Page 1

Latin

Travel

BraziliĂŤ ArgentiniĂŤ Peru Bolivia Chili Ecuador Uw reisspecialist voor Latijns Amerika!


Latin

Travel

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

2

Hartelijk welkom bij Latin Travel

3

Veelzijdig Zuid Amerika

4-5

Brazilië - Landinformatie

6-7

Rondreis Brazilië

8-9

Argentinië - Landinformatie

10 - 11

Rondreis Argentinië

12 - 13

Peru - Landinformatie

14 - 15

Rondreis Peru

16 - 17

Anders dan anders

18

Of liever dit?

19

Contact met Latin Travel

20

2


Hartelijk welkom bij Latin Travel Wij zijn Mariska van Vliet en Kim van Miert. Samen hebben wij Latin Travel opgericht, dé reisspecialist voor uw reizen naar Midden- en Zuid Amerika. Dit veelzijdige continent heeft werkelijk voor ieder wat wils op het gebied van natuur, cultuur en avontuur. En het heeft onze harten gestolen! Mariska heeft jarenlange ervaring als ondernemer in de reiswereld en Kim maakt met haar indrukwekkende reisportfolio de samenwerking compleet. In Latin Travel hebben wij onze kennis en passie voor Latijns Amerika gebundeld. In deze brochure vindt u een selectie van bijzondere bestemmingen in Zuid Amerika. Maar dit zijn slechts voorbeelden. Uw wensen zijn voor ons het uitgangspunt voor uw reis. Een reis door Brazilië, Argentinië of Peru? Het is slechts een deel van de oneindige mogelijkheden die wij u kunnen bieden om te reizen door Latijns Amerika. In alle landen die wij aanbieden hebben wij contact met lokale agenten die u zullen onderdompelen in de culturele hoogtepunten en verrassingen die het land te bieden heeft. Onze agenten hebben jarenlange ervaring in de Zuid Amerikaanse reiswereld en hebben een breed aanbod aan hotels, rondreizen, ideeën en speciale trips. Door deze lokale contacten kunnen wij snel schakelen en bieden wij een persoonlijke service. Wij helpen u om uw reis samen te stellen volgens uw wensen en budget.

Wij hopen u snel te mogen begroeten! Latin Travel Kim van Miert & Mariska van Vliet

3


Latin

Travel

Veelzijdig Zuid Amerika Zuid Amerika is het meest diverse continent ter wereld. De imposante besneeuwde bergtoppen in de Andes, het indrukwekkende gekraak van de ijsmassa’s van de gletsjers in Argentinië, de enorme culturele historie in Machu Picchu in Peru en de prachtige tropische stranden aan de diverse kusten, het is slechts een kleine greep uit wat Latijns Amerika u te bieden heeft. U kunt er genieten van de levendigheid in één van de bruisende steden met zijn volle terrasjes, van heerlijke gerechten in de vele restaurants en van muziek en dans in de straten. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige wandelingen door de ongerepte natuur en de diversiteit aan dieren. Avonturiers voelen de adrenaline stromen bij de wilde afdalingen tijdens het raften. Cultuurliefhebbers halen hun hart op bij het zien van de archeologische vondsten uit het Inca tijdperk of bij een bezoek aan traditionele volkeren. Kortom, een fantastische vakantiebestemming voor ieder van u! De variatie die Zuid Amerika ons biedt, vindt u in deze brochure uitgebreid terug voor de landen Brazilië, Argentinië en Peru. Maar wij bieden meer! Ook voor de landen Bolivia, Chili en Ecuador heeft Latin Travel een uitgebreid maatwerkprogramma.

Bolivia Bolivia kenmerkt zich vooral door zijn hoge ligging. Acclimatiseren aan de hoogte is dan ook noodzakelijk. In de stad La Paz is dat zeker geen straf met zijn kleurrijke marktpleinen en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. De officiële hoofdstad van Bolivia is Sucre en wordt als mooiste stad van Bolivia gezien. In Sucre vindt u veel kerken in barokstijl en koloniale gebouwen. Bolivia kent een aantal Nationale Parken met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Zo vindt u in het noordoosten onaangetaste tropische regenwouden, terwijl in de Andes uitgestrekte salpeterwoestijnen liggen. Een avontuurlijke wandel- of fietstocht in deze parken over bergtoppen en door watervallen is zeker een aanrader! In Bolivia ligt één van de grootste zoutmeren ter wereld. Een indrukwekkend uitzicht maakt het haast onmogelijk om de lucht van de grond te onderscheiden. In het zuiden van Bolivia ligt natuurreservaat Eduardo Avaroa. De vulkanische grond geeft een helderrode en groene kleur aan de meren en flamingo’s leven hier in grote getale. Vergeet niet voor het verlaten van Bolivia nog een laatste keer een kleurrijke markt te bezoeken. Hier is een prachtig souvenir snel gevonden!

4


Chili Chili ligt langgerekt tussen de Andes en de Grote Oceaan. Door de uitgestrekte vorm is Chili één van de meest afwisselende landen van Zuid Amerika. De natuur is zeer ongerept en daardoor is Chili voor de avontuurlijke natuurliefhebbers een perfecte vakantiebestemming. In het noorden ligt de Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld, met haar prachtige bergformaties en zoutvlaktes. Nabij de noordelijke grens met Bolivia vindt u de sneeuwbedekte vulkaantoppen en groene vlaktes van Lauca National Park. De vele diersoorten zoals de lama, alcapa, flamingo en zelfs de condor maken een bezoek aan dit park compleet. Centraal gelegen ligt het Venetië van Chili; Valparaiso. Felgekleurde huisjes en smalle steegjes domineren het romantische straatbeeld. Ten zuiden van Valparaiso en de hoofdstad Santiago vindt u de wijnvelden en hacienda’s van de Chileense cowboy. Deze regio grenst aan Patagonië, met een enorm uitgestrekt merengebied. Prachtige heldere meren worden afgewisseld met de besneeuwde toppen van de Andes. Torres del Paine Nationaal Park is één van de hoogtepunten van Chili. Gletsjers, meren en veel diersoorten domineren hier de indrukwekkende uitzichten. Het magische Paaseiland, gelegen op circa 4000 kilometer van het Chileense vasteland, is één van de meest mysterieuze eilanden ter wereld. Langs de gehele kustlijn staan talloze metershoge stenen beelden, de Moai genoemd. De herkomst van deze beelden is nog steeds een raadsel. Paaseiland kunt u heel goed op bijvoorbeeld de fiets verkennen. Een trip naar Paaseiland maakt uw rondreis door Chili compleet!

