Page 1


2

Mijn gegevens


inhoudsopgave

3


4

sensagram opdracht


modelopdracht

5


6

SENSAGRAMMEN


Interactie

7


8

betekenisvolle ervaring


klassikale ervaring

9


10

Kleur en emotie


Kleur en emotie

11


12

fotobijschriften


fotobijschriften

13


Beeldverslag Humanity House

Bezoek 21 september 2012 Robin Heij 0804154 CMD2b


Inhoud Onderdeel Pagina Inleiding 3 Pinemodel 4 Sensagram 5 Wat is het precies? 6 10 kenmerken 8

Mijn montage van de experience: http://www.youtube.com/watch?v=mynYhz7Pp0E


Inleiding Vrijdag 21 september jongstleden heb ik met een klasgenoot, Chris de Ronde, het Humanity House in Den Haag bezocht. Niet exact wetend wat er precies zou afspelen in dit museum.

In de e-mail waarin aangegeven moest worden waar we heen gingen, had ik laten weten dat ik naar Haarlem zou gaan, het Dolhuys. Maar dit is niet doorgegaan, vanwege financiĂŤle redenen. Ik moest het anders in het weekend doen, want reizen alleen al zou 3 uur beslaan, en was lastig om doordeweeks in te plannen. Vandaar de gulden middenweg, het Dolhuys.

Het museum was voor mij strikt onbekend, en ik heb dan ook heel erg moeten worstelen tegen de wil om er meer over te weten te komen. Benieuwd naar mijn bevindingen? Daarover vanaf pagina 6 meer.


Pinemodel

Op de website staan verhalen Grondstof

Het pinemodel kun je helaas wel opvatten op verschillende manieren. Je kunt dingen letterlijk nemen, maar je kunt ook verder dan het gebouw kijken. Grondstof

Wat objecten uit het museum Product

de kennis en de geschiedenis van de gebeurtenissen omtrend het thema.

Product de producten die tentoongesteld zijn, die apart allemaal hun eigen verhaal hebben.

Service is het museum, dat één plek heeft gecrëeerd om het thema te doorlopen.

Het museum en uiteraard hun uitvoering Service

Experience is de interactie met deze dingen, en dat samen een samenhangend verhaal wordt gecrëeerd.

Transformation is dat je na het bezoek je beter kan inleven in de tragische gebeurtenissen in de wereld, en dan met name in de vluchtelingen.

Setting en verhaal Experience

Meer inleving, of zelfs hulp Transformation


Sensagram Geur

Ik heb eigenlijk best een eigenaardig pine-model. Ik geloof namelijk dat Geur en Smaak totaal geen impact heeft op de experience, en daarentegen Gevoel , Geluid en Zien volledig impact heeft. Dit komt omdat er eenmaal niks te ruiken was en ook al helemaal niks te proeven.

Smaak

Gevoel

Gevoel, als in voelen, was er zeker wel. Overal waar je kwam kon je dingen aanraken en je had er verschil in. De vluchtperiode had je oud hout en spleten en gaten in de muren, dat kon je voelen, net als de deuren die er daarna waren. En later kwamen er zelfs objecten bij die later ook nog eens verbrand tentoongesteld waren. Of de mappen. Geluid is er zeker, het ondersteunt de vluchtperiode in het museum en er zijn over mensen aan het woord, of een typemachine die tekeer gaat.

Geluid

Zien

En uiteraard was er veel te zien. Filmpjes, fotos, producten, “peek-holes�.


Wat is het? Ik had eerst geen idee. Oke, Humanity House, dan ga je wel nadenken over bepaalde thema’s. Maar hoe zou het dan worden opgezet. Wat is onze rol in de experience? Nou, Wij waren de experience.

Verlies dit niet! Het is je aanvraag voor een verblijfvergunning.

Verlies dit ook niet. Dit is een formulier waardoor je familieleden je terug kunnen vinden.

We moeten alles achter ons laten. Alles!


Kijken door kiertjes en gaatjes, hopen dat we niet onderschept worden.

