Page 1

RISKIPREEMIO ! o r e m u �/���� sin Kuopion yliopiston kauppatieteilijät Preemio Ry

Fuk

Tuutorit 2009 Golfin huumaa Tarinassa Loppukesän kuumat grillibileet Kuopio-opas

PREEMION WAPPU -09


Preemio

ry

Perustettu 2001 Preemio ry on Kuopion yliopiston kauppatieteilijöiden ainejärjestö. Ainejärjestön tehtävänä on huolehtia opiskelijoiden eduista ja järjestää toimintaan. Preemio pyrkii helpottamaan opiskelijoidensa siirtymistä työelämään olemalla aktiivisesti yhteistyössä yritysten kanssa, niin paikallisesti kuin myös valtakunnallisesti. Preemio järjestää lukuvuoden aikana mm. sitsejä (perinteinen opiskelijajuhla), yritysvierailuja, liikuntavuoroja sekä kaiken kruunaavat vuosijuhlat. Myös muilla paikkakunnilla järjestettäviin opiskelijatapahtumiin järjestetään kyytejä ja lippuja. Perinteisesti kylteriyhteisöt ovat kutsuneet toisiaan omiin tapahtumiinsa. Näistä mainittakoon NESU-sitsit, Hämeenkadun appro, LiuGurling, Rinnerieha ja Kylteripäivät. Liittyminen ainejärjestöön tapahtuu SEFEn kotisivujen kautta ja liittymisen kautta tulet automaattisesti myös SEFEn jäseneksi. SEFEn jäsenetuna saat muun muassa Kauppalehden kotiisi opiskelukuukausina. Preemion yhteistyö yritysten kanssa myös poikii jatkuvasti uusia jäsenetuja.

2

RISKIPREEMIO


PÄ Ä K I R J O I T U S Kesäkuinen lauantaiaamu, mies kuorsaa vielä sängyssä ja TV-tarjonnan parhaimmistoa edustavat Tuomas Veturi ja SubChat. Rupean ihan vaan selailemaan pöydällä lojuvaa “Suomen Parhaat Vitsit 1997” -kirjaa ja tässä otteita 90-luvun lopun parhaimmistosta:

- Maalit haisevat varmaan pahalle. - Kuinka niin? - No kun lätkässä tehdään maali, niin heti aletaan tuulettaa.

Tai sitten:

- Kumpaa sukupuolta sukset ovat? - Naisia, ne käyttävät siteitä.

Ja taso ei suomenparhaissavitseissä tosissaan nouse, vaikka kuinka lukee. No, onneksi maailman meno on muuttunut tässä reilun kymmenen vuoden aikana. Ravintoloissa tupakoiminen on jäänyt, Veikkaus on nostanut pelaamisikärajaa kahdeksaantoista ja Gillette Venus on lisännyt vuosittain shavereihin yhden terän lisää (nyt niitä on jo uskomattomat viisi kappaletta!). Ihan hyviä juttuja. Mutta asfalttimiesten paidattomuuden kieltämiseen en vielä tiedä miten suhtautuisin. Turvallisuuskysymys joo, mutta ei se heijastinliivi paljoa auta jos kuskitkin ylittää jo 270 km:n tuntinopeuden. Ennemmin antaisin raavaalla työllä ansaittujen lihasten ruskettua rauhallisen tasaisesti Suomen kesäauringon alla. Kyseisestä kesäauringosta -tai sen puutteesta- kertoilee Veijo sivulla 10. Preemiossakin on saatu tuntea uusia tuulia, kun toukokuussa järjestetty Green Card -kurssi kokosi Preemion golf-harrastajat Tarinaan (s. 9). Perinteitäkin on kuitenkin kunnioitettu muun muassa vappuviikolla, jolloin preemiolaiset ottivat toisistaan mittaa esimerkiksi futisturnauksen merkeissä (s. 11). Syksyllä Preemion epämääräiseen joukkoon liittyy jälleen viitisenkymmentä uutta ja innokasta fuksia, jotka etsivät paikkaansa uuden ainejärjestön ja ehkä jopa uuden kaupungin sisällä. Heidän tukenaan yliopisto-opiskelujen alkutaipaleella ovat tuutorit (s. 18), jotka ovat aina valmiita auttamaan. Ja itseasiassa auttavat vaikka eivät olisikaan. Lisäksi toimitus on koonnut uusia kuopiolaisia varten oppaan, jossa esitellään sekä 2000-luvvun että aikaisempien vuosikymmenten ilmiöitä, tapahtumia ja paikkoja Kuopiossa. Toivon että jokainen uusi preemiolainen saa aloitettua opiskelunsa mallikkaasti ja ennen kaikkea tungettua jalkansa ovenrakoon Preemion vapaa-ajan toiminnassa. Verkostoitumista ei korosteta suotta eikä opiskelujen sanota turhaan olevan elämän parasta aikaa. Nauttikaamme siis alkavasta syksystä, sillä jonain päivänä me olemme niitä, jotka päättävät Suomen tulevaisuudesta. Toivotaan että vitsit ovat silloin parempia ja säärikarvojen ajo sujuu sulavasti ehkä jo kymmenellä terällä. Opiskeluintoa ja ihanaa alkavaa syksyä!

RISKIPREEMIO Päätoimittaja Meeri Liikanen paatoimittaja@preemio.org p. 050 4303813 Toimitus Netta Hjelm, Jussi Hyvätti, Mikko Jauhiainen, Tirsa Järvinen, Kalle Sallinen, Päivi Silta-Mattila, Mikko Vaitilo, Joonas Vartiainen Valokuvaus Paavo Jääskeläinen Taitto ja ulkoasu Meeri Liikanen Painosmäärä 100 kpl Painatus Suomen Graafiset Palvelut Oy Ltd Kuopio Julkaisija Preemio Ry PL 1627 70211 Kuopio

RISKIPREEMIO

3


SISÄLLYS.

16 Kauppakatu, Puijon torni, KalPa ja Mualiman

5

Puheenjohtajan palsta

6

Tervetuloa uusi fuksi!

7

Fuksiviikko 2009

8

Kyllin hyvää

9

Preemio golffaa

napa. Kuopiossa voi tehdä muutakin kuin syödä kalakukkoa.

Preemion

va-

pun vietto alkoi

10 Veijon palsta

jo reilusti ennen vappua ja tapah-

11 Preemion vappu 2009

tumaa riitti jokaiseen makuun.

