Page 1

Noobz “Hoe word ik een pro” editie

Hardware Tips

What to get and what to leave behind.

Exclusief! een intervieuw met Dendi


Index Choose Wisely - bladzijde 3 Een inleiding tot Dota 2. Maak jij de goede keuze?

The Map - bladzijde 4 en 5

Leer de kaart hier uit je hoofd. Totdat je deze net zo goed kent als de weg naar je computer

All your heroes are belong to us - bladzijde 6 en 7

Hier maak je kennis met een aantal van de heroes van Dota 2.

Before and After bladzijde 8

Dota 2 is natuurlijk niet voor niets nummer 2. Waar komt dit ingewikkelde spel toch vandaan?

The right gear for the right job - bladzijde 9

Een goede gamer heeft natuurlijk ook goede gear nodig. Deze kun je vinden op deze hardware pagina

Dendilicious - bladzijde 10 en 11

Een interview met de meest bekende en misschien wel de beste dota speler in de wereld: Dendi!

2


Choose Wisely Je strompelt zo snel je kunt tussen de bomen door, om zo het zicht van de vijand te verbreken. Je hoort dat de reuze Orc en de man, die ondertussen in een wolf is veranderd, al achter je aan sprinten om je nog meer klappen te verkopen. Je vraagt je af hoe je in deze benarde situatie ben geraakt, maar je zoekt vooral naar een overleving techniek. Terwijl je weg sprint en je Health Potion achterover slaat bekijk je de kaart om te kijken waar je teamgenoten en vijanden zijn. Je staat zelf aan het top van de kaart, in het midden staat een team lid die jou zou kunnen assisteren in dit gevecht, degene waar hij tegen hoort te vechten is overigens niet te zien en kan overal rondhangen. Ondertussen komen de orc en de wolf dichterbij, je voelt je hart in je keel kloppen. Je moet nu een keuze maken, de goede keuze.

VECHT

Door behulp van je Health Potion ben je alweer wat meer op kracht gekomen. Je besluit om te keren om de vijand eens een koekje van eigen deeg te geven. Een reuze orc en een weerwolf, wat kunnen jou die nu maken? Transformeren in een draak dat kan je! Je heet niet voor niets “Dragon Knight”. Wie kan er nu weer een vuurspuwende draak aan? Je schiet in je transformatie en al voor je draken ogen het licht zien hoor je een wolvengehuil vanuit de bosjes komen. Je snelt de bossen in en komt daar de weerwolf genaamd “Lycan” en de Orc genaamd “Alchemist” tegen. Je voelt gelijk een ontploffing boven je hoofd, een Chemise reactie heeft er voor gezorgd dat je een tijdje niets meer kunt. Je ziet dat de Alchemist opeens nog groter en paars gekleurd word. Hij grijpt je bij je vleugels en rukt deze van je lichaam terwijl Lycan boven op je springt en zijn vlijmscherpe nagels in je nek zet. Alles word langzaam zwart en het laatste wat je nog hoort is: “FIRST BLOOD”.

OF

VLUCHT

Je besluit naar je team lid te sprinten, je zet het op een lopen tussen de bomen door de trappen af, zo de rivier in. Al roepend om hulp, in de hoop dat je team lid naar je toe zal snellen en je ondersteuning zal bieden. Je rent de hoek om en kijkt recht in de ogen van een blauw half paard, half demon, genaamd “Night Stalker”. Hij glimlacht gemeen jou kant op en geeft je een harde rechtse. Je ziet dat achter Night Stalker je team genoot aan komt snellen om je te redden. Opeens voel je iets hards op je hoofd kapot vallen, een Chemische reactie is rondom je heen ontploft en je kunt voor een aantal seconden niets doen. “FIRST BLOOD” klinkt het opeens hard. Je team genoot die jou in dit gevecht is gevolgd ligt onbeweeglijk op de grond terwijl Night Stalker het overgebleven goud uit zijn zakken steelt. Opeens voel je 10 vlijmscherpe degens in je rug worden gestoken. Het zijn de nagels van de Wolf die onder de naam “Lycan” speelt. Alles word langzaam zwart, je valt op je knieeen en het laatste dat je ziet zijn de 3 vijhanden, “Alchemist” de Orc, “Night Stalker” het demon en “Lycan” de weerwolf.

