Page 1

1


2

3


Bio Mijn naam is Robin Vogel. Ik ben 25 jaar en afgestudeerd aan de opleiding Grafische Vormgeving (MBO 4) aan het Deltion College in Zwolle. Hier heb ik in 4 jaar tijd met enorm veel plezier ontzettend veel geleerd binnen dit vakgebied. Ik ben altijd met erg veel plezier naar school gegaan en heb ontzettend veel geleerd tijdens de stages. Mijn eerste stage was een drukkerij stage bij Molenberg Media. Hier werd ik gelijk aan het werk gezet en heb ik naast de productie, ook veel DTP werkzaamheden verricht. Hier heb ik een goede eerste kennismaking met de grafische wereld gekregen. Mijn tweede stage was bij Media Visuals / Vakfotgrafen. Dit bedrijf hield zich bezig met conceptontwikkeling van tv-programma's en het maken van particuliere fotoshoots. Hier hield ik me bezig met het ontwerpen van logo's voor tv programma's. Ook heb ik het logo ontworpen voor Vakfotografen Media BV, de holding Starstudio B.V. Helaas is de B.V. inmiddels failliet. Mijn derde stage was bij reclamebureau Meindertsma. Hier heb ik ontzettend

veel geleerd. Ik ben hier aan het werk gegaan als fulltime grafisch vormgever. Mijn werkzaamheeden bestonden uit het ontwerpen van logo's voor startende ondernemers, ontwerpen van kerstkaarten, folders voor Tuinland Zwolle, banners voor website en DTP-werkzaamheden. Heb het hier erg naar mijn zin gehad. Inmiddels ben ik fulltime werkzaam bij Reaal. Helaas niet in de grafische sector. Na mijn opleiding heb ik een jaar gereisd en was ik van plan om hierna een baan te vinden als DTP-er of grafisch vormgever. Helaas was er weinig tot geen werk te vinden. Door financiĂŤle nood aan het werk gegaan bij een verzekeringsmaatschappij. Momenteel werk ik hier geen 5 dagen meer maar 4. Ik werk nu vrijwillig 1 dag in de week bij digital agency Pixelindustries om mezelf te blijven ontwikkelen op grafisch gebied maar ben ook bezig met het leren van front-end development. Ik heb het hier naar mijn zin, maar ben toch op zoek naar een uitdaging waar ik mij 4 tot 5 dagen in de week volledig op creativiteit kan richten.

4

5


Opdrachten

Voor een schoolopdracht hebben we de opdracht gekregen om een guerilla actie op te zetten door middel van het combineren van 2 merken. De merken die ik toegewezen kreeg waren Perrier water en Rolex. Het concept dat ik heb uitgewerkt is een horloge dat de vochtbalans in je lichaam kan meten. Het geeft aan wanneer en hoeveel water je moet drinken op bepaalde tijden om aan de juiste dagelijkse hoeveelheid te komen. Dit zodat je 'in balans' blijft. De catchphrace is dan ook 'Controle your Balance'.

&

Het drukke leven dat je vraagt overal tegelijk te zijn. Van je baan naar de winkels en van de winkels naar je vrienden. Je verliest jezelf haast uit het oog. Rolex control zorgt voor een zuiver vocht balans. Geen zorgen meer over wanneer je voor het laatst hebt gedronken, hoe veel je nog moet drinken en wanneer. Rolex control houdt alles voor je bij. Heb je te lang niks gedronken? Geen zorgen: je rolex maakt je hier bewust van met behulp van een alarm en het oplichtende logo van Perrier. Tijd om je vochtbalans weer op peil te krijgen!

6

7


Hiernaast de huisstijl voor Metselbedrijf Hilvers. Ik heb hierbij het ambachtslogo gebruikt op de voorkant. Deze heb ik geschetst en vervolgens uitgewerkt in Illustrator om het een minimalistische en strakke look te geven. Tevens wou de klant graag een stroel op het kaartje hebben. Deze heb ik ook in Illustrator getekend om zo de strakke minimalistische look te behouden. Er is gekozen voor een baksteenrode kleur zodat het een wat elegante uistraling krijgt.

Huisstijlen 8

9


Nieuw logo ontwerpen voor het reclame bureau Meindertsma waar ik destijds stage heb gelopen. Hieronder is de logo presentatie te zien inclussief het kleurschema en het gebruikte font.