11 Tarkista ketkä sinua

15 Yhteistyökumppanin esittely: Osuuspankki 16 Kuopio-opas 18 Tuutorit

odottavat Kuopiossa. Tuutorit antavat

18 4

RISKIPREEMIO

parhaat

20 Hyvät bileet

vinkkinsä

alkavalle vuodelle.

21 Laitoksen kuulumisia 22 Puuhis


Puheenjohtajan palsta

O

nnea opiskelupaikan johdosta! Kevään ahkera lukeminen palkittiin opiskelupaikalla uudessa Itä-Suomen yliopistossa, jossa olette muuten ensimmäisiä uusia opiskelijoita. Meillä kauppatieteiden opiskelijoilla on oma ainejärjestömme Preemio, johon tekin tulette opiskelujenne alussa liittymään. Ainejärjestössämme on noin 300 jäsentä eli käytännössä lähes kaikki, jotka opiskelevat Kuopiossa kauppatieteitä ovat siihen liittyneet. Liittymällä Preemioon liitytte samalla myös Suomen ekonomiliiton opiskelijajäseniksi. Ainejärjestömme järjestää erilaisia tapahtumia jäsenilleen yritysvierailuista bileisiin ja liikuntatapahtumiin, sekä tietysti harjoittaa edunvalvontaa.

M

oni on sanonut, että opiskeluaika on elämän parasta aikaa ja voin kyllä yhtyä siihen täysin. Ja nyt jos koska on hyvä aika opiskella ihan jo taloudellisen tilanteenkin vuoksi. Onko opiskelu yliopistossa paljon rankempaa kuin lukiossa? Joo ja ei. Rankkaa opiskelu ei luentojen ja ”koulun käynnin” puolesta ole, mutta kun kaikki vastuu oppimisesta jää itselle vaati se jonkin verran itsekuria ja oma-aloitteisuutta. Sitä saattaa olla kolmekin tenttiä seuraavana päivänä, mutta silti saattaa löytää itsensä edellisenä iltana istuskelemasta terassilta, muiden preemiolaisten kanssa. Onneksi yliopistolla on kaikille tenteille uusinnat, sillä itse useimmiten havahdun vasta toisen uusinnan lähestyessä, että hei nyt on oikeasti pakko vähän lukea ja opiskellakin.

M

uistellessani sitä hetkeä kun itse sain tasan kaksi vuotta sitten hyväksymiskirjeen Kuopion yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä, en tiennyt iloita vai itkeä. Olin hakenut ensisijaisesti Turun kauppakorkeaan ja pettymys oli sanomattakin selvää kun opiskelupaikka siellä jäi 0,75 pisteen päähän, sen sijaan olin kuitenkin saanut opiskelupaikan Kuopiosta. En ollut ikinä käynytkään Kuopiossa, enkä tuntenut sieltä ketään, tiesin vain että Kuopio on hyvin kaukana Turusta. Mietin vakavissani otanko opiskelupaikan vastaan vai enkö. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin lähteä Kuopioon, mutta vain vuodeksi, hakisin seuraavana keväänä uudestaan opiskelemaan Turkuun. Elokuun lopussa pakkasin tavarani peräkärryyn sanoin hyvästit perheelleni, ystävilleni ja harrastuksilleni ja suuntasin kohti pohjoista, kuuden tunnin ajamisen jälkeen saavuin elämäni ensimmäistä kertaa Kuopioon. Muutin Kuopaksen soluasuntoon, sillä olin aivan liian myöhään liikkeellä asunnon etsinnän kanssa saadakseni yksiötä. Mikäli siis unelmoitte asuvanne yksiössä Kuopion keskustassa, kannattaa ryhtyä asunnon metsästykseen heti, sillä itselle ainakin asunnon saamisen hankaluus tuli yllätyksenä. Toisaalta ei niissä Kuopaksen suoluissa mitään vikaa ole ja säästyypä siinä rahaa kaikkeen muuhun, lisäksi kämppiksistä saa uusia kavereita (varsinkin siinä vaiheessa hyvä juttu kun et tunne ketään niin voit lyöttäytyä kämppiksesi seuraan yliopistolla). Osallistuin aktiivisesti fuksiviikon tapahtumiin ja pian olinkin saanut monta hyvää ystävää. Oli helpottavaa huomata, että monet olivat samassa tilanteessa kuin itse, yksin kaukana kotoa tuntematta ketään. Suosittelen lämpimästi kaikille osallistumaan fuksiviikon tapahtumiin, mikäli haluatte tutustua uusiin ihmisiin, ja sitä paitsi kaikki tapahtumat järjestetään vain teitä varten, jotta tutustuisitte toisiinne ja tuntisitte olonne tervetulleiksi. Minun kohdallani Kuopio ylitti kaikki ennakko-odotukseni monin kerroin, enkä ole katunut päivääkään, että lähdin sinne opiskeleman. Olen toisinaan pohtinut itsekseni, että miten tässä nyt näin kävi. Ystäväni Turusta muistuttelevatkin toisinaan, että minunhan piti olla Kuopiossa vain vuosi ja valittelevat, että minua ei muka enää näe koskaan.. Jotenkin onnistuin jo fuksivuonna löytämään itseni ainejärjestömme hallituksesta ja toisena vuonna puheenjohtajan paikalta. Aika uskomatonta, en varmasti olisi Turussa kokenut puoliakaan siitä mitä olen saanut kokea Kuopiossa opiskellessani. Ainejärjestömme pienuus on etu siinä mielessä, että lähes kaikki tuntevat toisensa, toisin kuin isommissa ainejärjestöissä.

