live har han med seg fullt band. Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

RAGA ROCKERS

DONKEYBOY

MOJOARCADE FREDAG 29. NOVEMBER, BUSHWICK MojoArcade har, siden starten i 2006, levert en uslåelig og unik kombo av buttshakin’ beats og klassiske arcadespill på videokanon til forlystelse for folket. Dørene åpner kl. 20.00. Fri entré. 20 år leg. THE ALTERN80S CLUB LØRDAG 30. NOVEMBER, LEILIGHETEN Spesialistklubb for 1980-tallets synth- og wavebaserte musikkperler, inkludert New Order, Depeche Mode, Human League, Ultravox, Joy Division og M.Y.E. mer! Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

MANDAG 2. DESEMBER, ROCKEFELLER Den britisk-spanske gruppa blander sjangere som folk, electronica, punk, techno, dubstep og spansk pop. De ga i 2010 ut sitt hyllede debutalbum ”Star Of Love”, som bl.a. inneholdt superhiten ”At Home”. Nå er de aktuelle med det etterlengtede oppfølgeralbumet ”Cave Rave”, som også har fått gode kritikker. Her hjemme er GAFFA begeistret og gir en femmer: ”Det dels spanske, dels britiske bandet nailer komboen med uimoståelig indieteft, møysommelig plasserte elementer av verdensmusikk, og de beste feelgood-refrengene man kan ønske seg”. De er kjent for sin musikalske bredde og energiske liveshow, og vi gleder oss stort til å ta de i mot på Rockefeller 2. desember! Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

GOGOL BORDELLO n TORSDAG 5. DESEMBER, SENTRUM SCENE

Gypsy punk! Gogol Bordello tar endelig turen tilbake til Oslo, etter utsolgt konsert på Sentrum Scene i 2010! Musikken kan beskrives som intens, fengende, morsom, vill, sprelsk og original. Den er inspirert av balkanboogie, østeuropeisk folkemusikk, kabaret, polka og rock. De er aktuelle med albumet “Pura Vida Conspiracy”, som har fått en femmer i VG. Bandet er viden kjent for å holde gnistrende konserter, så dette er en livebegivenhet du helst ikke vil være foruten! Etter konserten blir det gratis nachspiel på John DEE med Balkan Beat Party! Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

FREDAG 6. DESEMBER, SENTRUM SCENE Vi gjentar suksessen fra desember i fjor og inviterer til gedigen broilerfest på Sentrum Scene! DJ Broiler har gjort stor suksess de siste årene og har blitt et fenomen med låter som ”Møndarn”, ”Krokstadelva”, “Hokksund”, ”Powerbeat” og ”Afterski”. Sistnevnte lå på VG-lista i 21 uker. I 2012 fikk de prisen for Årets innovatør av Spotify. Låtene har blitt spilt over ti millioner ganger på Spotify og Wimp og er også spilt over ti millioner ganger på YouTube alene. Bill. kr. 290,- + bill.avg. 18 år leg. i hovedsal. Fri aldersgrense på galleriet. GET READY FREDAG 6. DESEMBER, LEILIGHETEN Dine BOSS DJ’s Jan O., Count Dragon og Stavanger-Thomas står klare med singelbaggene fulle av det beste 60-tallets Jamaica har å by på; ska, rocksteady og tidlig reggae. Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.


ANNONSEINNSTIKK 11

KONSERTHØSTEN 2013 CLMD

KLUBB KLINEKROKEN FREDAG 6. DESEMBER, BUSHWICK Klubb Klinekroken tar navnet etter det man burde gjøre i båsene på Bushwick, men spiller ikke dermed bare Chris Isaak! Forvent en god groove og en smooth stemning i lokalet. Og ikke minst blir det lagt vekt på dansing. Hvordan skal en ellers få klint? Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

DE LILLOS

Familiekonsert + Kveldskonsert LØRDAG 7. DESEMBER, ROCKEFELLER Nå har både store og små mulighet til å få med seg et av landets beste liveband på Rockefeller! To deLillos-konserter står på programmet denne lørdagen, først familiekonsert på ettermiddagen, og deretter en for de voksne på kvelden. I alle år, så langt tilbake som vi kan huske, har jul og deLillos vært synonymer i hovedstaden. 2013 blir intet unntak! Familiekonsert: Bill. kr. 200,- for voksne (over 18 år) / kr. 100,- for barn (under 18 år) + bill.avg. Bill. kr. 500,- + bill.avg. for familiebillett (2 voksne + 2 barn). Fri aldersgrense. Dørene åpner kl. 15.30. Kveldskonsert: Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg. Dørene åpner kl. 20.00.

Songs Tour 2013

ANE BRUN

Supp.: Tonbruket

n LØRDAG 7. DESEMBER, SENTRUM SCENE

Siden debuten ”Spending Time With Morgan” har Ane Brun med sin sarte folkpop, helt egne neddempede stil og særegne stemme blitt en av våre mest populære artister. Sist hun besøkte Sentrum Scene var i oktober 2011 - da var hun aktuell med det fantastiske albumet ”It All Starts With One”. Albumet som fikk terningkast seks over hele linja! I år feirer hun 10 år som plateartist, og er i den forbindelse aktuell med samlealbumet “Songs 2003-2013”. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

AMORPHIS

LØRDAG 7. DESEMBER, JOHN DEE Disse finnene har spilt dødmetall siden 1990. De er også godt kjent for bruken av det finske nasjonaleposet Kalevala i sine tekster. Stilen har endret seg noe i løpet av tjue år, og sounden blir nå beskrevet som melodisk death metal. Nå er de straks klare med den nye platen ”Circle”, som kommer 19. april. Det er seks år siden forrige konsert hos oss, så nå var det jaggu på tide med et nytt besøk! Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg. ELEKTROLOCO LØRDAG 7. DESEMBER, LEILIGHETEN ElektroStat-festivalen og klubbkonseptet POGO LOCO går sammen og inviterer til ElektroLoco. Det har blitt en tradisjon å lage førjulsfest sammen, og her blir det servering av varm gløgg, kald juleøl, quiz, høye X-mas-drinker og rykende fersk dansemusikk blandet med synthklassikere og evig ung 80-talls musikk. Bill. kr. 50,- før kl. 23.00, kr. 100,- etter kl. 23.00. 20 år leg. Dørene åpner kl. 20.00. BROEDRENEDAL LØRDAG 7. DESEMBER, BUSHWICK Eirik Kirkemyr og Jonny Hanger von Humstad spiller i løpet av en kveld den fineste musikken de vet om. Felles for begge to er at de lar ikke dansen begrense seg av sjangeren. Sammen er de BroedreneDal. Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg.