Ecuador Ecuador wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke hooglanden in de Andes, de Amazone met zijn unieke flora en fauna, de kustlijn waar zeer regelmatig walvissen passeren en de Galapagos Eilanden. In de hooglanden kunt u een hele reeks van actieve en inactieve vulkanen bewonderen, waar nog veel Indianen te vinden zijn. Ook vindt u hier kleurrijke markten en traditionele feesten. De hoogste actieve vulkaan, de Cotopaxi, biedt u een prachtig gebied om te wandelen, paardrijden en vogelspotten. In het binnenland vindt u nog vele overblijfselen uit het Inca Rijk en ademen de vele haciënda’s nog steeds de Spaanse koloniale sfeer uit. Quito is de hoofdstad van Ecuador. Deze levendige stad met gezellige pleinen, prachtige koloniale architectuur, straatmarkten en musea is uw bezoek zeker waard. Daarnaast biedt Ecuador het rijke Amazonegebied waar kleine indianengemeenschappen leven die hun lang ingewortelde tradities in ere houden en leven van wat de natuur te bieden heeft. Zij leven samen met verschillende dieren zoals vlinders, apen, luiaards, jaguars en zoetwaterdolfijnen van het unieke ecosysteem in de Amazone. Ten slotte behoort een bezoek aan de Galapagos Eilanden zeker tot één van de hoogtepunten van uw reis door Zuid Amerika!

En wat kiest u? Latijns Amerika is zo veelzijdig dat u wellicht moeilijk kunt kiezen. Combinaties van landen en bestemmingen zijn natuurlijk mogelijk. Laat u inspireren door alle voorbeelden in deze brochure en stel vervolgens de reis samen die helemaal bij u past! Wij helpen u daar graag bij.

5


Brazilië Brazilië bruist! Overal waar u komt in dit land wordt u steeds weer verrast door geluiden, geuren en kleuren. Het is een land met een enorm gevarieerde natuur en cultuur. Het machtige Amazonewoud spreekt tot ieders verbeelding. Met de Pantanal herbergt het land het grootste wetland ter wereld, beroemd vanwege de ongekend rijke flora en fauna. Een ander hoogtepunt vormen de ruim 275 watervallen van Foz do Iguaçu. Maar dit grote land heeft nog veel meer te bieden waaronder een enorm lange kust met de prachtigste zandstranden, waarvan vele nog ongerept.

Amazone Maak kennis met de rijke flora en fauna van het Amazonewoud. Ga mee op een nachtelijke kanotocht door boskreken op zoek naar kaaimannen en luister naar de indrukwekkende nachtgeluiden van het oerwoud. Ontdek medicinale planten in de jungle en apen hoog in de bomen, werp een hengel uit om de beruchte piranha te vangen en bezoek een lokale nederzetting waar de bewoners laten zien hoe ze leven in én van het woud.

Pantanal De wetlands van de Pantanal zijn zonder twijfel één van de beste locaties in de wereld om vogels en andere dieren in het wild te zien. U komt ogen te kort bij het zien van kaaimannen, otters, capibaras, herten en talloze vogelsoorten. Het is zelfs mogelijk om zeldzame dieren als de jaguar te spotten. Een must voor wie een onvergetelijke natuurervaring wil ondergaan.

Salvador da Bahia De hoofdstad van Bahia vormt de bakermat van Brazilië. Bezoek het centrum en ga terug naar de koloniale tijd. Bezoek enkele van de vele kerken en vergaap u aan de prachtige decoraties. Laat u meevoeren door de Afrikaanse ritmes in de smalle straatjes en proef de typisch Bahiaanse keuken. Salvador is voor wie een stukje swingend en bruisend Afrika wil ervaren in Zuid Amerika.

6


Latin

Travel

Foz do Iguaçu

De watervallen van Foz do Iguaçu zijn niet de hoogste ter wereld, maar het stelsel van 275 watervallen zorgt wel voor één van de meest indrukwekkende schouwspellen die de natuur ooit geschapen heeft. Dit natuurschoon is onlangs verkozen tot één van de 7 natuurwonderen ter wereld. U komt er werkelijk ogen tekort.

Fernando de Noronha De paradijselijke eilandengroep Fernando de Noronha ligt op een uur vliegen van het noordoostelijke vasteland van Brazilië. Haar kristalheldere water en rijke onderwaterwereld met schildpadden, tonijn, haaien en grote barracuda’s maakt de eilandengroep uniek. En dit bijzondere ecosysteem wordt daarnaast ook zeer goed beschermd door maar 750 toeristen tegelijkertijd toe te laten op de eilanden.

Lencois Maranhenses Dit uitgestrekte spierwitte duingebied vindt u in het noorden van Brazilië. De prachtige duinen worden afgewisseld met helderblauwe lagunes. Vanuit het stadje Barreirinhasis vertrekken de boten het gebied in naar groene oases met palmbomen middenin deze zeldzame woestijn. De wisselende uitzichten maken Lencois Maranhenses tot een onvergetelijke ervaring.