Het Maakt niet uit welke keuze je maakt. Je zat toch wel fout. Het was niet zo zeer het feit dat je ging vluchten maar meer het feit waarom je moest vluchten. Stond je op de verkeerde positie, probeerdje je 2 man in je eentje aan te pakken en te laten zien hoe goed je wel niet bent in op je toetsenbord rammen? Hoe dan ook je zat verkeerd en maakte de verkeerde keuze. Onacceptabel in Defence of the Ancients. een spel waarin de juiste keuze het spel maakt. Wil je je skills verbeteren, lees dan vooral dit blad volledig uit. Het staat vol met uitleg over hoe je een betere dota speler zal worden.

3


The Map

The Map. De kaart, jou slagveld, tenminste als je het goed aan pakt. Je moet ten alletijde weten waar de vijhand zich zou kunnen bevinden. Elke seconde dat een vijhand niet zichbaar is op de kaart zou hij of zij dichterbij kunnen komen om je van achter te bespringen met een verassings aanval waardoor je je zuurverdiende geld verliest. Om dit te kunnen vermeiden moet je eerst een aantal dingen weten over de kaart. In dit artikel zullen wij jou “Map Knowledge” zo boosten dat je altijd door zal hebben wat de volgende stap zou moeten zijn om je vijhand een kopje kleiner te kunnen maken.

Basis vaardigheden

Om te beginnen moet je snappen wat je aan het doen bent. Defence of the Ancients heeft 1 hoofd doel: Stamp de Acient (het middenpunt) in de basis van de tegenstander kapot, voordat zij dit bij die van jou doen. Dit gaat door middel van tactiek en het maken van de juiste keuzes. Het eerste wat je zult moeten doen is het kiezen van je “Hero”. Welke Hero je kies is helemaal afhankelijk van wat jou team en het team van de tegenpartij kiest. Op pagina 6 en 7 zullen we verder ingaan op de verschillende soorten Heroes. Nadat je een Hero hebt uitgezocht zul je in de juiste “Lane”moeten gaan staan. Een lane is een hoofdweg in het spel, waarover monsters lopen die “creeps” genoemd worden (op de foto met rode lijnen weergegeven). Daarnaast heb je nog de Jungle, dit is alles tussen de lanes in. Ook de jungle zit vol met monsters. Deze monsters kun je op verschillende manieren gebruiken, maar hier zullen we later verder op ingaan. Naast de Jungle en de Lanes spelen de Shops ook nog een belangerijke rol in het spel. De shops zijn winkeliers die jou upgrades aanbieden. Deze items zijn alleen niet gratis, het zal je goudstukken kosten, ookwel Gold genoemd. Hoe je dit verkrijgt word ook verder in dit artikel besproken. Als laatste heb je nog the River. Dit is de Rivier die de Dire van de Radiance (de 2 facties) scheidt. Ook hier moet rekening mee worden gehouden. Waarom? Ook dat kun je verder in dit artikel lezen.

