__MAIN_TEXT__

Page 1

28 DECEMBER 2015

ROBIN NILSSON

Magasinet inför FTCC VEM VINNER?, VEM FÖRSVINNER OCH VEM BRINNER?

UTMANARE MED FRÅGETECKEN HAR MIKKO PENGAR?

MÄSTARTEAMET SATSAR IGEN HONDA IS BACK

VINNARBIL I NYA HÄNDER BERGET I AUDI

FTCC NEWS

FTCC Magasinet inför säsong 17 En ny upplaga av FTCC står för dörren och inför den sjuttonde upplagan är det nu dags för ett nytt FTCC-magasin. I detta nummer tar vi en titt på hur det ser ut inför säsongen och tar tempen hos några av topp-teamen i mästerskapet. Intressanta inblickar hos bland annat Kamm Engineering i deras nya lokaler och ett hemma hos reportage i Jimpas egen container finns i detta numret. FTCC är fortsatt det tightaste “FTCC är fortsatt mästerskapet vi har att erbjuda och inför den nya upplagan så bubblar det det tightaste av optimism i stugorna, FTCC berör och engagerar och när storteamen nu mästerskapet vi involverat sig extra mycket i privatcupen, ja då finns det omöjligt något har att erbjuda och annat än att det kommer att hända grejer i FTCC. Krigsrubriker inför den nya satsningar och stora ord, FTCC är tillbaka för att stanna återigen. Namn upplagan så som Plusmenu, Iljik, Comor och SaxemyrJr ja redan där känner man att bubblar det av det luktar krig kaos och kalabalik redan inför premiären. optimism”

!1


28 DECEMBER 2015

ROBIN NILSSON

FTCC Säsong 17 all-info! Inför den nya säsongen så har det införts en rad nyheter för att utveckla mästerskapet ytterligare några steg. Några av nyheterna inför säsongen är #Samtliga förare skall ha skype för ljudsamtal en nyhet för att slippa spelets kraftiga ljudbuggar i online läge.

#Super-pole kval till race-1 sen direkt till race för ett bättre flyt i tävlingen efter kvalificeringen, mer race mindre kval.

#Startpositionen i race -2 baseras på varvtid i race-1 spelet sorterar ut varvtiderna och minskar tiden mellan racen för förarna.

#Skador på simulation-damage viktig nyhet för att förarna ska hålla sig mer i skinnet för mer clean racing.

Nytt upplägg och struktur inför s17 Nyheterna bidrar till ett mer strukturerat FTCC och räkna med att många av byggarna från säsong 16 är åtgärdade inför den nya säsongen. Det nya race-upplägget bådar för smidigare tävlingar och lotteriet via både super-pole kvalificeringen och varvtiderna till race-2 kommer att bli spännande att följa. Poängskalan är även den ny och topp-10 i varje race kommer nu att slåss om poängen i mästerskapet.

Kalender Premiär 10 Januari Brands Hatch GP Deltävling två 17 Januari Yas Marina South- Nattrace Deltävling tre 24 Januari Prag short reverse Deltävling fyra 7 Februari Hockenheim National Deltävling fem 14 Februari Sonoma Short Deltävling sex 24 Februari, Final! Silverstone National !2


28 DECEMBER 2015

ROBIN NILSSON

Hemma hos Jimpa Vi besöker Jimpa42 i hans hem/garage i Sköllersta, FTCC:s mest kända Container där planer smids för en privatcupsseger i säsong 17.

Det är i Närke utanför metropolen Sköllersta som Jimpa42 smider sina planer, en lyxig tvåvånings container är hans hem och när FTCC-news dyker upp bjuds det på både bulle och mazarin från det hembakta köket. Det är inget tvivel om att Jimpa lever och andas racing, då grannens utsläpp från garaget leder rakt in i kökets ventilation.


Efter några minuter i den inrökta containern så går diskussionen varm, Jimpa har satt upp ribban högt i privatcupen och skyr inga medel för att ta sig till toppen. - Om det så krävs så är jag inte rädd för att knuffa på någon speciellt inte Iljik eller Mikko, jag menar en Vettel kopia och en Norrman ska inte vara något hinder på vägen för mig, säger Jimpa och häver i sig en monster. BMW 125 är tävlingsredskapet för säsongen och under race-veckorna så är det monsieur Ronnie Brandt och Esbjörn Trivselglapp som står för markservicen av bilen. Kan detta blir ett framgångsrecept på vägen fram i privatcupen under säsong 17 tro?.

!3


28 DECEMBER 2015

ROBIN NILSSON

Högkvarter i solens sken är nytt hos Kamm Engineering som storsatsar återigen


I solgasset på den spanska östkusten så träffar vi Kamm Engineerings VD Robin Nilsson inför den nya säsongen, avtalet med Honda är påskrivet och klart och förväntningarna på teamet är högre än någonsin. Hur ser då vardagen ut för FTCC:s just nu starkaste team. Teamet driver två Honda-bilar i FTCC åt Kamaxeln92 och regerande mästaren Plusmenu och driftar även de båda fjolårsbilarna åt Berget1337 och RichardEdberg. Steget från Honda till Audi kan tyckas långt men teamet är redo för att motsvara förväntningarna som är högt ställda inför säsongen. -FTCC är ett starkt varumärke och vi är med för att vinna, komma tvåa kan något annat team utan ambitioner gärna få göra”, säger Kamaxeln92 inför den sjuttonde upplagan av FTCC. “FTCC är ett starkt varumärke och vi är med för att vinna, komma tvåa kan något annat team utan ambitioner gärna få göra” Teamets starkaste konkurrenter har inför säsongen som vanligt laddat upp hårt men inför säsong sjutton så är Kamm Engineering först ut Teamet var tidigt ute med testerna på den nya Hondan och med Plusmenu bakom ratten så genomfördes ett diger testschema där bilens alla funktioner trimmades in efter teamets önskemål. Räkna med att Kamm Engineering kommer att vara i toppen av mästerskapet även nästa säsong, men kampen om titeln lär inte bli någon dans på rosor. !4


28 DECEMBER 2015

ROBIN NILSSON

ALLA JAGAR PLUSMENU!

