Page 1

Werkboek Multimedia Design

Robert Wijnen C1H CMD HAN


Media kanalen

http://www.youtube.com/channel/UCdReh2oF4kssazf26xlb9Lg

http://robertwijnen.tumblr.com/

https://soundcloud.com/robertwijnen/likes


Drie portfolio’s Gareth Bale: Hij is een voetballer afkomstig uit Wales. Hij speelde afgelopen seizoen voor de Londense voetbalclub Tottenham Hotspur en is verkocht aan Real Madrid voor het bedrag van 100 miljoen euro, hij is daarmee de duurste speler aller tijden. De kanalen die hij gebruikt zijn Facebook en Twitter, hij gebruikt dze kanalen om mensen op de hoogte te houden van zijn leven als profvoetballer.

Steve Jobs: Hij was de medeoprichter en topman van Apple en behoorde tot de raad van bestuur van Pixar Animation Studios. Hij gebruikte o.a. Facebook en Twitter als kanaal voor mensen die geintereseerd waren in hem. Hij gebruikte die kanalen ook om mensen te laten weten wat er bij Apple gebeurde en wat de nieuwtjes waren.

Matthew Bellamy: Hij is de zanger en frontman van de britse band Muse. Hij schrijft tevens de teksten voor de band. Hij bespeelt hoofdzakelijk de gitaar en piano. Hij gebruikt Facebook, Twitter en de Muse website als kanalen. Op Twitter schrijft hij wat hij doorgaat in het dagelijkse leven t.o.v. zijn andere kanalen waar vooral alleen gesproken wordt over de band Muse.


Personal DNA test “You are a Generous Director� Confidence 64 Openness 38 Extroversion 34 Empathy 92 Trust in others 34 Agency 22 Masculinity 66 Femininity 82 Spontaneity 84 Attention to style 68 Authoritarianism 04 Earthy/Imaginative 82 Aesthetic/Functional 68

In de uitslag herken ik mezelf vrij veel. De uitslag geeft aan dat ik een rustig iemand ben die alles goed kan overzien en ook goed leiding kan geven. Ik heb oog voor detail en kan waar het nodig is mensen corrigeren omdat ik dingen zie die anderen misschien missen. Deze dingen doen mij erg aan mezelf denken en gebeuren mij vaak in de praktijk.


Personal brands

Lezing Ruud de Boer

De lezing van Ruud Boer gaat over brand design. Hoe men een goed en sterk merk neerzet, hoe merken succesvol kunnen zijn en wat de valkuilen zijn als merk. Persoonlijk vond ik de lezing erg leerzaam en heeft het mij een stuk weizer gemaakt wat je wel en niet moet doen als merk. Het heeft mij vooral aan het denken gezet over merken en logo’s en de stappen die merken zetten om succesvoller te worden. De lezeing heeft mij kanten laten zien waarvan ik het bestaan nog niet wist. Zoals de gevolgen die een merk kunnen aanrichten bij de klant met het veranderen van bijvoorbeeld het logo of het product zelf. Er moet dus heel goed nagedacht worden over de gevolgen voordat een merk of bedrijf verandering aanbrengt. Een merk kan denken iets beter en proffecioneler te maken terwijl dat juist minder klanten als gevolg heeft omdat de doelgroep juist ging voor het onproffecionele en het betrouwbare gevoel. De lezing vond ik wel lang maar toch niet saai. Er werd makkelijk en open gepraat en het was daarom goed te volgen. De aandacht van de kijker werd er ook goed bijgehouden door vragen aan het publiek en variatie in het verhaal.

Ik word wakker in mijn bed van IKEA, dan zet ik mijn wekker van Mtlogic uit. Ik heb een boxer short van Björn Borg aan. Ik stap onder de douche en poets mijn tanden met een tandenbostel van Aquafresh en tandpasta van Prodent. Dan droog ik mij af met een handdoek van de HEMA. Ik trek mijn kleren aan: een boxer short van Dieforit, sokken van Hugo Boss, shoenen van Vans, een broek van 2nd Precinct, een blouse van Tommy Hilfiger, een horloge van TW Steel. Dan neem ik verder mee: een telefoon van Apple, een portomonee van Vera Pelle, sigaretten van Marlboro, een aansteker van Atomic en een tas van Eastpack. In mijn tas zitten: een laptop van ASUS, oordopjes van Apple, een moleskin van de HEMA, pennen van Bic en een boek van Thames & Hudson. Dan ga ik naar school en stap ik op een fiets van Gazelle en daarna stap ik in de trein van NS. In de pauze op school koop ik een broodje en een blikje drinken van Red Bull, ik reken dat af met een bankpas van Maestro. Op de terugweg in de trein wordt mijn ov kaart van Trans Link Systems B.V. gecontroleerd. Eenmaal thuis eet ik een pizza van Dr. Oetker en drink ik cola van Coca Cola, na het eten drink ik koffie van Douwe Egberts. Dan pak ik mijn spullen voor voetbl training, namenlijk: voetbalschoenen van Adidas, sokken van Nike, een broekje van Masita, een shirt van Puma, scheenbeschermers van Nike, een handdoek van de HEMA en een boxer short van Björn Borg. Na het trainen drink ik in de kantine nog een biertje van Jupiler. Als ik weer thuis ben ga ik in mijn bed liggen en kijk ik nog tv op een LG tv.