Lanes

Het correct kiezen van de lanes is een van de belangerijkere dingen in Dota. Je moet er namelijk voor zorgen dat jou creeps het beter zullen doen dan de creeps van de tegenstanders in dezelfde lane. Je hebt 3 lanes als basislanes. Top, Middle en Bottom. Boven, Midden en Onder. De meest voorkomende combinatie van lane-picks is als volgt: 2 mensen op Top-Lane, 1 iemand op Middle-Lane en 2 mensen op Bottom-Lane. Met deze formatie ga je de tegenstanders te lijf. Alleen creeps en Enemy Heroes zijn niet het enige wat zich in deze lanes gaat bevinden. In elke lane staan 3 Towers. Dit zijn torens die met magie vuurballen op vijhanden schieten die te dicht in de buurt komen, dit zijn zowel de creeps als heroes. Een toren zorgt er dus voor dat je als hero een plek hebt om te schuilen als de vijhand probeert aan te vallen. De doelstelling van je lane is om er voor te zorgen dat je zo snel mogenlijk deze torens van de tegenpartij omhakt. Dit doe je door je creeps te positioneren met 2 technieken: “Pushing” en “Pulling”. Pushen is het constant aanvallen van de creeps van de tegenstanders, zodat deze dood zullen gaan voordat die van jou dat doen. Hierdoor zullen de creeps verder door kunnen lopen en de tower voor je kapot kunnen slapen. Je hebt ook nog pullen. Als je het gevoel hebt dat jij en je creeps te ver van de toren verweiderd zijn en je bang bent om in stukjes gehakt te

4

worden, kan je pullen. Dit is het pakken van monsters uit de jungle en deze jou Creeps in de lane aan laten vallen. Hierdoor zullen de creeps in jou lane niet meteen door kunnen lopen en moeten ze eerst de monsters uit de jungle bevechten. Op deze manier probeer je je lane zo goed mogenlijk te sturen om vervolgens alle towers in kleine stukjes te slaan en hun Ancient te bereiken.

“Got my mind on my money, and my money on my mind”

Gold. Dé eenheid waarin in DotA mee betaald word. In DotA staat een grote voorsprong in gold bijna altijd gelijk aan het winnen of verliezen van een game. Hoe meer gold je hebt, hoe sterker je word. Nu vraag je je af, goud maakt me sterker? Nee. Niet direct. Je zult in de shops je gold in moeten ruilen voor Items. Dit zijn kledingstukken of wapens die jou sterker maken. Hoe duurder het item, hoe sterker je zult worden. Tenminste, als je de juiste items koopt en ze op je juiste manier gebruikt. Hoe de shops in elkaar zitten kun je verder op in dit blad lezen. Elke held begint met 603 gold in het begin van het spel. Maar alleen hier kan je je niet mee redden. Het gaat hier vooral om het verkijgen van het goud. Hoe gaat dit zo snel en effectief mogelijk?

“Het kan er voor zorgen dat je opeens van een mogelijke winnaar naar een noobish loser gaat. “ Er zijn 5 manieren hoe je geld zult kunnen verkrijgen. 1. Auto-loot. Elke hero in DotA zal elke 4 seconden 5 gold krijgen, zonder hier ook maar iets voor te hoeven doen, Luxe! 2. Last Hitting. Als jij degene bent die de creeps in de lanes of de monsters in de jungle de laatste klap verkoopt zul je extra gold ontvangen. 3. Heroes vermoorden. Voor het vermoorden van Heroes zul je dik in de prijzen vallen. Voor het killen van een Enemy Hero kun je tussen de 209 en de 825 gold vangen. Dit verdiend dus uitermate goed. 4. Het slopen van towers. Als je de tower van de enemy neermaait zal iedereen in je team 200 gold ontvangen. Echter als je de laatste klap uitdeelt op de tower zal dit je nog eens een bonus tussen den 452 en de 620 gold opleveren. 5. Roshan. Dit is een groot beest verstopt in een hol bij de River. Dit beest zal ieder lid in je team 200 gold geven en hij zal ook een item droppen genaamd: “The Aegis of the Immortal”. Met dit item zul je als je dood gaat in het spel, gelijk herreizen van je graf met je volledige levens, klaar om te vechten. Dit item word vaak gezien als een “Game Turner”. Het kan er voor zorgen dat je opeens van een


The Map - De plek waar het allemaal gebeurt. Niemand ontkomt er aan. De rivier zal rood zijn aan het eind van elke match.

mogelijke winnaar naar een noobish loser gaat. Gun jij jou tegenstander dit plezier? Nee. Naast geld krijgen kun je ook geld verliezen. Als je dood gaat zal je het geld dat je tegenstander voor die kill zal ontvangen, kwijtraken. Met doodgaan geef je de tegenstander niet alleen gold, maar jij zal er ook hard op achteruit gaan.