T

eille, joille Kuopio ei ehkä ollut se kaikkein halutuin opiskelukaupunki tulette varmasti yllättymään positiivisesti, ei se Savon murre tartu eikä yliopistolla syödä pelkkää kalakukkoa. Ja pakko vielä lopuksi myöntää, että en itse osaa vieläkään näyttää kartalta (tyhjältä, jossa ei lue kaupunkien nimiä…) missä Kuopio on vaikka olen täällä kaksi vuotta asunut.. Hauskaa ja rentouttavaa loppukesää, nähdään syyskuun alussa fuksiviikon tapahtumissa! Ja mikäli teillä on jotain, ihan mitä tahansa opiskeluihin tai johonkin muuhun liittyvää kysyttävää ottakaa rohkeasti yhteyttä tutoreihin, heidät on ”palkattu” ihan vain teidän avuksi, ja tietysti minuunkin saa ottaa yhteyttä

jelm H a t t Ne htaja jo

n Puhee

RISKIPREEMIO

5


Fuksivastaavan tervehdys Arvoisat uudet fuksit! Ensimmäisenä onnittelut opiskelupaikasta, nyt on luku-urakka pääsykokeiden osalta ohi, ja on aika suunnata katseet opiskeluun ja siihen läheisesti liittyvään opiskelijaelämään. Muistan hyvin miltä tuntui noin vuosi sitten, kun pääsykokeiden tulokset olivat tulleet. Tunne oli helpottunut, mutta samalla jännittävä. Edessä oli muutto ennestään täysin tuntemattomaan kaupunkiin. Mielessä pyöri monia kysymyksiä. Millaista kauppatieteiden opiskelu on? Millainen Kuopio on opiskelukaupunkina? Millaisia muut opiskelijat ovat? Mistä löydän uusia kavereita? Kauppatieteiden opiskelu Kuopion yliopistossa on varsin mukavaa. Kuopio on hyvä paikka opiskella. Opiskelijat ovatkin tuttu näky Kuopion katukuvassa erivärisine haalareineen. Opiskelu yliopistossa on paljon vapaampaa kuin muissa kouluissa. Suurimmalla osalla kursseista ei ole läsnäolopakkoa, toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että opiskelijalla itsellään on enemmän vastuuta oppimisestaan, kun kukaan ei ole vahtimassa tekemisiä. Kauppatieteiden opiskelijat ovat kavereita vuosikurssiin katsomatta ja koska kauppatieteiden opiskelijoita yliopistossamme on sen verran vähän, tutustuvat uudet opiskelijat varmasti oman vuosikurssin opiskelijoiden lisäksi myös 6

RISKIPREEMIO

vanhempien vuosikurssien opiskelijoihin. Kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit pitävät yhtä myös Kuopion ulkopuolella. Tästä hyvänä esimerkkinä on muiden kylteriainejärjestöjen järjestämät tapahtumat, joihin meiltä Kuopiostakin usein osallistutaan. Samalla pääsee tutustumaan muihin alaa opiskeleviin ja näin ollen pääsee verkostoitumaan, mikä onkin erittäin tärkeää tulevaisuuden kannalta. Lopuksi toivotan tuutoreiden ja kaikkien Preemiolaisten puolesta teidän tervetulleiksi opiskelemaan kauppatieteitä juuri Kuopioon. Ottakaa opiskelusta kaikki irti, unohtamatta tärkeintä, eli opiskelijoiden yhteisiä tapahtumia, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua!! Nautitaan viimeisistä kesälomaviikoista ja syyskuun alussa nähdään!

Päivi Silta-Mattila Fuksivastaava


FUKSIVIIKKO 2009 Fuksiviikot tarjoavat fukseille ensikosketuksen Kuopion yliopistoon sekä fuksien uuteen ainejärjestöön Preemioon. Preemio järjestääkin fukseille kahden ensimmäisen opiskeluviikon aikana monenlaista ohjelmaa, johon kannattaa ehdottomasti ottaa osaa! 1.9. Lukuvuoden avaus Keilailua ja pelejä Tiukkiksella 2.9. Kaupunkisuunnistus KYYn (Kuopion yliopiston ylioppilaskunta) järjestämä suunnistustapahtuma, jossa Kuopion keskusta-alueelle sijoitettuja rasteja kierretään tuutoriryhmittäin. Ilta päättyy Grand Virtaseen. 4.9. Tyttöjen ja poikien illat “Polttareiden” merkeissä vietetty ilta huipentuu yhteiseen hääjuhlaan ja papin aameneen. 5.9. Urheilupäivä Eri urheilulajeja Kuopiohallin nurmikentällä 8.9. Fuksisitsit Vuoden ensimmäiset sitsit, joissa fuksit pääsevät tutustumaan akateemiseen sitsikulttuuriin ruuan, juoman ja laulujen merkeissä. Älä myöhästy! 9.9. Silliaamiainen eli sillis Sitsien jälkeisen aamun haavoja lähdetään parantelemaan klo 12 paikassa X. 11.9. Viininmaistelu / Laitoksen ja hallituksen esittely

23.9. Kastajaiset Fuksit suorittavat ryhmittäin erinäisiä tehtäviä ja saavat lopuksi kasteen preemiolaisuuteen.

RISKIPREEMIO

7


KYLLIN HYVÄÄ

Joonas-kyllin mietteitä preemiolaisia koskettavista asioista Suomen Ekonomiliitto SEFEn puolesta haluan vielä kerran onnitella sinua opiskelupaikastasi! Edessä olevista vuosistasi en voi muuta kuin olla kateellinen, sillä opiskeluaika on todellakin elämän parasta aikaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö opiskeluaikaan liittyisi haasteita – ja etteikö niihin haasteisiin löytyisi apua ja tukea. Opiskelijajäsenyys SEFEssä helpottaa arkeasi nyt ja tulevaisuudessa. SEFE ry, eli Suomen Ekonomiliitto - Finlands Ekonomförbund, on ekonomien ja kauppatieteiden opiskelijoiden palvelu- ja vaikuttajajärjestö. SEFEn muodostavat 25 ekonomiyhdistystä ja 13 opiskelijayhteisöä. Yhteensä noin 47 000 jäsenellään SEFE on Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö. Nimeni on Joonas Vartiainen, ja olen 23-vuotias viidennen vuosikurssin kylteri meillä Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Toimin Suomen Ekonomiliitto SEFEssä yhtenä kymmenestä kylteriyhdyshenkilöstä eli ”kyllistä”, ja tässä roolissa olen lähin linkkisi SEFEen. Tehtävänkuvanani on edistää SEFEn ja meidän opiskelijoiden kanssakäymistä sekä tehdä SEFEn toimintaa ja palveluita tunnetummiksi ja tuoda niitä lähemmäksi meitä. Tehtävässäni toimin erityisesti yhdessä ainejärjestö Preemion kanssa – se onkin enemmän kuin luonnollista, sillä onhan Preemio ry yksi SEFEn jäsenyhdistyksistä. Jäsenyys Preemiossa tarkoittaa opiskelijajäsenyyttä SEFEssä, ja liittymällä Preemioon liityt SEFEen. Varsinainen SEFEn opiskelijajäsenyys on ilmainen. SEFEn palvelu- ja etuvalikoima kyltereille on kattava. Seuraavassa esittelen top10 syytä liittyä! 1. Edunvalvonta: SEFE pitää huolta ekonomien ja kylterien eduista ja oikeuksista työelämässä ja yhteiskunnassa. 2. Koulutuspoliittinen toiminta: SEFE varmistaa, että koulutuksesi on laadukasta ja tutkintosi arvostettu myös tulevaisuudessa. 3. Oikeudellinen neuvonta: SEFEn juristit auttavat sinua työelämän karikoissa. 4. Kauppalehti: lehti kolahtaa luukustasi ilmaisjakson vuosittain. 5. Ekonomi-lehti: saat palkitun ja pidetyn SEFEn jäsenlehden kerran kuussa. 6. IAET-työttömyyskassa: jos et löydä töitä heti valmistumisen jälkeen, kassan jäsenenenä turvaat toimeentulosi. 7. Palkkasuositukset: vuosittaiset suositukset alku- ja kesätyöpalkoille sekä gradupalkkioille. 8. Työnhaku- ja urapalvelut sekä Kylterin työnhaun opas: vinkkejä, oppaita ja opastusta kaikkeen työnhakuun liittyvään 9. Paikallinen kylteriyhdyshenkilö yliopistollasi 10.Alennuksia mm. If:n vakuutuksista, laivamatkoista ja Hertzin autovuokrauksesta Jäseneksi Preemioon ja SEFEen voit liittyä internetissä osoitteessa www.sefe.fi. Tarkemmat ohjeet ja lisätietoja löydät Preemion nettisivuilta osoitteesta www. preemio.org. Voit ottaa minuun yhteyttä aiheesta mistä hyvänsä joko puhelimitse, sähköpostilla tai yliopistolla huikkaamalla. Yhteystietoni löydät alta. Upeaa loppukesää ja railakasta opiskelijasyksyä! Joonas Vartiainen Kylteriyhdyshenkilö – Suomen Ekonomiliitto SEFE Itä-Suomen yliopisto puh. 040-8286377 joonas.vartiainen@sefe.fi

