Page 1

e d i s ring 2014#2

Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10

25-vuotisjuhlat tulossa s. 26

s. 24

Pelattu ympäri vuoden


Kausi 2014

Sisältö 4 Rinkun mestarit 2014 6 Tommy Gulin vei miesten mestaruuden 7 Jaanan jättipotti 8 M55 mestari janoaa isompiin kisoihin 9 Sarja65: Yllätysvoittajat 10 M70: Esko Öysti mukana EM-pronssijoukkueessa 11 Paripelimestarit; Reikäpelimestarit 12 Shoot Out -mestarit 13 Ringside Cup; Hyviä suorituksia mutta parannettavaakin jäi 14 Kentällä on ollut tilaa myös prime time -aikoina 16 Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely 17 Ahkerat junnut; ERG Junior Golf School 18 Kisoja joka säässä 20 Uudet pelikaverit – hyvän ystävyyden alku?

21 Gentlemanni ja holarimies Iiro Vaara 22 Synttärit St Andrewsissa 23 Hyvät senioritat ja seniorit 24 Kentän korjauksissa turvallisuus on ykkösasia 25 Liity Rinkun jäseneksi; Miksi kannattaa pelata Rinkussa pelioikeudella 26 Hyvän kauden jälkeen katsaus juhlavuoteen; Osakkeiden vuokrapooli 28 Golf on tunnelaji 29 Mikan haikeat jäähyväiset; 24 tuntia ERG Oy:n hallituksen puheenjohtajana

Espoo Ringside Golf

2

Nurmikartanontie 5, 02920 Espoo www.ringsidegolf.fi

caddie@ringsidegolf.fi Ajanvaraus 010 501 3100

Klubiravintola 0500 428  779 ProShop 010 501 3100


Tule mukaan Facebook-ryhmään ja kutsu kaverisikin!

Peliaikojen varausjärjestelmää tehostetaan Ringside Golf oli mukana tyytyväisyyskyselyssä, jossa olimme lähellä keskiarvoa lähes kaikessa muussa paitsi peliaikojen saatavuudessa. Siitä sekä omat että vieraspelaajat antoivat selkeästi keskiarvoa huonommat arviot. Sen sijaan saimme reippaasti keskiarvoa paremmat arviot kentän kunnosta. Tarkemmat tulokset näkyvät toiminnanjohtaja Ari Vepsän artikkelissa sivulla 16. Tilastot osoittavat kuitenkin, että prime time -aikoinakin tilaa olisi ollut, koska yli puolet osakkaille varatuista peliajoista oli käyttämättä. Näin siitä huolimatta, että kello 14 jälkeen ajat olivat kaikkien käytettävissä. Tämä on asia, johon sekä Oy:n että ry:n hallitukset miettivät talven aikana keinoja, miten varausjärjestelmä toimisi tehokkaammin ja pelaajat pääsisivät kentälle haluamanaan päivänä ja aikana. Tästä kerromme lisää kevään lehdessä. Pohdittavaa hallituksilla riittää myös klubitalon laajennushankkeessa, josta myös tarkemmin kevään lehdessä. Se onkin 25-vuotisjuhlalehti, jossa voimme kertoa tarkemmin päivämäärät ja tapahtumat, miten neljännesvuosisataa juhlistetaan. Pääosa tapahtumista keskittyy loppukesään, ajalle 25.7.–8.8.15. Joten varailkaapas kesälomat sinne. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pelataan myös mestaruuskilpailut. Eikä juhlavuotta ilman jäsenetua. Ensi kaudella kaikki jäsenet saavat GoGolfin bägilätkän, jonka avulla muun muassa vieraspelaaminen eri puolilla Suomea on tiettyinä viikkoina hyvinkin edullista. Tämäkin helpottaa ruuhkia kentällämme.Viime kesänä myös Rinkku +Plus -kentät kasvattivat suosiotaan, joten nekin säilynevät etuinamme.

Arja Vartia päätoimittaja

ringside 2#2014  •  Espoo Ringside Golf ry:n jäsenjulkaisu, Nurmikartanontie 5, 02920 Espoo  • www.ringsidegolf.fi   •  Päätoimittaja Arja Vartia •  Graafinen suunnittelu ja taitto Sirkka Wallin  •  Kirjoittajat: Jaana Angeria, Tommy Gulin, Simo Hongisto, Hannu Jalonen, Seppo Kettunen, Jukka Nylander, Ville H.S. Ranta, Hasse Rekola, Kirsi Rossilahti, Mika Rytkönen, Raila Soininen, Jyrki Tiilikainen, Arja Vartia, Ari Vepsä, Eeva Vepsä, Sirkka Wallin, Esko Öysti  • Oikoluku: Raila Soininen  •  Kuvat Ilkka Lukka, Ari Vepsä, Arja Vartia, Katriina Malmivaara, Raila Soininen  •  Kansikuva Ilkka Lukka

3


L yöntipeli : Miehet : Tommy Gulin

Naiset: Jaana Angeria, myös reikäpelimestari

R eikäpeli :

Henrik Lahti

P aripeli :

Henri Pyykölä, Joonas Hinkkanen

4

M55: Hannu Jalonen

Tuja Hannukainen, senioreiden reikäpelimestari

S hoot O ut :

Nikke Tyry

Henrietta Lahti, Eeva Vepsä


M65: Seppo Kettunen

M70: Esko Öysti, myös senioreiden reikäpelimestari

N65: Arja Vartia

Raila Soininen

Rinkun mestarit 2014 Klubin mestaruuksista taisteltiin pitkin kesää. Seuraavilla sivuilla tunnelmia kisapäivistä sekä matkan varren golfmietteitä ja golfkokemuksia.

5


Lyöntipelimestarit Tommy Gulin vei miesten mestaruuden Kilparyhmämme pelaajat pitivät mestaruuskilpailussa toisiaan tiukilla, sillä mestaruus ratkesi yhdellä lyönnillä. ”

ämä on toinen kauteni rinkkulaisena ja ensimmäinen lyöntipelimestaruus, viime vuonna voitin reikäpelimestaruuden. Mestaruus ratkesi viimeisellä greenillä upotettuani parin metrin birdieputin. Joonas Hinkkanen antoi tiukan vastuksen ja kuroi melkein kiinni johtoni, joka oli muistaaksini viisi lyöntiä ennen viimeistä kierrosta. Voittomarginaali oli siis lopulta yksi lyönti. Aikaisemmin olen voittanut seuran lyöntipelimestaruuden 5–7 kertaa Kurk Golfissa, jossa olin aikaisemmin jäsen. Kesän pelit ovat sujuneet omiin odotuksiini verrattuna hyvin, koska harjouitusmäärät ovat olleet pieniä varsinkin viimeisen vuoden koulu- ja työkiireiden johdosta. Lajiharjoittelu jäi kokonaan pois viime talvena. Muita golf-onnistumisia tänä vuonna on Kytäjän Audi players tour -osakilpailun voitto sekä 9. sija Finnish tour -karsinnoissa. Keväällä valmistuin diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta. Nyt työskentelen vakituisesti Empower IM Oy nimisessä yrityksessä energiahallintajärjestelmän sovellusasiantuntijana. Talvella tavoitteena on kehittää lyöntitekniikkaa ja fyysisiä ominaisuuksia crossfitin ja hiihdon avulla. Ensi kautena pelaan varmasti enemmän kilpailuja kuin tänä ja viime vuonna, koska sain pelioikeuden Finnish tourille. Tavoitteena olisi onnistua varsinkin suurimmissa amatöörikilpailuissa kuten SM ja Erkko Trophy. ”

6


Jaanan jättipotti Tämä kesänä on nähty kärrynpyöriä useampaankin otteeseen, kun Jaana Angerian voitot reikäpelija lyöntipelimestaruuksista sekä Ringside Cupissa ovat ratkenneet.

iime vuonna Jaana valitteli jännitystä kisoissa ja niin oli kuulemma edelleen niin lyönti- kuin reikäpelimestiksissäkin. – Jälkimmäisissä se vielä jotenkin kertautui johtuen siitä, että holtittoman käsien tärinän lisäksi jännitys pistää aina vatsani sekaisin. En siis voi sanoa saaneeni jännitystä hallintaan, enkä edes pelannut kovin hyvin, vaan lyöntipeleissä vältin totaalikatastrofit ja reikäpelien karsintamatsit selätin rimaa hipoen vastustajien pelatessa jopa pelottavan hyvin. Jaanan mukaan homma olisikin voinut päättyä ihan toisin! – Reikäpelifinaali ei sitten ollutkaan kovin tiukka johtuen varmasti siitä, että vastustajani Kirsi Rossilahti oli jo omasta mielestään ylittänyt itsensä päästyään viimeiselle kierrokselle, eikä tainnut saada itseään enää koottua. – Tänä vuonna en ole juurikaan treenannut. Lukuisat harjoituskierrokset näkyvät (tai ainakin tuntuvat) kuitenkin mielestäni kaikilla osa-alueilla. Erityisesti lähipelini on parantunut huomattavasti verrattuna aiempiin vuosiin. Suurimmat möröt vaanivat edelleen bunkkereissa ja niiden välttely onkin ollut onnistuneimpien kierrosteni edellytys. Jaanan händäri ei ensi kertaa yhdeksän vuotta kestäneen golfuran aikana laskenutkaan, mutta hän kertoo tänä kesänä pelanneensa aiempaa tasaisemmin ja skoorannut elämänsä parhaimmat kierrostulokset ja onnistunut usein yllättämään jopa itsensä. – Nautin jokaisesta golfkierroksesta! Ehkä jopa epänaisellisen kilpailuhenkisenä en kuitenkaan osaa olla asettamatta itselleni tavoitteita edes tämän ainoan harrastukseni suhteen. Seniorius kummittelee parin vuoden päässä. Tavoitteenani onkin kehittyä pelaajana sekä teknisesti että (ja eritoten) mentaalisesti, jotta 50 vuotta täytettyäni olisin valmis haastamaan maamme parhaat senioriladyt.

