Page 1

Laura Augello – Robin Boens – Fien De Coninck – Lisa Dumont – Katja Ghyselbrecht


Usability


Laadsnelheid

Om de laadsnelheid van de site van het merk Sandro te onderzoeken gebruikten we de tool van Google. De cijfers zijn niet denderend, Het duurt namelijk 13s om de site te laden op 3G. En de site scoort ook slecht in vergelijking met andere websites in dezelfde categorie. De afbeeldingen op de site van Sandro zijn te groot. Het comprimeren van de afbeeldingen zal een positieve invloed hebben op de laadsnelheid van de site. Verder moet de CSS weergave geoptimaliseerd worden zodat de pagina sneller laadt.


404-links

We hebben de site van Sandro getest op 404-links via de tool deadlinkchecker.com Er zijn 1998 links gecheckt waarvan 34 404-links zijn. Dit moet zeker verbeterd worden omdat dit effect heeft op de usability van de site.


Responsive design

De mobiele site van Sandro werkt iets trager dan de desktop website, dit komt door de grootte van de afbeeldingen. Het design van de twee websites is wel gelijk. Op de mobiele site staan de foto’s onder elkaar in plaats van naast elkaar, je moet dus naar beneden scrollen.


Typografie

Voor het logo van Sandro gebruiken ze een lettertype met schreef. En de het lettertype die in de navigatiebalk gebruikt wordt is ook met schreef. Tekst op de site is zonder schreef. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van grote letters. Alles is duidelijk leesbaar want het zijn zwarte letters op een witte achtergrond. Het logo Sandro Paris staat vanboven op de site. Als je dooklikt naar de kleding zie je dat de kleding en de prijzen vetgedrukt zijn. Ook het lettertype hier is zonder schreef. Belangerijke woorden staat niet vetgedrukt in de tekst, maar dat is ook niet nodig omdat er niet veel tekst staat op de site. De font van het merk past goed bij de site.


Social share

Op de website vind je de buttons van hun kanalen die je doorverwijzen. Verder kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief. Deze staat vanonder op de website maar je wordt niet gepusht door hun om je in te schrijven. Als je op de kleding klikt staan er ook daar buttons die verwijzen naar hun sociale media kanalen.


Homepage


De hoofdpagina van Sandro is zeer verzorgd en overzichtelijk. De huisstijl van het merk komt ook naar voor op de homepagina. De afbeeldingen die gebruikt worden zijn relevant en van hoge kwaliteit. Er is wel geen verwelkoming op de homepagina, en de verschillende productcategorieĂŤn zijn ook niet te zien op de homepagina. De homepagina heeft ook een zoek balk, daarvoor moet je klikken op het vergrootglasteken.


Navigation


Er is‘ een vlotte navigatie, maar op de website via desktop is moet je de muis op de navigatiebalk houden anders verdwijnt het. Wat zorgt voor irritatie op de site. De categorielabels zijn relevant voor de website. De site toont ook altijd waar de gebruiker zich bevindt. In de navigatiebalk kan je ook man of vrouw selecteren. Als je op man klikt kom je op de website met de mannencollectie. De secundaire navigatie bevindt zich op de website helemaal onderaan, maar bij de mobiele site staat het in de navigatiebalk links.


In de secundaire navigatie kan je een regio of land kiezen, maar geen taal.


Trust & credibility


Je kan een mail sturen naar Sandro, maar via desktop is deze customer service ‘moeilijk te vinden. Via de mobiele site kan je de customer service direct vinden via de navigatiebalk. Je kan vakken makkelijk invullen en ze zijn verspringbaar met de shift-toets. Dit maakt het invullen van de contactgegevens makkelijk. Er is ook een duidelijk onderscheid tussen verplichte en niet-verplichte vakken. Verder kan je ook nog een bestand toevoegen aan het bericht, wat niet vaak voorkomt op een website. Het is wel redelijk onpersoonlijk.


Forms & data entry

Het invullen van de balken is zeer functioneel, omdat je met de shiftoets kan werken om naar de volgende balk te gaan. Op de mobiele site gaat het invullen iets trager omdat er geen shifttoets is en je dus elke keer moet klikken.