Gankbang

De River is vooral in het begin van het spel iets waar je goed op moet letten. Het is namelijk de slagader van de kaart. Er zal vooral via deze weg gegankt gaan worden. Ganken is het bespringen van een Hero op een lane terwijl je van een andere lane af komt. Dit word vooral gedaan door de middelste speler. Je moet dus goed op je kaart

kijken of de middelste tegenstander nog wel in zijn lane staat. Zo niet, dan zou hij heel goed ergens de rivier op komen rennen of zich verstoppen in de bosjes om je te bespringen wanneer je dat niet verwacht. Buiten dit is de River ook nog een plek voor Runes. Runes zijn tijdelijke power-ups die elke 2 minuten spawnen. Ze spawnen tussen top en middle lane of tussen bottom en middle lane, dit is totaal willekeurig en dus lastig te gebruiken. Deze runes geven upgrades zoals: Double Damage, waardoor je 2 keer zoveel damage doet, Haste, waardoor je opeens heel snel kan rennen, Regen, waardoor je weer volledig levend zal worden en Invisibilty, waardoor je onzichtbaar word. Dit is allemaal maar voor even, dus gebruik ze goed! Deze runes zullen ganken een stuk makkelijker

5


“All your heroes De juiste hero kiezen is een van de belangerijkste dingen in het gehele spel. Je maakt deze keuze op basis van wat je kunt, wat je in het spel voor een rol wil vervullen, wat je eigen team voor heroes kiest,wat de tegenpartij van plan zou kunnen zijn en de heroes die de vijhand kiest. Dit is dus best wel een ingewikkelde keuze. Voordat je deze keuze kan maken moet je eerst al de 101 heroes, en hun verschillende vaardigheden kunnen dromen. Kun je dit? Dat zul je de goede keuze kunnen maken.

Sven

Schiet je magische handschoen naar een enemy hero. hierdoor zal hij zijn medespelers die in de buurt zijn gestunned worden. Range: 600 Stun: 2 seconden Radius:225 Damage: 100/175/250/325 Sven haalt uit met zijn grote zwaard. Hij zal hierdoor alles om zich heen raken. Radius:300 Cleave Damage: 20%/35%/50%/65%

Sven laat zijn warcry horen. Waardoor al zijn team genoten een boost krijgen. Duration: 600 Bonus movement speed: 12% Radius:900 Bonus Armour: 4/8/12/16

Sven gebruikt al zijn opgespaarde kracht. Hierdoor zal hij tijdelijk veel sterker zijn. Duration: 25 seconden Bonus damage: 100%/150%/200%

Alchemist gooit zuur op de grond. Dit zuur zal kleine damage doen en de armor van de tegenstanders die er op staan verminderen. Range: 900 Radius:625 Duration: 16 seconden Damage: 14/20/26/32 Armor Reduction: 3/4/5/6

Alchemist

Alchemist maakt een stun-potion. Na 5 seconden is deze op zijn sterkst. Na 7 seconden zal hij ontploffen in de handen van de Alchemist. Range: 725 Maximum stun: 1.75/2.5/3.25/4 Maximum damage: 150/220/290/360 Alchemist krijgt bonus gold voor het vermoorden van creeps. Bonus gold per moord: 1/2/3/4 Basis bonus gold: 4/6/8/10 Alchemist krijgt een chemische woede aanval. Hierdoor worden al zijn krachten versterkt. Bonus aanval snelheid: 1.4/1.2/1 Bonus Levens: 300/600/900 Bonus loop snelheid: 30/40/60