Logo en briefpapier voor (ex)moederbedrijf Starstudio Media BV. Dit was de holding van onder andere Vakfotografen B.V. en Media Visuals. Hier heb ik gewerkt en tevens een stage gelopen. Na een x aantal schetsen uitgekomen op het huidige resultaat. Ik heb in dit ontwerp gewerkt met photoshop, inDesign en Illustrator om tot het gewenste resultaat te komen. Starstudio B.V. is een bedrijf dat zich bezig hield met het opzetten van TV programma's.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789!@#$%^&

Berferrovit quatium dolupienime eum sunt, ommo tem doloressus. Ximinvendit, quam incto estotatem earupta tentiuntur miliqui ipit occaepudis mo quo eiur, sum quo voluptatem nobis unt omnis dem nationsequi voluptatur moluptatus as ania doloreium in restion sequodici aliquatur modi sam hitati volupistis eumet ellicab. Orrovitatur, quatem quunti derent animil eniatem facculparume eatate corrovit, quia que rehente ctatem eaqui tem et laborru ndaessi beatem voloreserum que sus, sus veliquae sumet, quo ilit ulpa volorenet officae late aut iditibustis sae molorro.

Otatus idicitatem faceprorat aut fugiati num qui arum, nis sinihici unt facea pe essinverum quaerum hitemquisqui corro con re dis aut et, as dest voluptatem nobitatur adi nectur simus atem volless eniame corit voloremporem il il in non exerit hillition es precus. Erem qui doluptae labore, conesendae

10 Briefpapierr.indd 1

13-06-12 15:52

11

consequis et, volupissi quia quiducidel imus, cor ma illame nobitas nis nihiliq uamenti onseque venda quunt labore pliqui offic to volorro eatias acea consediae. Ab invelib eatur? Aquuntur arum, secea vero blatur?


Dit is het logo voor houtmeubel ontwerpbureau Mooi!, hierbij heb ik gebruik gemaakt van houteecten en toegepast in Illustrator. Het was de bedoeling om het illustratief te houden maar wel aan te tonen dat het gaat om houtontwerp.

Websdesign voor Kapsalon Happy Hair, Lemmer. Frisse strakke look om aan te tonen dat het om een brede doelgroep gaat. Jong, oud, man, vrouw.

12

13


Mijn eindexamen opdracht van mijn opleidng grafische vormgeving bestond uit het maken van onder andere een magazine met een campagne. Hier zijn een aantal campagne onderdelen te zien. Waaronder een flyer, poster, deurhangers en een aantal pagina's uit het magazine zelf.

Op zoek naar de ultieme vrijheid?

14

Campagne materiaal

15


Omslag van het tijdschrift 'Backpackers'

16

17


‘Backpackers’

Deel jouw ervaring!

Beleef jouw sensationele reisavontuur

Backpackers wil zo veel mogelijk jongeren de kans geven een andere cultuur van binnenuit te leren kennen. Want je doet niet alleen een unieke levenservaring op, je wordt ook zelfstandiger en je leert jezelf goed kennen. Door de stap te nemen zul je niet alleen een sensationeel reisavontuur beleven, maar doordat je voor langere tijd in het buitenland verblijft, ga je ook echt deel uitmaken van deze cultuur. Ook leer je een andere taal spreken. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet en waar jij de rest van je leven de vruchten van zult plukken. Waag jij de sprong?

Ultieme reisbeleving

buitenland gewerkt en gewoond. Zij

backpackers.nl. Ook als jij je verhaal

Het enthousiaste team van

kunnen je dan ook eerlijk informeren

met de lezers wilt delen kan dat

‘Backpackers’ heeft maar één doel: jou

op basis van hun eigen ervaringen.

ook. Wij zijn dol op de verhalen van

inspireren en voor te bereiden om een

Naast specialist is ‘Backpackers’

anderen, en ook altijd op zoek naar

ultieme reiservaring. Specialistische

idealist. Wij streven ernaar dat een

sappige verslagen en interviews voor

kennis, betrouwbaarheid en

avontuur in het buitenland iets

volgende uitgaven. Ook hiervoor kun

authenticiteit vormen onze basis voor

oplevert voor alle partijen. Dat jij als

je mailen naar info@backpackers.nl.

jou inspirerende beleving.

wereldreiziger al werkend een land

Idealistische specialist Wij willen zoveel mogelijk mensen

echt leert kennen en dat de locals van het land van jou bestemming leren

Tot ziens in een andere cultuur!

van alles wat jij meebrengt aan kennis, cultuur en inzicht.

Met vriendelijke groet,

werkvakantie/backpackavontuur

Laat van je horen!

Team Backpackers

in het buitenland laten beleven.

