Page 1

POR TFO L I O

rj

REGHAN JANE INTERIOR DESIGN


REGHAN J ELLIOTT INTERIOR DESIGN STUDENT

rj OBJECTIVE I value design as a tool to create a space that obtains the ability to establish a pure connection between a space and the user. I will use my curiosity as a designer to help better the well-being of others by researching and creating experiences through practical yet captivating spaces.

EXPERIENCE

TECHNICAL SKILLS

INTERIOR DESIGN INTERN WARE MALCOMB ARCHITECTS | MAY 2019 - AUG 2019 • Assisted principal designer with design development • Met with clients during design meetings • Managed office resources • Created drawings using Revit

INTERIOR DESIGN INTERN BAER HOUSE DESIGN | JUNE 2017 - MAY 2019 • Assisted principal designer with design development • Met with clients during design meetings • Managed office resources • Created drawings using Revit INTERIOR DESIGN INTERN LUCY MCLENDON DESIGNS, INC | AUG 2016 - MAY 2017 • Assisted principal designer with design development • Met with clients during design meetings • Managed office resources • Created drawings using Revit

EDUCATION CONTACT 1518-2 High Road Tallahassee, FL 32304 (850) 686 9687 rje17@my.fsu.edu

FLORIDA STATE UNIVERSITY | 2017 - CURRENT GPA: 3.7 • Bachelor in Science • Major in Interior Architecture & Design PENSACOLA STATE COLLEGE | 2015 - 2017 • Associates of Arts Degree

TRAVEL FLORENCE, ITALY - STUDY ABROAD | MAY 2018 - AUG 2018

AutoCad, Revit, Lumion, Photoshop and Adobe software

PERSONAL/PROFESSIONAL CHARACTERISTICS • • • • •

Excellent written and verbal communication skill Tackles obstacles with creative outlook Excels at time management Attends to details Goal oriented Ability to effectively prioritize tasks

ACTIVITIES AND INTERESTS VOLUNTEER TALLAHASSEE ANIMAL SHELTER WESTGATE SCHOOL FOR SPECIAL NEEDS RONALD MCDONALD HOUSE ARNOLD PALMER HOSPITAL DANA FARBER CANCER INSTITUTE

JAN 2019 - CURRENT AUG 2010 - CURRENT SEP 2014 - CURRENT AUG 2015 - MAY 2016 MAY - JUNE 2015

EXTRA CURRICULAR PSC SOFTBALL TEAM MANAGER ALPHA DELTA PI SORORITY ADPI SORORITY - EVENT COORDINATOR

AUG 2016 - MAY 2017 AUG 2014 - MAY 2016 JAN - MAY 2016

PART-TIME WORK REC CENTER - CAMP COUNSELOR OCEAN TANS - SALES ASSOCIATE ORTHOTIC AND PROSTHETIC - INTERN

JUNE 2014 - AUG 2016 SEP 2015 - MAY 2016 JUNE - AUG 2015


ABOUT ME My name is Reghan Jane Elliott and I am currently an Interior Design & Architecture student at Florida State University. I call a quaint town in the pan handle of Florida, Gulf Breeze, my hometown and this close knit beach community gave me a sense of security and a picturesque backdrop for many adventures. However, the boundaries of this small area inspired me to wander and find a city where my talent as a designer will have an impact on many. Growing up in the chaos of a home with four siblings and two working parents prepared me to thrive in situations over which I had no control. This has taught me to not let disappointments slow me down, to innovate and problem solve without being distracted by the need for perfection, and to face an irregular world with confidence. This self-reliance and experience creating under pressure will help me succeed.