Advies

Er moet een knop voorzien worden bovenaan de website waar je de taal van de site kan wisselen. De hoofdnavigatie staat op de juiste plaats maar het is niet functioneel omdat je er met je muis moet opstaan anders verdwijnt de balk direct. Het onderdeel customer service moet, zoals op de mobiele versie, in de subnavigatie links staan, omdat het moeilijk is om deze terug te vinden als klant. De shareability op de site is ook niet goed. Er moet een optie zijn om kledingstukken te delen, dit zorgt ervoor dat je als merk viraal kunt gaan, dit zorgt voor meer bezoekers waardoor het merk hoger in de zoekresultaten zal komen. We zouden de shareability verhogen door het toevoegen van een forum waar reacties kunnen geplaatst worden. Ook zou er bij de navigatie gebruik kunnen gemaakt worden van broodkruimels. Op die manier loopt de consument niet verloren op de site.


Analyse & monitoring sociale media


Op Facebook is Sandro Paris bijna dagelijks actief. Ze postten zowel foto’s van hun kleding als gewoon leuke foto’s van op internet. Ook delen ze hun acties, zoals bijvoorbeeld hier te zien hun ‘Cool Summer’ actie. Op hun Facebook-pagina hebben ze 415.653 likes, wat natuurlijk enorm veel is.


Sandro Paris post bijna dagelijks op Twitter. De pagina heeft 14 592 volgers. Dit klinkt veel, maar hun Facebook- en Instagrampagina zijn veel populairder. Sandro reageert ook op tweets, zowel de negatieve als positieve. Iemand tweette hen over een kledingstuk dat gescheurd was, ze reageerden meteen om die persoon in kwestie te helpen.


Op Instagram heeft Sandro Paris maar liefst 606k volgers, wat gigantisch veel is. Ze postten dan ook wel dagelijks content op hun pagina. Zoals je kan zien delen ze niet enkel hun eigen kleren, de tweede foto is namelijk een foto uit de film ‘Notting Hill’. Dit heeft niets te maken met hun kledingmerk, maar ze vinden dit gewoon een leuke foto.


Op Pinterest deelt Sandro Paris vooral berichten van wanneer bekende mensen hun kleren dragen. Zo zie je bijvoorbeeld een foto van Hannah Reid van London Grammer in hun trui. Ook zie je een foto uit een magazine met hun kledij. Op Pinterest wordt hun pagina maandelijks 19 000 keer bezocht. Dit terwijl ze maar 9000 volgers hebben op de pagina.


Op Youtube deelt Sandro Paris vooral sneakpeaks van hun nieuwe collecties. Ze hebben in totaal 40 video’s. Op hun Youtube-pagina hebben ze 2 259 abonnees, wat een pak minder is dan op hun andere sociale media kanalen.


Monitoring tools

Likealyzer: Facebook à VOORPAGINA 100%, perfect! Gebaseerd op: profiel- en omslagfoto, gebruikersnaam, persoonlijke info & call to action.

à PERSOONLIJKE INFO 40%, werk aan de winkel! Ontbreken van locatie en contactgegevens niet volledig.

à ACTIVITEIT 100%, ze postten bijna dagelijks en hun berichten zijn niet te lang. Alles is kort en bondig.

à INTERACTIVITEIT 0%! Mensen krijgen de kans niet om iets te postten op de pagina. Hier moet dringend verandering in komen.


Monitoring tools

Tweetreach: Twitter à BEREIK 638 390 accounts à ACTIVITEIT Laatste 8 dagen: 100 tweets geplaatst: waarvan 58 retweets, 22 tweets en 20 replies.

à BIJDRAGE SUCCES Via de Twitterpagina van ‘Esquire’, wordt Sandro Paris blootgesteld aan een nog groter publiek. Dit account heeft namelijk 423.4k volgers, het is dus goed voor Sandro dat dergelijke accounts hen vermelden in hun tweets.


Monitoring tools

Social Blade: Instagram De instagram-pagina van Sandro Paris krijgt er dagelijks gemiddeld 550 volgers bij. Dit wil zeggen dat de populariteit van het merk snel toeneemt. Op de grafiek is de spectaculaire groei te zien. In 2015 hadden ze iets meer dan 100.000 volgers, terwijl dit nu al opgelopen is naar nog net geen 600.000 volgers. Social Blade voorspelt dat de pagina tegen volgende maand, 9 juni 2018, 603.000 volgers zal hebben.


