Page 1

VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUV-SOMMARDÄCK


VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUVSOMMARDÄCK • När du köper nya SUV-sommardäck måste du ge dem tillräcklig vård och underhåll åt dem om du vill att de ska vara hålla. Att försumma dina sommardäck kan förkorta dess livslängd och även sätta ditt liv i fara. Eftersom att köpa däck till ditt fordon är inte en billig investering, vill du vara säker på att du får det bästa möjliga värdet för de pengar du ska spendera på de nya däcken.


VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUVSOMMARDÄCK • En av de viktigaste reglerna för att underhålla dina SUV-sommardäck, är att känna till dess rekommenderade däcktryck. Lufttrycket har ett stort inflytande på sommardäckens livslängd. Du måste samla information om axelbelastningen eller hänvisa till ett däcklastdiagram om du har ett. Om du inte har ett däcklastdiagram kan du söka efter det online, så du kan justera däcktrycket på rätt sätt. När du kör ett fordon som har däck som är felaktigt fyllda, kommer du att sätta ditt liv i stor fara. Genom att förstå däcktrycket kommer du att förbättra din säkerhet på vägen.

• En


VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUVSOMMARDÄCK • En annan viktig regel för att bevara dina suv sommardäck är att minska din körhastighet. Det är sant att sommardäck kan göra det möjligt för dig att köra fort på de torra sommarvägarna. Du bör dock inte ta det som en anledning att alltid köra ditt fordon med högsta hastighet när du ger dig ut på vägen. Hög hastighet kommer att generera mer värme och orsaka att däcken slits ut mycket snabbare. Också plötsliga bromsningar och accelerationer kommer att leda till att dina däck slits ut. Det är alltid det bästa att försöka upprätthålla en stadig hastighet, vilket också kommer att leda till att du sparar på bränsle.


VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUVSOMMARDÄCK • Slutligen innebär korrekt underhåll av dina SUV-sommardäck att du håller dina hjul väl anpassade. Dålig hjulinriktning kan förhindra att däcken går rakt framåt, något som skulle leda till att oväntat slitage börjar visas på vissa delar av däcken. Om dina hjul inte är rätt inriktade bör du ta till en betrodd bilverkstad om du vill att däcken ska hålla längre.


VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUVSOMMARDÄCK

• För mer tips om hur du underhåller dina SUV-sommardäck på rätt sätt, besök www.nokiantyres.se.


VIKTIGA REGLER FÖR ATT UNDERHÅLLA DINA SUV-SOMMARDÄCK

Viktiga Regler För Att Underhålla Dina SUV-Sommardäck  

När du köper nya SUV-sommardäck måste du ge dem tillräcklig vård och underhåll åt dem om du vill att de ska vara hålla. Att försumma dina so...

Viktiga Regler För Att Underhålla Dina SUV-Sommardäck  

När du köper nya SUV-sommardäck måste du ge dem tillräcklig vård och underhåll åt dem om du vill att de ska vara hålla. Att försumma dina so...

Advertisement