7


Lyöntipelimestarit M55 mestari janoaa isompiin kisoihin Jääkiekkotaustainen, aktiivinen harjoittelija Hannu Jalonen nappasi miesten M55 mestaruuden. Hän toivoo saavansa seuratovereistaan hyvän joukkueen isompiin mittelöihin. annu Jalonen kertoo olevansa perusoululainen työn perässä etelään ”valunut” intohimoinen harrastaja. – Urheilullinen taustani auttoi pelaamisen alussa, koska pelikavereita riitti paljon ja jääkiekkoilijoiden ”piti”pelata golfia kesällä. Aloitin golfin seuraamisen jo 60-luvulla. – Pelaamisen itsenäisesti aloitin 70-luvun lopulla vanhalla Kaukovainion kentällä, jossa toimin muun muassa rangepoikana myyden yhden markan arvoisia pallokoreja (24 palloa), jotka sitten käsin plokattiin pois rangelta. Pelaamisen aktiivisuus kasvoi huomattavasti vuodesta -92 eteenpäin, jolloin siirryttiin nykyiselle Oulun Sankivaaran kentälle. Toisaalta jääkiekon pelaaminen loppui -91, joten aikaa pelaamiselle jäi riittävästi. Hannu on ollut mukana myös Oulun Golfkerhon kenttätoimikunnassa noin 10 vuotta ja Laukaan Peurunkagolfin toimitusjohtaja hänestä tuli vuonna 2006. Pari vuotta Keski-Suomessa antoi varsin hyvän kuvan siitä, mitkä hallinnolliset haasteet lajin sisällä ovat. Hyvien pelitaitojen taustalla Hannulla on aktiivinen harjoittelu. – Harjoittelen peruslyöntejä noin 100 palloa / golfviikko. Se on pelkäksi harrastajaksi kohtuullisen paljon. Näin siksi, että vaadin itseltäni tasoitukseen nähden asiallista golfia joka kerta, ja toisaalta luotan harjoittelun olevan se ainoa oikea tapa viedä omaa peliä eteenpäin. – Treenaamisessa löytää helpommin omat virheensä, pystyy työstämään niitä ja uskaltaa ja luottaa pelitilanteessa

8

vahvaan harjoittelutaustaan. Oma golf-filosofiani perustuu vahvasti juuri harjoittelun merkitykseen, eli enemmän kuin ainaiseen harkkakierrospelaamiseen. Tietenkin harjoituskierroksilla, joita on noin 50 kierrosta / vuosi, on oma merkityksensä, mutta katson, että olen pelannut jo riittävästi kierroksia, joilla on käytännössä vain liikunnallinen funktio. – Pyrin myös pitämään fyysisen peruskuntoilun viikoittaisessa ohjelmassani n. 3 krt / viikko; saliharjoittelu auttaa minua jaksamaan pelitilanteessa, eikä niitä lopun väsähtämisiä enää kovinkaan usein satu. – M55-sarjan Rinkun mestaruus on ensimmäinen, mutta osallistuin aikoinaan seuran A-sarjan kisoihin. Iän myötä nykyinen sarja on tietenkin se oikea, koska A-sarjassa meidän seuran taso on erittäin kova.

– Osallistun vuosittain Urheilutoimittajien mestaruuskilpailuihin. UT mestaruuden olen voittanut kahdesti, viimeisin tältä vuodelta Kotkasta. Tämän vuotinen Urheilutoimittajien Ryder Cupin (Helsinki vs muu Suomi) voitto ensimmäisen kerran ns. vierasvoittona on todella upea saavutus. – Mestaruudesta sain vahvan otteen molempina päivinä avausysin hyvillä suorituksilla. Takalenkki meni ainakin toisena päivänä enemmän tai vähemmän soheltamiseksi meiltä kaikilta. – Roope (Hietikko) ja Jokke (Latvakangas) olivat molempina päivinä tiukasti mukana taistelussa, joka omasta mielestäni ratkesi vasta väylän 18 avauksessa toisena päivänä. Hyvän avauksen jälkeen luottamukseni kasvoi niin, että vain todellinen epäonni olisi voinut riistää mestaruuden. Toisaalta Roopella oli vielä viimeiselläkin väylällä pieni sauma jatkorei’ille, mutta se kuivui epäonniseen puttiin.

Hyvä muistoja voittoisista kilpailuista Hannulla on useita: Business Golfin Suomen osakilpailun voitto 1999 yhdessä Kai Panulan kanssa (VR:n joukkue) Nevaksen kentältä.VR:n mestaruudet kaikissa sarjoissa olivat oululaisten osallistujien hallussa 90-luvun loppupuolella. Hannun mieli palaa mukaan isompiin kisoihin. ”Olen jo puhunut Jokken kanssa, että ERG saisi hyvän M55-sarjan JOUKKUEEN kasaan. Katsotaan miten asiat sujuvat ”päätöksentekoportaassa”, ja saadaanko osallistumisoikeus kisoihin?


Sarja65: Yllätysvoittajat Pron opit auttoivat 65-sarjalaiset Seppo Kettusen ja Arja Vartian voittajiksi. Voitto oli molemmille ensimmäinen. euran mestaruuskisoihin Seppo on osallistunut muutaman kerran Ringsidessa pelatun 14 vuoden aikana. – Menestys on ollut vaatimatonta aikaisemmissa mestaruuskisoissa. Muistiin on jäänyt yksi puttimestaruus – pokaali jäi saamatta, kun oli kateissa.Yllätyin jopa itsekin, kun pystyin pelaamaan omalla tasollani molemmat päivät. Sepon peli oli hänen mukaansa jo ensimmäisenä kilpailupäivänä rentoa. Siihen auttoi muun muassa muutama pitkä putti. – Toisena päivänä hyvä vire jatkui ja samalla usko omaan tekemiseen.Viimeisen väylän tupla hiukan harmitti, pelikaverit alkoivat onnitella jo ennen lopetusta.

– Heinäkuussa runsaampi pelaaminen ja virheiden läpikäynti kierroksen jälkeen auttoi tulosten paranemiseen. Tasoituskin laski samalla, vaikka sille tavoitteita en ole koskaan asettanut – naatitaan vuan! Kenttämme hyvä kunto on myös ollut auttamassa tuloksen tekoon – ja fiilinkiin. Seppo aloitti pelaamisen vuonna 1989 – siis 25 vuotta sitten. Tarinan Golf Siilinjärvellä oli valmistunut pari vuotta aikaisemmin. – Entisenä kupsilaisena ”seisovan pallon” lyöminen olikin haasteellisempaa kuin uskoin. Ensimmäiset 15 vuotta pelasin ilman pron opetuksia, hyvät ystävät antoivat pelatessa vinkkejä. Ammattipron arvon olen huomannut viimeisen 10 vuoden aikana, kun olen osallistunut kursseille. Seppo myöntää käyvänsä aika vähän rangella ja lähipelialueella, vaikka kentän laidalla asuukin. – Harjoituskierrosten aikana pyrin hakemaan lyöntejä heikoimmille mailoille. Näin olen saanut peliin tasaisuutta. Kilpailuissa ei tule kaihdettua mitään mailaa.Viimeisen parin vuoden aikana olen ollut tyytyväinen, kun alle 90 lyönnin kierrokset ovat lisääntyneet. – Pirjo-vaimoni ja lapsiemme sekä heidän puolisoidensa pelaaminen on pitänyt myös hyvää vireyttä yllä. Kolmatta sukupolvea odotellaan siihenkin mukaan.

Arja Vartia

enioreiden N65-sarjassa oli vain kuusi toisilleen hyvin tuttua pelaajaa, joiden pelit ja tulokset olivat kesän varrella menneet kirkkaasti ristiin. Joten jännä kisa oli tulossa. – Ykkösväylä meni onnekkaasti bogilla, mutta kakkosella sitten sähläsin bunkkereissa kunnolla ja tuloksena oli 10 lyöntiä. Siinä karisivat sitten kaikki kilpailujännityksen rippeetkin, kun luulin kaikkien mahdollisuuksien jo menneen. – Sainkin puristettu loppuväylillä viisi paria ja kun tuplia tuli yksi, niin lähdinkin seuraavaan päivään tuloksella 93 yhden lyönnin Soinisen Railaa perässä. Nyholmin Helga oli kaksi lyöntiä minusta jäljessä. Toisenakin päivänä pelini pysyi kasassa, tulos sama 93, ja olinkin ykkönen. Railalla ei sujunut etuysi, eikä Helgalla takaysi. Arja kertoo, että voiton taustalla ovat varmasti Samulin treenit, joissa hän on ollut kahtena talvena ja nyt kesälläkin. Lähipelissä se kuulemma näkyy selvimmin. Mutta bunkkeripelkoa vähentää nyt myös bägiin ilmestynyt uusi hiekkamaila. – Aion nauttia parkkipaikasta aina, kun se on vapaana, koska seuraavat mestaruudet eivät ole suinkaan varmoja.

Seppo Kettunen

9


Lyöntipelimestarit Ringsiden M70 mestaruus kävi Esko Öystille hyvästä harjoituskilpailusta, sillä kolme viikkoa Rinkun mestisten jälkeen hän kilpaili EM-kilpailuissa Englannissa.

Ensi vuoden M70 -kisat ovat ilmeisesti kesäkuussa Tanskassa, ja sinne Eskokin aikoo tietysti mukaan. ”Jos on hengissä ja jäsenet toimii.”

Esko Öysti mukana EM-pronssijoukkueessa Ringsiden M70 mestaruuskisan Esko kertoi kulkeneen Eero Viljasen kanssa tasatahtia. Väylän13 jälkeen hän oli tappiolla, mutta lopussa väylillä 14 –17 hän sitten kiristi ja pelasi viisi lyöntiä paremmin kuin Eero. Eskon mielessä lienee ollut jo ESCA Masters Championship & Cup 70 v. Englannissa 19.–22.8.14. Suomen kuuden pelaajan porukka pelasi Cup-kisassa (hcp). Scr-joukkuetta ei Suomesta ollut. Parit olivat Jaakko Marttinen / Esko Öysti, Rainer Nyman / Juhani Rahikainen ja Teuvo Grönfors / Bo Blomqvist. Kapteenina mukana oli Heikki Hallaranta sekä henkisenä tukena puheenjohtaja Pertti Raimiala SGS:n puolesta. – Parivalinnat teki Heikki Hallaranta, joka on senio­ reiden kilpailutoiminnan ja maajoukkueiden vetäjä. Valinta perustui sen hetkisen kilpailuiden pistetilastojen, kilpailumenestyksen ja osaksi viimevuoden menestyksen mukaan. – Pelit sujuivat aika hyvin, vaikka pieniä, ja isojakin, töppäysiä tuli. Joukkuekisassa pari voi aina paikata toista ja näin saatiin Suomeen joukkuepronssia.