WALKING

in the rain

Stampen in plassen, banjeren door de sneeuw en tegelijkertijd droge voetein houden, het kan allemaal in deze fashionable regenlaarzen.

FEATHERED

up

Ook al gaan we weer een bar en boze winter tegemoet, in ĂŠĂŠn van deze donsjacks heb je het altijd warm! Met een sheepskin inlegzooltje blijven je voetjes heerlijk droog en warm.

Onze donsjasjes zijn er in alle soorten en maten.


Twee transmedia projecten

Moodboard

Wat is transmedia? Transmedia is een manier om een verhaal te vertellen via meerdere media kanalen. Het publiek, of doelgroep, wordt via transmedia ook gebruikt om zelf deel te nemen aan het verhaal wat men probeert over te brengen. Transmedia storytelling is door de technologische ontwikkelingen de laatste jaren sterk gegroeid. Het is nu mogelijk een verhaal over te brengen via social media, apps, games, etc. Dexter. Dexter is een Amerikaanse televisieserie. Het verhaal wat men probeert over te brengen is waar de serie over gaat en eigenlijk proberen de producers van de serie kijkers te werven. De media kanalen die worden gebruikt zijn een Facebook pagina, een Twitter account, een mobiele Dexter App, een game en een Dexter website. Mensen kunnen participeren door te reageren op berichten die worden geplaatst op de Facebook pagina, Twitter en de website. Mensen kunnen ook de game spelen en de app gebruiken en daar weer recensies over geven.

H T I A F Y L I FAM DS N E I FR

Batman the dark knight. Dark knight is een film van de Batman sequels. Het verhaal wat hier werd verteld was dat iedereen deze film moest zien. Het verhaal werd ook verteld voor dat de film uit was om op die manier mensen nieuwsgierig te maken naar de film en zo meer kijkers te werven. De media kanalen die werden gebruikt zijn de Dark knight website, een Facebook pagina en een Dark knight game die al een maand voor de film uit kwam werd gespeeld door meer dan tien miljoen mensen. De producers lieten clues achter voor de mensen die ge誰nteresseerd waren in de film en wilden participeren in het verhaal. De marketing campaign voor Dark knight ging zo viral dat mensen zich gingen kleden en schminken als een van de rollen in de film. Mensen gingen briefgeld bekalken om zo het verhaal door te vertellen.


5 fonts Verdana Verdana Verdana Verdana is een font waar ik graag mee werk, het is een duidelijk lettertype en ookal is de tekst heel klein is het nog goed leesbaar. Het lijkt erg op de standaard fonts maar toch heeft het mooiere rondingen.

Typografie in het wild

Arial Arial Arial Arial is een font die heel veel wordt gebruikt, het is vaak de standaard lettertype in documenten. En dat is niet voor niks, het is een duidelijk lettertype die ook proffecioneel overkomt.

Century Gothic Century Gothic Century Gothic Century Gothic is een speels lettertype. Het heeft een iets meer wat kinderachtige uitstraling.

Comic Sans MS Comic Sans MS Comic Sans MS Comic sans is zoals de naam al doet voorspellen een comische font. Het is goed leesbaar maar door de rondingen en vormen heeft het een cartoon achtige uitstraling.

Kunstler Script Kunstler Script Kunstler Script Kunstler Script is een font die opgebouwd is uit krullen en heeft zo een sierlijke uitstraling. Het doet denken aan geschiedenis en kunst. Het is daarin tegen slecht leesbaar, vandaar dat deze tekst ook in een andere font staat.