8

RISKIPREEMIO


Teksti ja kuva: Mikko Jauhiainen

“Ei kaiken tarvitse olla niin saatanan helppoa.” -Joonas Vartiainen

Tuoreet creencardin omistajat: Mikko, Joonas ja Jere

Preemion golfkurssi Preemiolaisille järjestettiin järjestyksessään ensimmäinen golfkurssi toukokuun puolivälissä. Epämääräistä keskustelua kysynnästä kurssia kohtaan on aiemminkin ollut, mutta mutusta ja muista valideista tutkimusmetodeista suivaantunut ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Samuel Kuutti päätti suorittaa jäsenistölle kyselyn, jossa kartoitettiin halukkuutta osallistua kurssille. Tuloksena kyselystä 11 uutta creencardin omistajaa ja järjestäjälle muita etuja Tarinagolfista.

Ne golfista kiinnostuneet, jotka tällä kertaa jäivät rannalle, voivat huokaista helpotuksesta, sillä kurssin järjestäjä on ilmoittanut olevansa valmis toimimaan puuhamiehenä myös jatkossa. Kurssi siis järjestettiin jäsenistölle tehdyn kyselyn ja kilpailutuksen tuloksena viikonloppuna 15-17.5. Siilinjärven Tarinagolfissa, joka säiden puolesta helli kurssilaisia ja osoitti konkreettisesti golfin parissa vietetyn ulkoilun parhaat puolet.

Toisaalta monelle kävi myös selväksi, että edes auringonpaiste pilvettömältä taivaalta ei saa toistuvaa sliceä harmittamaan yhtään vähempää. Golf-kärpäsen puraisema kylteriyhdyshenkilömme kiteyttikin lajin haasteet varsin osuvasti: “Ei kaiken tarvitse olla niin saatanan helppoa.” -Joonas Vartiainen Saa nähdä, mitkä ovat mietteet kesän jälkeen, vai onko välineet hanskaa myöten huudettavana.

RISKIPREEMIO

9


Tää on kolumni turkulaiselt. Ei sunkaa viralline, mut torelline.

Terve Lättäjalat Mohikaanit! Kesä tuli, lumi suli, puro sanos pulipuli. Taas on tullu se aika vuarest, ku Veijo kertoo teil kaikil aateveljil ja -siskoil tärkeimpii kuulumisii Turkkusest ja ulkomailt. Mää palaan toho ilosee tyäväen juhlaa, joka oli tos joku aika sit, ja sit mää kerron tärkeimmät kuulumiset urheilumaailmast tiätenki. Nii, simmotti se vaa meni, Vappu meinaa. Mää ite viäti kyseise kevätjuhla tääl Suamen Turus perintteikkäis menois hyvinki voimakkaast väkijuama vaikutukse alasena. Lakki nostetti kupolii Taikkarinmäel kauniis aurinkonpaistees siin kello kuuremmais ja enempää mä en oikke muistakka sit. Kai meil niimpal kauhian hauskaa oli, tai niimmää ainaki päättelin, ku aamul oli kauhian heikko happi ja liskokko yllätti siin jossai vaihees. Ulkomailtki mää kuuli huhui liävästi sanottun villist menost. Oli meinaan Kuapion Valkeisen rannal ollu aika railakast piletyst opiskelijoitten ja muitten loulaiffien toimest. Ainaki ne tyypit simmossis viinimpunasis haalareis oli oikke erustavii ollu. Flikat oli kontannu ja yks pirkammaalainen herrasmiäs, kenet määki hyvin tunne, oli ottanu nokose Kuapio aurinkon al. Se ei sunkas ol vääri, eikä ainaka allekirjottaneel ol mittän sanomist oluen juannist, ommeinaan tullu joskus itekki otettuu yks tai kaks. Tärkeimmät urheilu-uutiset. Nyt se siv virallisest alkanu, potkupallokausi meinaa. Turkulaisest näkövinkkelist katottun ei ol menny oikke orotuste mukkan. Mut kyl me viäl noustaa. Materiaali o meitil meinaa aika raju. Ja sit ku rahal saa ja hevosel pääsee, ni hyvä tulee. Nyj joku iriootti mainittee varmaa sen toise ”turkulaise” ”seura”, joka, ikävä kyl, taitaa ol sarjakärjes täl hetkel. No, kyl se aurinko on enneki risukassasse paistanu, niinku viime kaus osotti. ”Seura”, jol ei ol ollenka perinteit, ja jok perustetti niinki säälittävist syist ku i***r perustetti, ei sopis ol potkupalloliigas ollenkaa. Mitä tulee kyseisee paskasakkii, koki allekirjottanu elämäns kammottavimma jutu, ku joutus oikkesse piru pesässe hakemaa liput Turu derbysse. Oli kyl pitkää oikke etova olo ku sinne joutu. Vastapainoks mää meninki sit sen ainoo oikkia, kaikkist kauniimma ja suurimma toimistol ostamaa oikeet värii kaulaa, mustaa ja valkost meinaa. No derby päättys just niinku se ei ois saanu päättyy, mut onneks meitil on viäl revanssin paikka. Onneks on sentäs se toine viholline kaadettu jo kertaalles täl kaudel. Päättys meinaan meitin Tepsin ulkomaanreissu Ratinan stadionil helppoo kaks nolla voittoo. Nii se kesä vaan sit tuli. Tai ainaha se tänne Turkkussee tulee, mut tulipaha iha ulkomailki näihi naapurivaltioihi asti, niinku esimerkiks just Tampereel. Seuraava Veijon palsta täynnä viisait miätteit ja hianoi elämäohjeit ilmestyyki si joskus syssymmäl. Eli sinne asti teitin pittä kestää ja pärjätä iha vaa omin nauvoi. Hyvää kesää kaikil preemiolaisil, ja tervetuloo vaa etelänreissul tänne Turu helteisi aurinkon al! Terve sivvaa! Veijo