6


are belong to us” Natuurlijk zal je na het lezen van dit artiekel nog niet meteen kunnen spelen met je gekozen hero. Om één hero goed onder de knie te krijgen moet je veel meer doen dan eventjes lezen waar een hero toe in staat is. Ook zijn de heroes van je teamgenoten van belang. Niet alleen die van jou. Deze moeten namelijk een synergie vormen om samen de vijand in kleine stukjes te hakken. Dat zul je echt niet alleen kunnen

Bounty gooit een dodelijke shuriken naar een vijand. Range: 650 Damage: 100/200/250/325

Bounty

Bounty plant zijn volgende aanval, hierdoor zal hij veel meer damage doen. Movement slow: 25% Attackspeed slow: 15% Critical Damage: 150%/175%/200%/225%

Bounty word ontzichbaar en zal zich hierdoor sneller kunnen verplaatsen. Wanneer hij aanvalt word hij weer zichtbaar en zal meer damage doen. Duration: 15/20/25/30 Bonus damage: 30/60/90/120 Volgt een vijhand en zal hem overal op de map kunnen zien. Als bounty de vijhand vermoord, krijgt hij extra gold. Range: 900 Bonus gold: 150/200/250

Shadow Shaman schiet stroom op een vijand af en doet hiermee damage. Range: 600 Damage: 140/200/260/320

Shadow Shaman

Shadow Shaman veranderd een vijand in een kip, waardoor de vijand niet kan aanvallen. Range: 725 Maximum stun: 1.75/2.5/3.25/4 Maximum damage: 150/220/290/360 Bind een vijand vast met een hoge lading aan stroom. Hierdoor kan de vijand niet bewegen of aanvallen. Range: 400 Duration: 2,5/3,25/4/4,75 Shadow Shaman roept 8 slangen op die vuur spuwen op vijanden die in de buurt komen. Range: 600 Duration: 45 Damage: 43/58/73

7


Before and After Dota 2 stamt af van Dota. Dota was vroeger een modificatie voor Warcraft 3. Een real time strategy game van Blizzard. Uit warcraft 3 kwamen nog meer succesvolle games zoals Realtime Towerdefence en World of Warcraft. De modificatie Dota is gemaakt door Icefrog. Deze mod werd uiteindelijk zo extreem populair dat het een game op zich is geworden. Dota werd vroeger door miljoenen spelers gespeeld. Ook nu is dat niet anders, Dota 2 is nog niet eens officieel gereleaset en toch heeft het spel al 3,5 miljoen unieke spelers per maand! Een flink succes voor een spel dat nog niet eens officieel te verkrijgen is. Dota is dus gemaakt door Blizzard, terwijl Dota 2 gemaakt is door Valve. Dit zijn twee verschillende studio’s. Dat is een grote reden waarom er stiekem toch flink wat aanpassingen zijn gedaan aan het spel. Zowel om het spel beter gebalanceerd te krijgen als het feit dat het woord “Copyright” erg gevoelig ligt bij Blizzard. Blizzard is een bedrijf dat graag overal zo veel mogelijk munten vandaan tovert. Hierdoor zijn namen van heroes aangepast, wat weer veel onduidelijkheid wekt tussen oude en nieuwe generatie Dota spelers. Hiernaast zijn een aantal van de nieuwe dota heroes (uit dota 2)tegenover de oude dota heroes (uit dota) gezet. Het verschil is zeker aanwezig maar niet altijd even groot. Door het gebruik van een vele betere engine ziet en voelt Dota 2 een stuk frisser dan zijn voorganger. Dit is sommige hardcore Dota fans een nadeel. Dingen zoals “Dota is te makkelijk geworden” kom je veel tegen op forums. Maar om dat te besluiten is niet aan hun, maar aan jezelf. Ga vooral eens terug naar de oude Dota, want ook deze word internationaal nog steeds veel gespeeld

8


The right gear for the right job DX200lazer

De muis als het gaat om handligging, grip en snelheid. Nooit meer een missclick als je dit beest in je handen hebt. Hij heeft 5 optische lazers die je richting met extreme preciesie aflezen. Daarnaast kan je de muis zelf vullen met gewichtjes en daarnaast de snelheid op de muis nog afstellen, zodat je altijd de juiste snelheid tepakken hebt. Voor een Hardcore Gamer is deze muis een MUST HAVE.

