Page 1


INHOUD

Jaargang 1 // MEI 2012

N EDITOR // ROB KRIKKEN Opdrachtgever // Hanzehogeschool Docent // Ids Kooistra NAW-nummer // 352706 Datum inlevering // 20 juni 2012

Pagina / 1 Pagina / 2 Pagina / 3 Pagina / 4

OPDRACHT 1.1 OPDRACHT 1.1 OPDRACHT 1.1 OPDRACHT 1.1

Pagina / 5

OPDRACHT 1.2

Pagina / 6 Pagina / 7 Pagina / 8

OPDRACHT 1.3 OPDRACHT 1.3 OPDRACHT 1.3

Pagina / 9

FINISH 1

Pagina / 10 Pagina / 11 Pagina / 12 Pagina / 13 Pagina / 14 Pagina / 15

OPDRACHT 2.1 OPDRACHT 2.2 OPDRACHT 2.3 OPDRACHT 2.3 PROJECT ZILVERGRIJS PROJECT ZILVERGRIJS


FOTO 01 Deze prachtige foto heeft veel beweging in zich en laat de kijker een bepaalde sfeer voelen. Het is een redelijk donkere foto waardoor er een bepaalde spanning naar voren komt. Het raam waarin de man zijn spiegelbeeld ziet zorgt voor een leuke twist in de foto waardoor je langer naar de foto moet kijken om bepaalde dingen te kunnen begrijpen.

OPDRACHT 1.1


“DIRECTIEF”

FOTO 02 Muhammad Ali, een legende voor velen. In deze foto slaat hij zijn concurent “Sonny Listen” knock out. Dit alles in de eerste minuut van de eerste ronde. De foto is directief omdat alle aandacht gevesigd is op Muhammad Ali. Doordat de foto in kikkerperspectief is genomen creëert de fotograaf een soort grootsheid van Mohammad Ali.

OPDRACHT 1.1


“EXPRESSIEF� FOTO 03 Bij deze foto heeft de fotograaf de aandacht gelegd op de emotie die in de foto sterk naar voren komt. De dame in kwestie straalt vrolijkheid uit en laat zien dat je kunt genieten van het leven. Doordat de foto zwart wit is krijgt de foto een extra lading mee. Doordat de foto zwart wit is richt je je meer op de emotie en niet op de omgeving waarin de foto is genomen.

OPDRACHT 1.1


FOTO 04 De nieuwe EK actie van Heineken. Als slogan gebruiken ze “Als één team achter oranje”. Persoonlijk vind ik dit een zeer sterke campagne. Heineken heeft altijd sterke mediauitingen. Iedereen kent bijvoorbeeld de tv-spots met de walk-infridge.

OPDRACHT 1.1


FOTO 05

FOTO 06

Ik heb in deze foto de aandacht geprobeerd te leggen op het effect in het raam en de man. Doordat ik de foto horizontaal heb ingekort krijgt het personage meer de aandacht.

Een rechte uitsnede precies over de vlakken waain alles gebeurd. Alles wat belangrijk is in de foto komt hierin sterk naar voren. De aandacht ligt hierdoor meer op de man in het midden van de foto.

OPDRACHT 1.2


FOTO 07 Door tekst toe te voegen aan de foto krijgt de foto gelijk een betekenis. Mensen hoeven niet meer te gissen en hebben gelijk een mening klaar. Ik heb gekozen voor een informatieve tekst. De gebruikte font geeft het een ouder gevoel. De font die ik heb gebruikt is: Stiletto Skinny

OPDRACHT 1.3


FOTO 08 Dezelfde tekst als bij de andere foto maar toch gelijk al een heel andere sfeer. Ook doordat deze foto een andere uitsnede heeft komt de tekst sterker over dan in de eerder gebruikte foto. De gebruikte font in deze afbeelding is: Lemon Squeezy

FOTO 09 De foto heeft iets heftigs gekregen. De tekst versterkt het beeld met het woord KNOCK OUT. Muhammad Ali verslaat in de foto zijn tegenstander Sonny Listen in de eerste minuut van de eerste ronde. De gebruikte font is: STEELFISH

OPDRACHT 1.3


FOTO 10 Door er een vorm in te verwerken komt de tekst sterker naar voren. De tekst “party like theres know tommorow� is een bekende uitspraak. Het geeft de foto een extra sfeer en geeft de kijker het gevoel om er ook heen te willen.

