Page 1

Știați că: 

Arderea combustibililor fosili de către omenire este cea mai importantă sursă a emisiilor de dioxid de carbon, care este unul din gazele cauzatoare ale efectului de seră, care împiedică dispersarea radiațiilor.

Care ar fi alternativele? 

ENERGIA REGENERABILĂ – SURSĂ DE CONSUM NELIMITAT

 Actualmente cantitatea dioxidului de carbon este egal cu 0,03 %. Dacă se presupune că această cantitate va fi dublată, în această situație temperatura globului pământesc poate să se schimbe cu 1,3 °C – 3 °C ceea ce determină așa-numitul fenomen de încălzire globală. ► Încălzirea globală determină ridicarea nivelului mării, topirea ghețarilor, apariția unor fenomene climatice extreme.

       

 Numărul de ani pentru care se consideră că mai există posibilități de exploatare a surselor fosile de energie  Petrol: 32 de ani  Gaz: 72 de ani  Cărbune: 252 de ani.

Folosirea surselor de energie regenerabilă:  Energia eoliană

  

Energia solară și energia apei

Economisirea energiei: Stingeți lumina cînd ieşiți din odaie. Reduceți pe timp de noapte temperatura în încăpere. Schimbați toate becurile simple cu cele cu un consum redus de energie. Nu înlocuiți lucrurile uzate, reparați-le. Vopsiți pereții în culori deschise. Nu ardeți gunoiul şi deşeurile provenite din activitatea agricolă. La cumpărături folosiți în locul pungilor din plastic pungi din stofă sau hârtie. Plimbați-vă cu bicicleta. Folosiți transportul public. Nu lăsați apa la duș să curgă cu putere. Opriți apa în timpul periajului dinților. Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.Această publicație reflectă numai punctul de vedere al autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

“Energia este esenţa vieţii” Oprah Winfrey

Brosura  
Brosura  
Advertisement