10

– Espanjahan oli ylivoimainen. Porttugali tuli toiseksi pisteellä edellä meitä. Etelässä ”händärijärjestelmä” toimii omalla tavallaan. – Matka ja paikka East Sussex National Golf Resort & Spa oli hieno. Kenttä East Course oli kiva ja melko vaativa. Kaikki sujui täsmällisesti ja ammattitaidolla. Ei tarvinnut reissata autoilla edestakaisin, niin kuin joillakin kilpailumatkoilla on jouduttu tekemään. Sisältä voi kävellä suoraan tiille, kärryt vain säilöstä mukaan. Eskon mieltä virkistivät myös alueen kuntosalin nuoret ja vähän vanhemmat naiset, jotka lenkkeilivät hotellin ulkopuolella vanhojen pappojen puttaillessa. – Siinä puttisilmä lepäsi ja reissusta tuli onnistunut reissu.


Paripelimestarit

Aamulla pelattiin ensimmäisellä kierroksella Best Ball ja iltapäivällä toisella kierroksella haastava Foursome.

aisten paripelimestaruus ratkesi kovan taistelun tuloksena parille Henrietta Lahti ja Eeva Vepsä. Eevalle mestaruus oli ensimmäinen, aiempi paripelimitali on vuodelta 2007. – Silloin pelasin Kirsi Rossilahden kanssa ja tultiin toiseksi. Nyt pitkästa aikaan otin osaa, kun Henrietta pyysi minua parikseen. Ja toden totta meillä peli sopi yhteen! Oltiin nimittäin kolme lyöntiä jäljessä ja väyliä oli enää kolme, kertoo Eeva. – Silloin kun kutoselle lähdettiin, ei tarvinnut kuin katsoa Henriettaa silmiin niin tiesin mikä on meidän ”plan”. Ja niin me väylä väylältä kurottiin itsemme tasoihin. Josta seurasi tiukka uusinta-

reikä. Eli 18 uudestaan. Teimme Henriettan kanssa par ja niin tekivät Sirkka ja Tarjakin. Joten jouduimme ottamaan uusinnan vielä kerran. Henrietta avasi ja minä löin seuraavan. Henrietan upea kolmas lyönti osui kuppiin, mistä se kimposi lippuun ja jäi noin 60 sentin päähän reiästä. Tuosta minun oli helppo upottaa se. Ja peli oli meidän. Upea tunne! iesten paripelimestaruuden veivät varsin selvästi tuloksella135 lyöntiä (-11) Joonas Hinkkanen ja Henri Pyyköllä.

Reikäpelimestarit iesten reikäpelifinaalissa Henrik Lahti kohtasi Mika Rissasen ja Henrik vei mestaruuden tuloksella 2/1, Mikalle hopeaa. Pronssiottelussa kohtasivat J-J Hyytiäinen ja Joni Länsivuori, J-J vei pronssin tuloksin 1/0. aisten finaalissa kohtasivat Jaana Angeria ja Kirsi Rossilahti, Jaana vei mestaruuden tuloksin 5/4, Kirsille hopeaa. Pronssiottelussa kohtasivat Pirjo Luoma ja Henrietta Lahti, Pirjo vei pronssia tuloksin 1/0.

11


t i r a t s e m t u O t Shoo

”Olipa hauska kisa – ja taas saatiin todellinen yllätysvoittaja.” ;) – Ja jokaiseen kilpailuun ja tapahtumaan kun osallistuu, niin joskus aina onnistuu – suosittelen muillekin, toteaa naisten Shoot out 2014 -mestari Raila Soininen.

Nikke Tyry merkkautti jo kolmannen perättäisen kerran nimensä Shoot Out -mestaruuspokaaliin.

Rinkun puttimestaruudesta… … käytiin tiukka kamppailu Everybody’skisan yhteydessä. Ja tarkimmaksi putterinkäyttäjäksi tänä vuonna osoittautui Samuli Juntunen.

Kapteenin kannu… … ojennettiin tänä vuonna Henrietta Lahdelle.

Caddiemasters Trophy Cädärien kesän mukava rinkkulainen -valinta osui Seija ja Tapio Lappalaiseen.

12


Kilpailutoiminta Ilkka Lukka

Hyviä suorituksia mutta parannettavaakin jäi Ringside Cup Henri Pyykölä Scratch: Miehet hcp: Jarmo Lonkola Naiset hcp: Jaana Angeria ainen Pistebogey: Pertti Martik inen tika Har mu Tee : Panda Cup

Grande Finale Henri Pyykölä Scratch: Jarmo Lonkola : het mie HCP Hanna Knuuttila set: nai Hcp n Pistebogey: Jami Leinone

Ringside Cup Viikkokilpailuja pelattiin jälleen kiitettävällä innolla koko kauden ajan, osallistujia eri sarjoissa oli yhteensä 105. Useammassa sarjassa jännitys säilyi aina kauden loppuun asti ja ratkaisut nähtiin vasta Grande Finalessa syyskuussa. Kauden negatiivisena huomiona oli kuitenkin junnusarjan osallistujien vähäinen määrä, Panda Cupia pelasi vain muutama pelaaja. Tähän pyritään kiinnittämään erityistä huomiota jatkossa, yritämme innostaa junnut kisailemaan ahkerammin ensi kaudella. Ringside Cup viikolla 28, tarkemmin 9.7. syntyi myös Rinkun uusi kenttäennätys. Henri Pyykölä pelasi kierroksensa 67 lyönnillä!

Edustus- ja kilpapelaajien kausi oli hieman kaksijakoinen, aivan toivottuja tuloksia ei saavutettu vaikka hyviä suorituksia ja sijoituksia nähtiinkin. Miesten Finnish Touria kiertäneistä pelaajistamme parhaiten menestyi ensimmäistä kauttaan Rinkussa pelannut Henri Pyykölä sijoituksella 16. Toiseksi parhaana rinkkulaisena FT rankingissa oli Joonas Hinkkanen. Jenni Soikkeli, myös tämän kauden tulokas Rinkussa, oli naisten sarjassa mainiosti kymmenes. Seurajoukkueiden SM-kisoissa Lahden Messilässä Rinkun joukkue oli yhdeksäs. Sijoitus oli vähintäänkin hyvä osittain varamiehisenä pelanneelta ryhmältä. Joukkueen runkona kolmena päivänä pelasivat Henri Pyykölä, Joonas Hinkkanen ja Mikko Pirinen, joita täydensivät midiporukan Ville Wright, Tapio Nurminen ja Jyrki Tiilikainen. Kauden ehkä merkittävin kilpailusaavutus oli kuitenkin Esko Öystin EMpronssi. Esko pelasi Suomen M70 joukkueessa, joka sijoittui loistavasti kolmanneksi Englannissa pelatussa ESGA:n EMkilpailuissa.

Jenni Soikkeli edusti Rinkkua Finnish Tourilla ja sijoittui naisten rankinglistalla hienosti kymmennenneksi.

13


ERG Oy / ERG ry Ari Vepsä, toimitus/toiminnanjohtaja

Kentällä on ollut tilaa myös prime time -aikoina K

Vaikka peliaikojen varaus on joskus tiukkaa, tilastot osoittavat, että enemmänkin pelaajia olisi mahtunut kentälle jopa prime time -aikoina. Ensi kaudeksi varausjärjestelmää kehitetään joustavammaksi, jotta ajat saadaan tehokkaammin käyttöön.

14

ulunut golfkausi on ollut pitkä, mikä näkyykin pelatuissa kierrosmäärissä: lokakuun loppuun mennessä on pelattu 33 700 starttia, jossa on kasvua edellisvuoteen verrattuna noin 800 starttia. Kun keväällä jo ennen vappua kentällä oli ollut startteja 3 800, niin varsinaisen golfkauden aikana, jollaiseksi Suomessa voi laskea ajanjakson vapusta lokakuuhun, on kierroksia pelattu 29 900 ja tässä on vähennystä viime vuoteen noin 2 800 kierrosta. Varsinaisena golfkautena Rinkussa on siis ollut paremmin tilaa ja peliaikoja saatavilla kuin 2013. Tämä oli yksi tavoitteistammekin tähän kauteen lähdettäessä.

Edelleenkään pelaajat eivät kuitenkaan osaa hyödyntää prime time -aikoina käytössä olevia osakasaikoja arki-iltapäivisin ja viikonloppuisin. Arki-iltapäivisin klo 15–18 osakasaikoja oli käytössä kolme tunnissa, eli joka toinen lähtöaikaa, ja niiden käyttöaste oli vain 47,7 % eli yli puolet ajoista on jäänyt käyttämättä! Viikonloppuisin osakasaikoja olivat tasan ja puolen ajat eli kaksi lähtöaikaa tunnissa klo 9.30–16 välisenä aikana, näiden aikojen käyttöaste oli 57,0 %. Osakkailla on toki ajanvarausetu osakasaikoihin, mutta nämä ajat ovat myös kaikkien muiden pelaajien käytössä, mikäli niitä vain jää vapaaksi. Ajanvarauksen aukioloaikoina koko kentän käyttöaste on tällä kaudella ollut 67,4%.


Aktiivinen toiminta tuo jäseniä Rinkussa aktiivinen toiminta jatkuu ja olemme vakiinnuttanut paikkamme Suomen suurimpien golfseurojen joukossa 2 221 jäsenellämme. Jäsenmäärämme kasvoi kauden aikana 214 jäsenellä. Lopullisia jäsentilastoja Golfliitto ei ole vielä julkaissut, mutta se tiedotti syksyllä, että golfseurojen jäsenmäärä kääntyi kautta historian ensimmäistä kertaa laskuun. Jäsenmäärän kasvu Rinkussa oli siis hieno saavutus, Rinkun hyvä henki ja aktiivinen toiminta palkittiin. Takana on myös historiallinen ennätyspitkä jakso – Rinkussa on pystynyt pelaamaan golfia viimeisten 20 kuukauden aikana jokaisena kuukautena! Toistaiseksi viimeisimpänä tapahtumana on pelattu Halloween scramble 2.11.2014. Kausi jatkuu vielä säiden salliessa ja saa nähdä, pelataanko tänäkin vuonna tapaninpäivänä kinkunsulatus-kisa?

