Page 1

Hogeschool Arnhem en Nijmegen ICA - Communicatie Multimedia en Design

DIGITAAL PORTFOLIO Robin van Iersel Studentnr. 468417 Klas C1K


Week 1

INSPIR


RE ME

Bron: http://wallpaperpassion.com/upload/3650/inspire-me-wallpaper.jpg


Opdracht 1.1 Inspiratiekanalen

ISSUU gebruik ik om mijn digitale portfolio naar te uploaden. Pearltrees was optioneel en ik heb er voor gekozen om het toch te gebruiken. Ik vind dat ik met pearltrees gemakkelijk een net overzicht kan maken van interesses of intspiraties. Daarnaast vind ik het prettig dat ik met pearltrees vertakkingen kan maken en zo meer onderwerpen kan toevoegen.


Na onderzoek te hebben gedaan naar verschillende publicatiekanalen om inspiratiebronnen en eigen werk op te posten, heb ik gekozen voor tumblr. Ondanks dat ik nog niet bekend was met dit kanaal, denk ik dat ik me hier het beste op kan uiten. Op tumblr kan je tekst, foto, video, audio, link, citaten en chat delen met de wereld. Daarnaast vind je ook een hoop inspiratie op dit kanaal. Twee vliegen in een klap lijkt mij zo.


Opdracht 1.2 3 portfolio’s

http://www.jamieoliver.com/

http://instagram.com/jamieoliver

https://twitter.com/jamieoliver http://www.youtube.com/jamieoliver


https://www.facebook.com/jamieoliver https://plus.google.com/u/0/+JamieOliver/posts Het eerste portfolio dat ik gekozen heb is dat van Jamie Oliver. De reden hiervoor is dat Jamie Oliver een van de eerste koks was die ik op jonge leeftijd op de televisie zag. Toendertijd werd zijn kookprogramma opgenomen in de schuur in zijn achtertuin. De tuin er omheen was moestuin en hij gebruikte alleen verse producten van zijn eigen tuin en van boeren of teelers in de buurt. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij simpele gerechten maakte die je thuis ook makkelijk op tafel kon zetten. Het heeft me ge誰nspireerd om zelf te leren koken en om vooral uit te proberen en te experimenteren. Daarnaast bewonder ik Jamie Oliver vanwege zijn inzet voor andere doelen, zoals het aanpakken van het ongezonde, vette eten dat op schoolkantines in Engeland wordt geserveerd en zijn campagne tegen McDonalds, omdat het gehakt van de burgers bewerkt wordt met voor de mens schadelijke stoffen. Jamie Oliver is op behoorlijk wat mediakanalen te vinden en laat daar zijn persoonlijke en zakelijke kant zien. En ondanks zijn inmiddels enorme bekendheid, blijft het voor mij wel de Jamie Oliver waarom ik met mijn snufferd voor de televisie zat.

http://pinterest.com/source/jamieoliver.com/


http://www.deadmau5.com/

https://twitter.com/deadmau5

https://www.facebook.com/deadmau5

http:/ /w

https://plus.google.com/+deadmau5/

ww.y outub e.com /us

er/de

adma u5


http://www.flickr.com/photos/deadmau5 Het tweede portfolio dat ik gekozen heb is dat van Joel Zimmerman, beter bekend als Deadmau5 (de vijf wordt uitgesproken als een ‘s’). De reden dat ik heb gekozen voor Joel Zimmerman is niet alleen vanwege de muziek die hij maakt, maar vooral vanwege de manier waarop hij zich op verschillende mediakanalen uit. Zo wordt er op zijn website, youtubekanaal en google+ pagina vooral informatie en promotiemateriaal geplaatst. Dit in tegenstelling tot zijn overige kanalen, waar hij werkelijk waar vanalles plaatst, of dat nu werk of privé betreft, maar vooral veel slap geouwehoer. Wat ik het meest bewonder is dat hij vooral zichzelf blijft. Hij krijgt uiteraard veel positieve reacties, maar ook negatieve. Deadmau5 heeft er lak aan! Ik bewonder het feit dat hij alles kan delen, zonder de negativiteit ooit zat te worden.