MOTÖRHEAD

UTSOLGT ! Special guest: Saxon Support: Skew Siskin SØNDAG 8. DESEMBER, SENTRUM SCENE Legendariske Motörhead kommer til Oslo! Gruppa, som snart har holdt det gående i 40 år, og har albumklassikere som bl.a. ”Overkill”, ”Ace Of Spades” og ”Bomber” på samvittigheten, gir ut sitt 21. studioalbum senere i år. Rockens beste brumlebass leverer fortsatt den beste blandingen av heavy metal og klassisk rock med Phil Campbell på gitar og Mikkey Dee bak trommene. Som sjefen selv ville ha sagt: We are Motörhead and we play rock ‘n’ roll! Med som special guest er selveste Saxon!! De startet opp i 1977 og var sammen med Iron Maiden og Def Leppard en av de første lederne på den britiske metalscenen. De tyske hardrockerne i Skew Siskin spiller support. NB! Dørene åpner kl. 19.00. Tidlig konsertstart. Bill. kr. 580,- + bill.avg. 18 år leg.

SHEVILS

TORSDAG 12. DESEMBER, JOHN DEE Hardcore-bandet Shevils fra Oslo er aktuelle med singelen ”We Walk On Shattered Glass”. Singelen følger opp fjorårets kritikerroste EP ”Necropolis”. ”We Walk On Shattered Glass” har blitt veldig godt mottatt, og vi gleder oss stort til albumet, som er ventet i november. Bill. kr. 125,- + bill.avg. 18 år leg.

THE LUMINEERS

Supp.: Thao & The Get Down Stay Down

n ONSDAG 11. DESEMBER, SENTRUM SCENE

Folk-rockerne i The Lumineers, med Wesley Schultz og Jeremiah Fraites i spissen, slapp sitt selvtitulerte debutalbum i fjor til stormende jubel. Albumet, som bl.a. inneholder monsterhiten ”Ho Hey”, peaket på en andreplass på Billboard-lista og har gjort bandet verdenskjent. Her hjemme har låta vært A-listet på P3. På tampen av 2012 ble de også nominert til Grammy for ’Best New Artist’ og ’Best Americana Album’. De har blitt kalt “det nye” Mumford & Sons - og vi gleder oss veldig til å ta imot det siste tilskuddet til folk-bølgen på Sentrum Scene i desember! Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg.

FREDAG 13. DESEMBER, SENTRUM SCENE Gutta som nå er basert i New York tar med seg klubbatmosfæren fra verdensmetropolen hjem. I desember skal hjemmepublikummet endelig få se hvorfor fansen verden over refererer til CLMD som den “sanne skjulte skatten” av housemusikk. De har jobbet lenge med denne kvelden og lover å levere: ”Vi har hatt en veldig god dialog med Sentrum Scene som har tillatt oss å snu lokalet deres på hodet og blant annet bruke scenen som en del av dansegulvet. Dette og andre små endringer gjør at konsertlokalet Sentrum Scene blir forvandlet til byens største nattklubb for “one night only”, sier Martin og Carl i CLMD. Bill. kr. 295,- + bill.avg. 18 år leg.

SENJAHOPEN

LØRDAG 14. DESEMBER, JOHN DEE Da var det nok en gang på tide å gi alle landflyktige nordlendinger et solid spark i ræva på vei hjemover til jul! For fjerde året på rad spiller Senjahopen julen inn på John DEE. Musikalsk står de sjøbein med støvlene godt planta i samme tradisjon som Bruce Springsteen, Tom Petty og KM Myrland. Nå er de aktuelle med singelen “Tell Øverbygd”. All statistikk sier at dette kommer til å bli et sjøslag som seint vil huskes! Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

STAGE DOLLS RETURN

LØRDAG 14. DESEMBER, SENTRUM SCENE En kombinasjon som aldri slår feil: Return og Stage Dolls! Begge band var norske åttitallsfenomener, men kom tilbake med nye album på 2000-tallet. Det er likevel ingen tvil om at også de gamle låtene vil få sin plass denne kvelden, se opp for ”Bye Bye Johnny” og ”Love Don`t Bother Me” raskere enn du kan stave p-o-w-e-r-b-a-l-l-a-d-e. Stage Dolls feirer 30-årsjubileum i 2013! Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg. BALKAN BEAT PARTY LØRDAG 14. DESEMBER, BUSHWICK DJ Prinsen Paulista, mannen bak det hele, er en av få DJs som spiller autentisk Balkan- og sigøynermusikk. Opplevelsen av Balkan Beat Party blir beskrevet som: “Et rytmejag villere enn hundre eseler. En sterkere opplevelse enn bønnegryte med kål og chili”. Dørene åpner kl. 22.00. Bill: TBA. 20 år leg.

PENTHOUSE PLAYBOYS

vrikker julen inn for 19. gang!

n ONSDAG 11. - LØRDAG 14. DESEMBER, ROCKEFELLER

“Julekonsertene til Penthouse Playboys er blitt legendariske,” skrev Norsk Popog Rockleksikon allerede for mange år siden. Det startet med én konsert i 1995. Siden 2004 har Jens Pikenes & Co åpnet dørene fire kvelder på rad, noe som er rekord på Rockefeller. Hva er vinneroppskriften? En overdådig cocktail av glam, glitter, glede og galskap - med celebre gjesteartister, skeive coverversjoner, drøye verbalmeldinger, utrolige kostymeskifter og - i bunnen: helproff musikalitet. Legg til innsatsen fra et ellevilt og hengivent publikum, og du har ikke en konsert eller show, men en fest! Gjesteartist annonseres senere. Bill. kr. 390,- + bill.avg. 18 år leg.

