Page 1

SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK


SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • Körning på sommaren kan vara en rolig och uppfyllande upplevelse om du har de bästa sommardäcken. Allsäsongsdäck kan fungera på sommaren också, men deras prestanda är inte lika bra som de angivna sommardäcken. De är byggda för att ge utmärkt fäste vid varmare väder. Inte bara är de perfekta på sommaren, men också på hösten och våren. De är kända för att ge bättre vått och torrt grepp jämfört med deras allsäsongs motsvarigheter. Den enda tiden på året att de inte kommer att vara lämplig är under vintern.


SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • Till skillnad från deras vinter motsvarigheter som är byggda för att förbli klibbiga och greppande i kallt väder, är sommardäcken utvecklade för att vara greppande och fasta för att ge utmärkta hanteringsegenskaper på de torra och ibland våta sommarvägarna. De moderna sommardäcken kan uppnå dessa egenskaper med hjälp av de olika gummiblandningar som använts för att tillverka dem.


SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • När du tittar på sommardäcken kommer du att inse att sommardäck har olika slags slitbana och mönster än allsäsongs. De är gjorda för att hjälpa till med vattenavisning. När det börjar regna när du kör, kommer spåren att kanalisera vatten och hjälpa däcken att enkelt skära genom de våta förhållandena. Du kommer inte ha svårt att köra på våta omständigheter om det inte börjar frysa ute. Eftersom de inte har egenskaper för att fungera bra på snöiga och isiga vägar, kommer de direkt att svika dig när de används i kallt vinterväder.


SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • Eftersom sommardäck är konstruerade för heta och våta vägytor, varar de längre i motsats till andra typer av däck när de bara körs på sommaren och underhålls på rätt sätt. De flesta sommardäck tenderar dock att vara asymmetriska, vilket är något som begränsar möjligheten att rotera dem för att öka deras livslängd. På sidan av sidan möjliggör deras kompromisslösning bättre hantering såväl som dragkraft vid varma väderförhållanden jämfört med heltäckande däck. De kan vara lite dyrare eftersom du måste köpa en annan uppsättning vinterdäck att använda under den kalla årstiden, men om du kan hantera kostnaderna är de helt värda det.


SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK

• För mer information om sommardäck, besök Nokian Tyres idag.


SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK

Saker Att Veta Om Sommardäck  

Körning på sommaren kan vara en rolig och uppfyllande upplevelse om du har de bästa sommardäcken. Allsäsongsdäck kan fungera på sommaren ock...

Saker Att Veta Om Sommardäck  

Körning på sommaren kan vara en rolig och uppfyllande upplevelse om du har de bästa sommardäcken. Allsäsongsdäck kan fungera på sommaren ock...

Advertisement