Page 1

OV Chipkaart

Wat is de OV-chipkaart De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten of metrotickets. U laadt de kaart op met een saldo in euro's of u zet er een reisproduct op zoals een enkele reis, een maandabonnement voor woon-werkverkeer of een trajectkaart.

Wat is automatisch opladen Kies voor automatisch opladen, dan heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Zodra het saldo lager is dan € 5, wordt automatisch een bedrag op uw OVchipkaart geladen. Dit wordt vervolgens geïncasseerd van uw bankrekening. U kunt kiezen uit € 10, € 20 en € 50. Automatisch opladen is alleen mogelijk op een persoonlijke OV-chipkaart


Soorten OV’s Persoonlijke Ov’s en Anonieme OV’s . Het enige verschil is dat op de persoonlijke OV je naam , geboorte datum en pasfoto staat. Op de anonieme (de naam zegt het al). Staat helemaal niks alleen een RET en de onderkant van de Erasmus brug, beide zijn gewoon via pinpas op te laden. Bij bijvoorbeeld ( Primera of Bruna)

Hoe werkt het reizen De OV-chipkaart is het vervoerbewijs voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten, metro- of treinkaartjes. Met één kaartje in de trein, tram, bus en metro.

Opladen voor het reizen Voordat u op reis gaat, moet u de kaart opladen. Dat kan met geld, dan reist u op saldo en betaalt u per gereisde kilometer. Of met een reisproduct, bijvoorbeeld een trajectkaart voor woon-werkverkeer of een kortingskaart voor daluren.

Inchecken U moet altijd inchecken en uitchecken met een OV-chipkaart. Aan het begin van uw reis houdt u uw kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. Uw wordt gecontroleerd op een geldig reisproduct of voldoende saldo. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal.

Uitchecken Aan het einde van uw reis, of bij overstappen naar een ander vervoermiddel, houdt u uw kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. De kaartlezer gaat na of u gereisd heeft op een reisproduct of saldo. Heeft u gereisd op saldo, dan ziet u op de kaartlezer wat uw reis gekost heeft. Het instaptarief, min uw reiskosten, wordt op uw kaart teruggezet. Vergeet niet uit te checken! Anders bent u het volledige instaptarief kwijt.


Openbaar vervoer Openbaar vervoer De OV Chipkaart is te gebruiken in de volgende vervoersmiddelen. 

Metro

Tram

Bus


Speciaal vervoer Rotterdam

Hier onder ziet u de tijden wanneer u de watertaxi kunt gebruiken in en rond om Rotterdam. Geniet van een over heerlijk uitzicht met als hoogte punt de Erasmus brug

Dit zijn de vaartijden van de Watertaxi in Rotter-

Tarieven watertaxi Rotterdam. Zomer maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

07:00 - 00:00 uur 07:00 - 00:00 uur 07:00 - 00:00 uur 07:00 - 00:00 uur 07:00 - 01:00 uur 09:00 - 01:00 uur 09:00 - 00:00 uur

De tarieven van de Tuk Tuk zijn €3,00 euro voor een ritje per persoon als u met twee mensen reist bent u voordeliger uit dan betaald u €4,50 en met drie personen slechts €6,50.

Splash Tours Ticketprijzen per Persoon Volwassene: €22,50 Kind (t/m 12 Jaar) €15,50

Openbaar Vervoer Rotterdam  

Flyers Openbaar vervoer Rotterdam

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you