DESIGN PHILOSOPHY A few years ago, I had the privilege of volunteering at a children’s cancer institute and through my experience I began to genuinely notice the environment around me for the very first time. I became aware of the surrounding sounds, the tangible objects, the aesthetic of a room and, most importantly, the design. This opportunity not only inspired me, but allowed me to understand how design affects the use of a space and the users who occupy it. Discovering myself and my capabilities as a designer began with curiosity, and I believe that it is important to be open to discovery and perceptual learning. I value design as a tool to create a space that discovers and develops the ability to establish a pure connection between a space and its user. I will apply my curiosity as a designer to help better the well-being of others by researching and creating experiences through practical, yet, captivating spaces. This is why I wish to fill a position within an Interior Design or Architecture Firm that will challenge me, while allowing me to create spaces that will promote the comfort and well-being of others.


TABLE of CONTENTS


01

MONTAGE

02

HEALING SOUNDSCAPE

03

SEATTLE

04

HAND RENDERING


This space provides a variety of seating options for taking a break and socializing with other members of the Tallahassee community. The vibrant materials and finishes establish a reviving space for user’s to spend their time. The textile selection is stain resistant and durable to withstand heavy use. A unique, wood ceiling feature was incorporated to further entice members to utilize this space when they feel the need to unwind.


MONTAGE

01

The vast majority of the Tallahassee demographic is comprised of college students, therefore many businesses cater to this group within the community. According to Tallahassee’s government website, there are a few different centers that offer services to specific age groups, such as the Palmer Monroe Teen Center and the Tallahassee Senior Center (“The City of Tallahassee”). To conclude, the area surrounding the project site is lacking a multi-purpose facility consisting of intergenerational spaces for the entire population including growing families, working professionals, as well as elderly citizens. The objective of this design is to re-purpose the former 42,682 USF ToysR-Us building that was vacated in 2017 as a result of the company’s bankruptcy. This closure resulted in job losses for many citizens of Tallahassee. The design must retain 80% of the existing perimeter walls, however, in order to retain structural integrity, all of the building’s joists and columns must stay in place. Along with these challenges comes the opportunity to establish a concept that will address universal design principles within a multi-use, intergenerational facility. The prospective design solution for this store remodel is to establish a mixed use community center that focuses on social and physical rejuvenation for the city of Tallahassee. This space will accommodate the needs of all age groups with diverse backgrounds by radiating a sense of belonging while supporting their independence as individuals. By designing this community center, opportunities for jobs, volunteering, and other leadership positions will arise. Overall, Montage Tallahassee will provide a sense of encouragement for the community and improve the quality of life for all.

M ONTAGE


Given the needs of the Tallahassee community to unite, the concept of this design is SYNERGY. Synergy is a mutually advantageous conjunction or compatibility of distinct elements. With this in mind, this design will provide interactive spaces such as fitness and work collaboration areas to create a sense of community for people of various backgrounds in different stages of their lives. A combination of organic materials, various architectural forms, and vibrant colors will encompass this design. The use of natural light throughout the space will both define and enhance the user’s experience by encouraging more productivity, happiness, healthy habits and calmer spirits. Efficient way finding through signage and open circulation will support the people of the community’s independence as individuals. Overall, this design will embody the concept of synergy from the diverse design elements to the versatile essence of this community space


The work space integrates a variety of different work zones including both individual and collaborative work areas. Biophilia is implemented in order to promote a positive work atmosphere. Since collaboration can cause noise complications, soft textures were included, as well as an acoustic controlling ceiling feature. Bold prints were used on both conference room walls which assists in wayfinding for new user’s of the space. To tie a seemingly straightforward space into our concept of synergy, radiant patterns and colors were presented throughout.


In this open fitness facility, users have the choice to work out at their own pace, team up with others, or be provided with a more personalized workout experience by one of the facility’s volunteers or fitness instructors. Vibrant lights are used throughout to enhance the user experience. Motivational signage is implemented to excite and inspire the individuals utilizing the space. A bright accent wall and splashes of bright colors are provided to provoke the guests and incorporate the overall design concept of synergy.