Bonito Bonito is een prachtig, ongerept en tropisch natuurgebied in het zuidwesten van Brazilië. U kunt een bezoek aan Bonito en de wetlands van Pantanal met elkaar combineren. Het gebied rondom Bonito is op heel veel manieren te ontdekken. U kunt gaan snorkelen in zoet helderblauw water, midden in het regenwoud. Of maakt u liever een fiets- of wandeltocht door de prachtige natuur, om ergens op die route heerlijk af te koelen in een van de vele watervallen. Hier zult u zich geen moment vervelen!

7


Brazilië Rondreis Brazilië Dag 1: Rio de Janeiro of São Paulo Afhankelijk van de vluchtmogelijkheden vliegt u van Amsterdam naar Rio de Janeiro of São Paulo. Hier verblijft u 1 nacht.

Dag 2: Rio de Janeiro of São Paulo - Foz do Iguaçu Na het ontbijt is er tijd om de sfeer te proeven van Rio de Janeiro of São Paulo. ‘s Middags vliegt u naar één van de wonderen der natuur: Foz do Iguaçu. Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 3: Foz do Iguaçu Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen. Vanaf deze zijde heeft u het mooiste uitzicht op het indrukwekkende spektakel dat wordt vormgegeven door de Iguaçu-rivier. In de middag bezoekt u de Argentijnse zijde van de watervallen. Vooral het uitzicht op het hart van de Duivelskeel, waar het kalme water van de rivier zich met donderend geraas omlaag stort, zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Foz do Iguaçu

Dag 4: Foz do Iguaçu – Cuiabá U kunt deze dag vrij besteden. Er zijn een aantal prachtige excursiemogelijkheden zoals Nationaal Park Iquaçu, Parque das Aves (Vogelpark) of een fantastische helicoptervlucht over de watervallen. In de namiddag vliegt u naar Cuiabá. Hier blijft u 1 nacht.

Dag 5: Cuiabá – Chapada dos Guimarães Na het ontbijt vertrekt u naar Chapada dos Guimarães. De Chapada bestaat uit een complex van honderden meters hoge rotswanden, die door weer en wind de grilligste vormen hebben aangenomen. 's Ochtends gaat u naar een aantal watervallen met als hoogtepunt, de Veu da Noiva (bruidssluierwaterval), die langs een hoge rotswand omlaagstort. In de middag bezoekt u het kliffenlandschap van Cidade de Pedra (de stenen stad) met z'n prachtige rotsformaties.

Dag 6: Chapada dos Guimarães – Pantanal Uw dag begint met een excursie naar de Aroe Jari, de grootste zandsteengrot van Brazilië. In de grot bevinden zich diverse watervallen en op sommige wanden treft u rotstekeningen aan. Ook bezoekt u de Lagoa Azul, een meer van azuurblauw kristalhelder water, een sprookjesachtig gezicht. Na de lunch in Cuiabá gaat de reis door naar de Pantanal. De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en staat bekend om zijn enorm rijke dierenleven. U verblijft 3 nachten in een lodge langs de toegangsroute tot de Pantanal.

Dag 7 en 8: Pantanal Deze twee dagen kunt u excursies maken vanuit de lodge; per auto, per boot, te paard of te voet. De kans is groot dat u naast de vele vogelsoorten als de reusachtige jabirou ooievaar, tijgerroerdompen en talloze soorten reigers ook capibara´s, kaaimannen en herten ziet. En wie weet een miereneter of zelfs een jaguar?

Dag 9: Pantanal - Manaus/Amazone ‘s Ochtends heeft u nog tijd voor een laatste excursie in de Pantanal. In de middag vertrekt u per vliegtuig naar Manaus. U verblijft 1 nacht in Manaus.

8


Dag 10: Manaus – Juma jungle lodge U maakt een boottocht naar de overkant van de Amazone-rivier. Onderweg wordt de beroemde kilometers lange haarscherpe scheiding tussen het heldere donkere water van de Rio Negro en het troebele lichtgekleurde water van de Rio Solimoes gekruist, de ‘meeting of the waters’ genoemd. Na een tocht van 3 uur komt u aan in de lodge, die hoog op palen tussen de bomen aan de oever van een prachtig meer is gebouwd. U verblijft 3 nachten in de lodge.

Dag 11: Juma jungle lodge Na het ontbijt wacht een boswandeling met uitleg over de flora en fauna. ‘s Middags is het tijd om piranha’s te vissen. De vangst gaat aan het eind van de middag mee terug naar de lodge voor het avondmaal.

Dag 12: Juma jungle lodge Vandaag is het vroeg dag. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokale nederzetting. De bewoners van deze nederzettingen, vaak van Indiaanse afkomst, leven in eenvoudige houten huizen aan de oever van de rivier en leven van wat het woud hen biedt.

Meeting of the waters’

Dag 13: Manaus – Itacimirim Vandaag vliegt u van Manaus naar Salvador en van daaruit reist u door naar Itacimirim. Dit plaatsje was tot voor kort een nederzetting van vissers aan de paradijselijke stranden ten noorden van Salvador. Inmiddels is het een toeristische trekpleister met comfortabele hotels en pousada´s. U verblijft 3 nachten in een pousada nabij Itacimirim.

Dag 14: Itacimirim Deze dag is geheel ter vrije besteding. U kunt genieten aan de prachtige witte zandstranden. Wanneer u niet houdt van stilzitten, zijn er meerdere excursies mogelijk om deze regio te ontdekken.

Dag 15: dagtocht Salvador In de ochtend maakt u een stadstour door Salvador. Salvador staat bekend om de folkloristische erfenis uit de levendige Afrikaanse cultuur. Op elk uur van de dag hoort u drumbands, die Braziliaanse en Afrikaanse ritmes combineren.

