Page 1

At Robert’s

Nieuwsbrief

At_robert_s

Januari 2014

@Robert’s is een geweldige plek waar ik mezelf kan zijn. Er is altijd iemand die wil praten of luisteren. De vrijwilligers zijn ook super! Het is net alsof ik thuis bij mijn familie ben als ik bij @Robert’s ben. Ik baal er dan ook ontzettend van als ik een middag niet bij @Robert’s kan komen. Ik ben blij dat er een plek is zoals @Robert’s. Gelukkig is het een plek waar je kunt lachen en spelletjes kunt doen maar waar er ook serieuze gesprekken kunnen zijn. Lisa, 14 jaar - Tiener @Robert’s

Op de agenda van 2014 BHV-cursus— Alle tieners en vrijwilligers krijgen een gratis BHV-cursus aangeboden door Jong Veluwe. Hoewel het geen officiële cursus is, krijgen de tieners wel een ’Jong Veluwe BHV-certificaat’. Op twee zaterdagen krijgen ze een training; de ene staat in het teken van EHBO, de ander van het handelen bij brand. @Robert’s Kamp—In het voorjaar staat er een kamp gepland. We gaan met de tieners een heel weekend samen weg. Uiteraard zullen er in loop van de tijd meer (maatschappelijke) activiteiten plaatsvinden.

Website @Robert’s — Studenten van het Deltion College in Zwolle zijn bezig om de website ‘www.atroberts.nl’ in te richten. Samen met de tieners hebben ze gebrainstormd en binnenkort zal ook deze website online zijn.

Ideeën? Mail naar jennifer@jongveluwe.nl Fotoshoot— Speciaal voor de website krijgen de tieners die bij @Robert’s komen een echte fotoshoot. Zo krijgt de website een persoonlijk tintje.

1


Verbouwing Afgelopen november zijn er een paar professionele vakmensen samen met vrijwilliger Jac-Mirko Janssen bezig geweest om zowel de keuken als de wc te renoveren. Samen met een aantal sponsors: Bouwbedrijf Frank Wielink uit Wezep, Witgoedservice Veldkamp uit Oldebroek en De Schutten/MHK Keukenexpert uit Elburg, heeft @Robert’s een geheel nieuwe toiletvoorziening en een nieuwe keuken weten te realiseren.

Afdeling Bouwtechniek

Na Voor

Voor Na

EO-uitzending

Gemist? Scan de QR code of zoek via Youtube: EO—@Robert’s

De Evangelische Omroep heeft voor het tv-programma Geloven op 2 een uitzending vanuit Elburg gemaakt. De EO kwam ook bij @Robert’s langs om opnames te maken voor het programma. Deze opnames werden getoond in het programma van donderdag 24 oktober om 17:00 uur op Nederland 2. In het item van het tv-programma vertelt een van de vrijwilligers van @Robert’s waarom zij het belangrijk vindt jongeren de juiste aandacht te geven. “We zijn voor de opnames speciaal gaan schilderen. Het was echt een heel leuke middag met de camera en de bekende Nederlanders die er die middag waren. Ik vond het helemaal leuk en ik ben erg benieuwd hoe het er op de televisie uitziet!” vertelt Mila, tiener van @Robert’s. Speciaal voor de uitzending heeft een van de tieners een chocoladetaart gemaakt voor de filmploeg en voor Mirjam Bouwman, een van de presentatoren van het programma.

2


BER SEPTM

13

Terugblik

Ook het nieuwe seizoen is geopend met een kleurenfeestje! De tieners hebben samen met Jennifer Pruis een feestje georganiseerd, waarbij de tieners Daniël en Rob, aan live cooking deden en verse, gekleurde pannenkoeken maakten. Onze huis-DJ Niek Pruis was ook van de partij, daarmee gingen de voetjes van de vloer.

Speciaal omdat het herfstvakantie was, heeft Niek Pruis, stagiair bij @Robert’s, een activiteit bedacht voor de tieners. Niek heeft het spel ‘Levend Stratego’ uitgewerkt en samen met de tieners OKTOBE R hebben we dit gespeeld. Op deze donderdag was ook de uitzending van de Evangelische Omroep. Dit hebben we samen gekeken. Daarna hebben we samen gegeten, bingo gespeeld en als afsluiting een film gekeken. Kortom een gezellige vakantiedag bij @Robert’s.