Monitoring tools

Social Blade: Youtube Via Social Blade kan je duidelijk zien welke video’s het meest bekeken zijn op Youtube. Hier kan je zien dat dat video: “Sandro SS18 60’” bijna 10 miljoen keer bekeken is. De tweede meest bekeken video is 6,7 miljoen keer bekeken. Het verschil tussen beiden is dus enorm groot. Ook kan je de ‘estimated earnings’ zien, dus wat deze tool denkt dat Sandro verdient heeft met het posten van de video. Deze video heeft ook met grote voorsprong het meeste geld opgeleverd, wat natuurlijk logisch is aangezien die het meest bekeken is.


Succesvolle content

Weergaven: 9.588.680

Likes: 187

Dislikes: 123

Reacties: 15


STORYTELLING à De tekst ‘This is Kit’ zorg ervoor dat de mensen blijven kijken. We vragen ons af wat er nog gaat gebeuren en wie we nog te zien zullen krijgen. Het is als het ware een klein verhaal.

à MANIER VAN FILMEN à De vage, bewegende beelden geven ons de indruk dat het met een handcamera gefilmd is. De simpliciteit van het filmen laat de mensen denken alsof ze dit zelf zouden kunnen maken.

MUZIEK à De meeste reacties op het filmpje gaan over de muziek. Ze gebruiken namelijk een leuk zomerdeuntje dat mensen doet ontspannen.

SFEER  Zomerse sfeer. Het lijkt alsof de personages op vakantie zijn en geen zorgen hebben. Klanten willen zich op hun gemak voelen en dit gevoel krijg je als je naar het filmpje kijkt.


Succesvolle content

Likes: 19.849 Gemiddelde likes/post: 5000 - 10.000


De meeste posts op de Instagram-pagina van Sandro Paris behalen rond de 5000 likes. Als ze een foto postten van een bekende persoon, loopt dit gemakkelijk op tot rond de 10.000 likes. De foto dat ze op vrouwendag geplaatst hadden, werd echter bijna 20.000 keer geliked en springt er dus duidelijk uit. VROUWENRECHTEN ANNO 2018 ďƒ heel actueel thema en hier speelt Sandro Paris duidelijk op in. Met deze post laten ze aan de mensen weten dat ze de rechten van de vrouw ook hoog in het vaandel dragen. Het is zeer slim van hen om hier iets over te posten. Dit draait dan niet om de verkoop van kledij en schoenen, aangezien we hier ook geen items terugzien die ze verkopen. Het gaat hier meer om hun identiteit.


Actie -

volgers op Instagram Om het aantal volgers van Sandro te doen stijgen, zouden we samenwerken met Victoria’s Secret model Romee Strijd. Zij is enorm populair op het platform, ze heeft namelijk meer dan 4 miljoen volgers. Ze heeft zoals je op de foto’s kan zien al foto’s gedeeld met de producten van Sandro. Wij zouden een win-actie organiseren om deze schoenen te winnen. Zij zou deze moeten delen op haar pagina en duidelijk vermelden dat als de mensen kans willen maken op deze schoenen, ze de pagina van Sandro Paris moeten volgen.


Actie -

volgers op Instagram

! WIN WIN WIN ! I’m collaborating with @sandroparis to give away 10 pair of shoes. WHAT TO DO? 1. Follow @sandroparis and @romeestrijd. 2. Repost this picture on your story and tag us both. 3. Tag 3 friends under this picture. 4. Extra chance when you like us on Facebook. 5.


Actieplan sociale media

Sandro Paris is actief op elk relevant platform. Het heeft zowel een Facebook-, Twitter-, Instagram- , Pinterest-, als Youtubeaccount. Wij vinden persoonlijk dat dit genoeg is.


SEO-analyse


Tool SEOquake

De eerste site op Google is de officiĂŤle E-shop van Sandro, er is geen sprake van SEA (geen advertenties).