Dag 16: Itacimirim - Porto Seguro 's Ochtends vliegt u van Salvador naar Porto Seguro. Porto Seguro is één van de belangrijkste badplaatsen van Brazilië, waar nog veel van het historische karakter en de overweldigende natuur bewaard is gebleven. Na de lunch maakt u een uitgebreide stadstour. U verblijft 3 nachten in Porto Seguro.

Dag 17: Porto Seguro U maakt een excursie naar het indianen-reservaat Jaqueira. In het reservaat wonen een aantal families van de Pataxó-indianen die het reservaat beheren. Porto Seguro staat verder bekend om de Luals, de strandfeesten die ‘s avonds worden gehouden.

Dag 18: Porto Seguro Vandaag maakt u een excursie naar Arraial d´Ajuda en Trancoso. Beide plaatsen zijn historisch van groot belang. Tijdens de kolonisatie stichtten Jezuïten-priesters diverse nederzettingen op plaatsen waar indianen woonden.

Dag 19: Porto Seguro - Rio de Janeiro U vliegt van Porto Seguro naar de bruisende stad Rio de Janeiro. Deze wereldstad, ingeklemd tussen bergen, bossen en zee biedt een breed scala aan bezienswaardigheden die u gedurende de volgende dagen kunt bezoeken. U verblijft 3 nachten in Rio de Janeiro.

Dag 20 en 21: Rio de Janeiro In Rio de Janeiro verveelt u zich zeker niet! U kunt onder andere een bezoek brengen aan de Suikerbroodberg met het prachtige uitzicht over de stad, het beroemde en imposante Christusbeeld en het Nationaal Park Tijuca. En vergeet ‘s avonds de Samba dans niet.

Dag 22 en 23: Rio de Janeiro- Amsterdam Terugvlucht vanuit Rio de Janeiro met aankomst de volgende dag in Amsterdam.

De reizen zijn zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Voor een reis-op-maat en actuele prijzen neem contact op met uw ANVR reisbureau.

9


ARGENTINIË Argentinië is in twee woorden te omschrijven als overweldigend divers. Het enorm uitgestrekte land bestrijkt een gigantische oppervlakte en dat geeft een grote verscheidenheid aan klimaten, landschappen en culturen. Van de tropische flora en fauna bij de prachtige Iguaçu watervallen in het noordoosten, via de bruisende Tango in Buenos Aires, naar de indrukwekkende winterse Perito Moreno gletsjer in het zuiden.

Buenos Aires Aan de oostkust van Argentinië ligt de bruisende stad van de Tango; Buenos Aires. Naast het moderne uiterlijk heeft deze levendige stad haar karakter weten te behouden. De brede boulevards, gezellige koloniale wijken met barretjes en winkels, het prachtige Cólon Theater, de straatmarkten en de beroemde begraafplaats in de wijk Recoleta waar Evita Peron is begraven maken het bezoek aan Buenos Aires tot een absoluut hoogtepunt van uw reis.

Tierra del Fuego Tierra del Fuego of Vuurland is het meest zuidelijke punt van het vasteland van Argentinië. Dit gebied is prachtig om wandelend te verkennen. Ushuaia, waar ook de luchthaven zich bevindt, is de zuidelijkste stad ter wereld. Vanuit hier vertrekken ook de Antarctica expedities. Vuurland heeft een parkachtig karakter met bossen, meren, moerassen en een rotsachtige kust. Het indrukwekkende Beaglekanaal verbindt het noordelijke hoofdeiland van Vuurland met de zuidelijke kleinere eilanden. Een boottocht over dit kanaal mag zeker niet ontbreken. U ziet hier verschillende zeedieren zoals pinguïns, zeeleeuwen en albatrossen. Tierra del Fuego is een must voor iedere natuurliefhebber.

Patagonië Patagonië bestrijkt een enorm aaneengesloten gebied in Argentinië en Chili. Een groot gedeelte bestaat uit indrukwekkende oerbossen, diepblauwe meren, bergen met besneeuwde toppen en prachtige gletsjers met als hoogtepunt de Perito Moreno gletsjer nabij de plaats El Calafate. Patagonië is zo groot en divers, dat een rondreis door enkel dit gebied al een onvergetelijke ervaring is!

10


Latin

Travel

Bariloche

Tussen juni en oktober is de omgeving van Bariloche dé wintersportbestemming van Argentinië. De stad zelf heeft een sterk centraal-Europees voorkomen. Zo zijn Zwitserse chalets, kaasfondue en chocolade hier geen uitzondering. Nabij Bariloche ligt Cerro Catedral. Deze plaats is het bekendste skioord van Latijns Amerika en mag zeker niet ontbreken in een rondreis van skiërs en snowboarders.

Mendoza en Salta Nabij de stad Mendoza ziet u zeer uitgestrekte wijngaarden. Dit enorme wijngebied reikt helemaal tot aan Santiago in Chili. Het smeltwater van de gletsjers zorgt voor het groene uiterlijk en de witte bergtoppen op de achtergrond vormen werkelijk een prachtig plaatje. Iets noordelijker in het haast onvruchtbare maar indrukwekkende Salta vindt u hooggelegen bergplateaus, zoutvlakten, traditionele Indianendorpen, prachtige kleurrijke rotsformaties en bergpassen.

Peninsula Valdes De zuidoostkust van Argentinië, beginnend bij het plaatsje Trelew, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier bevindt zich Peninsula Valdes; één van de mooiste natuurparken ter wereld met een zeer grote verscheidenheid aan zeedieren. Van pinguïns tot zee-olifanten en van walvissen tot duizenden zeevogels. Hier maakt uw camera gegarandeerd overuren!