BIGBANG n FREDAG 20. DESEMBER, SENTRUM SCENE

Bigbang er aktuelle med sitt niende studioalbum, “The Oslo Bowl”, som raskt fikk klassikerstempel. Før jula ringes inn, spiller de tradisjonen tro på Sentrum Scene, med flere av de nye klassikerene i gitarkassa og volumknappene på fullt. Førjulstradisjonene florerer, men enkelte må man bare omfavne! Bigbang leverer alltid varene med sin fengende bluesbaserte retrorock og klassiske låter som “Wild Bird”, “Girl In Oslo”, “The Oslo Bowl”, “Everybody And Their Broken Hearts”, “Play Louder” og “Saturn Freeway”. Ta en pause fra hektiske juleforberedelser, og unn deg en pustepause med kulturelt påfyll. Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg. i hovedsalen. Bill. kr. 250,- + bill.avg. Fri aldersgrense på galleriet.

OSLO ESS ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE OBEY OKAY

FREDAG 20. DESEMBER, ROCKEFELLER For 3. år på rad fyller Oslo Ess med venner i ryggen Oslos storstue til randen. Det som har blitt en finfin juletradisjon som i år topper laget med to utrolig spennende debutanter: OnklP & De fjerne slektningene og Obey Okay. Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

ILA AUTO

Julebanjoshow med gjester FREDAG 20. DESEMBER, JOHN DEE For fjerde året på rad kommer Ila Auto til John DEE med sitt Julebanjoshow! De rotekte bluegrass- og countryguttene ga ut sitt tredje album i 2010, som fikk en femmer i Aftenposten. Gjester annonseres etter hvert! Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. MOJOARCADE FREDAG 20. DESEMBER, BUSHWICK MojoArcade har, siden starten i 2006, levert en uslåelig og unik kombo av buttshakin’ beats og klassiske arcadespill på videokanon til forlystelse for folket. Dørene åpner kl. 20.00. Fri entré. 20 år leg. THE ALTERN80S CLUB FREDAG 20. DESEMBER, LEILIGHETEN Spesialistklubb for 1980-tallets synth- og wavebaserte musikkperler, inkludert New Order, Depeche Mode, Human League, Ultravox, Joy Division og M.Y.E. mer! Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 50,-. 20 år leg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven og tlf. 815 33 133.

YOUNG NEILS

LØRDAG 21. + SØNDAG 22. DESEMBER, ROCKEFELLER Nok en gang senker julefreden seg over Torggata Rock City akkompagnert av toner fra Neil Youngs store sangbok. Konserten har innledet julehøytiden for tusenvis av Oslo-borgere i over 20 år. Foruten deLillos-sjef Lars Lillo-Stenberg består denne kameratgjengen av Mercury-motorene Per Vestaby (bass) og Jørn Christensen (gitar og vokal) samt Palle Krüger (trommer). God jul! Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

THE CARBURETORS

LØRDAG 21. DESEMBER, JOHN DEE Hva med å gå inn i den søte juletid akkompagnert av flammelakkert rock? Oslobandet blander klassisk Motörheadrock med skitten punk, en sikker vorspielvinner. Foreløpig siste plateutspill er samleskiva “Rock ‘N’ Roll Forever”. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg. KLUBB EX-HANSEN LØRDAG 21. DESEMBER, BUSHWICK Nyoppstartet klubb som fokuserer mindre på innavl og mer på å spille bra musikk. De er en forlengelse av det vorset du aldri vil dra fra. Stemning over sjanger. Alltid! Dørene åpner kl. 22.00. Fri entré. 20 år leg. 2. juledagskonsert

LOVESHACK

TORSDAG 26. DESEMBER, JOHN DEE Loveshack inviterer igjen til 80-tallsfest på John DEE! Bli med tilbake til det glade 80-tall, da håret var stort og hvor pastellfarger var kult! Dørene åpner kl. 21.00. Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg. Romjulskonsert

BACKSTREET GIRLS

FREDAG 27. DESEMBER, ROCKEFELLER Duckwalk deg ut fra de klamme juleselskapene og inn på fest med Backstreet Girls! Gutta er fortsatt aktuelle med sitt fjortende (!) album “Just When You Thought Things Couldn’t Get Any Worse... Here’s The: Backstreet Girls”, men det går rykter om at det er noe nytt på vei. Det er femte året på rad de har romjulskonsert hos oss, og vi er klare for en ny runde med drivende boogierock. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

NYTTÅRSPARTY

TIRSDAG 31. DESEMBER, JOHN DEE Salsa – Reggaeton – Cumbia Topp latin-Djs og show Tradisjon tro inviterer Radio LatinAmerika til nyttårsfeiring i dansens tegn. Ta på deg danseskoene og møt opp – nærmere syden kommer du ikke! Dørene åpner kl. 22.00. Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

2014 KID ASTRAY

FREDAG 3. JANUAR, JOHN DEE

PLUMBO

LØRDAG 25. JANUAR, ROCKEFELLER

SIMPLE MINDS

TORSDAG 30. JANUAR, SENTRUM SCENE

TWENTY ONE PILOTS ONSDAG 5. FEBRUAR, JOHN DEE

CITY AND COLOUR

TIRSDAG 25. FEBRUAR, JOHN DEE

BY:LARM 2014

TORSDAG 27. FEBRUAR - LØRDAG 1. MARS, ROCKEFELLER, JOHN DEE, SENTRUM SCENE

INFERNO METAL FESTIVAL 2014

Foreløpig bekreftede band: DIMMU BORGIR - TULUS - SIGH - BLACK WITCHERY - IMPIETY ONSDAG 16. - LØRDAG 19. APRIL, ROCKEFELLER, JOHN DEE

YES

TORSDAG 5. JUNI, SENTRUM SCENE

KLUBB YACHT ROCK FREDAG 8. AUGUST, ROCKEFELLER


Vi gratulerer John DEE med nytt L-Acoustics ARCS II lydanlegg Vi er sammen med vår samarbeidspartner Pro Systemer As stolte over å bli valgt som leverandør av dette nye systemet. Vi satser på mange år med fet konsertlyd på John DEE!