Sandro heeft een totaal van 10,7K backlinks. Dit zijn het aantal verwijzingen op andere sites naar de site van Sandro. Deze links zijn heel belangrijk voor een hogere positie in Google, maar Sandro staat al op de eerste plaats, dus dat is zeer positief. Hieronder een aantal voorbeelden van andere sites die refereren naar Sandro.


Daarnaast heeft de website 827 refererende domeinen. Domeinnamen zijn unieke en voor de ‘gewone mens’ begrijpbare internetadressen van websites. Dit webadres is eigenlijk het paspoort van jouw website en wordt door punten van elkaar gescheiden. Je kan de domeinnaam onderverdelen in drie verschillende componenten: •

Hoofdniveau (in het Engels bekend als (Top Level Domain): bij Sandro is dit .com

Domeinnaam (of IP adres): dit is de specifieke naam van de website waar mensen je op dienen. Bij Sandro is dit: https://us.sandro-paris.com/

Optionele Subdomain: De subdomain blijft onderdeel van het hoofddomein, maar wordt door de zoekmachines beschouwd als een apart geheel. Bij de website van Sandro is dit deel ‘http’.

De 827 refererende domeinen, slaan dus op één van deze 3 soorten niveaus. Dit wil zeggen dat 827 andere sites een van deze 3 soorten niveaus opneemt in hun sites.


De Bing index bedraagt 27,8K. Sandro staat zeer hoog in de zoekmachine Bing. Dat wil zeggen dat 27,8 000 mensen Sandro opzoeken op Bing en aanklikken. Daarnaast liken 15 000 mensen de officiĂŤle Facebookpagina van Sandro.


Ranking op Bing

Op de zoekmachine Bing krijgen we eerst de officiĂŤle shop van Sandro, daarna maakt de browser extra indelingen voor Sandro Women. Dit komt omdat veel vrouwen specifiek naar vrouwenkledij zoeken.


Ranking op Google

Op Google komt eerst de officiĂŤle website, net zoals op Bing. Daarna staat de E-Boutique, dit is de Franstalige site van het merk. Pas daarna krijgen we de onderverdeling van de vrouwenafdelingen.


Ranking op Ecosia

Op de zoekmachine Ecosia, verschijnen eerst 3 advertenties over Sandro en pas daarna kan men klikken op de officiĂŤle website.


Vijf extra long tail keywords

1.Sandro Paris Women


2. Sandro Paris Men


3. Sandro Antwerpen openingsuren


4. Sandro Paris official online shop


5. Sandro EU outlet


Analyse 10 URL SEO-vriendelijkheid


1. https://eu.sandro-paris.com/en/woman/ Een URL dient een beschrijvend karakter te hebben. Zowel een zoekmachine als een gebruiker lezen aan een URL af waar een webpagina over gaat. Dit is hier zeker het geval, we zien duidelijk dat het om sandro paris gaat voor vrouwen. Er zijn 2 homepagina’s, dit wil zeggen dat er een dubbele URL is. De navigatiebalk geeft een andere URL aan als we erop klikken. Dit is niet zo ideaal, omdat Google niet houdt van dubbele URLs met dezelfde inhoud. We hebben de mogelijkheid om zelf te title tag in de CMS in te vullen. Dit is de titel van de pagina bovenin de browser.

•


2. https://fr.sandro-paris.com/ Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het hier gaat om de Franse site van Sandro. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


3. https://us.sandro-paris.com/ Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het hier gaat om de Amerikaanse site van Sandro. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


4. https://us.sandro-paris.com/en/womens/ Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het hier gaat om de Amerikaanse site van Sandro met een toegevoegde sectie naar vrouwen. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


5. https://www.debijenkorf.be/sandro Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het hier gaat om bijenkorf site, waar Sandro een onderdeel is. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


6. http://www.sandrofilm.com/ Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het hier gaat om een sandro site. Deze site heeft maar 1 URL, wat heel gebruiksvriendelijk is. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


7. https://nl.yelp.be/biz/sandro-belgique-antwerpen Hier weten we niet direct waar de URL over gaat, door erop te klikken zien we dat dit over de Sandro winkel in Antwerpen gaat. Vooral omdat ‘sandro-belgique-antwerpen’ pas op het einde van de URL staat, maakt het verwarrend. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. -We kunnen zelf een title tag invullen.