Santa Rosa La Pampa Santa Rosa is de hoofdstad van de provincie La Pampa en ligt zeer centraal in Argentinië ten noorden van Patagonië. Dit gebied staat bekend om de traditionele Argentijnse boerderijen, die gelegen zijn op de vruchtbare vlakten van de Pampas. Tijdens uw verblijf op een estancia ervaart u het authentieke Argentijnse landelijke leven en leert u de tradities en gastronomie uit de Gaucho-cultuur kennen. Overdag maakt u een trektocht per paard met de Gaucho-cowboys en ’s avonds geniet u van een heerlijke Argentijnse barbecue.

11


ARGENTINIË Rondreis Argentinië Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires Afhankelijk van uw vlucht vanuit Amsterdam komt u dezelfde dag of de volgende ochtend aan in Buenos Aires. U verblijft 2 of 3 nachten in een goed middenklasse hotel in het bruisende centrum van Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires In de middag staat er een shoppingtour op het programma langs de leukste boutique winkeltjes van Buenos Aires. Voor winkelliefhebbers is Buenos Aires een paradijs op aarde. In de levendige stad bevinden zich duizenden kleurrijke winkels en elk deel van Buenos Aires heeft een typisch eigen stijl. ‘s Avonds wordt u bij het hotel opgehaald voor een diner gevolgd door een onvergetelijke Tango Show in “Esquina Carlos Gardel”. Na deze dag zult u Buenos Aires niet snel meer vergeten!

Dag 3: Buenos Aires

La Boca

Foz do Iguaçu

In de ochtend maakt u een stadstour langs indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo staat het oude San Telmo-district op het programma. Dit is het havengebied van ‘La Boca’ waar de oorsprong ligt van de Tango. Deze stadswijk beschikt over de oudste en bekendste Tangokroegen. Deze vroegere achterbuurt trok in de jaren ’60 talloze kunstenaars en intellectuelen die deze wijk weer nieuw leven hebben ingeblazen. Naast de ateliers en antiekwinkels vindt u hier vele restaurants en nachtclubs. U komt ook langs Plaza Mayor met zijn mooie kathedraal, het stadhuis en “Casa Rosada” het werkpaleis van de Argentijnse president. Aan het einde van de stadstour komt u in het trendy Recoleta-district, waar ook de beroemde begraafplaats met het graf van Evita Peron ligt.

Dag 4: Buenos Aires - Puerto Madryn Na het ontbijt vliegt u naar Trelew, in het zuidoosten van Argentinië. Vanuit hier wordt u naar de kustplaats Puerto Madryn gebracht. Puerto Madryn is prachtig gelegen op een rotskust, waarvandaan u een spectaculair uitzicht heeft over de Atlantische Oceaan. Langs de kustlijn zijn verschillende natuurlijke uitkijkpunten, waar u walvissen en hun jongen van zeer dichtbij kunt zien. In Puerto Madryn zijn verschillende watersporten zoals windsurfen en sportvissen mogelijk en het is ook dé duikbestemming van Argentinië. U verblijft 2 nachten in Puerto Madryn.

Dag 5: Peninsula Valdes óf Punta Tombo Vandaag kunt u kiezen voor een trip naar Peninsula Valdes óf naar Punta Tombo. In Peninsula Valdes ziet u enorme zee-olifanten en speelse zeeleeuwen die liggen te zonnen op de stranden van Punta Piramide. Van juli tot december is het walvisseizoen en kunt u op zee deze prachtige dieren van dichtbij bewonderen. Punta Tombo is de grootste broedplaats van de Magellan pinguïns. Ze komen hier elk jaar in september om te broeden en hun jongen op te voeden. In april trekken ze de wijde wereld in, om in het najaar weer terug te keren. Er zijn speciale wandelpaden ingericht om deze komische dieren van dichtbij te bewonderen.

12


Dag 6: Puerto Madryn – Ushuaia De ochtend is ter vrije besteding. In de middag vliegt u naar Ushuaia, het meest zuidelijk gelegen stadje ter wereld; de poort naar Antarctica. Vanuit hier gaan vele schepen richting de Zuidpool. Maar ook de plaats zelf is de moeite waard, want Ushuaia heeft een onvoorstelbaar mooie ligging op Vuurland, in een gebied aan het einde van de wereld. U verblijft 2 nachten in Ushuaia.

Dag 7: Ushuaia Na het ontbijt vertrekt u naar Tierra del Fuego National Park. Hier wacht u een prachtige wandeling van zo'n 3 uur langs de kust van de Ensenada Baai en het mooie bosrijke gebied. Aan het eind van de wandeling wacht een zodiac boot u op voor een spectaculaire tocht naar Redonda Island, waar u aalscholvers zult zien die zich in de uitpuilende rotsen nestelen. Na de lunch maakt u een korte wandeling door het reservaat langs de Lapataia Baai terug naar Ushuaia. Onderweg ziet u prachtige zeevogels zoals albatrossen en pinguïns.

Dag 8: Ushuaia - El Calafate

Tierra del Fuego Na het ontbijt maakt u een mooie boottocht op een catamaran over het Beagle Kanaal. Tijdens deze boottocht maakt u kennis met de waterwegen aan het eind van de wereld. Onderweg ziet u zee-olifanten, zeeleeuwen en allerlei watervogels. Na deze boottocht gaat u naar de luchthaven om door te vliegen naar El Calafate. Hier verblijft u 3 nachten.

Dag 9: Perito Moreno gletsjer Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer, één van de grootste natuurwonderen ter wereld en de enige gletsjer ter wereld die niet kleiner wordt. Perito Moreno is de meest bekende en best toegankelijke gletsjer in het Los Glaciares National Park. Perito Moreno kan zowel vanaf land als vanaf het water bekeken worden.