Rinkku +Plus -kentät Tällä kaudella Rinkku +Plus -kenttiä olivat Vuosaari Golf, Hillside Golf Valley Course sekä uutena kenttänä Vierumäki Golf Classic Course. Tänä vuonna pelaajamme ovat myös oppineet käyttämään

hyödykseen Rinkun tarjoamaa etua. Näillä kaikilla kentillä oli rinkkulaisten käytössä päivittäin 2 pelivuoroa ja vuoron sai varata itselleen sekä yhdelle pelikaverilleen.Vuosaaressa käyttöaste oli 84 %, Hillsidessa 63 % ja Vierumäelläkin 41 %.Varsinkin lomakautena pelivuorot olivat kiitettävästi käytössä. Rinkku +Plus -pelaamista on tarkoitus jatkaa myös ensikaudella ja talven aikana käydään neuvotteluja eri kenttien kanssa. Mukana olevat kentät julkaistaan keväällä vielä ennen kauden alkua.

Sopimukset jatkuvat Merja ja Harry Wegelius ovat toimineet ravintoloitsijanamme jo vuodesta 2010. He jatkavat myös ensi vuonna, ja klubiravintola aukeaa taas viimeistään vappuna. Golfbalance Oy on hoitanut Pro shoppia vuodesta 2009 ja heidän kanssaan on tarkoitus jatkaa yhteistyötä myös ensi kaudella. Samoin golfopetuksesta vuodesta 2012 vastannut PGA PRO Samuli Seppälä jatkaa kenttämme head prona. Kilparyhmien talviharjoittelut ovatkin jo käynnissä Golf Balancen tiloissa Vantaalla ja myös ryhmäharjoitukset käynnistyvät talvella.

Pitkä kausi tuo haasteensa Kentänhoidollisesti kausi on ollut haasteellinen, mutta kenttämestari ja kentänhoitohenkilökunta ovat selviytyneet tehtävistään erinomaisesti. Suuret pelaajamäärät, pitkä pelikausi, lumeton talvi, kauden mittaan kylmät jaksot, helle- ja kuivat jaksot sekä sateiset ajat tuovat aina omat haasteensa kentän hoitoon. Myös toimiston väki ja klubiravintola ovat selvinneet pitkästä kaudesta hienosti, pelaajia ja tapahtumia on riittänyt. Samoin Samuli ja muut opettajat ovat tehneet tärkeää ja hienoa työtä, he ovat tuoneet meille paljon uusia rinkkulaisia. Syyskokoukset on nyt pidetty ja ensi kauden budjetit lyöty lukkoon. Nyt on aika hieman ladata akkuja ennen tulevia ensikauden haasteita. Koko henkilökunta on selvinnyt pitkästä kaudesta erinomaisesti ja ansaitsee siitä suuret kiitokset. Kiitos myös kaikille pelaajillemme, Teitä varten me täällä olemme ja työskentelemme.

15


ERG Kalenteri Oy Ari Vepsä

Pelaaja Ensin on Tanskan Golfl iiton luoma asiakastyytyväisyyskysely, jonka Golfl iitto toi Suomeen tänä syksynä. Lähdimme mukaan Golfl iiton pilottihankkeeseen, johon Rinkun lisäksi kutsuttiin mukaan Espoon Golfseura, Kurk Golf, Aura Golf, Imatran Golf, Vaasan Golfseura ja Kartano Golf Joroisilta.

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely lähetettiin sähköpostitse kaikille Rinkun jäsenille, joista 584 vastasi kyselyyn ja antoi palautetta. Se lähetettiin syyslokakuun vaihteessa myös kaikille

P eliaikojen saatavuus on Rinkun osalta koettu haasteena. Arvoasteikolla 0–10 vapaiden aikojen saatavuutta vieraspelaajat ovat arvioineet arvosanalla 6,2 (muilla kentillä 7,7) ja omat pelaajamme antoivat arvosanan 5,2 (muilla kentillä 7,4). Sivulla 14 olevassa tekstissä kerrotaan kentän käyttöasteesta, jonka mukaan prime time -aikoina jää puolet osakasajoista käyttämättä. Tilaa on siis kentällä ollut, mutta pelaajat eivät vain ole osanneet varata aikoja peliohjesäännön mukaisesti. Tämän asian tulemme huomioimaan ensi kauden peliohjesääntöä miettiessämme.

K lubitalon laajennushanke on meillä ajankohtainen asia. Pukuhuoneemme ja saunaosastomme saivat arvosanaksi vieraspelaajilta 6,8 (muilla kentillä 8,0) ja omilta pelaajiltamme arvosanan 7,3 (muilla kentillä 7,9). WC-tilamme saivat vieraspelaajilta arvosanan 7,4 (muilla kentillä 7,9) ja omilta pelaajiltamme 7,0 (muilla kentillä 7,6). K enttämme kunto on saanut loistavaa palautetta. Vieraspelaajat arvioivat viheriömme arvosanalla 8,6 (muilla kentillä 7,8) ja omat pelaajat arvioivat viheriömme 8,7 arvoisiksi (muilla kentillä 7,9).

Tämä oli tiivistelmä ensihavainnoista kyselystä saadusta palautteesta. ERG Oy:n ja ry:n hallitukset paneutuvat vielä tarkemmin tyytyväisyyskyselyn palautteeseen. Golf­l iitto on luvannut toimittaa vielä syksyn aikana kattavan raportin palautteineen, joka tullaan julkaisemaan myöhemmin talven aikana.

16

Rinkussa pelanneille vieraspelaajille ja heistä 160 vastasi kyselyyn ja antoi palautetta. Kysely on vielä erikseen toimitettu myös Rinkusta eronneille sekä Rinkun uusille jäsenille.

Olemme jo saaneet alustavaa palautetta tyytyväisyyskyselystä ja Golfliitto on luvannut toimittaa vielä marraskuun aikana kattavan raportin palautteineen.

T oimistoa ja palveluitamme arvostettiin myös. Caddiemasterin palvelut, aukioloajat, operatiivinen johto ja tiedottaminen saivat vieraspelaajilta arvosanan 8,7 (muilla kentillä 8,7) ja omilta pelaajiltamme saimme arvosanaksi 8,3 (muilla kentillä 8,1).

kehuivat 8,7 (muilla kentillä 8,4) ja omat pelaajat arvosanalla 8,3 (muilla kentillä 8,3). Myös aukioloajat saivat kiitosta vierailta 8,5 arvoisesti (muilla kentillä 8,5) ja omilta 8,3 (muilla kentillä 8,4).

K lubiravintola sai vierailta kokonaisarvosanan 8,1 (muilla kentillä 8,1) ja omilta pelaajiltamme 7,8 (muilla kentillä 8,0). Vieraspelaajat olivat tyytyväisiä, mutta omat pelaajat hieman kriittisempiä lähinnä ravintolan hintatason suhteen 6,9 (muilla kentillä 7,5). Klubiravintolan palvelua vieraspelaajat

Kyselyn suorittaja Rawmilk on arponut kyselyyn vastanneiden kesken arvontapalkintoja. Omista jäsenistämme arvotut vastaajat saavat Srixon-pallotusinan: Mervi Kilpikoski, Kari Tirronen, Tarja Väreluoto, Herbert Wickholm ja Timo Jantunen. Vieraspelaajista arvotut saavat Rinkun

pelilipun kaudelle 2015: Ulla Meronen, Kim Tarpila, Pia Jäminki-Hovi, Merja Tuomarila ja Jusa Meriläinen. Kiitos kaikille vastanneille, voittajiin on jo otettu erikseen yhteyttä. Onnea voittajille!


Juniorit Kristiina Linna

ERG Junior Golf School Ringside golfin juniorivalmennuksesta vastaa PGA Pro Samuli Seppälä. Apuvalmentajina harjoituksissa ja leireillä hänellä on mukana Golfliiton kouluttamia ohjaajia sekä Ringside Golfin kilpapelaajia. ERG:n juniorivalmennus perustuu neljään tukipylvääseen:

1

Hauskuus – juniorilla on oltava hauskaa harjoituksissa!

Varaa paikkasi junnuharjoituk ajoissa. Paikk siin oja ryhmissä rajoitetusti.

Ahkerat junnut Kesän aikana viikottain ohjattuun harjoitteluun osallistui keskimäärin 35 juniorigolffaria. Kesällä järjestettiin myös kaksi leiriä, joissa oli osallistujia yhteensä 70. Green Cardin suoritti 10 uutta pelajaa. Menneenä kautena juniorit oli jaettu kolmeen osaan, kilpa-, haastaja- ja aloittelijaryhmiin. Ensi kesänä on tarkoitus lisätä junioriryhmiä yhdellä eli juniorit tulevat harjoittelemaan neljässä ryhmässä iän, taitojen ja kilpailuaktiviteetin mukaan. Leirejä on tarkoitus järjestää kolme. Junioreiden harjoittelussa pääpaino on nuoren kehityksessä, monipuolisessa harjoittelussa ja hauskanpidossa – unohtamatta golfharjoittelua. Kilparyhmälle on tavoiteena tarjota mahdollisuus ohjatun harjoittelun kautta kilpailumenestykseen. Tarviharjoittelu aloitetaan kilparyhmän osalta joulukuussa ja muiden kuin kilparyhmään kuuluvien kanssa valmistautuminen ensi kauteen alkaa helmikuussa.

Espoo Ringside Golf järjesti TsemppiTour-osakilpailun 16.7. Mukana kisassa oli muutama seuran omakin juniori. Kiitos kaikille, jotka mahdollistitte kilpailun järjestämisen ja onnistumisen mallikkaasti. Kesän tsemppitour kilpailuiden ranking-listassa seuramme pojat sijoittuivat viime kaudella Etelä/Itä pojat 15 -sarjassa seuraaavasti: 26. Niklas Halminen, 33. Antti Vahvaselkä ja 36. Roope Rauvanto. Toivottavasti saamme ensi kesänä nähdä lisää junoireitamme myös tsemppi- ja aluetourin kilpailuissa.

2

Monipuolisuus, joka tarkoittaa perusliikuntaa lajiharjoitusten rinnalla sekä kannustamista ja ohjaamista monilajisuuteen.

3

Tehokkuus eli järjestelmällisesti suunniteltuja harjoituksia.

4

Ympärivuotisuus – kesäkauden lisäksi monipuolista harjoittelua talvikaudellakin. Lisää tietoa: ringsidegolf.fi  > Opetus

Junioritoimikunta toivottaa junoreille intoa talviharjoitteluun ja taitojen kehittämiseen ensi kesää varten.