8. https://nl.fashiola.be/kleding/?mrk=sandro&bngid=FDSA+-+Algemeen-Kleding Deze URL heeft geen beschrijvend karakter, we weten niet duidelijk waar het om gaat. Er staan heel wat letters door elkaar. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


9. https://www.instagram.com/sandroparis/ Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het om de instagrampagina van Sandro Paris gaat. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.

•


10. https://www.facebook.com/sandrofrance/ Er is een beschrijvend karakter, we weten duidelijk dat het om de Facebookpagina van Sandro Paris gaat. Deze site heeft ook 2 homepagina’s. Dit is niet zo ideaal. We kunnen zelf een title tag invullen.


Blogpost SEO

Backlinks Een backlink is een verwijzing van een andere webpagina naar de eigen site. Een website heeft backlinks nodig om veel bezoekers te kunnen trekken en om hoger in de zoekmachine resultaten te komen. Wanneer een website handelt over een bepaald onderwerp en die verwijst naar uw website, betekent het dat uw website verdieping of extra informatie biedt over het bepaalde thema. Het is belangrijk dat deze aantal backlinks ‘natuurlijk’ groeien. Als een website van de ene op de andere dag aan 100 links komt, zal google dit moeilijk vinden om te geloven. De kans bestaat zelf dat de site hiervoor bestraft wordt.


Linkbuilding en de kwaliteit van de backlinks Dit wordt al jaren veel ingezet om goed te scoren binnen Google. De manier van linkbuilding is uiteraard aan veel veranderingen onderhevig geweest. De marketingwereld draait steeds meer om strategieën. Het is dus niet meer zo makkelijk als vroeger. Tegenwoordig moet je strategisch aan de slag gaan om je backlinks te verdienen en daarmee je website te optimaliseren. Echte linkbuilding is veel meer dan dat. Het vereist een goede kennis van online marketing, sociale vaardigheden, marktkennis en bovenal de kennis om interessante content te maken die uw potentiële klanten interesseren. Het vergt geduld, tijd én een plan van aanpak. Het is ook interessant om te specifiëren in een nichemarkt of specialisatie. De meeste backlinks komen van de homepagina van uw website, maar het is natuurlijk de bedoeling om met meer dan alleen de homepage goed te scoren in Google, daarom is interne linkbuilding belangrijk. Hierbij is het belangrijk om uw website eerst te optimaliseren voor de bezoekers en pas daarna voor Google. Het is belangrijk om kwaliteit over kwantiteit te kiezen. Het gaat bij linkbuilding niet om hoe meer links, maar om hoe waardevol de links zijn. Links met weinig waarden zullen de website niet helpen om hogerop te klimmen.


SEA-analyse


SEA-analyse

Om na te gaan of Sandro Paris aan Search Engine Advertising doet, hebben we het merk op de zoekmachines Google, Ecosia en Bing ingegeven. Op google.com is er bij de zoekterm ‘Sandro Paris’ geen advertentie te zien, enkel SEO. Bij de zoekterm ‘Sandro’ is er wel één advertentie dat als eerste resultaat wordt gegeven, namelijk debijenkorf.be/sandro. Via deze link kan de nieuwe collectie online bekeken en besteld worden.


Na het klikken op de link komen we op de landingspagina: ‘De bijenkorf’ terecht en popt er meteen een melding op waarin staat dat de Bijenkort cookies gebruikt. Daarna wordt er op de website eerst een korte beschrijving van het merk gegeven en daarboven een zin waarin staat dat het mogelijk is om de kledij binnen 21 dagen te retourneren. Daaronder zie je het aanbod: de kledij. Er zijn heel wat filters mogelijk. Allereerst kun je in de horizontale balk kiezen om de kledij weer te geven via: aanbevolen, prijs laag – hoog, prijs hoog – laag, merk A – Z, merk Z – A en nieuw. In de linkerkolom van de webpagina kun je filteren via dames, heren, wonen en outlet, en daaronder voordelen tussen de aanbiedingen opzoeken. In dit geval is het merk Sandro aangevinkt. Daarnaast kun je nog merken als Klevering, Tradition, 4M, en heel veel anderen aanduiden. Daaronder zijn er verschillende maten beschikbaar: van XS tot XXL, 1 maat, van maat 28 tot maat 56, en maat EU34 tot EU40. Daarbovenop is het ook mogelijk om een gewenste kleur aan te geven. Er is de mogelijkheid tussen 14 kleuren te kiezen. Ook kan er gekozen worden op vlak van lengte, gelegenheid, pasvorm, mouwlengte, materiaal, pasvorm en de halslijn. Ten slotte kan er een prijs tussen 20 en 900 euro aangevinkt worden. De bijenkorf biedt met 633 stuks een heel groot aanbod van de kledij van het merk aan. Ook zet het sterk in op filters die het voor de klant makkelijker maken om te vinden waar ze specifiek naar op zoek zijn. De Bijenkort is dus een goede en slimme manier van het merk om in Advertising te investeren.


