Page 1

Newsletter 02/2013


Nakon puno provedenih sati konstruirajući naš novi bolid dobiveni su konačni nacrti šasije i elemenata ovjesa, što je označilo vrijeme za nabavu cijevi i time su započeli dani cijelodnevnog boravka u garaži. Krenuli smo sa izradom prednjeg dijela šasije.

Zavarivanjem prihvata za ovjes kompletiran je prednji dio šasije, te smo nastavili sa izradom stražnjeg dijela smještenog iza motora. Paralelno smo krenuli sa radom na motoru koji će pokretati naš novi bolid, RRC3. Ove ćemo se godine minimalno mjesec dana posvetiti podešavanju svih parametara motora.


Osim izrade bolida, pažnju smo posvetili i malom ali vidljivom uređenju naših prostorija. Tako smo uredili prostoriju u kojoj obavljamo test motora, te smo jednu prostoriju prenamijenili i uredili je za rad sa kompozitima.

Sa željom da javnost još bolje upoznamo s našim projektom sudjelovali smo na 2. Produkteci, platformi za produkt dizajn koja povezuje dizajnere, inovatore, proizvođače i distributere, te na 2. JDM meetingu, međunarodnom susretu ljubitelja japanskih vozila.


Tijekom ovoga perioda obavljeni su razgovori sa nekolicinom sponzora. Izradu novog bolida zapoÄ?eli smo nabavkom cijevi za ĹĄasiju preko Croatia Impexa. Glasurit IviÄ?ek dao nam je materijal potreban za pripremu modela i lakiranje.


Budući da uz bodyshell imamo još mnogo karbonskih elemenata,ugljična vlakna i ostale potrebne materijale dobivamo od nekoliko sponzora. Yacht Centar Adriatic nam, osim ugljična vlakna, dostavlja i jezgre, Kelteks, uz ugljična vlakna, nabavlja gelcoat i poliestersku smolu za izradu kalupa, dok od as2con dobivamo i epoksidnu smolu za izradu kompozitnih dijelova, uz ugljična vlakna. No da bismo sav taj materijal mogli koristiti pomoć nam pruža Adria Kompoziti tako da strojno obrade modele potrebne za izradu kompozitnih dijelova.

Sve elektroničke komponente koje će se koristiti na novom bolidu dobvene su od Primotronica koji je zastupnik za RS components, dok ćelije za baterije koristimo sa Concepta One, električnog superauta tvrtke Rimac Automobili. Također, od firme Festo smo dobili elemente pneumatskog sistema prebacivanja brzina koji razvijamo.


Iz SKF Hrvatska su stigli svi ležajevi koji će biti na bolidu ove godine, a kao i do sada, Bross je zadužen za veliki dio strojne obrade dijelova. Također, ove godine planiramo kompletno reparirati Yamahine motore, te nam TTM obrada u tome pomaže sa strojnom obradom motora, a AC Marinići su nam i ove godine pomogli sa dijelovima iz njihovog asortimana. Scam Marine izrađuje dijelove bolida rezanjem na vodu (water yet).

Većina aluminijskih komponenata na bolidu napravljena iz jedne od najjačih aluminijskih legura (Al7075) koje smo dobili od našeg dugogodišnjeg sponzora Elcon Geretebau. Kod prijevoza i opremanja bolida, te nabave trkaće opreme pomaže nam Amoc Iviček. Kako bi što bolje prezentirali naš projekt, za printanje i izradu promo materijala zadužena je Scripta.


Uz navedene sponzore, provedbu projekta financijski ove godine omogućuju: Studentski zbor Sveučilista u Rijeci, INA d.d., AVL, Zagrebačka banka, Zaklada Sveučilista u Rijeci, Tehnički fakultet Rijeka , Alumni club Tehničkog fakulteta Rijeka, te Grad Rijeka. Ovim se putem svima zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Sponzori i partneri

Kontakt Sveučilište u Rijeci / Tehnički fakultet Vukovarska 58 / 51 000 Rijeka / HR e-mail: ritehracingteam@gmail.com facebook: RitehRacingTeam Posjetite našu službenu web stranicu www.ritehracingteam.com/hr i saznajte više!

Newsletter RRT  
Newsletter RRT  

Newsletter 02/13