17


Kauden aikana … Raila Soininen

18

Huom!

Pikkuj oteuisletu–t

– ne perin vintola järjestetään ra aina nt rja Lagunassa pe 21.11.2014 – tulkaa mukaan!


Kisoja joka säässä

Klubitoimikunnan perinteisiin kisoihin osallistui tänäkin kesänä ilahduttavan suuri määrä jäseniämme. Erityisen kiva on, että myös uudet jäsenet ovat löytäneet nämä seuratapahtumat ja tulleet rohkeasti heti mukaan!

Kesän sääolosuhteet toivat lisää mielenkiintoa ja haasteita tapahtumiin, kun alkukesästä satoi rakeita, juhannuskisoissa pelattiin toppatakeissa rukkaset käsissä ja sitten syksyn Everybodyssa nautittiin upeasta auringonpaisteesta ja lämmöstä. Jäsenet ovat toivoneet lisää joukkuekilpailuja, joissa on mahdollisuus tutustua myös muihin pelaajiin kuin niihin vakio­pelikavereihin. Syksyllä kokeilimme uutta Tuplapallo-kisaa, joka saikin paljon kiitosta, eli se saattaa saada vakiopaikan kilpailupatteristossamme. Syksy/talvikaudella tavataan ja pelataan olosuhteiden niin salliessa. Tapahtumakalenterissa on jo Pyhäinmiestenpäivä-viikonlopun Halloween Scramble, muista mahdollisista kisoista ilmoitetaan seuran kotisivuilla ja sähköpostitse.

19


Ladyt Ladykapteeni Kirsi Rossilahti

Uudet pelikaverit – hyvän ystävyyden alku? Kun 17 vuotta sitten aloitin golfin Rinkussa, niin en tuntenut jäsenistä kuin mieheni. Aluksi vähän arastelin lähteä tuntemattomien kanssa samaan lähtöön, mutta kun ensimmäisen kerran uskaltauduin mukaan ladyjen tapahtumiin, niin sille tielle jäin – ja olen vieläkin!

Kaikista tapahtumista on pieni kooste naistoimikunnan sivuilla, käykääpä lukemassa!

20

Sain upeita uusia pelikavereita ja monet heistä ovat nykyisin parhaimpia ystäviäni! Eli rohkeasti mukaan vaan uudetkin mimmit! Naisten tapahtumia oli kuukausittain huhtikuusta syyskuun kauden päättäjäisiin, jolloin palkittiin myös koko kauden kestävien kilpailujen voittajat. Hcp-reikäpelin voitti Leena Kainomaa, hcp-eclecticin Mary Smolsky, scratch eclecticin Heidi Piiroinen ja eniten birkkuja tehtailivat Kati Malmivaara sekä Sirkka Wallin. Omien kisojen lisäksi pelasimme myös Ladyjen seuraotteluita. Saimme tänä vuonna vieraiksi Peuramaan ladyt, jotka me ehkä kotikenttäedun turvin voitimme. Gumbölen vieraiksi pääsimme elokuussa, ja tässä ottelussa kävi heikommin, eli kiertopalkinto jäi heille. Ensi vuonna revanssi Rinkussa!

Ahkerasti tänä kesänä pelannut Mary keräsi ladyistä parhaimman hcp-ecletic-tuloksen.

Rinkun Vuoden Gentlemannin arvonimen sai tänä vuonna Iiro Vaara kahden äänen erolla. Onnea Iiro! Koko kauden tapahtumiin osallistui 97 ladyä, joista suurin osa oli mukana useamman kerran. Tapahtumien yhteydessä kierrätettyyn Lastensairaalan keräyslippaaseen kertyi kesän aikana kaikkiaan 460,46 euroa – kiitos lahjoittajille! Toivotan mukaan ensi kauden tapahtumiin myös Rinkun Ladyistä ne, jotka eivät ole vielä jostain syystä rohjenneet tulla mukaan. Meillä on hyvä meininki, ja säännöistä sekä kentällä toimimisesta yleensäkin saa aina apua ja neuvoja jos niitä haluaa. Ylläpidetään kaikki yhdessä Rinkun hyvää henkeä!


Ringsiden Ladyt äänestivät Vuoden Gentlemanniksi Iiro Vaaran. Herrasmiestaitojen lisäksi hän osaa myös pelata. Hän teki alkukaudesta hole-in-onen väylällä 3. Se on ensimmäinen Rinkussa par 4:llä tehty holari. Tällainen pelaaja hän on:

Gentlemanni ja holarimies Iiro Vaara Golfin aloitin vuoden 2003 syksyllä suorittamalla Green Cardin ystäväni voimakkaan lobbauksen seurauksena. Ensimmäinen varsinainen pelikauteni oli kesä 2004, jonka pelasin SHG:ssä.Vuodet 2005–2013 pelasin Keimolassa ja Rinkussa olen siis pelannut vasta tämän kauden. Lähes joka vuosi on tullut pelattua noin 70 kierrosta ja kutakuinkin samaan kierrosmäärään näyttäisin päätyväni tänäkin vuonna. Kierroksista noin 20–30 pelaan vieraskentillä Suomessa ja ulkomailla. Kisakierroksia tulee 25–30 vuodessa. Tähtäin golfissa on luonnollisesti kehittyä vuosittain jonkun verran pelillisesti, mutta ennen kaikkea pitää hauskaa mahtavan harrastuksen ja hienojen pelikaverien kanssa. Helatorstaina lippu oli kolmosella keskellä greeniä, hieman harjanteen takana niin, ettei reikää näkynyt tiiauspaikalle. Tihkusateessa ja pienessä vastatuulessa valitsin avausmailaksi driverin ja sillä lähtikin aika nappiosuma, pallo kaartoi pienellä drawlla etubunkkereiden väliin, tuli alas foregriinillä ja pomppasi kohti lippua. Ensimmäinen ajatus oli, että pallo löytyy jälleen kerran takabunkkerista, mistä sitä ensimmäisenä meninkin etsimään. Kun palloa ei sieltä kuitenkaan löytynyt, totesin että taisinpa muuten tehdä holarin ja kävelin nostamaan palloni kupista. Pienet tuuletukset ja pari valokuvaa otettiin ensimmäisen holarini muistoksi ennen siirtymistä seuraavaan tiiboksiin :-)

Iiro Vaara hurmasi Ringsiden ladyt jo ensimmäisenä pelikautenaan. Pelitaidoista on osoituksena holari kolmosväylällä. Se on kentällämme ensimmäinen par 4:llä tehty holari.

Gentlemannin ominaisuuksista en osaa itse sen enempää sanoa, pitäisi ehkä kysellä äänestäneiltä, mutta varmasti herrasmiestaitoja löytyy monilta Rinkun golfareilta enemmänkin. Todella hienona yllätyksenä valinta ja palkinto tuli, siitä nöyrimmät kiitokseni kaikille valinnassa mukana olleille! Koulutus- ja ammattitaustani on kaksijakoinen; vuonna 1999 sain maisterin paperit Jyväskylän yliopistosta pääaineena tietoliikenne, jonka jälkeen työskentelin Soneralla Helsingissä noin kuusi vuotta muun muassa kehitys-ja tuotepäällikön tehtävissä.Vuonna 2005 aloitin lentokoulun Malmilla ja vuodesta 2008 lähtien olen lentänyt Finnairilla Euroopan reittiliikennettä Embraer 170/190 -koneilla. Iiro Vaara

21 21


Seniorit

Simo ja St Andrewsin kenttä

Synttärit St Andrewsissa Simo Hongisto vietti poikansa Leon kanssa 130-vuotissynttäreitä St. Andrewsissa. Simon golfkauteen mahtuu kaudessa yli 100 kierrosta golfia ja hyväntekeväisyystyötä. Simo Hongiston tavoitteena on pelata vuodessa sata kierrosta. Hän onkin tänä vuonna pelannut Rinkussa vuoden jokaisena kuukautena tammikuusta alkaen. – Helmikuussa tosin kuun viimeisenä päivänä ehdin pelata vain puoli kierrosta ennen pimeän tuloa. Nyt syyskuun lopulla on hieman yli sata kierrosta.Valtaosa peleistä on Rinkussa, mutta vuoteen mahtuu pelit Skotlannissa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa, Simo kertoo. Skotlannissa hän oli pelaamassa poikansa Leon kanssa. – Vietimme siellä yhteisiä synttäreitä. 80+50. Pelikulttuuri oli erilainen kuin mitä olen muualla kokenut. Esimerkiksi naispelaajalla oli koira kierroksella mukana. Pallojen etsimiseen vai vain seurana ulkoilemassa! Ja kentät kun ovat yleisiä, niin niillä oli lenkkeijöitä ja pyöräilijöitä. Pelissä kiirehdittiin eteenpäin, vaikka ryhmän jäsenet olivat vielä lyömässä takana. Forehuutoja ei juurikaan kuulunut. Turistina kävimme St

22

Andrewsin ja tämän vuoden Ryder Cup kentän Gleneaglesin klubeilla. Miesten huoneessa edeskäypä tarjosi virvokkeita ja kankaisen pyyhkeen! – Majoituimme Carnoustie-kentän väylän viereiseen bed and breakfest Guest houseen. Paikan valinta oli onnistunut. Carnoustien green feen hinta on nyt 152 £ ja ensi vuonna 170 £. Kenttien pakettitarjouksissa löytyy eri vaihtoehtoja. Kentät ovat links-kenttiä, joissa etäisyysmittarilla on paljon käyttöä. Simon tasoitus on nyt 21,8 ja se kuulemma riittää. – Tällä tasoituksella pääsen pelaamaan kaikille Suomen kentille. Simo on myös oikea golfin lähettiläs ja haluttua peliseuraa hauskojen juttuenkin vuoksi. – Mikä on parempaa ja mukavampaa kuntoilua kuin golf mukavien kaverien kanssa, jotka ovat tarvittaessa aina auttamassa. Elokuun kierroksella yksi ryhmämme kaveri löi väylällä 11 toisen lyöntinsä – itse hän ei nähnyt, minne pallo päättyi, mutta me näimme, kun se meni reikään ja eagle tuli. Onnittelimme häntä. Simon mukaan apuahan aina löytyy golfareiden kesken, kuten hän seuraavassa esimerkissä kertoo: – Kaksi iäkkäänpää henkilöä keskustelivat golfista. Toinen sanoi pelaavansa mielellään, mutta kun ei näe mihin pallo menee. Tähän toinen vastasi: ei hätää, minä näen hyvin. Niin peli alkoi ja toinen kysyi: näitkö mihin palloni meni. Tähän vastaus: näin, mutta en muista enää. Eli kaikkea voi sattua, minkä todistaa myös golfaiheisista sarjakuvista keräämäni kansio, joka