SCANDEC SYSTEMER www.scandecsystemer.no

Rockefeller har brukt Vega SMB til å holde orden på alle våre foretningsforbindelser, kontrakter, booking, prosjektstyring, ordre og fakturering i over 20 år. Med svært lav brukerterskel, kan nye ansatte finne all den informasjonen de trenger for å være produktive etter bare noen timer. Genialt å kunne lagre dokumenter og korrespondanse der de hører hjemme, rett på prosjekt eller hos en kunde. Vi elsker automatisk integrering mot regnskap og at Vega SMB kan tilpasses etter våre ønsker og behov. Sist ut utviklet Vega SMB, Rockefellers nye bookingsystem som holder orden på tusenvis av bookinger og takler flere venues

Arbeidende styreformann - Hans A. Lier

VEGA - ALT PÅ ETT STED!

Scandec Systemer AS Postboks 622, 1411 Kolbotn. Tlf: 66 81 27 00, E-post: post@scandecsystemer.no

GI BORT ET MINNE FOR LIVET Rockefeller, Sentrum Scene eller John Dee? Et gavekort fra Billettservice gir opplevelser man aldri glemmer.

og scener med parallelle produksjoner. Booking holder orden på alle bud og forespørsler og ender opp med hva publikum får presentert på Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene. Vega SMB handler om å holde orden på store mengder informasjon og er verktøyet vi bruker i all kommunikasjon. På Rockefeller har vi alltid høyt arbeids-tempo! Vega SMB hjelper oss med gjøre jobben kun ”en gang”!

TLF 815 48 333

-

WWW.VEGASMB.NO

Se vårt enorme utvalg på www.billettservice.no


ANNONSEINNSTIKK 13

WWW.ROCKEFELLER.NO

8. mars 2003 - En av mange utsolgte konserter med Kaizers Orchestra på Rockefeller.

FOTO Einar Norberg

ALT FOR PUBLIKUM!

Med imponerende 25 utsolgte konserter, som inkluderer barnefødsler i ekstranummer, auksjoner av oljefat, betong i bevegelse og Ompa i vaskelys, har Kaizers Orchestra spilt over to hele døgn på Rockefeller og Sentrum Scene. Alltid utsolgt, for et trofast og dedikert Oslo-publikum. Vi tok en prat med bandet før de avslutter en fantastisk historie på våre scener. Av et imponerende antall utsolgte konserter på våre scener, hva er de sterkeste minnene? - Det finnes et utømmelig antall stories og minner fra Rockefeller, forteller Janove Ottesen. Han husker godt at de lærte hvordan betong fungerer. - Gulvet og lydanlegget gynget så kraftig at crewet trodde lydanlegget ville dette ned. Lydmannen klarte ikke å skru på knottene fordi hele gulvet gikk opp

og ned så mye, at han og et par til måtte holde miksepulten fast i stedet for å stille lyd. Etterpå lærte vi at betonggulvet skal være elastisk og gynge. Hvis ikke hadde det rast sammen. It's made like that, fortsetter han. - Vi ble også så husvarme at vi eksperimenterte litt med showene. Rockefeller ble hjemmebane. En gang lot vi alt lyset i salen stå på, hvitt, grelt og kjipt, mens vi gikk på og spilte ”Ompa til du dør”. Som om man var på tannlegeventeværelset. Først på refrenget

gikk sal-lyset av og kaizerlyset kom på. Det er det lengste Ompa-verset vi noen gang har spilt, sier Geir Zahl. - Så har du selvsagt den med når Helge ble far under ekstranummeret og ble fløyet i privatfly hjem til Stavanger. Da gråt han, ikke fordi han ble far, men fordi så mange hadde spleiset så mye penger bare på han. Barnefødsler er ikke gyldig fraværsgrunn når fansen vil ha ekstranummer. Vi veit jo aldri om det er siste gang vi får spille for fullt hus.

Har dere minner fra Rockefeller fra tiden før første konsert i 2002? - Rockefeller var en institusjon, det var jo drømmenes teater for vår del, der vi satt i Bergen og prøvde å få et band opp å stå. Vi sjekket alltid Rockefellerannonsene i Dagbladet på lørdagene og alle bandene som spilte der hadde made it. Det fantes ingenting større enn Rockefeller på slutten av 90-tallet, derfor var det veldig stort for oss å få spille der. - Husker også når Olavsen (Kaizers booking-agent. Red.anm.) foreslo at vi skulle gå rett på Rockefeller etter at vi hadde spilt Café Mono og So What!, uten å gå innom John DEE først. Det var vågalt, men det var jo riktig vurdert. - Men, noe av det drøyeste var auksjonen av oljefat fra scenen. Da han ene stakkars fyren kom bak for å gjøre opp (mener det var 18 000 kr?) hadde

Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene står for arrangementet,

vi tar ansvaret for sikkerheten!

vi ikke hjerte til å la det gå så langt, og spanderte heller øl på han. (Sikre kilder skal ha det til at dette var sønnen til Jens Stoltenberg. Red.anm.) Er det noe spesielt med Oslopublikummet som skiller seg fra resten av landet? - Oslo er landets smeltedigel med innflyttere og folk fra hele landet. Oslo er rett og slett Best of bygda. Og Sentrum Scene og Rockefeller? Noe som skiller følelsen fra scenene på utsolgt hus? Rockefeller er kaotisk, intimt og med en form for ungdommelig galskap. Mens Sentrum Scene er mer voksent og stilrent. Kan si vi har hatt en naturlig utvikling og vokst i takt med scenene. Naturlig å avslutte på Sentrum, avslutter Geir.