24

MBER NOVE

Op donderdag 7 november waren er opnames van de sinterklaasintocht die op 16 november 2013 was te zien op Nickelodeon. De tieners hebben hiervoor gefigureerd als toeschouwers van de intocht.

7

DECEM

Op maandag 2 december heeft een aantal tieners samen met Robert Pruis een presentatie gegeven aan de Lionsclub Elburg-Oldebroek. Een gezellige avond, waarbij de tieners zelf hun eigen plek konden presenteren.

BER DECEM

BER

2

5 Op donderdag 5 december kwam er een groot dienblad vol met kopjes warme chocolademelk met slagroom, pepernoten, speculaas en chocoladeletters op tafel, om gezellig met elkaar sinterklaas te vieren! Een geslaagd sinterklaasfeest! Tijdens ‘Kerst in de Vesting’ hebben de DECEMBE R tieners @Robert’s geopend voor DECEM publiek. Zo konden zij hun eigen plek BER laten zien aan iedereen die het leuk vond om een kijkje te nemen bij @Robert’s. Daarbij konden ze warme wafels met kersen en slagroom, koffie, thee en chocolademelk kopen!

13

14

3


Vacatures

Voor ouders

Vrijwilligers

De functie Heb je hart voor jongeren? Vind je het leuk om samen te werken in een team? Als vrijwilliger ben je aanwezig op de openingstijden en ben je verantwoordelijke voor de activiteiten die er gehouden worden. Het is jouw taak een band op te bouwen met tieners en ze een luisterend oor te bieden. Je geeft jongeren op een positieve manier de aandacht die ze nodig hebben om zo bij te dragen aan hun ontwikkeling. Je werkt samen met een team bestaande uit een ervaren jongerenwerker, stagiairs en vrijwilligers.

Schoonmakers gezocht! De tieners zijn er elke dinsdag- en donderdagmiddag verantwoordelijk voor dat @Robert’s er netjes en verzorgd uitziet. Dat houdt in dat zij zelf de wc moeten schoonmaken, afwassen, maar ook zorgen dat er gestofzuigd wordt. Daarnaast zijn we op zoek naar ouders die willen helpen bij de maandelijkse schoonmaak. Afhankelijk van het aantal groepjes wordt u ingepland om een aantal keer per jaar @Robert’s grondig schoon te maken. Wilt u graag helpen? Mail: robert@jongveluwe.nl

Jouw profiel Je hebt hart voor jongeren. Je werkt graag in een team en bent minimaal 18 jaar. Je hebt een luisterend oor, je bent flexibel en hebt een natuurlijk overwicht. Je wordt begeleid door een ervaren jongerenwerker. Daarnaast ben je het liefst één middag per week beschikbaar. Meer informatie : robert@jongveluwe.nl of jongveluwe.nl

Tot slot Tot slot willen wij u als ouder of betrokkene van @Robert’s heel veel goeds en gezondheid toewensen in dit nieuwe jaar namens het bestuur, vrijwilligers en namens onszelf. We zien terug op een geslaagd jaar en kijken vooruit naar al het goeds wat op het programma staat van @Robert’s. Wij zijn blij en dankbaar dat we dit werk mogen doen. We voelen ons betrokken bij de tieners en willen ze het gevoel geven dat ze in deze maatschappij iets kunnen toevoegen. We streven ernaar dat de tieners zich op hun gemak voelen. Alles wat daarvoor nodig is, willen wij hierbij gebruiken. Als we ze moeten motiveren of soms een handje helpen, geeft dat niks! Zij zijn het waard! Coördinatoren Robert en Jennifer Pruis

Bezoekadres:

Postadres:

Beekstraat 8

Burgemeester Folkertslaan 53

8081 EC ELBURG

8081 AZ ELBURG

(Elke dinsdag en donderdag van 14:00 - 18:00 uur)

Website

www.jongveluwe.nl www.atroberts.nl

Mail:

info@jongveluwe.nl

Telefoonnummer

Bankrekeningnummer

06 2946 1740

1782.44.414

KvK. nummer 57015589

4

@Robert's Nieuwsbrief januari 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you