Page 1


‘Ik werk als een olifantenpad’ Ik creëer met creatieve oplossingen en een duidelijk plan nieuwe paden om klanten te laten volgen. Een combinatie van ‘lullen en poetsen’, hard werkend en communicatief goed onderlegd.

Wie ben ik Dat was even een korte introductie. Ik zal mij nogmaals even voorstellen, ik ben Rob de Boer, 23 jaar, geboren in Hoogkarspel en vanaf augustus 2013 samenwonend met mijn vriendin in Enkhuizen. Nadat ik vanuit een parttime functie bij Stumpel Office Products & Boekhandel mijn scriptie voor dit bedrijf in juni 2013 had afgerond en daaropvolgend mijn bachelor’s degree, Reclame, Marketing & Communicatie behaalde, ben ik blijven werken voor dit bedrijf en neem ik marketingcommunicatie en contentoptimalisatie van de E-commerce tak op me. Dit heb ik gecombineerd met mijn werkzaamheden als projectmedewerker bij CG Selecties, hét respondentenwervingsbureau voor marktonderzoek.

Wat zoek ik in een werkgever Met een werkgever breng je meer tijd door dan je eigen familie. Daarom beschouw ik een werkgever als een tweede familie. Van je familie verwacht je dat ze eerlijk tegen je zijn, oprecht en alles met elkaar durven te bespreken. Daarin zoek je een partner die je dagelijks weet uit te dagen en te verassen en wie ziet je meer ontwikkelen dan je eigen ouders. Op werkgebied verwacht ik hetzelfde van een werkgever. Een open bedrijf waarin iedereen benaderbaar is en niemand onderdoet voor een ander. Er moeten uitdagingen zijn zodat de werkgever ziet, en vooral ikzelf merk, dat ik mij ontwikkel. Het enige verschil met het thuisfront is dat ik daar ook rust en op werkgebied heb ik een hekel aan rustige dagen. Zoals ik in mijn introductiecartoon al aangaf: ‘Hoe meer werkdruk, hoe beter’.


Wat kan ik voor het bedrijf betekenen Het omzetten van een idee naar een inhoudelijk stuk dat strategisch ingezet kan worden, het begeleiden van een merk naar de behoefte van zijn klanten en het vertalen van inhoudelijke stukken naar een begrijpelijk verhaal in gesprek met de klant. Presenteren zie ik dan ook meer als hobby dan als obstakel. Dit zijn drie punten waarin ik mijzelf de afgelopen jaren tijdens mijn studie en opgedane ervaring bij bedrijven heb ontwikkeld en in gespecialiseerd heb. Zoals ik al aangaf in mijn introductiecartoon werk ik als een ´olifantenpad´, waarbij nieuwe wegen ontstaan om klanten naartoe te loodsen. Passie voor het vak!

Wat is mijn verleden Werk Bijna vijf jaar werkzaam voor het bedrijf CG Selecties waarbij ik telefonisch respondenten werf, die gereageerd hebben middels een enquête, om mee te werken aan marktonderzoeken tegen een vergoeding. Door deze baan krijg je inzicht in de behoeftes en gebruiken van zeer uiteenlopende markten. Daarnaast heb ik bijna vijf jaar ervaring aan de telefoon, waardoor je communicatief vaardiger raakt. Bij Stumpel ben ik bijna drie jaar in dienst. Hier houd ik mij bezig met zeer uiteenlopende zaken. Van het ondersteunen van de salesafdeling tot het bedenken en implementeren van strategische plannen. Bij Stumpel heb ik mijn Photoshop vaardigheden ontwikkeld en beheer ik vanuit deze kwaliteit ook de content van de website.

Studie Vanuit mijn studie Reclame, Marketing en Communicatie werkte ik elke periode aan een project dat was neergelegd vanuit een opdrachtgever met een behoefte naar verschillende communicatietakken. Zo had ik projecten gericht op marketingcommunicatie, corporate communicatie, marketing, online marketing en positioneren. Als trainee bij Hill+Knowlton Strategies heb ik mij ontwikkeld in het duidelijk in kaart brengen van het mediagedrag, de markt en concurrenten. Door dagelijks in contact te staan met communicatieprofessionals heb ik vakinhoudelijk veel kennis opgedaan. Bij mijn minor Merkenmanagement ben ik dieper ingegaan op de visies van merken, het begeleiden van een merk en het strategisch in de markt zetten van een merk.

Wat zijn mijn interesses Voetbal is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als aanvoerder van het tweede elftal van Spirit’30 speel ik elke zondag en train ik twee keer per week. Daarnaast ben ik fanatiek volger van verschillende competities. Vroeger zette ik mij ook in als trainer van de jeugd, maar wegens tijdgebrek heb ik dit helaas moeten stoppen. Naast voetballen vind ik het leuk om stukken te schrijven. Dit doe ik niet grootschalig, maar bij elke thuiswedstrijd van het eerste schrijf ik het programmaboekje voor de vereniging. Naast fanatiek sportliefhebber, ben ik erg geïnteresseerd in guerrillamarketing. De creativiteit en verontwaardiging van de doelgroep vind ik erg interessant.

Motivatie Rob de Boer  
Motivatie Rob de Boer  

Op zoek naar een nieuwe uitdaging! In dit online boekje zie je wie ik ben en waarom ik jouw nieuwe collega moet worden.

Advertisement