10

RISKIPREEMIO


WAPPUVIIKKO 2009 Vihdoin koitti se suuri päivä - vapun aatto! Hetkinen, kelataan vielä vähän takaisin päin ja katsotaan, miten tähän suureen päivään tultiin. Preemion vappuun kuului sekä urheilua futisturnauksen merkeissä että rankempaa viihdettä. RISKIPREEMIO

11


FUTISTURNAUS MAGNUM-AREENALLA Futisturnaus käynnistyi viileissä tunnelmissa, mutta päivän mittaan palloa päästiin potkimaan jopa auringonpaisteessa. Innokaat futaajat ottivat mittaa toisistaan sekä vuosikurssien välillä että vierailevan ainejärjestön Hyeenan kanssa. Ja lopulta preemiolaisten olikin taivuttava fysiikanopiskelijoiden pelitaitojen alla, ja palkintopysti jouduttiin luovuttamaan vierailevalle joukkueelle. Parhaan pelaajan palkinto jäi kuitenkin Preemioon, ja sen sai takanreunustalleen asettaa Mika “Kartsa” Karttunen. Onnittelut.

HAALARIKASTAJAISET JA BAARIKIERROS Perjantaina fuksit saivat haalarikasteen - tulikasteensa - Valkeisenlammen rannassa. Olisi voinut luulla, että rannassa tapahtuvassa kasteessa käytettäisiin vettä, mutta kylterit vaativat elämään glamouria ja säihkettä. Niinpä kasteessa käytettiin hienointa kuohuviiniä! Baarikierros alkoi heti fuksien kasteen jälkeen. Kiersimme Kuopion baareja alkaen Bierstubesta päätyen lopulta Sataman Helmeen. Tarkoin suunnitellun kierroksen oli määrä toimia kenraaliharjoituksena koko Savo-Karjalan valloitukselle.

SAVO-KARJALA EXCU Päivää ennen vapun aattoa linja-autot, nuo maanteiden risteilijät, starttasivat yliopiston pihasta määränään kuljettaa iloiset opiskelijat valloittamaan Savo-Karjalan pienimmätkin pitäjät. Kyseessä on ylioppilaskunnan jokavuotinen perinne, jossa opiskelijoita kaikilta yliopiston opiskelualoilta tutustuu Savo-Karjalan pienimpien anniskelupaikkojen tarjontaan. Kyseessä oli siis tälläkin kertaa todellinen kulttuurimatka. 12

RISKIPREEMIO


VAPPUSITSIT Perinteiset vappuviikon sitsit järjestettiin luonnollisesti Vappu-teeman mukaisesti Tätilässä. Toastit eli toastmasterit Marko ja Jussi pitivät kuria sitseille tuttuun tapaan ja punishmenteja jaettiin jälleen hyvinkin avokätisesti. Illan edetessä ja ruokalautasten ja juomalasien tyhjetessä vauhti sitseillä alkoi muuttua niin vauhdikkaaksi, että sitsikansa näki parhaaksi siirtyä jatkamaan iltaa keskustan juottoloihin ja jättää innokkaat sitsityöntekijät korjailemaan pois kaatuneita pulloja ja rypistyneittä serpentiinejä.

VAPPUAATTO! Vappuaaton aamu valkeni kirkkaana ja lämpimänä, juuri preemiolaisten toivomalla tavalla. Auringonsäteiden lämmittäessä kasvoja, kylmien kuomien ravitessa kehoa ja mieltä, oli aika astua suureen vapun juhlaan. Velj’mies patsas sai Preemion perinteisen kravatin ja fuksit saivat sivistykseen vihkimisensä KYY:n perinteisessä seremoniassa. Vihkitilaisuudesta matka jatkui ulkoilmaan nauttimaan hyvästä seurasta ja juomista. Ennen kello kuutta Preemion joukot kokoontuivat torille seuraamaan perinteisiä juhlapuheita ja proffan uittoa. Ja taisipa joku preemiolainekin käväistä altaassa. Seremonioiden jälkeen matkamme jatkui Valkeisenlammen rantaan, mistä viininpunaisiin haalareihin pukeutuneet preemiolaiset löysivät nopeasti toisensa ja valpurinpäivän vietto jatkui upeasta säästä nauttien! Auringonsäteiden laskiessa ja illan viiletessä oli aika siirtyä sisätiloihin miettimään seuraavia siirtoja. Neuvoa-antavien ja pienen purtavan jälkeen matkamme jatkui Puijonsarvi Nightiiin, jossa oli esiintymässä Fakta Beat & Ville Pusa. RISKIPREEMIO

13


Hyvät tulovinkit helpottavat opiskeluajan arkea. Tervetuloa juttelemaan raha- ja vakuutusasioista konttoriimme tai palvelupisteeseemme. Lisää vinkkejä löydät myös osoitteesta op.fi/nuoret.