G19 Logitech

Een mechanisch toetsenbord die tot 500apm (Actions Per Minute) aan kan. Ultiem voor ragen en button spammen. Met de extra Sidekeys kan je ook nog macro’s opzetten om het inelkaar timmeren van je tegenstander een stukje makkelijker te maken. Boven op het toetsenbord zit ook nog een klein beeldschermpje dat je alles zal vertellen over hoe het met jou en met je teamleden gaat. Vanaf nu zul je dus nooit meer iets over het hoofd zien!

Neatset2000

Altijd maar problemen met het horen waar je vijhand vandaan komt. Is het nu achter of voor? Met de Neatset2000 niet meer! door de 5 speakers per oor kan je heel precies luisteren naar waar de vijhand vandaan komt. Soundwhore de vijand tot aan frustratie toe, terwijl je je eigen teamleden kunt horen lachen. Bij deze headset zit natuurlijk ook een microfoon ingebouwd zodat je ten alle tijde met je teamleden in contact can staan. Communication is key!

9


Dendilicious Hallo Dendi, Alvast bedankt voor dit interview. Geen dank! Jullie bedankt voor deze kans om in jullie eerste editie te staan! Vertel eens kort iets over jezelf. Ik ben Denil, Maar ik word vaker Dendi genoemd. Ik ben 22 jaar en woon en studeer in Oekraine. Buiten een student ben ik ook een Professionele Dota 2 speler. Ik speel bij het team Na’Vi. Samen met XBOCT, Puppey, Funn1k en Kuroky. Vroeger zat je in een team samen met XBOCT, Puppey, LightofHeaven en Ars-Art. Hoe bevalt de nieuwe line-up? Goed, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Het is altijd jammer om goede vrienden je eigen team te zien verlaten, maar zo gaat dat. Een Team is iets dynamisch, het leeft. We hadden LightofHeaven in 2011 opgekocht van Moscow5 en nu is hij verder geruild naar Team Empire. Allebei sterke teams en ik hoop ook zeker dat hij er ver mee komt. In 2011 hebben jullie de eerste editie van The International gewonnen in Keulen, Duitsland. Hier zijn jullie met 1,000,000 dollar naar huis gegaan. Wat hebben jullie met het geld gedaan? Sommigen hebben het geld geïnvesteerd in bedrijven, sommigen hebben er een auto en een appartement van gekocht. Ik niet, ik betaal mijn studie er van. Iedereen geeft zijn geld grotendeels gelijk uit aan “volwassenen speelgoed”. Waarom doe jij dit niet? Esports is iets wat nog relatief klein is. Je kunt niet zeker zijn van het feit dat je hier je hele leven mee door kan gaan, dat is riskant. Ik wil gewoon studeren en een diploma halen zodat als Esports niet meer zal werken voor mij dat ik toch een opleiding heb gehad en door kan gaan met leven. Waarom denk je dat Esports je nog niet genoeg kansen biedt om er je baan van te maken? Je kunt jaarlijks miljoenen verdienen. Je kunt inderdaad, als je goed genoeg bent, als team een aantal miljoen per jaar maken. Maar je hebt geen zekerheid. Je weet niet of je de volgende wedstrijd gaat winnen. Je weet niet of je überhaupt in de prijzen zal vallen. Als je dat wel doet is het natuurlijk meteen jackpot. Voorderest is de markt er nog niet rijp voor. In China bijvoorbeeld is het al wel heel groots. Daar worden de gamers behandeld als de voetballers hier in Europa. Er gaat daar veel meer geld om in de game-industrie en Esports dan hier in Europa of Amerika. Maar jullie hebben ook een hele hoop sponsors. Zorgen deze er niet voor dat jullie van jullie hobby een baan kunnen maken? We hebben inderdaad een hele hoop sponsors die ons veel geld toesteken. Dit gebeurt echter alleen op dagen dat we wedstrijden spelen en persconferenties houden. We krijgen ook van onze sponsors meer geld als we winnen dan als we verliezen. Wat mij vrij logisch lijkt. Als wij verliezen zal het merk kans hebben dat het een negatief imago krijgt. Dit motiveert ons ook weer om extra hard te trainen.

