Page 7

AP&T visar hela bredden på ScanPlåt – Ett kostnadseffektivt sätt att möta nya och gamla kunder. Jan Jonasson på AP&T berättar varför det Tranemo-baserade företaget väljer att ställa ut på ScanPlåt. – Vi har inte varit på så många mässor på ett par år, men den här

kändes rätt för oss. Vi måste visa att vi finns och ScanPlåt känns lättillgänglig både för oss och våra kunder, säger Jan Jonasson. AP&T är internationellt och den stora delen av den svenska marknaden består numera av en eftermarknad

med service och reservdelar för gamla maskiner. – Så är det, men vi jobbar med maskiner som formar plåt och på ScanPlåt vill vi visa hela vår bredd, säger Jan Jonasson.

Störst när det gäller stora kantpressar Ursviken är en av få svenska maskintillverkare som fortfarande lever. – Vi har ett grundmurat gediget rykte, därför finns vi kvar, säger Kenneth Ragnmark på Ursviken. Redan 1885, i orten Ursviken, bildades maskintillverkaren Ursviken. Fortfarande producerar företaget kantpressar och trots hård konkurrens lever det vidare. – Både det geografiska läget och de mantimmar som krävs talar mot oss, men vi har lyckats överleva. Jag tror det beror på att vi satsat på att göra stora maskiner, över 1000 ton, och att vi blivit marknadsledande där. Ursviken är lika förknippat med stora kantpressar som Vespa är med scootrar, säger Kenneth Ragnmark. Och när Ursviken talar om marknadsledande på stora kantpressar så är det världen det handlar om. Kina är en stor kund, Nordamerika likaså. – Ja, världen är definitivt vår arbetsplats i dag, säger Kenneth Ragnmark. Till ScanPlåt kommer Ursviken för att ställa ut en egen maskin, en lite mindre sådan på ”bara” 200 ton, men också stanslinjer från systerföretaget Pivatic och mindre kantpressar och gradsaxar från portugisiska Adira för vilka man har den svenska agenturen. Kenneth Ragnmark har varit i branschen länge och har stor erfarenhet av mässor. Han ser kundkontakten och nätverkandet som det viktigaste. – Att knyta till sig kunder är viktigt, att man talar om att man finns, säger Kenneth Ragnmark.

Daniel Vandor

www.ruukki.se

NYFIKENHET DRIVER OSS FRAMÅT. VI GÖR DET LÄTTARE. Träffa oss och Swerea på SCANPLÅT den 28-30 maj. Missa inte tillfället att lyssna på Peter Möller, ”Hur du kan spara pengar med Ruukki Laser ®-stål” och Jan Österholm, ”Hur du kan bygga lättare och smartare med Ruukki double grade”.

Vårt mål är att göra ditt arbete smidigare, snabbare och effektivare så att du kan göra bättre affärer. Därför utmanar vi gamla och etablerade metoder i förhoppning om att utveckla innovativa och praktiska stållösningar för att möta dina behov. Så nästa gång du vill prata stål, prata med oss. För med oss är det lättare.

www.scanplat.se

7

ScanPlåt 2013 Mässtidning  

Officiell mässtidning för ScanPlåt 2013, Svenska Mässan, Göteborg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you