Båtmässan 2015, GP 4 feb

Page 1

DE NNA

si d A

ÄR

E N

ANNO NS

IDAG onsdag 4 feb

FR ÅN

B å t m ä s s an

SCENPROGRAM: www.batmassan.se

Onsdag 12–20 Torsdag 12–20 Fredag 10–18 Lördag 10–18 Söndag 10–18

Partners:

Hallå där, Sven Yrvind... ... långseglare som kommer till Båtmässan för att berätta om tidigare äventyr och om sitt kommande världsrekordförsök. – Jag ska segla jorden runt i en tre meter lång båt som

jag håller på att bygga själv. Jag bygger varje dag till klockan 16, därefter skriver jag på min bok där jag ska avslöja saker jag aldrig tidigare berättat. När är du klar med båten och när kastar du loss? – Jag vill inte ha en bestämd tid, bygget måste få ta den tid som behövs. Du är 75 och ett halvt år och ska segla jorden runt ensam på cirka 600 dagar i pytteliten båt – vad är det som driver dig? – Jag är uppvuxen på Brännö och havet är mitt element. På land känner jag mig som en fisk i skogen. Dessutom är det en glädje i att skapa och bygga saker själv, en kombination där både hjärnan och kroppen får arbeta. Jag vill visa att det går att genomföra saker med små resurser, allt måste inte vara så stort och påkostat.

Foto: PRIVAT

Denna sidA är producerad av Båtmässan i samarbete med JUST Rivista. Svenska Mässan, S-412 94 Göteborg, tel: 031-708 80 00, www.batmassan.se.

Bo förverkligar sina drömmar Bo Sunnefeldt har gjort det du bara drömmer om. 
På en inspirerande föreläsning berättar 68-åringen om sina upplevelser. 
– Jag är egentligen en båtåkande landkrabba, säger han. Yrkesmilitären (fortfarande aktiv) lider sedan barnsben av svårartad nyfikenhet. Något som fört honom kors och tvärs över hela världen. Som till Nordpolen, Amazonas, Mount Everest och Nya Guinea. Han vet hur minus 51 grader i Sibirien och lika många plusgrader i Sudan känns. Och Bo har seglat över Atlanten i Nya Sverigeemigranternas kölvatten. Om allt detta och lite till berättar han för Båtmässans besökare på temat ”Förverkliga dina drömmar”. 
 – Jag är lite multinördig, jag kastar mig på ett ämne och så grottar jag ner mig rejält. På föredraget har jag tänkt ha en lite annorlunda inramning, men det får bli en överraskning. Hur förverkligar man sina drömmar? 
– Grundregeln är att man verkligen vill. Då prioriterar man

Äventyraren Bo Sunnefeldt.

både tid och pengar. Man kan ibland behöva vara nära, men aldrig passera, besatthetens gräns, säger han. MARKUS WULCAN

■■■ Askeladden C61 Bow Rider

Modern, nyskapande och med gedigen plats. C61 Bow Rider är ett levande exempel på Askeladdens ny designlinje med spännande former, nya färger och nya material som skapar internationell uppmärksamhet. Båten visas i Lerkils Båtvarvs monter B02:42.

JASMIN KROHN

Foto: Privat

Premi På Båt m

ärer!

ä ss a n

More Sailing expanderar och öppnar båtvarv More Sailing har öppnat båtvarvet More Boats i Kroatien, och den första båtmodellen blir More 55. Produktionen har startat och redan till våren 2015 kommer ett antal 55:or ligga på plats i vattnet redo för provsegling. Varvet More Boats ligger i närheten av Split i Kroatien, och våra båtbyggare har lång erfarenhet av att producera snabba segelbåtar av hög kvalité. Det är Cossutti Yacht Design som har ritat båten. Cossutti har designat European Yacht of the Year 2013, samt flera andra ”performance cruisers”, bland de senaste Italia Yachts och Salona. More 55:an kommer att vara en bekväm snabbseglare av högsta kvalité och under sommaren 2015 kommer de första båtarna segla med sina ägare och våra gäster i Kroatien. Hösten 2015 seglar fyra av dessa båtar över Atlanten med gäster i Atlantic Rally for Cruisers(ARC). Under vintern är More 55:orna en del av More Sailings flotta i Karibien. MORE 55 - TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Välkommen till vår monter C03:42 på Båtmässan i Göteborg. Vi ställer ut en modell av båten.

14 (10+2+2)

16,70 meter

Motor:

Skrovlängd:

16,00 meter

Vattenkapacitet:

650 liter

Hytter:

5+1

Längd vattenlinjen:

14,90 meter

Dieselkapacitet:

550 liter

Toaletter:

3+1

Bredd: Djupgående: Kölvikt:

Yanmar 110 hp

Sovplatser:

Total längd:

5,0 meter

Storlek storsegel:

2,7 meter

Storlek genua (105%):

5 900 kilo

Storlek gennaker:

More Sailing Croatia AB | Skånegatan 35 i Göteborg | 0735-350 333 | einar@moresailing.se | www.moreboats.se

75 kvm 70 kvm 220 kvm