http://deadmau5.tumblr.com/


http://w

leycyr ww.mi

/ us.com

https://www.facebook.com/MileyCyru

s Cyru y e l i /M er.com t t i w t :// https

http://instagram.com/mileycyrus


us

Het laatste portfolio dat ik gekozen heb is dat van Miley Cyrus. Hoewel Miley Cyrus ooit begonnen is met de serie ‘Hannah Montana’ op Disney Channel en dit het favoriete programma van mijn jongere zusje was, heb ik haar niet daarom uitgekozen. Ik heb Miley als mijn held uitgekozen vanwege haar huidige ‘attitude’. Thuis grappen wij vaak over de tiranie van Mickey Mouse bij Disney en over dingen zoals de ‘purity ring’. Sinds dat Miley Cyrus geen Hannah Montana meer is, doet ze alles wat Mickey verboden zou hebben. Mijn sympathie voor haar is ontzettend gegroeid nu ze zo losbandig is geworden en ze eigenlijk lak heeft aan wat de wereld van haar vindt. Daarnaast heb ik een lichte voorliefde voor personen die op een goede manier weten te choqueren. Dus.. F*CK YOU MICKEY & TWERK-IT MILEY!! ;)


Opdracht 1.3 Personal DNA

you are a creator Your imagination, confidence, willingness to explore, and appreciation of beauty make you a CREATOR. You are independent, and you enjoy your self-sufficiency. Defying convention, you are very innovative, and you have a vivid imagination. The look of things is important to you, and you have a keen eye for aesthetic beauty in multiple arenas. You have a strong interest in what is new and exciting—and that includes forging ahead with new ideas, not simply discovering what is already out there. Your eagerness to seek new and varied experiences leads you into many different situations. You’re not set on one way of doing things, and you are creative when it comes to finding novel solutions to complex problems. You trust yourself to be innovative and resourceful. Your confidence allows you to take your general awareness and channel it into creativity. You’re not afraid to let your emotions guide you, and you’re generally considerate of others’ feelings as well. You tend to do things on the spur of the moment, not sticking to a set schedule. You have a strong sense of style and value your personal presentation - friends may even seek your style advice from time to time.

If you want to be different: Appreciate the earthly, practical elements of things—there is beauty in form as well. While you are good at thinking abstractly, focusing on details a bit more may help you discover things about the world.


you are benevolent You are a great person to interact with—understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT You don’t mind being in social situations, as you feel comfortable enough with people to be yourself. Your caring nature goes beyond a basic concern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any sort of judgment. You’re a good listener, and even better at offering advice. You’re concerned with others at both an individual and societal level—you sympathize with the plights of troubled groups, and you can care about people you’ve never met. Considering many different perspectives is something at which you excel, and you appreciate that quality in others. Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes. Because of your understanding and patience, you tend to bring out the best in people.

If you want to be different: You spend a lot of time taking care of others, but don’t forget to take care of yourself! Sometimes you can get overcommitted, and when you sacrifice spending time with those close to you, it can make them feel unimportant.

http://www.personaldna.com/report.php?k=wsqXnXVqxpQZZWZ-HO-ADDDA-9f22


Opdracht 1.4 Antwoorden op vragen

Geloof jij in leven

Bron: http://1.bp.blogspot.com/-VQe8010w-h4/UKuIMUMknsI/AAAAAAAAY-


n na de dood..?

Bron: http://thegraphicsfairy.com/wp-content/

http://www.youtubelinknaarhetfilmpje.nl Bron: http://www.hdwallpapersinn.com/wp-content/uploads/2013/03/DSCF0046.jpg