Dag 10: Upsala gletsjer óf Estancia Cristina Na het ontbijt heeft u de keuze uit twee verschillende dagprogramma’s. U kunt een prachtige boottocht maken naar de Upsala gletsjer. Dit is de grootste gletsjer ter wereld, drie keer zo groot als de Perito Moreno en groter dan Buenos Aires. Óf u kunt een dag doorbrengen op een echte Estancia, een Argentijnse boerderij en misschien wel helpen met het scheren van de schapen.

Dag 11: El Calafate - Buenos Aires Na het ontbijt vliegt u terug naar het levendige Buenos Aires waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 12: Buenos Aires - Foz do Iguaçu Deze ochtend bent u voor even terug in de stad van de Tango en heeft u gelegenheid om de stad nog verder te ontdekken. ’s Middags vliegt u naar Foz do Iguaçu en kunt u misschien al een eerste blik op de watervallen werpen. Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 13: Foz do Iguaçu Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een indrukwekkende dag naar de Argentijnse zijde van de Iguaçu-watervallen. De Iguaçu-watervallen behoren tot de mooiste watervallen ter wereld en zijn één van de meest bezochte attracties in Zuid Amerika. Aan de Argentijnse zijde wandelt u dwars door het tropische natuurspektakel, langs de bulderende watervallen en prachtige regenbogen. U loopt over de houten vlonderpaden boven het stromende water en heeft vanaf het uitkijkpunt boven de watervallen een fantastisch uitzicht over de Gorganta do Diablo, oftewel ‘De duivelskeel’. Hier komt het grootste volume water met bulderend geraas naar beneden.

Dag 14: Foz do Iguaçu Vanochtend brengt u een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de Iguaçu-watervallen. De Braziliaanse kant staat vooral bekend om zijn panoramische vergezichten over de watervallen. In de namiddag wacht uw vlucht terug naar Buenos Aires. U verblijft nog 1 nacht in Buenos Aires voordat uw terugvlucht naar Amsterdam vertrekt.

Dag 15 en 16: Buenos Aires – Amsterdam Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. In de loop van de volgende ochtend komt u aan in Amsterdam.

De reizen zijn zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Voor een reis-op-maat en actuele prijzen neem contact op met uw ANVR reisbureau.

13


Peru Peru is het land met de gróótste archeologische achtergrond van Latijns Amerika. Grootse volkeren zoals de Inca’s en de Spanjaarden hebben een enorme invloed uitgeoefend op de historie van Peru en geven het land een geweldige culturele rijkdom. Daarnaast zorgen het Andesgebergte en de bekende Amazone voor een unieke verscheidenheid in het landschap.

Machu Picchu Machu Picchu is één van de meest bekende en indrukwekkende overblijfselen van de Inca beschaving. Deze ruïnes zijn gelegen tussen hoge bergtoppen op een hoogte van 2400 meter. De tocht ernaartoe is op verschillende manieren mogelijk. De memorabele Incatrail is een prachtige voettocht van meerdere dagen. Daarnaast zijn er meerdaagse tours per bus of per mountainbike mogelijk, waarbij u uiteindelijk te voet of met de trein de top zal bereiken. Machu Picchu mag zeker niet in uw reisschema ontbreken!

Tucume Tucume ligt in de Lambayeque Vallei, dit is de grootste vallei aan de noordkust van Peru. In dit gebied bevindt zich een serie van piramides, grafheuvels en andere archeologische overblijfselen. De regio rond Tucume is ook een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Vele historische overblijfselen uit onder andere de Inca cultuur zijn hier terug te vinden. De noordkust van Peru biedt hiermee een rijke aanvulling op uw rondreis.

Cusco Cusco, de keizerlijke stad, is gelegen op een enorme hoogte van 3360 meter. In deze stad vindt u vele prachtige koloniale gebouwen, die gebouwd zijn op en tussen de overblijfselen van de Inca’s. Hierdoor is er een indrukwekkende mix van culturen ontstaan. In Cusco kunt u rustig een aantal dagen verblijven om te wennen aan de zuurstofarme berglucht. Er zijn vele musea, kloosters en kathedralen te bezoeken en u kunt tegelijkertijd de heerlijke sfeer van deze culturele stad proeven. Een bezoek aan de Heilige Vallei, met haar pittoreske dorpjes en archeologische overblijfselen, mag ook zeker niet ontbreken.

14


Latin

Travel

Arequipe

Arequipe ligt op zo’n 2300 meter boven zeeniveau en is de grootste zuidelijk gelegen stad van Peru. Arequipe wordt ook wel ‘De witte stad’ genoemd, omdat veel gebouwen bestaan uit zilverwit gesteente dat uit de omliggende vulkanen komt. Deze vulkanen geven de stad een prachtige achtergrond. 300 dagen per jaar zon maken een bezoek aan de stad met zijn mooie pleinen, kathedraal en koloniale gebouwen extra aantrekkelijk. Vanuit Arequipe mag een bezoek aan de Colca Canyon zeker niet ontbreken. Deze enorme kloof is de thuishaven van de indrukwekkende condor, die u hier gegarandeerd van dichtbij kunt bewonderen!

Manu & Tambupata Manu en Tambupata zijn twee locaties in het enorme regenwoud boven Cusco. In deze nationale parken is de natuur nog ongerept gebleven. Hierdoor is de hoeveelheid en diversiteit van flora en fauna enorm. Manu ligt dieper in de jungle en is daarmee nog authentieker. Hier ervaart u de jungle zoals de natuur deze bedoeld heeft.

Nazca lijnen & Paracas Nazca is een uniek en mysterieus gebied in het zuidwesten van Peru. Tijdens een rondvlucht kunt u op de grond reusachtige tekeningen zien waarvan tot op heden onbekend is hoe ze daar zijn gemaakt. De figuren duiden op mystieke onderwerpen als astronomie en het magnetische veld van de aarde. Het enorme kustgebied Paracas heeft een ruige bergachtige kustlijn met daarnaast de woestijn. Deze specifieke omgeving biedt een ideale habitat voor vogels zoals de condor en de flamingo en diverse zeedieren zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en schildpadden.