Plusmenu Regerande mästare och den som har den hetaste formkurvan för stunden, snabb och gör väldigt få misstag. Fältets just nu mest meriterade och snabbaste förare sett till senaste prestationerna.

Kamaxeln92 Mästaren från säsong-6 har kommit igång ordentligt och utmanade Plusmenu. Nu tar han upp kampen igen och hittar Kamaxeln jämnheten så kan han bli en titelkandidat till säsong-17

Comor Rutinerad och ständigt i toppen, får Comor ordning på motivationen så är han ett stort hot till titeln. FTCC behöver en Comor i högform och frågan är om det inte är dags att fylla på prisskåpet igen.

Att vara regerande mästare i FTCC är alltid en extra press. Att vara den alla jagar inför den nya säsongen är ett uppdrag som SKC Plusmenu nu återigen får ta på sig. Främsta hotet kommer inifrån det egna teamet med Kamaxeln92 i spetsen, Kammen utmanade länge under säsongen och när tabellen summerades så skiljde det endast sex poäng förarna emellan. Det andra hotet är den rutinerade Comor som föll tillbaka efter en nollpoängare i slutet av säsongen. Comors tempo i inledningen var i en form från fornstora dagar och frågan är om inte han kan vara ordentligt revanschsugen inför den sjuttonde säsongen.

I startfältet finns även starka kort och tidigare mästare såsom, Iljik och rutinerade ess såsom SaxemyrJr och LotusOmega. Men för att dessa herrar ska ge sig in i fighten ordentligt så saknas det nog tyvärr både förberedelser och motivation för att jaga de tre i toppen. Motivation finns däremot hos ThomasWberg som under säsong-16 hos Joenspeed verkligen hittade tempot, tyvärr har Wberg några svackor i sitt sätt att racea, men får han bara ordning på humöret och rutinen så kan även Wberg bli att räkna med när vi summerar ihop den sjuttonde säsongen. Håll även ögonen på vindsnabbe, Richard Edberg som tog kliv i sin utveckling med BMW-teamet under säsong-16. Edbergs planer för säsong-17 ser ruggigt intressanta ut. FTCC startfältet blir garanterat sevärt även denna säsong. !5


28 DECEMBER 2015

ROBIN NILSSON

Privatcupen i fokus!

Berget Skåningen sitter i en vinnarbil från Kamm Engineering. Borde kunna bli riktigt vass ju längre säsongen leder, frågetecken dock för hur många deltävlingar han kommer att starta i under året. Men är Berget med i hela serien då finns det möjligheter för åtminstone en pallplats i den privata totaltabellen för Skåningen.

Jimpa42 Tvåan från förra säsongen är nu tillbaka med sin BMW igen, tränat stenhårt och får rutinerad hjälp och bra stöd från toppförare i serien. Ett riktigt wild-card. Får Jimpa ordning på motivationen och humöret då blir han farlig.

iiMikko Det på förhand stora utropstecknet, varit riktigt vass på träningarna och verkar ha hittat formen. Bra uppbackning i sin nya Toyota och Mikko siktar oerhört högt inför säsongen, kan vara dags för en titel för norrmannen.

Privatcupen inom FTCC har alltid varit en spännande ingrediens i mästerskapet. Efter förra säsongen så har flera privatister nu tagit sig i kragen och kommer att satsa stenhårt på den åtråvärda titeln. Redan från start så har Berget, Jimpa och Mikko anslutit till serien och med välpreparerade bilar och team så siktar alla tre nu mot stjärnorna, lägg då till rutinerade namn som Dodsmange och Alen i handlingarna så skapas ett ganska intressant utgångsläge för den täta privatcupen. Storteamen i FTCC har adopterat privatcupen i sina hjärtan och till säsong 17 så har både Kamm Engineering och Joenspeed lagt mycket energi för att hjälpa privatåkarna till framgångar, Comor har gett helhjärtad hjälp till Dodsmange och AMG Petronas teamet redan under säsong-16 och fortsätter med sitt engagemang även i den nya säsongen. Kamm Engineering har inför säsong-17 tagit på sig att driva sina tidigare Audi-bilar i FTCC bland annat åt Berget i privatcupen, teamet ger även Mikkos Toyota satsning en del support och när vi pratade med teamets VD Kamaxeln92 så var han tydlig med hur viktig privatcupen är för FTCC. “Att ha en stark privatcup är ett måste för en serie som FTCC, annars får vi aldrig den bredd eller topp som mästerskapet behöver, privatisterna är oerhört viktiga för mästerskapets framtid” Privatcupens utveckling för säsong-17 ser alltså väldigt stark ut, men för att mästerskapet ska överleva så behövs en fortsatt bredd även här, så till alla intressenter. Nu är det dags att ni vaknar till och ansluter till FTCC-serien. Hjälp finns att tillgå från rutinerade chaufförer och mästerskapet ser väldigt spännande ut med det nya raceupplägget. Så välkomna till FTCC alla gamla och nya privatförare, ni behövs för seriens utveckling!.

!6

Profile for RobinNilsson

Ftcc News  

the official magazine for the virtual Xbox One FTCC championship

Ftcc News  

the official magazine for the virtual Xbox One FTCC championship

Advertisement