Op Ecosia.org is er bij de zoekterm: ‘Sandro Paris’ dit keer wel een advertentie, en bij ‘Sandro’ dit keer niet. De advertentie is: ‘Le boutique en ligne Sandro’.


Net zoals bij ‘de Bijenkorf’ wordt er direct een melding getoond dat de website gebruik maakt van Cookies. Op de Franse website van het merk is het aanbod zoals het hoort compleet. Er kan gekozen worden voor de zomercollectie (319 stuks), kledingstukken die exclusief op de website te koop zijn, prêt-à-porter en handtassen & accessoires. Ook kan er wat meer te gelezen worden over het merk zelf. Een pluspunt van de website is dat na ongeveer een minuutje op de website te browsen er een kader in de rechterbovenhoek opspringt dat vraagt of ze je met iets kunnen helpen. Dat kan zeker handig zijn voor mensen die specifieke hulp willen of nodig hebben. Daarbovenop is er in de rechterbovenhoek ook een zoekfunctie. De website speelt dus zeker op de vraag van de klant in, en wil deze helpen waar nodig. In de horizontale balk kan er gefilterd worden tussen Nouveautés, Prix croissants en Prix décroissant en tussen het zien van 36, 72 of alle 319 stuks. Maar er kan ook via type (broek, T-shirt, kleed,…), kleur (10 kleuren) en Taille (Taille 36 tot 42 en TU) gefilterd worden. Ook onder ‘Cool summer’ kan er tussen verschillende mogelijkheden gekozen worden, bijvoorbeeld tussen prêt-à-porter, accessoires en selections.


De kledingstukken zijn heel makkelijk te bekijken, aangezien ze zeer groot zijn en per twee getoond worden. Het kledingstuk is ook telkens zonder het model te zien wanneer er met de muis op gestaan wordt. Dan kan het direct gekocht worden, dus in het winkelmandje, of op de wishlist gezet worden. Ook de prijzen, kleuren en eventuele kortingen zijn duidelijk te zien.

•


Onder About us is er wat meer te lezen over Evelyne Chetrite: foundatrice en directrice artistique, en Ilan Chetrite, directeur artistique sandro homme. Daarnaast ook over l’atelier, la maison Sandro en Sandro Eyewear. Ook is het mogelijk de campagne SS18 te bekijken. Hieronder is het ook mogelijk om je via e-mail voor de nieuwsbrief in te schrijven, je land te selecteren en de sociale media kanalen te bezoeken (Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest). Ook een hulp bij het vinden van je taille, internet reservaties, cadeaukaarten, de FAQ’s, contactgegevens en het opvolgen van jouw orders zijn hieronder bij ‘Service client’ beschikbaar.


Op bing.com zijn er bij de zoekterm ‘Sandro’ en ‘Sandro Paris’ dezelfde advertenties te zien: de bijenkorf, fashiola.be en vinden. ‘De bijenkorf’ wordt niet meer besproken aangezien dit al bij ‘Google’ gebeurde. Op de link Fashiola zijn er heel wat kledingstukken van het merk te zien.


Bij de link: ‘vinden’ zijn nog enkele zoekresultaten van verschillende webshops te zien die ook kledij van het merk verkopen.  Bijvoorbeeld Tehoutnet.com & Lyst.com Dat zijn webshops waar er zoals bijenkorf ook kledingstukken van het merk verkocht worden, maar beperkter.