Titicaca meer Het Titicaca meer is het grootste meer van Zuid Amerika. Het meer ligt diep in het Andesgebergte, op de grens van Peru en Bolivia, op een hoogte van 3810 meter boven de zeespiegel. In het mystieke meer vindt u de bijzondere rieteilanden van de Uros-Indianen. Bij een hoge waterstand drijven deze eilanden. Het Titicaca meer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en een indrukwekkend bezoek is gegarandeerd!

15


Peru Rondreis Peru Dag 1: Amsterdam – Arequipe Na de internationale vlucht van Amsterdam naar Lima volgt direct uw binnenlandse vlucht naar Arequipe. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 2: Arequipe De ochtend kunt u vrij besteden en ‘s middags staat er een stadstour door Arequipe op het programma. U brengt een bezoek aan het 6e eeuwse Santa Catalina Convent, de kathedraal, de San Francisco-kerk en het Plaza de Armas; één van de mooiste pleinen van Peru.

Dag 3: Colca Canyon Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan de adembenemende Colca Canyon, één van de diepste ravijnen ter wereld, meer FozCanyon do Iguaçu dan twee keer zo diep als de Grand in de VS. De Colca Vallei is een kleurrijk gebied met dorpjes die door de Spanjaarden zijn ontdekt. De tocht gaat onder andere door het Pampas de Canihuas natuurreservaat waar u een grote kans heeft op een ontmoeting met bijzondere dieren, zoals alcapas en lamas. Vervolgens komt u op ‘Cruz del Condor’, het woongebied van de Andes condor. Hier vliegen deze indrukwekkende dieren soms maar zo’n 5 meter van u vandaan. U verblijft 1 nacht in de Colca Vallei. Colca Vallei

Dag 4: Puno

Vandaag staat de volledige dag in het teken van een boottrip naar Taquile. Dit eiland ligt op 38 kilometer van Puno, in het Titicaca meer. Tijdens de boottocht brengt u een bezoek aan de drijvende Totora-eilanden. De Uro-Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van deze eilanden in het Titicaca meer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Vanaf één van de eilanden maakt u een boottocht in een ‘Balsa de Totora’, een traditionele boot uit de regio. Het eiland Taquile wordt bewoond door 2000 Quechua-indianen en is een waar paradijs voor bezoekers. Hier zijn pre-inca ruïnes, fameuze weeftechnieken en de traditionele manier van leven te zien. U overnacht in Puno.

Dag 5: Puno – Cusco In Puno stapt u in de trein naar Cusco. Deze mooie rit door de prachtige natuur is een belevenis op zich. De trein is ingericht met diepe fauteuils, tafels met spierwitte tafelkleden en kristallen glazen. Er wordt een uitgebreide lunch geserveerd op porseleinen borden. Een salon en een ruime panoramawagon maken de reis extra bijzonder. Wanneer u bovenop de panorama wagon gaat staan voelt u zich even koning of koningin, want alles en iedereen die u onderweg tegenkomt blijft staan om te zwaaien. U verblijft 2 nachten in Cusco.

Dag 6: Cusco Deze dag staat er een uitgebreide stadstour door Cusco op het programma. Deze stadstour leidt u langs de historische bezienswaardigheden uit zowel het Inca- als het koloniale tijdperk. U ziet onder andere de indrukwekkende kathedraal, gebouwd op de oeroude Suntur Wasi Tempel, de zonnetempel, het belangrijkste religieuze centrum uit het Incarijk. Ook bezoekt u Saqsayhuaman, één van de meest bijzondere gebouwen ooit door de mens gemaakt, dat bestaat uit gigantische stenen blokken. Helaas is dit indrukwekkende bouwwerk vernield, maar de overblijfselen zijn nog duidelijk zichtbaar.

16


Dag 7: Cusco – Pisac Vanuit Cusco vertrekt u naar de Inca-ruïnes van Pisac. Hier wandelt u langs grote religieuze tempels, overblijfselen van huizen, landbouw terrassen en indrukwekkende rotsen. Na deze prachtige wandeling bezoekt u het dorp Pisac en zijn lokale markt. In Urubamba brengt u een bezoek aan het dorp en het imposante fort van Ollantaytambo. Dit Inca-fort is de enige lokatie die een aanval van de Spanjaarden heeft weerstaan.

Dag 8: Pisac – Machu Picchu In de ochtend staan de Maras-zoutmijnen en de Moray-terrassen op het programma. Deze ingenieuze terrassen stammen uit het Incatijdperk. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater. Vervolgens vertrekt u met de trein naar Aguas Calientes (Machu Picchu). Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 9: Machu Picchu In de ochtend brengt u met een privégids een bezoek aan Machu Picchu; de beroemde Saqsayhuaman verborgen Inca stad waar nog veel overblijfselen van deze indrukwekkende beschaving terug te vinden zijn. U wandelt bergop en bergaf, met als hoogtepunt een flinke klim naar een fantastisch uitkijkpunt over de bekendste ruïnes van Zuid Amerika. Na de lunch in Machu Picchu Sanctuary Lodge heeft u de middag ter vrije besteding om de ruïnes te ontdekken en van de prachtige uitzichten te genieten.

Dag 10: Machu Picchu - Cusco Deze ochtend is ter vrije besteding. Een tweede bezoek aan Machu Picchu is zeker mogelijk. In de namiddag vertrekt de trein terug naar Piscacucho en staat de bus klaar om u naar het hotel in Cusco te brengen. U verblijft 2 nachten in Cusco.