14

RISKIPREEMIO


Nuorekas kuopiolainen – Kuopion Osuuspankki Visa-kortti, opintolaina, kotivakuutus, keskittämisedut ja OP-bonukset... ja mitä muuta! Monipuolinen Kuopion Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen kaikki pankki- ja vakuutuspalvelut saman katon alta. Keskittämällä meille saat taatusti vastinetta rahoillesi. Tiesitkö, että OP-Pohjola-ryhmän 18 -25 -vuotiaana asiakkaana saat maksuttomien peruspankkipalveluiden lisäksi myös rahanarvoisia etuja yhteistyöyrityksiltämme. Etuja tarjotaan niin harrastuksiin, kotiin kuin opiskeluunkin liittyen.

op.fi – opiskelijan tärkeimpiä nettiosoitteita Nettipankki on nykypäivää. Voit hoitaa suurimman osan talousasioista henkilökohtaisten verkkopankkitunnusten avulla. Shoppailu netissä ja laskujen maksu onnistuu näppärästi sähköisesti kotoa käsin. Myös lainahakemukset, tilin avaukset ja korttitilaukset ovat osa verkkopalveluamme. Tunnusten käyttö yleistyy jatkuvasti, nykyään muun muassa omien asioiden hoito viranomaisten, kuten KELAN ja verohallinnon web-sivuilla vaatii tunnistautumisen omilla verkkopankkitunnuksilla.

Maapallon hyväksi Arvostamme vihreitä arvoja ja toimimme siten, että maapallomme olisi hyvä paikka elää myös tulevaisuudessa. Myös asiakkaamme voivat ottaa palveluissaan huomioon ympäristöasiat – olethan kuullut verkkotiliotteesta, elaskusta ja OP-Ilmasto-rahastosta? Verkkotiliote on edistyksellisempi ja monipuolisempi kuin paperinen vastineensa. Verkkotiliote on oivallinen valinta, sillä se arkistoituu automaattisesti kaksi vuotta taaksepäin. Voit myös tallentaa tiliotteita omalle koneellesi ja työstää tietoja taulukkolaskentaohjelmalla. Onko verkkotiliote mielestäsi kätevä? Jos vastasit “kyllä”, niin pidät varmasti e-laskustakin, jonka saat suoraan verkkopankkiisi ilman paperista laskua. E-lasku ja verkkotiliote ovat helppoja ekologisia valintoja. Ei pelkästään paperinkulutuksen, vaan myös kuljetusten vuoksi. Ei enää paperisia laskuja ja tiliotteita postiluukusta. Valintoja ympäristön hyväksi voit tehdä myös säästäjänä. Tällöin OP-Ilmasto-rahasto on oikea valinta. Rahaston sijoitusidea on sijoittaa yrityksiin, jotka taistelevat ilmaston lämpenemistä vastaan. Rahaston omistamat yritykset voivat esimerkiksi valmistaa laitteita, joilla valmistetaan puhdasta energiaa tuulesta, auringosta, vedestä tai biomassasta.

Maksa Visalla – saat maksuaikaa ja K-plussaa Voit saada pankkimme ykköskortin OP-VISAN tonnin luottorajalla käyttöösi, jos olet korkeakouluopiskelija ja olet suorittanut 90 opintopistettä. Sillä hoituu isommatkin ostokset, niin Suomessa kuin ulkomailla ja kaupan päälle saat kuukauden maksuaikaa ilmaiseksi. Lisäksi ostoista kertyy K-ryhmän plussat! Pankkimme palveluista saat lisätietoja osoitteesta op.fi. Verkkopankkiin voit kirjautua esittelytunnuksilla 123456 ja salasanalla 7890. Avainluvuksi käy mikä tahansa nelinumeroinen luku. Lisätietoja nuorten palveluista saat osoitteesta op.fi/ nuoret. Teemme yhteistyötä Preemio ry:n kanssa ja kutsumme preemiolaisia vieraaksi asiakastilaisuuksiimme. Tervetuloa tilaisuuksiimme tai tule käymään Kauppatorin ja Puijonlaakson konttoreissamme. Kerromme sinulle mielellämme lisää palveluista!

Kuopion Osuuspankin Kauppatorin konttori

RISKIPREEMIO

15


s a p o o i p o u

K

ETKOT TOP 5

1. Ale Pub, Kauppakatu 16 Halvat bisset ja aina tuttuja naamoja. Oma pöytä turkulaisille! 2. Valkeisenlampi, Niirala Mikään ei voita pussikaljottelua Valkeisen lammella kauniina kesäiltana 3. Amarillo, Kirjastokatu 10 Hyvät sapuskat. Näyttää myös canalin urheilua pyynnöstä. 4. Antura, Maljalahdenkatu 35 Parhaat karaoket. Kunhan ei pelkää jäävänsä kakkoseks paikallisille raitaverska-kantiksille 5. Kotietkot/naapurietkot, Wherever Ei turhaa stressiä lookista tai oluen hinnasta. opm.

ETÄISYYDET TOP 5

1. Turku 449 km

2. Helsinki 382 km 3. Jyväskylä 144 km 4. Oulu 284 km 5. Joensuu 136 km

BILETYS TOP 5

1. Giggling Marlin, Kauppakatu 18 Tietty GM ku Preemiolla on soppari.

2. Sawo, Vuorikatu 18 Teinipirut ei oo viel onnistunu tätä Sedulaa vallottamaan. Kiva tupakkapaikka ulkona. 3. Passion, Kauppakatu 18 90 sentin Virtaset. Tarviiko muuta syytä? 4. Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16 Pääosin hotellivieraiden kansoittamayökerho, jossa sekä tanssimusaa että karaokea. 5. Virtanen, Haapaniemenkatu 19 Se viiminen vaihtoehto sit ku ideat alkaa loppuu kesken.

16

RISKIPREEMIO

URHEILU TOP 5

1. Puijo Talvella loistavat hiihtoladut ja lumettomana aikana ihanat lenkkimaastot. 2. Kuopiohalli Yleisurheilusta salibandyyn ja punttisalista jalkapalloon. 3. Väinölänniemi Kivat kävely- ja juoksumaastot. Talvella retkiluistelua jäällä. 4. Studentia Erilaisia kursseja eri lajeista ympäri vuotta. Seuraa myös ilmoittelua Preemion vakiovuoroista. 5. Valkeinen Lenkkeilijät tätä ahkerasti kiertää, vaikka itse kyllä välttäisin Kuopion nuorison katseita erityisesti viikonloppuiltaisin.

