Page 19

paraat te zijn om hun werkwijze aan de deelnemers te presenteren.

Volk dat in duisternis gaat, mensen met stomheid geslagen, het zal geschieden, zegt Hij, dat zij weer glanzen als nieuw. Van licht en stem zult Gij ons maken, uw evenbeeld.

Een greep uit de toezeggingen: ▪ Spijkenisse over bestrijding van armoede in NL ▪ Wageningen met hun inloophuis ▪ Dronten met een maatjesproject voor asielzoekers ▪ Voorst-Wilp-Klarenbeek over jongeren op Kerk in Actie-reis naar Moldavië ▪ Assen-Noord over duurzaamheid

Niet meer beklemd en verdeeld, niet meer in woorden gevangen, een en gekend en bevrijd, eindelijk mens zal ik zijn. Van licht en stem zult Gij ons maken, uw evenbeeld.

Dit jaar gaat er geen delegatie van onze diakenen heen, maar bent u belangstellend en wilt u zich oriënteren op het diaconale werk dan kunt u zich wenden tot het college van diakenen.

Daar staat de stoel van het recht, daar zal staan de tafel der armen, dan is de dag van het Lam, zie, Ik kom haastig, zegt Hij.

Zendingserfgoed in Zuidland In 2011 gaf de stichting de Zending der PKN het groene licht om de stichting Zendingserfgoed op te richten. Eerder was het omvangrijke archief van de zending(en) van Oegstgeest verzorgd in samenwerking met Het Utrechts Archief. En de collectie van de zendingsbibliotheek als speciale deelcollectie in de bibliotheek van de Universiteit Utrecht werd opgenomen (binnenkort weer compleet toegankelijk). Nu was de beurt aan dit onderdeel van de collecties: de kunstcollectie uit partnerkerken, de etnografica, de zendingskaarten en zendingsbusjes: kortom het zendingserfgoed.

Van grond en vuur zult Gij ons maken, hoog op rotsen, aan levend water, van geur en smaak, van licht en stem, uw evenbeeld. Huub Oosterhuis (Het Nieuwe liedboek, lied 773)

Uit de Aalkaar pastorie Belijdeniscatechisatie Er is op dit moment een aanvraag voor belijdeniscatechisatie. Over enige tijd gaan we daarmee beginnen, maar graag nodig ik iedereen die het doen van belijdenis wil overwegen uit om dit mij te laten weten. Misschien kunnen we een tijdstip vinden om met meer personen tegelijk bezig te zijn met de dingen die hierbij aan de orde komen. Overwegen wil niet zeggen dat je de beslissing al genomen hebt. Wie alleen wil nadenken of belijdenis doen de goede keuze is moet juist bij deze gesprekken aanwezig zijn. De beslissing komt later wel, en daarin ben je ook na verloop van tijd helemaal vrij. Welkom!

Na alle voorbereidingen, waarbij ook de zending van de voormalige Gereformeerde Kerken in Nederland besloot haar collectie bij de nieuwe stichting onder te brengen, zal deze stichting vanaf 1 september haar dienstverlening beschikbaar stellen. Kunstcollecties zijn voor uitleen beschikbaar voor ZWO commissies of tentoonstellingscommissie van de kerken of ook voor galerieën. De totale collectie zal op den duur op de website www.zendingserfgoed.nl te raadplegen zijn. Verder richten de vrijwilligers van de stichting tijdelijke mini-exposities in en kunnen kleine groepen (tot 20 personen) ontvangen worden om uitleg te krijgen in het Zendingserfgoedhuis, Dorpsstraat 24, 3214 AG Zuidland.

Ds. Robert Wilschut (dswilschut@kerkhoogvliet.nl / 010-4165513).

Najaarsactiviteit Van Gogh Museum Het heeft weken geduurd, maar uiteindelijk hebben we een volle bus. Het is zelfs zo dat we mensen hebben moeten teleurstellen en dat is jammer. Wellicht dat het volgend jaar ook weer mogelijk is. De deelnemers worden in elk geval nog schriftelijk op de hoogte gesteld hoe of wat. We proberen twee opstapplaatsen te krijgen, maar waar dat zal zijn, verneemt u nog.

Uit de Platte Driedijkpastorie De herfst doet langzamerhand zijn intrede. Het regent buiten pijpestelen en de bladeren die van de bomen zijn afgewaaid zijn allang niet meer groen. Binnenkort moeten we weer schuifelend over straat. Niet vanwege de sneeuw maar vanwege de gladheid door de natte bladeren.

Openingsgebed Van grond en vuur zult Gij ons maken, hoog op rotsen, aan levend water, van geur en smaak, van licht en stem, uw evenbeeld.

Herfst. De herinnering aan de voor Nederlandse begrippen prachtige zomer zindert nog na in ons

19

201319  

http://www.kerkhoogvliet.nl/kerkblad/201319.pdf

201319  

http://www.kerkhoogvliet.nl/kerkblad/201319.pdf

Advertisement