10

Wat vind je op dit moment de beste spelers in Europa? En zou je daar ook graag mee in een team willen zitten? Je kan niet zo zeer op de spelers kijken. Natuurlijk zijn de spelers ook belangrijk. Maar wat een team echt goed maakt is de onderlinge communicatie. Het spel leer je best snel. Na een uur of 40-50 zul je al merken dat je snapt wat er moet gebeuren en dat je beter door hebt wat er wanneer moet gebeuren. Na een uur of 400-500 zul je echt goed beginnen te worden. Een aantal dingen heb geperfectioneerd en een goede speler beginnen te worden. Dit is dus niet heel lastig, zolang je er maar tijd in stopt. De chemie die een team nodig heeft is echter niet zomaar aan te leren. Dit is een combinatie tussen vriendschap, communicatie vaardigheden en het hebben van een goede leider waar je naar durft te luisteren en durft te volgen. Maar er zijn genoeg teams waar ik mee speel. Team zoals Mouz en Empire speel ik vaker potjes mee. Om eens even lekker te pubstompen. Hoe zit het met XBOCT. Veel fans vinden dat hij onder de maat speelt en dat hij domme fouten maakt. Wat vind jij hier van? XBOCT is niet dom, hij is gewoon een troll. Hij vind het leuk om de vijand de hele game lang op te jagen door ze te laten schrikken. Vaak met succes, soms echter staan er 3-4 tegenspelers om hem heen om hem een kopje kleiner te maken. Buiten dit is hij gewoon erg gefocust. Als hij vind dat hij iemand kan vermoorden, dan springt hij er boven op. Hij trekt zich niet snel terug als het allemaal niet gaat zoals hij dacht. Hierdoor is hij zeker vaak dood gegaan. Maar hij heeft hier ook zeker hele spectaculaire kills door gekregen en ons een stapje voor gezet op de tegenpartij. Wat verwachten jullie van The International 3? Zijn jullie van plan om weer met de jackpot naar huis te gaan en dit keer in plaats van 1,000,000 dollar een dikke 2,200,000 dollar op je spaar rekening te kunnen zetten? We verwachten dat we ver zullen komen. Als we genoeg trainen is er zeker een grote kans dat we zullen winnen. Maar zeker weten doe je het nooit. Er zijn een hele hoop goede teams op dit moment. Zeker teams zoals The Alliance, LGD.international en IG zij teams waar we voor uit moeten kijken. Maar we zullen alles geven om deze prijs te winnen! Bedankt voor dit interview! Wil je nog iets kwijt aan de lezers? Blijf oefenen. Veel oefenen. Kijk ook veel naar wedstrijden van professionals, hier leer je toch het meest van.

Win een meet and greet! Wil jij een meet and greet met Dendi en de rest van Na’Vi winnen? Stuur dan een e-mail naar: prijsvraag@noobz.nl. Zet in deze mail waarom je zo graag deze meet and greet wil winnen en voeg een foto van gaming set-up toe. Er word op 19 Juli contact opgenomen met de prijswinnaars.


“XBOCT is niet dom, hij is gewoon een troll. “

11


The International 2013 2,200,000 Dollar grand prize!

Buy your tickets

Now!

Magazine_Robin_N00bz  
Magazine_Robin_N00bz  
Advertisement