- Rockefeller var en

institusjon, det var jo drømmenes teater for vår del..

29. og 30. august spiller de to utsolgte avskjedskonserter på Sentrum Scene. Vi takker for uforglemmelige konserter og ønsker Kaizers velkommen tilbake når som helst.


Vi gratulerer SENTRUM SCENE med nytt D&B AUDIOTECHNIK J-SERIES LYDANLEGG

LENGE SIDEN DU HAR VÆRT på koNSERT?

E L P O E P G N MOVI D N U O S T A WITH GRE

Hos oss finner du det største utvalget av hotellpakker som inkluderer konsert, teater, opera, ballett eller show. Gjør en helaften ut av det og kombiner en konsertopplevelse med en natt på hotell. Les mer på thonhotels.no/show og bestill nå på tlf. 815 52 440

Annonse Rockerfeller 120x184.indd 1

23.08.12 11:03

HIFI_130819_Rockefeller_120x184_HFK-NO.indd 1

8/19/2013 4:15:56 PM


Ons. 4.9:

Bill. kr. 125,-

Supp.: HI HO MUSTACHIO

Fre. 6.9:

Bill. kr. 250,-

(UK)

Supp.: OUTSHINE

Lør. 7.9:

Bill. kr. 365,-

XELABRATION FESTIVAL 2013

Tirs. 10.9:

Bill. kr. 175,-

(DK) Supp.: LUDVIG MOON

Tors. 12.9:

Bill. kr. 100,-

Ons. 16.10:

Bill. kr. 200,-

DØDHEIMSGARD + TROLL + HETROERTZEN

Tors. 17.10: Bill. kr. 125,Trippelrelease:

SERENITY TRACE + DESEIZED + THE FARMHOUSE KILLINGS Fre. 18.10:

Bill. kr. 225,-

Fre. 13.9:

Bill. kr. 200,-

Supp.: VULTURE INDUSTRIES

Ons. 18.9:

Bill. kr. 225,(PL)

Tors. 19.9:

Bill. kr. 125,-

Releasekonsert:

SPHERE

Fre. 20.9:

Bill. kr. 300,-

VIDAR BUSK

& HIS BUBBLE OF TROUBLE

Supp.: YNGVE & HIS BOOGIE LEGS

Lør. 21.9:

Bill. TBA

Ons. 23.10: Bill. kr. 175,-

WINTERGATAN (S)

Tors. 24.10: Bill. kr. 270,-

SLAUGHTERFEST: Bringing

Hell On Earth All Across Europe ONSLAUGHT(UK) + M:PIRE OF EVIL(UK) + MASTER(USA/CZ)

Fre. 25.10: Bill. kr. 125,Releasekonsert:

HEKLA STÅLSTRENGA

Søn. 29.9:

Bill. kr. 0,-

Bill. kr. 225,-

(US) Supp.: ABORTED (BE) + REVOCATION (US)

Tirs. 1.10:

Bill. kr. 175,-

Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. NB! Bill.avg. 18 år leg. (US)

Ons. 2.10:

Bill. kr. 150,(S)

ISAK STRAND VS TOE Tors. 3.10:

Bill. kr. 200,-

BILL. NB! FÅ (US)

Supp.: RAYLAND BAXTER (US)

Fre. 4.10: Bill. kr. 200,Releasekonsert:

JAA9&ONKLP

Lør. 5.10:

Bill. kr. 125,-

GUTTA PÅ GANGEN

Melissa Horn Bill. kr. 370,- 18 år leg.

NB! Begr. ant. bill. i salg.

SENJAHOPEN

Julebanjoshow med gjester:

ILA AUTO

Bill. kr. 200,-

HUSK OGSÅ:

1.9, 15.9, 13.10: GBOB NORWAY 2013 14.9, 26.12: LOVESHACK

THOMAS DYBDAHL

“What´s Left Is Forever” ute 16.9!

Bill. kr. 320,-. 18 år leg.

Onsdag 20. november:

“Pura Vida Conspiracy” ute nå! VG

Bill. kr. 350,-. 18 år leg. Fredag 6. desember:

Torsdag 31. oktober:

ROKIA TRAORÉ Bill. kr. 300,- 18 år leg. Lørdag 2. november:

GIPSY KINGS

“ Later...When The TV Turns To Static” ute 2.9!

Bill. kr. 525,-. 18 år leg. www.osloworldmusicfestival.no

Bill. kr. 300,-. 18 år leg.

Søndag 3. november:

Torsdag 21. november:

Bill. kr. 290,-. 18 år leg. i hovedsal. Fri alder på galleriet. Lørdag 7. desember:

(UK)

Bill. kr. 225,-

ED HA R C O U R T

Man. 28.10:

Bill. kr. 175,-

Lørdag 31. august: Å BILL. NB! F

(SCO)

Supp.: BENDIK

Fre. 1.11:

(UK)

Bill. kr. 175,-

(S)

Lør. 28.9: Bill. kr. 150,Borderline Sessions

LUCY SWANN + LADY MOSCOW + HOIST!

Tors. 12.12: Bill. kr. 125,-

Lør. 21.12:

Torsdag 5. desember:

PAPPASAFT

Søn. 27.10:

Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven,Bill. tlf. 815 133. Ons. 25.9: kr.33100,NB! Bill.avg. 18 år leg. Releasekonsert:

Bill. kr. 200,-

(FIN)

Bill. kr. 200,-

Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. Tors.NB! 31.10: kr. 200,Bill.avg.Bill. 18 år leg.