The pscyle studio is an energizing indoor cycling space. Psycle promotes a holistic form of exercise which illustrates both physical and emotional health for people of all ages. Motivational signage and vivid lighting embodies the design of this unique fitness experience.


Upon entering, the reception area s above the custom reception desk an finishes of the desks create an impressi and decrease stress, the signage will r the integration of communication tec Patients will use electronic notepads located near the reception desk, mou can be controlled easily by all users. screen in order to ensure patient’s pri area provides an opportunity for a po


should be easily identified. A dropped ceiling nd the contrast of the light and dark laminate ionable focal point. In order to avoid confusion remain uniform throughout the clinic. Furthermore, chnology continues to influence clinic design. to input their personal data. The monitors are unted to the wall on a flexible arm so that they Additionally, each monitor will have a privacy ivacy. The design of the reception and waiting ositive impression.

HEALING SOUNDSCAPE

02

Doctor Van Durme, the director of the FSU Primary Health Care Clinic, is seeking an innovative design solution that houses an integrated care-team and an interdisciplinary, instructional facility for the medical students. A few successful design solutions include strategically placed wayfinding, spaces that evoke collaboration while protecting the patients’ HIPAA rights, and controlled acoustics in each area. Providing access to the right tools is critical to the success for those in the stressful field of medicine. Primary-care teams build long-standing relationships with entire families, therefore, a sense of community and availability is one of the many important goals for this design. The community room will be located close to the reception area to provide convenient access and to decrease potential pedestrian traffic in each of the two clinical wings. An inviting yet practical arrangement is essential for the design of the clinic. Together, the FSU College of Medicine staff determined that their work is best when delivered by a team. It is crucial to integrate both the behavioral and biomedical health teams. By doing so, the design will include a large meeting room with a variety of flexible seating and work surface options for the medical team to discuss and learn in each clinical wing. In order to protect private information in these collaborative areas, the acoustically zoning will be controlled with flooring transitions and ceiling heights. Ideally, the final design will create spaces that promote collaboration at the same time still allow for successful assessments while respecting patient privacy.


REDNERED FLOOR PLAN

The staff will provided a break room near the entrance, restrooms and locker room, which are all designated for staff use. In the break room, a community board will accommodate relevant news and messages, enhancing communication among the staff.

STAFF ENTRANCE

Carpet flooring will be used for sound absorption purposes in rooms where private information will be discussed, such as, the behavioral rooms and medical staff area.

In addition to the graphic wayfinding, simple, yet effective, flooring transitions will be used to assist the users experience through each clinical wing. Clinical Wing Two

AMBULANCE PICK-UP

An ample amount of space will be provided near the ambulance pickup due to the fast pace nature of this space. Additionally access to exam rooms and the portable equipment room is crucial to place near the pick-up.

Clinical Wing One

CLINIC ENTRANCE

A room designated for soiled supplies and a room for clean supplies will be placed in both clinical wings.

** A negative pressure exam room is used to contain airborne contaminants within the room in a case of an emergency. This room was placed in Clinical Wing Two due to the close proximity to the reception area.

The three different flooring materials used throughout the design are shown below:


ELEVATION FLOOR PLAN Custom ceiling feature throughout entire waiting space will have a laminate finish. Suspended gypsum board ceiling above seating in waiting area will have recessed linear light fixtures. Custom wall-mounted feature created with bronze and glass material. The names of each donor will be etched in the glass. The donors will be divided into categories based on donation amount. Furthermore, the size and style of font will designate each of these categories. A few different seating options, including single-seat, twoseat, and bariatric lounge chairs are available in the waiting area. It is important for the user’s initial experience of the center to have supportive seating for individuals of different shapes and sizes.

A cove wall base will prevent any damages to the wall and facilitates comprehensive maintenance.