Mocht jij nou niet genoeg informatie

‘Backpackers’ draagt hieraan bij. En

vinden in ons tijdschrift of op onze

als specialist weten wij waarover we

website www.backpackersnl.nl, dan

praten, want op de redactie hebben 9

kun je altijd contact met ons opnemen

van de 10 zelf ook langere tijd in het

via de mail. Dit kan naar info@

de unieke ervaring van een

backpackers | 7

18

19


20 21

• • •

Compello op de kaart (eerst lokaal, later nationaal) Voorkeur voor Compello Nieuwe klanten Maatschappelijke rol

resultaat: in de wolken!

the story of compello Storytelling: Slimme mediamix vertelt het verhaal • Interactie en oprechte interesse • De middelen versterken eklaar

Dé cloud specialist van Nederland Coöperatief model Dichtbij, vertrouwd, innovatief Welkom in The Green Valley!

daarom compello • • • •

de oplossing Plan de campagne • Eerst de strategie, dan de campagne • Niet alleen maar wilde ideëencreatie • Gestructureerd en gefaseerd • Crossmediaal!

• De markt in de wolken brengen over cloudsourcing • Kennisniveau verhougen • Angstattitude wegnemen • ‘De Cloud is een nutsvoorziening’

de uitdaging

NederlaNd in de wolken

Infographic voor intern gebruik bij Compello. Dit was tijdens de introdcutie van 'de cloud' binnen het bedrijf.


Voor een boek met alle afstudeerders heb ik een spread moeten maken waarin ik mijzelf presenteerde. Dit is de uiteindelijke spread geworden.

Mijn naam is Robin Vogel en ook ik ben nu afgestudeerd grafisch vormgever. 5 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik een studie als deze zou doen. Tot ik erachter kwam dat er toch wat meer creativiteit in mezelf zat dan ik eigenlijk had gedacht. Toen ik geen motivatie meer had voor de Havo besloot ik me aan te melden. Na de toelatingstest ging het eigenlijk ontzettend snel. De afgelopen 4 jaar zijn voorbij gevlogen en ik heb ontzettend veel geleerd. Niet alleen op het gebied van vormgeven, maar ik ben ook volwassener geworden. Tijdens deze opleiding ben ik op mezelf gaan wonen en heb veel meer verantwoordelijkheden gekregen. En natuurlijk was de opleiding op het Deltion College

22

en met de mede studenten een hele ervaring. Ik heb ontzettend veel nieuwe vrienden gemaakt waarmee we ook allerlei dingen mee hebben beleefd. Zoals natuurlijk de excursie naar Barcelona. Een unieke ervaring om met zo’n groep een reis te maken. De laatste paar maanden wordt er dagelijks aan me gevraagd wat ik na deze studie wil gaan doen. Een hele tijd kon ik er geen antwoord op geven, want ik had werkelijk geen idee wat ik zou willen doen. Een vervolgstudie was het antwoord wat ik 9 van de 10 keer zei. Maar waarin? Het lijkt me leuk om iets anders te doen, zoiets als kunstgeschiedenis. Maar advertising lijkt me ook heel erg leuk. Het enige wat ik eigenlijk

wist, was dat ik er nog niet klaar voor was om fulltime te gaan werken. Na wat surfen op het internet kwam ik een programma tegen wat me zo erg aansprak en heb het besluit genomen om er aan mee te doen. Een tussenjaar. En niet zomaar een tussenjaar, doordat ik een behoorlijk zakcentje heb gespaard heb ik besloten om een jaar te gaan backpacken door AustraliĂŤ en Nieuw-Zeeland. Na deze zomer in Nederland zal ik vertrekken en volgend jaar terug komen, met hopelijk een plan wat ik wil gaan doen met mijn leven.

23

Zelfpromotie


Kerstkaart van Gelder, gebruik gemaakt van kabels om op een slimme manier de doelgroep van de werknemers te bereiken. Deze kerstkaart was een van de opdrachten van 'van Gelder' die ik heb gemaakt tijdens mijn stage periode bij Meindertsma.

Hier is een onderdeel zelfpromotie. Ik heb voor mijzelf het bureau Ruddock opgezet. De benaming is nogal letterlijk te nemen. Het is afgeleid van mijn voornaam, Robin. In het Engels is een Robin een Roodborstje. Een synoniem hiervan is Ruddock. Persoonlijk vind ik Ruddock een stoere naam voor een ontwerpbureau.

www.vangelder.com

Waardebonnen voor de fotostudio bij Vakfotograven Media B.V. ter waarde van ₏ 100,-. Hierbij heb ik voornamelijk Photoshop en InDesign gebruikt. Š

BCE ECB EZB EKT EKP 2012

L00105481787

vakfotografenmediabv vakfotografen media bv vakfotografen mediabv vak fotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv

vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotgrafenmediabvvakfotografenmediabv vakfotografenmediabv vakfotgraf grafen

media bv vakfot grafen bv med mediabv vakfoto grafen media bv vakfot grafen media bv

24

L00105481787

25


Contact Robin Vogel 06-41308064 robin_vogel@live.nl www.robin-vogel.nl

26

Portfolio grafisch  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you