Tors. 26.9:

Bill. kr. 250,-

Fre. 20.12:

Ons. 30.10: Bill. kr. 200,Releasekonsert:

THE LIONHEADS

Lør. 7.12:

Lørdag 16. november:

N

(NL)

Søn. 20.10: Bill. kr. 350,(US)

Onsdag 23. oktober BILL. Torsdag 24. oktober: B! FÅ

JACCO GARDNER

Bill. kr. 175,-

Bill. kr. 175,(US)

Bill. kr. 175,-

RAZIKA

Lør. 14.12:

BALKAN BEAT PARTY Søn. 22.9:

Søn. 1.12:

DUNDERBEIST + BEATEN TO DEATH

Rockealliansen:

REQUINOX + FIERCE JUSTICE + KILLKENNA

Bill. kr. 175,-

Bill. kr. 300,(UK)

Lør. 19.10:

Fre. 29.11:

Bill. kr. 250,-

(CAN) Special guest: THE GENERALS(S)

Søn. 3.11:

Bill. kr. 175,(DK)

“Lost” ute 23.9!

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. Fredag 22. november:

Tirsdag 5. november:

Supp.: TONBRUKET Bill. kr. 320,-. 18 år leg.

Onsdag 11. desember:

Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. NB! Bill.avg. 18 år leg.

Bill. kr 395,-/ 550,-/ 850,-. 18 år leg.

Torsdag 5. september: Åpningskonsert

Lør. 2.11:

NB! Dørene åpner kl. 13.00! Bill. kr. 250,-. Fri alder.

ENSEMBLE MODERN spiller Zappa Bill. kr. 320,- / 225,- (stud./ honnør) 18 år leg.

“Weapon In Mind” ute 23.9! “Opposites” ute nå! NRK P3, DAGBLADET

Bill. kr. 370,-. 18 år leg.

Bill. kr. 290,-. 18 år leg. promoter xxxx YYYYY presents

Lørdag 23. november:

promoter xxxx YYYYY presents

promoter xxxx YYYYY presents

Onsdag 6. november:

promoter xxxx YYYYY presents

Supp.: THAO & THE GET DOWN STAY DOWN promoter xxxx YYYYY presents

Fredag 13. desember: nov 23 Oslo, no

nov nov 23 Oslo, sentrumswe no24 Stockholm, nov 25 swe Copenhagen, DK nov 24 Stockholm, Berns nov 25 Copenhagen, DK Vega

Lørdag 14. september:

www.whitelies.com

www.whitelies.com

Tir. 5.11:

DISCLOSURE

Bill. kr. 195,-

Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. NB! Bill.avg. 18 år leg. (AUS)

”Settle” ute nå!

Tors. 7.11: Bill. kr. 300,-/250,-

DAGSAVISEN

ROYAL SOUTHERN BROTHERHOOD(US)

Bill. kr. 300,-. 18 år leg.

+ Support

Fre. 8.11:

Bill. kr. 175,-

METZ

(CAN)

Lør. 9.11:

Bill. kr. 200,-

Ons. 13.11:

Bill. kr. 250,-

promoter xxxx YYYYY presents

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

Fredag 8. november: Bill. kr. 320,-. 18 år leg. på galleriet. Fri alder i hovedsal.

Mandag 30. september:

(S)

CC COWBOYS & GRØNNEBERG HANNA-MARIA

Supp.: IN THE VALLEY BELOW nov 23 Oslo, Oslo, sentrum nov 23 nono sentrum nov 24 Stockholm, Stockholm, swe Berns nov 24 swe Berns Bill. kr. 350,-. nov 25 Copenhagen, DK18 Vegaår leg. nov 25 Copenhagen, DK Vega www.whitelies.com

www.whitelies.com

www.promoterurl.com

www.promoterurl.com

Søndag 24. november: Oslo, no sentrum

nov 23 nov 24 nov 25

www.whitelies.com

Stockholm, swe Copenhagen, DK

Berns Vega

sentrum Berns Vega

www.promoterurl.com

www.promoterurl.com

nov 23 Oslo, no nov 24 Stockholm, swe nov 25 Copenhagen, DK www.whitelies.com

sentrum Berns Vega

www.promoterurl.com

Bill. kr. 295,-. 18 år leg. Lørdag 14. desember:

www.promoterurl.com

MAGNUS

Bill. kr. 370,-. 18 år leg.

Bill. kr. 450,-. 18 år leg.

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

Fredag 29. november:

Fredag 20. desember: (US) Lørdag 9. november: Ons. 9.10: Bill. kr. 125,Supp.: GLAMOUR OF THE KILL Releasekonsert: (UK) + MIDDLE CLASS RUT (US) www.billettservice.no. Forsalg på Posten,Forsalg tlf. 815på 33Posten, 133, Forsalg tlf. 815på 33Posten, 133, www.billettservice.no. tlf. OBS! 815Bill.avg. 33 133, kr 25,-. www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. kr 25,-. OBS! Bill.avg. kr 25,-. Special guest: AMPMANDENS DØTRE + SHOT AT DAWN

Tors. 14.11: Bill. kr. 150,Releasekonsert:

SWEDE N

Tors. 10.10: Bill. kr. 125,Releasekonsert:

Søn. 24.11: Bill. kr. 200,-

Supp.: FATAL IMPACT Fre. 11.10: Bill. kr. 175,-

Man. 25.11: Bill. kr. 200,-

“MGMT” ute 16.9! Supp.: GUARDS

Bill. kr. 320,-. 18 år leg

Bill. Posten, kr.Bill.avg. 225,-. 18 kr år leg. Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. Forsalg på OBS! 25,-. tlf. 815 33 133, www.billettser Torsdag 3. oktober: “Back To Forever” ute 14.10!

MINDTECH

HORISONT(S)+ TROUBLED HORSE(S)

(UK)

(US)

Bill. kr. 350,-. 18 år leg

Tirsdag 3. desember:

Fredag 15. november:

NB! FÅ

BILL.

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. i hovedsal / 250,- Fri alder på galleriet.