Sennu-kapteeni Hasse Rekola

Hyvät senioritat ja seniorit

on klubimme ravintolan sohvapöydällä. Näistä sarjakuvista varmaan jokainen löytää itsensä muodossa tai toisessa. Simon harrastuksiin on kuulunut kaksikymmentä vuotta vapaaehtoistyö Kaunialassa. Keskustelua, ulkoilua ja avustajana potilaalle eri Husin sairaaloihin tehtävillä matkoilla. Näin tapahtuu kerrasta neljään kertaa viikossa tarpeen mukaan. – Koen tämän ”työn” erittäin antoisaksi eli tunnen saavani siitä enemmän kuin pystyn itse antamaan. Simo Hongiston golfpelit alkoivat kaksikymmentä vuotta sitten, kun hän jäi eläkkeelle. – Vaimoni huomasi Länsiväylässä Ringsiden ilmoituksen golfin esittelystä ja alkeiskurssista.Vaimo totesi, että minä tarvitsen harrastuksen, etten jää kotiin vain löhömään. Niinpä sitten Rinkkuun, jonka konehallissa tämä esittely pidettiin.Vaimo patisteli kurssille. Sanoin, että sinä kanssa, mutta hänellä oli kuulemma jo tarpeeksi harrastuksia. – Karstedin Jorman kurssin jälkeen suoritin hänelle Green Cardin. Siitä se alkoi. Mutta vielä oli iso kysymys: missä pelaan. Risto Kolehmaisen rangella Leppävaarassa kysyin, missä olisi mukava pelata. Vaihtoehtoja oli itselläni kaksi. Kokenut pelaaja tunsi nämä kaksi vaihtoehtoa ja sanoi: jos haluat mukavan kentän ja kivat pelikaverit hyvällä klubi-fiiliksellä, niin se on ehdottamasti Ringside. Näin minusta tuli rinkkulainen enkä ole katunut valintaani.

Tämä jutun kirjoittaminen viestii väistämättä kauden valitettavasti jälleen kerran päättyneen.Päätöskisa pelattiin SHG:n vuonna 2013 uudistetulla Lakiston kentällä.Yhteisen lounaan jälkeen palkittiin päätöskisan parhaana Helga Nyholm sekä muutkin tällä kaudella eri sennu-kisoissa pärjänneet. Kesä on mennyt edellisten vuosien konseptin mukaisesti alkaen kevätretkestä perinteisesti Sarfvikissa. Kauteen on mahtunut muun muassa kirkkaasti voitettu seuraottelu Keimolaa ja Nevasta Keimola–Nevas–Rinkku -kisan pokaali vastaan. Hyvä Arja Vartia ja erityisesti Rinkun jäi ansaitusti ”kotiin”. sennu-naisenergia.Valitettavasti Talmaa vastaan kisattu seuraottelu päättyi tappioon, olisiko johtunut talmalaisten kotikenttätaiasta. Uudenmaan senio­ricupissa pärjättiin tänä vuonna kohtalaisesti ja ensi vuonna toivottavasti päästään jatkoon. Eiväthän ne koris- ja lentisjoukkueetkaan heti päässeet MM-kisoihin. ”Tuleen ei saa jäädä makaamaan” ja siksi sennutoimintaa pyritään uudistamaan. Tänä kesänä meillä jo olikin uutena kilpailuna sennu-reikäpelimestikset. Kesän eri kilpailut ja tapahtumat järjestetään meille senioreille ja siksi olen avoin mahdollisille teiltä tuleville esityksille uusiksi tapahtumiksi, kilpailuiksi tai kilpailujen muutoksille mukaan lukien pistelaskujärjestelmä. Pankaa rakentavaa viestiä tulemaan.

Kesän 2014 sikilpailujen viikko-kuukau parhaat yhteispisteiden

Miehet 111 1 Roope Hietikko, as, 109 ng ka 2 Jouko Latva 53 , öm 3 Antti Nystr Naiset en, 122 1 Tuija Hannukain 1 10 , lm ho 2 Helga Ny 94 , in all 3 Sirkka W

3 mailan kilpailu nen, 30 M1 Tauno Pääkkö n, 28 ne kö äk N1 Hilve Pä u Rautamailakilpail n, 38 ne lai rja M1 Lauri Ka 27 n, ne kö äk N1 Hilve Pä

23


Kentän kuulumisia Jukka Nylander

Kentän korjauksissa turvallisuus on ykkösasia Kenttä Harvoin on golfkenttää pelattu Suomessa tässä kohtaa vuotta ainakin yhtenätoista kuukautena, hyvällä tuurilla pääsemme kahteentoista. Kenttätoimikunta on valmis järjestämään tänäkin vuonna Tapaninpäivän kisan, jos se vain suinkin on mahdollista. Kentän kuntoon ovat siis tänä vuonna päässeet vaikuttamaan pelaamisen lisäksi monet asiat: pakkaset, huurre, kosteus, sateet, kylmyys, auringonpaiste, kuivuus, ukkoset ja tulvat. Jos nämä asiat vaikuttavat meidän pelaajien pelaamiseen monella tavalla, niin ajatelkaa, miten Pasi ja muu kenttäporukka joutuvat ottamaan nämä asiat huomioon omissa suunnitelmissaan ja päivittäisessä työssään. Lienee paikallaan taas kerran julkisesti kiittää näitä päivittäisiä puurtajia, jotka pitävät meidän harrastukseemme liittyvän tärkeimmän osa-alueen huippukunnossa. KIITOS!

24

Tulevaisuus On ehkä hyvä myös tarkastella hieman tulevaisuutta, täyttäähän kenttämme ensi vuonna 25 vuotta. Toimikunnassa tämä asia tulee hallitsemaan varmasti keskustelua useasti seuraavien vuosien aikana. Mistä kentän kunnon ylläpito aloitetaan? Ovatko viheriöt ne, jotka ensiksi ovat kohteena, vai lyöntipaikat, istutetaanko puita lisää, mitä tehdään hiekkaesteille. Loppukesästä viitosväylällä tapahtunut ”vedenpaisumus” johtui rakentamisen yhteydessä tehdystä väärästä materiaalin valinnasta, halvalla ei saa kuin harmia. Yksi asia on jo aloitettu ja se on Niipperinpuron ylitulvimisen estäminen.Varsinainen syy taitaa olla muualla kuin meidän osuudella. Olemme aluksi siistineet puron väylien 13, 14 ja 15 kohdalta ja kuudentoista reuna on seuraava puhdistuksen kohde. Savolan Eino on ottanut asian omakseen ja minusta on hienoa, että tähänkin löytyy asiantuntemusta omasta seurasta. Lähivuodet näyttävät millä tavalla edetään kentän jatkuvan hyvän pelattavuuden varmistamiseksi.

Kiitokset pelaajille Minusta on ollut hienoa saada kuulla eri pelaajilta mielipiteitä erilaista pelaamiseen vaikuttavista asioista. Kenttätoimikunnan Käsikirjaan on tullut vuoden aikana paljon uusia ehdotuksia, joista osa on jo toteutettukin ja osa kirjattu odottamaan tulevia aikoja. On myös paljon asioita, joita emme pysty toteuttamaan. Mutta kaikki, mikä vaikuttavaa pelaamisen turvallisuuteen, on prioriteetissa ykkössijalla. Tästä hyvänä esimerkkinä on 3-väylän lyöntipaikalle kohonnut ns. Jykinverkko. Hyvä talvea kaikille rinkkulaisille.


Uusi juhlavuode n jäsenetu

Liity Rinkun jäseneksi Erillistä liittymismaksua ei peritä. Rinkun jäsenyys ei vaadi erillistä pelioikeutta. Jäsenyyden voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Helpoiten jäseneksi liittyminen tapahtuu täyttämällä Rinkun kotisivuilta sähköinen lomake: http://ringsidegolf.fi/fi/liityrinkunjaseneksi

Vuoden 2015 jä senet saavat 25-vuotisjuhlie n kunniaksi jä senetuna myös GoGolf Black -jäsenyyd en, joka tuo mukanaan mon ia etuja muun muassa vieraspelaamis een. Mobiilipal velun kautta viikoittain vaih tuvat tarjoukse t löytyvät ketterästi. Edun arvo on 20 e. Tarkemmat oh jeet ja edut kevään lehdes sä.

Ω 

Edullinen jäsenmaksu Ei liittymismaksua Ω  Ei pakollista pelioikeutta Ω  Aktiivinen seuratoiminta juniorista senioriin Ω  Kilpailuja kilpailuhenkisille, mutta rennompia tapahtumia myös vähemmän pelaaville Ω  Koko kauden kestävä Ringside Cup -viikkokilpailusarja Ω  Loistavat harjoittelumahdollisuudet lähellä klubitaloa Ω  Edullinen range ja rangepallot jäsenhintaan Ω  Rinkkuun on helppo tulla, bussilla kentän portille Ω  Jäsenenä voit harjoitella ohjatusti ympäri vuoden Ω  Jäsenille edulliset talviharjoitukset Ω  Jäsenille edulliset ryhmäharjoitukset kesällä Ω  Junioreille kesäleirit Ω  Klubilla suvaitsevainen ja hyvä henki Ω 

Ω 

Edulliset pelioikeudet Rinkun sarjakortit jäsenetuhintaan Ω  Rinkku +Plus -kentät (kaudella 2014 Vuosaari, Hill Side ja Vierumäki, kauden 2015 kentät julkaistaan ennen kauden alkua) Ω  Jälkipelit Rinkun ravintolan aurinkoterassilla Ω  Tasoituksen ylläpito vaivattomasti Ω  Ringside-lehti Ω  GoGolfin bägilätkä Ω  GoGolfin digilehti ilmaiseksi Ω  Golfliiton lehti Ω  Vakuutus Ω  Rinkusta löydät aina mukavaa peliseuraa Ω 