OPDRACHT 1.3


FINISH 1


BoodschappenPlusBus Ik heb gekozen voor een simpel design. Het word zo mooi duidelijk dat het over een bus gaat. Ook is er precies duidelijk gemaakt wat de 55 plussers kunnen verwachten. Het kleurgebruik past bij de gebeurtenis. Het gevoel dat ik hierbij opwek is rust en kalmte. De ouderen willen natuurlijk zo relaxed mogelijk hun ding kunnen doen. De poster geeft hen in ieder geval een goed gevoel bij de gebeurtenis.


Ik werd ge誰nspireerd door een eerder gemaakt poster waar oon een bus in verwerkt was. Het voorbeeld ziet u hiernaast.


Stichting WEK wil het maatschappelijke probleem “pesten onder ouderen in zorginstellingen” en haar project Zilvergrijs onder de aandacht brengen bij de gewenste doelgroep. Stichting WEK wil dit bereiken door middel van een crossmedia campagne. Zij hebben ons ingehuurd om een crossmedia campagne op te zetten. Stichting WEK is een bedrijf dat de bekendheid van maatschappelijke thema’s vergroot, dit doen zij door middel van innovatieve producten zoals Zilvergrijs. Het doel van het vergroten van bekendheid van maatschappelijke thema’s is om bepaalde groepen met elkaar te verbinden, zoals fondsen en sponsoren met organisaties. Stichting WEK wordt geleid door Ineke Broerse als voorzitter en Agnes Groen als secretaris/penningmeester. Ineke Broerse is ons contactpersoon en zij gaat over Zilvergrijs (het product dat wij moeten promoten). De belangrijkste doelstelling is de beoogde doelgroep bewust maken, dat er wordt gepest onder ouderen in zorginstellingen. Daarnaast heeft de campagne ook het doel om het project Zilvergrijs van Stichting WEK op een originele, positieve, opvallende en respectvolle manier onder de aandacht te brengen bij de beoogde doelgroep.

Één op de vijf ouderen wordt gepest! Om dit tegen te gaan heeft FRESH 5 als campagne “De bril”. Door het opzetten van een bril kan je het pesten ontdekken en meemaken vanuit een ander perspectief. De bril is voor FRESH 5 een verbindmiddel tussen de toeschouwer en de gepeste persoon in kwestie. Opzeten is meemaken! De bril komt op verschillende plekken te liggen. Door slimme Guerillamarketing acties kan niemand om “De bril” heen.


Pesten is niet altijd zichtbaar

Met Zilvergrijs willen we ongewenst sociaal gedrag onder ouderen in zorginstellingen onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken. We willen handreikingen geven voor het verminderen van ongewenst sociaal gedrag en het creëren van begrip voor elkaar, zodat de leefbaarheid in de zorginstelling wordt vergroot.

www.stichtingwek.nl

We wilden in eerste instantie een poster ontwikkelen met daarop ouderen met hun emotie. Zoals de vrouw op de poster op de linker pagina. Door de gehouden pitch zijn wij overgestapt op cartoons zoals hier afgebeeld. Als slogan hebben wij “Pesten is niet altijd zichtbaar” Wij laten op de poster mensen door een Zilvergrijze bril kijken. Zo kan de kijker zien hoe het er echt aan toe gaat.

Pesten is niet altijd zichtbaar s y

!

Met Zilvergrijs willen we ongewenst sociaal gedrag onder ouderen in zorginstellingen onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken. We willen handreikingen geven voor het verminderen van ongewenst sociaal gedrag en het creëren van begrip voor elkaar, zodat de leefbaarheid in de zorginstelling wordt vergroot.

#

www.stichtingwek.nl

Poster 2 We hebben verschillende posters ontwikkeld met daarop allerlei soorten ongewenst gedrag. Zo hebben wij sociaal isoleren, schelden en sexsuele intimidatie. Doormiddel van deze posters kunnen de ouderen zelf ook zien hoe het er aan toe gaat.


CCO1B Vormgevingsboek V2.0  

CCO1B, Vormgevingsboek

CCO1B Vormgevingsboek V2.0  

CCO1B, Vormgevingsboek

Advertisement