In het donker bewegen, want overdag trekt teveel bekijks.

Het is echt niet fijn, ik heb behoefte aan zonlicht!

Verstop je! Verstop je!

IK VLUCHT NU AL ZO LANG, BEN IK NOG WEL IEMAND?

Nog meer gaten


Nog even en ik heb mijn verblijfsvergunning!

Je beginletters vinden, want anders kan je je formulier niet verwerken. Wacht? ZOVEEL MENSEN???

Eindelijk een beetje zekerheid!

ZOVEEL VRAGEN!!


10 KENMERKEN 1. Verhoogde concentratie en focus, alle zintuigen betrokken Misschien niet helemaal, maar ik was wel volledig gefocussed op 1 specifiek thema, vluchten.

8. Gevoel controle te hebben over de situatie Controle is van GEEN sprake. Een vluchteling heeft immers ook geen grip op hun leven, anders was het geen vluchteling.

2. Veranderend tijdsbesef

9. Balans tussen uitdaging en competenties

Misschien ook niet helemaal. Je hebt niet echt het gevoel dat er meer of minder tijd verstrijkt tijdens je bezoek. Maar het bevat aan de andere kant wel weer het vluchten vanuit huis, naar een ander punt en daar een verblijfsvergunning, dus ik zeg ja.

Is lastig te beschrijven. Je hebt wel de feeling dat je een uitdaging aangaat. Als vluchteling een verblijfsvergunning krijgen is het uiteindelijke doel. Je hebt alleen 100% kans van slagen bij het Humanity House.

10. Duidelijk doel

3. Emotioneel betrokken

Ik ben bewuster over vluchteling zijn. Ik ben dat en zo blijkt dat ook bij andermans uitspraken na de experience. Ik weet nu wat er in de hoofden om zou kunnen gaan, van vluchtelingen uit Afrika, of zelfs dichterbij huis, asielzoekers die niet zeker zijn van een vergunning. Wauw, wat een eye-opener.

Uiteraard, het is van nature al een gevoelig onderwerp, en om dan omstandigheden mee te maken die je zelf niet kent, onbeschrijfelijk.

4. Proces is uniek voor individu Het proces is uniek voor ons, omdat wij dit niet hebben emegemaakt en hopelijk ook nooit doen. Maar het is wel zo gestaged dat iedereen dezelfde route afneemt.

5. Direct contact met ‘raw stuff’ Nou, wij kunnen elk moment zeggen: “joe, ik ga weer.” Je bent niet echt aan het vluchten. Je wordt niet echt achtervolgt. Je hebt alleen de feel dat het echt raw stuff is. Ik wil wel zeggen van wel.

6. Omvat een proces van doen en ondergaan Beide, alhoewel doen minder was. Doen was voornamelijk zelf je formulier erin stoppen, en zelf een deur openen ofzo. Ondergaan was het veel meer. Je had bijvoorbeeld geen keuzes echt, je ondergaat de staging.

7. Elementen van spel (flow) Nee, het was geen spel of iets. Je ondergaat de route, waarin je wel bepaalde handelingen met hebben gedaan om verder te gaan.

Is dit dus een experience? Ja, ik denk het wel. Ik ben niet zeker of een experience alle punten moet bevatten, maar ik mag wel zeggen dat het de kenmerken ervan heeft. In de les hebben we uiteraard gehad over een hele hoop dingen omtrend experiences. Ik ben veranderd door het bezoek. En tijdens mijn bezoek heb ik niet zomaar wat feitjes gehoord. Ik heb het gezien, ik heb het gehoord, ik heb het gevoeld, ik heb het ervaren.


product & merk

23


24

huisstijl


logo mix stap 1 en 2

25


26

logo mix stap 3 en 4


logo mix stap 5

27


28

logo mix stap 5


logo mix deel 2

29


30

logo mix deel 2


logo mix deel 2

31


32

conclusie logo mix


huisstijl analyse

33


34

inspiratie en ref lectie

experience_branding_0804154_robinheij  

experience_branding_0804154_robinheij

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you