The concept of this melodious design is the musical term HOMOPHONY. It is a musical texture in which a primary part is supported by one or more notes that create rhythmic contrast. Together the many different notes work together to create a beautiful, unified tune. The concept influences macro decisions such as spatial arrangements and zoning atmospherics by dividing the clinic into two clinical wings, a reception area, and community learning spaces. Although each space serves different purposes, together they contribute to the ultimate goal of the clinic just as distinctive notes create a melody. Furthermore, Doctor Van Durme could not stress enough the importance of teamwork among his diverse staff. They provide cutting edge medical assistance when collaborating with one another, just as the notes blend together to produce a pleasant tune. Mobile furniture will be used in the medical staff communication rooms and in the community rooms allowing the staff to freely arrange the room which will maximize teamwork and communication. Graphic designs used throughout the space for wayfinding will provide visual comfort for the community as they pass through the halls of the facility. The circulation of the floor plan will include a variety of pathways and sharp angles which will reduce the patients’ anxiety about finding their way. All in all, the homophony of design features orchestrates a harmonious unity of the medical staff, students, and community residents.


PROVIDER

EXAM ROOM ZONING DIAGRAM AND ELEVATION

PATIENT FAMILY

The circular ceiling suspended feature not only adds aesthetic value to the exam room but serves a practical purpose as well, acoustical control. Each circle is made of drywall acoustical panel material and hung at different heights, ranging from 9’-0” AFF to 9’-6” AFF. The variety of height and circle arrangement creates visual depth. The Steelcase millwork will be complete with a laminate finish and stone countertop, both from the company, Carolina OFS. The ample amount of storage space allows the facility to store frequently used medical equipment and remain organized.

The equipment rail is thoughtfully placed directly next to the exam chair which gives the opportunity for the provider to administer immediate assessment and treatment.

Although each exam room will have different artwork, all art will be displayed on canvas’s that are relatively the same size. The image depicted is a photograph of a tree in Maclay Gardens State Park in Tallahassee. The monitor will be mounted with a flexible arm which allows the provider to share information with the patient and/or caregiver(s) without any visual obtrusions.

Guest seating will provided in all exam rooms.

The ergonomically designed Physicians Stool ensures optimal physical alignment for the provider and allows for swift movements around the exam room.

A cove wall base allows for quick and efficient cleaning.


EXAM ROOM AXONOMETRIC VIEW

Motion activated sharp object disposal.

Motion activated, wall-mounted waste baskets are easily accessible to providers, as well as patients and caregivers.

The equipment rail allows facilities to customize spaces to their needs. Easy snap on components make updating tools to work with in specific areas simple without damaging wall panels. The mobility and adjustability of both the tray and stool allows for conversation and exploration between providers and patients. The mobility empowers providers with flexibility and efficiency in their daily delivery of care.

28� Samsung LED Smart Healthcare Monitor is mounted with a flexible arm which allows the provider to move the screen for patient and care viewing. Hooks for patients and caregivers to hang bags, jackets, or hats to eliminate tripping over any items placed on the floor.

Bariatric seating for guests will be placed in each exam room. The Midmark exam table is designed to offer low and high positioning heights so the provider can provide the best care to all patients.

Hand sanitizer dispensers are placed directly next to each door so that the provider has the ability to sanitize their hands before introducing themselves to the patients and/or caregivers.


03 SEATTLE The true nature of the city of Seattle inspired the design of the kiosk with the use of particular materials and vertical lines throughout. The kiosk’s form allows for a great deal of movement throughout the space while emulating the city’s traditional architecture. Furthermore, the combination of geometric and organic shapes creates a sense of balance while adding unpredictable energy, much like the rapid pace of the city itself. The greenery communicates with the structure and the concept by promoting a healthy lifestyle and open to change. The renderings were rendered using Lumion and depict the kiosk from a few different viewpoints.


04 HAND RENDERING


Thank you rje17@my.fsu.edu reghanjanedesign.com (850) 686-9687

Profile for rje17

Reghan Elliott Final Print Portfolio  

Reghan Elliott Final Print Portfolio  

Profile for rje17
Advertisement