KOKEMUKSET TOP 5

1. Kalakukko Lähde varovasti liikkeelle ja okeile vaikka mualiman pienimpiä kalakukkoja. 2. Hanna Partasen lihapiirakka Jos torin koju on menny jo kiinni, hae piirakat Tulliportinkadun ja Kasarmikadun kulmasta. 3. Kauppakatu Parhaat (lue: lähes kaikki) baarit sijaitsee tällä kadulla. 4. Puijon torni 200 metriä järven pinnan yläpuolelta myös Kallavesi saarineen näyttää melko mahtavalta. 5. Neulamäen mäki Käy testaamassa kuntosi kapaumalla ylös Neulamäen mäkeä joko kävellen tai pyörällä (todelliset uskalikot kokeilevat jopa kevyttä hölkkää).


s KAUPUNGINOSIEN NIMET TOP 5 1. Petonen 2. Multimäki 3. Rönö 4. Levänen 5. Linnanpelto

HAHMOT TOP 5

URHEILUN HUIPUT TOP 5 1. KalPa Selvisi upean taistelun jälkeen ensimmäistä kertaa SM liigan pronssipallille keväällä 2009. 2. KuPS Yhteensä viisi Suomen mestaruutta - joista viimeisin tosin yli 30 vuotta sitten. 3. Matti Hautamäki Yksi kotimaisen mäkihypyn huippunimistä. Moninkertainen olympiamitalisti ja Puijon Hiihtoseuran kasvatti.

1. Martti Ahtisaari Kuopion Lyseon kasvatti, jonka titteliluettelo kasvoiviime vuonna nobelistin nimellä.

4. Hannes Kolehmainen Juoksi aikoinaan Suomen maailmankartalle. Nyyään voi tavata näköispatsaan muodossa Vänärillä

2. Spede Pasanen Muistetaan parhaiten Uuno Turhapuro -leffoista sekä arki-iltoja ysikytluvulla viihdyttäneestä Speden Spelit visailuohjelmasta.

5. Aulis Rytkönen Suomalaisen jalkapallon legenda juhli tänä vuonna 80-vuotis synttäreitään.

3. Lasse Lehtinen Kumpi lienee arvostetumpi titteli Haluatko miljonääriksi? -juontaja vai europarlamentaarikko? 4. J.V Snellman Tämä markkarahan isukkihan on asunut myös Turussa vuosina 1822-1927 (Kuopiossa 18431849). 5. Minna Canth Sen verran kova nainen että on Kuopiosta saanut sekä oman kadun että nimikkokoulun.

AI MIKÄ KUOPIO? PERUSTETTU: 1775 PINTA-ALA: 1729 km2 ASUKKAITA: 92 000 ALKOJA: 5 kpl SAARIA: 1250 kpl VEROPROSENTTI: 18,75 KOULUJA: 41

PAIKALLISLIIKENNE: 1,5 - 3,8 e JUNALLA HELSINKIIN: 4 h 8 min TAPAHTUMAT: Kuopio tanssii ja soi, Kuopio Wine Festival, Kuopio Maraton, Mäkihypyn maailmancup, Kalaryssäys

RISKIPREEMIO

17


JOS ET TIEDÄ, NIIN HE TIETÄVÄT... Tutustu tuutoreihisi 09-10! Tuutorit ovat yliopiston lahja uusille fukseille. Heiltä saat tukea ja turvaa ja hyviä (?) vinkkejä opintojesi alkuun, olitpa sitten kuinka pallo hukassa tahansa. Tuutoreiden tehtävänä ei ole kuitenkaan toimia vain käytännön ohjeistajina, vaan heidän kauttaan pääset myös kätevästi verkostoitumaan kanssaopiskelijoidesi kanssa. Päätoimittaja päätti hieman häiriköidä tuutoreiden kesäloman viettoa ja tiedustella heidän tuntemuksiaan tulevasta syksystä ja tuutorin pestistä.

JERE FINNING Miksi innostuit lähtemään tuutoriksi? - Ajattelin, että tuutorointi näyttäisi hyvältä CV:ssä. Kuvaile Kuopiota kolmella sanalla - Tuulinen mutta mäkinen. Montako tenttikirjaa tuli luettua kuluneen lukuvuoden aikana? - Ei yhtään, jos ei Nalle Puh ja johtamisen taito -kirjaa lasketa. Mikä opiskelussa on syvältä? - Tonnikala. Mistä sinut bongaa parhaiten yliopistolla? - Kirjastosta. Parhaat vinkkisi uusille fukseille? - Neulamäen ylämäki on yllättävän pitkä. Ja ensimmäinen opiskeluvuosi on vaan kerran, ottakaa ilo irti!

Vuosikurssi: 2 Pääaine: Yrittäjyys/Innovatiivinen liiketoiminta Syntymävuosi: 1985 Kotoisin: Forssasta Siviilisääty: Seukkailee

PÄIVI SILTA-MATTILA Miksi innostuit lähtemään tuutoriksi? - Kaverit käski ;D ja lisäksi sai mahtavan tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Kuvaile Kuopiota kolmella sanalla. - Kuulemma kaunis kesällä Kuvaile itseäsi kolmella sanalla. - Iloinen, sosiaalinen, aktiivinen Montako tenttikirjaa tuli luettua kuluneen lukuvuoden aikana? - Niitten määrän voi laskea jopa ilman sormia Mikä opiskelussa on syvältä? - Aikaiset aamut Parhaat vinkkisi uusille fukseille? - (Rankka) opiskelu vaatii huvinsa, joten kaikki innolla mukaan tapahtumiin!

18

RISKIPREEMIO

Vuosikurssi: 2 Pääaine: Taloushallinto ja rahoitus Syntymävuosi: 1987 Kotoisin: Viialasta Siviilisääty: Riippuu siitä kuka kysyy


JUSSI HYVÄTTI Kuvaile itseäsi kolmella sanalla. - Komea. Söpö. Helppo. Kuluneen vuoden paras tapahtuma? - Vuosijuhlat ihan ehdottomasti! ..tai se kun sain ensimmäisen 4n. Jee! Mikä opiskelussa on syvältä? - Pakolliset luennot ja 27cm paksut kurssikirjat englanniksi..

Vuosikurssi: 2 Pääaine: Yrittäjyys/Innovatiivinen liiketoiminta Syntymävuosi: 1986 Kotoisin: Turuust Siviilisääty: Asun naisen kanssa

Mistä sinut bongaa parhaiten yliopistolla? - Ei mistään/Snellmanian aulasta. Joskus saatan käydä syömässäkin. Parhaat vinkkisi uusille fukseille? - Ottakaa rennosti ja nauttikaa, teillä on 7 vuotta aikaa valmistua!