Dag 11: Cusco

Machu Picchu

De ochtend is ter vrije besteding. Om bij te komen zijn er volop bars en restaurants met internationale en lokale specialiteiten. Voor de actievelingen onder u behoort rivierraften of paardrijden in de bergen ook tot de mogelijkheden. Later in de middag staat een bezoek aan het planetarium van Cusco op het programma.

Dag 12: Cusco – Lima ‘s Ochtends gaat u per vliegtuig naar Lima. Bij aankomst in Lima staat een indrukwekkende fietstocht op het programma. U fietst langs de imposantste en belangrijkste gebouwen van de stad, zoals de kathedraal van Lima, het regeringsgebouw, het historische treinstation, kerken en kloosters van San Francisco en Santa Domingo, theaters en ten slotte in het centrum van Lima: Plaza Mayor. Kortom: een trip door de tijd en historie van Lima. Aangekomen in het centrum is er tijd om uitgebreid te lunchen en te winkelen. ‘s Avonds staat er een panoramische stadstour op het programma, waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan ‘s werelds grootste Fonteinenpark. U verblijft 1 nacht in Lima.

Dag 13: Lima - Amsterdam Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam In de loop van de ochtend komt u weer aan in Amsterdam

De reizen zijn zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Voor een reis-op-maat en actuele prijzen neem contact op met uw ANVR reisbureau.

17


Anders dan anders Slapen bij de Indianen Jaquieira is de naam van een reservaat van de Pataxó-indianen in Zuid Bahia, Brazilië. Tijdens een 3-daags bezoek neemt u deel aan het dagelijks leven van de families in dit reservaat. U slaapt in één van de traditionele onderkomens, bereidt maaltijden, zingt en danst met de Pataxó-Indianen.

Fietsen langs de Ontdekkingskust (noordoost Brazilië) Tijdens deze 5-daagse fietstocht per mountainbike fiets u langs de schitterende kust en paradijselijke stranden van de Ontdekkingskust van Brazilië. De tocht van in totaal 110 kilometer begint in het kustplaatsje Prado en eindigt in de internationaal bekend staande badplaats Trancoso. Het parcours voert over stranden, over kliffen, door bossen en altijd over onverharde wegen.

Per catamaran naar Abrolhos Deze 4-daagse trip combineert een tweedaags bezoek aan de prachtige eilandengroep Abrolhos voor de kust van Zuid Bahia met een bezoek aan nationaal park Monte Pascoal. U reist op een catamaran naar de eilandengroep Abrolhos, ongeveer 70 km uit de kust. Uitgestrekte koraalriffen, zeeschildpadden en dolfijnen maken de eilandengroep een waar paradijs voor snorkelaars en duikers. Grote delen van het jaar zijn hier zelfs tientallen bultrugwalvissen te zien.

Een droom; Antarctica Vanuit Ushuaia vertrekt u met een cruise naar het schitterende continent Antarctica. Antarctica is bijna geheel bedekt met ijs en bezit geen accommodaties. Een cruise is dan ook de perfecte manier om Antarctica te ontdekken. Antarctica kent een zeer specifiek scala aan diersoorten. Vooral de pinguïns zijn in grote getale aanwezig. Daarnaast vindt u hier ook walvissen, orka’s, dolfijnen, zee-olifanten en het zeldzame zeeluipaard.

18


Bijzonder Galapagos Een bezoek aan de Galapagos Eilanden is één van de hoogtepunten van uw reis naar Ecuador en één van de meest unieke bestemmingen in de wereld. Zeeleeuwen, haaien, pinguïns en enorme schildpadden maken deel uit van deze bijzondere Ecuadoraanse provincie. Eenmaal per vliegtuig aangekomen op de Galapagos zijn er verschillende mogelijkheden om de eilanden te bekijken. Een cruise is de beste manier om veel te zien in korte tijd. De cruise-boten varen naar plaatsen die u niet op een andere manier kunt bezoeken. De Galapagos Eilanden zijn ook een waar paradijs voor snorkelaars en duikers.

Vogelspotten In verschillende gebieden in Brazilië komen zoveel prachtige en zeldzame vogelsoorten voor dat een meerdaagse vogelspottrip zeker een aanrader is. U trekt te voet, per boot of met een 4wheeldrive auto met een lokale bioloog de ongerepte natuur in en verblijft in authentieke lodges. Deze trip is een must voor iedere vogelliefhebber.

Of liever dit? Georganiseerde privé- of groepsrondreis combineren met een fly-drive Veel landen kunt u het best georganiseerd bezoeken met een ervaren lokale gids. Zo komt u op de mooiste plaatsen. Er zijn echter ook bestemmingen waar u prima op eigen gelegenheid met een huurauto kunt reizen. Zo heeft u de vrijheid om de dagen zelf in te delen. U kunt een fly-drive goed combineren met een georganiseerde privé- of groepsrondreis. Op deze manier beleeft u de Latijns Amerikaanse landen op de beste manier.

Verblijf in een authentieke pousada Na uw rondreis langs verschillende bestemmingen en bezienswaardigheden is een verlenging in een rustgevende pousada een relaxte manier om uw verblijf in Latijns Amerika af te sluiten. Pousada’s zijn kleinschalige authentieke accommodaties met een prachtige ligging in de natuur. Uw verblijf in een pousada is vaak geheel verzorgd en inclusief een combinatie van traditionele en internationale maaltijden. U kunt ook verblijven in een authentieke privé vakantiewoning. Deze verlenging van uw reis maakt uw beleving van Latijns Amerika compleet!

19


Latin Travel www.latin-travel.nl info@latin-travel.nl Tel: 030-2851411 Rijnlaan 34, 3522BN Utrecht Latin Travel is onderdeel van toerkoop reisburo EMVEE kvk-nr; 30190291, btw-nr; 812521754

LatinTravelBrochure  

Latin Travel Brochure

LatinTravelBrochure  

Latin Travel Brochure

Advertisement