Miksi kannattaa pelata Rinkussa pelioikeudella? Ú  Pelaat vaivattomasti ja

Ú  Pelioikeuden haltijoiden

Ú  Mahdollisuus pelata vain

Ú  Aina löytyy mukavaa

rajattomasti Ú  Lähikentällä on helppo pelata iltaysejä tai vaikkapa kierros ennen työpäivää Ú  Ajanvaraus 5 vrk etukäteen Ú  Prime time -osakasajat myös pelioikeuden haltijoiden käytössä Ú  Osakasajat varattavissa vielä saman päivän aikana – pääsee myös nopealla varauksella pelaamaan

vieraat samaan lähtöön erikoishinnoin Ú  Hyvät harjoittelumahdollisuudet Ú  Hyvä range ja rangepallot edulliseen hintaan Ú  Rinkkuun on helppo tulla, bussilla kentän portille Ú  Hyväkuntoinen kenttä ja pitkä kausi

ysi tai 5 reikää Ú  Rinkku +Plus -kentät (kaudella 2014 Vuosaari, Hill Side ja Vierumäki. Ensikauden kenttien kanssa käydään neuvotteluja ja ne tullaan julkaisemaan ennen kauden alkua.) Ú  Hyvät palvelut, klubiravintola ja saunaosasto käytettävissä

peliseuraa Ú  Mikäli pelaat vähemmän, hanki edullinen sarjakortti Ú  Sarjakortilla voit tuoda myös kaverisi pelaamaan Ú  Sarjakortilla voit pelata myös vain ysin

Jäsenmaksut •  Aikuinen 80 € •  Juniori 40 € Erillistä liittymismaksua ei peritä.

Vuokraa henkilökohtainen pelioikeus •  Aikuinen 795 € •  JR –> 12 v. 195 € •  JR 13 v. –> 295 € Pelioikeuksia on rajoitettu määrä, varaa heti omasi!

Sarjakortit •  4-kortti 200 € •  8-kortti 360 € •  12-kortti 500 € •  16-kortti 600 € Sarjakorteilla voi tuoda myös kaverin pelaamaan ja kierroksen voi jakaa myös kahteen erilliseen ysiin.

Jäsenmaksun, pelioikeuden tai sarjakortin voi maksaa kokonaan tai osittain myös erilaisilla liikuntaseteleillä. Ota yhteyttä toimistoon, yhteystiedot sivulla 2.

25


ERG ry Ville H.S. Ranta, ry:n puheenjohtaja

Kausi 2014 aloitettiin tästä: talkoot huhtikuun puolessa välissä keräsi ennätysmäärän klubilaisia ensin hommiin ja sitten kentälle.

Hyvän kauden jälkeen katsaus juhlavuoteen Kauden 2014 päättyessä on mukava jännittää tuleeko tästä ensimmäinen vuosi, kun Rinkussa pelataan ”vuoden ympäri”. Tällä tarkoitan pelaamista kentällä vuoden jokaisena kuukautena.

A

inakin omalle osalleni osui vuosi, jolloin saatoin nauttia pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan sitten vuoden -79, jolloin tartuin ensi kertaa mailoihin.Vähintäänkin olen voinut nauttia klubitalolla hyvästä hengestä. Vieläkin naurattaa kommentit, joita sain

26

kuulla. Irvileuat kun kyselivät useam­ paan otteeseen olenko vaihtanut IThommat kokonaan golfiin. En sentään. Joka tapauksessa vuodesta 2014 voidaan yhteenvetona todeta, että saamme jalat erinomaisesti lähtökuoppiin kohti seuraavaa koitosta. Ensi vuosi on seuran juhlavuosi ja vauhtimme vain kiihtyy.

Toivon mahdollisimman monen ottavan 25-vuotisjuhlallisuuksista ilon irti ja tulevan myös mukaan niiden järjestelyihin. Lopuksi on todettava olevani kovin otettu saadessani toimia puheenjohtana vielä toisenkin vuoden. Kiitos luottamuksestanne.


Huom Ringside Golf ry auttaa osakkeen vuokraamisessa

Kenttämestari Pasi toukokuussa uuden koneen kanssa seiskaväylällä.

Varsinaiset juhlallisuudet keskittyvät aikavälille 25.7.–8.8.2015. Siis parhaan lomakauden keskelle, kahden viikon jaksolle.

J

uhlavuoden suunnitelmista: Olen usein saanut kuulla meillä olevan hyvän hengen. Tottahan se lienee, vaikka määritelmä on kovin ilmaan piirretty. Faktaa kuitenkin osaltaan tukee tänä vuonna tehdyt kyselyt (sivu 16). Perusta on siis kunnossa. Ensi vuonna on tarkoitus räjäyttää potti eli päästä hyvän suosiomme huipulle. Tälle on mielestäni loistavat edellytykset, kun kaikki kentällämme toimii hyvin. Henkilökunta on sitoutunutta ja osaavaa, vapaaehtoisia riittää ja sopimukset muihin palveluntuottajiin ovat kunnossa. 25-vuotisjuhla näkyy erityisesti keskikesällä, mutta haluamme yllättää jäsenemme heti jäsenkorttien noudon myötä. Juhlavuoden jäsenlahjoja suunnitellaan jo. Myöhemmin kaudella tulee mahdolliseksi hankkia ”Since 1990” -tuotteita, joilla pyrimme ilahduttamaan jäseniä ja osakkaitamme. Varsinaiset juhlallisuudet keskittyvät aikavälille 25.7.–8.8.2015. Siis parhaan

lomakauden keskelle, kahden viikon jaksolle. Juhlatoimikunta, johon kuuluvat itseni ja Arin lisäksi Raila Soininen, Jyrki Tiilikainen ja Macke Askolin, suunnittelee jokaiselle jotakin ja luonnollisesti suosittelee varaamaan lomapäivän jos toisenkin klubimme aktiviteetteihin. Maailmanennätyksiäkin tavoitellaan. Tarkemmin voitte tulla kuulemaan yksityiskohdista esimerkiksi pikkujouluihimme. Juhlavuoden tapahtumista otamme kernaasti vastaan ideoitanne, sillä juhla on meidän yhteinen.

ERG ry on perustanut vuokrapoolin, johon osakkeenomistajat voivat jättää osakkeensa vuokrattavaksi. Vuoden loppuun 31.12.2014 mennessä vuokrattavaksi jätetyt osakkeet vuokrataan samasta poolista hintaan 795 €, ja 31.7.2015 mennessä osakkeiden vuokrista saadut tuotot jaetaan tasan kaikkien poolissa olevien kesken. Vuokraustoiminta hoidetaan Rinkun toimiston kautta ja vuokrauksesta ei synny osakkeenomistajalle kuluja. Myös ERG ry:n omistamat osakkeet ovat mukana samassa poolissa. Osakkeen voi jättää vuokrattavaksi ilmoittamalla osakkeen numero / osakkeenomistajan nimi ja osakkeenomistajan tilinumero sähköpostitse erg@ringsidegolf.fi. Lisätietoja vuokrapoolista Eija Mannela, puh. 010 501 3104. Pidä kiirettä.

Minulta ovat monet kyselleet kevään klubimatkoista. Niitä ei ole lyöty lukkoon kuin vasta toukokuulle, jolloin suunnittelemme kevätmatkaa Suomenlahden eteläpuolelle. Ensivuodelle osuu myös meitä kaikkia koskeva asia, suunniteltu klubitalon uudistus, jota odotammekin innolla ja josta tiedotetaan jäsenistöä projektin edetessä. En myöskään yllättyisi, mikäli päättäisimme tämän kauden ex tempore -kilpailuilla joulukuussa.

27

!


Kapteeni Jyrki Tiilikainen

Ensimmäinen kausi kapteenina on loppusuoralla – mitä jäi käteen?

Golf on tunnelaji Kiitos kaikille pelikavereille ja seuratovereille, on todellakin ollut hieno kausi. Palaute on ollut jopa siinä määrin positiivista, että se pistää epäilemään onkohan palautejärjestelmässä jokin suodatin… Itse luulen, että nämä kehut vain heijastavat yhteisömme tilaa tällä hetkellä. Kun hyvin menee, niin valittamisen aiheet ovat vähäiset.

I

tse olen hämmästellyt sitä, miten erilaisia kaikki me olemme ja kuitenkin kaikki me olemme golfareita. Erilaiset persoonat yhdessä luovat yhteisön enkä voisi kuvitella parempaa yhteisöä kuin meillä Rinkussa on. On ollut mukava pelata ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat tunteella lajiin. Varmasti välillä vähän läikkyy yli, mutta joskus odotukset ja todellisuus vaan kulkevat eri tahtia. Jokaisella meillä on tapamme purkaa pettymystään, ei siinä mitään. Sitten kun se alkaa vaikuttaa pelikavereiden peliin häiritsevästi, tai jopa kentän ylläpitoon, olisi peiliin katsomisen paikka. Ei satunnainen ärräpää saa kenenkään peliä sekaisin, mutta jos joka askeleella valittaa, saa syyttää vain itseään kun pelikaverit kaikkoavat. Toki niitä tunteita saa toiseltakin puolelta näyttää. Ei ole kiellettyä vähän tuulettaa birkulle ja on täysin luvallista kulkea hymyillen, kun peli kulkee. Siksi kai tätä peliä pelaamme, koska se saa meidät tuntemaan jotain. Menneellä

28

kaudella olen käynyt muutamia keskusteluja jäsentemme kanssa, kun tunteet ovat nousseet vähän liiankin pintaan. Puhumalla näistä on selvitty ja uskoisin, että kaikki me olemme jotain oppineet.

E

rityiskiitokset menevät kenttähenkilökunnalle. Pasi on tehnyt joukkoineen loistavaa työtä kenttämme eteen. Haastavasta kesästä huolimatta Rinkku on ollut hyvässä kunnossa jo varhaisesta keväästä lähtien. Pelaajat eivät aina suhtaudu samalla pieteetillä kentän kunnosta ja viihtyisyydestä huolehtimiseen. Hyvänä sääntönä voisi pitää: jätä jälkeesi paremmassa kunnossa oleva kenttä kuin missä itse sen kohtasit. Korjaa viheriöiltä enemmän pallon jälkiä kuin mitä itse teit. Haravoi omien jalanjälkiesi lisäksi satunnainen kauriinjälki bunkkerista. Nosta edellä pelaavan vahingossa pudottama suklaapatukan kääre roskiin. Aseta pari irralleen jäänyttä divottia paikalleen odottaessasi lyöntivuoroasi… Tuloksena on viihtyisä kenttä, pelikaverien antama arvostus ja oikeutettu ylpeyden tunne itsellesi.