JOONAS RAJAMÄKI Kuvaile Kuopiota kolmella sanalla. - Kalakukko, gm, torikebab Kuluneen vuoden paras tapahtuma? - Varmaan kaupunkisuunnistus tai VVV-risteily. Mikä opiskelussa on syvältä? - Deadlinet..

Vuosikurssi: 2 Pääaine: Ei tiedossa Syntymävuosi: 1988 Kotoisin: Mäntästä Siviilisääty: Sinkku

Mistä sinut bongaa parhaiten yliopistolla? - Kirjastosta tai ruokalasta. Parhaat vinkkisi uusille fukseille? - Rohkeasti kaikki mukaan tapahtumiin!

OLLI-PEKKA SARTANEN Kuvaile Kuopiota kolmella sanalla. - Mukava, massiivinen, monipuolinen Montako tenttikirjaa tuli luettua kuluneen lukuvuoden aikana? - Ei yhtään :D Kuluneen vuoden paras tapahtuma? - Kaupunkisuunnistus

Vuosikurssi: 2 Pääaine: Taloushallinto ja rahoitus Syntymävuosi: 1988 Kotoisin: Imatralta Siviilisääty: Avoliitossa

Mistä sinut bongaa parhaiten yliopistolla? - Ruokalasta tai luennolta. Muuten ei tule siellä liiemmin hengailtua. Parhaat vinkkisi uusille fukseille? - Tehkää säännöllisesti hommia ja palkitkaa itsenne hyvin tehdystä työstä.

RISKIPREEMIO

19


Vartaat ovat tosi helppo ja kiva grillattava, ja vieraat voivat vaikka valita jokainen itselleen sopivat varraseväät. Vartaisiin sopivat esim. makkaran palat, kesäkurpitsa, paprika, lihapalat, herkkusienet ja oikeastaan mikä vaan muu!

ALKUDRINKSUT KUNNIAAN Alkuimaljojen ystävät voivat tarjota ystävilleen esimerkiksi kesäisen raikasta Fresitaa. Tarjoa kylmänä ja maistuu varmasti jokaiselle!

Grillauksen lomassa saattaa maistua olut jos toinenkin, joten varaa vieraillesi tarpeeksi juomaa juhlintaa varten.

Sikspäkistä mäyräkoiraan Toimitus kokosi vinkkejä onnistuneiden grillijuhlien järjestämiseen

TA

N SOITTOLIS

IE GRILLIJUHL

e erlake- Lov Justin Timb 1. Ciara ft Sex Magic nd - Right Rou 2. Flo-Rida touched nicas – Un 3. The Vero ce with Diao - Dan 4. Mando somebody ke it ation - Sha 5. Metro St - Boom Eyed Peas k c la B e Th 6. Boom Pow

Niille onnekkaille, jotka omistavat pihan, ei grillauspaikan miettiminen ole ongelma. Grillaaminen onnistuu hyvin toki myös parvekkeella, mikäli naapurit eivät ole turhan äksyä sorttia.

Vaikka olisit kuinka kokenut grillimestari, auttavat oikeanlaiset välineet grillitarjoilujen onnistumisessa.

autiful

e 7. Akon – B

rriweather

e 8. Daniel M

– Change

y ock With m

ht - R

sig 9. Deep In

Band

20

RISKIPREEMIO

Grilliherkkujen lisäksi kannattaa varata muutakin naposteltavaa kuten suolatikkuja, sipsejä, viinirypäleitä, tms.


a i s i m u l u u Laitoksen k Onneksi olkoon! Syksyllä 2009 alkaa Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksella uudistettu kauppatieteiden koulutus, jota henkilökuntamme on kehittänyt jo muutaman vuoden ajan. Tänä syksynä kauppatieteiden opinnot aloittavana olet tullut jo valituksi uuteen koulutukseen. Mikäli olet aloittanut opintosi laitoksellamme aiemmin, voit halutessasi siirtyä joustavasti vanhasta pääaineestasi uudelle teema-alueelle syyslukukauden alkupuolella. Tavoitteenamme on ollut kehittää työelämän tarpeita vastaava opintokokonaisuus, jossa ylitetään perinteiset kauppatieteelliset oppiainerajat. Yrityksissä ei toimita akateemisten oppiainerajojen mukaan, joten meidänkään ei ole syytä niihin liikaa kiinnittyä. Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden opiskelijana osallistut uudenlaiseen ja Suomessa ainutlaatuiseen koulutukseen. Opintojesi päätyttyä olet monipuolinen osaaja, jolla on hyvä kokonaiskäsitys yritystoiminnasta ja sen kehittämisestä. Uudessa koulutuksessamme suoritetaan kaksi tutkintoa, kuten muissakin yliopistoissa. Kauppatieteiden kandidaatin tutkintomme on ainutlaatuinen sen vuoksi, että muun liiketoimintaosaamisen lisäksi se antaa vankan taloudellisen osaamisen kaikille opiskelijoille. Kanditutkinnon puolivälissä valitset lisäksi teema-alueen, jolle erikoistut. Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella teema-alueina ovat innovaatiojohtaminen sekä taloushallinto ja rahoitus. Joensuun kampuksella voit opiskella palvelujohtamista sekä yritysoikeutta ja -taloutta. Maisterikoulutuksessa syvennät teema-alueen opintoja edelleen ja voit myös vielä erikoistua valitsemallesi osaamisalueelle teema-alueen sisällä. Yliopistotasoinen opetus perustuu aina tutkimukselle. Tämän lisäksi opetuksellamme on tiiviit yhteydet käytännön yrityselämään. Opintojesi kuluessa opit toimimaan yrityselämän ilmiöiden parissa ja käyttämään osaamistasi ongelmien erittelyyn ja erilaisten ratkaisujen löytämiseen. Tulevien vuosien kuluessa Sinusta tulee liiketoiminnan ammattilainen. Onneksi olkoon erittäin kilpaillun opiskelupaikan saamisesta ja lämpimästi tervetuloa joukkoomme Itä-Suomen kauppatieteiden laitokselle! Terveisin Päivi Eriksson Perustamisvaiheen laitosjohtaja Itä-Suomen yliopisto, kauppatieteiden laitos

RISKIPREEMIO

21


S I H U U P

22

RISKIPREEMIO

Etsi kuvista 5 eroavaisuutta


L채채kett채 tiedonjanoon.

RISKIPREEMIO

23


Riskipreemio 2/2009  

Riskipreemio numero 2/2009

Riskipreemio 2/2009  

Riskipreemio numero 2/2009

Advertisement