Båtmässan 2015, GP 5 feb

Page 1

DE NNA

si d A

ÄR

E N

ANNO NS

IDAG Torsdag 5 feb

FR ÅN

B å t m ä s s an

Torsdag 12–20 Fredag 10–18 Lördag 10–18 Söndag 10–18

SCENPROGRAM: www.batmassan.se Partners:

Denna sidA är producerad av Båtmässan i samarbete med JUST Rivista. Svenska Mässan, S-412 94 Göteborg, tel: 031-708 80 00, www.batmassan.se.

Sydgeorgien – ett oslagbart resmål Han har startat tio världsomseglingar och genomfört åtta. Och när kroppen började säga ifrån och han skulle ta det lugnt valde han att hoppa på en båt till Sydgeorgien i stället. – Jag kan inte säga att det är nyttigt att hålla på med jorden runt-seglingar, men det är väldigt roligt, säger ­Roger Nilson, 65. Han är en av Sveriges största seglarlegendarer genom tiderna och den som seglat flest varv runt jorden. Med ålderns rätt har Roger Nilson nu börjat lugna ner sig, men den åttafaldige Whitbread/Volvo Ocean Race-seglaren har definitivt inte lagt seglet på hyllan. Under Båtmässan ska han hålla föredrag om sitt senaste äventyr – en tur till Sydgeorgien, en ö mitt i Atlanten. Skulle inte du lägga av och ta det lugnt på hemmaplan? – Jo, men det var väldigt lugnt, det var ju ingen tävling. Men resan var nog den finaste naturupplevelse som jag varit med om.

Blandat med möten med gigantiska sjöelefanter, kungspingviner och pälssälar fick Nilson också uppleva den fantastiska naturen och försök till bergsklättring och skidåkning. – Det var en helt otrolig resa. En naturupplevelse av stort format. Själva seglingen var inget speciellt, båten var som en oceangoing tank. Nu planerar han en ny expedition till Sydgeorgien, med avfärd hösten 2016. – Vi letar svenskar och skandinaver som är intresserade av seglingen dit eller bergsklättringen där. Det är bara att höra av sig till mejladressen roger.nilson@mainsail.se. HENRIK LUNDGREN

”En naturupplevelse av stort format”, säger Roger Nilson om sin resa till Sydgeorgien.

Foto: PRIVAT

Vi ses på Båtmässan!

Kampanjpris *179 900:-

Premi På Båt m

■■■ Finnmaster T7 är en perfekt kombina-

Silver Fox 485 Avant *inkl Honda BF50 och Garmin 721 plotter. Ord pris: 204 300:-

Kampanjpris *149 800:-

tion av modern toppdesign, praktiska detaljer och ett sportigt utseende. De strömlinje-

THERMOUNDERSTÄLLET VARMT, LÄTT OCH SMIDIGT Besök oss i monter G00:60 www.floatunderwear.se

ä ss a n

formade skrov– och takfönstren samt förens led ljus är exempel på fräscht nytänkande. Båten visas i Finnmasters monter B04:07.

MED FLYTKRAFT – MYCKET

Micore 480 sc Offshore *inkl Honda BF50, Garmin 721xs plotter inkl ekolod och NMEA-system till motor. Ord ca pris: 182 500:-

ärer!