Opdracht 1.5 Mindmap


Bron: http://society6.com/product/Fun-Circles_Print


Opdracht 2.6 Twee transmedia projecten

Meer dan 21.000 jaar in de toekomst, legt het verhaal van EVE Online uit dat de mensheid, na alle rijkdommen van de aarde te hebben opgebruikt vanwege de explosieve bevolkingsgroei, zich koloniseerde in de rest van de Melkweg. Deze uitbreiding leidde op zijn beurt ook weer tot concurrentie en gevechten om de beschikbare middelen net als dit op aarde geschiedde. Alles veranderde echter met de ontdekking van een natuurlijk wormgat dat tot een onbekend sterrenstelsel leidde dat ‘New Eden’ werd genaamd. Tientallen kolonies werden opgericht en er werd een structuur gebouwd om het wormgat te stabiliseren dat de intergalactische kolonies met de rest van de menselijke beschaving overbrugde, een gigantische poort met de naam ‘EVE’. Wanneer het natuurlijke wormgat onverwacht instort, vernietigt het de poort. Afgesneden van de rest van de mensheid en de benodigdheden van de aarde, werden de kolonies van New Eden verlaten, uitgehongerd en losgekoppeld van elkaar. Sommige kolonies stierven in zijn geheel uit. In de loop der millennia zijn de afstammelingen van de kolonisten erin geslaagd om hun eigen samenlevingen weer op te bouwen, maar de herinneringen en kennis van de oorsprong van de mensheid, alsook die van hun eigen aarde en de Melkweg raakten verloren. Vijf grote, aparte samenlevingen kwamen voort uit de koloniën, die elk uitgroeide tot interstellaire ruimtevaart-staat beschavingen. De staten gebaseerd op deze koloniën vormen de vijf grote facties in EVE Online: het Amarr Rijk, de Caldari Staat, de Gallente Federatie, de Minmatar Republiek en de Jupiter Directie.

EVE Online spelers nemen de rol van de ‘capsuleers’ op zich, elite piloten die onsterfelijk zijn gemaakt met behulp van klonen technologie en bewustzijn transfers. Alleen capsuleers waren onsterfelijk, omdat de technologie die nodig is om het bewustzijn te downloaden werd gekoppeld aan een capsule die hen omsluit en in schijndood laat. De capsule is speciaal ontworpen als een interface voor piloten om controle te behouden over het schip waarin zij werd geplaatst. De ontdekking van een speciaal implantaat maakt het mogelijk om een overdracht van bewustzijn te bereiken zonder het gebruik van een capsule, zodat het mogelijk werd om onsterfelijken te creëren die niet piloten waren. Dust 514 spelers nemen de rol van de onsterfelijke grond-soldaten over die, kort nadat de implantatie werd ontdekt, door het leger zijn gemaakt.


De speelomgeving in EVE Online bestaat uit meer dan 5000 sterrenstelsels, alsook 2.500 willekeurig toegankelijke wormgat systemen, die plaatsvindt in het jaar 23.341. De primaire functie van het spel is rond vliegen in ruimteschepen. Spelers van Eve Online kunnen deelnemen aan een aantal in-game beroepen en activiteiten, waaronder de mijnbouw, piraterij, productie, handel, exploratie, en gevechtsvoering. Alle gevechten binnen Dust 514 vinden plaats op planeten die gevonden zijn in het EVE Online universum. Allianties en corporaties van spelers van EVE Online huren Dust 514-spelers in als huurlingen om te vechten voor de controle over planeten, het resultaat van dergelijke gevechten zal de soevereiniteit van de door spelers beheerde politieke machten in EVE Online be誰nvloeden. Wat zijn de mediakanalen die hiervoor gebruikt worden? EVE online is een massively multiplayer online role-playing game die gespeeld wordt op de PC. Dust 514 is een free to play first person shooter game die gespeeld kan worden op de PlayStation 3 (een game console).

Hoe kunnen mensen participeren? EVE online kan men spelen door op https://www.eveonline.com/start/ de volgende stappen te ondernemen: 1. maak een account aan 2. download en installeer de game client op deze manier kun je het spel 14 dagen op proef spelen, daarna kan je het omschakelen in een betaald account. Dust 514 kan je via de PlayStation 3 gratis downloaden in de PlayStation Network (wat de Play Store is voor Android) en vrijblijvend spelen.


Digitaal portfolio Robin van Iersel  

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ICA - Communicatie & Multimedia Design.

Digitaal portfolio Robin van Iersel  

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ICA - Communicatie & Multimedia Design.

Advertisement