UTSOLGTE KONSERTER:

29.08, 30.08: Progaften: Lør. 12.10: Bill. kr. 150,KAIZERS ORCHESTRA Releasekonsert: FATAL FUSION 20.09, 21.09, 27.09: Sentrum Scene - Oslo (v/Rockefeller) Sentrum Scene - Oslo (v/Rockefeller) Sentrum Scene - Oslo (v/Rockefeller) DREAMON + WHEN MARY KLOVNER I KAMP Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, Forsalg: www.rockefeller.no, Posten, Forsalg: www.rockefeller.no, Tirs. 15.10: Bill. kr.Posten, 175,10.10: JOE 7-Eleven, tlf. 815 33 133. NB!815 Bill.avg. 7-Eleven, tlf. 815 33 133. NB! Bill.avg. 7-Eleven, tlf. 815BONAMASSA 33 133. NB! Bill.avg. kr 25,-. Tors. 28.11: Bill. kr. 125,Forsalg på Posten, tlf. 33 133, www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. ”Overgrown” ute nå! Forsalg på Posten, tlf. 815 33 www.billettservice.no. O “Loud Like Love” ute133, 16.9! 07.11: IMAGINE DRAGONS Releasekonsert: NB! Bill.avg. 18 år leg. NB! Bill.avg. 18 år leg. DAGBLADET www.placeboworld.co.uk Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. kr 25,-. 14.11: PIXIES (S) Bill. kr. 320,-. 18Posten, år133, leg. www.billettservice.no. Forsalg på Posten, Forsalg tlf. 815på 33Posten, 133, www.billettservice.no. Forsalg tlf. 815 på 33 tlf. OBS! 815 Bill.avg. 33 133, kr 25,-. www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. kr 25,-. 08.12: OBS! Bill.avg. kr 25,-. Bill. kr. 420,-. 18 år leg. Bill. kr. 270,-. 18 år leg. MOTÖRHEAD Ons. 27.11:

Bill. kr. 175,-

SIGURD JULIUS

Forsalg på Posten, Forsalg tlf. på Posten, 815 Forsalg 33 133, tlf. på Forsalg 815 Posten, www.billettservice.no. 33 133, på tlf.Forsalg Posten, 815 www.billettservice.no. 33 på 133, tlf.Forsalg Posten, 815 www.billettservice.no. OBS!33 Bill.avg. på 133, tlf. Forsalg Posten, kr815 25,-. www.billettservice.no. OBS! 33 Bill.avg. på Forsalg 133, tlf. Posten, kr 815 www.billettservice.no. 25,-. Forsalg OBS! 33 påtlf. Bill.avg. 133, Posten, 815 påkrwww.billettservic Posten, 25,-. OBS! 33tlf. 133, Bill.avg. 815 tlf. www.bil kr33 25,-. 815 OBS! 133, Bill 3 Forsalg: www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. Gruppe- og bedriftssalg: kontakt post@rockefeller.no / tlf. 22 20 32 32. NB! Bill.avg. Fullstendig program og info: www.rockefeller.no Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. Forsalg på OBS! Posten, Bill.avg. kr 25,-. tlf. 815 33 133, www.billettser


Fredag 30. august:

Onsdag 25. september:

LIDOLIDO

Bill. kr. 250,- / 200,- (student). 18 år leg.

Bill. kr. 320,-. 18 år leg.

Lørdag 31. august:

Torsdag 26. september:

A-HA TRIBUTE

Bill. kr. 295,-. 18 år leg. Søndag 1. september: BILL. NB! FÅ

SILJE NERGAARD

Tirsdag 29. oktober:

Fredag 11. oktober:

HURTS

Supp.: SAY LOU LOU

Bill. kr. 270,-. 18 år leg.

Torsdag 31. oktober:

Lørdag 12. oktober:

Nightmare on Halloween

LIVE IN CONCERT

Special guest: LEDFOOT Halloweenfest, DJs m.m.

Unummererte sitteplasser.

Bill. kr. 320,-. 18 år leg.

Fredag 27. september:

Bill. kr. 290,-. 18 år leg.

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. Mandag 14. oktober:

Supp.:

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. Lørdag 7. september: Special guests: INSOMNIUM + MEDEIA Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

and his Extraordinaires Bill. kr. 320,-. 18 år leg.

Onsdag 16. oktober:

Dybdeintervju:

Tirsdag 1. oktober:

Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Torsdag 12. september:

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. Onsdag 2. oktober:

ÅGE ALEKSANDERSEN

Festival in Exile Søndag 3. november:

Dørene åpner kl. 19.30. Bill. kr. 130,- / 80,- (medl./stud.). 18 år leg.

Tirsdag 22. oktober:

maceo parker Bill. kr. 350,-. 18 år leg. Onsdag 23. oktober:

NB! FÅ

Bill. kr. 200,- (earlybird tilbud fram til 15.9) / 250,-. 18 år leg. Lørdag 2. november:

For mer info se www.rockefeller.no

Bill. kr. 225,-. 18/20 år leg.

Fredag 13. september: LGT! UTSO Lørdag 14. september:BILL.

OWINY SIGOMA BAND og MARK ERNESTUS PRES. JERI-JERI

JON MICHELET

Søndag 8. september

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

Fredag 1. november: Dobbeltkonsert:

Bill. kr. 275,-. 18 år leg. www.osloworldmusicfestival.no

Lørdag 28. september: Bill. kr. 350,- / 280,- (student). 18 år leg.

Bill. kr. 270,-. 18 år leg.

BUILT TO SPILL Supp.: DISCO DOOM Bill. kr. 270,-. 18 år leg. Fredag 4. oktober:

& SAMBANDET

Lørdag 16. november:

Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Søndag 17. november: Bill. kr. 250,-. 18 år leg.

JAKE Bill. kr. 270,-. 18 år leg. Mandag 18. november:

YO LA TENGO

NB! Begr. antall bill. i salg.

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. Torsdag 5. desember:

Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Tirsdag 19. november: Bill. kr. 190,-. 18 år leg.

TROND-VIGGO TORGERSEN STEINAR SAGEN

Fredag 6. desember:

Bill. kr. 250,- / 200,- (student). 18 år leg.

Bill. kr. 270,-. 18 år leg.

Onsdag 20. november:

Bill. kr. 250,-. 18 år leg.

Fredag 8. november:

Lørdag 7. desember: 12. & 13. & 14. & 15. desember:

JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Lørdag 9. november:

Familiekonsert kl. 15.30:

Bill. kr. 270,-. 18 år leg. Torsdag 21. november:

ANNE GRETE PREUS

TANITA TIKARAM Bill. kr. 370,-. 18 år leg.