SEA-campagne

Voor de SEA campagne kozen we om de Cuba to Paris 2018 collectie te adverteren. We hebben hier drie beelden uit gekozen: een zwart-wit, kleur en pastel look. Deze willen we telkens op Facebook en Instagram posten en zo linken naar de landingspagina, namelijk de officiÍle website van Sandro zelf. •


SEA-campagne

Advertentie 1 Kleur: Facebook

•


Advertentie 1 Kleur: Instagram

•


Advertentie 2 Pastel: Facebook

•


Advertentie 2 Pastel: Instagram


Advertentie 3 Zwart-wit: Facebook

•


Advertentie 3 Zwart-wit: Instagram

•


Beelden die we gebruiken:

URL voor de landingspagina: de landingspagina is een link naar de officiĂŤle website: https://us.sandro-paris.com/en/womens/cuba-to-paris/


Bronvermelding

1. Deadlinkchecker. (2018). Free broken link checker. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via https://www.deadlinkchecker.com 2. De Bijenkorf. (2018). Sandro. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via: https://www.debijenkorf.be/sandro? gclid=Cj0KCQjwre_XBRDVARIsAPf7zZiWOKhID8MGptSlXRST7CqOwk9caZGmq0hreX7ujsOEPi8FKRw_Qu4aAjULEALw_w cB&ef_id=WAtIawAAADwX9g2S:20180516124357:s 3. Evers, K., (nvt). Linkbuilding en de kwaliteit van backlinks. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via http://www.wetalkseo.nl/linkbuilding-en-de-kwaliteit-van-backlinks/ 4. Facebook. (2018). Sandro Paris. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://www.facebook.com/sandrofrance/ Fashiola. (2018). Sandro kleding online. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via: https://nl.fashiola.be/kleding/? mrk=sandro&bngid=FDSA+-+Algemeen-Kleding 5. Haarman, P., (nvt). Hoe belangrijk zijn backlinks voor uw SEO. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via https://www.haarmaninternetmarketing.nl/zoekmachine-optimalisatie/seo-tips/seo-tips-backlinks/ 6. Instagram. (2018). Sandroparis. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://www.instagram.com/sandroparis/?hl=nl 7. Instagram. (4 maart, 2018). Romee Strijd. https://www.instagram.com/p/Bf6MSOLFjDx/?hl=nl&takenby=romeestrijd 8. Likealyzer. (2018). Your personal facebook advisor. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://likealyzer.com/?lang=en 9. Lyst. (2018). Sandro. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via: https://www.lyst.com/designer/sandro/


10. Masoud, E., (2016). Een kwestie van heel veel links scoren? Geraadpleegd op 6 mei 2018 via https://www.insyde.nl/blog/wat-is-linkbuilden-uitleg-over-linkbuilding/item266` 11. Online marketing money. (2017). Tips voor optimale linkbuilding. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via https://www.onlinemarketingmonkey.be/seo/linkbuilding/ 12. Pinterest. (2018). Sandro Paris. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://nl.pinterest.com/SandroParis/ 13. Socialblade. (2018). Analytics made easy. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://socialblade,com/ 14. Google. (2018). Test my google. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via https://testmysite.withgoogle.com/intl/en-gb 15. The outnet. (2018). Sandro. Geraadpleegd op 6 mei 2018 via: https://www.theoutnet.com/en-US/Shop/Designers/Sandro 16. Tweetreach. (2018.) Free Twitter analytics report. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://tweetreach.com/ 17. Youtube. (2018). Sandro Paris. Geraadpleegd op 6 april via 2018 https://www.youtube.com/channel/UCFk8xiAaPK4B4p4vedRbOFg 18. Youtube. (21 februari, 2018). SANDRO SS18 60’. Geraadpleegd op 6 april 2018 via https://www.youtube.com/watch?v=oykaY4E8aNY

Sandroparis 2COMB juiste versie  

Groepswerk: Sandro Paris COM5 Digitale & Sociale Media Docent: Ingrid Verbanck Studenten: Augello Laura Boens Robin De Coninck Fien Dumon...

Sandroparis 2COMB juiste versie  

Groepswerk: Sandro Paris COM5 Digitale & Sociale Media Docent: Ingrid Verbanck Studenten: Augello Laura Boens Robin De Coninck Fien Dumon...

Advertisement