J

onkin verran on ollut yleisellä tasolla puhetta alati vapautuvasta pukeutumisetiketistä. Eipä mitään vallankumousta ole sillä saralla tapahtunut, vaikka jotkut sitä taannoin pelkäsivätkin. Edelleen kentällä näkee siististi, lajinomaisesti pukeutuneita pelaajia. Itse en ole tiukkojen pukeutumismääräysten kannattaja ja uskoisin, että tässäkin asiassa yhteisön esimerkki on se mikä ohjaa. Lajin luonne ja ilmastomme asettavat reunaehdot pukeutumiselle ja yleensä ihmiset haluavat myös pukeutumisellaan osoittaa kuuluvansa yhteisöön. Hyvä niin.

Hyvän pelin edellytykset • erilaiset ihmiset luovat toimivan yhteisön
 • pelataan tunteella, mutta käyttäydytään fiksusti
 • jätä kenttä parempaan kuntoon lähtiessäsi kuin se oli tullessasi

K

enttämme valvojina toimineille senio­reille suurkiitokset.Valvonta on ollut näkyvää ja olen vakuuttunut siitä, että tällä on ollut ratkaiseva merkitys pelinopeuteen ja kenttämme kunnossapitoon. Ilman valvojien panosta olisin varmasti saanut kuunnella kehujen sijasta paljon enemmän myös turhautuneiden pelaajien kähinää. Jatketaanhan ensi kaudella samaan malliin?

O

ma peli ei suurempia mainintoja ansaitse. Hyvää lyöntiä seuraa duffi, surkeasti menneen kisan jälkeen hyvä kierros seuraavana päivänä, loistokierros lentää outiin 15:llä jne. Ihan golfilta taitaa kuulostaa. Jatkan edelleen swingin ja golfin syvemmän olemuksen etsintää.


ERG Oy

Mikan haikeat jäähyväiset

T

ämän kertainen kirjo itukseni Ringside leh teen on minulle po keuksellisen vaikea iktehtävä. Sanat ja teks tit takertelevat, emoo ja tunteet sekoittav tio at aja tu ks et , eikä oikein valmist Aloitan kirjoittamise a tule millään. n, keskeytän, pidän pienen tauon, vain kirjoittamisen taas aloittaakseni uudelleen alusta. Sekoituksen syy on päätökseni jättäyty ä pois Ringside Go tuksesta. Olo on ra lf O skas ja päätös kaikke a muuta kuin helppo y:n hallilopettamassa golfia, .Vaikka en ole enkä siirtymässä jäs eneksi muualle, mie ja luopumisen tusk li on haikea a ilmeinen. Rinkku ja sen ihmiset sekä vuosien aikana tulle ilmapiiri ovat et minulle erityisen rakkaaksi. Rationaali päätös oli helppo. Ku sella tasolla luvan kauden aikan a olen havainnut, et ei ole enää riittävästi tä minulla kapasiteettia ja aikaa hoitaa tehtävääni. Su selittävänä tekijänä on työelämässäni tap urimpana ah minut kohti uusia ha tuneet muutokset, jota vievät asteita, Berliiniin. Toiminnan pitkäjänt eisyyden ja jatkuvu uden turvaamiseks ajoin tehdä muuto i täytyy aikaksia.Valtaan ja ”spo tlightiin” ei saa kosk liikaa, vaan toimin aan rakastua nan ja toimimisen motiivit tulee aina vässä suorittamisessa olla tehtävän hy, ajatellen yhtiön ja yhteisön etua. Koen minun aika astua sy , että nyt on rjään ja tehdä tilaa uusille vastuunkant Korostan vielä, että ajille ja ideoille. rinkkulaisuudesta en aio koskaan luopua Seitsemän vuoden . hallitustaival on os altani päättynyt. M kuulunut paljon ty atkaan on ötä, iloa ja naurua, päätöksiä ja ratkais hetkellä ovat olleet uja, jotka tekoilmeisen vaikeita. M atka on ollut kuitenk erittäin mieluinen, in minulle etenkin kun ympäril lä on ollut aivan m upeita Rinkkulaisia ielettömän . Yhdessä olemme sa aneet niin kentän, ku kukoistukseen ja jo in koko yhteisön uu pa esimerkiksi siitä, teen että vaikeudet void haltamalla yhteen hi aan voittaa puileen. Rinkku ei ole pelkästään golfken osakeyhtiö.Yhdessä ttä tai pelkkä ihmisten ja yhdisty ksen kanssa Rinkku elinvoimaisen, veto muodostaa voimaisen ja iloise n yhteisön. Me kaik aidosti ylpeitä Rink ki voimme olla usta, tuosta vihreästä Niipperin keitaasta. sen, että Rinkku jää Tiedän myös hyvi derin johdolla vie Ri in ja osaavin käsiin. Uusi hallitus Jukk a Nylannkkua varmasti etee npäin. Lopuksi lämmin ki itos jokaiselle! Erity isesti iso kiitos Ilkall Ilonalle, Hasselle, Ju e, Jusalle, kalle, Arjalle ja Ville lle loistavasta yhteist mattakaan Masasta yöstä! Puhuja monesta muusta rinkkulaisesta. Iso käsi kuuluu tietysti myös Arille, Eijalle, Pasille, Millalle sekä Harrylle ja Mer jalle!

24 tuntia ERG Oy:n hallituksen puheenjohtajana Lehtien toimittamisella on deadline, johon mennessä kaiken pitää olla valmiina. Tuon 24 tuntia päätoimittaja antoi minulle aikaa kertoa lukijoille uudesta tehtävästäni ERGyhteisössä. Ajattelin vetää ranskalaisilla viivoilla paperille muutamia tavoitteitani: •  Pidä pelaajat iloisina •  Pidä kenttä kunnossa •  Pidä vieraat tyytyväisinä •  Ajattele seuraavaa vuotta •  Ajattele tulevia vuosia •  Ajattele ERG:n parasta •  Paranna kentän ominaisuuksia •  Paranna palvelun tasoa •  Paranna ERG:n arvoa Mottonani tulee olemaan: Rinkku, siellä kaikki pelaa! Jukka Nylander Espoo Ringside Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja 2015–

ERG Oy:n syyskokouksessa Jukka Nylander valittiin uudelleen yhtiön hallitukseen, jossa hän on ollutkin jo vuodesta 2013 lähtien. Ja ensimmäisessä kokouksessaan uusi hallitus valitsi Jukan puheenjohtajakseen.

Mika Rytkönen Espoo Ringside Go lf Oy:n hallituksen jäsen 2008–2009 ja puheenjohtaja 20 10–2014

29


No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle ja laitetaankos pakettiin…

Rinkun Jouluinen lahjakortti? Hanki mukavaa peliseuraa ensikaudelle

ja tilaa

R i n k u n G o l f - l a h j a k o rt t i hyvälle ystävälle tai vaikka itselle joululahjaksi! Golfin harrastajille, uusille jäsenille Ilmoita itsesi/ystäväsi Rinkun jäseneksi, saat joululahjaksi ilmaiseksi kahden tunnin golfin kertauskurssin keväällä ennen kauden alkua!

80  • Juniori 40  • Aikuinen

Uusille golfin harrastajille Ilmoita itsesi/ystäväsi golfin alkeiskurssille. Sisältää golfin alkeiskurssin keväällä, Green Card -kokeen ja Rinkun jäsenyyden

199  • Juniori 159 • Aikuinen

Rinkun sarjakortit

Rinkun pelioikeus

Rinkun sarjakortti joulupakettiin!

Rinkun pelioikeus joulupakettiin!

• 4-kortti 180    (norm. 200  ) (4 täyttä kierrosta tai 8 ysiä!)

• Aikuinen

• 8-kortti 324   (norm. 360  ) (8 täyttä kierrosta tai 16 ysiä!)

• 12-kortti 450    (norm. 500  ) (12 täyttä kierrosta tai 24 ysiä!)

• Juniori –> 12 v. • Juniori 13 v. –>

795  195  295 

Joulupakettiin mukaan 25 rangepolettia!

• 16-kortti 540    (norm. 600  ) (16 täyttä kierrosta tai 32 ysiä!) Joulupakettiin mukaan myös 4, 8, 12 tai 16 rangepolettia!

Tilaa Jouluinen lahjakortti

Rinkun caddiemasterilta puh 010 501 300 tai caddie@ringsidegolf.fi Joulutarjoukset ovat voimassa 24.12.2014 asti.


Liittyminen Rinkun jäseneksi ja pelioikeuden vuokraaminen on nyt helppoa!

Liity Rinkun jäseneksi Jäsenmaksu kaudelle 2015 aikuinen 80 €, juniorijäsen 40 € (s. 1994  ) Erillistä liittymismaksua ei peritä. Rinkun jäsenyys ei vaadi erillistä pelioikeutta. Jäsenyyden voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Täytä Rinkun kotisivuilla sähköinen jäsenhakemus- tai pelioikeuslomake ja noudata maksuohjeita. Maksun saavuttua tilille jäsenyys tai pelioikeus vahvistuu.

Vuokraa henkilökohtainen pelioikeus kaudelle 2015 Aikuisen pelioikeus: 795 € JR-pelioikeus: 12 vuotias tai nuorempi 195 €, 13 vuotias tai vanhempi 295 € Pelioikeuden voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Helpoiten pelioikeuden vuokraaminen tapahtuu täyttämällä Rinkun kotisivuilta sähköinen lomake: http://ringsidegolf.fi/fi/vuokraa-pelioikeus Lisätiedot toimistosta puh. 010 501 3100, caddie@ringsidegolf.fi

§ JURILEX Oy Ilkka J. Turpeinen Lakimies

Juvan teollisuuskatu 23 B 2 krs 02921 Espoo Puh. 041-5277133 E-mail: office@jurilex.fi www.jurilex.fi

Jurilex Oy on yhtiöoikeuteen erikoistunut lakiasiaintoimisto, joka hoitaa myös perheoikeudellisia asioita.

see better. be better.

LUOTETTAVA, LAADUKAS, KOTIMAINEN. fennooptiikka.fi • linssiklinikka.fi

Ringside 2 2014  
Ringside 2 2014  
Advertisement