Ontwerp een monogram of beeldmerk


De gemaksgeoriënteerde De impulsieve en passieve burger die in de eerste plaats streeft naar een onbezorgd, plezierig en comfortabel leven. Een zorgeloos leven leiden en van het leven genieten vormen binnen het milieu van gemaksgeoriënteerden belangrijke doelen. Aan werk wordt weinig waarde gehecht,het genieten na werktijd heeft veelal tot doel het werk te vergeten. ‘Lekker leven’en gemak staan voorop. Het geld dat verdiend wordt of waar men over beschikt wordt veelal direct uitgegeven. De vrije tijd en het privé-leven zijn zonder meer belangrijker dan het werk. Vrije tijd en werk staan geheel los van elkaar. De vrije tijd wordt meer gekenmerkt door plezier en vermaak dan door rust en ontspanning. Veel mensen binnen het gemaksgeoriënteerde milieu hebben relatief vrije opvattingen over de traditionele man/vrouw-verhouding. Vervolgens zijn op u de volgende waardenprofielen van toepassing, van meest naar minst passend: 2 3 4 5 6 7 8

Moderne burgerij Postmoderne hedonisten Opwaarts mobielen Kosmopolieten Nieuwe conservatieven Traditionele burgerij Postmaterialisten


Excursie Op excursie ben in naar de Pixar tentoonstelling in Amsterdam geweest. Ik kende al veel films en short films van Pixar en was benieuwd wat ik daarvan terug zou zien bij de tentoonstelling. Bij binnenkomst was er een lange muur met een tijdbalk en daarbij de films die Pixar heeft uitgebracht en het jaartal erbij. Je kon duidelijk zien dat het werk van Pixar steeds beter wordt en dat er progressie zit in het bedrijf. Verder waren er foto’s en video’s met tekst erbij op de muren te zien. Het ging veelal over hoe de animaties gemaakt zijn en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik vond dit erg interessant om te zien en meer te weten te komen hoe Pixar te werk gaat. Er was nog een kleine biscoop waar de film ‘The Pixar story’ werd gedraaid, daar heb ik nog een uurtje gezeten. Ik vond deze film erg interessant en heb hem thuis ook nog verder gegeken. Ik vond het allemaal erg interessant maar toch viel het een beetje tegen, ik had er meer van verwacht. Het was vrij kleinschalig en ik had meer speciale dingen verwacht in plaats van foto’s met tekst aan de muur.


Reflectieverslag De course voor multimedia design blok 1 was interessant en leuk om te doen maar ook veel werk. Het werkboek was prettig en duidelijk werken. De oprachten stonden allemaal goed uitgelegd op internet en het was overzichtelijk. Dat wekt gelijk een werklust bij mensen op om aan de slag te gaan en het werkboek in elkaar te zetten. Alles daaromheen was minder duidelijk. Een verhaal vertellen voor merk-ik was lastig en niet erg duidelijk wat de bedoeling daarvan was. Het was moeilijk een start te maken met het verhaal en de presentatie. Uiteindelijk is het bij iedereen goed gekomen maar als er van tevoren meer duidelijkheid was geweest waren er nu nog mooiere projecten ontstaan. De poster was leuk om te maken maar ook niet echt duidelijk wat de eisen waren. Het was dus maar wat in elkaar zetten en proberen en hopen dat het goed was. Uiteidelijk ook pas laat feedback gehad op de poster en dus moesten veel mensen op he laatste moment weer aan de slag om de poster te veranderen. De media kanalen waren over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Er waren niet echt eisen gesteld wat daar op geplaatst moest worden en daarom kon men zelf bedenken wat ze aan de wereld lieten zien er vertelden. Dit was makkelijk werken en leuk om te doen. Tips:

Meer duidelijkheid vooraf, zodat men weet wat de bedoeling is en wat er opge- leverd moet worden Het inleveren is een chaos, veel verschillende dingen en plekken waar het werk ingeleverd moet worden. Veel mensen snappen niet wat de bedoeling is. Betere communicatie tussen docent en onderwijsbureau, ze zeggen beiden an- dere dingen over het werk en inleveren.

Tops: Het werkboek is overzichtelijk en de opdrachten zijn duidelijk. De lessen zijn gevarrieerd en leuk om aan deel te nemen. Men kan altijd terecht voor hulp als ze iets niet weten of snappen. Als er dus meer duidelijkheid is en alles overzichtelijk staat weergegeven is het een leuke course. Het is interressant en zeer leerzaam.

Werkboek 4  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you