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

Torsdag 24. oktober:

Søndag 10. november:

Fredag 22. november:

Kr. 200,- (over 18 år) Kr. 100,(under 18 år) Familie: Kr. 500,(inkl. 2 voksne + 2 barn u. 18 år) Fri alder. Alkoholfritt arr. “Britenes Kveldskonsert kl. 20.00: nye popBill. kr. 320,-. 18 år leg. dronning!”

Ons. 11. & tors. 12. desember:

vrikker julen inn for 19. gang!

Gjesteartist annonseres senere.

Søndag 15. september:

Bill. kr. 250,- / 200,- (student). 18 år leg.

Lørdag 5. oktober:

TOM ODELL Supp.: MONSTER TRUCK Bill. kr. 270,-. 18 år leg. Fredag 25. oktober:

Bill. kr. 300,-. 18 år leg.

Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Mandag 11. november:

LARS VAULAR Bill. kr. 250,-. 18 år leg.

Mandag 25. november:

Bill. kr. 390,- . 18 år leg.

L.

BIL Fre. 13. & lør. 14. desember NB! FÅ

Fredag 20. desember:

OSLO ESS + ONKLP & De Fjerne Slektningene

+ OBEY OKAY

Fredag 20. september:ILL.

Bill. kr. 270,-. 18 år leg.

B

Turnéavslutning

Onsdag 4. desember:

BUGG

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

NB! FÅ

Mandag 2. desember:

Bill. kr. 370,-. 18 år leg.

TRULS

Bill. kr. 250,-. 18 år leg.

Mandag 7. oktober:

Bill. kr. 320,-. 18 år leg.

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

Lørdag 21. desember: Søndag 22. desember:

Fredag 29. november: Lørdag 26. oktober: Torsdag 14. november: Forsalg på Posten,Forsalg tlf. 815på 33Posten, 133, www.billettservice.no. Forsalg tlf. 815 på 33 Posten, 133, www.billettservice.no. tlf. OBS! 815 Bill.avg. 33 133, kr 25,-. www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. kr 25,-. OBS! Bill.avg. kr 25,-.

Bill. kr. 350,-. 18 år leg.

THULSA DOOM

(spiller “She Fucks Me” ep`en)

Lørdag 21. september:

Forsalg på Posten, tlf. Supp.: ROYAL THUNDER

Bill. kr. 50,-. Kl. 10.00 - 15.00. Lørdag 21. september:

20 13

Bill. kr. 250,-. 18 år leg.

ST R Ø M L Ø ST

EN AKUSTISK AFTEN MED

+ BLACK DEBBATH + BARE Turnéavslutning “Tretten” CHRISTIANSSAND EGIL BAND EL DOOMwww.billettservice.no. & THE 815 33+ 133, Forsalg på OBS! Posten, Bill.avg. kr 25,-. tlf. BORN ELECTRIC + LAST HEAT ENSEMBLE Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Bill. kr. 390,-. 18 år leg. + BLOOD TSUNAMI Bill. kr. 225,-. 18 år leg. Mandag 28. oktober:

Fredag 15. november:

Søndag 1. desember:

Bill. kr. 320,-. 18 år leg. Fredag 27. desember:

815 33 133, www.billettser Romjulskonsert:

Torsdag 10. oktober:

Bill. kr. 200,-. 18 år leg.

33 133, www.billettservice.no. Forsalg påForsalg Posten,på tlf.Posten, 815 33 tlf. 133,815 www.billettservice.no. UTSOLGTE KONSERTER: MODDI

Special guest: CARCASS Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. Special guest: Ingrid Olava 17.10, 18.10, 19.10: Bill. kr. 200,-. 18 år leg. Supp.: HELL SPIRITS OF THE DEAD kr 25,-. Supp.: BLACK SPIDERS + CORRODED Forsalg Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. på Forsalg tlf. 815på 33Posten, 133, www.billettservice.no. Forsalg tlf. 815på 33Posten, 133, www.billettservice.no. tlf. OBS! 815 Bill.avg. 33 133, kr 25,-. www.billettservice.no. OBS! Bill.avg. kr 25,-. OBS! Bill.avg. Bill. kr. 250,-. 18 Posten, år leg. KARPE DIEM kr 25,-. Bill. kr. 250,-. 18 år leg. Bill. kr. 300,-. 18 år leg.

OBS! Bill.avg OBS! Bill.avg. kr 25,-.

NB! Begr. antall bill. i salg.

Bill. kr. 270,-. 18 år leg.

Forsalg på Posten, Forsalg tlf. på Posten, 815 Forsalg 33 133, tlf. på Forsalg 815 Posten, www.billettservice.no. 33 133, på tlf.Forsalg Posten, 815 www.billettservice.no. 33 på 133, tlf.Forsalg Posten, 815 www.billettservice.no. OBS!33 Bill.avg. på 133, tlf. Forsalg Posten, kr815 25,-. www.billettservice.no. OBS! 33 Bill.avg. på Forsalg 133, tlf. Posten, kr 815 www.billettservice.no. 25,-. Forsalg OBS! 33 påtlf. Bill.avg. 133, Posten, 815 påkrwww.billettservic Posten, 25,-. OBS! 33tlf. 133, Bill.avg. 815 tlf. www.bi kr33 25,-. 815 OBS! 133 Bi 3 Forsalg: www.rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133. Gruppe- og bedriftssalg: kontakt post@rockefeller.no / tlf. 22 20 32 32. NB! Bill.avg.

Fullstendig program og info: www.rockefeller.no Forsalg på Posten, tlf. 815 33 133, www.billettservice.no. Forsalg på OBS! Posten, Bill.avg. kr 25,-. tlf. 815 33 133, www.billettser


Lykke til med konserthøsten! Vi er stolt samarbeidspartner med Rockefeller.

www.if.no

Telefon 02400

Avis2013  
Avis2013  
Advertisement